2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok haklısın sanırım burası olması iyice kafayı yerdim. Burası da eskisi gibi hareketli değil. Ben kendi kendime yeten biriydim ama doğum iznine ayrıldığımdan beri bi haller oldu bana. Hepimiz için hayırlısı

Ben geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmm.Merhaba arkadaşlar.Anladığınız üzere kızım ayın 12 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi.2900 gr. ve 49 cm boyunda.Allah bu mutluluğu isteyen herkese yaşatsın inşallah.Bizimde süt problemimiz var.Başta hiç sütüm yoktu.Sonra hastanelerde olan sağma makinelerinden kiraladık.İlk önce 1 çay kaşığı çıktı.Sonra 2 çay kaşığı çıktı.Şimdi ise 5-6 çay kaşığı var.Günde 2-3 kere bu kadar verebiliiyorum.Mama takviyesi yapıyoruz.Makineyi 15 günlüğüne kiraladık.15 gün dolana kadar inşallah artar.Doğum hikayemi açılan bölüme yazacağım.İnşallah sizlerde iyisinizdir.Hepinizi öpüyorum.

Kızlar ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sürekli ağlama modundayım 2 gündür dışarı çıkardı eşim. Bugünde kızımızı alalım cıkalım dedi. bi yandan idare edebilirmiyim korkusuyla cıktık. biraz gezindik bi başladı ağlamaya mememi veriyorum inat ediyor biraz emiyor ağlayarak cıkarıyor bidahada susmuyor.. kendimi bebeğime bakamıcak gibi hissediyorum. yarın doktor kontrolü var ya aglarsa ya susmazsa ya beni istemezse yok maması falan baş edebilirmiyim die düşünüp duruyorum. ilk günden bu yana yaşadıgım dogum sıkıntısı, hastaneye tekrar yat, evime gelip kavga eden kv. ve mamaya alıstırılan kızım sanırım cok bunaldım. sımdı kızım aglasa katılacak diye aklım cıkıyor hemen anneme verıyorum aglamaya baslıyorum ya bişey olursa falan die.. kendimle konuşup duruyorum napıcagımı şaşırdım. eşim deseniz beni idare etmeye çalışması kızımızın aglaması o bile bunaldı napacagını şaşırdı korkuyor. sanırım onuda korkuttum.. ben kafayı yemek üzereyim (( kv. görümceler eve gelse daha bi panik oluyorum ya beni emmek istemezse ağlarsa onların istediği gibi mamayı vermek zorunda kalırsam diye. offffffffffffff bitmiyor sorularım kızlar çok kötü durumdayım. kızım beni istemiyor reddediyor diye düşünüyorum..

sağol cnm deniycem bunu..arkadaşlarda dedi aynısını...çok fena durumdayım çünkü sağdığımız halde semserttt...lansinohun elektrikli pompası cnm bu arada...az önce yaptık biraz daha iyiydi...daha doğrusu sol meme iyi oluyo zaten de sağdakinde sorun oluyodu o da iyiydi demin..ama hala sertt...bu arada ne kadar arayla yapmak lazım bunu? yani 2-3 saatte bir fln mı mesela...içi nasıl boşalır tamamen...

teşekkürler cnm...biberon ben de istemiyorum ama mecbur kaldık..kaşığa mı geçelim diyorsunuz yani...

bugün direk memeden emzirmeyi denedik yine ama yok olmuyo ( hem ucu yok hem de çok sert olduğu için tutamıyo kızım ( mecbur uc takmak zorunda kalıyoruz

teşekkürler canım aminnn...deniycem sıcak kompresi yine...beni de ateş basıyo sürekli ter ateş vucudumda...dışardan bişey yok içerden yanıyorum resmen...bir de duş alabilsem..hala ayakta duramıyorum ki...ameliyat yerim çok fena...içerden acıyo yanıyo...bütün organlarım sarkıyo sanki ayaga kalkınca...

cnmm gözünaydınnn Allah sağlıklı uzun ömürler wersin....o acılar gün geçtikçe azalır..katlancaz mecbur....bebişe emzirmeye çalış..

çok teşekkürler canım aminnn

angeldan haberi olan yok mu çok merak ettim

bu arada biz de arada mama takviyesi yapıyoruz ama ben hiç istemiyorum süt sorunum hiç yok ama yine de veriyoruz çok çok azz...

hastanede zaten sinir ettiler...baştan önerdiler ben hayır diyince vermediler..snra bi ara süt gelmedi hiç o zaman vermek zorunda kaldık...mama yüzünden kakasını yapamadı çocuk benim sütümü alınca daha alırken yapıyo kakasını cırt cırt

bu arada en son kontrolde 3050 demişti kilosunu dr , 3 gün snra doğuma girdim ve 3300 doğdu kuzumm :)) ilk gün gram bile aldı beni emince ama snra süt gitti işte 1-2 gün...hastaneden çıktığımızda ise 3240 dı...salı kontrolümüz var bakalım ne diycek dr.u...

ama ben ne zaman iyileşicem bilmiyorum çok üzülüyorum altını bile değiştiremedim hiç daha .. eşim baya alıştı alt değiştirme hariç herşeyi yapıyo şu an annem var o değiştiryo altını fln...eşim kızımıza resmen aşıkk onları izlemek çok hoşuma gidiyo Allaha şükür bugünleri gördük...ben de ayağa kalkabilsem tamamen çok güzel olacak

Öncelikle şunu aklından hiç çıkarma bence; bebeğine en iyi bakacak kişi kesinlikle SEN'sin! Eğer senden daha iyi bakacak biri olsaydı, o evlat sana değil, ona verilirdi!

Lohusa sendromu denen şey illâ ki olacak diye de kendinizi şartlandırmayın. Örneğin ilk hamileliğim süresince sürekli sinir küpüydüm, oğlum doğunca bütün sinirlerim alınmış gibi rahatladım.
Aklından lohusa olduğunu, sinirlerinin gergin olduğunu falan -biliyorum kolay değil ama- çıkar! Bebeğinin seni istememesi mümkün mü hiç? O seni seçti, sana gönderildi, sevgine, ilgine muhtaç bir şekilde bekliyor şu anda. Sadece şu var ki bebekler annelerinin her tür gerginliğini, stresini veya mutluluğu hemen hissederler ve etkilenirler. Bebeğini her kucağına aldığında bütün stresinden, hatta dünyadaki her tür sorundan arınmış olduğunu düşünerek al ve ilgilenmeye başla. Hatta mümkünse önce ellerini yüzünü suyla yıka. Su gerçekten mucizevi bir şeydir ve biriken olumsuz enerjilerden arındırır.

Ayrıca bebeğin her yerde ağlayabilir, bunun hiç bir önemi yok. Eğer sen yanındaysan, onun ihtiyacı olan her şey de yanında demektir. Kendine sonuna kadar güven! Başkalarının bakışlarına, sözlerine kulaklarını tıka. Bebeğin ağladığında onu sakince, şefkatle, sevgiyle kucağına al ve sana söylediği şeyi anlamaya çalış. Şu an farkında olmayabilirsin ama onun dilinden sadece sen anlıyorsun aslında. Eğer dinlersen hemen ihtiyacı olan şeyi ona verirsin ve onu huzura kavuşturursun.

Bir de bu dönemi rahat atlatmak için papatya çayı ve omega3 bitkisel tabletleri içebilirsin. Ben doğumdan sonra balık yağı tableti kullanmayı planlıyorum. Bir yerde okumuştum; hamilelikte ve emzirme döneminde bebek ihtiyacı olan omega3'ü anneden alıyormuş. Vücutta omega3'ün kaynağı da beyinmiş. Eğer anne, bebeğin kendisinden aldığı omega3'ü yerine koyamazsa, annenin beyin dokusu zarar görürmüş. Lohusalıktaki engel olamadığımız sinirsel yıpranmalar da buradan kaynaklanıyormuş. Bu yüzden omega3 balık yağı tableti de bu dönemine destek olabilir.

Ayrıca unutma ki yalnız değilsin... :)

canımm şimdi gördüm...Allah analı babalı büyütsün sizinkini de..evet benimde dikiş yerim çok fena..daha doğrusu içerden çok fena..ayakta duramıyorum..ürü diyo dr yürürken iç organlarım aşağa çekiyo sanki...kaburgalarım bile acıyo nefes alamıyorum ayaktayken..gaz sorunum olmadı baştan çok güzel çıkardım fln ama bugün o da zorladı...büyük tuvalete hiç çıkamadım daha sen çıktın mı?

eylüşe geçmiş olsun cnm düzelir korkma..bizimkinde de çok hafif vardı hast.den çıkarken dr normal dedi...salı kontrolü var bakalım...

bende hiç iyi değilim sürekli bi ağlama isteği modundayım..kızıma bakamamaktan korkuyorum..şimdilik anem var onla bakıyorum ama o cumartesi gidicek yalnız kalıcam ya kızım ağlar ve susturamazsam gazını çıkaramazsam vs.diye diye kafayı yiycem..annem gidince kv görümce hergün gelir artık durmadan bi akıl vericekler offf....Allah yardımcımız olsun canım herkeste aynı dertler var

Butun hamileligim yazdiklarinizi okuyarak gecti birkac defa bende yazdim. Simdi sira bana geldi sabah erkenden hastaneye gidicez ve sezaryenle ogluma kavusacam insallah. Rabbim herkesin yardimcisi olsun. İyi geceler

Oğlum erken doğdu ve yoğun bakımda kaldı o yüzden biberona alıştı. Şimdi 36 Günlük sütümü sağıpveriyorum. Süt sağmakta azaltıyormuş diyorlar. Sütüm bol istanbul da süt anne arayan varsa emzirebilirim. Tabiki ücretsiz sevabına. Hem benim sütüm azalmaz hemde masum bir bebeğe yardımım dokunursa mutlu olurum :) belki oğlumda kıskanırda o da emer :)

Canım benım çok teşekkurler bı turlu hıkayemı yazamadım cep telden bilgısayardan bı gırdem yazıcam :) çook mutlu ettın benı öpüyorum..

Kizlar olumsuz dusunmeyin sakin bebeklerinize alisana kadar tabiki bocalayacaksiniz ama zamanla huylarini ogrenince rahatlayacaksiniz bende ilk kizimda hem kucuktum hemde acemiydim annem yanimda 30gun boyunca kaldi hatta geceleri yanomda kaldi ve benim kizim uyudugu halde bile sanki tabiri caizse at kişneme sesi cikariyordu okadar kafama takmistimki annem 31. Gunu gitti ve ben dimdizlak ortada bebekle kalakaldim.. ama hic umitsizlige kapilmadim ustesinden gelirim diye dusunurken 31. Gecede rabbim yardim etti ve kizim hic ses cikarmadan misil misil uyudu.. tabiki ikk zamanlar zor oldu ama umitsizlige kapilmayin ve dirayetli olun bundan sonra size muhtac bir varlik var ve tabiki bu dusuncelere sahipseniz emin olun cok iyi bir anne olacaksinoz demek...

İyi geceler kızlar, bugün pek uğrayamadım buraya hareketli bi gündü.. Kayınvalideler geldi memleketten doğumum için , üst katımda oturuyorlar.. Sabah kahvaltı yaptık onlarda hepberaber görüncemler ve eltimler de vardı.. Zaten eltim de alt katımda oturuyor çok curcuna oldu yani takip edemedim.. Bi ara annem geldi de evime çekildîm. Tam sizi kontrol ederken şarjım bitti:)) Doğum yapan arkları tebrik ediyorum, minnoşları öpüyorum..
Yarın Dr kontrolüm var.. Geçen haftaki muayenede 1 hafta daha şans verelim demişti. Çok merak ediyorum ne diycek !!! Çok ağırlaştım , bi müddet oturduysam ya da ayaktaysam can acısıyla yatağa yatıyorum.. Hayırlısı neyse o olsun artık..bana da dua edin..

Butun hamileligim yazdiklarinizi okuyarak gecti birkac defa bende yazdim. Simdi sira bana geldi sabah erkenden hastaneye gidicez ve sezaryenle ogluma kavusacam insallah. Rabbim herkesin yardimcisi olsun. İyi geceler

Ne heyecanlısındır şimdi. :) Uyku zor tutar. Ben oğlumun doğumunda sabahı zor etmiştim. Şimdi kızımın doğumuna giderken de 1 gece öncesinden uykusuz kalmayı, o gece de mışıl mışıl uyuyabilmeyi hayal ediyorum.:)

İnşallah yarın oğlunu sağlıkla kucağına alır, huzur içinde emzirirsin.
Şimdiden gözün aydın, Allah analı babalı, sağlıklı sıhhatli büyütsün diyelim... :)

Kizlar aslina bakarsaniz benimde bir sorunum var ozellikle ikinci cocugu bekleyenler ve kucagina alanlara...
Benim ikinciside kiz ve tam 4yasinda ilki ve artik herseyi kavriyor dogal olarak.. 13ayliktan beri odasini ayirsim hic yanimda yatirmadim ..kokuma alismasin diye en guzel zamanlarinda bile uyutmadim yatagimda.. uzun zamandir odasinda yatmak istemiyor oyuncaklarindan korktugunu soyluyor isik acik olsun istiyor halbuki gecen yila kadar boyle bir sorunumiz yoktu onceden uyku satin geldi hadi kizim uykuya dedigimde sesini cikarmayan kiz simdi basbas agliyor ben uyumicam cizgifilm izlicem vs diyor ve 11.30 12den oncede uyumuyor ve kardesine takmis vaziyette herkez beni sevecek bir annem kardesimi sevecek diyor. Gecen halasina halacim annemle annanem kardesimle ilgilenecek altini alacak karnini doyuracak ben nolucam bende senin yanina geleyimmi demis.. kizlar cok uzattim ama 3gun sonra kismetse dogurucam ve bu olasiliklari dusununce afakanlar basiyor beni bana fikir verebilirmisinoz nasil bir tavir yapayim.. haliyle yeni gelen bebek yanimda yatacak bir muddet ablasiyla ilgilenemwyecegim napabilirim..

Tatlım benim kıyamam sana hiç öyle düşünme çok güzel bir anne olacaksın buna eminim yavaş yavaş onun dilinden anlayacaksın emin ol. Huysuzlanırsa al kucağına ve şarkı söyle hafif hafif salla. Ben uydurup uydurup söylüyorum sürekli onunla konuşuyorum kendimize ait ninnimiz bile var :)) sakinleşip bana bakmaya başlıyor gözleri kapanıyor gülümsüyor kendince mıkırdanıp bir şeyler anlatıyor uyuyor sonra :) lütfen bunu dene çok öpüyorum masalımızı :)

Canım tebrikler öncelikle :) ağrıların yavaş yavaş dinecek bitecek merak etme. Süt boşaltma konusunda şöyle bir tavsiyem olacak büyük ihtimalle sağ göğüs kanalların tıkalı senin. Şöyle yap ilk önce 15 dakka sağ sonra 10 dakka bekle yine 15 dakka sağ böyle bıkana kadar yap literatürde bu tekniğin bir adı var ama aklıma gelmedi şuan. Power bilmem ne hatırlayamadım. Açıldıktan sonra rahatlarsın. Ben 3 saatte bir sağıyorum 2 saat diyen de var bana 2 saat kısa geliyor ama bebekle ilgilenecek birileri varsa onlar gidene kadar 2 saatte bir sağ. Süt gelmediğinde bırakma bir 5 dakka daha sağ gelmese bile bu beyni süt üretimi için uyarır. Göğsünü boşaltman lazım muhakkak yoksa mastit diye bir rahatsızlık var evlerden uzak . Çok öptüm yağmurunu kolay gelsin

Kızlar hastaneye gittim sancım var açılma başlamış. eve gönderdiler sabaha karşı gel sancını evde çek dediler. yarın Allah izin verirse kızım kollarımda olacak. dua edin bana lütfen. döndüğümde yazarım yaşananları

Şimdiden gözün aydın, sağlıkla sıhhatle doğsun inşallah! :)
Umarım fazla ağrı, sızı çekmediğin bir doğum olmuştur (ya da olur)...

Darısı tüm bekleyenlerin başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…