2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allah yardimcin olsun.

ya arkadaşlar ben sırtüstü kesinlikle yatamıyorum...nefesim kesiliyo ölecek gibi oluyorum...korkunç bi basınç oluyo kalbimde ciğerlerimde...ultrasonda da artık son dönemde hiç yatamaz oldum,yan yatarak girdim hep..bugün dr.da ameliyatta napıcaz dedi...ben ne bileyim sen bil diycektim

ama cidden nası yatıcam ameliyatta sırtüstü ben yaaa

benm gibi olan var mııııı

Parme'cim iyi olmanıza ve herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim.bak işte en azından dermanı olan bir dert ve Allah doğru insanlarla karşılaştırmış ki memnunsun şu an.hep çok iyi ve çok sağlıklı olun canım arkadaşlarım.biz henüz doğurmayanlar sıkıldık tabi biraz,iyice ağırlaştık ve doğum yapıp çok sık giremeyen arkadaşlarımızla muhabbetlerimizi çok özlüyoruz(m)!!!! Asla sitem değil,yanlış anlamayın,vakit mî kalıyordur ki buraya uğramaya,ama yinede son haftalarda bizlere destek olmak îçin uğramaya çalışan hepinize çok teşekkürler,(kedicikler,canım özverin için çok teşekkür ederim,hala bizlere tek tek cevap yazmaya çalışıyorsun) hepiniz çok sağolun kızlar,uzun zamandır yol arkadaşlığı yapıyoruz birbirimize,inşallah birliklerde büyütücez yavrularımızı.bizim gözlerde hep birbirimizde,NARİNNAZENİN bişey yazınca,gribeyaz,Dilemma,seyyah,angysangel,funda hemen acaba doğum haberi mi geliyor diye hafif çarpıntıyla okuyorum valla.helede bir süre sesleri çıkmayınca.hepiniz aklımdasınız ve dualarımızdasınız.bebeği sarılık olan bütün arkadaşlarımın yavrularına Rabbim şifalar versin,sizlerede sabırlar dilerim canlar.luboyf'çum sen nasılsın?ıvy to me?my honey?iyisiniz di mi kızlar?merakta bıraktırmayın bizi

Tatlim nerdesinnn konttolun vrdi hber vermednnn

Geldim cnm :) merak edilmişim ay şımardım;P bugün soru işaretleriyle doldu kafam cnm ya.. Dr rutin muayene etti , suyun güzel , bebek 3500 gr olmuş.. Bide durumuna bakalım dedi çatı muayenesi yaptı evet dedi hala çok aşağıda, aslında ben seni hep doğuma gelirsin diye bekledim dedi.. Kaç hafta önce de alttan baktığımda kanaldaydı , hala aynı durumda dedi.. Kafası biraz büyük o etken olabilir dedi:S çektiğim sancılar ondanmış demekki, hep diyodum resmen doğum sancısı bu.. Bir hafta daha şans verelim mi dedi .. Şaşırdım ne diycemi bilemedim.. Ptesi tekrar gel dedi.. Çarşamba izne ayrılıyormuş çok üzüldüm .. Sanki şans verelim mi derken , diğer ihtimal sezeryanmı kastetti anlamadım.. Ptesi e kadar gelmesse nolcak dedi eşim, güldü gene bekliycez dedi.. Beni güvendiği birine emanet etçekmiş drum... Off nolcak ne bitecek belli değil yani..

Bayram şekerini sağlıkla büyüt canım,tam Bayram hediyesi olmuş size.umarım toparlanmışınızdır,biraz sıkıntılı oldu yazmışsın ya doğumun,normal de doğurmuşun ne güzel(tabi normal istiyorduysan)Allah analı babalı büyütsün.

Canım doktorlar bile bıktılar bizim doğurmamızı beklemekten.benim doktorumda bayramda burdaydı,gelirsen beklerim ben buradayım dedi ama bizimkinin azıcık daha vakti var.şimdi kadın tam izne ayrılır bizim kız gelir.gerçekten dünya tersine döndü galiba,hep kızlar erken gelîrdi şimdi de oğlanlar.

Hiç aklıma gelmedi bu ihtimal ya çok üzüldüm nerden çıktı bu izin bilmiyorum ... Hem psikolojim allak bullak zaten korkuyorum.. Bu hafta geldi geldi, bu gidişle pes edicem , Dr tatile çıkmadan aldırcam inş kendi gelir bna bu fırsatı vermez kızım. Zaten kanala girmiş ilerlemiyor ..

Canım burda anlatılana göre benimki spinal anestezi oluyor ozaman
Ama bana seçenek sunmadılar direk onu yaptılar , herhangi bir katater filan kalmadı yani, ama bi yan etkisini görmedim , memnun kaldım , katater olan daha iyi olabilir ağrı duydukca basarsın ilaç verir ama cok da şart degil ,disardan baska ağrı kesici de alınabilir bana verdikleri gibi

1 ağustosta kontrole gittiğimde bebeğimin suyunun kritik seviyeye indiğini söyledi doktorumuz. bir önceki çatı muayenemde ise 2 cm açılmam vardı.son haftalarda suyumuz zaten azalmıştı ama 2 cm açılma olması beni rahatlatıyordu. belki müdahaleye gerek kalmadan kendi sancılarım gelir diye umut ediyordum. yalnız o kontrolde doktorum yarın gel yatışını yapalım, suni sancıyla doğumu başlatalım,inşallah her şey yolunda gider,gitmrezse de sezeryanla bebeği alırız dedi. ne hissedeceğimi şaşırdım.. daha günüme iki hafta varken yarın bebeğime kavuşacaktım.başından beri herşeyin normal gitmesi, ne sezeryan ne de suni sancıyla müdahale olmaması için hep dua etmiştim..eve geldim öyle karışık duygular içindeyim ki,
saatlerce hüngür hüngür ağladım.. bebeğime kavuşacak olmanın heyecanı, bir yandan korku,bir yandan mutluluk hepsi birbirine karışmıştı..endişeler korkularla karışık gözyaşları içinde eşime haber verdiğimde, bu gözyaşlarının
sadece oğlumuza kavuşacak olmanın heyecanından olmasını istiyorum dedi..
ve ertesi günü beklemeye başladım.kaç saat sürecekti, suni sancı nasıldı, ya sancıları çekip çekip sezeryana alınırsam
korkularıyla o gece sabah oldu..sabah 7 de hastanedeydik..eşim,k.validem ve ablam yanımda.. saat 7 buçukta önlüğümü giydim ve serumu takıldım.kısa süre sonra hafif hafif adet sancısı gibi sancılarım başladı..odam güzeldi.sevdiklerim yanımda.onların yanında
çekecektim sancıları,yalnız değildim.. gülüşüyoruz konuşuyoruz arada benim sancılar gelince
kıvranıyorum biraz sonra geçiyor..saat 10 gibi doktorum geliyor onu görünce nasıl rahatlıyorum, herkesi dışarı çıkarıp açılmamı kontrol ediyor.. 4 cm.. güzel..
saat 11 den sonra hafif hafif sancılar şiddetini artırmaya başlıyor.derin derin nefes alıp veriyorum.ebe geliyor kontrole.
aynı katta benden başka 4 hamile daha var.kimisi geceden gelmiş. onların çığlıkları geliyor arada. ben bağırmicam diyorum ebeye..
o da sesini odamdan duymadan seni doğuma indirmem diyor..gülüşüyoruz.. açılmamı kontrol ediyor.. hala 4 cm.. kötü..
artık ayakta bekliceksin doğumu diyor ebe. kolumda serum başlıyorum odanın içinde dolanmaya.kocacığımın kollarında karşılıyorum sancıları. her sancı geldiğinde ona sarılıyorum. sesim çıkmaya başlıyor yavaş yavaş.. birazdan annem geliyor şehir dışından ancak yetişiyor. kapıdan giriyor gözleri yaşlanmış.. canım annem..
dayanamıyor sancılarıma ağlıyor.. sarılıyorum dalga geçiyorum, anne neden beni uyarmadın böyle olacağını bilsem hamile kalır mıydım diyorum.. gülüşüyoruz..
saat bire geliyor.. sancılarım 5 dk da bir geliyor bir dakika kadar sürüyor.. dayanılmaz derecede artık..derin nefes alıp vermeler bitiyor, inletiyorum hastaneyi :) kocamın kollarında.. bir saniye uzaklaştırmıyorum onu yanımdan.. doktorum geliyor tekrar kontrole.. tamam diyorum artık bu sancılar beni doğuma götürür..seviniyorum doktorumu görünce.. açılmama bakıyor 6 cm.. yetersiz.. bir saat sonra tekrar uğrarım diyor.. bir saat mi..başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor.. dayanamam diyorum
başlıyorum ağlamaya.. öyle yorgunum ki.. bir de serum kolumda ayakta dolanmak zorundayım. arada uzanıyorum.. iki sancı arası kestirsem diyorum.. gözlerim kapanıyor.. sonra her sancı son sancıymış gibi çekmeye başlıyorum.. dakikalar geçiyor.. hepsi bir saat gibi.. soruyorum yanımdakilere bu gün bitecek mi gerçekten, hepsi geçecek mi.. bitecek diyorlar herşey geçecek.. rüya gibi geliyor.. o arada yan odalardaki hamileler sırayla iniyor doğuma yarım saat sonra bebekleriyle beraber geliyorlar. nasıl kıskanıyorum.. onların yerinde olmak istiyorum bir an önce.. ağlayan bebek seslerini duydukça ben de istiyorum diye ağlamaya başlıyorum..
saat 2 buçuk civarı.. ebe geliyor açılmama bakıyor.. 8 cm.. yeterli.. sancılar geldikçe ıkın diyor.. birazdan gelip seni indireceğim.. başlıyorum ıkınmaya ama beceremiyorum.
şimdi anlıyorum ebeler neden hep ilk gebelik mi diye sorduklarını :) doğumun bile tecrübelisi onların işini kolaylaştırıyor. ben ıkınamıyorum bile..
saat 3 e çeyrek var geliyor sandalyeyle beni almaya.. bebeğin hastane çıkışlarını , benim kıyafetlerimi de alıp doğum odasına iniyoruz.. son kez bakışıyorum sevdiklerimle.içimde tarifsiz bir mutluluk birazdan bitecek herşey ve bebeğime kavuşacağım..işte bitecek bu gün..iniyoruz doğum odasına . doktorum, bir hemşire ve ebe..
oturuyorum çatala.. doktorum sancı gelince son kuvvetinle ıkın diyor.. geliyor sancım, ıkınıyorum var gücümle.. çok güzel diyor doktorum.. bir daha..öyle güçlüyüm ki o an.. Rabbimin verdiği bu güce şaşırıyorum.. anne olacağım için gurur duyuyorum kendimle..ikinci sancı geliyor ve bir daha ıkınıyorum.. Muhteşem bir rahatlama sanki bebeğimle birlikte ben de yeniden doğuyorum.. işte orada, bebeğim ebenin kollarında.. fıldır fıldır gözleri etrafa bakıyor..
hadi ağlasa diye bekliyorum.. sesini duymak istiyorum..ağlıyor.. o ağladıkça ben gülüyorum..
yıkıyorlar bebeğimi hemen yan tarafıma alıp giydiriyorlar.. o arada doktorum dikiş atıyor kesime.. ben bebeğimi izliyorum.. oğlum diyorum sen miydin karnımdaki..hoşgeldin oğlum.. söyle keyfin yerinde mi.. ben konuşuyorum o dinliyor bir yandan giydiriliyor.. allahım böyle bir mutluluk yok..böyle bir güzellik yok..
o arada babasını arıyorlar gel bebeğini gör diye.. iniyor bebeği gösteriyorlar kapıda eşim beni soruyor o nasıl diye.. gayet iyi dikişleri atılıyor diyorlar..işte bitiyor giydiriyorlar beni de alıyorlar tekerlikli sandalyeye.. odamıza çıkacağız.. herşey bitmiş..
rüya gibi, hayal gibi.. çıkıyoruz.. az önce çığlıklarla indiğim asansörü gülerek çıkıyorum herkes yaşlı ve gülümseyen gözlerle beni karşılıyor.. arkamdan bebeğim geliyor ebenin kollarında.. odama geçiyorum kocacığım hemen bana tost meyve suyu getiriyor.. o arada kontrol ve testler için doktor bebeğimi muayene ediyor..
birazdan getiriyor ebe veriyor kucağıma hadi al emzir oğlunu.. veriyorlar kucağıma öyle bir emmeye başlıyor ki.. o an ben de tarifsiz bir mutluluk.. değermiş diyorum bu mutluluk çektiklerime değermiş.. 2 ağustos saat 3 te bebeğim böyle dünyaya geldi.3.400 gr 50 cm.doğdu.
Rabbim herkese kolay doğumlar ve sağlıcakla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin..

Cnm ses ckmayinca senn minnos geliyomu yoksa diye merak ettm.surda kac kisi kldik yalovannda dedihi gbi biri kaybolsa merak ediyrz..masallh daha zamani var demekki sorsaydn kske sezeryandanmi bhsediyosnz diye..

CANIM HİÇ MERAK ETMEYİNİZ İLALA SANCI OLMASI GEREKMİYOR İLK HAMİLeliğimde suyum geldi nst bağlandım sancım nerdese yok ama gel bak bir saat geçemden bi başladı sancılar çabucak doğdu minik oğluşum.Bebek hazır olunca gelecek hiç merak etmeyiniz.

kıyamam minik meleğe üüzlme annesi çabucak atlatırsınız bebekler çok beklediğimizden çok daha güçlü.

Bennnn aylardr bnu dusunuyrm nasi sirtusti yaticm diye

geçmiş olsun canım. bebeğini hayırlıca büyütürsün inşaallah. normal doğumlara çok özeniyorum inşaallah normal isteyenlere normal nasip eder Rabbim. herşeyin yolunda olduğunu duymak rahatlatıyor bizi de. oğluşunu kokla bizim yerimize.......

maşallah gözünüz aydın sağlık sıhhatle büyütün bebeğinizi
böyle normal doğumları okyunca iyi geliyor sancılar gelcek doğurunca herşey geçip gidecek inşallah :)

kesinlikle çok haklısın kuzum... ama ben asıl eşim için üzülüyorum. Aile kavramı diye birşey olmamış hiç, anne-evlat ilişkisi diye birşey yok. evliliğimizde 5 yılı bitirdik daha yeni ailenin ne demek olduğunu bir nebze öğretebildim. yaşayamadığı çocukluğunu oğluyla yaşaması için elimden geleni yapacağım

Süper motive edici bir doğum hikayesi anlatmışsın bize,yüreğine sağlık.mutluluk ve huzurla büyüt dünya tatlısı oğluşunu,hayırlı insan olsun inşallah.benim yerimede kokla oğlunu,inşallah hayatınız boyunca herşey hep böyle yolunda gider.

Ağlıyorum... Allahım uzun ömürler versin yavruna.. Sanki yaşadım ben de. Tabi kucağıma almadan imkansız anlayabilmem. Zormuymuş çok diye sorsam sana cnm ? Kafam çok karışık da..

Cnm ses ckmayinca senn minnos geliyomu yoksa diye merak ettm.surda kac kisi kldik yalovannda dedihi gbi biri kaybolsa merak ediyrz..masallh daha zamani var demekki sorsaydn kske sezeryandanmi bhsediyosnz diye..

Sezeryanı ben söylemiş olmak istemedim bilmiyorum, o da bana söyletmeye çalıştı galiba.. Çünkü başka anlam veremedim. Tatile çıkması da etken tabi bu duruma.. Kafası küçük bi kafa değil. Ama karar vermek için erken dedi, doğum anına kadar büyüyecek sonuçta.. Benim durumum belirsiz gbi bişey yani , hayırlısı.. Gitgide daha güçsüz hissediyorum kendimi cnm . Allah yardımcımız olsun .

İlk doğumumda 42. haftaya girdiğim gün sancım gelmişti ve suni sancı ile hızlı bir şekilde doğurmuştum. Kızım 4 kilo 100 gramdı. Oğlum da ablası gibi gecikti. Arefe günü doktorum yatış vereyim akşama kadar doğurtayım dedi. Ben sancımı beklemek istiyorum dedim. O da o zaman, bayramın birinci günü nöbetçi doktor arkadaşıymış, o doğurtur seni dedi.Bayramın ilk günü 41. hafta dolmuştu ve doktorum yoktu. Kardeşimin nişanı bizim evde yapılacaktı bayramın 3. günü, annem daha fazla bekleme sonuçta bayramda olacak ve 2. günkü doktoru da tanımıyorsun dedi. Hastaneye gidişimi geciktirdim belki sancı gelir diye. Gittiğimde NST de tek tük sancı çıktı ve hissetmiyordum. Sonra suni sancı verildi. İlk 3 saat çok kolaydı. Sancıları çok hissetmiyordum hatta annemi uyumaya gönderdim bu gidişle geceyi bulur demiştim. Akşam saat 6.30 da sancıyı hızlandırıyoruz, biraz susayacaksın dedi doktor. Ne olduysa ondan sonra oldu. Şiddetli sancılar ve yarım saat içinde doğum. İlk dğumumla bunun arasındaki fark suni sancı sırasında kanama ve azar azar su gelmesiydi. Belki de bu yüzden ıkınma safhası daha yorucuydu tabi bu benim teorim:)) İlkinde ıkınma hissi dışında hiç bir şey hissetmedim. Suyum o sırada geldi ya da doktor patlattı bilemiyorum. O kadar kolaydı. Belki suyla birlikte geldi diye o kadar kolaydı diye düşündüm. Bunda biraz daha zordu. Amaaaaaa her ikisinde de çok susadım:)) Hatta doğumhanede eşin çıkmasını falan beklerken su getirdiler ve içtim:))) İşte böyle... Korktuğunuzu söylerseniz, doktorlar bunun üzerine gidiyorlar. Ben bu doğumda nst yi beğenmiyorum dediğinde, sırt üstü yattığım için kalp atışları biraz yavaşlamış çıkmıştır dedim, çünkü sağ veya sola yattığımda hiç bir sorun yoktu. Bu yüzden hep yapabileceğinizi düşünün. Herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…