2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım sarılık hemen hemen her bebekte oluyor stres yapma.sık sık emzir madem emdiğkçe uyormuş sen daha sın emzirmeye çalış.uyurken emzirmeye denedin mi emer belki.biberonla süt veriyorsan gece daha çok uyukulu olunca verirsen memeden kesilmez.bu hafta mecbur biberon veriyorsun sarılığı atlatsın biberonu kes.merak etme daha minicik yoruluyordur emerken ama bi gel bak bir hafta sonra nasıl güçlenecektir.her emirdikten sonra vaktin olursa iki göğüsü de sağmaya çalış inanılmaz sütünü artırı.bide aslında bazen sorun sütün az olması değil süt kanalları açılmamaısır.ben de bu sorun vardı ama pomapyla sağrak genişlkediler süt daha rahat inmeye başladı.genelde bebek emdikçe açılıyor kanallar ama bunu gızlandırmak için pompadan faydalan.

gözünaydın canım hadi bekliyoruz senin hikayeni.bebişkonun da bir foto olsun.sağlıkla büyüt yavrunu.

merak ettim gititn mi canım nasıl geçti.

kızlar 22 sinde kendi isteğimle sezeryana giriyorum 5 gün kaldı bana duaedin oğlumu sağsağlim kucağıma alayım
dualarımız senin için olur.Alalh yardımcın olsun sağpa sağlam bebişkoyu kucağına versin.

canım onlarla paylaş gergin olduğunu doğumdan korktuğunu nasıl olcak ne olcak diye teleşlısın bu da normal bir şey.onlar senin en yakın insanlar seni çok iyi anlarla.açık açık söyle onları kırmaktan korkluyorsun ama seni anlasınlar ve sen ters davransan da takmasınlar.

Kizlar bende sut az oldugunu daha once de yaZmistim, mecbur mama takviyesi yapiyorum ve son 2gundur her mama verisimde agliyorum( mama veren veya sagarak sut veren anneler, siz hangi biberonu kullaniyorsunuz?
canım amma veriyorsun diye boşuna üzme kendini.Aslında anlıyorum seni ilk bebğimde ben de öyleyidim mamayı duşman gibi görüyordum.ama çok yanlış iyiki mamalar var yoksa ne yapardık.Bak bide tamamen mama değil anne sütü de veriyorsun gün de bir kez de olsa anne sütü olsun aşı niyetine.Ben ilk baştan ancak 2 3 kez anne sütü verebiliyordum oğluma zamanla pompayla sütüm arttı ve gitgide mama yeri azaldı ve 2 ayının sonuna doğru tamamen anne sütüne geçmiştik.içini rahat tutu şuan en önemli bebeğin sağlığı.bak ben en baştan mama vermeyeceğim inat etmiştim ilal emzircem diyordum ama ne yaptıysam emmek istemdi.ama ne oldubebek aç kaldı sarılı oldu onu bırak kan değerleri o kdar düşmüştüki dr paniklendi hemen başka dr gönderdi iç kanam geçiriyor sandılar.çok şükür bişey yoktu sadece aç kalmış.akılınadım o zmöana ilala anne sütü alsın di,ye çocuğumu kaybedecektik.ondan sonra kan değerleri yukselmek için 2 sene çektik.kan ilaçları özel diyetler özel karışımları.lütfen mama veriyorsun diye boşun aüzme kendini.

anından kulaktan ve popundan kullanmak için var.hepsiburdada indirimde var 5o tl cıvarında.popundan ölçmek için ise 10 tl cıarında ilk olumdan hep poundan ölçmüştüm.dr bize de ondan kullanmamı söylemişti.ama neden acab bilimiyorum.şimdide ondan kullancam.ama onu da bi 6-7 aylığıan kadar öyle kullanabildim sonra her ölçmeye çalıştığımda ıkınmaya başlıyordu maymun.sonra da koltuk altından ölçmeye başladım.kullaktan ölçmek çabuk oluyor dr ondan kulşlanıyorlar istersen ondan al.

Canııım ben varım benım oğlum da aynı şeyi yapıyor cok uzuluyorum. Sutym de var ac ama nıye boyle yapıyo kı.. Sonra baskalarının yanında meme aranıyor gıbı yapıyo hep o kadar cok ugradıyorum ki alsın diye.. Her gelen de bu çocuk aç diyor. Şeytan diyor aç memeyi yanlarında dene.. Napıcaz guzelim ya..

Selam herkese,
30 Ağustos'ta Çınar Kayra'mızı bekliyoruz.Sezaryenle alınacak.Daha önce miyomektomi ameliyatı oldum çok rahattım.Ama şimdi nedense korkuyorum. İnşallah o gün cesaretim yerine gelir.
i

gözünaydın canım az kalmış bol bol dua ederiz.korkma canım.korkmak normladir ama gün yaklaşınca rahatlarsın bence.

Selam herkese,
30 Ağustos'ta Çınar Kayra'mızı bekliyoruz.Sezaryenle alınacak.Daha önce miyomektomi ameliyatı oldum çok rahattım.Ama şimdi nedense korkuyorum. İnşallah o gün cesaretim yerine gelir.

canım acaba gazı mı var.kaldırıp gazını çıkartmaya çalış bakalım belki işe yarar.en baştan memeyi iyi kavrayamayabilirler ve fazla hava yutuyorlar mideli zaten minik gazla doluyor emeyi zorlanıyorlar.biizmki gaz için hep masaj yapıyordum karnına hafifça saat yönü doğru masaj yapıyordum sonrada yukardan aşya doğru sanki gazı aşaya itiyormuş gibi yapıyordum sonra sırtına aynı şekilde .sanki ısınınca rahatlamaya başlıyordu pıt pıt popudan çıkartıyordu.

günaydınlarr :))

bis oğluşumlaa iyiiyisss...gaz sancılarımız hat safhada..kıpkırmızı oluo ağlıoo sırtını falan owuyorum damla weriyorum biraz rahatlıo..şimdi kendimede rezene yapcam onada bi kaşık wercem..belki ii gelir..annedende geçiomş gaz sancısı...bendede gaz bol...

kilo durumlarınız nasıl kızlar....lohusalıkta weriris diodum çok karnım acıkıo bebek emdikçe yemezsem elim ayağım titrio...20 kilo almştm 10 u gitti 10uda kalıcı gibi...

Kizlar hepinize merhaba kac gundur yazmayinca belki tahmin edenler olmustur..15 agustos persembe saat 13.50 de kizimiz yagmurumuz dunyaya geldi...herseyi uzunca yazmak isterdim ama imkansiz..epidural sezeryan oldum.dogum guzeldi hem heyecanli hem keyifli...esim de girdi kamera foto cekti..dogum ok ama anestezi etkisi gectiginden beri perisanim ilk gun hic kalkamadim ikinci gun bagira cagira acilar icinde.bibsuru agri kesiciler vs yapildi bana misin demedi..cnrtsi ciktim hast.den ama hala ayakta duramiyorum..dikis yerim.cok aciyo ayaga kalkinca ic organlarim asaga cektiriyo sanki..ha bi de goguslerim semsertt bebek ememiyo sagip veeiyoruz mecburen hic istemezdim biberon amaa mecbur...ilk gun cok iyiydi ama snra gelmedi hast.denmama verdiler sinirimden òldum ama ona da mecbur kaldim..simdi de ozellikle sag meme bildigin tas..sut var ama sagmakla bile bosalmiyo..nasi rahatlaticam goguslerimi yrdm edin..sicak kompres yapiyorum fayda etmiyo..bu arada angeldan hbr var mi..

cnmm gözünaydınnn Allah sağlıklı uzun ömürler wersin....o acılar gün geçtikçe azalır..katlancaz mecbur....bebişe emzirmeye çalış..

Canım o gaz isi fena. Bende kabizlik ve hemoroid yüzünden erik kayısı yiyorum iciyorum , ben hala kabizlik esigindeyim bebek ishal, günde 4-5 kez ıkına ıkına yapıyor yazık , biraz büyüyünce düzene girer insallah
, emzirirken cok kalori harcanıyor bende sürekli tatlı yiyorum, 5-6 kilo fazlası bende de duruyo hala, aman kilo almayayım da veririz insallah

Gözün Aydın canım , Allah anali babali saglıkla büyütmeyi nasip etsin , angel da cuma dogum yaptı o da biz iyiyiz diye yazmıştı sagolsun.
1 hafta geçince daha iyi oluyor dikiş yeri , 15 güne tamamen eskisi gibi oluyorsun
Göğüs icin de sağmak ve sıcak kompres ten baska bende bisey bilmiyorum, belki sıcak duş iyi gelebilir

Artık diyaloglar sohbetler sorular hep bebekler üzerine...hepsi sağlıkla analı babalı büyüsün işallah ama bende bi doğuraydım artıkın ya...

Dogum yapan arkadaslar gozunuz aydin...bebeklerinize rabbim saglikli sihatli ve hayirli bir ömür nasip etsin insallah...

yavrularinin sorunlariyla ugrasan kizlar Allahim tez vakit sifa versin dualardasiniz...

Ben daha bekliyorum benimle ayni haftada olan arkadasim dün dogum yapti ama benim bebegim rahat galiba yerinde sanki kasilmalar azaldi gibi nedense...

Dr'uma gore 30 agustos 40 haftam doluo ins gununu gecirmez cok agirlastim birde ustune sabrim azaldi sanki boyle elimde olmadan kucuk seylere sinirlenebiliyorumngaliba lohusa depresyonuna erkenden girdim...saglik olsun

Gorusmek uzere saglicakla kalin.

Koruyucu kalkanıda kullanmalısın ki kremi tenin tam olarak emsin ve tenine birsey deymesin
kotuyucu kalkan almamıştım şimdi alsam mı kararsızım ne kadar zamanda geçiyor bilmyiroum boşuna almış olurmuyum kısa sürede geçerse diye... ama henüz doğurmamış arkadaşlar kesinlikle almalısınız en büyük sorun gögüs pedine yada çamaşıra yapışıp kuruyor buda yaranın dahada artmasına sebep oluyor

canım bi arkadasımın cok kötü olmuş bepanthen biraz ii geldiğini lansinoh bişey yapmadıgını söyledi. istersen bi onuda dene..
tamam canım teşekür ederim

teşekkür ederim canım ya doğumdan sonra odama geldim biraz zaman sonra ayağa kalktıgımda makatımda bi ağrı var yürümek bile zordu taharet alırken farkettim çok fenaydı.. doktoruma kontrole gittigimde krem verdi iki tane birde ilaç verdi ama ilacı kullanmaya çekiniyorum doktor bişey olmuyor dedi ama bebişime bişey yapar mı acaba
kremi kullanalı benimde haififledi hamdolsn inşallah en kısa sürede geçer

maşallah benim kızçeme :)

Eklentiler

• $IMG_2558.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

Rabbim anneli babali buyutmek nasip etsin canim.. benimde kizinda sag gogsum tas gibi olmustu simdi aklima geliyorda tikaninca cok acitiyor insanin caniji ates basiyor.. saglik ocagindan ebemi aramistim dus al sicak su tut goguslerine dustan ciktiktan sonra utuyle havluyu isitip sar gogsunu ve pompayla sag ve sagdigin sutu verme beklemis sut okuyor onu dok sobra emzir dedi ve gercekten ise yaradi tavsiye ederim..

Kızlar hala bebek arabası beğenemedim siz neler aldınız fikir verin ne olur kafam çok karıştı bütçe 800 lira travel sistem düşünüyorum

Elsa bekliyruz hala
Yarın yine kontrole çağırdı doktor
Biraz açılma yumuşama varsa yatışını yapıcam dedi doktorumuz
Ama suni yollarla mı hızlandırmaya çalışacak bilmiyorum
Suni hiç bir şey istemiyorum onun yerine 1 kaç gün daha beklemeyi tercih ediyorum

Gittim gösteriye gece 2 de döndük
Ama benim minnoş da hala tık yok
Davul sesleri sırasında az ürktü roman havalarında çoştu kuzucum
Ama sancı falan olmadı hiç
Eşim de gidene kadar tembihledi sancı gelirse sakın çığlık falan atma diye
Çok komik filmlerdeki gibi bağrılcağını sanıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…