- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.641
Ayyy ici temizlenirmiss ha nelerde bilirmis koca adamarkadan yonlendiriyo biri iste...9 ay karnnda tasi adamlar isim koysun kimsnz sz ya ifrit oldumm vrya bnm bebis habire pozisyon degstiriyodu..dedimki yine bassagi duruyo diye bna diyoki normal dogum yapabilirmiymisn ...bi sinirvolsm bn sezeryan olucm dedm ve bnu aylardr soyluyrm..kizida sezeryan oldu ona soyleseydn...pek korkar normal dogumdan diyio duruyodu
Ben de çok uyuyorum cnm, ama geç yatıyorum.. Sonra uyanamıyorum:) neyse uyuyabiliyoruz sorun yok, bu fırsatı değerlendirelim işte bebiş gelene kadar,) benm de ayaklar çok şiş, eşim dalga geçiyozaten büyük olan alyansım bile hiç olmuyo.. Az kaldı az sabredelim .)
Ne zaman canım doğduğunda mı vercez
Birde bi kaç makale okudum bu konuda suni sancı verilen doğmlarda daha çok oluyormuş çocuklar sarılık
Sonra erken doğumlarda ve sezeryan doğumlarda da oran daha yüksekmiş
Miadını doldurarak doğan bebeklerde neredeyse hiç rastlanıyormuş
O yüzden geç kaldı doğmadı diye üzülmemeli herhalde
canım ben korktum nefes alamaz falan deyince yoksa minyon olsun ne olcak sağlıklı olsunda ne olcak...aynı durum bnde de var işte.kayınvalide her konuda eşimin aklına girmeyi başarıyo..güya eşimde annesinin her dediğini yapmıyo öle görünür bişe olsa bana sorar ama nasıl oluyoda okdar her dediğini onaylıyo annesinin anlamıyorum isim konusunda bunlarda çok üstüme geldiler saçma sapan şu olsa daha uyumlu yok şu olsa ikinizin isminede uyumlu bilmem ne biz feyza dedikçe bi öneri bi öneri...bu hamileliğimde okadar yıprandım okadar bıktım ki.allahım büyüktür dyorum napıyım
yaniii,adam nerden bilecek iç temizleniyormuş da daha iyiymişte vs...kadın alttan alttan sohbet sırasında güzelce demiş işte belli normal doğum yapsa şöyle böyle olur diye,tabi bana da direk bişey diyemediği için kayınpeder diyor...zaten eşim de dedi bi kaç kere normal yapsan daha iyi aslında içi temizleniyormuş insanın diye :))) ki eşim de bilmez bu konuları bu kadar detaylı...çok açık yani bazı şeyler...
sanki sezeryanda için pis kalıyo :)))
bize dr.da ben kadın olsam ben de normal yapmam demişti en son..eşim de onu dedi o gün dr. bile böyle dedi fln diye...ayy çok sıkıcı ve saçma muhabbetler,kimseyi ilgilendirmez nası doğuracağım ne yapacağım...kadın çocuk yapmamıza da karışmıştı hadi yapmıyor musunuz diye habire sıkıştırırdı daha 6 aylık evliyken ağzımı aramalara başlamıştı...ben 3 aylık evliyken yaptım bilmem ne diye...
bana ne sen öyle yaptın diye ben demi yapmak zorundayım...daha yeni evliyiz hazır değilim vs diyordum bi süre sonra yine alttan alttan yokluyordu...hatta biz eşimle artık yapalım fln diye karar vermiştik işte en son adet olmuştum bana gelmişti kv,ben de samimiyetten işte adet oldum bugün de karnım ağrıdı çok demiştim böyle imalı imalı gözleri süze süze " e artık olmasaann" demişti..ben şokkk...yuh yani dedim...yok yaşınız da geçiyor bilmem ne ,ayıp yaa
eşimin ablası o zaman evlenmemişti sanırım nişanlımıydı neydi,onun için diyordu ki onlar hemen yapar yaşları da geçiyor demişti yine...ablası 3 yaş büyük benden ben 32 yim şu an...ee hani ablası evleneli 1 seneyi geçti hala yok ortada bişey...sipariş üzerine olmuyor bu işler...demek ki hazır değil o da daha...
benim ki zaten dönmedi de hiç..hala ters duruyor ve kasılmalar var şiddetli bu durumda dr zaten daha fazla beklemeye gerek yok dedi...ee bu durumda niye normali bekliyim ki zaten..aman bırak kuzum ya herkese açıklama mı yapıcaz..bugün ekg için beklerken kadının teki yine sezeryan mı dedi evet dedim,normal düşünmedin mi dedi,düşünmedim dedim başka tarafa bakarak kafamı çevirdim sonrada kaldı öyle..
ıyyy sinir insanlar yaa..insan çatlamış görse bile demez,ne cesaret veya yani...sana fikir mi sorduk...te allahım yaaa
aynen angelcım benim de kafamı en çok kurcalayan konu sırtüstü yatma işi...çünkü cidden nefes alamıyorum sanki beynim fln patlıycak gibi oluyorum...hadi ultrason ekg vs 3-5 dk lık şeylerde katlandım şimdiye kadar ki en son ultrasonlarda da duramadım,ama ameliyat bu yani nası olcak bilmiyorum...
senin genel anesteziymiş yine o yüzden farketmezsin rahatsız olmazsın yani...ama benim için çok zor...
ben de çok yıprandım..ahh ahhh...neler yaşamadım ki...hiç mutlu bi hamilelik geçirmedim ama lohusalığımı da zehir ettirmiycem kimseye...iki tarafa da....kocamla kızımla mutlu,huzurlu olmak istiyorum...tek dileğim buu !
Tarih verseydi bde bari su gun cocuk yapin diye...yatak odasina kdr gir milletin ay ne insanlr sze sorucaktm ne zaman yaparsam yaparim yani...bu kadina iyi dayaniyosn ..smdi bebek doguncada karisir hc susma soyle.sende bnm gbisn saygindn insanlgndan susmussn arkandn konusmuslr ayni iftiralr atmislr.ayni durumlara bnde dustum seni cok iyi anliyrm
inşaallah canım. ha bugün ha yarın demekten yorulduk galiba. Rabbim hayırlı zamanda, hayırlı şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. benim hastanemde de çocuk doktoru izinliydi geldi şükür. ben de o izindeyken streslenmiştim.bizde perşembeyi bekliyoruz 40+4 olduk.perşembeye kadar bi gelişme olmazsa cuma başka bir hekime randevu alıp gel dedi benim dr. niye son hafta söylüyor başkasına git, ben doğumlara giremiyorum diye.... kalple ilgili bi problemim var, onun için kalp dr min olduğu hastaneye geçtim 6,aydan sonra keşke ilk gittiğim özel hastneyi bırakmasaydım dedim. ama özel hastanede de yenidoğan ünitesi yok, kaldı ki ben problem yaşarsam kalpten dolayı müdahale imkanı kısıtlı...
kendimce hastane ve dr değiştirmenin mantıklı ve doğru karar olduğunu düşünürken şok yaşadım dün eşimde bende...
perşembeye kadar sancı mancı gelmezse cuma başka bi dr bulup (randevu bile alamıyorum şu anda nasıl olcaksa) yatış, suni sancı oladı sezeryan.... 9 ay bu haftaya odaklanıyorsun ve hiç bişey planladığın gibi değil...
hayırlısı demekten başka söylenecek şey kalmıyor tabiki, inşallah tün günü geçenler başta olamak üzere güzel güzel sancılanıp bi avazda ıkınmada doğuruz inşallah.....
ayyy çok sevindim güle güle büyüt bebeğini canım sağlıcakla seni merak ediyordum benimde akibetim bugün belli olacak inşallah
canım annem kızımda ben doğumhaneden gelesiye kadar şekerli su hazırlayıp bi kaşık vermiş kızımda sarılık geçirmedik bide sık sık emzirtmişti beni hatta gına gelmişti ama kadın doğrusunu yaptırmış meğerse.biz 3 çocuğunda tecrübeli bi ebe akrabası hep öyle yaparmış oğlumdada kaşık koyduk çantaya
canım benim doktorum ayın 5 inde bi izne çıktı hala yok 15 inde gelecekmiş bende çok üzüldüm ama ne zamanki onun yerine bakan doktoru gördüm içim rahatladı hatta keşke başından bu doktora gelseydim bile dedim.o yüzden doktor konusunda çok canını sıkma hayırlısı diye dua et
ayy canımcım yaa Allah razı olsun inşallah sende hayırlısıyla sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın bu arada tepen atınca arabaya atlayınca bana gel bursa ya
bizde cuma gününe kadar bekleyeceğiz yada bugün suni sancı ile başlatacağız seçimi bize bıraktı canım eger normal doğum için herşey yolundaysa suni sancı veriyorlar sanırım
hayırlısı Allah tan lütfen stres yapma ben 40+2 oldum bugün eger normal istiyorsan biraz daha bekleyebilirsin
kızlar bana dua edin şimdi nst gidiyorum akşamda düzenli sancılarım oldu inşallah şimdi de çıkar da bugün doğururum sağlıcakla kolayca....
Güzel haberler ile gelmeyi cok isterdim.. Uzgunummm hemde coookkk :'( minik kızım sarılık oldu.. Eline de serum takıp phototherapy e koydular.. İcimin nasıl parçalandığını anlatmamın mümkünatı yok.. Nolur bizim için dua edin.. Simdiden herkesten Allah razı olsun
kızlar daha once de yazdımm ama cevap alamdım !herhalde gorulmedıı,sayfa yogunlugundan...neysee haftaya salı dogumum var nasıpse...spınal veya genel anestezısezeryan fıyatı 290,epıdrallı sezeryan 600lıraa..sızce hangısını yaptırmlıyımm..spınal duusnenn,yaptıran varmıı!!yoksaa epıdral mı yaptırsammm
slm kızlar ayın 8 inde yanı bayramın ilk günü kızımı kucağıma aldım bayram şekeri niyetine :) normal doğum oldu biraz olaylı ve zor bir doğumdu ama kızımı kucağıma alınca tüm herşey unutuldu çok güzel bir duygu doğduğu anda resmen aşık oldum desem yeridir uykusuz günler ve geceler yaşıyorum ama değiyor :) hikayemi yakıın zamanda paylaşacağım herkese hayırlı doğumlar
Kızlarrrr bebişleri sarılık olanlara acil şifalar diliyorum
Tezzamanda tümkuzucuklar iyileşir umarım
O kadar çok duyuyorumki her doğan on bebekten dokuzu sarılık
Ne yapmak gerekir acaba emzirmek dışında bir çaresi var mı
1 ağustosta kontrole gittiğimde bebeğimin suyunun kritik seviyeye indiğini söyledi doktorumuz. bir önceki çatı muayenemde ise 2 cm açılmam vardı.son haftalarda suyumuz zaten azalmıştı ama 2 cm açılma olması beni rahatlatıyordu. belki müdahaleye gerek kalmadan kendi sancılarım gelir diye umut ediyordum. yalnız o kontrolde doktorum yarın gel yatışını yapalım, suni sancıyla doğumu başlatalım,inşallah her şey yolunda gider,gitmrezse de sezeryanla bebeği alırız dedi. ne hissedeceğimi şaşırdım.. daha günüme iki hafta varken yarın bebeğime kavuşacaktım.başından beri herşeyin normal gitmesi, ne sezeryan ne de suni sancıyla müdahale olmaması için hep dua etmiştim..eve geldim öyle karışık duygular içindeyim ki,
saatlerce hüngür hüngür ağladım.. bebeğime kavuşacak olmanın heyecanı, bir yandan korku,bir yandan mutluluk hepsi birbirine karışmıştı..endişeler korkularla karışık gözyaşları içinde eşime haber verdiğimde, bu gözyaşlarının
sadece oğlumuza kavuşacak olmanın heyecanından olmasını istiyorum dedi..
ve ertesi günü beklemeye başladım.kaç saat sürecekti, suni sancı nasıldı, ya sancıları çekip çekip sezeryana alınırsam
korkularıyla o gece sabah oldu..sabah 7 de hastanedeydik..eşim,k.validem ve ablam yanımda.. saat 7 buçukta önlüğümü giydim ve serumu takıldım.kısa süre sonra hafif hafif adet sancısı gibi sancılarım başladı..odam güzeldi.sevdiklerim yanımda.onların yanında
çekecektim sancıları,yalnız değildim.. gülüşüyoruz konuşuyoruz arada benim sancılar gelince
kıvranıyorum biraz sonra geçiyor..saat 10 gibi doktorum geliyor onu görünce nasıl rahatlıyorum, herkesi dışarı çıkarıp açılmamı kontrol ediyor.. 4 cm.. güzel..
saat 11 den sonra hafif hafif sancılar şiddetini artırmaya başlıyor.derin derin nefes alıp veriyorum.ebe geliyor kontrole.
aynı katta benden başka 4 hamile daha var.kimisi geceden gelmiş. onların çığlıkları geliyor arada. ben bağırmicam diyorum ebeye..
o da sesini odamdan duymadan seni doğuma indirmem diyor..gülüşüyoruz.. açılmamı kontrol ediyor.. hala 4 cm.. kötü..
artık ayakta bekliceksin doğumu diyor ebe. kolumda serum başlıyorum odanın içinde dolanmaya.kocacığımın kollarında karşılıyorum sancıları. her sancı geldiğinde ona sarılıyorum. sesim çıkmaya başlıyor yavaş yavaş.. birazdan annem geliyor şehir dışından ancak yetişiyor. kapıdan giriyor gözleri yaşlanmış.. canım annem..
dayanamıyor sancılarıma ağlıyor.. sarılıyorum dalga geçiyorum, anne neden beni uyarmadın böyle olacağını bilsem hamile kalır mıydım diyorum.. gülüşüyoruz..
saat bire geliyor.. sancılarım 5 dk da bir geliyor bir dakika kadar sürüyor.. dayanılmaz derecede artık..derin nefes alıp vermeler bitiyor, inletiyorum hastaneyi :) kocamın kollarında.. bir saniye uzaklaştırmıyorum onu yanımdan.. doktorum geliyor tekrar kontrole.. tamam diyorum artık bu sancılar beni doğuma götürür..seviniyorum doktorumu görünce.. açılmama bakıyor 6 cm.. yetersiz.. bir saat sonra tekrar uğrarım diyor.. bir saat mi..başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor.. dayanamam diyorum
başlıyorum ağlamaya.. öyle yorgunum ki.. bir de serum kolumda ayakta dolanmak zorundayım. arada uzanıyorum.. iki sancı arası kestirsem diyorum.. gözlerim kapanıyor.. sonra her sancı son sancıymış gibi çekmeye başlıyorum.. dakikalar geçiyor.. hepsi bir saat gibi.. soruyorum yanımdakilere bu gün bitecek mi gerçekten, hepsi geçecek mi.. bitecek diyorlar herşey geçecek.. rüya gibi geliyor.. o arada yan odalardaki hamileler sırayla iniyor doğuma yarım saat sonra bebekleriyle beraber geliyorlar. nasıl kıskanıyorum.. onların yerinde olmak istiyorum bir an önce.. ağlayan bebek seslerini duydukça ben de istiyorum diye ağlamaya başlıyorum..
saat 2 buçuk civarı.. ebe geliyor açılmama bakıyor.. 8 cm.. yeterli.. sancılar geldikçe ıkın diyor.. birazdan gelip seni indireceğim.. başlıyorum ıkınmaya ama beceremiyorum.
şimdi anlıyorum ebeler neden hep ilk gebelik mi diye sorduklarını :) doğumun bile tecrübelisi onların işini kolaylaştırıyor. ben ıkınamıyorum bile..
saat 3 e çeyrek var geliyor sandalyeyle beni almaya.. bebeğin hastane çıkışlarını , benim kıyafetlerimi de alıp doğum odasına iniyoruz.. son kez bakışıyorum sevdiklerimle.içimde tarifsiz bir mutluluk birazdan bitecek herşey ve bebeğime kavuşacağım..işte bitecek bu gün..iniyoruz doğum odasına . doktorum, bir hemşire ve ebe..
oturuyorum çatala.. doktorum sancı gelince son kuvvetinle ıkın diyor.. geliyor sancım, ıkınıyorum var gücümle.. çok güzel diyor doktorum.. bir daha..öyle güçlüyüm ki o an.. Rabbimin verdiği bu güce şaşırıyorum.. anne olacağım için gurur duyuyorum kendimle..ikinci sancı geliyor ve bir daha ıkınıyorum.. Muhteşem bir rahatlama sanki bebeğimle birlikte ben de yeniden doğuyorum.. işte orada, bebeğim ebenin kollarında.. fıldır fıldır gözleri etrafa bakıyor..
hadi ağlasa diye bekliyorum.. sesini duymak istiyorum..ağlıyor.. o ağladıkça ben gülüyorum..
yıkıyorlar bebeğimi hemen yan tarafıma alıp giydiriyorlar.. o arada doktorum dikiş atıyor kesime.. ben bebeğimi izliyorum.. oğlum diyorum sen miydin karnımdaki..hoşgeldin oğlum.. söyle keyfin yerinde mi.. ben konuşuyorum o dinliyor bir yandan giydiriliyor.. allahım böyle bir mutluluk yok..böyle bir güzellik yok..
o arada babasını arıyorlar gel bebeğini gör diye.. iniyor bebeği gösteriyorlar kapıda eşim beni soruyor o nasıl diye.. gayet iyi dikişleri atılıyor diyorlar..işte bitiyor giydiriyorlar beni de alıyorlar tekerlikli sandalyeye.. odamıza çıkacağız.. herşey bitmiş..
rüya gibi, hayal gibi.. çıkıyoruz.. az önce çığlıklarla indiğim asansörü gülerek çıkıyorum herkes yaşlı ve gülümseyen gözlerle beni karşılıyor.. arkamdan bebeğim geliyor ebenin kollarında.. odama geçiyorum kocacığım hemen bana tost meyve suyu getiriyor.. o arada kontrol ve testler için doktor bebeğimi muayene ediyor..
birazdan getiriyor ebe veriyor kucağıma hadi al emzir oğlunu.. veriyorlar kucağıma öyle bir emmeye başlıyor ki.. o an ben de tarifsiz bir mutluluk.. değermiş diyorum bu mutluluk çektiklerime değermiş.. 2 ağustos saat 3 te bebeğim böyle dünyaya geldi.3.400 gr 50 cm.doğdu.
Rabbim herkese kolay doğumlar ve sağlıcakla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin..
40+4 deyiz bugün dr deydik. altta üstten muyayene ve herşey yolunda dedi. 2 cm açılma var, suyu normal, kilo3700 civarı ama bende bukadar doğmaz, boyunuz uzun ondan böyle çıkıyo dedi. ve bombayı patlattı, perşembe son gün dedi, gelmezse sancılarınız cuma başka bi hekime randevü alın suni sancı verelim problem çıkarsa sezeryan olur dediç. ben doğumlara giremiyorum dedi....iyide neden bu hafta dedi, benimi bekledi.... çok canım sıkıldı,
Parme'cim iyi olmanıza ve herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim.bak işte en azından dermanı olan bir dert ve Allah doğru insanlarla karşılaştırmış ki memnunsun şu an.hep çok iyi ve çok sağlıklı olun canım arkadaşlarım.biz henüz doğurmayanlar sıkıldık tabi biraz,iyice ağırlaştık ve doğum yapıp çok sık giremeyen arkadaşlarımızla muhabbetlerimizi çok özlüyoruz(m)!!!! Asla sitem değil,yanlış anlamayın,vakit mî kalıyordur ki buraya uğramaya,ama yinede son haftalarda bizlere destek olmak îçin uğramaya çalışan hepinize çok teşekkürler,(kedicikler,canım özverin için çok teşekkür ederim,hala bizlere tek tek cevap yazmaya çalışıyorsun) hepiniz çok sağolun kızlar,uzun zamandır yol arkadaşlığı yapıyoruz birbirimize,inşallah birliklerde büyütücez yavrularımızı.bizim gözlerde hep birbirimizde,NARİNNAZENİN bişey yazınca,gribeyaz,Dilemma,seyyah,angysangel,funda hemen acaba doğum haberi mi geliyor diye hafif çarpıntıyla okuyorum valla.helede bir süre sesleri çıkmayınca.hepiniz aklımdasınız ve dualarımızdasınız.bebeği sarılık olan bütün arkadaşlarımın yavrularına Rabbim şifalar versin,sizlerede sabırlar dilerim canlar.luboyf'çum sen nasılsın?ıvy to me?my honey?iyisiniz di mi kızlar?merakta bıraktırmayın bizi
Yaaaaaa tüylerim diken diken oldu estağfurullahYalova'cım selam. Ne kadar güzel ve içten yazmışsın. Dün doktor kontrolum vardı. Doktorum normal yapacagım ıcın doğumun Eylül un ılk haftasını bulabılecegını söyledı. Sanırım en son dogum haberını ben vereceğim. Konusu açılmışken ben de kedicik, meltowski ve diğer doğum yapmış ya da ismini hatırlayamadıgım deneyimli annelere tesekkur etmek istiyorum. zaman ayırıp sorularıma cevap veriyorsunuz. Tekrar teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?