- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.381
Canım doğum hikayene ve sonrasında yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm. Rabbim tez zamanda sıkıntılarını giderir inşallah. bebeğin seni iştahla ve hevesle emer. Masal çok şanslı bir bebek senin gibi bir annesi olduğu için. sadece biraz sabır her şey düzelecek emin ol.Allah yardımcın olsun canım..
kızlar herkese merhaba kızımı zar zor uyuttum dün sarılık değerlerine baktırdık düşmüş rabbime hamdolsun,arefe günü çıktık hastaneden ilk başlarda göğüs ucuyla alıodu mememi kuvöze girince biberonla içmeye alıştı,kahroldum bende ama çözümünü buldum azcık sağıyoruz göğüs ucumla veriorum memeyi sağdıklarımdan annem kaşıkla ağzına akıtıo oda memeden geldi sanıo ve tutuo yavaş yavaş,hayatımsın cnm sende deneyebilirsin inşallah tutar,
bende 1 ağustos perşembe günü 3teki randevuma gittim hemde kv gelecekti onu alacaktık annem zaten 2 haftadır yanımdaydı,gittik ve bebeğin suyu azalmış dedi doktor zaten hergün nstye giriodum bebeğin hareketleri azalmıştı neyse nstye bağlandım düzenli sancım çıktı doktor nstden önce seni sabah alalım sezeryana demişti ama nstyi görünce seni bırakamam dedi suyun belki daha azalır hemde sancın var dedi ama tokum ben dedim yolda muz yemiştim gelmedende yemek menüyü sayıyorum hastanede komedi oldu ohh dio herkes oruç tabi neyse anesteziciye danıştı doktor bu ara saat 5 eşim arkadaşı aradı hemen annemleri getirsin die 1 saatlik yol gitti kv aldı annemler geldi saat5:15 beni hazırladılar ama kimsenin yüzüne bakmıorum korkudan titriyorum baksam ağlıcam eşim elimi tutup sakinleştirio ne istiosun kızımızla gelcen falan dio duygu yoğunluğu hat safhada aldılar beni sedyeye belden iğnemi vurcaklar ama titriorum ikramiye isimli ameliyat hemşiresine nasıl sarıldım görmelisinizD yavaş yavaş bi karıncalanma bacaklarımda elektrik çarpmış gibi oldu ve uyuştum.karnımda kızım nasıl oynuyo ve tansiyonum 15:10 tir tir titriyorum.doktorum kredilerden bankalardan konuşuo benle bu arada nem kaldı türküsü çalıo be tok olduğum için mide bulantsı başladı yana dön kus dediler ebe havlu koydu ölecektim nasıl kustum zehir gibi kusunca rahatladım,derken 17:45 bi çığlık kızım çıktı benim gözümden yaşlar doktor dio nerden nereyee demi tedavi sürecim olduğu için,kızımı sardı getirdiler kadife gibi bi yüz yüzüme değdi o duyguyu anlatamam. neyse 18:15 gibi beni çıkardılar çıktım eşim ağlıo kızım gelince foto bile çekememiş kardeşim çekmiş. neyse 3 gün sütüm gelmedi ve kv sürekli aç bu aç sancsı var 2 dkkada 1 bu lafı edio bi ara almış çocuğu kucağına salıncak gibi sallıo dedim lohusa humması etceksiniz beni bırak çocuğun beynini akıtcan.eve geldik süt geldi şükür meme ucum olmadığından zor tutuo ama tutuo sonra sarardı yavrum emio mama verioz gelio başıma aç bu aç aç kaldı çocuk o göğüs ucunu çıkar tutsun diyip duruo yav tutamıo diorum yok gece çocuk bi ağlasa gelio başımıza aç bu aç şaka gibi emzirmeye çalışıorum alıp sallamak istio kucağımdan çocuk yatıo ıhh dese koşuo başına kucağına alıo,en son bi gece eşim dellendi git yat dio gitmio şaka gibi anne mübarek gün kalbini kıraçam git dio gitmio zorla gitti ama her ağlamada cin gibi başımda delirecem neyseki sıkıldı gitmek istedi annemle pazarlığa durdu bahçesindeki domatesi kocası dağıtırmış gitmeiliymiş annem 20 gün daha durcakmış ben iileşince kocasıyla gelecekmiş lafa bak eşim açtı ağzını ama almıo gitti,bizde hastaneye yattık bi gün annemle bi gün eşimle kaldık kzıım küvozde kendini vuruo camlara ağlamaktan öldüm ilk gün değer az düşünce doktor çıkarma biberon ver dedi ve kızım mememi unutttu 2 saatte bi beslenmesi lazım sağdım verdim falan neyse bu ara kpeder sürekli arıo merak ediolarmış annem gider gitmez gelecekmiş delirdiimmm ne işi var meme açık geziorum her odada sağıorum ne işi var kv geldi annem yanımda kalıo gelio bide yemek yapıo kv uyuyo bide sinir bozuo anca,eşimde dedi durusel göğsü açık gezio lazım olursanız gelin derim dedi ve küstüler şimdi eşime,annemde mecbur yarın gidecek memleket 2.5 saat eşim illa gidelim bizde 15 gün falan kalalım dio ama nasıl etcem gitsemmi çocuğa bi zararı olurmu bilmiorum bi akıl verin tek yapabilirmiy,m gidip orda kalımmı çok uzun yazdım ama dilim şişti günlerdir kızlar öpüyorum hepinizi:)
arkadaşlar sancı vurunca çok kötü oluyorum sonra geçiyor 10 dk ve 20 dk aralığında vuruyor evde beklemek istiyorum daha çok şiddetlenirse giderim hastaneye diye düşünüyorum sizce ne yapmak lazım
Dogum yapan arkadaşlar, doğumdan sonraki malum 40 günlük durumunuz ile ilgili bizi bilgilendirebilir misiniz? İlk günkü gibi devam mı ediyor? Normal pes yeterli oluyor mu? Hasta bezi mi koyalım çantamıza?
Iyi bayramkar kizlarrr... dogurmayan kim kaldi, tabiki pencere)
ALLAH izin verirse yarin bebegin melegim bunca sikintidan sonra kucagimda olacak insallah
Hepinizden dualarinizi bekliyoruz gecen hfta bazi yeni sikintilarin ortaya cikmasindan snra her an sezeryan olabilir diye bayramimiz da hstaneli nst li idi. Ara ara enerjimi kaybetsemde dr larin olumsuz sozleriyle Olsunn herseye ragmen bu dunya nin en guzel bekleyisi....
Dilerim Rabbim hepimiz e cook kolay dogumlar nasip eder saglikla mutlu uzun omurler verir bebeklerimizle yuvamizda...
Dertlerime ortak oldunuz, yalnizligimda ailem oldunuz, sorularima yanit oldunuz esliginizde gecirdigim yaklasik 8 aydan sonra artik mutlu sonu ve guzel baslangicimi karsilamaya giderken hepinizi opuyorum..haklarinizi helal edin, Allaha emanet olun. .....
pencereden kucak dolusu sevgiler.....
umarım içindeki ses haklı çıkar... siz nerelerdesiniz bilmiyorum ama İzmir in sıcağı nefes aldırmıyor adama
geçen haftalarda denize gittim bide sitenin havuzuna, idrar yollarında iltahaplanma olduşimdi denize girmekten de korkuyorum...bütün gün duşta geçiyor
ama bi yandanda bebiş beklesin diyorum, bu sıcakta ben dayanamıyorum minicik bebek nasıl yapacak. hiç olmazsa şuan keyfi yerinde sabit ısıda
Sali gunu bi aksilik olmazsa saat 06:30 da hastanedeyiz. Oglumla yuz yuze gelecegiz rabbimin izniyle. Oglum hala ters dr donmez dedi ve cok zorlaniyorum artik. Bebislerimiz saglikli olsunda biz herseyin ustesinden geliriz insallah. Bebislerini kucagina alan anneleri tebrik ederim. Allah anali babali buyutsun. Dualarinizi biz dogum yapacaklardan eksik etmeyin lutfen. Prens ve prenseslerimi opuyorum cok Allaha emanet olun.
Merhaba kızlar,herkes bir gergin son zamanlarda.çok da haklıyız bence hepimiz.doğum yapmayı bekleyen bizler iyice daraldık,psikolojiler allak bullak,bi de sizlerin yaşamış olduklarını okuyunca hem sizler için hem de biz de aynı yollardan geçeceğimiz için kendimiz için iyice endişeleniyoruz.benim hiç hevesim bile kalmadı hatta.doğum yapan arkadaşlar sorular soruyor ama cevap yazamıyorum çünkü bilmiyorum ne yapılır?üzülüyorum yardımcı olamıyorum diye de.yanlış anlaşılmasın tabiki paylaşıcaz sıkıntılarımızı ki hepimiz bişeyler öğrenelim,asla şikayet etmiyorum ama hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz.bebek doğunca daha da zor günler beklediğinide biliyorum.Medcezir'de kırılmış bişeylere ve çok üzüldüm veda etmesine bize,o bizim en kıdemli annemizdi ve gerçekten en zor şeyleri o yaşadı.prematüre bir bebek hiç kolay değil.mis gibi de büyüttü valla yavrusunu.keşke hepimiz ilk zamanlar gibi olabilsek ama inanıyorum ki 2-3 ay sonra herşey yoluna girince yine eskisi gibi olucaz,çünkü çocuklarımızın huyunu suyunu öğrenip bir düzen oturtmuş olucaz.lütfen kimse burayı bırakmasın,hepimiz psikolojik olarak çok zayıfız şu aralar,asıl bundan sonra birbirimize ihtiyacımız olup somut konular paylaşıyor olucaz.doğuranlar kadar doğurmayanlarda yada en azından bende berbat bir psikolojideyim,dün gece 23:30'da eşimle tartışıp 1-2 bebek eşyası alıp atladım arabaya Bursa'ya gidiyorum diye gece çeyrek depo benzin bitene kadar yollardaydım,trafik vızır vızır,bursa yalova yolunda,gece gözgözü görmüyor.sonra 1,5 gibi döndüm eve,eşim alışık bu deliliklerine ama artık 9 aylık hamile olunca kafayı yemiş.geldim,duş aldım,yattım.eşimde salonda yatmış, şu an işte bi de adam.yani bunları niye anlattım,ciddi sınavlardan geçiyoruz hepimiz,ömrümüzde bu sınavdan daha en fazla 2 kere geçicez kızlar,azıcık sabır.telefon sabah beri elimde,her yazılanı okuyorum ama cevap yazacak güçte ve yazacak bişey bulamadığım için yazmıyordum ama ne olursa olsunpaylaşalımkızlar.inanın hepimiz aynı bo..un başka renklerini yaşıyoruz.öpüyorum hepinizi.merhaba bebek başladı,biraz izleyip moda gireyim bari
yalova, angysangel, dilemma, günebakan, bebekkafa, luboyf, seyyah, narin_nazenin, gribeyaz, elsa, my_honey,egelim,IvyTheMe...
ve ismini yazmayı unuttuğum ve kusura bakmasını istemediğim diğer tüm doğum yapmamış arkadaşlarım..
"beklenen gün gelecekse,çekilen çile kutsaldır" diye artık efsaneleşmiş bir söz varya haniişte tam da bize söylenmiş bu söz :)) ha gayret topikdaşlarım,yoldaşlarım :)) artık sayılı günler sonra sabrımızın meyvelerini alıcaz inşallah.. hem de ne meyvelerrr kırmızılı,pembeli,tatlı mı tatlı,misss kokulu meyvelerr (ağzım sulandı bak yine oyyşşş ) demem o ki ; dayanın kardeşlerimmm azıcık daha sabırrr. o meyveler yakında ömürlük bizim olacaaakkkk
Dogum yapan arkadaşlar, doğumdan sonraki malum 40 günlük durumunuz ile ilgili bizi bilgilendirebilir misiniz? İlk günkü gibi devam mı ediyor? Normal pes yeterli oluyor mu? Hasta bezi mi koyalım çantamıza?
Canım Allah kolaylık versin sağlıkla al bebişini kucağınaSen de biz doğurmayanların arasından kopup gidiyorsun
Ben de İzmir' deyim canım ömrümde bu yılki kadar terlemedim :) Bir de bana diyorlar ki sen yine şanslısın bu yaz geçen yazki kadar sıcak değil... Bi sorun bakalım bana öyle mi geliyor
Ooo canım sende mi doğuruyorsun artık? Hadi bakalım oğluşunla harika bir kavuşma yaşarsınız inşallah. Sen normali çok istemiştin herşeyin hayırlısı inşallah sağlıkla doğsun gerisinin önemi yok çok öpüyorum
Bu sıcaklarda da iyice beynimiz sulandı bence :) Normal değiliiiiiz hiç birimiz
Benim minik böğürtlenim bu hafta içi gelsin artık yaa sabır kalmadı bende
canım benim aynı durumu yaşamışız. benim dogumumda bu şekilde oldu. şu sıralar moda sanırım normale girip sezeryandan cıkmak. bende bugün 7. günüm ve bugün destek almadan kalkabiliyorum gaz sorunum yeni çözüldü tuvalete yenı cıkabıldım. bende hayran kaldım ertesi gün ü ayaga kaltım diyenlere canım.. bende de ilk gün süt olmaz die kv mama verdirdi şuan sütüm gelsede kızım göğsümü almak ıstemıyor. uykudayken verıorum emıyor cogunu dışarı akıtıyor..
Bu arada bebeğine kavusmussun ya cok şükür allah analı babalı büyütsün..
iyi geceler kızlar. Yarın sabah sezeryana giriyorum. Sanırım korkmaya başladım. Lütfen dua edin benim için...
Kızlar bu hasta bezi sanırım bebek bezini büyük bedeni oluyor
Bana 3 paket götür falan dediler de çok değil mi
Her pakette 7 şer tane oluyormuş
Gece boy uzun pes götürsem bi pakette ilk yoğunluk için hasta bezi götürsem yetmez mi
kızlar ya ayaklarım öle şişti ki ayağa kalkmak yürümek çok zor oluyoannem bana bakıp bakıp ağlamaklı oluyo..bebiş tekme atmıyoda dönüp duruyo gibi kasılıyo karnım..bide afedersiniz akıntım çk 2günlük ped yapıştırıyorum arka arkaya çk kısa süre dayanıo,normal pedlerde kalın gibi rahatsız ediyo
canım benimde öyle oldu geçen güngöğsümün şişliğinden ucu bile kayboldu...aventin meme ucu filaan aldım olmadı..nerdeyse patlıycak gibiiydi göğüslerim taş gibi ve kıpkırmızı oldu..havluyu sıcak suyu batırıp durmadan göğsüme masaj yaptık...durmadan pompayla göğüslerimi boşalttım..bi yandanda kızımı emzimeye çalıiştım bebeğim çektikçe uçlar biraz çıkmaya başladı allaha şükür...ertesi gün tekrar sağdım ama baya bi sağdım iki göğsümüde..şimdi düzene girdi göğüslerim norml büyüklükte ve kendiliğinden akıyo....tek çaresi bence durmadan pompayla sağmak çok rahatlatıyor ağrı filan kalmıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?