2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım hamilelikle ilgili önemli bir şey olabilir. sağlık ocağına gitmektense bence doktorunla konuş derim.

IvyTheMe'cim çok merak ettik seni. Tebrikler zorlu bir süreç olmuş ama olsun yavrunu aldın kucağına sağlıkla, şükürler olsun. Bebeğin resmini bekliyoruz

Canım gözünaydın maşallah bebişin baya tombikmiş ikiniz için de hayırlısı buymuş demek ki :)

Ivy , pencere. Gozunuz aydin. Gule gule buyutun bebeklerinizi.

Cok tesekkurler kizlar :) evet baya tosuncuk yavrum ama tabiiki bakimi daha kolay degil, hatta daha zor cunku normal kilo araliklarinin uzerinde kizim. Dogumun kotusu yok us kizlar, amaca giden her yol mubah :)))

Ben yokken hayata merhaba diyen yavrularin anneleri gozleriniz aydin... Bekleyen anneler, gunler su gibiiakip gitsin insallah...

En kisa zamanda fotograf ekleyecegim.

kızlar biz çıktık hastaneden. Normal doğumdan korktuğum için sezeryan oldum. Sezeryan öncesi sondayı hemşireye taktırmadım canım çok yanıcak diye. Ameliyathaneye sondasız gittim. Doktor denedi o da takamadı ben çok kasıldım. Ameliyata sondasız almak zorunda kaldı. Ben ayılmak üzereyken takmışlar. 2 gün hastanede kaldık sütüm gelmediği için mama verildi. Sütüm gelmeye başladı ama bebeğim biberon istiyor. Alıştırmaya çalışıyorum. Çok ağlıyor dayanamıyorum.

Kızım 49 cm 3330 gr doğdu. Biraz süslüydü kızım. Hastanede dillere düştük.

Bu da benim Livam..

Geçmişi henüz okuyamadım. Kimler doğum yaptı göremedim.

Canlar bir güzel haber vermekte bana kısmet oldu.bütün dualarımız Fundanın sağlıkla Arda'sına kavuşması için.Mesaj gönderdi şimdi,1-2 saate yatışı yapılıp kucağına alacakmış.Allahım Fundanında,Bebekkafanında yardımcısı olsun.Bütün dualarımız sizinle canlar.Allahım yardımcınız olsun,dualarımız sizinle

Meraba kızlar

Şimdi idrar tahlili sonucumu aldım da idrar yolu enfeksiyonu var gibi acaba normal doğumu etkilermi panik oldum biraz doktprumu da yarına kadar göremicem bi bilginiz varmı acaba?

canım papatya çayı al 5 dk kaynat onunla altını yıka sık sık ve bol bol su iç çok iyi gelir çabuk iyileşirsin.hamilelik başında ben de oldu annem söyledi ve ilaç kullanmadan geçti.bebeği nasıl etkiler doğumu titikliyormuş ve kanalardan geçince enfeksiyona kapabilir.ama telaşalnma bol bol su içi mutlaka.

aynen aynen canım tembel bu paşalar eee rahatı buldular niye durmasınlar ne sıcak ne soğuk açlık susuzluk yok ooooooh ne guzel.

maşallah 1 aylık oldunuz bile :)ne mutlu sana canım.öp o minik kuşu öp bizden tezelerinden.

maşalalh pek de büyümüşsünüz canım ne kadar emiyorsa o kdar ver sadece gece de olsa kardır.en azından anne sütü alıyor o aş niyetine olsun.asla stres yapma.bebeişlinin buytmesine keyfini çıkart sen onun için en iyisini yapmaya çalışıyorsun zaten.ona tüm sevgisini veriyorsun ona en çok bu lazım.

canım ilal 40 gun bir akıntı olcak şart değil ilk doğumunda ben de öyleydim dengesiz akıtım vardı.merak etme

Cumartesiyi pazara baglayan gece sancilarim basladi, pazar sabahi 40. Haftami doldurdugum icin NTS randevuma gittik, orada sancilarim cok yuksek cikti. Sancilari duzenli hale getirmek icin bir kokteyl ictim, 2 saat sonra sancilarim maksimumda ve duzenliydi, bebekde hareket ederse 2-4 saate dogum gerceklesir gibi duruyordu... Catir catir normal doguracaktim, suda dogum oluyordu:) ama saatler geciyor agrilar beni bayiltacak hale geliyor ama bebek gelmiyordu. Sonra epudral icin neredeyse yalvardim. Epudral sonrasi suni sanci sonra tekrra epudral veee bebegim kanala bir turlu giremiyor dediler. Bir elimde bebegin strese girdigini gosteren sonuclar ve 4 saat daha normal dogum deneme sansi, digerinde sezeryan.... Gece saat 02:00 , sancilardan cok yorgundum, sezeryan teklifi hayatimda aldigim en guzel teklifti :) hemen imzaladim, epudral verildi 2 defa daha ama uyusmadim. Full narkoz aldim. Bebegimin surayini sabah gordum ancak... Bebegim 4300 dogdu :) kanala sigamamis yavrum, buyuk bebek bekliyorduk a a bu kadar degildi... Cok zor bir dogum gecirdik, oncesinde bilsem cok korkardim ama Allah gercekten sabrini ve gucunu veriyor...

Kisacasi kizlar, ben herturlu dogumu teecrube etmis oldum, 20 saat maksimum sanci yasadim ama o anda herseyin ustesinden geliniyor... Herkese en kolay dogumlari diliyoru m.... Kizimin dunya guzeli oldugunuda tahmin edersiniz soyleme geregi duymuyorum :)))[/QUOTE]

maşalalh canım bebiş pek de büyükmüş.tebrikler canım.çok zorlanmışsın ama Allha şükür herşeye rağmen sağlıkla bebeğine kavuşmuşsun.bundan sonra hiç ağrıların sancıların üüzntünüz olmasın İnşalalh.

Ayy hadi bakalım hayırlısı , funda bugün gelsin diyordu duaları kabul oldu demek , Allah yardımcısı olsun , bugün dogum yapacak olan tüm arkadaşlar insallah , sagsalim hepsi bebislerini kucaklarına alsınlar

canım hamilelikle ilgili önemli bir şey olabilir. sağlık ocağına gitmektense bence doktorunla konuş derim.

Alerjik olduğuna eminim canım ya yeni aldığım duş jelini kullandıktan sonra oldu çünkü

Maşallah canım Allah nazardan korusun sağlıkla büyüsün

Eneee Fundacığıma çok sevindim çok içten dua etmiş demek geliyor bugün yavrusu İnşallah sıkıntısız sorunsuz alır kucağına

Chenncim ya seninkilerde mi takıntılı kilo konusuna
3400 o kadar güzel ve normal bi kilo ki
Emin ol cahilliklerinden öyle 4 kilo ve üzeri istiyorlar
Sen onlara 4 kilo ve üzeri doğan bebeklerin 100 de 90 ının annenin şeker değerlerinin yüksek olması nedeniyle öyle doğduğunu testlerde çıkmasa bile gizli şeker nedeniyle öyle olduğunu
Ve çocuğunda ileride şeker hastası veya başka hastalıklara yakalanmasının riskli olduğunu söyle
Umarım anlarlar
En ideal kilo 3-4 arasıdır

Burda da bi arkadaş çocuğuna rn son ultrasonda 3.300 dedikleri için biraz üzüldüğünü ama 4 kilo doğunca sevindiğini yazmıştı
Çokkkk şaşırmıştım
3 üzeri normal ve sağlıklı olanıdır
Nedir insanların 4 takıntısı
Bunu bizim seviyemizdeki insanlar bile yapıyorsa
Cahil kv lere hiç bi şey dememek lazım

Bu arada bugün gerildim biraz
Takvimim ve sürem doldu
Doktor 1 hafta daha bekleyelim dedi
Nst de sıfır sancı
Sıfır açıklık
Bebekte yukarıda
Kanala doğru bile harekete geçmememiş benim kuzu daha
Allah'tan herşeyi yerinde
Plesanta bebeğin durmu falan iyi çok şükür

Bol yürü dedi
Artık günde 2 saat falan yürürüm herhalde bir an önce sağlıkla doğsun istiyorum artık

Bugün alttan muayene etti doktor tekrara
İlk kez çok acıttı
Elinin yumruk yapıp itti resmen
Rahmin çok kaslı ve sıkı dedi
Bi de minyonsun normal zor doğurursun dedi

Ya anlamıyorum o kadar kısa değilim ki benden daha kısa bir sürü insan normal doğum yaptı
Ben de sonuna kadar bekleyeceğimi ve doğal doğum istediğimi söyledim
Olayın sezeryanA dönmesinden çok korkuyorum

Ivytheme canım çok tebrik ederim
Sağlıkla büyüt bebeğini
Zaten bir süre uğramayınca anlamıştık
Doğum hikayeni de anlat lütfen

slmlarrrfunda da mı doğurdu kızlar vay beeeçook sevindimmmmne güzelll.doğum yapan tüm hamişleri kutluyorum benim gibi bekleyenlerede kolay doğumlar diliyorum.

luboyf canım sen doğum yaptın sandım ben günümüz aynıydı yani bugün seninkide mi arsız çıktı be güzelim.ne zaman doğacak bu yaramazlar acaba.bende de ne açılma ne nişan ne su ne de fazla indi karnım.cumartesi sabah gel dedi dr bende normal istiyorum hayırlısı bakalım.bu arada tosunlaşıyo bunlar doğru canım napcaz bilmem

Ivycim zor olmuş ama sağlıkla almışsın yavrunu kucağına en önemlisi de bu değil mi
Tekrara gözün Aydın
Sağlıkla büyüsün kuzun

canım nasıl oldun doğum yaptın mı merak ettim.

Açelyacım sen ne yaptın ben kaçırdım mı acaba
Takip etmeye çalışıyorum ama
Nasılsın yolunda mı herşey
Benim minnoş doğmadı daha
En ufak bir belirtisi bile yok
Doktor 1 hafta şans tanıdı
Korkuyorum gelmemesinden ve sezeryandan

Ben de funda gibi hadi kuzum gel nolursunnn çoook özledik seniiii diye yalvarıyorummm şimdiden

Erken doğacak diye korkarken şimdide gelmiyor bizim cimcimeler
Bizim 32. Haftada alınma riskimiz vardı
Çok şükür onu atlattık nasıl dua ettimse artık zamanını beklesin kuzum diye
Biraz fazla kabul olmuş sanırım

Benide Pazartesi sabah çağırdı tekrar
Ayın 19 U oluyor
Hafta donu suyun gelir ağrın olursa mutlaka gel dedi
İnşalah kalmaız Pazartesi'ye

Hep. Tembelliğim yüzünden biliyorm ben
İştende ayrılınca evdede iş bile yapmayın hep yatınca böyle oldu
Sıfır sancı sıfır açıklık
Rahim ağzı ve rahim yolu kaskatı en uFak yumuşama yokmuş

Sana ne kadar daha süre tanıdı doktorun
Umarım bu hafta sonu alırız ikimizde minnoşları kucağımıza

*Kızım 20 günlük oldu. Sarılıkla mücadelemiz sürüyor. 7 günlükken 1 gece foto terapi alıp düşmüştü değerleri ama sonra yine yükseldi. Doktor 20dünü geçtiği için bi sürü tahlil istedi, karaciğer fonksiyon testi,idrar tahlili, hemogram vs.. Çok şükür hiç bişey çıkmadı. Kendi kendine geçmesini beklicez, bol bol emzir dedi...

*Sağlık ocağından d-vit vermilşerdi. 15 günlük olunca başladık. Günde 3 damla. Çay kaşığı ile verirsen 4 damla ver dedi hemşire.

*Dikişlerim 3 gün önce tamamen alındı. 35 tane olunca 2 seferde aldılar 3 gün arayla. Ağrılarım hala devam ediyor ama azaldı baya...

*Rahmim alındığı için kanamam olmuyor, çok güzel bi duygu.. :)

*Sütüm çok bol maşallah. İçtiğim tek şey bol bol su.... Çok nadiren de meyve suyu...

Bizden şimdilik bu kadar... 40 ı çıksın foto da koyacağım... Hepinize kolay gelsin....

hersey cok güzel olsun canım senin için inşaallah fotoyu bekliyoruz

kızlar uzun süreden sonra karşınıza 2 kız annesi olarak geldimm..
kısaca doğum hikayemi anlatıyım.39+2 oldum ve hala bende tık yoktu o gün doktora gittim alttan muayene vs derken geri geldim sancı mancı yok..1 cm açıklık var dedi belki bu gece gelirsin belki bayramdan sonra dedi ve yürüyüş yap dedi akşam 5 gibi annemle kaynvalideme doğru yürüyelim dedik tam evden çıkarken kasıklarımda bi ağrı dedim ishal oluyorum galiba bide alttan muayene acıttı falan diye düşünüyorum.yollar ilerledikçe ağrılar çoğalıyor anneme şaka yapıyorum ayy sancımmm falan diye gözleri patlıyo ..neyse kayınvalideme çıktık eve girdim aman allahım belimden giriyor karnımdan çıkıyo sancılar wcye gittim ishalim ve birazcık kannn eyvah dedim galiba geliyoo bebiş..
dışarı çıktım ama oturamıyorum ilk çocuktan biliyorum 10 dk kada bi gelir sonra düşer saate bakıyorum ama 2 dk kada bir hatta biter bitmez yeniden başlıyo allahım noluyo hastaneye nasıl yetişcem ...
hemen doktoru aradım harika çok güzel demeye başladı 1 saate kadar hastaneye gel ben anestezi uzmanına haber veriyorum dedi... eşimi aradım hemen gel diye ..
gelir gelmez çıktık ama o gelene kadar akla karayı seçtim evde doğurcam sandımmm.. hemen arabaya bindik eve uğrayıp valizlleri aldık komşular geldiler yanıma dualarla uğradılar beni.. hastaneye girince derinn bi ohhhh çektiiimmm..emin ellerdeyim diyee elbise verdiler giydim yatağa oturdum suyum geldi ama nasıl akıyo o arada doktorum geldi muayene etti 4 cm hemen epidurali yapalım dedi epidural takıldı 10 dk sanraaa oohhhh böyle bi rahatlık yokkk...doktorum tekrar muayene etti aaa 8 cm olmuşşş tekrar muayene 9 cmmm hemen yan odaya geçiyoruz dedi yan odada normal oda gibi ameliyathane değil personel az çok rahattıı
ıkın bakalım geliyor bebiş dedi 1 2 3 4. ıkınmada geldi bebişim o anı babamızda gördü video çekti son anda geldi bebk çıkınca ıkınmamı falan görmedi üzerim örtülüydü..çıktıktan sonraki anları gördü şaşkın ve gözleri dolu doluydu...
bebişi temizleyip giydirdiler o arada dr dikişlerimi atıyor konuşuyoruz muhabbet ediyoruzzz sonra bebişimi verdiler kucağıma öhh miissss gibi kokuyoooduuu.dr aldı dışarda bekleyen eşime verdi bebeği ve odaya götürdüler eşim hemen anneme vermişşş...
sonra benim pijamalarımı giydirip odaya götürdüler uyuşuğum yaa yüzüm gülüyo acım yokkk hemen bebeğimi emzirdim.amaaa zaman geçtikçe epidural yan etkilerini gçstermeye başladı kustum başım döndü tuvalete çıkamadım falan ...ama o sancıdan iyidir...ağrılı bir geceden sonra ertesi gün gibi taburcu olduk evimize geldikkk...dikişlerden oturamadım halada tam geçmediiii...
veee göğüs uçlarım yara olduuu ne yapsam etki etmedi uyanacak bebeğim emecek diye aklımm çıkıyodu şuan biraz daha iyi ama hala yara emerken tam alamadığı için hala iyileşmedi.. annem hafta kaldı gitti yanlızım ...hep ağlama modundaydım ilk günler sanırım lohusa psikolojisi...
işte böyle kızlarrrr çok şükür kıızm sağlıklı olsunda göğüs ağrısı ve dikişlere razıyımmm hepinizin gözü aydın takip edemiyorum malum çocuk zor biri uyuyo diğeriyle ilgileniyorum ara ara girerim öpüyorum hepinizi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…