- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.301
Merhaba kızlar,herkes bir gergin son zamanlarda.çok da haklıyız bence hepimiz.doğum yapmayı bekleyen bizler iyice daraldık,psikolojiler allak bullak,bi de sizlerin yaşamış olduklarını okuyunca hem sizler için hem de biz de aynı yollardan geçeceğimiz için kendimiz için iyice endişeleniyoruz.benim hiç hevesim bile kalmadı hatta.doğum yapan arkadaşlar sorular soruyor ama cevap yazamıyorum çünkü bilmiyorum ne yapılır?üzülüyorum yardımcı olamıyorum diye de.yanlış anlaşılmasın tabiki paylaşıcaz sıkıntılarımızı ki hepimiz bişeyler öğrenelim,asla şikayet etmiyorum ama hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz.bebek doğunca daha da zor günler beklediğinide biliyorum.Medcezir'de kırılmış bişeylere ve çok üzüldüm veda etmesine bize,o bizim en kıdemli annemizdi ve gerçekten en zor şeyleri o yaşadı.prematüre bir bebek hiç kolay değil.mis gibi de büyüttü valla yavrusunu.keşke hepimiz ilk zamanlar gibi olabilsek ama inanıyorum ki 2-3 ay sonra herşey yoluna girince yine eskisi gibi olucaz,çünkü çocuklarımızın huyunu suyunu öğrenip bir düzen oturtmuş olucaz.lütfen kimse burayı bırakmasın,hepimiz psikolojik olarak çok zayıfız şu aralar,asıl bundan sonra birbirimize ihtiyacımız olup somut konular paylaşıyor olucaz.doğuranlar kadar doğurmayanlarda yada en azından bende berbat bir psikolojideyim,dün gece 23:30'da eşimle tartışıp 1-2 bebek eşyası alıp atladım arabaya Bursa'ya gidiyorum diye gece çeyrek depo benzin bitene kadar yollardaydım,trafik vızır vızır,bursa yalova yolunda,gece gözgözü görmüyor.sonra 1,5 gibi döndüm eve,eşim alışık bu deliliklerine ama artık 9 aylık hamile olunca kafayı yemiş.geldim,duş aldım,yattım.eşimde salonda yatmış, şu an işte bi de adam.yani bunları niye anlattım,ciddi sınavlardan geçiyoruz hepimiz,ömrümüzde bu sınavdan daha en fazla 2 kere geçicez kızlar,azıcık sabır.telefon sabah beri elimde,her yazılanı okuyorum ama cevap yazacak güçte ve yazacak bişey b o ulamadığım için yazmıyordum ama ne olursa olsunpaylaşalımkızlar.inanın hepimiz aynı bo..un başka renklerini yaşıyoruz.öpüyorum hepinizi.merhaba bebek başladı,biraz izleyip moda gireyim bari
Cnm o kdr haklisinki...bn.gunleri geciremiyrm artik.bebek hareket ediyomu etmiyomu ic camasirimda biraz nemlilik hissetsem suyummu geldi bilmem ne...bebegime iyi bi anne oluckmiym sutum gelicekmi sezeryandan snra zorlanicakmiyim uff boguluyrm bi dunya soru isareti...kisi sayisi azaldi tbiki..dogum.ypan arkadslarimzn dertleri ayri bzmki ayri ...allah hepimize yardm.etsn
kızlarr günaydınnnasılsınız kaç kişi kaldık doğurmayı bekleyen baya sabırsızlık başladı bende de..gitgide zorlaşıyo hamilelik uykularım zorlaşıyo
Kizlar bende bekleyenler kervanindanimmm sata gore 17gorunuyo ama doktor 25i diyo herkes erken erken dogurdu biz daha gerilere atiyoruz tarihi yarin yardimci gelecek evim temizlenecek insallah sali gunude doktorla randevumuz var bakalim bebisimz kanala girdimi 30haftadan beri dogum pozisyonunda normal dogum gozukuyor catimda musaitmis korkuyorum ama Allah yardim eder ins
valla canım ben de burda okudukça korkmaya başladım..kendi arkadaşlarım var sezeryan yapan hepsi çok rahatlar...hemen ayağada kalktılar...hele biri var haziranda doğum yaptı hiç korkma diyor hiç bişey olmuyor diyor..ama burdaki arkadaşlar böyle anlattıkça ben de geriliyorum açıkçası....gaz ve kabızlık olayı ben de bütün hamileliğim boyunca vardı o yüzden acaba ameliyat öncesi lavman yaptırıp rahat mı etsem diyorum...
aminn inşallah....
ben de son günlerde öyle düşünmeye başladım..:)) gaz problemleri,emzirme sıkıntıları vs okurken böyle daha iyi karnımda diye düşünür oldum..ama nereye kadar illaki doğacaklar :))
aynen ben de odadan odaya zor yürüyorum şu an...her an çıkacakmış gibi
ben de bu biberon konusundaki bu kadar katı düşünceleri anlamıyorum gerçi arkadaşlar yazmış bişeyler..evet anne memesinden emmesi daha farklı daha güzel tabiki ama biberon kullanmakta bu kadar kötü bişey değil bencede...sonuçta verilen anne sütüyse...
biz de yatağını kurduk evvelki gün...ben de aynı şeyi düşündüm..yorganı zaten kullanmıycaz o yüzden ona geçirmiycem nevresim...yastığı da sadece süs görsel amaçlı kılıfını geçirip kenara koyucam..onun dışında nevresimi öyle örtü gibi üzerinde durur..penye battaniye fln kullanılır...zaten ev de çokk sıcakk
ben de hep bunları düşünür oldum son günlerde...bir de ben her işi kendim yapmayı seven başkasının yaptığını kolay kolay beğenmeyen biriyim..o konuda takıntılıyım biraz...e bebek doğuncada malesef yapamıycam tek ilgi odağım o olacak,olmalı da zaten bu da beni strese sokucak sanırım..bilemiyorum Allah kolaylık versin hepimize ne diyim...
evet anne olmak zor çok zor her aşaması...ama bunu ancak bu aşamalardan geçenler anlayabilir,diğerlerinin oturduğu yerden ahkam kesmesine hiççç benzemiyor bu iş...
bu arada bişey sorucam park yatağın içine eşimin aldığı yatak bildiğimiz sünger :/ üstünde pamuk alezi var kılıf şeklinde fermuarlı ama içi sünger yahu bildiğimiz..hiçç içime sinmiyor benim...bebek onda yanar gibi geliyo....ama mağazadaki adam da illa böyle sünger oluyor diyip durdu onu verdi...sizinkilerin yatağı nasıl??? park yataklar için soruyorum...?
benimde SAT a göre 17 ağustos ama usg 31 diyor...salı günü nst var, bakalım neymiş oğluşumun durumu
hepiniz gibi bende artık daraldımbide son 2 aydır benimle yaşayan kv...delirtecek beni. artık değil başkasına, aynada kendi yüzüme tahammülüm yok. ıssız bir adaya kaçıp kendi kendime oralarda mı doğursam acep
Merhaba bebekte bebeklerin doğum anında hüngür hüngür ağlıyorum normalde duygusal değilim sevmem ağlamayı kendi doğumumda ağlamazsam bari
benimde SAT a göre 17 ağustos ama usg 31 diyor...salı günü nst var, bakalım neymiş oğluşumun durumu
hepiniz gibi bende artık daraldımbide son 2 aydır benimle yaşayan kv...delirtecek beni. artık değil başkasına, aynada kendi yüzüme tahammülüm yok. ıssız bir adaya kaçıp kendi kendime oralarda mı doğursam acep
Maşallah canım kızlarına , Allah bagislasin
bunlarda benim kızçenin beşiği süsü emzirme minderi :)
canımm hurma yee.. açılmayıı kolaylaştırıyorr..
Gercektn insanin kendine bile tahammulu olmuyo Allah yardimcin olsun bende lahusalik devresini dusunuyorum bakalim nasil gececek
aynı durummdayız canım ama ne yapıcamı bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?