2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim kız duracak heralde bıraksam sonsuza kadar yaw :))
41+2 olduk bugün hala ses yok bizde
bu sancının gelmesi için yöntem falan yok dimi :))

Ben de hep şu doğal yollarla doğumu başlatma yollarını deniyorum
Hurmanın dibine vurdum
Bir de tunustaımya saim solm hurma zaten
Bir iki gündür çok mide bulantısı var
Odum belirtisiymiş son haftalarda olan mide bulantısı
Gerçi çok hurma yediğimden de bulanıyor olabilir:)))))
Kuşburnu çayı ve böğürtlen çayı da işe yarıyormuş da ben burda bulamadım
Sen alıp günde 2 fincan falan iç istersen canım

canımnasıl bir pompa kullanıyorsun elektrikli mi belki gücü yetmiyor sağmaya.sağmadan önce sıcak duş al göğüüsne de sıcak havlu koy bunu sağmadan 10 dk önce bunu yapmalısn.Sağdıktan sonra ise soğuk duş al yada soğuk suyla yıka göğüsünü.ben çok çektim göğüsümden kaçkez mastit oldum bu yöntem çok iyiy geliyordu.Bide arkdaş yazmış hemşire sağdığı sütü atmasını demiş bekletilmiş süt diye.yok öyle bir şey sakıon boşa dökme sütlerini.öyle olsaydı 9 ayda göğüüsmüzde bekleyen süt var o zehir olcaktı.insan vucudu öyle birşeykji alalh öyle yaratmışki göğüsümüzdeki sütü hep taze tutuyor.ben mastit olunca sütüm şişede peynir gibi parçalar oluşurdu ama başka sütüm olmadığı için onu mecbur veriyordum oğluma hiç birşey olmadı çok şükür.dr sordum sonra çocuk dr yaşlı çok tecrubeli biri.demişti en az besleyeci anne sütü en kaliteli en besleyeci mamadan daha değerlidir daha faydalıdır.hatata bazen besleme saatleri kaçırıyordu oğlum ısıtılmış anne sütü öyle boşa kalıyordu.yine sormuştum normalde her yerde okursan birkez ısıtılmış anne sütü yarım saat için içirilmesi gerk içmese atılır.benim dr yine demişti içmedi koy dolaba sonra tekrar ısıt ver yine mamadan daha iyiydir diyordu.anlayacan benim doktur mamam düşmanıydı ve onun desteğile ben dayandım oğluma o istediği kadar anne sütü verebildim.

Kızlar hala bebek arabası beğenemedim siz neler aldınız fikir verin ne olur kafam çok karıştı bütçe 800 lira travel sistem düşünüyorum
tam nasıl birşey almayı düşünüyorsun bilmiyorum ama hafifi olmasına dikkat et.bide 1 yaşına gelince artık şu hafifi poşet arabalrdan kullanmaya başlayacağız boşuna pahalı ağır araba alma derim.ama içinde kalmasın imkanın da varsa istediğin beğendiğin bir şey al.iki taraflı olmasına da dikkat et.

oh ne güzel çok sevindim senin adına ay sanki ben gitmiş oldum.eşlere de kıyamıyorum ya onlar bizden daha çok stres yapıyor sanırım:)

afferin kocaya ne güzel yapmış.Aslında mantgıklı yapmış adam.aslında onlardan biraz öğrnek almak lazım bence.

maşalalh deyim canım ne güzel yapmışsınız bize de öğrenek oldunuz.Bu paylaşın çok faydalı olur hepimiz için.

sağol desteğin için, ama biliyorum ki hiçbir mama benim sütüm kadar faydalı olamayacak yavruma, oyüzden çok üzülüyorum. doyuramıyorum kızımı
ah canım hala çok erken daha yenbi doğdu yavrucuk dur daha sütlerin o kdar atıcakki ne yapacağını şaşaıracaksın.sakın stres yapma
rahat olmalısın zamanla süt artıyor.

selam arkadaşlar günlerdir giremiyorum geçmişide okuyamadım ben daha doğuramadım tık yok ya bu hafta 40.haftamı dolduruyorm bakalım salı günü kontrolümüz var doktorumuz me diyecek

O arkadas benim :) benimde demek istedigim hepsini dok degil kanaldaki sutu dok demek istedim ayrica hamileyken sut kanallarinda sut oluyor ama emilmedigi halde mastit olunmuyorsebebide dogumla gelen hormonlarin salgilanmasi yani oncesi onemli degil sonrasi onemli.. sonucta 9ay emzirmessek sorun olmaz ama dogumdan sonra iki gun emzirmemek mastit icin yeter.. bilmem anlatabildimmi arkadasim..

Her gun her sabah her oglen her aksam artti mi diye kontrol ediyorum ama nafile buna da sukur diyelim napalim

elsa ben de hala bekliyorum canım.2 haftadır hergün düzenli yürüyorum 5-6 km yürüdüğüm günler oldu hurma hergün yiyorum merdiven inip çıkıyorum ama ne yapsam nafile.geç döllenme olduğunu bende sanmıyorum çünkü aralık 15 te 4 haftalık demişti dr ayrıca hormon değeri daha ilk testte 3950 çıkmıştı ama neden böyle ağır çıktı bizim bebişler anlayamadım.

açelya tatlım valla sabrına hayran kaldım tebrik ederim bu kadar bekleyebildiğin için.benim en başta kocam kafayı yiyecek ya bişiy olursa biz bekliyoruz diye.inan bende çok huzursuzum en azından perşembeye kadar beklemek istiyorum ama ya bişiy olursa benim yüzümden diye ısrar da edemiyorum.

luboyf canım dün gezmelere gidilmiş ohhhhhh ne güzel yapmışsın ben ha doğdu ha doğacak diye beklemekten kafayı yiycem sağolsun kocişte evden çıkmıyor çokk bunaldım çoooooooookkkkkyarın sabah dr çağırdı yeniden gitcez cumartesi hiç bi açılma falan yoktu hatta kafası da daha biraz yukarda demişti dr.bende hırs yaptım dünden beri denemediğim doğal yol kalmadı.hatta kocamı bile zorla ayarttım korkmasına rağmenbugün sıcak suya oturdum 15-20 dk.akşama yürüycem sonra gece tekrar sıcak su.hurma zaten yiyorum.ay daha ne yapayım bilemedim ki sıyırdım ben galiba suni sancıya falan kalmayayım diye.şaka bi yana gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum yarın dr yatış yapıp suni sancı deneyebilir kabul mu etsem yoksa durum aynıysa 2-3 gün daha mı beklesem bilemiyorum.ya kakasını falan yerse bişiy olursa diye korkuyorum

Öfffffff!!!! Çok sıkıldım kızlar yaaa,2 gündür evde yalnızca miskin miskin yatıp uyuyorum.zaman geçmek bilmiyor.yarın sabahtan yine kontrolümüz var,yine stabil nst kağıdımızı alıp dönücez evimize.yine doktorum sancın,nişanın,suyun,kanaman olursa hemen gel diyecek o kadar işte.3 haftadır aynı şeyler yani.yaz ayını zaten sevmem,evde olunca hele hiiiiiiiç çekilmiyor valla.buraya yazmaya bile üşeniyorum o kadar miskinim yani.amma şikayet ettim ama bunaldım birçoğumuz gibi.Allah yardımcımız olsun.sizde nasıl durumlar?

Al benden de o kadar. Yarın benimde kontrolum var. Beni daha nst ye bile sokmadı. 1 hafta sonra yine gel diyecek büyük ihtimalle. Internetde dolaşmaktan fenalık geldi. Kitap okumayı çok severim şuam canım onu bile çekmiyor. Televizyonda aptal saptal şeyler var. Sen de durum nedir biliyorum ama hafta içi evde yalnız oluyorum. İyice çekilmiyor. Allah sabır versin hepimize.

sağol desteğin için, ama biliyorum ki hiçbir mama benim sütüm kadar faydalı olamayacak yavruma, oyüzden çok üzülüyorum. doyuramıyorum kızımı

üzülme arkadaşım yanlız değilsin
bende doğduğu günden beri mama veriyorum
benide emiyor ama doymuyor
doymayınca uyumuyor
mecburen veriyorum
bende herşeyi denedim hurma humana rezene ısırgan maden suyu meyve suyu artık aklına ne gelirse
3 litre suda cabası ama olmayınca olmuyor artmıyor bi türlü çok üzülüyorum ama onun aç kalmasına da dayanamam
hem artık anne sütü kadar olmasada mamalar artık çok besleyici ve kaliteli
benim kızımda 2 yaşına kadar mama emdi çok şükür hiç bi sağlık sorunu yok maşallah
o yüzden üzülme napalım sağlıklılar çok şükür

benim aslında üzüldüğüm herkesin sütüm hakkında laf etmesi ve bitmeyen tavsiyeler
sanki süt varda ben esirgiyorum yavrumdan
özellikle görümceklerle kaynana
nefret ettim hepsinden ya
beni benle doğum yapan komşuyla kıyasladı o emziriyomuş sadece ben mama veriyorsam keyfimden değilya be kadın
kızımdada yoktu herkesin bünesi aynı olmazki
anlamıyorlar cahiller

Benim kontrole gittiğim hastanede son muayene üzerinden 15 gün geçer ise ücret alıyorlar. Yani bugün muayene oldum ödeme yaptım, 1 hafta sonra tekrar muayeneye gidersem ücret almıyorlar, ama 16. Gunde gidersem ücret alıyorlar. Nst de aynı mı? Yoksa her nst de ücret alıyorlar mı?

Bende çoğunlukla yalnızım,okunmayı bekleyen çok kitap var ama bana o bile zor geliyor.gerçi bu hafta biraz yoğun geçecek gibi görünüyor.yarın bebeğin odası gelecek,öbürgün temizlik için ablayı çağırıcam,sonrada kurabiye işine başladık mıydı geçer belki zaman.doğumdan sonra gelen gidenden,evin kalabalığından başımızı kaşıyacak vaktimiz kalmayacak ama şimdi oyalanmak mesele işte.bi de pek halimde yok,yapmak istesemde yapamıyorum.senin nasıl geçti canım bugünkü organizasyon?doping gibi gelmiştir arkadaşlarınla olmak.

Canım ben her hafta gittiğimde hem doktor ultrasonla bakıyor,hem de nst istiyor.benim anladığım kadarıyla sistem şöyle,haftalık gidiyorum ya artık,1 hafta doktor muayene parası veriyorum,nst'ye vermiyorum.sonraki hafta doktor muayenesi üstünden 2 hafta geçmediği için yalnızca nst parası veriyoruz.bu hafta 3.'ye gidiyorum,yarın doktor muayene parası vericez,nst'ye para vermiycez.yani her hafta bir şekilde para veriyoruz.bizim burda sistem böyle en azından.sende gide gele anlarsın zaten takip olduğun hastanenin sistemini

İnsanın yalnız olmadığını bilmesi ne güzel! :) Bu siteyi keşfetmeden önce sıkıntımı gidermek için alışveriş sitelerine bakıyordum. Puset hariç bebeğimin bütün ihtiyaçlarını internetten aldım bu yüzden. Neyse ki son iki haftadır burada vakit geçiriyorum çünkü ihtiyacım olan bir şey kalmadı, boşa alışveriş yapmamı engellemiş oldu. :) Böyle dönemlerde ilgimi kitaplara filmlere de veremiyorum ne yazık ki. Varsa yoksa doğum...

Bende plesenta kireçlenmesi ve erken doğum riski vardı ve 30. haftadan beri çoğunlukla yatarak geçirmek zorundaydım hamileliğimi. Ne zaman hareketli bir hafta geçirsem, bebeğim o hafta hiç kilo almıyordu ve aşağı doğru korkunç bir baskı yapıyordu. Bu yüzden evde tıkılı kaldım çoğunlukla. Şu an itibariyle 9 gün kaldı bebeğimizi kucağımıza almaya. Abisi son iki haftadır her akşam, "Yatçaz kalkçaz hoop sen gelicen!" şarkısı söylüyor. :)

Hepimiz için kalan günlerimizin çarçabuk ve sıkıntısız geçmesini dilerim...

Çok güzel ve keyifli geçti. 15 kişi kadardık. Bir cafe nin bahçesinde yaptık. Masanın etrafını arkadaşlarım süsledi. Gelenlere hastane hediyesi tarzı hediye verdik. Yemek yiyen yemek yedi, birşey içmek isteyen birşeyler içti. Sona doğru pasta kestik, pasta çok ciciyi. Gelen hediyeleri açtım. Bol bol resim çekildik. Bir iki resim ekleyeyim.

Eklentiler

• $image.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 38
  • $image.webp
    22 KB · Görüntüleme: 40
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…