2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

biz geldikkk! :)

canlarım,yoldaşlarım,topikdaşlarım :) ben de artık sonlara gelmiş bulunuyorum nihayet doğum tarihim muallakta değil artık..

önce nst'ye girdim.. kağıda baktığımda 25 lerde 30 larda bikaç hareketlenme gördüm.. hatta bizimkilere amaann yine yok sancı mancı..gelmiyor işte bizim keyifçi dedim.. sonra dr.un odasına girdik.. ağrıların var mı diye sordu..bugün yok ama dün vardı düzensiz de olsa dedim.. cuma günü alttan muayene etmiştik seni şimdi gerek yok bakmamıza sanırım dedi önce.. sonra nst kağıdını istedi.. ama burda sancıların çıkmış bugün de baksam iyi olacak dedi ve ben geçtim yine çatala..

rahimde yumuşama ve 1 cm açılman var dedi..artık ben geliyorum diyor seninki.. bu cümleleri hiç duymayacağımı zannediyormuşum meğer.. kalbim gümm etti birden.. sonra ultrasona geçtik.. oğluşum maşallah 10 günde 450 gr.alarak 3.700 gram olmuş karın çevresi 40 haftalık görünüyor.. daha fazla kilo alması risk olur..cuma gününe kadar sancıların olursa normal doğuma alırız..ama olmazsa cuma akşam üstü sezeryana alırım seni dedi ben şokklarda tabi! bir de cumartesiden itibaren 9 gün yokmuş..başka bir doktora da emanet etmek istemiyorum dedi..

anlayacağınız bu cumaya kadar bebikom kucağımda olacak.. sezeryan kelimesini duyunca biraz üzülmedim değil..ama asla oğlumu da kendimi de tehlikeye atmam yatarım paşa paşa bıçak altına

evde bir telaş bir koşturmaca mevcut.. sanki daha bir sürü işimiz var gibi :) bizimkilerin ağzı kulaklarında keza benim de heyecanım tavan yapmış durumda :)) dualar ediyorum oğlum kendi kendine sağlıkla gelsin diye.. bir de cuma 16 sı kaynımın doğum günü ve ben hiç istemiyorum aynı gün olsun bakalım artık hayırlısı ile gelsin de.. dua edin benim için arkadaşlar.. herşey yolunda gitsin ve oğlum sağlıkla kucağımda olsun..

Son düzenleme:
Takvimimi ileri alıyorum
Benim akıllı kızım dinledi beni
O erken doğacak dye cesaret edip 35 . Haftamda Türkiye'ye doğuma gitme planımı bile iptal ettim
Ama biliyordum kuzumun beni dinleyeceğini
Hep erken doğacak diyen doktorum şimdide 15nden sonra 20 sine kadar ancak doğar diyor
Hiç şİkayetçi değilim
Yeterki sağlıkla doğsun
Ama tabi insan merak ediyor koklamak kuCağına almak istiyor
Dediğim gibi şikayetçi değilim o ne zaman isterse o zaman doğsun

Fundacım ne güzel haber
Allah yardımcın olsun ve herşey gönlünce olsun
Belkide cumaı beklemez sein kuzucuk
Daha erken kendiliğinden gelir

Canim gozunuz aydin. Saglikla kucagina al yavrunu. Dogurmamislar kafilesinden bisi daha gidiyor.

Guzel haberlerini bekliyoruz

Canım hastanede yıkamıyorlar sadece siliyorlar zaten bebeğin bir gün yıkanmaması faydalıymış hastaneden hastaneye değişir mi bilmem benim gittim hastane yıkamıor

bir daha gittiğimde sorayım hastaneye. Umarım sadece silerler. Bebek doğduktan sonra 1 ay kadar şampuan kullanmayacagim sade suyla yıkayıp 1 aydan sonra da arada şampuan kullanacagim

Allah yardımcın olsun canım , insallah hiçbir sorun olmadan sagsalim kucağına alırsın bebeğini , hem 3 kg kötü degilki Dr niye boyle söyledi anlamadım

Hadi gözün Aydın canım , Allah kolaylık versin , insallah kolayca sagsalim alırsın bebeğini kucağına , en hayırlı zamanda insallah

Canım hastanede yıkamıyorlar sadece siliyorlar zaten bebeğin bir gün yıkanmaması faydalıymış hastaneden hastaneye değişir mi bilmem benim gittim hastane yıkamıor

Evet genelde yıkamıorlarmış hastanelerde
Ben hatta en az 7 gün göbeği düşene kadar yıkanmamalı diye biliyorumda
Ama U sıcaklarda pişdik olurlar
Belki doğmadan sonraki 3.gün falan yıkamak gerekir
Burada hemen yıkarlarmış bebeği
Ben şimdiden söyledim yıkamayın diye tembihledim
Anladılarsa tabi
Eşi mede söyledim olurda ben baygın falan olursam yıkatmasın ısrar etsin diye
Ya bi de çok kötü video falan izledm de musluğun altına tutup kedi gibi yıkıyorlar zavallıcıkları hastanelerde

Ben de tekim, 10 gun kaldi annem gitti sonra
Aslinda yanindaki kisi bebege degil sana bakmak icin kaliyor
Dogum sekli ne olursa olsn kolay degil
Anne yorgun oluyor.

:)))))) ay cok guldumm
Bende ayni oyle yikiyorum kedi gibi
Keyif aliyor ama pasazadem
Muslgun altina bir legen koydum
Baska turlu tek basima yapamam:))

güzel uğraşlar canım benim gercekten karnımızdayken de yorulmuştuk..hep böle yani insan mutlaka sıkıntı duyuyo şikayet edecek bişeyler buluyoruz yani..yeterki allahım ağzımızın tadını bozmasın her zorluğa varım inan artık böyle düşünüyorum sağlık,huzur olsun bişeyi dert etmiycem.hoş hep aynısını derim sonrada dönerim ben allah kolaylık vrsin canım kızınla yakın zamanda anlaşırsınız gibime geliyo o ıngaaaların sebebini anlarsın kısa zamanda canım benim

Canım bizim mesele uzun :)))
Hastaneden çıktık hafta sonuna denk geldiği için ilk 2 gün annem geldi bizimle eve. Ama o da bebek büyüteli 25 yıl olmuş unutmuş herşeyi bizden korkak
Sonra annem işe döndü babamla eşi geldiler 3 günlüğüne. Çok zor oldu. Emzirmek için ben devamlı arka odaya gidiyodum orda çok belim ağrıyodu. Zaten emzirmenin en acılı olduğu günler. Babam da rahat edemedi ev sıcak ben kapıyı kapatamıyorum adam salona hapsoluyor yanlış zamanda geçerim diye. Benim göğsümde bi de kitle oldu doktor sütü boşaltırsan geçer dedi elimde devamlı pompa memeler meydanda bütün gün. Eşi desen evde herşeye karışıyor eşim deliriyor ben arada kalıyorum.
Bir yandan sezaryen acısı bir yandan lohusalık bir yandan bebeğimi yaşayamıyorum insanları idare etmekten. 3 kişi olmayı idrak edemedik herşeyimize karıştılar. İyi niyetlerinden tabii ama yapma dediğimiz şeyler de yapılınca işte sabır taşıyor kimseyi kırmadan ben çok iyiyim artık diye numara çektik yolladık onları zar zor.
Sonraki hafta eşim çalışıyordu; annem yıllık izne ayrıldı her sabah geldi, ev işlerimizi yaptı sağolsun akşam üstü evine döndü. O hafta bitince 1-2 gün ben yalnız kaldım sonra eşim gene izne ayrıldı evde onunla idare ettik. Sezaryen acısı geçince zaten tek kalabiliyodum eşim gene işe döndü, 1 gün teyzem geldi yanıma ama yok dedim; birisine sen temizlik yap ben uyicam diyemiyosan o kişi misafirliğe gelmiş gibi oluyor. Değil yardım etmek daha çok ayağına dolanıyor, daha çok yoruyor insanı. Bayrama kadar gene tek kaldım.
Sonra da allahtan bayram geldi eşim gene evdeydi bi de dün için izin aldı doktora gidicez diye.
Şimdi gene işe döndü ben tekim. Tek olmak daha iyi ağrın sancın yoksa. Tabi şu avantajım var, eşim yemek yapmayı sever, ev işlerini de birlikte yaparız o yüzden baskı hissetmiyorum sadece bebeğe odaklanabiliyorum.
Uzun uzun yazdım başını şişirdim ama bi gelindi bi gidildi karışık durumlar yani :)

Son düzenleme:

canım benim maşallah günden güne büyüyo ne güzel..annelikten geliyo sanırım çünkü doktor cihazla karnıma bastırdığı zaman bile ben bozuluyorum o derece yani kim bilir iğneli halini hiç düşünemiyorum hayırlısı artık

Fundacım hayır beni bırakıp doğuramazsın,kabul etmiyorum doktorunun dediklerini.daha 18 günümüz var ayın sonuna kadar,elele beraber bekliycektik burda,hani sözler vermiştin bana,vaatlerde bulunmuştun.hayallerimi yıktın,3 aydır bana söylediğin"birlikte doğurucaz" sözleride mi yalandı?Allahııııııııııııııııııııııım,fenalardayım!!!!!!! :))))))))))))))

Ama bana yine geldiler,şimdi ben evden kaçmıyayım yine de kim kaçsın.ben ki sükut-U hayale uğratılmış,vaatlerle kandırılmış,3 ay oyalanmış bir gebeyim,gideyim depoyu fulliyeyimde kaçayım ben gene.kocam sorarsa bu defa niye diye,sen cevap verirsin artık funda!!!!!

Oooooooo prensin geliyor demekkkkk gözün aydın canım. İnşallah kendi kendine gelir sezaryene gerek kalmaz. hadi bakalım hayırlısı olsun canım çok sevindim :)

heyecanla, gözyaşları içinde okudum,inşallah o günleri görür geçiririz bizde, sana ve bebişine maşallah.

Anladım
Sende de kimse gelmeseydi daha iyi olurdu durumları olmuş canım
Gelenlerin faydadan çok zararı olabiliyor
Bi de gelen kişi evde sana hiç iş düşürmeden herşeyi yapmalı ki rahat etmelisin
Benim de teyzeler gelse şunu yap bunu yap diyemem
Görümcem gelse ona derdim ama
Hatta ben demeden o herşeyi yapar

Herkesten böyle duyuyorum evin işi yapılsın bebekle sen ilgilenirsin sorun olmaz diyo tüm deneyimli arkadaşlar
Benim tek sorun yemek olacak
Evde yardımcı bir kadın var zaten çamaşır bulaşık ütü herşeyi yapıyor
Onun da yemeklerini yiyemedik çok farklı
Eşimde yemek konusunda çok becerikli değil
Yemek işi bana kalacak
Onu da idare ederim artık herhalde

:)))))) ay cok guldumm
Bende ayni oyle yikiyorum kedi gibi
Keyif aliyor ama pasazadem
Muslgun altina bir legen koydum
Baska turlu tek basima yapamam:))

Ne bileyim minnoş sanki ben plastik küvete yumuşak file takılır
Tasla yavaş yavaş su dökülerek yıkanır diye biliyorum
Eğleniyorsa senin kuzucuk sorun yok o zaman
Doğru tek başına o küvetteki suyu falan boşaltamazsın iki kişi şart onun için

Kızlar Nasılsınız? Çok Uzak Kaldım Yine Gündemden.. Ne Doğuranlardan Haberim Var, Ne Bebişlerden. Hepiniz İyisinizdir Umarım..
Ben Oğlumla Uğraşıp Duruyorum, Büyüyoruz Birlikte :) 28 Günlük Olduk Bugün. Çok Şükür Ufak Gaz Sancıları Dışında Sorunumuz Yok.
4.250 Oldu Kilomuz.. Gelen Giden Kucağından İndirmediğinden Kucak Delisi Oldu, Çok İlgi İstiyor O Yüzden Fazla Giremiyorum Malesef.
Öpüyoruz Oğlumla Hepinizi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…