- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.361
İnsanın yalnız olmadığını bilmesi ne güzel! :) Bu siteyi keşfetmeden önce sıkıntımı gidermek için alışveriş sitelerine bakıyordum. Puset hariç bebeğimin bütün ihtiyaçlarını internetten aldım bu yüzden. Neyse ki son iki haftadır burada vakit geçiriyorum çünkü ihtiyacım olan bir şey kalmadı, boşa alışveriş yapmamı engellemiş oldu. :) Böyle dönemlerde ilgimi kitaplara filmlere de veremiyorum ne yazık ki. Varsa yoksa doğum...
Bende plesenta kireçlenmesi ve erken doğum riski vardı ve 30. haftadan beri çoğunlukla yatarak geçirmek zorundaydım hamileliğimi. Ne zaman hareketli bir hafta geçirsem, bebeğim o hafta hiç kilo almıyordu ve aşağı doğru korkunç bir baskı yapıyordu. Bu yüzden evde tıkılı kaldım çoğunlukla. Şu an itibariyle 9 gün kaldı bebeğimizi kucağımıza almaya. Abisi son iki haftadır her akşam, "Yatçaz kalkçaz hoop sen gelicen!" şarkısı söylüyor. :)
Hepimiz için kalan günlerimizin çarçabuk ve sıkıntısız geçmesini dilerim...
canımnasıl bir pompa kullanıyorsun elektrikli mi belki gücü yetmiyor sağmaya.sağmadan önce sıcak duş al göğüüsne de sıcak havlu koy bunu sağmadan 10 dk önce bunu yapmalısn.Sağdıktan sonra ise soğuk duş al yada soğuk suyla yıka göğüsünü.ben çok çektim göğüsümden kaçkez mastit oldum bu yöntem çok iyiy geliyordu.Bide arkdaş yazmış hemşire sağdığı sütü atmasını demiş bekletilmiş süt diye.yok öyle bir şey sakıon boşa dökme sütlerini.öyle olsaydı 9 ayda göğüüsmüzde bekleyen süt var o zehir olcaktı.insan vucudu öyle birşeykji alalh öyle yaratmışki göğüsümüzdeki sütü hep taze tutuyor.ben mastit olunca sütüm şişede peynir gibi parçalar oluşurdu ama başka sütüm olmadığı için onu mecbur veriyordum oğluma hiç birşey olmadı çok şükür.dr sordum sonra çocuk dr yaşlı çok tecrubeli biri.demişti en az besleyeci anne sütü en kaliteli en besleyeci mamadan daha değerlidir daha faydalıdır.hatata bazen besleme saatleri kaçırıyordu oğlum ısıtılmış anne sütü öyle boşa kalıyordu.yine sormuştum normalde her yerde okursan birkez ısıtılmış anne sütü yarım saat için içirilmesi gerk içmese atılır.benim dr yine demişti içmedi koy dolaba sonra tekrar ısıt ver yine mamadan daha iyiydir diyordu.anlayacan benim doktur mamam düşmanıydı ve onun desteğile ben dayandım oğluma o istediği kadar anne sütü verebildim.
Çok geçmiş olsun. Ben de sezeryan oldum genel anestezi ile. Bebeğim doğduğunda çok açmış hemşire hemen biberonla mama vermiş. Fazla süt gelmediği için yine biberonla vermek zorunda kaldık. Sonra emzirmek istedim ama bebeğim ağzını kocaman açıyodu biberon arıyordu ve çok ağlıyordu dayanamayıp yine biberon verdik. Ama bu sırada süt gelmesi için sürekli göğüslerimi sağdım. hastaneden çıkınca biberonu unutması için sağdığım sütü kaşıkla verip biraz karnını doyurup sonra göğüslermi tutturmayı denedim. 2 gün uğraştım ama biberonu unuttu şimdi tutuyor.
Göğüslerini sürekli sağ. Biberonu unutması için de kaşığa geç. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi olur. Bebeğini güle güle büyüt.
Rabbim anneli babali buyutmek nasip etsin canim.. benimde kizinda sag gogsum tas gibi olmustu simdi aklima geliyorda tikaninca cok acitiyor insanin caniji ates basiyor.. saglik ocagindan ebemi aramistim dus al sicak su tut goguslerine dustan ciktiktan sonra utuyle havluyu isitip sar gogsunu ve pompayla sag ve sagdigin sutu verme beklemis sut okuyor onu dok sobra emzir dedi ve gercekten ise yaradi tavsiye ederim..
cnmm gözünaydınnn Allah sağlıklı uzun ömürler wersin....o acılar gün geçtikçe azalır..katlancaz mecbur....bebişe emzirmeye çalış..
Kızlar ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sürekli ağlama modundayım 2 gündür dışarı çıkardı eşim. Bugünde kızımızı alalım cıkalım dedi. bi yandan idare edebilirmiyim korkusuyla cıktık. biraz gezindik bi başladı ağlamaya mememi veriyorum inat ediyor biraz emiyor ağlayarak cıkarıyor bidahada susmuyor.. kendimi bebeğime bakamıcak gibi hissediyorum. yarın doktor kontrolü var ya aglarsa ya susmazsa ya beni istemezse yok maması falan baş edebilirmiyim die düşünüp duruyorum. ilk günden bu yana yaşadıgım dogum sıkıntısı, hastaneye tekrar yat, evime gelip kavga eden kv. ve mamaya alıstırılan kızım sanırım cok bunaldım. sımdı kızım aglasa katılacak diye aklım cıkıyor hemen anneme verıyorum aglamaya baslıyorum ya bişey olursa falan die.. kendimle konuşup duruyorum napıcagımı şaşırdım. eşim deseniz beni idare etmeye çalışması kızımızın aglaması o bile bunaldı napacagını şaşırdı korkuyor. sanırım onuda korkuttum.. ben kafayı yemek üzereyim(( kv. görümceler eve gelse daha bi panik oluyorum ya beni emmek istemezse ağlarsa onların istediği gibi mamayı vermek zorunda kalırsam diye. offffffffffffff bitmiyor sorularım kızlar çok kötü durumdayım. kızım beni istemiyor reddediyor diye düşünüyorum..
Kizlar ben evdeyim bugun taburcu olduk..eylus biraz sarilik oldu ama onemli degilmis degeri sukur..dikislerm cayir cayir yaniyo ..gaz durumum fena..toparlanicz ins.dogum hikayemi ilk firsat buldgmda yazicm ..BEBEKKAFA bni merak etmisn cnm sennde agrilrn varmiss gcms olsn cnm..
Kızlar ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sürekli ağlama modundayım 2 gündür dışarı çıkardı eşim. Bugünde kızımızı alalım cıkalım dedi. bi yandan idare edebilirmiyim korkusuyla cıktık. biraz gezindik bi başladı ağlamaya mememi veriyorum inat ediyor biraz emiyor ağlayarak cıkarıyor bidahada susmuyor.. kendimi bebeğime bakamıcak gibi hissediyorum. yarın doktor kontrolü var ya aglarsa ya susmazsa ya beni istemezse yok maması falan baş edebilirmiyim die düşünüp duruyorum. ilk günden bu yana yaşadıgım dogum sıkıntısı, hastaneye tekrar yat, evime gelip kavga eden kv. ve mamaya alıstırılan kızım sanırım cok bunaldım. sımdı kızım aglasa katılacak diye aklım cıkıyor hemen anneme verıyorum aglamaya baslıyorum ya bişey olursa falan die.. kendimle konuşup duruyorum napıcagımı şaşırdım. eşim deseniz beni idare etmeye çalışması kızımızın aglaması o bile bunaldı napacagını şaşırdı korkuyor. sanırım onuda korkuttum.. ben kafayı yemek üzereyim(( kv. görümceler eve gelse daha bi panik oluyorum ya beni emmek istemezse ağlarsa onların istediği gibi mamayı vermek zorunda kalırsam diye. offffffffffffff bitmiyor sorularım kızlar çok kötü durumdayım. kızım beni istemiyor reddediyor diye düşünüyorum..
Canım 20 saat doğum sancısı hiç de ürkütücü değil
Zaten son 1-2 saatinde acıyı hissediyorsun
İlk doğumlar için12-20 saat sancı ise gayet normal
Çok takdir ettim seniiii çok güzel bir doğum olmuş
Darısı başımıza
Sağlıkla büyüt kuzunu
Butun hamileligim yazdiklarinizi okuyarak gecti birkac defa bende yazdim. Simdi sira bana geldi sabah erkenden hastaneye gidicez ve sezaryenle ogluma kavusacam insallah. Rabbim herkesin yardimcisi olsun. İyi geceler
sağol cnm deniycem bunu..arkadaşlarda dedi aynısını...çok fena durumdayım çünkü sağdığımız halde semserttt...lansinohun elektrikli pompası cnm bu arada...az önce yaptık biraz daha iyiydi...daha doğrusu sol meme iyi oluyo zaten de sağdakinde sorun oluyodu o da iyiydi demin..ama hala sertt...bu arada ne kadar arayla yapmak lazım bunu? yani 2-3 saatte bir fln mı mesela...içi nasıl boşalır tamamen...
teşekkürler cnm...biberon ben de istemiyorum ama mecbur kaldık..kaşığa mı geçelim diyorsunuz yani...
bugün direk memeden emzirmeyi denedik yine ama yok olmuyo( hem ucu yok hem de çok sert olduğu için tutamıyo kızım ( mecbur uc takmak zorunda kalıyoruz
teşekkürler canım aminnn...deniycem sıcak kompresi yine...beni de ateş basıyo sürekli ter ateş vucudumda...dışardan bişey yok içerden yanıyorum resmen...bir de duş alabilsem..hala ayakta duramıyorum ki...ameliyat yerim çok fena...içerden acıyo yanıyo...bütün organlarım sarkıyo sanki ayaga kalkınca...
çok teşekkürler canım aminnn
angeldan haberi olan yok mu çok merak ettim
Kızlar hastaneye gittim sancım var açılma başlamış. eve gönderdiler sabaha karşı gel sancını evde çek dediler. yarın Allah izin verirse kızım kollarımda olacak. dua edin bana lütfen. döndüğümde yazarım yaşananları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?