- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.541
bugün gittik dr.a canım..günümüzü aldık..15 i perşembe günü öğlen 13.00 da ameliyata giriyorum ben...11 de hastanede olun dedi dr...yarın testlerimizi yaptırıcaz...evet cnm 38 +3 olacakmışım doğumda ...kasılamalr az çıktı bu sefer...nidilat sayesinde dedi dr...kes artık ilacı dedi...biz de perşembe olur mu dedik olur dedi...iyi ki geçen cmrtsi girmedim doğuma dr bizi panikletince...adam resmen geçen hafta doğuma alıyodu beni..noldu fazladan 12 gün daha durmuş oldu...kilosunu 3 kilo 50 dedi ama kesin çıkmaz burda dedi...senin de hayırlı haberlerin olsun artık inşallah canım...
bu arada sakinleştirici bişey yapıyo musunuz doğuma girerken dedim yapmıyoruz yoksa bebeğe gider dedi..ama istersen bebeği aldıktan sonra bayıltırız seni dedi..
ayyy koptummmkim bunu diyen kör kara cahillll
evet canım dr.da 38 dedi bugün...38 + 3 de doğuma giriyormuşum...nidilatı kes dedi bugün dr kesicem ama korkuyorum ya perşembeye kadar bişey olursa diye..o yüzden yarın kesicem...nasılsa perşembe kesin artık...
gün belli, oldu ya rahatladım...Allah sağsalim çıkmayı nasip etsin inşallah....
Canım sezaryen de öyle kolay bişey değil ki o yara nasıl acıyor bir bilsen... Haftalarca canın yanıyor. Başa bi engel yoksa 1 günde normal doğumu yaşa olsun bitsin ne çekicen öyle haftalarca. Acıdan da korkuyosan epidural yaptır rahat edersin.
Benim bebek zayıf canım 3 kg ancak doğar en son gittiğimde 2900 dedi doktor çatı muayenesinde de öyle geniş bir çatın yok demişti doktor bebek zayıf olduğu için normal doğum yaparsın demişti.
En sonbayramın ikinci günü gitmiştim bir de doğurmazsam ayın 15 inde gideceğim . Sence geç mi???!
evet canım aynen dediğin gibi erkekler daha erken davranıyro artıkbiz o tezi kızlar nazlı olur diyerekten çürüttük canım. şimdi erkekler erken doğuyor çevremde gördüğüm kadarıyla...
çok geçmiş olsun en kısa sürede sağlığına kavusun miniğinGüzel haberler ile gelmeyi cok isterdim.. Uzgunummm hemde coookkk :'( minik kızım sarılık oldu.. Eline de serum takıp phototherapy e koydular.. İcimin nasıl parçalandığını anlatmamın mümkünatı yok.. Nolur bizim için dua edin.. Simdiden herkesten Allah razı olsun
slm kızlar ayın 8 inde yanı bayramın ilk günü kızımı kucağıma aldım bayram şekeri niyetine :) normal doğum oldu biraz olaylı ve zor bir doğumdu ama kızımı kucağıma alınca tüm herşey unutuldu çok güzel bir duygu doğduğu anda resmen aşık oldum desem yeridir uykusuz günler ve geceler yaşıyorum ama değiyor :) hikayemi yakıın zamanda paylaşacağım herkese hayırlı doğumlar
Güzel haberler ile gelmeyi cok isterdim.. Uzgunummm hemde coookkk :'( minik kızım sarılık oldu.. Eline de serum takıp phototherapy e koydular.. İcimin nasıl parçalandığını anlatmamın mümkünatı yok.. Nolur bizim için dua edin.. Simdiden herkesten Allah razı olsun
yok canım, bende zaten en sıkı doğal doğum savunucularındanım...ama vakit yaklaştıça şeytan sol kulağıma fısıldamaya başladı, gıcık ediyor beni
kızlar daha once de yazdımm ama cevap alamdım !herhalde gorulmedıı,sayfa yogunlugundan...neysee haftaya salı dogumum var nasıpse...spınal veya genel anestezısezeryan fıyatı 290,epıdrallı sezeryan 600lıraa..sızce hangısını yaptırmlıyımm..spınal duusnenn,yaptıran varmıı!!yoksaa epıdral mı yaptırsammm
slm kızlar ayın 8 inde yanı bayramın ilk günü kızımı kucağıma aldım bayram şekeri niyetine :) normal doğum oldu biraz olaylı ve zor bir doğumdu ama kızımı kucağıma alınca tüm herşey unutuldu çok güzel bir duygu doğduğu anda resmen aşık oldum desem yeridir uykusuz günler ve geceler yaşıyorum ama değiyor :) hikayemi yakıın zamanda paylaşacağım herkese hayırlı doğumlar
GÜNAYDINNN
Biz de 40+3 olduk hala hanfendinin gelmeye niyeti yok
rüyamda hergün doğuruyorum :))
Arada sancı kasılma oluyo yatınca geçiyo
bugün kontrole gidicem bakalım ne diyecek.
Ben sabırsızlandıkca gelmemek için inat ediyor nazlı kızım...
kızlar daha once de yazdımm ama cevap alamdım !herhalde gorulmedıı,sayfa yogunlugundan...neysee haftaya salı dogumum var nasıpse...spınal veya genel anestezısezeryan fıyatı 290,epıdrallı sezeryan 600lıraa..sızce hangısını yaptırmlıyımm..spınal duusnenn,yaptıran varmıı!!yoksaa epıdral mı yaptırsammm
Güzel haberler ile gelmeyi cok isterdim.. Uzgunummm hemde coookkk :'( minik kızım sarılık oldu.. Eline de serum takıp phototherapy e koydular.. İcimin nasıl parçalandığını anlatmamın mümkünatı yok.. Nolur bizim için dua edin.. Simdiden herkesten Allah razı olsun
tam yarama parmak bastın canım :) bunu diyen 3 çocuk doğurmuş kör kara cahil ve artık bizimle yaşayacak olan kv
Allahım neydi günahımmmmm
Cnm cok sevndmm hyrli olsun bnm.kizmdan 1 gun buyuk olucak yagmur...ikimzde cok zor hamilelik gecrdk kucagmza alalm hrrseyi unutucz inss...
Canım bebeğin içinde senin içinde hayırlısı olur inşallah sağlıklı sıhhatli kolay bi doğum olur zor bi hamilelik geçirdin inşallah bundan sonrası güzel ve hayırlı olur benimde cuma kontrolüm var 39 hafta oluyorum Pazartesi doğum günüm ayın 19u oğlumu tembihliyorum doğum günümde gel die ama bakalım sözümü dinlicek mi
Gecmis olsun canım , cok sık oluyor malesef bu sarılık , insallah tez zamanda atlatir da evinize sagsalim donersiniz . Allah şifa versin insallah
Canım ben ilk gebelikte 12 St sancıdan sonra açılma olmadıgı icin sezeryan oldum , keske normal dogurabilseydim , simdi 3. Sezeryanı oldum 10 günlük olduk ama cok zorladı bu sefer, keske ilkini ve hepsini normal dogurabilseydim diyorum.. İc organlarım yer değiştirdi heralde
Canım spinal ve epidural aynı degilmi , eğer belden anestezi veya genel mi diye soruyorsan ben belden olan epidural anestezi ile sezeryan oldum , bir sorun yasamadım bebisimide gördüm
Hayırlı olsun canım , maşallah sana ve bebisine. Allah anali babali büyütsün hayırlı evlat olsun insallah
tesekkur ederım tatlımm!ben zaten hemsıreyımm!!bunları bılıyorumm!!nasıl uygulandıgınıdaaa! :)) bneım sordugumm epıdral uygulanan arkadaslarımız nasıl yan etkılerle karsılastı,spınal uygulanan arkadaslarımızın hangı yan etkılerle karsılastıgı....nelerı onerdıgı...sonuctaa bunu yapan dr da bılıyor ama uygulanan kısı daha ıyı bılecektırrr...Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.
ozaman genell anestezi etkilerini ii biliyor olmalısın ve tercih etmemelisin bence entübasyon hiç hoş bişi değil epidural dah ii seçenek gibi görünüyor sexıo sonrası ağrılar için çok daha rahat kullanabilirsin sonuçta ilaç farklı bölgeye verilsede işlem yapılan bölge aynı ve aynı riskleri içeriyor benim fikrim bu yönde olurdutesekkur ederım tatlımm!ben zaten hemsıreyımm!!bunları bılıyorumm!!nasıl uygulandıgınıdaaa! :)) bneım sordugumm epıdral uygulanan arkadaslarımız nasıl yan etkılerle karsılastı,spınal uygulanan arkadaslarımızın hangı yan etkılerle karsılastıgı....nelerı onerdıgı...sonuctaa bunu yapan dr da bılıyor ama uygulanan kısı daha ıyı bılecektırrr...
Kızlarrrr bebişleri sarılık olanlara acil şifalar diliyorum
Tezzamanda tümkuzucuklar iyileşir umarım
O kadar çok duyuyorumki her doğan on bebekten dokuzu sarılık
Ne yapmak gerekir acaba emzirmek dışında bir çaresi var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?