2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tam yarama parmak bastın canım :) bunu diyen 3 çocuk doğurmuş kör kara cahil ve artık bizimle yaşayacak olan kv
Allahım neydi günahımmmmm

yok canım, bende zaten en sıkı doğal doğum savunucularındanım...ama vakit yaklaştıça şeytan sol kulağıma fısıldamaya başladı, gıcık ediyor beni

canım netten çok araştırdım 42. haftalarda da doğuranlar var nasıl olsa bebeğin kilosu da azmış sen benden daha şanslısın benim bebek iri sıkıntı oluyor her geçen gün bana kalırsa 15 ine bişey kalmadı zaten eksta bir durumun olsa dr un 15 inden önce gel derdi ama şöyle bir şey de varki bebek fazla kalırsa kakasını filan yiyebiliyormuş yeterki öyle bir komplikasyon olmasın hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde yaparız doğumlarımızı ben hiç belirti yok yine bir yolunu bulup hastaneye gidicem acile bakalım ne diycekler bekle bekle sıkıntı hepp

kızlar daha once de yazdımm ama cevap alamdım !herhalde gorulmedıı,sayfa yogunlugundan...neysee haftaya salı dogumum var nasıpse...spınal veya genel anestezısezeryan fıyatı 290,epıdrallı sezeryan 600lıraa..sızce hangısını yaptırmlıyımm..spınal duusnenn,yaptıran varmıı!!yoksaa epıdral mı yaptırsammm

slm kızlar ayın 8 inde yanı bayramın ilk günü kızımı kucağıma aldım bayram şekeri niyetine :) normal doğum oldu biraz olaylı ve zor bir doğumdu ama kızımı kucağıma alınca tüm herşey unutuldu çok güzel bir duygu doğduğu anda resmen aşık oldum desem yeridir uykusuz günler ve geceler yaşıyorum ama değiyor :) hikayemi yakıın zamanda paylaşacağım herkese hayırlı doğumlar

biz o tezi kızlar nazlı olur diyerekten çürüttük canım. şimdi erkekler erken doğuyor çevremde gördüğüm kadarıyla...
evet canım aynen dediğin gibi erkekler daha erken davranıyro artık

çok geçmiş olsun en kısa sürede sağlığına kavusun miniğin

ayyy canım benim hadi gözün aydın ne güzel doğurmuşssun yaaa çok sevindim Allah analı babalı büyütsün darısı bizlerin başına
ayrıca çok merak ettim olanları biliyorsun aynı hastanede doğuracagım bende.. en kısa sürede anlatırsın inşallah :)

Kızlarrrr bebişleri sarılık olanlara acil şifalar diliyorum
Tezzamanda tümkuzucuklar iyileşir umarım
O kadar çok duyuyorumki her doğan on bebekten dokuzu sarılık
Ne yapmak gerekir acaba emzirmek dışında bir çaresi var mı

Gecmis olsun canım , cok sık oluyor malesef bu sarılık , insallah tez zamanda atlatir da evinize sagsalim donersiniz . Allah şifa versin insallah

yok canım, bende zaten en sıkı doğal doğum savunucularındanım...ama vakit yaklaştıça şeytan sol kulağıma fısıldamaya başladı, gıcık ediyor beni

Canım ben ilk gebelikte 12 St sancıdan sonra açılma olmadıgı icin sezeryan oldum , keske normal dogurabilseydim , simdi 3. Sezeryanı oldum 10 günlük olduk ama cok zorladı bu sefer, keske ilkini ve hepsini normal dogurabilseydim diyorum.. İc organlarım yer değiştirdi heralde

Canım spinal ve epidural aynı degilmi , eğer belden anestezi veya genel mi diye soruyorsan ben belden olan epidural anestezi ile sezeryan oldum , bir sorun yasamadım bebisimide gördüm

Hayırlı olsun canım , maşallah sana ve bebisine. Allah anali babali büyütsün hayırlı evlat olsun insallah

Canım benimde yakında aklımdan geçtin doğum yaptı heralde dedim hislerim beni yanıltmadı :)) gözün Aydın canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin öpüyorum ikinizide en kısa sürede doğum hikayeni bekliyoruz

40+4 deyiz bugün dr deydik. altta üstten muyayene ve herşey yolunda dedi. 2 cm açılma var, suyu normal, kilo3700 civarı ama bende bukadar doğmaz, boyunuz uzun ondan böyle çıkıyo dedi. ve bombayı patlattı, perşembe son gün dedi, gelmezse sancılarınız cuma başka bi hekime randevü alın suni sancı verelim problem çıkarsa sezeryan olur dediç. ben doğumlara giremiyorum dedi.... iyide neden bu hafta dedi, benimi bekledi.... çok canım sıkıldı,

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

Canım kıyamam ona çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelir

tam yarama parmak bastın canım :) bunu diyen 3 çocuk doğurmuş kör kara cahil ve artık bizimle yaşayacak olan kv
Allahım neydi günahımmmmm

oyyy Allah kolaylık versin canım yaa...cahillik çok kötü çokkk...3 çocuk doğurmakla olmuyo işte bu işler...doğurmak değil marifet...çingeneler de doğuruyor 8-10 tane bişey bildikleri var mı yok...öyle hasbel kader büyüyor çocukları....

Cnm cok sevndmm hyrli olsun bnm.kizmdan 1 gun buyuk olucak yagmur...ikimzde cok zor hamilelik gecrdk kucagmza alalm hrrseyi unutucz inss...

ayy çok sağol kuzumm...:)) evet 1 gün arayla doğmuş olacaklar inşallah :) senin de 16 sı kesinleşti mi şimdi?
evet çok ama çok zor geçirdim ben özellikle..her bakımdan...inşallah sağlıkla alırız kucağımıza :)

aminnnnn çok teşekkürler canımm..hepimiz için inşallahh...

bende 15 ini bu yüzden istedim benim de doğum günüm 15 nisan :)) ben de kızımla konuştum hep 15 ini bekle kızım diye dinledi annesini kuzumm seninkide dinler inşallahhh:)

Hera canım çok gecmis olsun çabucak atlatın guzel kızın ins.

Gunebakan, Luboyf , funda, angel, narin, yalova nasılsıniz iyimisiniz detaylı okuyamiyorym son günleriniz iyi geciyordur umarım.

Kızım çok guzel ona her gun daha çok bağlanıyorum . Doktor kontrolumuz vardı bugun hersey yolunda. Artık sadece rutin kontrollere gideceğiz. Birde ünlü bir hemotolog varmis cocuk doktorunun tanıdığı. Bizim durumu onada anlatmış. Bu hafta belki kızımızı görmek isteyebilir dedi doktor. Böyle ilgilenmeleri çok guzel hala hastane arayan varsa kesinlikle hizmet hast. Gidin arkadaslar .

Bugun biberonu kestik. Hafsa'ya tartacağız . Umarım bol bol şutum gelir artık . Bu is cidden stresliymis .

Son düzenleme:

yok canım epıduralle spınal farklı seyler!!tek ortak yonu ıkısde belden asagıyı uyusturuyorr!!ıkısındede bebesı goruyorsun!farklı yonu ıse ayrı yerlere uygulanısııı!!!

tesekkur ederım tatlımm!ben zaten hemsıreyımm!!bunları bılıyorumm!!nasıl uygulandıgınıdaaa! :)) bneım sordugumm epıdral uygulanan arkadaslarımız nasıl yan etkılerle karsılastı,spınal uygulanan arkadaslarımızın hangı yan etkılerle karsılastıgı....nelerı onerdıgı...sonuctaa bunu yapan dr da bılıyor ama uygulanan kısı daha ıyı bılecektırrr...

ozaman genell anestezi etkilerini ii biliyor olmalısın ve tercih etmemelisin bence entübasyon hiç hoş bişi değil epidural dah ii seçenek gibi görünüyor sexıo sonrası ağrılar için çok daha rahat kullanabilirsin sonuçta ilaç farklı bölgeye verilsede işlem yapılan bölge aynı ve aynı riskleri içeriyor benim fikrim bu yönde olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…