- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.421
Kızlar siz gündüz ve gece bebeğinizi nasıl giyidiriyorsunuz? Bizimki hep alttan çıtçıtlı kolsuz body ve üstüne uzun kollu zıbın, altına da ayaklı pijama oluyor ve uyurken (ki genelde uyuyor) üzerini penye battaniye ile örtüyorum. Çok mu oluyor bilmiyorum gece gündüz aynı moddayız, ha içine de bi ufak çorap giydiriyorum...
Bir de sizinkinin kafası sürekli terliyor mu? Beni emmeye başladı an kızımın kafası ter içinde kalıyor, bir de yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı yavrumunMillet öptü o yüzden mi acaba? Ah kimseye dinletemiyorum ki öpmeyin diyorum ellerinizi yıkamadan ellemeyin yüzünü diyorum ama çok titiz davranıyorsun diye eleştiriler altında kalıyorum (
Kızlar siz gündüz ve gece bebeğinizi nasıl giyidiriyorsunuz? Bizimki hep alttan çıtçıtlı kolsuz body ve üstüne uzun kollu zıbın, altına da ayaklı pijama oluyor ve uyurken (ki genelde uyuyor) üzerini penye battaniye ile örtüyorum. Çok mu oluyor bilmiyorum gece gündüz aynı moddayız, ha içine de bi ufak çorap giydiriyorum...
Bir de sizinkinin kafası sürekli terliyor mu? Beni emmeye başladı an kızımın kafası ter içinde kalıyor, bir de yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı yavrumunMillet öptü o yüzden mi acaba? Ah kimseye dinletemiyorum ki öpmeyin diyorum ellerinizi yıkamadan ellemeyin yüzünü diyorum ama çok titiz davranıyorsun diye eleştiriler altında kalıyorum (
My honey ve Luboyf ikinizide ne kadar çok normal dogum istediğini biliyorum. Keske istediğiniz gibi olsaydı. Ancak 18 gun once sezaryan olan biri olarak sunu söyleyebilirim iyiki hic normal doguma kalkismamisim. Çok memnun kaldım ilk günden beri çok iyi hissediyorum arada lohusa oldugumu hatırlamam icin çok ufak sizi var o kadar.
Diyeceğim o ki bunun icin sakın kendinizi üzmeyin. Önemli olan guzel bebeklerinizin ve sizin saglıgınız nasil doğurduğunuz değil.
Ayrıca my honey 37+ 6 da tüm organları boyu ve vücudu gelişmişti kızımın. Doktorum surekli 37+ 0 dan sonra gecen günlerin bir öneminin olmadıgını söyledi . Yaşadığımız kan kaybı olmasa her acıdan sorunsuz bir doğumlu. Eminim senin minik oğlunda çok iyidir. Panik yapma stres olsun etkiliyor canım .
Her ikiniz icinde hayırlısı olsun. İyi haberlerinizi bekliyoruz
Uzun bir süreden sonra tekrar merhaba:) Bedenen ve ruhen o kadar yorgundum ki Cumartesi hastaneden çıktığımızdan beri yazamadım. Kızım doğduğundan beri çoğu zamanı hastanede geçirdik nerdeyse. Çok ciddi bir hastalık atlattık çok şükür ve umarım bu son olur. O kadar çok damar yolu açıldı ki yavru kuşuma maalesef minik bedeni mikroplara karşı koyamadı ve sepsis olduk. Yani kana mikrop karışması. Geçtiğimiz salı günü refleks filan yoktu renk sapsarı çocuk doktoru ve hemşireler panik içinde Bursaya sevk düşünüyor, hayati tehlike hat safhada. Hayır dedi eşim doktora sevk filan yok sen tedavi edeceksin. Tabi doktorun güveni yerine geldi Allah ondan ve kızıma kendi yavrularına gösterdikleri özeni gösteren hemşirelerden bin kere razı olsun. Öyle iyi ettiler ki kızımı :) Allah kimseyi evladıyla sınamasın çok zordu. Herşeyde bir hayır vardır diyorum, belki bunu atlattığı için çok güçlü bir savunma sistemine sahip olacak. Kolay kolay hastalanmayan bir kız olacak inşallah. Başta Parme olmak üzere kızım için dua eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Parme nazar değdiğini düşünmüş ben de aynen öyle düşünüyorum her okuduğumda çenelerim ayrılıyor esnerken. Misafir filan gelmesini istemiyorum artık kızıma tekrar nazar değecek diye ödüm kopuyor.
Hanımlar hastanedeyim, yatış yaptım
Bebegimize kavusuyoruz, dua edin
Arasta'cım çok çok geçmiş olsun. Zor bir sınavdan geçtiniz. Umarım bundan sanki günler hep sağlıklı ve huzurlu olur.
bende annemle bakıyorum canım annem agladıgında alıp gazını cıkarıyor ılgılenıyor. kv ise aksine her agladıgında biberonla mama veriyordu. kızım o yüzden şimdi doymak bilmiyor.. annem dün bizi yalnız bıraktı eşim evde biraz rahat etsin çocuk ben hep burdayım die. akşam üstü oldu eşim, annem nerde kaldı gitmesin dursun burda demeye başladı. annemi aradık nerde kaldın artık gel die hemen geldi.. bende korkuyorum nedense.. şimdi annem yanımda konuşuyoruzda bi gece sizi yalnız bırakayım kocan işe baslamadan kendıne güvenın gelsın dio... hiç ama hiçç düşünemıyorum bile..
Kızlar birkaç tavsiyede bulunayım. Bebeğinizin ateşini sık sık ölçün, 38 i geçerse hemen doktora götürün. Yenidoğan için 38 çok ciddi bir ateş demek oluyor. Gaz şikayeti olanlar hazır meyve suları, nescafe, inek sütü, tahıl ve turşulardan uzak durun. İda'nın da oldu gaz şikayeti çocuk doktorunun tavsiyesiyle şu yazdıklarımı yemeyi, içmeyi kesince rahat bir nefes aldım. Giyim konusuna gelince büyükleri dinlemeyin ince giydirin. Siz ne kadar sıcaklıyosanız o da o kadar sıcaklıyor. Geceleri havanın durumuna göre ince bir battaniye örtülebilir. Emerken terlememesi için ben alt açma minderi üzerinde alıp emziriyorum yani vücuduma temas ettirmiyorum. Dolayısıyla terlemesi de azalıyor böylece.
Uzun bir süreden sonra tekrar merhaba:) Bedenen ve ruhen o kadar yorgundum ki Cumartesi hastaneden çıktığımızdan beri yazamadım. Kızım doğduğundan beri çoğu zamanı hastanede geçirdik nerdeyse. Çok ciddi bir hastalık atlattık çok şükür ve umarım bu son olur. O kadar çok damar yolu açıldı ki yavru kuşuma maalesef minik bedeni mikroplara karşı koyamadı ve sepsis olduk. Yani kana mikrop karışması. Geçtiğimiz salı günü refleks filan yoktu renk sapsarı çocuk doktoru ve hemşireler panik içinde Bursaya sevk düşünüyor, hayati tehlike hat safhada. Hayır dedi eşim doktora sevk filan yok sen tedavi edeceksin. Tabi doktorun güveni yerine geldi Allah ondan ve kızıma kendi yavrularına gösterdikleri özeni gösteren hemşirelerden bin kere razı olsun. Öyle iyi ettiler ki kızımı :) Allah kimseyi evladıyla sınamasın çok zordu. Herşeyde bir hayır vardır diyorum, belki bunu atlattığı için çok güçlü bir savunma sistemine sahip olacak. Kolay kolay hastalanmayan bir kız olacak inşallah. Başta Parme olmak üzere kızım için dua eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Parme nazar değdiğini düşünmüş ben de aynen öyle düşünüyorum her okuduğumda çenelerim ayrılıyor esnerken. Misafir filan gelmesini istemiyorum artık kızıma tekrar nazar değecek diye ödüm kopuyor.
canım ben gündüzleri yarım kollu çıtçıtlı badi ve altına patikli pijama giydiriyorum.. gece bile öyle duruyor. çok sıcak olursa üzerini ince tülbentle örtüyoruz. biraz serinde penye battaniyesini örtüyoruz.. kimi geceler kolları biraz serin gelirse annem üzerine uzun kollu badide giydiriyor..
bizde cok terliyoruz.. emzirirken benim ısısmızda onlara geçiyor.. emzirip uyudugunda kolumda tutmuyorum ki daha cok terlemesin die.. yoksa kollarımda uyusun saatlerce izliyeyim die bakıyorum.. alnımızda boncuk boncuk terler..
Biz nekadar titiz davransakta millet bunu sallamaz canım. bişey desen bitek çocuk sende mi var hepimiz büyüttük olur..
KiZlar bebisimi beğenelere tskler. Alıntı yapmıştım hepsi gitti.
Biri kıyafet sormuştu bence cok kalın giydiriyorduk CANIM , terleyen bebek hasta olurmuş terletmemen lazım. Demek sicakliyor.
Ben yarım kollu citcitli badi ve çorap penye örtüyle yatırıyorum bazen soğuk olunca altına çorap yerine patikli alt giydiriyorum.
Gündüzlerinde koksun badi çorap . Bazen çorabıda çıkarıyoruz .
Uzun kollu sadece yeni doğduğunda 2- 3 gun giydirdim.
O dediğin kırmızılılar sıcaktan oluyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?