2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yaniii,adam nerden bilecek iç temizleniyormuş da daha iyiymişte vs...kadın alttan alttan sohbet sırasında güzelce demiş işte belli normal doğum yapsa şöyle böyle olur diye,tabi bana da direk bişey diyemediği için kayınpeder diyor...zaten eşim de dedi bi kaç kere normal yapsan daha iyi aslında içi temizleniyormuş insanın diye :))) ki eşim de bilmez bu konuları bu kadar detaylı...çok açık yani bazı şeyler...

sanki sezeryanda için pis kalıyo :)))

bize dr.da ben kadın olsam ben de normal yapmam demişti en son..eşim de onu dedi o gün dr. bile böyle dedi fln diye...ayy çok sıkıcı ve saçma muhabbetler,kimseyi ilgilendirmez nası doğuracağım ne yapacağım...kadın çocuk yapmamıza da karışmıştı hadi yapmıyor musunuz diye habire sıkıştırırdı daha 6 aylık evliyken ağzımı aramalara başlamıştı...ben 3 aylık evliyken yaptım bilmem ne diye...

bana ne sen öyle yaptın diye ben demi yapmak zorundayım...daha yeni evliyiz hazır değilim vs diyordum bi süre sonra yine alttan alttan yokluyordu...hatta biz eşimle artık yapalım fln diye karar vermiştik işte en son adet olmuştum bana gelmişti kv,ben de samimiyetten işte adet oldum bugün de karnım ağrıdı çok demiştim böyle imalı imalı gözleri süze süze " e artık olmasaann" demişti..ben şokkk...yuh yani dedim...yok yaşınız da geçiyor bilmem ne ,ayıp yaa

eşimin ablası o zaman evlenmemişti sanırım nişanlımıydı neydi,onun için diyordu ki onlar hemen yapar yaşları da geçiyor demişti yine...ablası 3 yaş büyük benden ben 32 yim şu an...ee hani ablası evleneli 1 seneyi geçti hala yok ortada bişey...sipariş üzerine olmuyor bu işler...demek ki hazır değil o da daha...

benim ki zaten dönmedi de hiç..hala ters duruyor ve kasılmalar var şiddetli bu durumda dr zaten daha fazla beklemeye gerek yok dedi...ee bu durumda niye normali bekliyim ki zaten..aman bırak kuzum ya herkese açıklama mı yapıcaz..bugün ekg için beklerken kadının teki yine sezeryan mı dedi evet dedim,normal düşünmedin mi dedi,düşünmedim dedim başka tarafa bakarak kafamı çevirdim sonrada kaldı öyle..

bnde çk şişim kızlar merak etmeyin 37 olan ayak numaram 39 oldu üst tarafı şişince terlik zor giyiyorum çk komik ama çk şeker bi da böle ayaklarımız olmicak inş. son günler dayanınnnnnnnnnnn alyansımı 2aydır takamıyorum ona üzüldüm ama.ayaklarımın fotosunu çekip oğluşuma göstereceğim

ablamdan bildiğim kadarıyla annem emzir diyodu ablamda sütüm yok diyodu.
sezeryan old için oturmak istemiyordu zaten uğraşamıyordu.
annem sarılık olacak deyip şekerli su veriyordu.
bi kaç kişiden de emdikten sonra ver sarılık olmasın diye duydum.
aç kaldığını hissediyorsan veriliyor bildiğim kadarıyla...

ben de çok yıprandım..ahh ahhh...neler yaşamadım ki...hiç mutlu bi hamilelik geçirmedim ama lohusalığımı da zehir ettirmiycem kimseye...iki tarafa da....kocamla kızımla mutlu,huzurlu olmak istiyorum...tek dileğim buu !

çok uzun zaman oldu bi türlü fırsat bulamıyorum topiğe girmeye...
doğum yapan kuzular hayırlı olsun Allahım uzun ömürler versin bi kısmını okudum resimleri gördüm hepsi öle şekerkii melekler yaaa
kızım vaktimin hepsini alıyooo feda olsun tüm zamanlarım
emmekten kopamıyoo memişler hep dışarda her fırsatta aranıyoo
rezene çayının çok faydasını gördüm..
bolca hoşaf içiyorum meyve suyu yapıyo annem mürdüm eriğinden ve en önemlisi bol su bol sıvı...bide yeşillik
uyuduğu zamanlarda sağıyorum saklıyorum zor zamanlar için...
gündüz cok uyuyoo benim duruşum gece biraz nöbetteyizzz ...kafamı tutamıyorum gece emzirirken kukla gibi öne gidiyooo
kilo alışını görmek hergün dahada tatlı oluşu tüm zorluklara değiyooo sağlıkla büyüsün hepimizin minişleriii
doğumu bekleyenler inş. en kısa zamanda sağlıkla kucaklarsınız meleklerinizi tarifi yok çünkü o kokununnnnnnn

Tarih verseydi bde bari su gun cocuk yapin diye...yatak odasina kdr gir milletin ay ne insanlr sze sorucaktm ne zaman yaparsam yaparim yani...bu kadina iyi dayaniyosn ..smdi bebek doguncada karisir hc susma soyle.sende bnm gbisn saygindn insanlgndan susmussn arkandn konusmuslr ayni iftiralr atmislr.ayni durumlara bnde dustum seni cok iyi anliyrm

Doktor ne diyo bu konuda cnm.oksijen verirler diye dusunuyorm kuzum bu sorun bi bzde degildr nefes darligi bi cok.hamilede oluyodr ..bde sirtustu yatinca bebegn.agirligida baski ypiyo sanirm

inş.lohusalığımız kötü geçmez canım...nasıl önüne geçerim onu bilmiyorum allah yardımcımız olsun.ya bak walla artık hamilelikten midir nedir kafayı yicem artık ya az önce telefonla konuşuyorum eşimle msjlarına cevap yazamadığım oldu mu diye soruyo bana yok dedim sıkıntı sorun yok aşkım ne oldu dye sordum o da kendinden emin olamamış sormuş.kv de de hemen ne diyo kızım diyo bana ya ben napmışım cok mu iyi niyetli davranmışım da bunları sorabiiliyo bana??ya bu cocuğu evlendirmeseydi ya bu.ben kimim ya anlamıyorum gitti.sabahları kahvaltısını bile hazırlamam rahatsız ediyo hanımefendiyi anlamıyorum napmaya çalışıyo oğluna yaranmak için kendini paralıyo resmen gerek var mı bu kadarına ya?? benim eşim değil mi sabahları kapıya kadar benim gitmem gerekmez mi ?yok illaki oda gelcek böle farkediyorum yalnız kalmak için uğraşıyo bizimle oturuyo geç saatlere kadar.benim yatmamı bekliyo biliyorum.neden böle bi çaba içinde anlamış değilim.bende bırakıp bırakıp gidicem artık ana oğul doysunlar birbirlerine..bu sabah kahvaltıya beni de kaldırın siz duymazsınız saati dedi yırtındı durdu ki hiç daha kaldıramadığım olmamıştır dedim anne ben kurayım saatini sen hazırla.bende kalmıycaktım eşimde tutturdu gel aşkım hadi hadi mecbur onuda kıramadım kalktım kızım sen kalkmazsın dye bende sana koymadım tabak dedi bende mecbur kalktım ...çağırınca dedim böle işte napcamı şaşırdım gitti ...ohhhhhhhhh bee rahatladım

evet saygımdan sustum hep,ne laflar dokundurdu bana ,kızı da kendide ama hiç cevap vermedim...sonunda yalancı iftiracı da oldum çıktım...amann boşver hiç girmeyelim oralara...tamam mutlaka çok daha kötü şeyler yaşayan arkadaşlarım da var,çok daha can sıkıcı kv.ler var vs ama benim ki de beni çok üzdü bu gerçeği değiştiremeyiz..şimdi zaten alakamız yok pek..en son olanlardan sonra ne aradı ne sordu kızı da kendi de..kızıyla aramızda hiç bişey olmadı oysaki niye kesti alakayı o da ? cevap net annesi anlattı bişeyler...eşim de sen günah alıyorsun diyo bazen..yahu ben ortada olan şeylere göre konuşuyorum yorum yapıyorum olmayan bişeyi konuşmuyorum...öyle olsa o zaman günah almış olurum...dediklerini yaptıklarını inkar eden beni yalancı iftiracı yapan o kadın,hamile halimle beni ağlatan üzen o kadın...ikidebir laf dokunduran sonra da kalkıp onca saygıma hiç bi lafına cvp vermeyişime rağmen ! sen bana hep laf soktun diyip bana iftira atan o kadın...eşime güzel güzel de olsa bişeyler diyip kafasını bulanıran snra eşimin de gelip bana saldırmasına tartışma çıkmasına sebep olan yine o..Allah bilmiyor mu neyin ne olduğunu yaa boşversene

ha şimdi bebek doğunca alakalar kurulcak yine tabi haliyle ama tek farkla,artık imalı imalı yok efendim şakayla karışık vs hiç bi lafa susmam ! hiiiç niyetim yok susmaya...

onca yaşanan şeyden sonra ben kalkıp ayağına gittim kadının başsağlığına babası ölünce ki giderim bana yakışan oydu gittim..yine durmadı,bebek için benim yanımda oğlunun dizine vurup "inşallah babasına benzer" dedi :)) sanki annesi pis,çirkin kaka...ne hikmetse beni tanıyan herkeste inşallah sana benzer diyor..yahu kime benzeyeceği de önemli değil,o da kocam,babası benzesin ne var...bunu böyle laf sokma aracı yapmaya ne gerek var...

inşaallah canım. ha bugün ha yarın demekten yorulduk galiba. Rabbim hayırlı zamanda, hayırlı şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. benim hastanemde de çocuk doktoru izinliydi geldi şükür. ben de o izindeyken streslenmiştim.

Son düzenleme:
ya kızlar insanlar karışmaya laf söylemeye yer arıyo...bende anestezi korkusu olan bi insanım işallah bi aksilik olmazda normal doğum yaparım diye düşünüp istedip hep..acıya dayanamazsın diyenler mi ne gereği var kestir aldır diyenlermi kanamadan ölürsün masada kalırsın diyen bile oldu ya... Patavatsızlık diz boyu.çoçuk benim beden benim ya nasıl istersem öle olur ne karışıyosunuz diye bağırasım geliyo!

Canım inanki beklemekten değil bu stresim, dün gece de kabus gbiydi sancılardan kıvrandım. Eşim de çok korktu.. Tuvalete kaç kere ağlayarak gittim bilmiyorum.. Hepimiz için zor tabi , beni resmen sınıyo bu sancılar arada... Gelmiyor da devamı ama korkutuyor iyice... Buarada topiğin en korkak annesi ilan ediyorum kendimi

şimdi eve geldim, bu halimle hala çalışıyorum 100km araba kullanıyorum
henüz geçmiş sayfaları okuyamadım çünkü hemen çıkıyorum. doktora gidiyoruz kontrole, bizim için dua edin
bakalım oğluş yine rekor kilo aldı mı yoksa bu sefer abartmadı mı :) gelince veririm haberleri size...

Canım inşallah güzel haberlerle gelirsin kontrolünden,senin oğlanda epey inat çıktı gelmiycem diye.hadi bakalım inşallah bugün doğumgününüz belirlenir.güzellikle gelmiyorsa zorla yani.vaktini beklemesi,sürecin doğal gelişmesi hepimizin isteği ama işte ya kakasını yaparsa,ya çok kilo alıp normal doğuramayıp sancı çekip çekip son anda sezeryan olursam korkuları tedirgin ediyor insanı.hakkınızda hayırlısı olur inşallah.CUCU'm Duru hanım kocaman olmuş maşallah,iyi haberleriniz mutlu etti bizi.Bebekkafa ve Angysangel,gerçekten can sıkıcı şeyler duyup yaşıyorsunuz.Dillerinin kemiği yok bu insanların,Allah biraz vicdan ve merhamet versin çok bilmiş kayınvalidelerinize.bizde az önce kontrolümüzden geldik,çok şükür gayet iyiyiz.ne ağrı ne sancı var.sancım 30'ları bile bulmuyor.uslu uslu duruyor benim kız.Funda'cım sende kontrolde olmalısın şu saat,inşallah yolundadır herşey.güzel günler dilerim hepinize canlar.

Yaa yemin ediyorum aklıma en kötüsü geldi allah korusun... Geçer canım, ayrı kalmak zor ama çaresi olan bir durum, korkulacak bişey yok...

canım sezaryende spinal önerdi benim doktorum. ben normal doğum için epidural almıştım ama acil sezaryene dönüştü olay. verilen doz o sırada yeterli gelmedi, tam uyuşma için 45 dk bekleyecek vaktimiz de olmadığından genel anesteziye geçildi.

hayırlı olsuuuun

emzirmekten başka çaresi yok canım, ilerlerse fototerapiye alıyolar.
bütün bebekler sarılık olur, önemli olan şiddeti (kanda bir değere bakılıyor 12-16 arası sarılık var demekmiş, 16 ve üstüyse fototerapiye alıyoruz demişti doktorum), önleyici tedavi ise emzirmek :)

Annenin yanına gelişiyle beraber benim çeşmeler açıldı:)
Ne güzel normal doğum yapmışsın tebrik ederim...
Güle güle büyüt prensini

doğumların gecikmesi erken doğum kadar beter bir şeymiş gerçekten insanı harap ediyor beklemek.. canım sana 3700 e normal doğum olur dedi mi peki? benim de aynı kilo normal zor diyo(

Yaaaaaa tüylerim diken diken oldu estağfurullah Bu yola beraber çıktık satış yok Burda olmayanlar eminim gelemiyorlardır, ben evde yalnız olduğum için bebiş uyudukça girebiliyorum. Evde biri olsa imkansız olurdu sanırım :))

Kızlar merhaba bebeğim uyuyor bende uyuyacağım ama uykum yok geceleri kızım uyumuyor sağolsun :)

Bugün doktora gittik kızım 2900 olmuş doktor kilomuz az dedi yani hafta 300 gr dan fazla alması lazımmış. Zamanında doğsaymış haftalık 300 gr yeterli imiş ama erken geldiği için daha fazla alması lazım dedi mamayı geceleri ver dedi. Geceleri süt az gelirmiş gün boyu içtiği için.

Bende tamama dedim mamadan uzaklaşmak istiyorum ama doktor öneriyor mecburen mamaya devam edicez.
Erken doğuranlar sizlerin bebişleri ne kadar kilo alıyor haftalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…