- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.961
Selamlar..
Bugün 1 Aylık Olduk :119: Daha Uzun Geldi Sanki Bana
Benim Oğlan Arada Bir Katıla Katıla Gülüyor, Göbeği Hopluyor Gülerken. O Gülerken Bende Kendimi İstem Dışı Gülüyor Buluyorum. Ne Kadar Güzel Bişey Doğurmuşum Yahu Ben
saol canım...anladığım kadarıyla benim doktorun tedirginliği de SAT mı doğru usg mi karar verememek. dün "galiba dediğin gibi SAT doğru" dedi. yani 40. haftayı bitiriyorum yarın bu durumda. plesanta da yaşlanmaya başlamış. ama usg doğruysa da bebek biraz daha gelişsin diye beklemek istiyor. o yüzden tetikte bekliyor.
yarın zaten bir aksilik olupta sezeryana alınmazsam (inşallah) haftaya Salı olayım diyeceğim. çünkü zaten sevgili miyomum yüzünden doğal doğum şansımı kaybettimbari doğum tarihimi bileyimde rahat rahat bekliyeyim günü
yarın akşam sesim çıkmazsa bilin ki doğurdum :)
Merhaba kızlar 5 agustosta prensesimi kucagıma aldım Allaha şukurler olsun herşey yolundda gitti..Umarım herkes bebeklerine sagsaglim kavuşur sakin olun kızlar bende çok panik yapıyordum Allla yardım ediyor az daha dayanın
Doğurmuş olan anneler napıyorsunuz bebişleriniz nasıl?? Benim prensesim hafif sarılık oldu ama atlatıoruz yavas yavas Allahın izniyle bizim gibi olan varmı? durumlar nedir kızım 10 günlük oldu malum internet fln hiçnirşeye giremiorum merak ettim hazır uykusu derinken girim dedim bakim neler olmuş
slm canm dunde benım bebıs 1 yada 1.30 saat hıc durmamıstı sıkıntımız yok dogumun yakın benım gıbı gunu bellımı canm bu arada bebısın kız erkek?
Merhaba kizlar :)))
Beni merak edip mesaj atanlara cook tesekkurler oncelikle...
Cumartesiyi pazara baglayan gece sancilarim basladi, pazar sabahi 40. Haftami doldurdugum icin NTS randevuma gittik, orada sancilarim cok yuksek cikti. Sancilari duzenli hale getirmek icin bir kokteyl ictim, 2 saat sonra sancilarim maksimumda ve duzenliydi, bebekde hareket ederse 2-4 saate dogum gerceklesir gibi duruyordu... Catir catir normal doguracaktim, suda dogum oluyordu:) ama saatler geciyor agrilar beni bayiltacak hale geliyor ama bebek gelmiyordu. Sonra epudral icin neredeyse yalvardim. Epudral sonrasi suni sanci sonra tekrra epudral veee bebegim kanala bir turlu giremiyor dediler. Bir elimde bebegin strese girdigini gosteren sonuclar ve 4 saat daha normal dogum deneme sansi, digerinde sezeryan.... Gece saat 02:00 , sancilardan cok yorgundum, sezeryan teklifi hayatimda aldigim en guzel teklifti :) hemen imzaladim, epudral verildi 2 defa daha ama uyusmadim. Full narkoz aldim. Bebegimin surayini sabah gordum ancak... Bebegim 4300 dogdu :) kanala sigamamis yavrum, buyuk bebek bekliyorduk a a bu kadar degildi... Cok zor bir dogum gecirdik, oncesinde bilsem cok korkardim ama Allah gercekten sabrini ve gucunu veriyor...
Kisacasi kizlar, ben herturlu dogumu teecrube etmis oldum, 20 saat maksimum sanci yasadim ama o anda herseyin ustesinden geliniyor... Herkese en kolay dogumlari diliyoru m.... Kizimin dunya guzeli oldugunuda tahmin edersiniz soyleme geregi duymuyorum :)))
Merhaba kızlar 5 agustosta prensesimi kucagıma aldım Allaha şukurler olsun herşey yolundda gitti..Umarım herkes bebeklerine sagsaglim kavuşur sakin olun kızlar bende çok panik yapıyordum Allla yardım ediyor az daha dayanın
Doğurmuş olan anneler napıyorsunuz bebişleriniz nasıl?? Benim prensesim hafif sarılık oldu ama atlatıoruz yavas yavas Allahın izniyle bizim gibi olan varmı? durumlar nedir kızım 10 günlük oldu malum internet fln hiçnirşeye giremiorum merak ettim hazır uykusu derinken girim dedim bakim neler olmuş
Allah kolaylık versin canım , güzel hbrlerini bekliyoruzNormal doğumu çok istememe rağmen kendime güvenemedim, yarın sezeryan olacam. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Maşallah canım tosun olmus seninkiMerhaba kizlar :)))
Cumartesiyi pazara baglayan gece sancilarim basladi, pazar sabahi 40. Haftami doldurdugum icin NTS randevuma gittik, orada sancilarim cok yuksek cikti. Sancilari duzenli hale getirmek icin bir kokteyl ictim, 2 saat sonra sancilarim maksimumda ve duzenliydi, bebekde hareket ederse 2-4 saate dogum gerceklesir gibi duruyordu... Catir catir normal doguracaktim, suda dogum oluyordu:) ama saatler geciyor agrilar beni bayiltacak hale geliyor ama bebek gelmiyordu. Sonra epudral icin neredeyse yalvardim. Epudral sonrasi suni sanci sonra tekrra epudral veee bebegim kanala bir turlu giremiyor dediler. Bir elimde bebegin strese girdigini gosteren sonuclar ve 4 saat daha normal dogum deneme sansi, digerinde sezeryan.... Gece saat 02:00 , sancilardan cok yorgundum, sezeryan teklifi hayatimda aldigim en guzel teklifti :) hemen imzaladim, epudral verildi 2 defa daha ama uyusmadim. Full narkoz aldim. Bebegimin surayini sabah gordum ancak... Bebegim 4300 dogdu :) kanala sigamamis yavrum, buyuk bebek bekliyorduk a a bu kadar degildi... Cok zor bir dogum gecirdik, oncesinde bilsem cok korkardim ama Allah gercekten sabrini ve gucunu veriyor...
Kisacasi kizlar, ben herturlu dogumu teecrube etmis oldum, 20 saat maksimum sanci yasadim ama o anda herseyin ustesinden geliniyor... Herkese en kolay dogumlari diliyoru m.... Kizimin dunya guzeli oldugunuda tahmin edersiniz soyleme geregi duymuyorum :)))
Cnm uyanamamk diye bsey yok korkma..sdece hyatinn o kesiti yok.. migren olunca olmz diye bsy yok ama spinalde bas agrisi olabiliyo migrenm var dahada tetikleyebilirmis...
Tebrikler maşallah bebişineKizlar selam. ...hbr vereyim dedim biz melegim ile bulustuk....bazi aksilikler oldu henuz tam toparlayamadim ama çok şükür iyiyiz. ..
Yaniz emzirirken dayanamiyorum aciya( ins.iyilesir hemen
Tavsiyeleriniz e acigz sizi opuyoruz
saol canım...anladığım kadarıyla benim doktorun tedirginliği de SAT mı doğru usg mi karar verememek. dün "galiba dediğin gibi SAT doğru" dedi. yani 40. haftayı bitiriyorum yarın bu durumda. plesanta da yaşlanmaya başlamış. ama usg doğruysa da bebek biraz daha gelişsin diye beklemek istiyor. o yüzden tetikte bekliyor.
yarın zaten bir aksilik olupta sezeryana alınmazsam (inşallah) haftaya Salı olayım diyeceğim. çünkü zaten sevgili miyomum yüzünden doğal doğum şansımı kaybettimbari doğum tarihimi bileyimde rahat rahat bekliyeyim günü
yarın akşam sesim çıkmazsa bilin ki doğurdum :)
çk güzel bu istekler aynen katılıyorum cnm hepimizin hakkı...ama eşim bile bni anlamıo dr nası anlasın burası küçük şehir hiç sanmıyorum o dediklerimi dinleyeceklerini gelişmiş bi yer dğlNormal doğum isteyen arkadaşlar
Siz de benim gibimisiniz
Ben zaten karnımın kesilmesini istemediğim için normal doğum istiyorum
Ama normal doğumda da epizyo kesisi yapıyorlar ve bunu bir mecburiyet hatta çok iyisi şey olarak sunuyorlar bize
Ben kesmesem yırtılacaktı ve daha kötü olacaktı gibi
Bu konuda o kadar çok bilimsel makale okudum ki
Normal doğumda vajinanın yırtılma oranı binde 5 miş
Ama ülkemizde ve pek çok gelişmemiş ülkede bu kesiyi rutin olarak uyguluyorlar
E zaten kesilceksem o zaman karnımı kessinler diye düşünüyorum ben de
Doktoruma isteklerimi söyledim
Epizyo istemiyorum hiç bir şekilde hem de
Suni sancı istemiyorum sonuna kadar beklerim sancımın gelmesini
Serum takılmasını istemiyorum
Epidural ölsemde acıdan istemiyorum
Su içeyim onun yerine
Israrla su içirtmiyOrlar oysaki yokmuş öyle bi şey
Doğunca kordonunu hemen kesmesinler
En az 1saat beklensin istiyorum
Birde hastanede bebeğin yıkanmasını istemiyorum
Göbeği düşene kadar yıkamıycam
Umarım anlaşabilmişizdir
Çok bi şey istemiyorum aslında
Sonuçta ağrıyı çekecek olan benim
Bunları işimi kolaylaştırmak için yapıyorlar
Ama yapmasılar sonuçta benim vücudum benim hakkım karar vermek
Merhaba kizlar :)))
Merhaba anneler,
ben sizden değilim :) Daha yolun başında tazecik bir anne adayıyım.
Topiği gördüm, yazmadan geçemedim. Hepinizin doğumu gelmiş nerdeyse, Allah yar ve yardımcınız olsun. Ne de güzeldir sizin heyecanınız şimdi, yavrularınızı kucağınıza almaya sayılı günleriniz kalmış, Rabbim hepinize kolay doğumlar, sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Senin de Allah yardımcın olsun canım inşallah sağ salim hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?