- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.661
Kızlar merhaba bebeğim uyuyor bende uyuyacağım ama uykum yok geceleri kızım uyumuyor sağolsun :)
Bugün doktora gittik kızım 2900 olmuş doktor kilomuz az dedi yani hafta 300 gr dan fazla alması lazımmış. Zamanında doğsaymış haftalık 300 gr yeterli imiş ama erken geldiği için daha fazla alması lazım dedi mamayı geceleri ver dedi. Geceleri süt az gelirmiş gün boyu içtiği için.
Bende tamama dedim mamadan uzaklaşmak istiyorum ama doktor öneriyor mecburen mamaya devam edicez.
Erken doğuranlar sizlerin bebişleri ne kadar kilo alıyor haftalık
35+5 te doğum yaptım cnm. 2600 doğdu.2420yle çıktık. bugün ilk aşısını yaptık. 3690 gr çıktı. haftalık gitmedik kontrole. iyi dewdi dr gelişimine...
ama ben gece gündüz hem mama veriyrm hem emziriyorum.sütüm çok yok çünkü.yetmiyor kızıma. 1 ayımız bitti inş sadece sütümle besleyebilirim yakında....
süt için özel birşey yaptın mı? kaç haftslık dogdu bebegın?
35 de doğum yaptım 2400 doğdu 1 hafta sonra 2100 düştü sonra tekrar 2400 oldu ve şuan 2900 20 günlüğüz. sadece sütümü veriyorum 1 kere mama içti doktor hem emzir hem mama ver dedi vermedim çünkü mamayı istemiyor itiyor dili ile. haftalık kontrole gitmiyoruz bizde popomuz pişik olmuştu o yüzden gittik haftalık kontrole. eylülün 10 da gideceğiz tekrar. bakalım o zamana kadar ne kadar kilo alacak. sadece sütüm ile 300 gr alıyordu haftalık.
Senin bebeğin kız mı erkek mi ? nasıl besliyorsun ? yani meme verip arkasından mamamı veriyorsun. kaç cc lik mama yapıyorsun ? kaç saat ara ile besliyorsun ? Çok soru sordum kusura bakma :)[/QUOTEyot
i
acıktıgında mememi veriyorum ama sabrı tükeniyor kuzumun..mamaya geçiyorum. 3 saatte bir acıkıyor....
sen süt için özel birşey yaptın mı
kendiliyığinden mi geldi?? süt için önerisi olan yazdıın lütfen. humananın çayını içiyoorum. birde ısrgan otu cayı aldık bugun.ona baslıycm cok ovmusler...
i
acıktıgında mememi veriyorum ama sabrı tükeniyor kuzumun..mamaya geçiyorum. 3 saatte bir acıkıyor....
sen süt için özel birşey yaptın mı
kendiliyığinden mi geldi?? süt için önerisi olan yazdıın lütfen. humananın çayını içiyoorum. birde ısrgan otu cayı aldık bugun.ona baslıycm cok ovmusler...
süt için sadece su öneririm arkadaşlar gerisi palavra
merhaba kızlar,bebeğim doğalı 17 gün oldu 12 ağustosta bekliyorduk 27 temmuzda geldi oğluşum.3 gün doğum için hastanede kaldık eve geldik arkasından sarılık için yattık ancak kendimize gelebildik.bu arada okuyamadım doğum yapan arkadaşların bebekleri hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsun,bekleyenlerede RABBİM sabır sağlık versin inşallah.malum sebeplerden dolayı uzun süre kalamıyorum. size sorularım var;benim dizimden aşağısı felaket şişti benim gibi olan varmı?olan varsa ne yaptınız?süt için hümanadan,su ve meyve suyundan başka yapılabilecek bişey varmı?
doğumların gecikmesi erken doğum kadar beter bir şeymiş gerçekten insanı harap ediyor beklemek.. canım sana 3700 e normal doğum olur dedi mi peki? benim de aynı kilo normal zor diyo(
nasılsınız kızlar bebişleriniz nasıl
evet canım çatın uygun dedi, 2 cm civarı açılman var, bebeğin başının baskısı çok güzel dedi, 3700 çıkıyor ölçümde ama babanında seninde boyun uzun olduğu için böyle çıkıyordur dedi. benim ikinci doğum olacak, ilk doğumu sordu nasıldı zormuydu, kaç kiloydu diye bende sancılar zordu tabi ama dikişsiz bi doğumdu, 3200 doğmuştu dedim. bunuda rahat doğuracağına inanıyorum dedi, gazı verdi anlıcan.... :)
bu arada karanfil de doğumu doğal yoldan başlatmaya yarayabiliyormuş, karanfili kaynatıp suyunu içcekmişiz :) artık hurmadan karanfilden yürüyüşten başka bişey düşünemiorum.
kaplıcaya gitsem acaba nasıl olur, eşim ve oğlumuda alsak bu akşam aile banyoları var mis gibi tertemiz... sıcak suda şöyle bi yüzsem... ne dersiniz zararı olurmu??
nasılsınız kızlar bebişleriniz nasıl
Dün doktorumuza gittik kalça usg çekildi, herşey yolundaymış.
3800 olmuş kilosu, boyu da 55cm olmuş çok iyi dedi doktorumuz.
Sağlık ocağında aşısı yapıldı çok ağladı yavrum ben de ağladım
Sonradan düşündüm bebek enjektör ucu siyah olmuyo muydu, yeşille yaptı cani hemşire, kocaman geldi gözüme o iğne ucu. Ya da anneyim ondan mı düşmanım acaba yavrumun canını acıtan bütün şeylere bilemedim
Günaydın, dogum yapacağın hastaneye sor. Benim doğum yapacağım hastane havlu şampuan ve duş jeli veriyor. Havlu götürmeyeceğim ama kendi şampuan ve duş jelimi götüreceğim.
Benim arkadasim normal dogum yapti hemen duş alabildi
Gecmis olsun, bizim 19 unda yalik konrolu ama ben bi saglik ocagina goturup tartirmak istiyorum
Aksamlari cok agliyor gazdandir diye gaz ilaci veriyorum ama yinede agladi dun. Sanirim doymuyor. Kilosu nasil
Oldu cok merak ediyorum.
Seninkinin kakasi nasil oluyor sormasi ayip
Bizimki nerdeyse su gibi ve putursuz.
Kakadaki puturler sutun yaramasi degil miydi?? Yanlis mi hatirliyorum??
Canım hastaneyle aramızda iletişim problemi var
Bi şeye var diyorlar sonra aslında yok çıkıyor
Arapça konuşan sekreterimiz var bize tercümanlık yapıyor
Ama aynı şeye verdikleri cevap her seferinde farklı oluyor
Doğumda çokkomik olacak
Ben İngilizce ve Almanca biliyorum
Doktorum ise fransızca ve Arapça
Çat pat İngilizce konuşuyor bi de
Eşim fransızca biliyor da o heyecanla bana dur ıkın nefes al diyebilecek mi biliyorum
Tercüman götürsek mi kararsısız
Sonuçta özel bi an
Eşim doktor ve ebden başkası olsun istemiyorum
Canım sorma bizim de akşamüstü 6 gibi başlıyor acıkma-ağlama-huzursuzluk-gaz sancısı 9-10a kadar sürüyorSanırım koliği var (
Su gibi değil biraz kıvamlı oluyor bizimkinin kakası. Bezine bulanmış oluyor sarı sarı.
Tam olarak ne anmala geldiğini bilmiyorum vallahi, ama günde 5-6 kere yapıyor, süt yarıyor demekmiş 3ten fazlası.
Yaaaaaa tüylerim diken diken oldu estağfurullahBu yola beraber çıktık satış yok Burda olmayanlar eminim gelemiyorlardır, ben evde yalnız olduğum için bebiş uyudukça girebiliyorum. Evde biri olsa imkansız olurdu sanırım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?