2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim de gecikmede bebeğin kilosu da fazla sezeryana kalma olasılığı çk yüksek ben de aynı durumdayım doğal yollarla başlasın istiyorum senin bebeğin kilosu ne kadar canım?

Kızlar yarın kontrolum var.. Çatıya bakıcakmış...nasıl bakılıyo.. Bılgısı olan var mı.. Bı de siz heyecan yapınca nasıl kendınıze gelıyorsunuzzz

bide kızlara erken doğar derler bu sene bi çok kız bebiş ya gününde yada geç doğdu
forumdada günü gelen ve geçnlerin bi çogu kız anası bu teori çürüdü

Bebekte emme refleksinin en kuvvetli olduğu an doğumdan sonraki 20-30 dakikadır. Bebek bu sürede emzirilmezse emme refleksi geçici olarak zayıflar ve bu zayıflama 1-1.5 gün devam eder. Bu nedenle bebeğin doğduktan sonra ilk yarım saatte anne memesine konulması çok önemlidir.

Besleme sıklığı günde 8 ile 12 kez arasındadır (bebek her defasında iki memeyi birden emmek zorunda değildir).
Bebek ilk iki günde en az 1-2 bez ıslatmış olmalıdır.
Eğer varsa pembe ürat kristalleri üçüncü günden sonra kaybolmalıdır.
Üçüncü günden sonra günde 4-6 adet disposable bez ya da 6-8 adet kumaş bez ıslatmış olmalıdır.
Günde en az 3-4 dışkılama olmalıdır
Dışkı miktarı bir yemek kaşığı ya da daha fazla olmalıdır.
Üçüncü günden sonra yumuşak,sarı dışkılama 4 (eğer büyükse) ile 10 (eğer küçükse) arasında olmalıdır.
Bebeğin emmesi ritmik bir şekilde duyulmalıdır.
Bebeğe bir taraftaki emmesi bitene kadar izin verilmelidir (emme süresi anne ve bebeğin tercihine göre değişebilir).

Kızlar yarın kontrolum var.. Çatıya bakıcakmış...nasıl bakılıyo.. Bılgısı olan var mı.. Bı de siz heyecan yapınca nasıl kendınıze gelıyorsunuzzz

canım çatı muayenesinde çatala çıkıyosun dr parmaklarıyla alt taraftan bakıyo sanırım kemik yapısına bakıyo beenim canım çok yandı ama çok kastım ilk geceki ilişki gibi düşün kasarsan acır ben rahat olayım dedim ama tırsak olduğumdan deli gibi kastım ve canım çook yandı rahat olmaya çalış derim bazıları hissetmiyormuş bile..

Ben aşağı indiği zaman midemde ciddi rahatlama hissetmiştim de o yüzden kafam karıştı :) Totosu çok büyüdü herhalde minik kuşumun Benim doktorum da normalci bi insan ama ben seviyorum bu halini çünkü kendim de rahat bi insanım beni germesini istemezdim.

Canım 1 parmak açılmayla epeydir bekleyenler var :) Tabi herkesin durumu farklı belki senin sancıların hemen başlar ve doğuma gidersin hiiiiç belli olmaz. Hayırlı zamanda gelsin bebişin diyelim

Çatalda da acımadı ki benim. Kocamla acıyor hatta bazen . Ama benim doktor minnacık bi kadıncağız elleri de minnak belki oradan farkeder

Cnm bnm doktor erkek...sanki parmaklarini degilde afedersn kolunu soktu o derece cnm acidi tqm bitti diyorum dahada derinlere gdiyo...kasma kendni dedi cokta kolay ya

Günaydın kızlar. Diyorum çünkü hala tek gözüm kapalı olarak okuyorum..)) çok uykucuyum çokkk.. Bugün Dr kontrolümüz var, çatı muayenesi olmadım geçen hafta bu hafta kesin olurum .) bakalım durumum ne.. Açıklık büyümüş mü , sancı var mı, bebiş kaç kg olmuş hemen hbr vercem size... Tabi öncesinde bi kuaför ziyareti yapıp kusur varsa temizlenmeliyim
Doğum yapanlara dua ediyorum, inş sağlıkla alın kucağınıza.. Beklemedeki arkadaşlarım ah kaderdaşlarım hayırlısıyla gelsin yavruşlar:)
Buarada isme karar verdik artık .. SARE oldu kızımın adı:) kulağına ZEYNEP SARE okunacak :) nasıl sizce ???

Canım yaaa ben sana yazamadan sen doğuma gidiysun Allah hayırlısıyla kucağına almayı kısmet etsin.. Doğum ve sonrası bebek hemşirelerinin ilgisi herşey süper hastanede.. ben sadece sezeryan olduğu için sezeryan acısı çok kötüydü bi olumsuzluk onu hatırlıyorum şuan dönüp düşündüğümde.. Bugün 10. Günüm hala tam iyileştim diyemem bugün kontrolümüz var doğum sonradı ilk, bakalım ne dicek doktor... Kaçta doğum yapçaksın bilmiorum ama bugün hastanedeyim bulurum seni :)

Cok guzel yakismis cnm zeynep ve sare..adiyla yasasin kaderdasim..beklemeye devam...hber ver tmm son durum hakknda

Cnm bnm doktor erkek...sanki parmaklarini degilde afedersn kolunu soktu o derece cnm acidi tqm bitti diyorum dahada derinlere gdiyo...kasma kendni dedi cokta kolay ya

Kızlar çatı muayenesi ilk olduğumda kendi drum yaptı sadece garipsedim sonuçta oraya elini sokuyo, 2. Olduğumda acildeki bi Dr yaptı o da erkekti ama kendi Dr umun 3 katı vardı.. Elini de sokmadı parmakla yaptı ama keşke soksaydı tamamını,zorlayıp durdu beni de bağırttı tabi.. Demem o ki fark olabiliyor .) bu gün kendi drum yapıcak of gelsin artık bebişler:)

Yok ya zor öyle. Benim doktor biraz yaşlı bide git gide küçülür o :) mesleği bırakmasa da bütün kadın doğumluk işlerimi o halletse :)

Neyse ben banyomu yapayım 3 te kontrol var.

Ha aklıma gelmişken rahmetli annemin bi lafı vardı "tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur"

Bide anne elim ayağım yanıyor dedim "giren çıkmazsa öyle yanarsın" demişti.
Rahmet istedi açık sözlü anam

Dogum yapan arkadaşlar, doğumdan sonraki malum 40 günlük durumunuz ile ilgili bizi bilgilendirebilir misiniz? İlk günkü gibi devam mı ediyor? Normal pes yeterli oluyor mu? Hasta bezi mi koyalım çantamıza?

Ben sezeryanla doğum yaptım ilk iki gün çok yoğun kanamam oldu ondada zaten hastanedeydik ve hadta bezi koydular acaip kalın bişiy :) sonradında normal ped yeterli oldu benim ...

Normal doğumu bekleyen arkadaşlar size bir soru : ben şu anda 40+4 teyim ayın 2 sinde doktoruma muayene oldum ondan sonra doktorum tatile çıktı ayın 8 inde ve15 inde kontrollere gelirsin dedi 8 inde gittim bir sorun yoktu 15 i benim 40. haftamın bittiği gün çok geç olmaz mı son zamanlardaiki günde bir çağırıyorlar diye duydumsiz ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz???

elsa aramızda bir gün fark var en son ne zaman gittin dr a? benim gibi beklemedesin sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…