- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.581
İlk doğumumda 42. haftaya girdiğim gün sancım gelmişti ve suni sancı ile hızlı bir şekilde doğurmuştum. Kızım 4 kilo 100 gramdı. Oğlum da ablası gibi gecikti. Arefe günü doktorum yatış vereyim akşama kadar doğurtayım dedi. Ben sancımı beklemek istiyorum dedim. O da o zaman, bayramın birinci günü nöbetçi doktor arkadaşıymış, o doğurtur seni dedi.Bayramın ilk günü 41. hafta dolmuştu ve doktorum yoktu. Kardeşimin nişanı bizim evde yapılacaktı bayramın 3. günü, annem daha fazla bekleme sonuçta bayramda olacak ve 2. günkü doktoru da tanımıyorsun dedi. Hastaneye gidişimi geciktirdim belki sancı gelir diye. Gittiğimde NST de tek tük sancı çıktı ve hissetmiyordum. Sonra suni sancı verildi. İlk 3 saat çok kolaydı. Sancıları çok hissetmiyordum hatta annemi uyumaya gönderdim bu gidişle geceyi bulur demiştim. Akşam saat 6.30 da sancıyı hızlandırıyoruz, biraz susayacaksın dedi doktor. Ne olduysa ondan sonra oldu. Şiddetli sancılar ve yarım saat içinde doğum. İlk dğumumla bunun arasındaki fark suni sancı sırasında kanama ve azar azar su gelmesiydi. Belki de bu yüzden ıkınma safhası daha yorucuydu tabi bu benim teorim:)) İlkinde ıkınma hissi dışında hiç bir şey hissetmedim. Suyum o sırada geldi ya da doktor patlattı bilemiyorum. O kadar kolaydı. Belki suyla birlikte geldi diye o kadar kolaydı diye düşündüm. Bunda biraz daha zordu. Amaaaaaa her ikisinde de çok susadım:)) Hatta doğumhanede eşin çıkmasını falan beklerken su getirdiler ve içtim:))) İşte böyle... Korktuğunuzu söylerseniz, doktorlar bunun üzerine gidiyorlar. Ben bu doğumda nst yi beğenmiyorum dediğinde, sırt üstü yattığım için kalp atışları biraz yavaşlamış çıkmıştır dedim, çünkü sağ veya sola yattığımda hiç bir sorun yoktu. Bu yüzden hep yapabileceğinizi düşünün. Herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum tekrar.
geçmiş olsun canım. bebeğini hayırlıca büyütürsün inşaallah. normal doğumlara çok özeniyorum inşaallah normal isteyenlere normal nasip eder Rabbim. herşeyin yolunda olduğunu duymak rahatlatıyor bizi de. oğluşunu kokla bizim yerimize.......
maşallah gözünüz aydın sağlık sıhhatle büyütün bebeğinizi
böyle normal doğumları okyunca iyi geliyor sancılar gelcek doğurunca herşey geçip gidecek inşallah :)
Çok teşekkür ederim canlarim güzel dilekleriniz için. Siz de cok güzel ve rahat bir şekilde alirsiniz inşallah cennet kokulu yavrularinizi kucaginiza..Süper motive edici bir doğum hikayesi anlatmışsın bize,yüreğine sağlık.mutluluk ve huzurla büyüt dünya tatlısı oğluşunu,hayırlı insan olsun inşallah.benim yerimede kokla oğlunu,inşallah hayatınız boyunca herşey hep böyle yolunda gider.
Ağlıyorum... Allahım uzun ömürler versin yavruna.. Sanki yaşadım ben de. Tabi kucağıma almadan imkansız anlayabilmem. Zormuymuş çok diye sorsam sana cnm ? Kafam çok karışık da..
Sezeryanı ben söylemiş olmak istemedim bilmiyorum, o da bana söyletmeye çalıştı galiba.. Çünkü başka anlam veremedim. Tatile çıkması da etken tabi bu duruma.. Kafası küçük bi kafa değil. Ama karar vermek için erken dedi, doğum anına kadar büyüyecek sonuçta.. Benim durumum belirsiz gbi bişey yani , hayırlısı.. Gitgide daha güçsüz hissediyorum kendimi cnm . Allah yardımcımız olsun .
şekerli su ama çok az
1-2 kaşık
Çok teşekkür ederim canlarim güzel dilekleriniz için. Siz de cok güzel ve rahat bir şekilde alirsiniz inşallah cennet kokulu yavrularinizi kucaginiza..
cok teşekkür ederim.rabbim hepimizin yavrularina hayirli uzun ömürler versin. Canim ben bunu yaşadım diğer dogum sekilleriyle kiyaslayamam kolaydi da diyemem ama hangi dogum kolay olabilir ki. Herkesin ayri bir hikayesi var. Ama inan korkulacak bir sey yok. Rabbim guc veriyor. Tek gereken biraz sabir.ama normal dogumun şöyle bir guzelligi varmis. O gun hastanede kalmadim bile.eve geldim evde yatmadim.ilk andan beri cocugumla kendim ilgilendim.alttan dikisim vardi biraz sizinin harici beni hic zorlamadi.dedim ya dogumla beraber yeniden dogmus gibi oluyorsun. rabbim sana da en kolay şekilde melegine kavusmayi nasip etsin..
Son günlerini geçirenler siz de benim gibi günde 12 saat uyuyabiliyormusnuz
Hiç abartmıyorum kızlar ama günde 12-13 saat uyuyorum
Sadece arada çok acıkmış oluyorum gece 4-5 gibi
Kalkıp meyve ve sütlü tatlı yiyorum
Ya da kaşarlı tost süt falan içiyorum
Eskiden 7 saati geçitinde elim gözüm şişerdi hiç uyuyamazdım
Şimdi yetmiyor uyku banamasın demiyo
Ayaklarımda çok şişti ellerimde
Son 20 güne kadar hala eski ayakkabılarım ve yüzüklerim geliyordu
Hiç ödem sorunu yaşamamıştım
Ama şimdi davul gibiyim
Acaba uykula mı ilgili
cvanım ben de şişkinlikler yok diye seviniyordum ama son 10 gündür ellerim çok şişiyor ve sabha uyanınca ellirmi sıkmayı zorlanıyorum hafif ağrı da oluyor.hamilelktendir.Uykulu olman en son ne zmana kan testi yaptırdın kan ilacını düzenli alıyormusun kanın düşmüş ise çok uykun gelebilir biraz bal pekmez et yersen belki düzelirsin.Yada belkide sadece rahatlamışsın canım ne güzel uyabiliyorsan uyu derim.arraız bu günleri:)))Son günlerini geçirenler siz de benim gibi günde 12 saat uyuyabiliyormusnuz
Ama şimdi davul gibiyim
Acaba uykula mı ilgili
Arkadaşlar hastane çantama son eksikleri koyuyorum da
Banyo havlusu şampuan duş jeli gibi şeyler ihtiyaç oluyor mu
Doğum normal olursa hemen duş alablşyormuyız hastanede
Birde ben günde üç kez duş alan birisi olarak dayanamam
Doğum gecesi en az bir gece gözetim altında tutuorlarmış
Ben de eve öyle hemen gelmek istemiyorum
Yanımda kimse yok en azından hastanede hemşireler yardımcı Olur ilk gün
cvanım ben de şişkinlikler yok diye seviniyordum ama son 10 gündür ellerim çok şişiyor ve sabha uyanınca ellirmi sıkmayı zorlanıyorum hafif ağrı da oluyor.hamilelktendir.Uykulu olman en son ne zmana kan testi yaptırdın kan ilacını düzenli alıyormusun kanın düşmüş ise çok uykun gelebilir biraz bal pekmez et yersen belki düzelirsin.Yada belkide sadece rahatlamışsın canım ne güzel uyabiliyorsan uyu derim.arraız bu günleri:)))
İyi geceler Luboyfçum,o fazla uyuma durumu bende de var.gerçi ben sabah saati kurup en geç 9 gibi uyanmış olmak istediğim için kalkıyorum ama gün içinde malak gibi sürekli yattığım için yarım saat falan uyukluyorum.uykuyu pek sevmiyorum,alışmak ve miskinlik yapmayı tercih etmediğim için az uyumaya çalışıyorum.bi de insan çalışırken daha düzenli ve disiplinli oluyor.ben şu an ne eskisi kadar çok su içîyorum,ne yediklerime,ne çatlak kremlerimi sürmeme ne de ilaçlarımı düzenli içmeye dikkat ediyorum,iyice saldım kendimi,içimdende gelmiyor ayrıca.sen yurtdışında(tunus galiba) yaşayıp orda yapacaktın doğumunu,havlu-şampuan götür istersen.dediğin gibi orda belki hemşireler yardım eder madem evde yardımcı olacak kimse yok.2 havlu taşımak zor gelmez zaten sana.
Çok teşekkür ederim canlarim güzel dilekleriniz için. Siz de cok güzel ve rahat bir şekilde alirsiniz inşallah cennet kokulu yavrularinizi kucaginiza..
cok teşekkür ederim.rabbim hepimizin yavrularina hayirli uzun ömürler versin. Canim ben bunu yaşadım diğer dogum sekilleriyle kiyaslayamam kolaydi da diyemem ama hangi dogum kolay olabilir ki. Herkesin ayri bir hikayesi var. Ama inan korkulacak bir sey yok. Rabbim guc veriyor. Tek gereken biraz sabir.ama normal dogumun şöyle bir guzelligi varmis. O gun hastanede kalmadim bile.eve geldim evde yatmadim.ilk andan beri cocugumla kendim ilgilendim.alttan dikisim vardi biraz sizinin harici beni hic zorlamadi.dedim ya dogumla beraber yeniden dogmus gibi oluyorsun. rabbim sana da en kolay şekilde melegine kavusmayi nasip etsin..
Son günlerini geçirenler siz de benim gibi günde 12 saat uyuyabiliyormusnuz
Ama şimdi davul gibiyim
Acaba uykula mı ilgili
ya arkadaşlar ben sırtüstü kesinlikle yatamıyorum...nefesim kesiliyo ölecek gibi oluyorum...korkunç bi basınç oluyo kalbimde ciğerlerimde...ultrasonda da artık son dönemde hiç yatamaz oldum,yan yatarak girdim hep..bugün dr.da ameliyatta napıcaz dedi...ben ne bileyim sen bil diycektim
ama cidden nası yatıcam ameliyatta sırtüstü ben yaaa
benm gibi olan var mııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?