- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.681
biz geldikkk! :)
canlarım,yoldaşlarım,topikdaşlarım :) ben de artık sonlara gelmiş bulunuyorum nihayetdoğum tarihim muallakta değil artık..
önce nst'ye girdim.. kağıda baktığımda 25 lerde 30 larda bikaç hareketlenme gördüm.. hatta bizimkilere amaann yine yok sancı mancı..gelmiyor işte bizim keyifçi dedim..sonra dr.un odasına girdik.. ağrıların var mı diye sordu..bugün yok ama dün vardı düzensiz de olsa dedim.. cuma günü alttan muayene etmiştik seni şimdi gerek yok bakmamıza sanırım dedi önce.. sonra nst kağıdını istedi.. ama burda sancıların çıkmış bugün de baksam iyi olacak dedi ve ben geçtim yine çatala..
rahimde yumuşama ve 1 cm açılman var dedi..artık ben geliyorum diyor seninki.. bu cümleleri hiç duymayacağımı zannediyormuşum meğer.. kalbim gümm etti birden..sonra ultrasona geçtik.. oğluşum maşallah 10 günde 450 gr.alarak 3.700 gram olmuş karın çevresi 40 haftalık görünüyor.. daha fazla kilo alması risk olur..cuma gününe kadar sancıların olursa normal doğuma alırız..ama olmazsa cuma akşam üstü sezeryana alırım seni dedi ben şokklarda tabi! bir de cumartesiden itibaren 9 gün yokmuş..başka bir doktora da emanet etmek istemiyorum dedi..
anlayacağınız bu cumaya kadar bebikom kucağımda olacak.. sezeryan kelimesini duyunca biraz üzülmedim değil..ama asla oğlumu da kendimi de tehlikeye atmam yatarım paşa paşa bıçak altına
evde bir telaş bir koşturmaca mevcut.. sanki daha bir sürü işimiz var gibi :) bizimkilerin ağzı kulaklarında keza benim de heyecanım tavan yapmış durumda :)) dualar ediyorum oğlum kendi kendine sağlıkla gelsin diye.. bir de cuma 16 sı kaynımın doğum günü ve ben hiç istemiyorum aynı gün olsunbakalım artık hayırlısı ile gelsin de.. dua edin benim için arkadaşlar.. herşey yolunda gitsin ve oğlum sağlıkla kucağımda olsun..
canlarım,yoldaşlarım,topikdaşlarım :) ben de artık sonlara gelmiş bulunuyorum nihayetdoğum tarihim muallakta değil artık..
önce nst'ye girdim.. kağıda baktığımda 25 lerde 30 larda bikaç hareketlenme gördüm.. hatta bizimkilere amaann yine yok sancı mancı..gelmiyor işte bizim keyifçi dedim..sonra dr.un odasına girdik.. ağrıların var mı diye sordu..bugün yok ama dün vardı düzensiz de olsa dedim.. cuma günü alttan muayene etmiştik seni şimdi gerek yok bakmamıza sanırım dedi önce.. sonra nst kağıdını istedi.. ama burda sancıların çıkmış bugün de baksam iyi olacak dedi ve ben geçtim yine çatala..
rahimde yumuşama ve 1 cm açılman var dedi..artık ben geliyorum diyor seninki.. bu cümleleri hiç duymayacağımı zannediyormuşum meğer.. kalbim gümm etti birden..sonra ultrasona geçtik.. oğluşum maşallah 10 günde 450 gr.alarak 3.700 gram olmuş karın çevresi 40 haftalık görünüyor.. daha fazla kilo alması risk olur..cuma gününe kadar sancıların olursa normal doğuma alırız..ama olmazsa cuma akşam üstü sezeryana alırım seni dedi ben şokklarda tabi! bir de cumartesiden itibaren 9 gün yokmuş..başka bir doktora da emanet etmek istemiyorum dedi..
anlayacağınız bu cumaya kadar bebikom kucağımda olacak.. sezeryan kelimesini duyunca biraz üzülmedim değil..ama asla oğlumu da kendimi de tehlikeye atmam yatarım paşa paşa bıçak altına
evde bir telaş bir koşturmaca mevcut.. sanki daha bir sürü işimiz var gibi :) bizimkilerin ağzı kulaklarında keza benim de heyecanım tavan yapmış durumda :)) dualar ediyorum oğlum kendi kendine sağlıkla gelsin diye.. bir de cuma 16 sı kaynımın doğum günü ve ben hiç istemiyorum aynı gün olsunbakalım artık hayırlısı ile gelsin de.. dua edin benim için arkadaşlar.. herşey yolunda gitsin ve oğlum sağlıkla kucağımda olsun..
Kizlar dogumdan sonra hemsire bebegi yikadiginda sampuan kullaniyor mu?
Canım hastanede yıkamıyorlar sadece siliyorlar zaten bebeğin bir gün yıkanmaması faydalıymış hastaneden hastaneye değişir mi bilmem benim gittim hastane yıkamıor
Allah yardımcın olsun canım , insallah hiçbir sorun olmadan sagsalim kucağına alırsın bebeğini , hem 3 kg kötü degilki Dr niye boyle söyledi anlamadımkızlarr selammm nasılsınız bakalımdoğum haberleri var mı geçmişi okuyamadım..dün bende kontroldeydim haberler pek iç açıcı değil bende.bebeğim daha 2700 doktor kilo almıyor max 3 kilo doğar dedi.zayıf olduğu için nefes almada güçlük çekebilirmiş.riskli grubtaymışım hergün bebek hareketlerine dikkat etmem gerekiyormuş azalma olursa falan hemen acil gitmem gerekiyomuş 3-4 günde bir kalp atışları dinlenecek...haftaya tekrar kontrol.artık okadar yorgunum ki.sanki hiçbişey yolunda gitmiycek gibi.hergeçen gün daha da umutsuzlaşıp ağlamak geliyo içimden.en güzel günlerim olması gerekirken ben mutsuzum doktora gidiyorum bebeğimden de güzel haberler alamıyorum annemi çağıramadım henüz kadın haber bekliyo çıkıp gelmek için ama ben kv de de burda olduğundan yine bi kavga çıkar korkusuyla annemi çağırmaktan korkuyorum allahım bu kadar yükü bi arada verdiğine göre vardır elbet bunda da bi hayır diyorum zaten inancımda olmasa napardım bilmem.bi de sizler varsınız en azından yazıp içimi dökebildiğim.allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah
Canım hastanede yıkamıyorlar sadece siliyorlar zaten bebeğin bir gün yıkanmaması faydalıymış hastaneden hastaneye değişir mi bilmem benim gittim hastane yıkamıor
Ben de tekim, 10 gun kaldi annem gitti sonraKedicik canım senin yanına da mı kimse gelmedi
Tekmiydin hep
Benim de kimse olmayacakya yanımda
Bi taraftan oh ne güzel kimse karışmayacak diyorum
Diğer taraftanda acaba yanlış bi şey yaparmıyım diye endişeliyim
KüçÜk görümcem gelecekti
Çok iyi anlaşırım ola yaşı da büyük deneyimli de
Ama o da iptal oldu
Annemin gelmesine tercih ederdim
Sen de şimdi teksin zor oldu mu
Bilen birisi şöyle tut böyle kucağına al dese sanki insanın içi rahat eder
Evet genelde yıkamıorlarmış hastanelerde
Ben hatta en az 7 gün göbeği düşene kadar yıkanmamalı diye biliyorumda
Ama U sıcaklarda pişdik olurlar
Belki doğmadan sonraki 3.gün falan yıkamak gerekir
Burada hemen yıkarlarmış bebeği
Ben şimdiden söyledim yıkamayın diye tembihledim
Anladılarsa tabi
Eşi mede söyledim olurda ben baygın falan olursam yıkatmasın ısrar etsin diye
Ya bi de çok kötü video falan izledm de musluğun altına tutup kedi gibi yıkıyorlar zavallıcıkları hastanelerde
Sagol katrecim
Biz gecinemiyoruz bebgimle
Tam kahvemi alip koltuga kuruluyorum ingaaaa
Tam tabagima yemek koyuyorum, sandalyeye oturuyorum ingaaaa
Absini zorla uytup oh deyi yataga birakiyorum kendimi ingaaaa
Gece odasinda yatiyim diyorum sanki uykusunda konusuyor hic uyutmuyor
Babasinin kucaginda mum gibi duruyor bana gelince ingaaaa
Hic susmuyor, yorgunluktan sutum azaldi sanirim
Dun aksam o kadar cok agladiki ben gazdir dedim ama yok iki olcek mama yedi uyudu..
Gozunuzu korkutmus olmiyim:)
Birde abisi mziir mizir ben uyutmaya calistikca dun bir saat konser vermecilik oynadi tepemde
Kizmak istemiyorum ama sabrim tukeniyor bazen sonra vicdan yapiyorum
Iste boyle
Kedicik canım senin yanına da mı kimse gelmedi
Tekmiydin hep
Benim de kimse olmayacakya yanımda
Bi taraftan oh ne güzel kimse karışmayacak diyorum
Diğer taraftanda acaba yanlış bi şey yaparmıyım diye endişeliyim
KüçÜk görümcem gelecekti
Çok iyi anlaşırım ola yaşı da büyük deneyimli de
Ama o da iptal oldu
Annemin gelmesine tercih ederdim
Sen de şimdi teksin zor oldu mu
Bilen birisi şöyle tut böyle kucağına al dese sanki insanın içi rahat eder
Dün doktorumuza gittik kalça usg çekildi, herşey yolundaymış.
3800 olmuş kilosu, boyu da 55cm olmuş çok iyi dedi doktorumuz.
Sağlık ocağında aşısı yapıldı çok ağladı yavrum ben de ağladım
Sonradan düşündüm bebek enjektör ucu siyah olmuyo muydu, yeşille yaptı cani hemşire, kocaman geldi gözüme o iğne ucu. Ya da anneyim ondan mı düşmanım acaba yavrumun canını acıtan bütün şeylere bilemedim
1 ağustosta kontrole gittiğimde bebeğimin suyunun kritik seviyeye indiğini söyledi doktorumuz. bir önceki çatı muayenemde ise 2 cm açılmam vardı.son haftalarda suyumuz zaten azalmıştı ama 2 cm açılma olması beni rahatlatıyordu. belki müdahaleye gerek kalmadan kendi sancılarım gelir diye umut ediyordum. yalnız o kontrolde doktorum yarın gel yatışını yapalım, suni sancıyla doğumu başlatalım,inşallah her şey yolunda gider,gitmrezse de sezeryanla bebeği alırız dedi. ne hissedeceğimi şaşırdım.. daha günüme iki hafta varken yarın bebeğime kavuşacaktım.başından beri herşeyin normal gitmesi, ne sezeryan ne de suni sancıyla müdahale olmaması için hep dua etmiştim..eve geldim öyle karışık duygular içindeyim ki,
saatlerce hüngür hüngür ağladım.. bebeğime kavuşacak olmanın heyecanı, bir yandan korku,bir yandan mutluluk hepsi birbirine karışmıştı..endişeler korkularla karışık gözyaşları içinde eşime haber verdiğimde, bu gözyaşlarının
sadece oğlumuza kavuşacak olmanın heyecanından olmasını istiyorum dedi..
ve ertesi günü beklemeye başladım.kaç saat sürecekti, suni sancı nasıldı, ya sancıları çekip çekip sezeryana alınırsam
korkularıyla o gece sabah oldu..sabah 7 de hastanedeydik..eşim,k.validem ve ablam yanımda.. saat 7 buçukta önlüğümü giydim ve serumu takıldım.kısa süre sonra hafif hafif adet sancısı gibi sancılarım başladı..odam güzeldi.sevdiklerim yanımda.onların yanında
çekecektim sancıları,yalnız değildim.. gülüşüyoruz konuşuyoruz arada benim sancılar gelince
kıvranıyorum biraz sonra geçiyor..saat 10 gibi doktorum geliyor onu görünce nasıl rahatlıyorum, herkesi dışarı çıkarıp açılmamı kontrol ediyor.. 4 cm.. güzel..
saat 11 den sonra hafif hafif sancılar şiddetini artırmaya başlıyor.derin derin nefes alıp veriyorum.ebe geliyor kontrole.
aynı katta benden başka 4 hamile daha var.kimisi geceden gelmiş. onların çığlıkları geliyor arada. ben bağırmicam diyorum ebeye..
o da sesini odamdan duymadan seni doğuma indirmem diyor..gülüşüyoruz.. açılmamı kontrol ediyor.. hala 4 cm.. kötü..
artık ayakta bekliceksin doğumu diyor ebe. kolumda serum başlıyorum odanın içinde dolanmaya.kocacığımın kollarında karşılıyorum sancıları. her sancı geldiğinde ona sarılıyorum. sesim çıkmaya başlıyor yavaş yavaş.. birazdan annem geliyor şehir dışından ancak yetişiyor. kapıdan giriyor gözleri yaşlanmış.. canım annem..
dayanamıyor sancılarıma ağlıyor.. sarılıyorum dalga geçiyorum, anne neden beni uyarmadın böyle olacağını bilsem hamile kalır mıydım diyorum.. gülüşüyoruz..
saat bire geliyor.. sancılarım 5 dk da bir geliyor bir dakika kadar sürüyor.. dayanılmaz derecede artık..derin nefes alıp vermeler bitiyor, inletiyorum hastaneyi :) kocamın kollarında.. bir saniye uzaklaştırmıyorum onu yanımdan.. doktorum geliyor tekrar kontrole.. tamam diyorum artık bu sancılar beni doğuma götürür..seviniyorum doktorumu görünce.. açılmama bakıyor 6 cm.. yetersiz.. bir saat sonra tekrar uğrarım diyor.. bir saat mi..başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor.. dayanamam diyorum
başlıyorum ağlamaya.. öyle yorgunum ki.. bir de serum kolumda ayakta dolanmak zorundayım. arada uzanıyorum.. iki sancı arası kestirsem diyorum.. gözlerim kapanıyor.. sonra her sancı son sancıymış gibi çekmeye başlıyorum.. dakikalar geçiyor.. hepsi bir saat gibi.. soruyorum yanımdakilere bu gün bitecek mi gerçekten, hepsi geçecek mi.. bitecek diyorlar herşey geçecek.. rüya gibi geliyor.. o arada yan odalardaki hamileler sırayla iniyor doğuma yarım saat sonra bebekleriyle beraber geliyorlar. nasıl kıskanıyorum.. onların yerinde olmak istiyorum bir an önce.. ağlayan bebek seslerini duydukça ben de istiyorum diye ağlamaya başlıyorum..
saat 2 buçuk civarı.. ebe geliyor açılmama bakıyor.. 8 cm.. yeterli.. sancılar geldikçe ıkın diyor.. birazdan gelip seni indireceğim.. başlıyorum ıkınmaya ama beceremiyorum.
şimdi anlıyorum ebeler neden hep ilk gebelik mi diye sorduklarını :) doğumun bile tecrübelisi onların işini kolaylaştırıyor. ben ıkınamıyorum bile..
saat 3 e çeyrek var geliyor sandalyeyle beni almaya.. bebeğin hastane çıkışlarını , benim kıyafetlerimi de alıp doğum odasına iniyoruz.. son kez bakışıyorum sevdiklerimle.içimde tarifsiz bir mutluluk birazdan bitecek herşey ve bebeğime kavuşacağım..işte bitecek bu gün..iniyoruz doğum odasına . doktorum, bir hemşire ve ebe..
oturuyorum çatala.. doktorum sancı gelince son kuvvetinle ıkın diyor.. geliyor sancım, ıkınıyorum var gücümle.. çok güzel diyor doktorum.. bir daha..öyle güçlüyüm ki o an.. Rabbimin verdiği bu güce şaşırıyorum.. anne olacağım için gurur duyuyorum kendimle..ikinci sancı geliyor ve bir daha ıkınıyorum.. Muhteşem bir rahatlama sanki bebeğimle birlikte ben de yeniden doğuyorum.. işte orada, bebeğim ebenin kollarında.. fıldır fıldır gözleri etrafa bakıyor..
hadi ağlasa diye bekliyorum.. sesini duymak istiyorum..ağlıyor.. o ağladıkça ben gülüyorum..
yıkıyorlar bebeğimi hemen yan tarafıma alıp giydiriyorlar.. o arada doktorum dikiş atıyor kesime.. ben bebeğimi izliyorum.. oğlum diyorum sen miydin karnımdaki..hoşgeldin oğlum.. söyle keyfin yerinde mi.. ben konuşuyorum o dinliyor bir yandan giydiriliyor.. allahım böyle bir mutluluk yok..böyle bir güzellik yok..
o arada babasını arıyorlar gel bebeğini gör diye.. iniyor bebeği gösteriyorlar kapıda eşim beni soruyor o nasıl diye.. gayet iyi dikişleri atılıyor diyorlar..işte bitiyor giydiriyorlar beni de alıyorlar tekerlikli sandalyeye.. odamıza çıkacağız.. herşey bitmiş..
rüya gibi, hayal gibi.. çıkıyoruz.. az önce çığlıklarla indiğim asansörü gülerek çıkıyorum herkes yaşlı ve gülümseyen gözlerle beni karşılıyor.. arkamdan bebeğim geliyor ebenin kollarında.. odama geçiyorum kocacığım hemen bana tost meyve suyu getiriyor.. o arada kontrol ve testler için doktor bebeğimi muayene ediyor..
birazdan getiriyor ebe veriyor kucağıma hadi al emzir oğlunu.. veriyorlar kucağıma öyle bir emmeye başlıyor ki.. o an ben de tarifsiz bir mutluluk.. değermiş diyorum bu mutluluk çektiklerime değermiş.. 2 ağustos saat 3 te bebeğim böyle dünyaya geldi.3.400 gr 50 cm.doğdu.
Rabbim herkese kolay doğumlar ve sağlıcakla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin..
Canım bizim mesele uzun :)))
Hastaneden çıktık hafta sonuna denk geldiği için ilk 2 gün annem geldi bizimle eve. Ama o da bebek büyüteli 25 yıl olmuş unutmuş herşeyi bizden korkak
Sonra annem işe döndü babamla eşi geldiler 3 günlüğüne. Çok zor oldu. Emzirmek için ben devamlı arka odaya gidiyodum orda çok belim ağrıyodu. Zaten emzirmenin en acılı olduğu günler. Babam da rahat edemedi ev sıcak ben kapıyı kapatamıyorum adam salona hapsoluyor yanlış zamanda geçerim diye. Benim göğsümde bi de kitle oldu doktor sütü boşaltırsan geçer dedi elimde devamlı pompa memeler meydanda bütün gün. Eşi desen evde herşeye karışıyor eşim deliriyor ben arada kalıyorum.
Bir yandan sezaryen acısı bir yandan lohusalık bir yandan bebeğimi yaşayamıyorum insanları idare etmekten. 3 kişi olmayı idrak edemedik herşeyimize karıştılar. İyi niyetlerinden tabii ama yapma dediğimiz şeyler de yapılınca işte sabır taşıyor kimseyi kırmadan ben çok iyiyim artık diye numara çektik yolladık onları zar zor.
O ara 1-2 gün ben yalnız kaldım sonra eşim gene izne ayrıldı evde onunla idare ettik. Sezaryen acısı geçince zaten tek kalabiliyodum eşim gene işe döndü, 1 gün teyzem geldi yanıma ama yok dedim; birisine sen temizlik yap ben uyicam diyemiyosan o kişi misafirliğe gelmiş gibi oluyor. Değil yardım etmek daha çok ayağına dolanıyor, daha çok yoruyor insanı. Bayrama kadar gene tek kaldım.
Sonra da allahtan bayram geldi eşim gene evdeydi bi de dün için izin aldı doktora gidicez diye.
Şimdi gene işe döndü ben tekim. Tek olmak daha iyi ağrın sancın yoksa. Tabi şu avantajım var, eşim yemek yapmayı sever, ev işlerini de birlikte yaparız o yüzden baskı hissetmiyorum sadece bebeğe odaklanabiliyorum.
Uzun uzun yazdım başını şişirdim ama bi gelindi bi gidildi karışık durumlar yani :)
:)))))) ay cok guldumm
Bende ayni oyle yikiyorum kedi gibi
Keyif aliyor ama pasazadem
Muslgun altina bir legen koydum
Baska turlu tek basima yapamam:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?