2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

35+5 te doğum yaptım cnm. 2600 doğdu.2420yle çıktık. bugün ilk aşısını yaptık. 3690 gr çıktı. haftalık gitmedik kontrole. iyi dewdi dr gelişimine...
ama ben gece gündüz hem mama veriyrm hem emziriyorum.sütüm çok yok çünkü.yetmiyor kızıma. 1 ayımız bitti inş sadece sütümle besleyebilirim yakında....

35 de doğum yaptım 2400 doğdu 1 hafta sonra 2100 düştü sonra tekrar 2400 oldu ve şuan 2900 20 günlüğüz. sadece sütümü veriyorum 1 kere mama içti doktor hem emzir hem mama ver dedi vermedim çünkü mamayı istemiyor itiyor dili ile. haftalık kontrole gitmiyoruz bizde popomuz pişik olmuştu o yüzden gittik haftalık kontrole. eylülün 10 da gideceğiz tekrar. bakalım o zamana kadar ne kadar kilo alacak. sadece sütüm ile 300 gr alıyordu haftalık.

Senin bebeğin kız mı erkek mi ? nasıl besliyorsun ? yani meme verip arkasından mamamı veriyorsun. kaç cc lik mama yapıyorsun ? kaç saat ara ile besliyorsun ? Çok soru sordum kusura bakma :)

süt için özel birşey yaptın mı? kaç haftslık dogdu bebegın?

Süt için özel birşey humana still tea içiyorum. ve birde ilk zamanlar sürekli günde en az 2 şer bardak kayısı ve kuru üzüm hoşaf içtim. şimdide hoşaf içiyorum ama günde 1 er bardak bazen ama ilk günler sürekli içtim. şuan sadece humana still tea içiyorum ve birde rezene içiyorum 1 fincan gaz olmasın bebeğimde diye ama bebeğim yinede ıkınıyor kızarıyor doktor normal dedi bio gaia diyede gaz ilacı veriyorum.

35 haftalık doğdu.

merhaba kızlar,bebeğim doğalı 17 gün oldu 12 ağustosta bekliyorduk 27 temmuzda geldi oğluşum.3 gün doğum için hastanede kaldık eve geldik arkasından sarılık için yattık ancak kendimize gelebildik.bu arada okuyamadım doğum yapan arkadaşların bebekleri hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsun,bekleyenlerede RABBİM sabır sağlık versin inşallah.malum sebeplerden dolayı uzun süre kalamıyorum. size sorularım var;benim dizimden aşağısı felaket şişti benim gibi olan varmı?olan varsa ne yaptınız?süt için hümanadan,su ve meyve suyundan başka yapılabilecek bişey varmı?

süt için sadece su öneririm arkadaşlar gerisi palavra

Sütün %88i su, o yüzden bol su içiyoruz. Biz yorgun olduğumuzda vücut neremizle uğraşacağını şaşırdığı için sıra süte gelmiyor, o yüzden uykumuz geldikçe kimseye aldırmadan hop yatağa gidiyoruz. Bir de moralimizi yüksek tutuyoruz, kvleri kovuyoruuuuuz

doğumların gecikmesi erken doğum kadar beter bir şeymiş gerçekten insanı harap ediyor beklemek.. canım sana 3700 e normal doğum olur dedi mi peki? benim de aynı kilo normal zor diyo(

evet canım çatın uygun dedi, 2 cm civarı açılman var, bebeğin başının baskısı çok güzel dedi, 3700 çıkıyor ölçümde ama babanında seninde boyun uzun olduğu için böyle çıkıyordur dedi. benim ikinci doğum olacak, ilk doğumu sordu nasıldı zormuydu, kaç kiloydu diye bende sancılar zordu tabi ama dikişsiz bi doğumdu, 3200 doğmuştu dedim. bunuda rahat doğuracağına inanıyorum dedi, gazı verdi anlıcan.... :)

bu arada karanfil de doğumu doğal yoldan başlatmaya yarayabiliyormuş, karanfili kaynatıp suyunu içcekmişiz :) artık hurmadan karanfilden yürüyüşten başka bişey düşünemiorum.

kaplıcaya gitsem acaba nasıl olur, eşim ve oğlumuda alsak bu akşam aile banyoları var mis gibi tertemiz... sıcak suda şöyle bi yüzsem... ne dersiniz zararı olurmu??

nasılsınız kızlar bebişleriniz nasıl

Sagol katrecim
Biz gecinemiyoruz bebgimle
Tam kahvemi alip koltuga kuruluyorum ingaaaa
Tam tabagima yemek koyuyorum, sandalyeye oturuyorum ingaaaa
Absini zorla uytup oh deyi yataga birakiyorum kendimi ingaaaa
Gece odasinda yatiyim diyorum sanki uykusunda konusuyor hic uyutmuyor
Babasinin kucaginda mum gibi duruyor bana gelince ingaaaa
Hic susmuyor, yorgunluktan sutum azaldi sanirim
Dun aksam o kadar cok agladiki ben gazdir dedim ama yok iki olcek mama yedi uyudu..
Gozunuzu korkutmus olmiyim:)
Birde abisi mziir mizir ben uyutmaya calistikca dun bir saat konser vermecilik oynadi tepemde
Kizmak istemiyorum ama sabrim tukeniyor bazen sonra vicdan yapiyorum
Iste boyle

Moralinin bozmak istemem ama sıcak sular bakterilerin cok çabuk ürediği ve çok sevdiği yerleridi hamilelikte dedüşük olan bağışıklık sistemin buralarda saldırıya uğrayabilir bence

nasılsınız kızlar bebişleriniz nasıl

Dün doktorumuza gittik kalça usg çekildi, herşey yolundaymış.
3800 olmuş kilosu, boyu da 55cm olmuş çok iyi dedi doktorumuz.

Sağlık ocağında aşısı yapıldı çok ağladı yavrum ben de ağladım
Sonradan düşündüm bebek enjektör ucu siyah olmuyo muydu, yeşille yaptı cani hemşire, kocaman geldi gözüme o iğne ucu. Ya da anneyim ondan mı düşmanım acaba yavrumun canını acıtan bütün şeylere bilemedim

Gecmis olsun, bizim 19 unda yalik konrolu ama ben bi saglik ocagina goturup tartirmak istiyorum
Aksamlari cok agliyor gazdandir diye gaz ilaci veriyorum ama yinede agladi dun. Sanirim doymuyor. Kilosu nasil
Oldu cok merak ediyorum.
Seninkinin kakasi nasil oluyor sormasi ayip
Bizimki nerdeyse su gibi ve putursuz.
Kakadaki puturler sutun yaramasi degil miydi?? Yanlis mi hatirliyorum??

Canım hastaneyle aramızda iletişim problemi var
Bi şeye var diyorlar sonra aslında yok çıkıyor
Arapça konuşan sekreterimiz var bize tercümanlık yapıyor
Ama aynı şeye verdikleri cevap her seferinde farklı oluyor
Doğumda çokkomik olacak
Ben İngilizce ve Almanca biliyorum
Doktorum ise fransızca ve Arapça
Çat pat İngilizce konuşuyor bi de
Eşim fransızca biliyor da o heyecanla bana dur ıkın nefes al diyebilecek mi biliyorum
Tercüman götürsek mi kararsısız
Sonuçta özel bi an
Eşim doktor ve ebden başkası olsun istemiyorum

Canım sorma bizim de akşamüstü 6 gibi başlıyor acıkma-ağlama-huzursuzluk-gaz sancısı 9-10a kadar sürüyor Sanırım koliği var (

Su gibi değil biraz kıvamlı oluyor bizimkinin kakası. Bezine bulanmış oluyor sarı sarı.
Tam olarak ne anmala geldiğini bilmiyorum vallahi, ama günde 5-6 kere yapıyor, süt yarıyor demekmiş 3ten fazlası.

Ayyy cidden çok eğlenceli olacağa benziyor. Dogum hikayeni çok merak ediyorum muhakkak bizi bilgilendir.

Bu durumda bence sen riske atma havlu şampuan vs ne varsa çantana koy

Bizimda ramazan aliskanligi tam iftar saatinde uyaniyor 8bucuk gibi
Gece 12 ye kadar ben pes ediyorum artik bayilacak gibi oluyorum
Bir kez kaka yapiyor bizimki. Kivrana kivrana zorla yapiyor onu da

Kedicik canım senin yanına da mı kimse gelmedi
Tekmiydin hep
Benim de kimse olmayacakya yanımda
Bi taraftan oh ne güzel kimse karışmayacak diyorum
Diğer taraftanda acaba yanlış bi şey yaparmıyım diye endişeliyim
KüçÜk görümcem gelecekti
Çok iyi anlaşırım ola yaşı da büyük deneyimli de
Ama o da iptal oldu
Annemin gelmesine tercih ederdim

Sen de şimdi teksin zor oldu mu
Bilen birisi şöyle tut böyle kucağına al dese sanki insanın içi rahat eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…