- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.301
oğlum gün geçtikçe büyüyor maşallah tek sorunumuz hafiften sarılığı vardoktora göründük tedavilik bi seviyede olmadığını söyledi 1 hafta sonra tekrar bakalım dedi ve tabi bol bol emzirmem tembihlendi ama bebeğim emerken uyuyup kalıyo ve ne emdiğini anlayamıyorum bunun için 2 öğünden birini sağıp vermeye özen gösteriyorum en azından biberondan ölçüsünü görebiliyorum.Sizde bol ve sık emzirmeye çalışın bebeğiniz hasta olmasın kendinizde strese girmeyin. Bebişlerimizle nice sağlıklı güzel günlere...
canım sarılık hemen hemen her bebekte oluyor stres yapma.sık sık emzir madem emdiğkçe uyormuş sen daha sın emzirmeye çalış.uyurken emzirmeye denedin mi emer belki.biberonla süt veriyorsan gece daha çok uyukulu olunca verirsen memeden kesilmez.bu hafta mecbur biberon veriyorsun sarılığı atlatsın biberonu kes.merak etme daha minicik yoruluyordur emerken ama bi gel bak bir hafta sonra nasıl güçlenecektir.her emirdikten sonra vaktin olursa iki göğüsü de sağmaya çalış inanılmaz sütünü artırı.bide aslında bazen sorun sütün az olması değil süt kanalları açılmamaısır.ben de bu sorun vardı ama pomapyla sağrak genişlkediler süt daha rahat inmeye başladı.genelde bebek emdikçe açılıyor kanallar ama bunu gızlandırmak için pompadan faydalan.
gözünaydın canım hadi bekliyoruz senin hikayeni.bebişkonun da bir foto olsun.sağlıkla büyüt yavrunu.herkese merhaba size haber vermek için hemen fırsat bulmuşsan yazayım dedim 15 ağustos perşembe günü 40+4 günlük olmuştuk günlük nst ye giriyordum o gün bebeğimin kalp atışlarında zayıflık ve suyunda azalma olunca epidural sezeryanla saat 17:00 de doğum yaptım enkısa zamanda yazarım yaşadıklarımı şuan bebeğim ortalığı kaldırıyor görüşmek üzere hepinizi öptüm
bugüne kadar gitmek istediğim iki şey vardı hep bi engel çıktı gidemedim
birisi anadolu ateşinin gösterisi diğeri farid farjad konseri,
bugün buraya anadolu ateşi geliyor ve biz de özel davetliyiz eşimle birlikte
1.5 saatlik bir mesafede gösteri,hastneye uzaklığı 2 saat
eşim ya orda sancın tutar su falan gelirse diye gitmemi istemiyor
ben de ben evde tekken ve sen de müziğin sesinden telefonumu duymazsan daha tehlikeli değil mi evde sancılansam diyorum
o yüzden de gitmek istiyorum
şimdilik ikna ettim eşimi
ama bi taraftan da eşimin tezi tutar da orda sancılanırsam diye de endişeliyim
benim kuzucuk bu kadar bekleyip de o sırada gelmeye kalkışırsa bilmiyorum ne olur
merak ettim gititn mi canım nasıl geçti.
dualarımız senin için olur.Alalh yardımcın olsun sağpa sağlam bebişkoyu kucağına versin.kızlar 22 sinde kendi isteğimle sezeryana giriyorum 5 gün kaldı bana duaedin oğlumu sağsağlim kucağıma alayım
Arkadaşlar ben inanılmaz gerginim ve sinirliyim annem ve kardeşim yanımda gelmelerini o kadar çok istedim ki şimdi herşeye geriliyorum onları kırmaktanda çok korkuyorum içimde patlamaya hazır bir bomba var yaa..Benim gibi olan var mı? Yoksa ben mi manyaklaştım yaaa
canım onlarla paylaş gergin olduğunu doğumdan korktuğunu nasıl olcak ne olcak diye teleşlısın bu da normal bir şey.onlar senin en yakın insanlar seni çok iyi anlarla.açık açık söyle onları kırmaktan korkluyorsun ama seni anlasınlar ve sen ters davransan da takmasınlar.
canım amma veriyorsun diye boşuna üzme kendini.Aslında anlıyorum seni ilk bebğimde ben de öyleyidim mamayı duşman gibi görüyordum.ama çok yanlış iyiki mamalar var yoksa ne yapardık.Bak bide tamamen mama değil anne sütü de veriyorsun gün de bir kez de olsa anne sütü olsun aşı niyetine.Ben ilk baştan ancak 2 3 kez anne sütü verebiliyordum oğluma zamanla pompayla sütüm arttı ve gitgide mama yeri azaldı ve 2 ayının sonuna doğru tamamen anne sütüne geçmiştik.içini rahat tutu şuan en önemli bebeğin sağlığı.bak ben en baştan mama vermeyeceğim inat etmiştim ilal emzircem diyordum ama ne yaptıysam emmek istemdi.ama ne oldubebek aç kaldı sarılı oldu onu bırak kan değerleri o kdar düşmüştüki dr paniklendi hemen başka dr gönderdi iç kanam geçiriyor sandılar.çok şükür bişey yoktu sadece aç kalmış.akılınadım o zmöana ilala anne sütü alsın di,ye çocuğumu kaybedecektik.ondan sonra kan değerleri yukselmek için 2 sene çektik.kan ilaçları özel diyetler özel karışımları.lütfen mama veriyorsun diye boşun aüzme kendini.Kizlar bende sut az oldugunu daha once de yaZmistim, mecbur mama takviyesi yapiyorum ve son 2gundur her mama verisimde agliyorum( mama veren veya sagarak sut veren anneler, siz hangi biberonu kullaniyorsunuz?
Nasılsınız arkadaşlar umarım herkes iyidir.Bebişten fırsat bulupta pc başına oturmak çok zor.
Hiç uyumuyor desem yeridir,gaz sancısından ayaklarını topluyor ağlıyoroff ne berbat birşeymiş bu gaz ağrısı.Yinede çok şükür halimize Rabbim başka dert vermesin.
Bugün anason ve rezene aldım kaynatıp vereceğim gaz sancısına iyi geliyormuş ve uyumasını sağlıyormuş.Bakalım inş.işe yarar gaz ilacı fayda etmedi.
gaz içiğn anason rezene gerçekten iyi geliyor sadece abartmamak gerekiyor.bir ara okumuştum fazla verilirse bebek beyini uyutuyor aynene sakinleştirici ilaç gibi etkisi oluyormuş bu da beyin gelişimi olumsuz etkiliyormuş.bu yazayı bulursam paylaşırım.ama verme demiyorum ama hazırlanışı da önemli dr ila danışmak iyi olur.
Birde sorum olacak arkadaşlar gerçi belki henüz kullanma fırsatınız olmamıştır ama ateş ölçeri nasıl aldınız.?Biz dr.muayne esnasında kafasından dıgıtal ölçer kullanmıştı normallerini göstererek bununla evde popodan ölçeceksin dedi.
Ama ben popodan ölçemem gibime geliyor.Kafadan ölçen ateşölçerlerden alayım diyorum sizler nasıl bişey aldınız,tavsiyeniz varmı?
anından kulaktan ve popundan kullanmak için var.hepsiburdada indirimde var 5o tl cıvarında.popundan ölçmek için ise 10 tl cıarında ilk olumdan hep poundan ölçmüştüm.dr bize de ondan kullanmamı söylemişti.ama neden acab bilimiyorum.şimdide ondan kullancam.ama onu da bi 6-7 aylığıan kadar öyle kullanabildim sonra her ölçmeye çalıştığımda ıkınmaya başlıyordu maymun.sonra da koltuk altından ölçmeye başladım.kullaktan ölçmek çabuk oluyor dr ondan kulşlanıyorlar istersen ondan al.