- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.401
Kızlar maalesef sezeryana alınıyorum şu an dua edin de bari ağrısız olsun
Bebişin kalp atışları iyi değil dedi doktorumuz
Çıkmak istiyormuş çıkamıyormuş kuzum
Kesilcez inşallah ağrısız olur dualarınızı bekliyorum
Annesi ve babasının beklemekten sabırsızlandığı bir günde 05.08.2013 saat 17.15 te sezeryanla dünyaya geldi minik yavrum.
Bir türlü memeyi ağzına almayan inatçı kuzumu sütümü yettiğince sağarak besliyorum.tabi arada mamada veriyorum mecburensezeryanımız çok şükür iyidi tabi ilk günlerim oldukça zordu. şimdi şimdi oğlum dünyaya ben de anneliğe alışıyorum.dikiş yerlerimin acısı baya azaldı.
Yaşadığım tüm zorluğa oğlumun bir gülüşü yeter.
Allah herkese annelik duygusunu yaşamayı nasip etisn inşallah.
Kaka kokusunun hiç bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdim :)
bebeşimiz eşime çok benziyor o işe gidince klonlanmış minik hali yanımda kalıyor sanki :)
rabarbacım canım sanada hayırlı olsun. Sağlıcakla büyüt inşallahEki Görüntüle 781217 Eki Görüntüle 781227 Eki Görüntüle 781240
Kızlar maalesef sezeryana alınıyorum şu an dua edin de bari ağrısız olsun
Bebişin kalp atışları iyi değil dedi doktorumuz
Çıkmak istiyormuş çıkamıyormuş kuzum
Kesilcez inşallah ağrısız olur dualarınızı bekliyorum
Kizlar hepinize merhaba kac gundur yazmayinca belki tahmin edenler olmustur..15 agustos persembe saat 13.50 de kizimiz yagmurumuz dunyaya geldi...herseyi uzunca yazmak isterdim ama imkansiz..epidural sezeryan oldum.dogum guzeldi hem heyecanli hem keyifli...esim de girdi kamera foto cekti..dogum ok ama anestezi etkisi gectiginden beri perisanim ilk gun hic kalkamadim ikinci gun bagira cagira acilar icinde.bibsuru agri kesiciler vs yapildi bana misin demedi..cnrtsi ciktim hast.den ama hala ayakta duramiyorum..dikis yerim.cok aciyo ayaga kalkinca ic organlarim asaga cektiriyo sanki..ha bi de goguslerim semsertt bebek ememiyo sagip veeiyoruz mecburen hic istemezdim biberon amaa mecbur...ilk gun cok iyiydi ama snra gelmedi hast.denmama verdiler sinirimden òldum ama ona da mecbur kaldim..simdi de ozellikle sag meme bildigin tas..sut var ama sagmakla bile bosalmiyo..nasi rahatlaticam goguslerimi yrdm edin..sicak kompres yapiyorum fayda etmiyo..bu arada angeldan hbr var mi..
Öncelikle şunu aklından hiç çıkarma bence; bebeğine en iyi bakacak kişi kesinlikle SEN'sin! Eğer senden daha iyi bakacak biri olsaydı, o evlat sana değil, ona verilirdi!
Lohusa sendromu denen şey illâ ki olacak diye de kendinizi şartlandırmayın. Örneğin ilk hamileliğim süresince sürekli sinir küpüydüm, oğlum doğunca bütün sinirlerim alınmış gibi rahatladım.
Aklından lohusa olduğunu, sinirlerinin gergin olduğunu falan -biliyorum kolay değil ama- çıkar! Bebeğinin seni istememesi mümkün mü hiç? O seni seçti, sana gönderildi, sevgine, ilgine muhtaç bir şekilde bekliyor şu anda. Sadece şu var ki bebekler annelerinin her tür gerginliğini, stresini veya mutluluğu hemen hissederler ve etkilenirler. Bebeğini her kucağına aldığında bütün stresinden, hatta dünyadaki her tür sorundan arınmış olduğunu düşünerek al ve ilgilenmeye başla. Hatta mümkünse önce ellerini yüzünü suyla yıka. Su gerçekten mucizevi bir şeydir ve biriken olumsuz enerjilerden arındırır.
Ayrıca bebeğin her yerde ağlayabilir, bunun hiç bir önemi yok. Eğer sen yanındaysan, onun ihtiyacı olan her şey de yanında demektir. Kendine sonuna kadar güven! Başkalarının bakışlarına, sözlerine kulaklarını tıka. Bebeğin ağladığında onu sakince, şefkatle, sevgiyle kucağına al ve sana söylediği şeyi anlamaya çalış. Şu an farkında olmayabilirsin ama onun dilinden sadece sen anlıyorsun aslında. Eğer dinlersen hemen ihtiyacı olan şeyi ona verirsin ve onu huzura kavuşturursun.
Bir de bu dönemi rahat atlatmak için papatya çayı ve omega3 bitkisel tabletleri içebilirsin. Ben doğumdan sonra balık yağı tableti kullanmayı planlıyorum. Bir yerde okumuştum; hamilelikte ve emzirme döneminde bebek ihtiyacı olan omega3'ü anneden alıyormuş. Vücutta omega3'ün kaynağı da beyinmiş. Eğer anne, bebeğin kendisinden aldığı omega3'ü yerine koyamazsa, annenin beyin dokusu zarar görürmüş. Lohusalıktaki engel olamadığımız sinirsel yıpranmalar da buradan kaynaklanıyormuş. Bu yüzden omega3 balık yağı tableti de bu dönemine destek olabilir.
Ayrıca unutma ki yalnız değilsin... :)
bende hiç iyi değilim sürekli bi ağlama isteği modundayım..kızıma bakamamaktan korkuyorum..şimdilik anem var onla bakıyorum ama o cumartesi gidicek yalnız kalıcam ya kızım ağlar ve susturamazsam gazını çıkaramazsam vs.diye diye kafayı yiycem..annem gidince kv görümce hergün gelir artık durmadan bi akıl vericekler offf....Allah yardımcımız olsun canım herkeste aynı dertler var
Günaydın herkese:)) luboyf gsgsy ne yaptınız günlerimiz aynı sizinle benim gibi beklemede misiniz???? Arasta dan haber var mı çok merak ediyorum canım benim kızı doğduğundan beri hep sorunlarla karşılaştı inşaallah iyileşmiştir idacık güzel haberlerini duyarız
Canım benimmm seni görmek ne güzel zaten havadan dolayı bugün duygusalım yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu :) Öpüyorum seni çok çok minik burunlu kızını da tabi :)
Evet ben bugün duygusallardayım siz de gelin üstüme üstümeİdaya çok üzüldüm ama o annesi gibi güçlü bir kızdır eminim çabucak toparlanır dönerler evlerine. Kesin nazar değdi kıyamam ya Allah en acilinden şifalar versin idoşa. Annesine de sabırlar versin AMİN.
Canım sakın kendini suçlama bilemezdin. Allahım senin yavruna da en kısa zamanda şifa versin inşallah.
Ah canım benim zamanım şimdilik okumaya yetiyor ne zaman yazmaya kalksam bir inga sesi bölüyor kelimeleri:) gaz problemimiz başladı . Uyumakta zorluk çekiyor kızım surekli emmek istiyor 24 saat memeler açık :)
Daha dogum hikayemi yazamadim . Ama sizden haberim var takipteyim :)
Bu arada size söylemek konusunda kararsız kalmıştım . Ama arasta pazar gunünden beri hastanede sanıyorum bugun çıkacak. İda sepsis olmuş damar yolu açıla açıla mikrop kapmış yavrum benim . Ama tedaviye yanıt vermiş hayatı tehlike atlatilmis şükür . Nolur dua edin onun icin yavrum benim nazarmi değdi nolduysa kuzum onca şey atlattı .
canım hoşgeldin,bebişler başlarda hep böle oluyomuş bende merakla ogünleri bekliyorum gercektenkolay gelsin inş cok cabucak büyüsün incin
arastanın allah yardımcısı olsun gercekten nazar var sanırım,dua edicem her aklıma geldiğinde inş yüzü güler bi an önce.idacık sağlıkla büyür inş
Kızlar öncelikle soruma cvp verenlere çok teşekkür ederim göğüs kuruluğu ile ilgili.. Alıntı yapmıştım ama tel kapandığı için gitti alıntılarım.. Krem sürmeye başlıycam geç bile kalmışım demekki..
Arasta için çok üzüldüm geçmiş olsun, inş en kısa sürede güzel haberlerle aramızda olur.. Dua edicem ona ve bebeğine de...
Doğum hikayelerini paylaşanlar harikasınız , ne güZel doğumlar .. İnş bize de nasip olur sağlıkla alırız kucağımıza. Soğukkanlılığınızı takdir ettim.. Bana da lazım biraz..
Bugün de doğum yapcak arkadaşlar dualarım sizinle.. Güzel haberler getirin , bize de dua edin..
Bekleyen arkadaşlarım ahhh ahhh napcaz biz yahu))
Canım senin ve İnci'nin iyi olmasına çok sevindim.eksikliğinizi hissettiğim için bir sesleneyim dedim size,aklımızdasınız hep.merakta ediyoruz sizi,bebeklerinizi.bir süre uğramayınca(ki çok normal,bebekler bütün vaktinizi alıyordur) inşallah ters giden bişeyler yoktur diye endişelenmeye başlıyorsun.çok şükür sen ve kızın iyiymişsiniz.İda içinde çok üzüldüm.herkesin her an yaşayabileceği bişey aslında ama tanıdık birinin başına gelince kıyamıyor insan.anladığım kadarıyla çok ta ağır atlatmış.hayati tehlike falan demişsin.Allah'ım en kısa zamanda tüm hastalarada,İda'ya da şifa versin.Arasta'nın inşallah yüzü güler,kızı da artık evinde ve kollarında olur.Geçmiş olsun ARASTA'CIM ve İDA'CIM.DUALARIM SİZLERLE.Haber verdiğin için çok sağol PARME'CİM.öpüyorum İNCİ'Nİ
Bende arasta yi merak ediyordum , cok gecmis olsun , insallah İDA hemen iyileşsin , bebekler küçük oldugu icin bağışıklık sistemi de zayıf oluyor , Allah şifa versin bir an önce insallah , ne korkmuşlardir simdi , Allah sabır versin
kızlar maalesef sezeryana alınıyorum şu an dua edin de bari ağrısız olsun
bebişin kalp atışları iyi değil dedi doktorumuz
çıkmak istiyormuş çıkamıyormuş kuzum
kesilcez inşallah ağrısız olur dualarınızı bekliyorum
Tatlım benim kıyamam sana hiç öyle düşünme çok güzel bir anne olacaksın buna eminim yavaş yavaş onun dilinden anlayacaksın emin ol. Huysuzlanırsa al kucağına ve şarkı söyle hafif hafif salla. Ben uydurup uydurup söylüyorum sürekli onunla konuşuyorum kendimize ait ninnimiz bile var :)) sakinleşip bana bakmaya başlıyor gözleri kapanıyor gülümsüyor kendince mıkırdanıp bir şeyler anlatıyor uyuyor sonra :) lütfen bunu dene çok öpüyorum masalımızı :)
çok tatlı maşallah annem ben kardeşim ekrandan yedik oğluşunu ayyy sen bol bol nazar duası okut bebişine suphanallah barikallahAnnesi ve babasının beklemekten sabırsızlandığı bir günde 05.08.2013 saat 17.15 te sezeryanla dünyaya geldi minik yavrum.
Bir türlü memeyi ağzına almayan inatçı kuzumu sütümü yettiğince sağarak besliyorum.tabi arada mamada veriyorum mecburensezeryanımız çok şükür iyidi tabi ilk günlerim oldukça zordu. şimdi şimdi oğlum dünyaya ben de anneliğe alışıyorum.dikiş yerlerimin acısı baya azaldı.
bebeşimiz eşime çok benziyor o işe gidince klonlanmış minik hali yanımda kalıyor sanki :)
rabarbacım canım sanada hayırlı olsun. Sağlıcakla büyüt inşallahEki Görüntüle 781217 Eki Görüntüle 781227 Eki Görüntüle 781240
Uzun bir süreden sonra tekrar merhaba:) Bedenen ve ruhen o kadar yorgundum ki Cumartesi hastaneden çıktığımızdan beri yazamadım. Kızım doğduğundan beri çoğu zamanı hastanede geçirdik nerdeyse. Çok ciddi bir hastalık atlattık çok şükür ve umarım bu son olur. O kadar çok damar yolu açıldı ki yavru kuşuma maalesef minik bedeni mikroplara karşı koyamadı ve sepsis olduk. Yani kana mikrop karışması. Geçtiğimiz salı günü refleks filan yoktu renk sapsarı çocuk doktoru ve hemşireler panik içinde Bursaya sevk düşünüyor, hayati tehlike hat safhada. Hayır dedi eşim doktora sevk filan yok sen tedavi edeceksin. Tabi doktorun güveni yerine geldi Allah ondan ve kızıma kendi yavrularına gösterdikleri özeni gösteren hemşirelerden bin kere razı olsun. Öyle iyi ettiler ki kızımı :) Allah kimseyi evladıyla sınamasın çok zordu. Herşeyde bir hayır vardır diyorum, belki bunu atlattığı için çok güçlü bir savunma sistemine sahip olacak. Kolay kolay hastalanmayan bir kız olacak inşallah. Başta Parme olmak üzere kızım için dua eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Parme nazar değdiğini düşünmüş ben de aynen öyle düşünüyorum her okuduğumda çenelerim ayrılıyor esnerken. Misafir filan gelmesini istemiyorum artık kızıma tekrar nazar değecek diye ödüm kopuyor.
canımmm nolur üzülme yaa
yaşadıkların lohusa bir kadın için tabıkı çok zor ama dayan lütfen
bende ilk doğumumda on beş gün boyunca bebeğimin bezini bile değiştirememiştim düşün yani
ya bacağına bişey olursa diye
annem 'kızım sen bu çocuğu büyütene kadar kafayı yemezsen iyidir' diyordu hep
sonrasında RABBİM öyle bir güç verdi ki çok şükür 4 yaşına kadar kimseden bir yardım almadan büyüttük
tabi huysuzlandığı da oldu hastada oldu
sende biraz daha toparlandığında öyle güzel bakacaksın ki meleğine sen bile kendine şaşıracaksın
merak etme tecrübeyle sabit....
...
ah canım benim bunların hepsi inan bana geçici duygular o küçük pıtırcığın belli bi zamandan sonra sensiz nefes alamıyacak hale gelicek senin bir parçan olucak sütün bile onun acıkma durumuna göre akıcak rabbim herşeyi öyle güzel planlamışki sen merak etme herşey yoluna girecek kırk yıllık anneymişsin gibi olucaksın sıkma canını birazdaha rahat olmaya çalış
Annesi ve babasının beklemekten sabırsızlandığı bir günde 05.08.2013 saat 17.15 te sezeryanla dünyaya geldi minik yavrum.
Canım Ben Milupanın Bebekler İçin Rezene Çayından Verdim Her Gün 50cc Veriyorum. Gazın Artmasını Engellemek İçinde Philips Avent Yeni Doğan Biberonu Aldım. Onun Dışında Metsil Kullanıyorum. Bir De Şimdi Acı Elma Yağı Alacağım Topuklarına Sürünce İyi Geliyormuş. Yapılabilecek Herşeyi DEniyorum Ama Durumda Değişiklik Yok Malesef..Canııım ben varım benım oğlum da aynı şeyi yapıyor cok uzuluyorum. Sutym de var ac ama nıye boyle yapıyo kı.. Sonra baskalarının yanında meme aranıyor gıbı yapıyo hep o kadar cok ugradıyorum ki alsın diye.. Her gelen de bu çocuk aç diyor. Şeytan diyor aç memeyi yanlarında dene.. Napıcaz guzelim ya..
Canım benim tekrar merhaba :) lafımı olur biz artık bir aile olduk . Senin icin acısa çanakkalede ben istanbulda acısını hissediyorum. Biliyorum ki çağlam incimin canı yandığında seninki yandı .
Sonu iyi biten hersey iyidir . Bunda da vardır bir hayır diyip unutacağız. Kızlarımız icin .
Eminim bağışıklık sistemi artık çok kuvvetli idanin. Artık rahat bir nefes al. En guzel anlarınızın tadını çıkar tatlim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?