2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

saol canım inş düzelcez. inş sen sıkıntısız bi sekılde tamamlarsın hamılelıgını ..

gızz öncelikle en önemli şey sen ve senin sağlığın onun dışında eşinin her zaman sana destek olması çok güzel birşey. eşinin kıymetini bil çoğu erkek aynı şekilde davranmazdı emin ol. Allah ikinizin sağlığını mutluluğunu bozmasın bebişin çok nazlı olacak haberin olsun

yeni haber Giriş Saati: 30.12.2012 09:19
Güncelleme : 30.12.2012 09:19
Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek olan tasarıda kadınların doğum izninin 24 haftaya çıkartılması kararlaştırıldı.

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek olan tasarıda kadınların doğum izninin 24 haftaya çıkartılması kararlaştırıldı.

Anneler izni doğum öncesi 8, doğum sonrası 16 hafta olarak kullanacak. Doğum izninin uzatılmasını sağlayan düzenlemenin yanında kadınların iş hayatından uzaklaştırılmalarını önlemek için gerekli adımlar atılacak.

Kadınların doğum için işten atılmaları önlenecek. Yine kadınların izin yaptıkları dönemde İşsizlik Fonu devreye sokulacak. Son 8 haftanın işveren yükü devlet tarafından üstlenilecek.

Doğum izni şu anda 8 doğum öncesi, 8 doğum sonrası olmak üzere toplam 16 hafta olarak uygulanıyor. (Takvim)

bunu okumuştum acaba doğrumu ya biizm muhasebeci hiçbirşey anlatmıyor sanki parasını o verecek gbibi tersledi sorduğumda.

canım bebek harektleri hissetmek için biraz erken değilmi tama hatırlamıyorum ama sanki biraz erken.yani ilk baştan bebek hareket ediyor ama kasları o kadar gelişmediği için anneler hissetmezmiş.amam belli olmaz belki seninki çok güçlü tekmeler atıyordur ve hissetmeye başladın.bak heycanlandım şimdi ben hala az haftalarımdayım bu anı tekrar yaşamak çok heycen vericidir.

Benim gibi çok mide bulantısı yaşayıp geçmeye başlayan var mı? 8. haftadan sonra hafiflemeye başlar demişlerdi.
Ben 9. ve 10. haftayı da gayet şiddetli mide bulantıları ile geçirdim.
50 kilo ile hamile kaldım 48 kiloyum şimdi. Aslında mide bulantım ve iştahsızlığıma rağmen yemeye çalışıyorum, çok da kusmuyorum, neden kilo veriyorum anlamıyorum.
Normalde çok iştahlıydım, çok yerdim ama kilo almazdım.
9 ay boyunca böyle devam edecek gibime geliyor çok korkuyorum.
İlk hamileliğim, önceden araba tutma hikayem vardı, sanırım o yüzden oluyor bu kadar.
Ama yinede çok heyecanlı, onun sağlıklı olduğunu bilmek herşeye değiyor.

Bende hissediyorum canım dediğin gibi aynı yerde ama segirmedir diye düşünüyorum. Bebek hareketiyle segirmeyi birbirinden ayırmak çok zor bide bu haftalarda o kadar guclu olamaz kaslari diyorum ama bir iki kez belli belirsiz su dalgası gibi bir hareket hissettim bir cirpinma o bebekti galiba.

ya olmaz hissedemzsin dıoalr anlamadım ama ben de dün evde uzanırken böle sanki içimdeki minnoşum takla atımuş gibi geldi:) işteyken pek anlamıyorum ama.
Bi de kendimi kanguru gibi hissediyorum

genelde 14 haftadan sonra hissedilrimiş fakakt bazı anneler daha erken haftalard ada hissedebiri amam ilk çocuk olunca bunu algılamayabilriler.zayıf anneler hareketleri daha erken hissedebirmiş.

buyuk ihtimalle bebktir canım anlattıkların tanıdık geldi ilk hamileleliğimde buna benzeyen şeyler hissediyordum en baştan.
çok heycanlandım birden geçsin haftalar bebişimi hissedeyim ben de

kızlar bugün KEÇİÖREN ÖZEL BİLGİ TIP MERKEZİNDEN fiyat aldım
sgk ile muayene 17 tl
ikili test 50 tl
üçlü test 10 tl
şeker yüklemesi 15 tl imiş ilgienenlere duyrulur..

Son düzenleme:
Bende olmuyor ama yinede hapsirirken tedirgin oluyorum. Olabildiğine kendini sıkmadan geniş hapsirmaya çalış. Bel ağrısı icinde vücudunu düzgün kullanman lazım.

Ben varım gün sayıyorum geçmesi icin.
8. hafta hcg hormonunun pik yaptıgı yani en şiddetli Bulantilarin olduğu hafta 10. Haftaya kadar beta hcg artmaya devam ediyor 10. Haftadan sonra azalmaya başlıyor ama hala yuksek 12. ve 14. haftalarda iyice azalıyor. Gebelik bulantılarinin beta hcg ile büyük ilgisi olduğu düşünülüyor tabi bu hormonun normal degerleri her gebede çok farklı olduğu icin bulantilarda her gebede değişiyor. Bazı gebelerin henüz altıncı haftasındaki degeri kimi kadının 8. Haftasındaki degerinden yuksek.

Ama en kotu ihtimalle 14. haftada rahatlaman 16. haftada bulantilara veda etmen lazım. Tabii istisnalarda oluyor.

canımm benımde sureklı okumaktan gozrlerım agrıdı...bende gun ıcerısınde 3 kez fılan hapsuruyorum..psıkolajık olarak sankı bebek asagıdan cıkacakmıs gıbı karnımı tutuyorumm..halımıze bak ya.... :))

Aslında doğru yapıyormuşsun canım bana kendi doktorum değilde başka bir kadın dogum doktoru senin yaptığın şeyi söyledi ben pek anlamlandiramamistim karnımızı alttan ellerimizle destekleyip alt tarafimıza basınç vermemeye çalışacakmışız ; oksururken, hapsirirken , kusarken. Ben uygulamıyorum gerçi unutuyorum hep.

Son düzenleme:

bilmeden faydalı bırsey yapmısım..superrr...:))

kızlaaar herkese iyi akşamlar eve geldim geçmişi okuyayım dedim ama maşallahınız var epey hızlı ilerliyo bu topic :)

hopluyor muuu :) aman da amaaannn maşallah size sağlıkla kucağına alırsın inşallah....

arkadaşım üzüldüm gerçekten de ama vardır herşeyde bir hayır ... Rabbim inşallah en yakın zamanda yeniden hamile kalır sağlıkla kucağına alırsın

çok geçmiş olsun canım kemik iyi geliyosa bende haşlattırayım bari böğüre böğüre yorumuna da çok güldüm ayrıca :)

benimde oluyo canım yalnız değilsin yani hapşurduğum da, esneyip gerindiğim de, öksürdüğüm de kasıklarımda bi acı oluyor çok korkuyorum meleğime bişey olacak diye bide belimde sol tarafta yürürken bi batma oluyo ayağım sekiyo resmen bu neyin nesi onu anlamadım

Vallahi ben de hapşırırken karnımı mı tutayım ağzımı yüzümü mü tutayım bilemiyorum karman çorman oluyo İki elimin de kesinlikle boş olması lazım

Vallahi ben de hapşırırken karnımı mı tutayım ağzımı yüzümü mü tutayım bilemiyorum karman çorman oluyo İki elimin de kesinlikle boş olması lazım

:))) doğru söylüyorsun bende karnımı neden tutamadığımı düşünüyordum . Ne güzel tarif etmişsin iste aynen bu nedenden tutamıyorum:)))

neredeyse 1 haftadır fena öksürüyorum ve artık korkmaya başladım öksürüğe ne iyi gelir tavsiyeleriniz var mı? lütfen yardımlarınızı önerilerinizi esirgemeyin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…