- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.341
Sorma canım anlamadım gitti 10 gün geçiyo nerdeyse geç döllenme midir nedir anlamadım gitti
kızım herkezden dayak yiycek poposuna neden bu kadar geç kaldın
Geçen tanımadığım bir komşu kaç haftalıksın dedi 40 bitti dedim bekleme dedi niye dedim bekleme bir gün bile bekleme kakasını yapar dedi öyle de itici çok bilmiş konuşuyordu ki sen doktordan daha mı iyi bileceksin dedim doktor bir sıkıntı yokbekleyebilirsin dedi dedim böyle bir durum olabilr mi ki sinir oluyorum böyle insanlara ayaklarınabak nasıl şişmişyazık sana diyor ki benim sadece ayak bileklerimden aşağısı şişti başka hiçbir yerde şişlik yok siz hamileyken hiç mi olmadı herkeste oluyor çok normal dedim
canım benim kız duracak heralde bıraksam sonsuza kadar yaw :))
41+2 olduk bugün hala ses yok bizde
bu sancının gelmesi için yöntem falan yok dimi :))
Kizlar hepinize merhaba kac gundur yazmayinca belki tahmin edenler olmustur..15 agustos persembe saat 13.50 de kizimiz yagmurumuz dunyaya geldi...herseyi uzunca yazmak isterdim ama imkansiz..epidural sezeryan oldum.dogum guzeldi hem heyecanli hem keyifli...esim de girdi kamera foto cekti..dogum ok ama anestezi etkisi gectiginden beri perisanim ilk gun hic kalkamadim ikinci gun bagira cagira acilar icinde.bibsuru agri kesiciler vs yapildi bana misin demedi..cnrtsi ciktim hast.den ama hala ayakta duramiyorum..dikis yerim.cok aciyo ayaga kalkinca ic organlarim asaga cektiriyo sanki..ha bi de goguslerim semsertt bebek ememiyo sagip veeiyoruz mecburen hic istemezdim biberon amaa mecbur...ilk gun cok iyiydi ama snra gelmedi hast.denmama verdiler sinirimden òldum ama ona da mecbur kaldim..simdi de ozellikle sag meme bildigin tas..sut var ama sagmakla bile bosalmiyo..nasi rahatlaticam goguslerimi yrdm edin..sicak kompres yapiyorum fayda etmiyo..bu arada angeldan hbr var mi..
tam nasıl birşey almayı düşünüyorsun bilmiyorum ama hafifi olmasına dikkat et.bide 1 yaşına gelince artık şu hafifi poşet arabalrdan kullanmaya başlayacağız boşuna pahalı ağır araba alma derim.ama içinde kalmasın imkanın da varsa istediğin beğendiğin bir şey al.iki taraflı olmasına da dikkat et.Kızlar hala bebek arabası beğenemedim siz neler aldınız fikir verin ne olur kafam çok karıştı bütçe 800 lira travel sistem düşünüyorum
oh ne güzel çok sevindim senin adına ay sanki ben gitmiş oldum.eşlere de kıyamıyorum ya onlar bizden daha çok stres yapıyor sanırım:)Gittim gösteriye gece 2 de döndük
Ama benim minnoş da hala tık yok
Davul sesleri sırasında az ürktü roman havalarında çoştu kuzucum
Ama sancı falan olmadı hiç
Eşim de gidene kadar tembihledi sancı gelirse sakın çığlık falan atma diye
Çok komik filmlerdeki gibi bağrılcağını sanıyo
Kızlar eşim sabah ben uyurken kahvaltı hazırlamış
Erkek mantığıyla
Bal ve tereyağını ayrı ayrı kaplara koymak yerine
Bal kabının üstüne bir kalıp tereyağını koymuş
Nasılsa bal ve tereyağını birlikte ekmeğe sürerek yiyecez diye
Ev işlerini erkekler yapıyo olsaydı eğer eminim iz kadınlar kadar çok vakit harcamazlardı eminim
Çok geçmiş olsun. Ben de sezeryan oldum genel anestezi ile. Bebeğim doğduğunda çok açmış hemşire hemen biberonla mama vermiş. Fazla süt gelmediği için yine biberonla vermek zorunda kaldık. Sonra emzirmek istedim ama bebeğim ağzını kocaman açıyodu biberon arıyordu ve çok ağlıyordu dayanamayıp yine biberon verdik. Ama bu sırada süt gelmesi için sürekli göğüslerimi sağdım. hastaneden çıkınca biberonu unutması için sağdığım sütü kaşıkla verip biraz karnını doyurup sonra göğüslermi tutturmayı denedim. 2 gün uğraştım ama biberonu unuttu şimdi tutuyor.
Göğüslerini sürekli sağ. Biberonu unutması için de kaşığa geç. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi olur. Bebeğini güle güle büyüt.
ah canım hala çok erken daha yenbi doğdu yavrucuk dur daha sütlerin o kdar atıcakki ne yapacağını şaşaıracaksın.sakın stres yapmasağol desteğin için, ama biliyorum ki hiçbir mama benim sütüm kadar faydalı olamayacak yavruma, oyüzden çok üzülüyorum. doyuramıyorum kızımı
Kızlar bunlar kızımın kurabiyeleri teyzesiyle yaptık eve gelenlere ikram etmek için
Eki Görüntüle 780805
Bunlar da hastanede ikram ettiğimiz trufflarımız
Eki Görüntüle 780806
Sorma canım anlamadım gitti 10 gün geçiyo nerdeyse geç döllenme midir nedir anlamadım gitti
kızım herkezden dayak yiycek poposuna neden bu kadar geç kaldın
Geçen tanımadığım bir komşu kaç haftalıksın dedi 40 bitti dedim bekleme dedi niye dedim bekleme bir gün bile bekleme kakasını yapar dedi öyle de itici çok bilmiş konuşuyordu ki sen doktordan daha mı iyi bileceksin dedim doktor bir sıkıntı yokbekleyebilirsin dedi dedim böyle bir durum olabilr mi ki sinir oluyorum böyle insanlara ayaklarınabak nasıl şişmişyazık sana diyor ki benim sadece ayak bileklerimden aşağısı şişti başka hiçbir yerde şişlik yok siz hamileyken hiç mi olmadı herkeste oluyor çok normal dedim
Elsacım insanlar inanılmaz patavatsız
Takmasak lazım ama sinir olmamak imkansız
Bana hamile kaldığımı öğrendiğimden beri söylenenleri düşündükçe sinir oluyorum
Ayyy sen bi doğsun da gör o zaman gününü
Tekmeliyımu yazııııkkk nasıl da canın yanıyodur
Bunlar ne ki daha çok çekeceksin çok
Aslan mı olacak burcu yandın yandın Allah yardım etsin sana çok çekeceğin var(bunu görümcem dedi)
Bizim bilmem kiminde böyle senin gibi çok karnı şişti bebek el kadar doğdu(bunu ananem dedi)
Çok mu hareket ediyor karnında çok yaramaz olacak o zaman
Bu günlerin keyfini çıkar çok arayacaksın çocuksuz günlerini
Bu daha ne ki sen doğsun da gör
Bu laflar e yakınlarım tarafından söylendi bana hep
O kadarki şu an görümcemle falan telefonda konuşmuyorum
Daha doğmamış çocuğun ne yaramazlığında ne işkencesinde demediğini bırakmadı cahil kadın
İnsalar çocuğu işkence ve külfet olarak görüyorlar
Sanki katlanılması gereken bi şey
Oysaki onlar hayatımızın anlamı ve neşesi
Bu dünyaya sorumluluk sahibi dürüst iyiliksever ve güzel şeyler yapacak bir birey yetiştirmekten daha güzel ne olabilriki
canımnasıl bir pompa kullanıyorsun elektrikli mi belki gücü yetmiyor sağmaya.sağmadan önce sıcak duş al göğüüsne de sıcak havlu koy bunu sağmadan 10 dk önce bunu yapmalısn.Sağdıktan sonra ise soğuk duş al yada soğuk suyla yıka göğüsünü.ben çok çektim göğüsümden kaçkez mastit oldum bu yöntem çok iyiy geliyordu.Bide arkdaş yazmış hemşire sağdığı sütü atmasını demiş bekletilmiş süt diye.yok öyle bir şey sakıon boşa dökme sütlerini.öyle olsaydı 9 ayda göğüüsmüzde bekleyen süt var o zehir olcaktı.insan vucudu öyle birşeykji alalh öyle yaratmışki göğüsümüzdeki sütü hep taze tutuyor.ben mastit olunca sütüm şişede peynir gibi parçalar oluşurdu ama başka sütüm olmadığı için onu mecbur veriyordum oğluma hiç birşey olmadı çok şükür.dr sordum sonra çocuk dr yaşlı çok tecrubeli biri.demişti en az besleyeci anne sütü en kaliteli en besleyeci mamadan daha değerlidir daha faydalıdır.hatata bazen besleme saatleri kaçırıyordu oğlum ısıtılmış anne sütü öyle boşa kalıyordu.yine sormuştum normalde her yerde okursan birkez ısıtılmış anne sütü yarım saat için içirilmesi gerk içmese atılır.benim dr yine demişti içmedi koy dolaba sonra tekrar ısıt ver yine mamadan daha iyiydir diyordu.anlayacan benim doktur mamam düşmanıydı ve onun desteğile ben dayandım oğluma o istediği kadar anne r.
canımnasıl bir pompa kullanıyorsun elektrikli mi belki gücü yetmiyor sağmaya.sağmadan önce sıcak duş al göğüüsne de sıcak havlu koy bunu sağmadan 10 dk önce bunu yapmalısn.Sağdıktan sonra ise soğuk duş al yada soğuk suyla yıka göğüsünü.ben çok çektim göğüsümden kaçkez mastit oldum bu yöntem çok iyiy geliyordu.Bide arkdaş yazmış hemşire sağdığı sütü atmasını demiş bekletilmiş süt diye.yok öyle bir şey sakıon boşa dökme sütlerini.öyle olsaydı 9 ayda göğüüsmüzde bekleyen süt var o zehir olcaktı.insan vucudu öyle birşeykji alalh öyle yaratmışki göğüsümüzdeki sütü hep taze tutuyor.ben mastit olunca sütüm şişede peynir gibi parçalar oluşurdu ama başka sütüm olmadığı için onu mecbur veriyordum oğluma hiç birşey olmadı çok şükür.dr sordum sonra çocuk dr yaşlı çok tecrubeli biri.demişti en az besleyeci anne sütü en kaliteli en besleyeci mamadan daha değerlidir daha faydalıdır.hatata bazen besleme saatleri kaçırıyordu oğlum ısıtılmış anne sütü öyle boşa kalıyordu.yine sormuştum normalde her yerde okursan birkez ısıtılmış anne sütü yarım saat için içirilmesi gerk içmese atılır.benim dr yine demişti içmedi koy dolaba sonra tekrar ısıt ver yine mamadan daha iyiydir diyordu.anlayacan benim doktur mamam düşmanıydı ve onun desteğile ben dayandım oğluma o istediği kadar anne sütü verebildim.
tam nasıl birşey almayı düşünüyorsun bilmiyorum ama hafifi olmasına dikkat et.bide 1 yaşına gelince artık şu hafifi poşet arabalrdan kullanmaya başlayacağız boşuna pahalı ağır araba alma derim.ama içinde kalmasın imkanın da varsa istediğin beğendiğin bir şey al.iki taraflı olmasına da dikkat et.
oh ne güzel çok sevindim senin adına ay sanki ben gitmiş oldum.eşlere de kıyamıyorum ya onlar bizden daha çok stres yapıyor sanırım:)
afferin kocaya ne güzel yapmış.Aslında mantgıklı yapmış adam.aslında onlardan biraz öğrnek almak lazım bence.
maşalalh deyim canım ne güzel yapmışsınız bize de öğrenek oldunuz.Bu paylaşın çok faydalı olur hepimiz için.
ah canım hala çok erken daha yenbi doğdu yavrucuk dur daha sütlerin o kdar atıcakki ne yapacağını şaşaıracaksın.sakın stres yapma
rahat olmalısın zamanla süt artıyor.
Elsacım insanlar inanılmaz patavatsız
Takmasak lazım ama sinir olmamak imkansız
Bana hamile kaldığımı öğrendiğimden beri söylenenleri düşündükçe sinir oluyorum
Ayyy sen bi doğsun da gör o zaman gününü
Tekmeliyımu yazııııkkk nasıl da canın yanıyodur
Bunlar ne ki daha çok çekeceksin çok
Aslan mı olacak burcu yandın yandın Allah yardım etsin sana çok çekeceğin var(bunu görümcem dedi)
Bizim bilmem kiminde böyle senin gibi çok karnı şişti bebek el kadar doğdu(bunu ananem dedi)
Çok mu hareket ediyor karnında çok yaramaz olacak o zaman
Bu günlerin keyfini çıkar çok arayacaksın çocuksuz günlerini
Bu daha ne ki sen doğsun da gör
Bu laflar e yakınlarım tarafından söylendi bana hep
O kadarki şu an görümcemle falan telefonda konuşmuyorum
Daha doğmamış çocuğun ne yaramazlığında ne işkencesinde demediğini bırakmadı cahil kadın
İnsalar çocuğu işkence ve külfet olarak görüyorlar
Sanki katlanılması gereken bi şey
Oysaki onlar hayatımızın anlamı ve neşesi
Bu dünyaya sorumluluk sahibi dürüst iyiliksever ve güzel şeyler yapacak bir birey yetiştirmekten daha güzel ne olabilriki
Aynen sana katılıyorum çocuk yetiştirmenin elbette zorlukları var kimse kolay diyemez nedense insanlar hep bu zorluklarıanlatmayı seviyor uyu daha sonra uyuyamayacaksun gez daha sonra gezemeyeyeceksin sanki bebeğim hayatımı zindana çevirecek madem öyle hamile kalmadan önceniye baskı yapıyorsunuz çocuk olsun çocuk olsun diye
Öfffffff!!!! Çok sıkıldım kızlar yaaa,2 gündür evde yalnızca miskin miskin yatıp uyuyorum.zaman geçmek bilmiyor.yarın sabahtan yine kontrolümüz var,yine stabil nst kağıdımızı alıp dönücez evimize.yine doktorum sancın,nişanın,suyun,kanaman olursa hemen gel diyecek o kadar işte.3 haftadır aynı şeyler yani.yaz ayını zaten sevmem,evde olunca hele hiiiiiiiç çekilmiyor valla.buraya yazmaya bile üşeniyorum o kadar miskinim yani.amma şikayet ettim ama bunaldım birçoğumuz gibi.Allah yardımcımız olsun.sizde nasıl durumlar?
sağol desteğin için, ama biliyorum ki hiçbir mama benim sütüm kadar faydalı olamayacak yavruma, oyüzden çok üzülüyorum. doyuramıyorum kızımı
Öfffffff!!!! Çok sıkıldım kızlar yaaa,2 gündür evde yalnızca miskin miskin yatıp uyuyorum.zaman geçmek bilmiyor.yarın sabahtan yine kontrolümüz var,yine stabil nst kağıdımızı alıp dönücez evimize.yine doktorum sancın,nişanın,suyun,kanaman olursa hemen gel diyecek o kadar işte.3 haftadır aynı şeyler yani.yaz ayını zaten sevmem,evde olunca hele hiiiiiiiç çekilmiyor valla.buraya yazmaya bile üşeniyorum o kadar miskinim yani.amma şikayet ettim ama bunaldım birçoğumuz gibi.Allah yardımcımız olsun.sizde nasıl durumlar?
Al benden de o kadar. Yarın benimde kontrolum var. Beni daha nst ye bile sokmadı. 1 hafta sonra yine gel diyecek büyük ihtimalle. Internetde dolaşmaktan fenalık geldi. Kitap okumayı çok severim şuam canım onu bile çekmiyor. Televizyonda aptal saptal şeyler var. Sen de durum nedir biliyorum ama hafta içi evde yalnız oluyorum. İyice çekilmiyor. Allah sabır versin hepimize.
Bende çoğunlukla yalnızım,okunmayı bekleyen çok kitap var ama bana o bile zor geliyor.gerçi bu hafta biraz yoğun geçecek gibi görünüyor.yarın bebeğin odası gelecek,öbürgün temizlik için ablayı çağırıcam,sonrada kurabiye işine başladık mıydı geçer belki zaman.doğumdan sonra gelen gidenden,evin kalabalığından başımızı kaşıyacak vaktimiz kalmayacak ama şimdi oyalanmak mesele işte.bi de pek halimde yok,yapmak istesemde yapamıyorum.senin nasıl geçti canım bugünkü organizasyon?doping gibi gelmiştir arkadaşlarınla olmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?