2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bizimde doğum tarihimiz belli oldu.. Dün kontrolüm vardı yine alttan baktı hiç bir belirti yok nst iyi açılmam yok hiçbişey yok.. artık 40.haftaya girdin dedi daha fazla beklemeyelim cumaya kadar bişey olmazsa sezeryanla alalım dedi .. çünkü benim doğum şekline karra veremememde etki oldu birazcık ama bu kıymetli gebelik ne olur ne olmaz bebek kakasını yutar vs.. dedi onun için cuma gel alalım dedi.. ayın 16 sı yani var mı benle aynı gün doğuracaklar ? :) çok heyecanlıyımm spinal mi genel mi istesem bilemedimm siz ne dersiniz kızlar??

bu arada bebeğin adı yine değişti bu seferde babası Yavuz istiyor bende artık karışmıcam ne istiyorsa koysun dedim yanınada Ali ismini düşündüm nasıl sizce ?

Ben varim cnm ayin 16snda dogurucak...genel anestezi olucam ben..ama su sirtustu yatmk bni cok korkutuyo cnku yatamiyorm :-(

Günaydın, dogum yapacağın hastaneye sor. Benim doğum yapacağım hastane havlu şampuan ve duş jeli veriyor. Havlu götürmeyeceğim ama kendi şampuan ve duş jelimi götüreceğim.

Benim arkadasim normal dogum yapti hemen duş alabildi

Ah ah 12 saat değil aralıksız 3 saat uyumayı özledim. Bence dert etme bol bol uyu. Dogum sonrası bu uykuları arayacagiz

Evet Tunus'ta doğum yapıcam
Odayı gezdim ama havlu falan göremedim banyosunda
En iyisi götürmek
Belki duş aldırırlar burda hava 50 derece[/QUOTE]

Canım tuniste olduğunu unutmuşum ben sen havlu şampuan al o zmana 50 derecede sıcaklık duş çok iyiy gelir.sıcak hava da şişkinliği sebebi de oluyor hamilellik artı sıcaklık sonuç şiş ayak şiş eller.belki d eondan da çok uyukun var.ama dert etme bol bol uyu dinlen.Yürüyüş yapmayı da unutma.ben de şimdiya kdar hep yattım ama dünden beri kalktım mümlün kadarıyla yürümeye çalışcam.

Ben varim cnm ayin 16snda dogurucak...genel anestezi olucam ben..ama su sirtustu yatmk bni cok korkutuyo cnku yatamiyorm :-(
hadi bakalım üçümüz bir günde doğum yaparız belki:)

Yalova'cım selam. Ne kadar güzel ve içten yazmışsın. Dün doktor kontrolum vardı. Doktorum normal yapacagım ıcın doğumun Eylül un ılk haftasını bulabılecegını söyledı. Sanırım en son dogum haberını ben vereceğim.

Konusu açılmışken ben de kedicik, meltowski ve diğer doğum yapmış ya da ismini hatırlayamadıgım deneyimli annelere tesekkur etmek istiyorum. zaman ayırıp sorularıma cevap veriyorsunuz. Tekrar teşekkürler

GÜNAYDINNN... artık yarın nasipse ve bi aksilik olmazsa kızımı kucağıma alıcam inşallah tabi doğum şeklim hakkında hiçbir fikrim yok bebişimiz biraz hızlı büyüdü çabuk çıkayım die ama kendisinin hiçbir çabası yok çıkmak için doktorum da kilosu gittikçe ağırlaşacak normal doğum imkansızlaşacak die yarın suni sancı vermeye karar verdi olursa olur olmazsa katli vacip dedi hatta güldük yani eğer kuzum naz yaparsa sezeryan yollarıda gözüküyo birden fazla ihtimalle gitmek insanı geriyor ama olsun yapacak birşey yok ben suni sancının işe yarayacağını düşünerek gidiyorum en fazla 7 saat çekicem diyorum teselli etmeye çalışıyorum kendimi dua edin nolur hayırlısıyla şu muallaktan kurtulayım .. inşallah haber verebilirim gelişmeleri ..

kızlarr selammm nasılsınız bakalım doğum haberleri var mı geçmişi okuyamadım..dün bende kontroldeydim haberler pek iç açıcı değil bende.bebeğim daha 2700 doktor kilo almıyor max 3 kilo doğar dedi.zayıf olduğu için nefes almada güçlük çekebilirmiş.riskli grubtaymışım hergün bebek hareketlerine dikkat etmem gerekiyormuş azalma olursa falan hemen acil gitmem gerekiyomuş 3-4 günde bir kalp atışları dinlenecek...haftaya tekrar kontrol.artık okadar yorgunum ki.sanki hiçbişey yolunda gitmiycek gibi.hergeçen gün daha da umutsuzlaşıp ağlamak geliyo içimden.en güzel günlerim olması gerekirken ben mutsuzum doktora gidiyorum bebeğimden de güzel haberler alamıyorum annemi çağıramadım henüz kadın haber bekliyo çıkıp gelmek için ama ben kv de de burda olduğundan yine bi kavga çıkar korkusuyla annemi çağırmaktan korkuyorum allahım bu kadar yükü bi arada verdiğine göre vardır elbet bunda da bi hayır diyorum zaten inancımda olmasa napardım bilmem.bi de sizler varsınız en azından yazıp içimi dökebildiğim.allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah

Cok tesekkur ederim. Rabbim seni de saglicakla melegine kavustursun.sana katiliyorum canim bence kesi sart degil.annem dort cocuk dogurmus bir tane dikisi yok.ama doktorlar biraz garantiye almak istiyor. Bebegi hem hasarsiz ve kolay cikarmak hem de yirtik olusmasini engellemek icin kesi atiyorlar.doktorunla konusabilirsin acilman yeterliyse gerekmeyebilir. Ama bence yirtik olusmasindansa kontrollu bir kesi daha iyi. Zaten uyusturduklari icin ne keserken ne de dikerken hic aci hissetmedim.kac dikisim var diye sormadim ama tahminim 3 4 tane vardır. Tuvalette de hic zorlanmiyorsun sadece kabiz olmamaya dikkat ediyiorsun.kesinlikle korkulacak bir sey degil canim.

canım hayırlı olsun sağlıkla büyüt bebeğini doğum hikayen çok güzel gerçekten keşke her doğum böle olsa...tekrar gözünaydın canım

Kızlar hala almadıysanız muhakkak yan yatirma yastığı alın müthiş kullanışlı bişey .

Birde ben emzirme minderini çok kullanıyorum çok rahat sıcaklarda belim ağrımasam kızım terlemeden emziriyorum .

Mustelanin vücut losyonunu çok beğendim öneririm.

Burun aspiratoru almadıysanız almayın bosa almışım ben . Hazır satılan damlaliklardan direkt kullanıyorsun .

Kullan at alt acma bezleri hayat kurtarıyor.

ayyy çok sevindim güle güle büyüt bebeğini canım sağlıcakla seni merak ediyordum benimde akibetim bugün belli olacak inşallah

canım annem kızımda ben doğumhaneden gelesiye kadar şekerli su hazırlayıp bi kaşık vermiş kızımda sarılık geçirmedik bide sık sık emzirtmişti beni hatta gına gelmişti ama kadın doğrusunu yaptırmış meğerse.biz 3 çocuğunda tecrübeli bi ebe akrabası hep öyle yaparmış oğlumdada kaşık koyduk çantaya

canım benim doktorum ayın 5 inde bi izne çıktı hala yok 15 inde gelecekmiş bende çok üzüldüm ama ne zamanki onun yerine bakan doktoru gördüm içim rahatladı hatta keşke başından bu doktora gelseydim bile dedim.o yüzden doktor konusunda çok canını sıkma hayırlısı diye dua et

ayy canımcım yaa Allah razı olsun inşallah sende hayırlısıyla sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın bu arada tepen atınca arabaya atlayınca bana gel bursa ya

bizde cuma gününe kadar bekleyeceğiz yada bugün suni sancı ile başlatacağız seçimi bize bıraktı canım eger normal doğum için herşey yolundaysa suni sancı veriyorlar sanırım

hayırlısı Allah tan lütfen stres yapma ben 40+2 oldum bugün eger normal istiyorsan biraz daha bekleyebilirsin

cok saol parmecim böle tavsiyeler cok işe yarıyo

canım seni yanlış yönlendirmek istemem ama bence kilo olayına kafanı takma benim oğlan 3 hafta önce kilo kaybetti gözüktü arkasından ultrason ölçümü yanlış kilosu güzel çıktı arkasından başka bi doktor yine kilo kaybetti ölçtü en son dün 1 haftada nerdeyse 400 gr. almış gözüktü.ben artık sormuyorum bile takılmıyorumda .görümcemin bebeğine 3500 dediler çocuk 2800 dogdu ve şuan 2 aylık maaşallahı var bebek hareketlerini kontrol et diye bende her muayenede tembihleniyorum bunun içinde tedirgin olma hepimize yapılıyor bu uyarı ayrıca 3 kilo bebek neden nefes almakta zorlansın 3 kilo azmı yani neden son haftalar doktorlar bi panik havası estiriyorlar anlamıyorum işte birazda buyüzden insanlar riske atmayıp sezeryan olmak istiyorlar canım sen beslenmene dikkat et çok yorma kendini gönlünüde ferah tut Rabbim yardımcımız olsun

kızlar bana dua edin şimdi nst gidiyorum akşamda düzenli sancılarım oldu inşallah şimdi de çıkar da bugün doğururum sağlıcakla kolayca....

evet canım bi ara sanada öle deyip baya bi üzmüşlerdi seni haklısın ama dediğin gibi hep panik havası var.insanda korkuyo ozaman.dün 3 tane doktora gittim 3 üde aynı şeyi söyledi.araştırma hastanesindeki hele en ağır o konuştu.cuma günü gel dedi bakayım bende dedim ki yolumuz çok uzak pazartesi gelsek olmaz mı cuma günü yakın bi yerde kontrol ettirsek te dedim.bebeğin karnında ölebilir diyorum sen bilirsin istersen 2 hafta sonra gel gibi bi laf ettiki yani...artık oturup ağlasam ağlasam bitmez üzüntüm okadar bunaldım yani.

Meraba kızlar ne zamandır forumu takip ediyorum sistem hatası yüzünden doğru düzgün paylaşım yapamadım ama bu süreçte hepiniz bana arkadaş oldunuz çok saolun...
Bdt 25 benim dün kontrolde ne sancı çıktı ne bişit doktor alttan muayeneye bile gerekmduymadı tansiyonum yüksekmiş takibini verdi umarım ciddi bişiy çıkmaz gebelik zehirlenmesi vs tırsmadım desem yalan...
Tansiyon normalse bidahaki kontrolu 21 verdi...cokngeç degilmi acaba benmi acele ediyorum doktorum mu rahat ay son dönemler ne zormuş kızlar ya uyku yok sürekli kendini dinle sancın mı var bebek oynadımı? Gözümün önünde olsada oğlum rahatlasam artıkın...

bizimde bir türlü doğum şekli belli olmayınca bu kadar geçe kaldık ama sonunda doktorum karar verdi riske atmayalım alalım dedi.. senin neden sezeryan canım ? artık doktora söylersin gerçi sen genel anestezi alıcan uyursun anlamazsın belki .. yada anestezistine söylücen benim böyle bir durumum var diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…