- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.321
canım Allah bağışlasın.. çok çok tatlı.. Allah nazarlardan saklasın inş. maşallahmaşallah benim kızçeme :)
herkese merhaba size haber vermek için hemen fırsat bulmuşsan yazayım dedim 15 ağustos perşembe günü 40+4 günlük olmuştuk günlük nst ye giriyordum o gün bebeğimin kalp atışlarında zayıflık ve suyunda azalma olunca epidural sezeryanla saat 17:00 de doğum yaptım enkısa zamanda yazarım yaşadıklarımı şuan bebeğim ortalığı kaldırıyor görüşmek üzere hepinizi öptüm
Nasılsınız arkadaşlar umarım herkes iyidir.Bebişten fırsat bulupta pc başına oturmak çok zor.
Hiç uyumuyor desem yeridir,gaz sancısından ayaklarını topluyor ağlıyoroff ne berbat birşeymiş bu gaz ağrısı.Yinede çok şükür halimize Rabbim başka dert vermesin.
Bugün anason ve rezene aldım kaynatıp vereceğim gaz sancısına iyi geliyormuş ve uyumasını sağlıyormuş.Bakalım inş.işe yarar gaz ilacı fayda etmedi.
Birde sorum olacak arkadaşlar gerçi belki henüz kullanma fırsatınız olmamıştır ama ateş ölçeri nasıl aldınız.?Biz dr.muayne esnasında kafasından dıgıtal ölçer kullanmıştı normallerini göstererek bununla evde popodan ölçeceksin dedi.
Ama ben popodan ölçemem gibime geliyor.Kafadan ölçen ateşölçerlerden alayım diyorum sizler nasıl bişey aldınız,tavsiyeniz varmı?
Aynen canım bence de. 10 gün geçti artık yarın inşaAllah son günümüz.Hakkınızda hangisi hayırlısıysa öyle olsun. Normal ya da sezeryan diye diretmektense, o an hangisi sizin ve bebeğiniz için uygun olacaksa, öylesinin olmasını dilerim. Ama en kısa zamanda da olsun artık! :)
canım umarım ben kadar beklemezsin tezamanda kucağına alırsın bebişini :)Kızlar çok sıkıldım hamilelikten bugün 40+3 oldun hala gelen giden yok :))) dün gece eşimle boş beşiği sallıyoruz hadi uyu artık diye:)))))ne zaman gelecek o günler
Ben de normal istiyordum cnm , ama cesaretim kırıla kırıla bişey kalmadı sabrımın sonundayım. Ptesi Dr umla belki son kez görüşcem Çarşamba izne ayrılıyor. Ben böyle kalcam ortada... Aynen yeterki sağlıklı olalım başka bişey istemiyorum Allah'tan hayırlısı...
canım Allah bağışlasın.. çok çok tatlı.. Allah nazarlardan saklasın inş. maşallahbenim yerimede kokla öp
amin cnaım cümlemizinkini nazarlardan korusun... öpüp koklamaktan alamıyor ki insan kendini...
canım bebeğin hayırlı olsun.. mutlu sağlıklı bir evlat olarak büyüsün inş.. Allah analı babalı büyütsün :)
Maşallah valla
Sac bandı da pek yakışmış :)
Kizlar hepinize merhaba kac gundur yazmayinca belki tahmin edenler olmustur..15 agustos persembe saat 13.50 de kizimiz yagmurumuz dunyaya geldi...herseyi uzunca yazmak isterdim ama imkansiz..epidural sezeryan oldum.dogum guzeldi hem heyecanli hem keyifli...esim de girdi kamera foto cekti..dogum ok ama anestezi etkisi gectiginden beri perisanim ilk gun hic kalkamadim ikinci gun bagira cagira acilar icinde.bibsuru agri kesiciler vs yapildi bana misin demedi..cnrtsi ciktim hast.den ama hala ayakta duramiyorum..dikis yerim.cok aciyo ayaga kalkinca ic organlarim asaga cektiriyo sanki..ha bi de goguslerim semsertt bebek ememiyo sagip veeiyoruz mecburen hic istemezdim biberon amaa mecbur...ilk gun cok iyiydi ama snra gelmedi hast.denmama verdiler sinirimden òldum ama ona da mecbur kaldim..simdi de ozellikle sag meme bildigin tas..sut var ama sagmakla bile bosalmiyo..nasi rahatlaticam goguslerimi yrdm edin..sicak kompres yapiyorum fayda etmiyo..bu arada angeldan hbr var mi..
Elsa bekliyruz hala
Yarın yine kontrole çağırdı doktor
Biraz açılma yumuşama varsa yatışını yapıcam dedi doktorumuz
Ama suni yollarla mı hızlandırmaya çalışacak bilmiyorum
Suni hiç bir şey istemiyorum onun yerine 1 kaç gün daha beklemeyi tercih ediyorum
bugün 41+2 olduk hala minnoştan ses yok. Yarın yatış yapıcaz artık hastahaneye.
ben kadar bekleyen olmadı heralde dimi :))
Öncelikle mama takviyesi yaptığın için kendini suçlama. Her annenin süt üretimi ve her bebeğin ihtiyacı farklıdır. Ben de hem emzirip hem mama vermek durumunda kalmıştım.
Gaz oluşumunu engellediği için oğlumda bu biberonu kullanmıştım;
Chicco %0 BPA Evolution Açılı Kauçuk Emzikli Biberon 250 ml , Chicco , Beslenme Ürünleri hellobaby.com.tr
Şimdi kızım için her ihtimale karşı bunu aldım (anne memesine benziyormuş);
hellobaby.com.tr
Ama asıl bundan almak istiyordum, çünkü hem anne memesi formunda hem de gaz oluşumunu engelliyor. Ama hiçbir yerde bulamadım;
Chicco Step Up Biberon 0 m+ 150 ml Silikon , Chicco , Beslenme Ürünleri hellobaby.com.tr
CANIM benim yalnız degilsin ağlama, cok şükür ki mama var aç değil yavrun. Eskiden pirinç unuyla besliyorlarmış yavruları sut olmayınca.
Su an benimde sütüm az . Ayrıca bebegim ne yaptıysam emmiyor. Ben de ağlama nöbetlerine girdim . Bı yandan sut sag bir yandan bebisle ilgilen bir yandan üzül bir yandan milletin benim sütüm bu kadardı sen beceremiyorsun emzirmeyi laflarını dinle. Helak oldum. Bende yavrumu koynuma alıp rahat rahat emzirmeyi cok isterdim ama olmayınca olmuyor iste. Yavrum bas bas bağırıyor emme alıştırması yaparken bir işede yaramıyor.
Yinede deneniyorum umut iste, sagdigim sütte yetmiyor mecbur mama veriyorum bende . Kimseyi dinleme boşver senin bebegin aç bırakmıyorsun ya mama veriyorsun. Herkes sansli olmuyor . Cok şükür saglikli bebislerimiz var CANIM Allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etti. Tek sorunumu mama olsun napalim Allah başka dert vemesin.
Kaldı ki Emzirmek sağmaktan mama hazırlamamdan daha kolay .
Bazen elden bisey gelmiyor iste napalim
.
Ben avent biberon veriyorum onun yeni dogan akisli başlığını kullaniyorum gayet rahat.
Ve bebeğine güçlü görünmen lazım zayıf olup ağladığını anlamasın CANIM .
Elde değil insan üzülüyor ve ne olursa olsun bu yolda yalnız olduğunu gôruyorsun . Ama merak etme ben de varım
canım sarılık hemen hemen her bebekte oluyor stres yapma.sık sık emzir madem emdiğkçe uyormuş sen daha sın emzirmeye çalış.uyurken emzirmeye denedin mi emer belki.biberonla süt veriyorsan gece daha çok uyukulu olunca verirsen memeden kesilmez.bu hafta mecbur biberon veriyorsun sarılığı atlatsın biberonu kes.merak etme daha minicik yoruluyordur emerken ama bi gel bak bir hafta sonra nasıl güçlenecektir.her emirdikten sonra vaktin olursa iki göğüsü de sağmaya çalış inanılmaz sütünü artırı.bide aslında bazen sorun sütün az olması değil süt kanalları açılmamaısır.ben de bu sorun vardı ama pomapyla sağrak genişlkediler süt daha rahat inmeye başladı.genelde bebek emdikçe açılıyor kanallar ama bunu gızlandırmak için pompadan faydalan.
gözünaydın canım hadi bekliyoruz senin hikayeni.bebişkonun da bir foto olsun.sağlıkla büyüt yavrunu.
merak ettim gititn mi canım nasıl geçti.
dualarımız senin için olur.Alalh yardımcın olsun sağpa sağlam bebişkoyu kucağına versin.
canım onlarla paylaş gergin olduğunu doğumdan korktuğunu nasıl olcak ne olcak diye teleşlısın bu da normal bir şey.onlar senin en yakın insanlar seni çok iyi anlarla.açık açık söyle onları kırmaktan korkluyorsun ama seni anlasınlar ve sen ters davransan da takmasınlar.
canım amma veriyorsun diye boşuna üzme kendini.Aslında anlıyorum seni ilk bebğimde ben de öyleyidim mamayı duşman gibi görüyordum.ama çok yanlış iyiki mamalar var yoksa ne yapardık.Bak bide tamamen mama değil anne sütü de veriyorsun gün de bir kez de olsa anne sütü olsun aşı niyetine.Ben ilk baştan ancak 2 3 kez anne sütü verebiliyordum oğluma zamanla pompayla sütüm arttı ve gitgide mama yeri azaldı ve 2 ayının sonuna doğru tamamen anne sütüne geçmiştik.içini rahat tutu şuan en önemli bebeğin sağlığı.bak ben en baştan mama vermeyeceğim inat etmiştim ilal emzircem diyordum ama ne yaptıysam emmek istemdi.ama ne oldubebek aç kaldı sarılı oldu onu bırak kan değerleri o kdar düşmüştüki dr paniklendi hemen başka dr gönderdi iç kanam geçiriyor sandılar.çok şükür bişey yoktu sadece aç kalmış.akılınadım o zmöana ilala anne sütü alsın di,ye çocuğumu kaybedecektik.ondan sonra kan değerleri yukselmek için 2 sene çektik.kan ilaçları özel diyetler özel karışımları.lütfen mama veriyorsun diye boşun aüzme kendini.
anından kulaktan ve popundan kullanmak için var.hepsiburdada indirimde var 5o tl cıvarında.popundan ölçmek için ise 10 tl cıarında ilk olumdan hep poundan ölçmüştüm.dr bize de ondan kullanmamı söylemişti.ama neden acab bilimiyorum.şimdide ondan kullancam.ama onu da bi 6-7 aylığıan kadar öyle kullanabildim sonra her ölçmeye çalıştığımda ıkınmaya başlıyordu maymun.sonra da koltuk altından ölçmeye başladım.kullaktan ölçmek çabuk oluyor dr ondan kulşlanıyorlar istersen ondan al.
herkes sütü soruyor, ben de deliriyorum.. hoşaf hurma helva su humana ısırgan rezene.. hepsini yapıyorum ama artmıyor artmıyoremirmek en kolyı evet, bazı geceler sadece emerek uykuya dalıyor o zaman çok rahat oluyor ama mama işin içne girince gaz da giriyor işe, ısıtması hazırlaması vs. de teşekkür ederim yalnız olmadığımı hatırlattığın için canım.
Benim doktorum iki haftadır izindeydi yarın dönüyor doğurmamış olmama şaşıracak yarın ben de görüneceğim en son cuma gitmiştim doktormax 1 hafta daha bekleyebilirsin dedi sonradoktorun suni sancı uygular dedi umarım gerek kalmaz diye de ekledi işte bakalım ne olacak perşembeye kadar beklemeyi ben de istiyorum
Ben de soracaktımne kadarlık oldun diye sen kadar bekleyen yok ama aday var bende de ne sancı ne açılma niye bu kadar gecikti ki bizim bebekler geç döllenme falan mı?????
günaydın herkese bu gün benden beyaz bi akntı geldi normalmidir acaba
Canım suyunda falan sorun yoksabebeğin öyle suni şeylerle sancı başlamaya falan gerek yok
Beklemek en iyisi
Sonsuza kadar kalacak halleri yokya elbettebugün yaındoğarlar
Ya bi arkadaşın 42 de doğmuş nasıl oluyor
Gerçekten bekliyolarmı o vakte kadar yoksa geç döllenmemi olmuş
Sanki geç döllenme Olmuş
Benim durumumda imkansız geç döllenme çünkü Kasım ayı bitmeden bebişim henüz 3 haftasınıdoldurmuşken eczaneden aldığım testten çıkmıştı 2 kırmızı
5. Haftasındada ultrasonda keseyi görmüştük
canım seni cok iyi anlıyorum , insan kendini yetersiz gibi hissediyor ama moralini bozmamaya calis , azimle emzirmeye devam et , ilk bebeğimde ben de emziriyordum mama almasın diye uğraşıyordum ama gece 3 e kadar uyumayinca artık son care doymuyor diye mama veriyordum ama 45 günden sonra düzene girdi cok sukur , 45 günlükten sonra sadece anne sütü alıyordu , insallah seninde sütün bol bol gelir , psikolojini bozma , yetmiyor diye degil yetecek diye düşün , emzirdikce artacak insallah süt
Sizi çok iyi anlıyorum, hazır uyumuşken bırakayım o rahat haliyle de, ben de iki dakika huzurlu oturabileyim, diye düşünüyorsunuzdur. Benim oğlum 7 aylıkken günde sadece 7 saat uyuyordu ve resmen çığlık çığlığa doktora gidip, "bu çocukta ne var böyle doktor, uyumuyor bir türlü!" diye feryat etmiştim. Kaç saat uyuyor diye sordu, 7 dedim, "Bu ona yetiyor. Sorun şu ki size yetmiyor," demişti.
Bebekler ihtiyaç duydukları uykuyu her koşulda tamamlarlar, ama gaz sancısını kendi başlarına atlatma şansları yoktur. O uykusundan uyandırdığınız için huzursuz olmuyordur belki, gaz tam çıkmak üzereyken iyice sıkıntı yapar ya hani, onun huzursuzluğudur.
Gazını pıtpıtlayarak değil, avuç içinizi bastırarak bel ve sırt bölgesinde gezdirerek çıkartmaya çalışın. Bir de tam karın bölgesi omzunuzun sert yerine gelecek şekilde dursun, daha kolay çıkar. Hem o arada omzunuzda uyuklamaya da devam edebilir. Ben de sizin gibi gazını çıkartmadan uyumaya bırakıyordum oğlumu, doktorumuz böyle tarif etmişti, sonrasında hiç sorun yaşamadık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?