2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim 7 yaşını doldurmuş oğlum bile aynı nazları yapmaya başladı. Bu yüzden bence 4 yaşındaki kızın az bile yapıyor. :)
Bu durumdan ben de korkuyorum aslında ama doktorlar her zaman "senin yerin ayrı, onunki ayrı" mesajını birinci çocuğa verin diyor. Ben farkında olmadan bunu başından beri fazlasıyla yapıyorum, bu sefer de "anne sen kardeşimi sevmeyecek misin?" diye bana tavır yapıyor.
Hamileliğim zor geçti ve bu süre içerisinde fark ettim ki benimle ilişklerini acayip kopardı. Eşime düşkünlüğü kat kat arttı. Çünkü doğumdan sonra benim kardeşiyle daha çok ilgileneceğimi bildiği için kendine 'sağlam bir ebeveyn' arıyor! :)

Okuduklarım ve hissettiklerim kadarıyla, büyük çocuğu küçük çocuğun bakımına dahil etmek çok önemli. Onun bir abi-abla olduğunun vurgulanması, anne ve babayla birlikte kardeş üzerinde büyük çocuğun da sorumluluk sahibi olduğunun belirtilmesi, (mesela alt değiştirileceği zaman 'hadi yetiş ablası bize bir bez getir' denilip, sonrasında 'ah sen olmasaydın ben kardeşini nasıl büyütürdüm' gibi övgü dolu sözler söyleyerek sevilmesi vs.), arada sırada bebeği babaya ya da evdeki br başka ilgilenen kişiye teslim edip, onunla eskiden olduğu gibi bir süre birlikte yatılması ya da oyun oynanması ya da masal okunması vs. büyük çocuğun bu dönemi daha kolay geçirmesini sağlayacaktır.

Bulduğum iki yazı da ilgini çekebilir.

Çocuğunuzu kardeşinin gelişine hazırlamak! « Annece.org

Çocuklarda Kardeş Kıskançlığı - Psikoloji - Psikiyatri - Psikolog - Depresyon - Kaygı

Kızlar bunlar kızımın kurabiyeleri teyzesiyle yaptık eve gelenlere ikram etmek için

Eki Görüntüle 780805

Bunlar da hastanede ikram ettiğimiz trufflarımız

Eki Görüntüle 780806

Bayıldım ben bunlara canım çok leziz görünüyorlar

Pastaya bayıldım canım ne güzel doğum öncesi enerjin yerine gelmiştir

Butun hamileligim yazdiklarinizi okuyarak gecti birkac defa bende yazdim. Simdi sira bana geldi sabah erkenden hastaneye gidicez ve sezaryenle ogluma kavusacam insallah. Rabbim herkesin yardimcisi olsun. İyi geceler

Allah yardımcın olsun canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın oğlunu

Hadi bakalım sancılı ve heyecanlı dakikalar başladı demek :) Allah yardımcın olsun canım inşallah kolaylıkla gerçekleşir doğumun. Haberlerini bekliyoruz :18:

günaydın herkese artık forum ne kadar sessizleşti,bebeğine kavuşanlar el ayak çekti ister istemez ayın son iki haftasına girdik takipçiler iice azaldı.Rabbim taze annelere sabır versin, doğum heyecanını bekleyenlere:26: kolay acısız ağrısız doğum nasip etsin tek duam bu.

pudra31 inş. sağlıkla bebeğini kucağına almıştır.

myhoney parti güzelmiş belli ne güzel eğlenmişsin

rana yaprak inş. herşey yolundadır,dualarımız hep birbirimize..

çok heyecanlıyım yarın sezeryan olucam korku sevinç endişe bi dolu duygular yaşıyorum.ben şimdi annemi olucam inanamıyorum rüya gibi.hep ağlıyasım var çok duygusalım.

Gunaydin canim. Benim tarafda sular durgun, umarim sen de iyisindir.

Şuan herşey sütliman bugün tam 39 haftalık olduk gelsin dedikçe bekletiyor cadı kızım :)

çok heyecanlıyım yarın sezeryan olucam korku sevinç endişe bi dolu duygular yaşıyorum.ben şimdi annemi olucam inanamıyorum rüya gibi.hep ağlıyasım var çok duygusalım.

Hadi bakalım hayırlısıyla anne oluyorsun İnşallah herşey yolunda gider canım

bebekcim
gözün aydın sağlıkla kavuştun yavruna
allah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin
sezeryan sancıları da geçer canım hiç merak etme, bir ay sonra hatırlamazsın bile.
ben buna her kolay şeyin bi zolruğu her zorluğun da bir kolaylığı var diyorum. normal doğum olsa bu sancıları doğum esnasında çekecektin, şimdi ise sonrasınd ayaşıyosun ama geçici olduğunu düşündüğümüzde ikisi de aynı şey.
o nednele sen şimdi küçük minnoşuna odaklan, anneliğin keyfini çıkar.
kilosu da çok iyi doğmuş maşallah, ödem gidince ilk etapta biraz kilo kaybediyorlarmış. ilk o yüzden kilosu azalmıştır. ama hızla tombiş tombiş olur o merak etme, kayınvaliden de sevinir hem:):):) 4 kilo diye tutturmuştuya.

selam kızlar
bir haftadır pc bozuktu nete giremedim
bu arada topiğimizde bebişlerimiz ve haliyle taze annelerimiz çoğalmış
tüm doğum yapan arkadaşları tek tek tebrik ediyorum
darısı başımıza
son cümlemden anlayacagınız gibi bende de hala tık yok
iki gün sonra kontrolumuz var bakalım neler olacak
ama bende ne sancı ne bişey uuufff gerçekten çok zorlanıyorum artık
ALLAH yardımcımız olsun

canım seni çok iyi anlayabılıyorum
benimde 2009 doğumlu bir kızım var malum artık zamane çocukları çok akıllılar
herseyden haberı var duygularını düşüncelerini açıkca söylüyor walla
hamileliğim başında kızıma kardeşi olacağını alıştırana kadar neler çektik bir bilsen
bazen karnıma oturmak istiyordu
kızım yapma ama bak orda kardeşin var dediğimde
ama ben kardeşimin üzerine oturmak istiyorum diyordu
sonra tabıkı imdadıma uydurmasyon hikayeler yetişti
kardeş sevgisiyle ilgili aklıma ne gelirse uydura uydura masal şeklinde anlattım kızıma
alışverişe çıktığımızda kardeşine alacagımız şeylerde hep fikrini sordum
seçimi ona bıraktım, bebek resimleri videoları izlettim bak bizimde böyle küçücük bebeğimiz olacak dimi kızım
onunla oyunlar oynayacaksınız diye alıştırdım
şimdi sabırsızlıkla kardeşini bekliyor
bazen canı sıkılınca hastane çantamızın yanına gidip hadi anne kardeşimi alıp gelelim diyor
dediğin gibi biraz zor bir süreç olacak ama çabucak alışacaklarına eminim...
kolay gelsin....

canımmm nolur üzülme yaa
yaşadıkların lohusa bir kadın için tabıkı çok zor ama dayan lütfen
bende ilk doğumumda on beş gün boyunca bebeğimin bezini bile değiştirememiştim düşün yani
ya bacağına bişey olursa diye
annem 'kızım sen bu çocuğu büyütene kadar kafayı yemezsen iyidir' diyordu hep
sonrasında RABBİM öyle bir güç verdi ki çok şükür 4 yaşına kadar kimseden bir yardım almadan büyüttük
tabi huysuzlandığı da oldu hastada oldu
sende biraz daha toparlandığında öyle güzel bakacaksın ki meleğine sen bile kendine şaşıracaksın
merak etme tecrübeyle sabit....

canım geç oldu ama hem gözün aydın hem geçmiş olsun
RABBİM size bağışlasın yağmur bebeği...

ah canım benim bunların hepsi inan bana geçici duygular o küçük pıtırcığın belli bi zamandan sonra sensiz nefes alamıyacak hale gelicek senin bir parçan olucak sütün bile onun acıkma durumuna göre akıcak rabbim herşeyi öyle güzel planlamışki sen merak etme herşey yoluna girecek kırk yıllık anneymişsin gibi olucaksın sıkma canını birazdaha rahat olmaya çalış

Ben ve cevremdekilerde seni seviyoruz dedik ve demeye devam ediyoruz aynen dedigin gibi bak emzigini vereceksin oyin oynayacaksiniz vs diyorum cevabi hazir .. ben cocuk bakiciligi yapamam.. inanabiliyormuaun 4yasinda ve bukadar net konusuyor.. bilmiyorum yasayip gorecegim herhalde.. hatta 1ay oncesine kadar dr gitme kardesim iconee kalsin diyorsu neyseki simdi kendi eliyle kaenimi kavrayip cikaricam kardesimo diyor bakalim bizi neler bekliyor :))

Sumeyye zehra benim kiz allahtan yumisak davraniyor karnima yanastiginda dikkatli hircin degil ama seninkinin aksine bana daha cok baglandi ben kizsam babasi yanina cagirir gitmez ille bana sarilacak sarilmayana kadar aglamasi susmaz .. kizan benim yine mwdwt benden umuyor bakalim neyapicam.. ins. Krese godecekte belki ozaman rahatlqrim tabiki kardesinden sonra gitmek iatermi oda muamma rabbim yardimcimiz olsun.. cocuklarin psikolojileri etkilenmeden ins. Atlatabiliriz..

Beklemek belirsizlik ne kotu sey ya benim oglanin hic gelesi yok yukarda toplandi duruyor hem annem tarafimdan hem esimin tarafindan yurtdisindan gelenler var surekli dogur dogur biz gitmeden gorelim diye baski yapiyolar ama bende ne sanci var ne agri ayin sonunada gorumcem gidiyo ogretmen oda cok gormek istiyo yarin kontrol var ama bebek kanala inmemis dicek doktor biliyorum hurma yiyorum ama yalan yok gunduzleri yuruyemiyorum aksamda pilim bitmis oluyo napsam bilemedim

canım yarınmı gidiyorsun nisa ya bende çarşamba günü gidicem çarşamba günü hamileler için seminer var hastanede eğer doğurmazsam onada katılıcam inşallah

Bugün itibariyle 40+1 olduk ve artık takvimimiz bile yok oldu.her kontrolümuzde ne sancı var nede suda azalma.dr.her seferinde gene dogurmadan geldin diyor.bu kadar uzun süreceğini hic tahmin etmemiştim.hergün daha dogurmadan mı diye arayanlarda cabasi.yarın kontrolüm var ve artık suni sancı yada sezaryana karar vermek zorundayım.bazıları suni sanciyla hemen açılmasının olduğunu yazmış ama bazıları da suni sanciyla acı çekmesine rağmen açılma olmayıp sezaryana alinmis.suan okadar kararsızım ki.hemen sezaryan istemiyorum ama ya suni sanciyi çekip acilma olmazsa.hayırlısı olsun diye dua ediyorum hep.normal doğuma okadar hazırlamıştım ki kendimi.her tuvalete gidişimde camasirimda bir belirti görmeyi umuyorum ama malesef..hayırlısı bakalım beklemeye devam

Bugun Doktor kontrolumuz vardi. Biraz keyfimiz kaçtı. Doktor suyun azaldığını ve plesanta nın yaslanmaya başladığını söyledı ve Perşembe sezeryan randevusu verdı. Kendimizi o kadar normal doğuma alıştırmıştık ki şok olduk tabi. Bugün emin olmak için başka bir doktora daha gidiyoruz. Suyu azalıp , plesantası yaşlandığı için aynı durumda kalan kimse var mı aramızda? Hiç istemiyorum sezeryan bebek daha küçük. Bugün sat a gör 37+3deyiz. Çok sorunsuz bir hamilelik geçirdim sonu da istediğimiz gibi olsun diye bekliyorduk

canım yarınmı gidiyorsun nisa ya bende çarşamba günü gidicem çarşamba günü hamileler için seminer var hastanede eğer doğurmazsam onada katılıcam inşallah

Aa evet banada soylemislerdi ama ben ogune kadar kesin dogururum diye dikkate almamistim

Annesi ve babasının beklemekten sabırsızlandığı bir günde 05.08.2013 saat 17.15 te sezeryanla dünyaya geldi minik yavrum.
Bir türlü memeyi ağzına almayan inatçı kuzumu sütümü yettiğince sağarak besliyorum.tabi arada mamada veriyorum mecburen sezeryanımız çok şükür iyidi tabi ilk günlerim oldukça zordu. şimdi şimdi oğlum dünyaya ben de anneliğe alışıyorum.dikiş yerlerimin acısı baya azaldı.
Yaşadığım tüm zorluğa oğlumun bir gülüşü yeter.
Allah herkese annelik duygusunu yaşamayı nasip etisn inşallah.
Kaka kokusunun hiç bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdim :)
bebeşimiz eşime çok benziyor o işe gidince klonlanmış minik hali yanımda kalıyor sanki :)

rabarbacım canım sanada hayırlı olsun. Sağlıcakla büyüt inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…