2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok teşekkür ederim allah razı olsun inşallah dediğin gibi olur bi umut hala beklemedeğim..

canım aynısını bizde denedik annem mememin yanından sütümü kaşıkla akıttı ama benim kız okadar alışmış ki bol mama gelmesine tatmin olamıyor..

Lohusalık hikayenin aynısını ben yaşadım.. bizimkine git diyemezsn agalr hemen. ben nıe hep mama verıoruz dedim die agladı sonra olanlar oldu zaten. lohusa kapıma geldiler kızlarıyla tartısmaya yok o kötülük istermiymiş bilmem ne kocam delirdi gelmeyin bidaha bu eve falan sanmıslar kocamı ben doldurdum allah büyük tez zamanda aldıkları günahlarımı ceksınler..

Bebişin çok şükür iyimiş ya gerisi yalan aslında birde canlarımızı sıkmasalar.. Gezi için eşinde istiyorsa rahat olurum diyorsan git. evde durmak cok bunaltıcı hele sorunlar yasadıysan.. tekrar geçmiş olsun canım..

arkadaşlar sancı vurunca çok kötü oluyorum sonra geçiyor 10 dk ve 20 dk aralığında vuruyor evde beklemek istiyorum daha çok şiddetlenirse giderim hastaneye diye düşünüyorum sizce ne yapmak lazım

canım benim doktorum sancıların 5 dkda bire düştügünde hastaneye gel demişti..hadi inşallah bi avazda doğuruverirsin
darısı başımıza

Sessiz olarak kizlar sizleri takip ediyorum kismetse bende epidural sezeryanla ayin 24unde kizimi alacagim kucagima.. nekadar anlayissiz kayinvalideleribiz var rabbim yardimciniz olsun bence net bir sekilde kendinizi ifade edin mama vermek istemiyorumkendi sutumle bebegimi beslemek istiyorum sonucta sezeryan olunca hemen sut gelmeyebiliyor zamanla gelecek ve ben mamaya alismasini istemiyorum diye guzel bir dille konusun anlarsa anlar anlamazsada ozaman resti cekin sonucta bebek sizin bebeginiz . . Allahtan ben boyle birsey yasamadim kaynanamdan rabbim razi olsun heleki eltim mama veriyor diyede kizan birisi okonuda rahatim ben ...
Safak 13 ve ben antalyanin sicagindan bunaldim gunler gecmiyor... carsambaya bebismi gorecegim ins randevum var tarihi netlestiricez drumla...

Dogum yapan arkadaşlar, doğumdan sonraki malum 40 günlük durumunuz ile ilgili bizi bilgilendirebilir misiniz? İlk günkü gibi devam mı ediyor? Normal pes yeterli oluyor mu? Hasta bezi mi koyalım çantamıza?

Soyle ilk dogum yaptigib gun oldukca yogun oluyor
Hastanede steril tamponlar koyuyorlar ve gelip devamli degistiriyorlar
Eve gelince normal adet kanamasi gibi oluyor
Ilk bikac gun gece boy kullandim
Simdi normal boydayim
Ilk dogumda 8 9 gun surmustu kanama bitmisti sonra
Simdi 20 gunluguz hala devam ediyor

Canım Allah kolaylık versin sağlıkla al bebişini kucağına Sen de biz doğurmayanların arasından kopup gidiyorsun

Ben de İzmir' deyim canım ömrümde bu yılki kadar terlemedim :) Bir de bana diyorlar ki sen yine şanslısın bu yaz geçen yazki kadar sıcak değil... Bi sorun bakalım bana öyle mi geliyor

Ooo canım sende mi doğuruyorsun artık? Hadi bakalım oğluşunla harika bir kavuşma yaşarsınız inşallah. Sen normali çok istemiştin herşeyin hayırlısı inşallah sağlıkla doğsun gerisinin önemi yok çok öpüyorum

Bu sıcaklarda da iyice beynimiz sulandı bence :) Normal değiliiiiiz hiç birimiz

Benim minik böğürtlenim bu hafta içi gelsin artık yaa sabır kalmadı bende

Dogum yapan arkadaşlar, doğumdan sonraki malum 40 günlük durumunuz ile ilgili bizi bilgilendirebilir misiniz? İlk günkü gibi devam mı ediyor? Normal pes yeterli oluyor mu? Hasta bezi mi koyalım çantamıza?

Normal ped ama yoğun ya da gece için olanlardan alırsan yeter. ben hasta bezi almıştım pakedini bile açmadım. hastanede pansumanlarda zaten ped koyuyorlar (gazlı bezli pamuk şeklinde) ama değiştirmek istediğinde, tuvalete vs kalktığında kendininkileri kullanıyorsun.
Şu an benim akıntım yok gibi birşey, kanamam bitti damla damla sarı akıntım var sadece; ona da kağıt havluyu katlayıp koyuyorum yetiyor.
Bu arada benim sıpa bugün 1 aylık oldu

nasılsınız arkadaşlar,

uzun zamandır giremedim hepinizi çok merak ediyorumm. doğurmayan kaldı mı???

umarım herkesin sağlığı keyfi huzuru minik kuşları iyidir...:))

biz de iyiyiz allaha şşükür. yarın bir ayımız bitecek. hala kızıma sütüm yetmiyor malesef
hem süt hem de mamayla besleniyor bebeğim. ypacak birşeyim yok. sütümün çoğalması için ne yapmam gerekir acaba???

buarada ağır depresyon geçidim ben yeni yenş kendime geliyorum. bir hafta sürekli ağladım diyebilirm....

bu işin taşıması doğurması her evresi ayrı birşeymişş:)

9

O depresyona girmeyenimiz yok :)))
Anladım ki girmek önemli değilmiş, çıkmak meseleymiş

Yanınızda ya çok anlayışlı ve sabırlı, evinizi yönetmeye kalkmayacak birileri olacak, ya da eşinizle başbaşa olacaksınız. Başka türlü insan deliriyor...

Cnm bnde cumaya kdr gelmesin fiye dua ediyrm gce sancilanmktan suyumun gelmesndn flan korkuyrm.bde anestezi icn ac olmk gerekiyo ya tok olursam gbi bi stres basiyo sezeryan gnu 38+4 um minigm durdu durdu o gune kdr daha durur ins

Bu kayınvalidelerin anne sütüyle mamayla dertleri ne anlamadım
Sütün çok gelse de o bi bahane bulurdu yine eleştirecek
Arkadaşımın sütü çok iyi geliyordu kayınvalidesi senin sütün yaramıyor büyümüyor bebek diye tutturmuştu
Yani yaranılmıor canım o yüzden kendini üzme
Sain bi dille sen anlatmaya çalış o kadar da insandır herhalde
Eşin de anlatmaya çalışsın
Bu güzel günlerin keyfini çıkar başka şeyleri de dert etme
Allah bebeğini size bağışlansın

iyi geceler kızlar. Yarın sabah sezeryana giriyorum. Sanırım korkmaya başladım. Lütfen dua edin benim için...

Allah yardımcın olsun canım , insallah kolayca atlatirsin , her aşaması kolay bir sezeryan olur sagsalim bebeğini kucağına alırsın insallah , Allah kolaylık versin
Güzel haberlerini de yaz

Kızlar bu hasta bezi sanırım bebek bezini büyük bedeni oluyor
Bana 3 paket götür falan dediler de çok değil mi
Her pakette 7 şer tane oluyormuş
Gece boy uzun pes götürsem bi pakette ilk yoğunluk için hasta bezi götürsem yetmez mi

Canım ben kızımda almıştım 1 tane filan kullandım
Bu sefer hasta bezi almadım bile , ilk gün hastanede kalin Ped koydular ( kalin sargi bezi gibi) sonra ben orkid gece Pedi kullandım hasta bezine hic ihtiyac duymadım

Allah sağlıkla kucağına almayı kısmet etsin inşallah.sende bebeğinde çok iyi,sağlıklı ve mutlu olun.Allah yardımcın olsun canım,toparlanınca güzel haberlerini paylaşmayı unutma bizimle

kızlar en sonunda bu akşam olan oldu, kv beni patlatmayı becerdi...hemde arkadaşlarımızın yanında
biz bizeyken hiçbirşeye yardım etmeyen kadın başkaları gelince pervane oluyor, aman kızım sen hiçbirşeye elini sürme ben herşeyi hallederim diyor milletin içinde
akşam mangalı yakmışız, masayı kurmuşuz...bizde adettir öyle servis falan yapılmaz ortaya konur bütün gece insanlar istediği alır yer içer. bizimkisi sürekli tabaklara zorla servis yapıyor, eşime köfteleri yakmışsın ekmekleri yakmışssın insanlar aç kalacak. eşimde gerildi bana sarmaya başladı..
yanan ekmeklerin üstünü kazıyayım dedi, bende tamam bıçak getiriyorum mutfakta yapma diyip masadan kalktım. sonuçta bahçedeyiz, mutfağı niye batırayım. tam ben geldim elimde bıçakla, almış ekmeği mutfağa gidiyor. bende sinirle elinden çektim ekmeği "tamam ben burda yapıyorum bırak sen" dedim. bozuldu yemeğini yiyip odasına çıktı. yarım saat sonra biz oturken giymiş sabahlığını geldi verandaya millet içerken o boş tabakları topluyor. üstelik misafirlerden bir çift te evime ilk kez geliyor.

arkadaş daha ben 3 kişilik aile oluyoruz fikrine alışmadan büyük oğlun seni bana gönderdi, anneme bakamıyorum siz bakın diye...eşim 2 yıldır çalışmıyor, karnım burnumda evi geçindiriyorum, bu halimle her akşam yemeğini hazırlıyorum. geçen gün arkadaşına telefonda derken duydum "ne yapayım muhtacım, önüme korlarsa yiyiyorum koymazlarsa yemiyorum" o karşıdaki insan ne düşünmüştür benim hakkımda acaba

kusura bakmayın uzun uzun yazıp kafa şişirdim ama anlatmaya ihtiyacım vardı hem kızgınım hemde insanların yanında ters mi davrandım diye vicdan azabı yapıyorum şuan. uykumu kaçırdı, millet yatağında uyuyor ben bilgisayar başında...kocamla başbaşa geçirdiğim mutlu günlerime dönmek istiyorum ama maalesef bundan sonra bende yaşayacakmış. nasıl geçer böyle ömür

kızlar ya ayaklarım öle şişti ki ayağa kalkmak yürümek çok zor oluyo annem bana bakıp bakıp ağlamaklı oluyo..bebiş tekme atmıyoda dönüp duruyo gibi kasılıyo karnım..bide afedersiniz akıntım çk 2günlük ped yapıştırıyorum arka arkaya çk kısa süre dayanıo,normal pedlerde kalın gibi rahatsız ediyo

ben sanırım zayıf başladığım için yürümek konusunda hala çokda zorlanmıyorum, 63 kiloyum şuan ama iki adımda bir aşırı ter yürütmüyor benide...dediğin gibi bebiş artık tekme atmıyor, sanırım yeri daraldığı için, dönmek değilde daha çok bendeki hareket bacakları...karnıma öyle bir yaslıyorki ayakları şimdi çıkacak diyorum ve bir haftadır dediğin gibi kasılıyor karnım. sanki ufak bir top varmış gibi toparlanıyor karnımın bir yeri

İlk hamileliğimde göğsüm mastit olmuştu, gerçekten çok ağrılıydı ve antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Şimdi yine aynı sorunu yaşayabilirim, çünkü bebeğim göğüslerimi boşaltamıyor, bir süre sonra çok sertleşiyor. İlkinde tecrübesizdim ama bu sefer emzirdikten sonra sağıp, süt saklama poşetleriyle derin dondurucuya atacağım. İleride mutlaka lazım olur. Sanırım bu şekilde altı ay saklanıyor. Hepimize her şey kolay gelsin. Bu sıcaklar gerçekten işimizi çok zor hale getiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…