- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.381
Kizlar aslina bakarsaniz benimde bir sorunum var ozellikle ikinci cocugu bekleyenler ve kucagina alanlara...
Benim ikinciside kiz ve tam 4yasinda ilki ve artik herseyi kavriyor dogal olarak.. 13ayliktan beri odasini ayirsim hic yanimda yatirmadim ..kokuma alismasin diye en guzel zamanlarinda bile uyutmadim yatagimda.. uzun zamandir odasinda yatmak istemiyor oyuncaklarindan korktugunu soyluyor isik acik olsun istiyor halbuki gecen yila kadar boyle bir sorunumiz yoktu onceden uyku satin geldi hadi kizim uykuya dedigimde sesini cikarmayan kiz simdi basbas agliyor ben uyumicam cizgifilm izlicem vs diyor ve 11.30 12den oncede uyumuyor ve kardesine takmis vaziyette herkez beni sevecek bir annem kardesimi sevecek diyor. Gecen halasina halacim annemle annanem kardesimle ilgilenecek altini alacak karnini doyuracak ben nolucam bende senin yanina geleyimmi demis.. kizlar cok uzattim ama 3gun sonra kismetse dogurucam ve bu olasiliklari dusununce afakanlar basiyor beni bana fikir verebilirmisinoz nasil bir tavir yapayim.. haliyle yeni gelen bebek yanimda yatacak bir muddet ablasiyla ilgilenemem napabilirim..
Kızlar bunlar kızımın kurabiyeleri teyzesiyle yaptık eve gelenlere ikram etmek için
Eki Görüntüle 780805
Bunlar da hastanede ikram ettiğimiz trufflarımız
Eki Görüntüle 780806
Çok güzel ve keyifli geçti. 15 kişi kadardık. Bir cafe nin bahçesinde yaptık. Masanın etrafını arkadaşlarım süsledi. Gelenlere hastane hediyesi tarzı hediye verdik. Yemek yiyen yemek yedi, birşey içmek isteyen birşeyler içti. Sona doğru pasta kestik, pasta çok ciciyi. Gelen hediyeleri açtım. Bol bol resim çekildik. Bir iki resim ekleyeyim.
Butun hamileligim yazdiklarinizi okuyarak gecti birkac defa bende yazdim. Simdi sira bana geldi sabah erkenden hastaneye gidicez ve sezaryenle ogluma kavusacam insallah. Rabbim herkesin yardimcisi olsun. İyi geceler
Kızlar hastaneye gittim sancım var açılma başlamış. eve gönderdiler sabaha karşı gel sancını evde çek dediler. yarın Allah izin verirse kızım kollarımda olacak. dua edin bana lütfen. döndüğümde yazarım yaşananları
Günaydın kızlarHerkes iyidir umarım
Gunaydin canim. Benim tarafda sular durgun, umarim sen de iyisindir.
çok heyecanlıyım yarın sezeryan olucam korku sevinç endişe bi dolu duygular yaşıyorum.ben şimdi annemi olucam inanamıyorum rüya gibi.hep ağlıyasım var çok duygusalım.
sağol cnm deniycem bunu..arkadaşlarda dedi aynısını...çok fena durumdayım çünkü sağdığımız halde semserttt...lansinohun elektrikli pompası cnm bu arada...az önce yaptık biraz daha iyiydi...daha doğrusu sol meme iyi oluyo zaten de sağdakinde sorun oluyodu o da iyiydi demin..ama hala sertt...bu arada ne kadar arayla yapmak lazım bunu? yani 2-3 saatte bir fln mı mesela...içi nasıl boşalır tamamen...
teşekkürler cnm...biberon ben de istemiyorum ama mecbur kaldık..kaşığa mı geçelim diyorsunuz yani...
bugün direk memeden emzirmeyi denedik yine ama yok olmuyo( hem ucu yok hem de çok sert olduğu için tutamıyo kızım ( mecbur uc takmak zorunda kalıyoruz
teşekkürler canım aminnn...deniycem sıcak kompresi yine...beni de ateş basıyo sürekli ter ateş vucudumda...dışardan bişey yok içerden yanıyorum resmen...bir de duş alabilsem..hala ayakta duramıyorum ki...ameliyat yerim çok fena...içerden acıyo yanıyo...bütün organlarım sarkıyo sanki ayaga kalkınca...
çok teşekkürler canım aminnn
angeldan haberi olan yok mu çok merak ettim
Kizlar aslina bakarsaniz benimde bir sorunum var ozellikle ikinci cocugu bekleyenler ve kucagina alanlara...
Benim ikinciside kiz ve tam 4yasinda ilki ve artik herseyi kavriyor dogal olarak.. 13ayliktan beri odasini ayirsim hic yanimda yatirmadim ..kokuma alismasin diye en guzel zamanlarinda bile uyutmadim yatagimda.. uzun zamandir odasinda yatmak istemiyor oyuncaklarindan korktugunu soyluyor isik acik olsun istiyor halbuki gecen yila kadar boyle bir sorunumiz yoktu onceden uyku satin geldi hadi kizim uykuya dedigimde sesini cikarmayan kiz simdi basbas agliyor ben uyumicam cizgifilm izlicem vs diyor ve 11.30 12den oncede uyumuyor ve kardesine takmis vaziyette herkez beni sevecek bir annem kardesimi sevecek diyor. Gecen halasina halacim annemle annanem kardesimle ilgilenecek altini alacak karnini doyuracak ben nolucam bende senin yanina geleyimmi demis.. kizlar cok uzattim ama 3gun sonra kismetse dogurucam ve bu olasiliklari dusununce afakanlar basiyor beni bana fikir verebilirmisinoz nasil bir tavir yapayim.. haliyle yeni gelen bebek yanimda yatacak bir muddet ablasiyla ilgilenemwyecegim napabilirim..
Kızlar ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sürekli ağlama modundayım 2 gündür dışarı çıkardı eşim. Bugünde kızımızı alalım cıkalım dedi. bi yandan idare edebilirmiyim korkusuyla cıktık. biraz gezindik bi başladı ağlamaya mememi veriyorum inat ediyor biraz emiyor ağlayarak cıkarıyor bidahada susmuyor.. kendimi bebeğime bakamıcak gibi hissediyorum. yarın doktor kontrolü var ya aglarsa ya susmazsa ya beni istemezse yok maması falan baş edebilirmiyim die düşünüp duruyorum. ilk günden bu yana yaşadıgım dogum sıkıntısı, hastaneye tekrar yat, evime gelip kavga eden kv. ve mamaya alıstırılan kızım sanırım cok bunaldım. sımdı kızım aglasa katılacak diye aklım cıkıyor hemen anneme verıyorum aglamaya baslıyorum ya bişey olursa falan die.. kendimle konuşup duruyorum napıcagımı şaşırdım. eşim deseniz beni idare etmeye çalışması kızımızın aglaması o bile bunaldı napacagını şaşırdı korkuyor. sanırım onuda korkuttum.. ben kafayı yemek üzereyim(( kv. görümceler eve gelse daha bi panik oluyorum ya beni emmek istemezse ağlarsa onların istediği gibi mamayı vermek zorunda kalırsam diye. offffffffffffff bitmiyor sorularım kızlar çok kötü durumdayım. kızım beni istemiyor reddediyor diye düşünüyorum..
sağol cnm deniycem bunu..arkadaşlarda dedi aynısını...çok fena durumdayım çünkü sağdığımız halde semserttt...lansinohun elektrikli pompası cnm bu arada...az önce yaptık biraz daha iyiydi...daha doğrusu sol meme iyi oluyo zaten de sağdakinde sorun oluyodu o da iyiydi demin..ama hala sertt...bu arada ne kadar arayla yapmak lazım bunu? yani 2-3 saatte bir fln mı mesela...içi nasıl boşalır tamamen...
teşekkürler cnm...biberon ben de istemiyorum ama mecbur kaldık..kaşığa mı geçelim diyorsunuz yani...
bugün direk memeden emzirmeyi denedik yine ama yok olmuyo( hem ucu yok hem de çok sert olduğu için tutamıyo kızım ( mecbur uc takmak zorunda kalıyoruz
teşekkürler canım aminnn...deniycem sıcak kompresi yine...beni de ateş basıyo sürekli ter ateş vucudumda...dışardan bişey yok içerden yanıyorum resmen...bir de duş alabilsem..hala ayakta duramıyorum ki...ameliyat yerim çok fena...içerden acıyo yanıyo...bütün organlarım sarkıyo sanki ayaga kalkınca...
çok teşekkürler canım aminnn
angeldan haberi olan yok mu çok merak ettim
Günaydın hayırlı sabahlar diliyorum
Günaydın canım senin ne zaman kontrolün?
Kızlar ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sürekli ağlama modundayım 2 gündür dışarı çıkardı eşim. Bugünde kızımızı alalım cıkalım dedi. bi yandan idare edebilirmiyim korkusuyla cıktık. biraz gezindik bi başladı ağlamaya mememi veriyorum inat ediyor biraz emiyor ağlayarak cıkarıyor bidahada susmuyor.. kendimi bebeğime bakamıcak gibi hissediyorum. yarın doktor kontrolü var ya aglarsa ya susmazsa ya beni istemezse yok maması falan baş edebilirmiyim die düşünüp duruyorum. ilk günden bu yana yaşadıgım dogum sıkıntısı, hastaneye tekrar yat, evime gelip kavga eden kv. ve mamaya alıstırılan kızım sanırım cok bunaldım. sımdı kızım aglasa katılacak diye aklım cıkıyor hemen anneme verıyorum aglamaya baslıyorum ya bişey olursa falan die.. kendimle konuşup duruyorum napıcagımı şaşırdım. eşim deseniz beni idare etmeye çalışması kızımızın aglaması o bile bunaldı napacagını şaşırdı korkuyor. sanırım onuda korkuttum.. ben kafayı yemek üzereyim(( kv. görümceler eve gelse daha bi panik oluyorum ya beni emmek istemezse ağlarsa onların istediği gibi mamayı vermek zorunda kalırsam diye. offffffffffffff bitmiyor sorularım kızlar çok kötü durumdayım. kızım beni istemiyor reddediyor diye düşünüyorum..
Benim 7 yaşını doldurmuş oğlum bile aynı nazları yapmaya başladı. Bu yüzden bence 4 yaşındaki kızın az bile yapıyor. :)
Bu durumdan ben de korkuyorum aslında ama doktorlar her zaman "senin yerin ayrı, onunki ayrı" mesajını birinci çocuğa verin diyor. Ben farkında olmadan bunu başından beri fazlasıyla yapıyorum, bu sefer de "anne sen kardeşimi sevmeyecek misin?" diye bana tavır yapıyor.
Hamileliğim zor geçti ve bu süre içerisinde fark ettim ki benimle ilişklerini acayip kopardı. Eşime düşkünlüğü kat kat arttı. Çünkü doğumdan sonra benim kardeşiyle daha çok ilgileneceğimi bildiği için kendine 'sağlam bir ebeveyn' arıyor! :)
Okuduklarım ve hissettiklerim kadarıyla, büyük çocuğu küçük çocuğun bakımına dahil etmek çok önemli. Onun bir abi-abla olduğunun vurgulanması, anne ve babayla birlikte kardeş üzerinde büyük çocuğun da sorumluluk sahibi olduğunun belirtilmesi, (mesela alt değiştirileceği zaman 'hadi yetiş ablası bize bir bez getir' denilip, sonrasında 'ah sen olmasaydın ben kardeşini nasıl büyütürdüm' gibi övgü dolu sözler söyleyerek sevilmesi vs.), arada sırada bebeği babaya ya da evdeki br başka ilgilenen kişiye teslim edip, onunla eskiden olduğu gibi bir süre birlikte yatılması ya da oyun oynanması ya da masal okunması vs. büyük çocuğun bu dönemi daha kolay geçirmesini sağlayacaktır.
Bulduğum iki yazı da ilgini çekebilir.
Çocuğunuzu kardeşinin gelişine hazırlamak! « Annece.org
Çocuklarda Kardeş Kıskançlığı - Psikoloji - Psikiyatri - Psikolog - Depresyon - Kaygı
Beklemek belirsizlik ne kotu sey ya benim oglanin hic gelesi yok yukarda toplandi duruyor hem annem tarafimdan hem esimin tarafindan yurtdisindan gelenler var surekli dogur dogur biz gitmeden gorelim diye baski yapiyolar ama bende ne sanci var ne agri ayin sonunada gorumcem gidiyo ogretmen oda cok gormek istiyo yarin kontrol var ama bebek kanala inmemis dicek doktor biliyorum hurma yiyorum ama yalan yok gunduzleri yuruyemiyorum aksamda pilim bitmis oluyo napsam bilemedim
canım yarınmı gidiyorsun nisa ya bende çarşamba günü gidicem çarşamba günü hamileler için seminer var hastanede eğer doğurmazsam onada katılıcam inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?