2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben gündüzleri yarım kollu çıtçıtlı badi ve altına patikli pijama giydiriyorum.. gece bile öyle duruyor. çok sıcak olursa üzerini ince tülbentle örtüyoruz. biraz serinde penye battaniyesini örtüyoruz.. kimi geceler kolları biraz serin gelirse annem üzerine uzun kollu badide giydiriyor..

bizde cok terliyoruz.. emzirirken benim ısısmızda onlara geçiyor.. emzirip uyudugunda kolumda tutmuyorum ki daha cok terlemesin die.. yoksa kollarımda uyusun saatlerce izliyeyim die bakıyorum.. alnımızda boncuk boncuk terler..

Biz nekadar titiz davransakta millet bunu sallamaz canım. bişey desen bitek çocuk sende mi var hepimiz büyüttük olur..

KiZlar bebisimi beğenelere tskler. Alıntı yapmıştım hepsi gitti.
Biri kıyafet sormuştu bence cok kalın giydiriyorduk CANIM , terleyen bebek hasta olurmuş terletmemen lazım. Demek sicakliyor.
Ben yarım kollu citcitli badi ve çorap penye örtüyle yatırıyorum bazen soğuk olunca altına çorap yerine patikli alt giydiriyorum.
Gündüzlerinde koksun badi çorap . Bazen çorabıda çıkarıyoruz .
Uzun kollu sadece yeni doğduğunda 2- 3 gun giydirdim.
O dediğin kırmızılılar sıcaktan oluyordur

İlk hafta bende senin gibi giydirdim, ama ev çok sıcak oluyor,isilik oldu heryeri, şimdi ayaksız yarım kollu çıtçıtlı badi giydiriyorum ayaklarına da bi çorap o kadar, üstüne de ince bi battaniye örtüyorum yatarken. Bahsettiğin sivilce gibi şeyler bizde de çıktı, alnında kafasında falanda var sıcaktan gibi geliyor bana, iki gün sonra kontrolümüz var o zaman sorcam doktora. yazarım buraya.
Canım bir de senin sütün azdı sanırım, yanlış hatırlıyorsam affet, ben şu alkolsüz malt içeceklerinden aldım acayip işe yarıyor denemeni tavsiye ederim, e-bebekten aldım ben, biraz pahalı geliyor ama hiç olmazsa sarılığımızı atlatana kadar içmeyi düşünüyorum.

Kızlar birkaç tavsiyede bulunayım. Bebeğinizin ateşini sık sık ölçün, 38 i geçerse hemen doktora götürün. Yenidoğan için 38 çok ciddi bir ateş demek oluyor. Gaz şikayeti olanlar hazır meyve suları, nescafe, inek sütü, tahıl ve turşulardan uzak durun. İda'nın da oldu gaz şikayeti çocuk doktorunun tavsiyesiyle şu yazdıklarımı yemeyi, içmeyi kesince rahat bir nefes aldım. Giyim konusuna gelince büyükleri dinlemeyin ince giydirin. Siz ne kadar sıcaklıyosanız o da o kadar sıcaklıyor. Geceleri havanın durumuna göre ince bir battaniye örtülebilir. Emerken terlememesi için ben alt açma minderi üzerinde alıp emziriyorum yani vücuduma temas ettirmiyorum. Dolayısıyla terlemesi de azalıyor böylece.

Sagol canım. O kadar kendimizi şartladık ki normal doğuma sanırım biraz şok etkisi yarattı. Bir de geniş geniş oturuyordum. Şimdi yumurta kapıya dayandı panik halindeyiz. Ailem tatildeydi acele olara haber verdik apar topar yola çıktılar bu akşam bizde olurlar.

Bir arkadaşımız 2 defa normal doğurdu ve doktoru ile arkadaş olmuşlar. Beni ona yönlendirdi. Bir de o görsün dedi. Saat 16:20 de randevumuz var. Bakalım o ne diyecek. Eğer o da aynısı derse perşembeye oğluşu inşallah kucağımıza alacağız. Hepimiz için hayırlısı olsun. Sevgiler

Arasta'cım çok çok geçmiş olsun. Zor bir sınavdan geçtiniz. Umarım bundan sanki günler hep sağlıklı ve huzurlu olur.

ne güzel annen yakınında oturuyor sanırım...sıkma canını başedemediğin zaman anneni çağırabilirsin ne güzel...ben annemle farklı şehirlerdeyiz maalesef...kv yakın ama bende onun karışmasını istemiyorum pek güvenemiyorum açıkçası insanı kendi annesi gibi olmuyo..evet aslında belkide yalnız kalına güvenimiz gelir bi şekilde bakarız ..görücez bakalım cumartesiden sonra yanlızız kızımla

Hayatimsin benim annem kızım tam 2 haftalik oldugunda gitti. Gideceği gun icime fenalık geldi. Stresten İshal oldum anlımı yüzbin tane sivilce bastı :) halbuki ilk günden beri kızımın herseyini kendim yapıyordum . Annem sadece ev yemek ve benle ilgileniyordu. Ama olsun gitmesi fikri çok kötüydü .

Sonra kapıdan çıktığı an ağladım kapıyı kapattığımda ağlamam sızlamam karnımın sancısı gecti . Hic düşünmedim bile var gucumle kızıma baktım . Yani kendine güven evde çekirdek ailenle olmak daha guzel . Merak etme alışıyorsun .

Ha bu arada sivilceler geçmedi ama en azından kipkirmizi değil artık :)

Burada yanlışlıkla tahıl yazmışım kuru baklagiller olacak o :))

ARASTACIM ÇOOOK GEÇMİŞ OLSUN
RABBİM BİR DAHA GÖSTERMESİN
DEDİĞİN GİBİ İDA'MIZA NAZAR DEĞDİ HERHALDE
UUFF BENDE NAZARDAN ÇOK KORKARIM EŞİM SAĞOLSUN BİŞEY OLMAZ RAHAT OL DESEDE
BENDE ÇOK TAKINTILIYIM BU KONUDA
NAZAR DEYİP GEÇMEYELİM LÜTFEN....

merhaba arkadaşlar ben de 13 ağustosta spinal anesteziyle doğum yaptım, iyileşme sürecim biraz uzun sürdü günlerdir baş ağrısı çekiyorum spinal yüzünden. asla önermiyorum spinal olmayın gerçekten vücuttan atması çok zor, başımı kaldırıp kızımla ilgilenemedim sadece süt verdim okadar. şükür sütüm ilk gün den beri geliyor ve çok fazla hatta sağıyorum fazlasını mecburen. kızım 3850gr 55 cm doğdu çok sakin bi kız maaşallah, inş resmini eklicem , şimdilik bu kadar

Arastacim cok geçmiş olsun. İnşallah atlattin o gunleri ve kizinla gecirecegin cok güzel günler seni bekliyor. Allah bize yavrularimizin hiç bir sıkıntısını gostermesin inşallah. Giyim konusunda bizde de kayinvalidemle soğuk savaş var. Ben Citcitli kisa kollu giydiriyorum. Geldiginde uzun kollu ve pijama giydirsen ya diyor. Battaniyeyle ustunu ortuyor ben yetişip hemen açıyorum.bir de uyurken kundak yapmaya calisiyor. Surekli karisacak bir sey buluyor patlayacagim en sonunda sen gonlune gore 5 tane yetistirmissin birak ben de oglumu yetistireyim diyecegim. Cocuklarinin hepsi nemden huy kaparlar oyle korumaci yetistirmis ki.sicaktan olseler cam acik yatamazlar.Esim de ilk gunler ayniydi beni begenmiyor gibi kendin gibi dusunme cocugu sıkı giydir diyordu. Sanirim biraz arastirmis ogrenmis onlarin da bizden farkli olmadigini simdi corap giydirsrm esim cikariyor cok sıcak diye :)

Allah yavrularınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin kızlar.bazen işler hep istediğimiz gibi gitmeyebiliyor LUBOYF'ÇUM,üzme kendini hiç,vardır bundada bir hayır.Allah ikinizede evlatlarınıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.bizi habersiz bırakmayın.burdan oralara dualarımız sizinle

Bu arada bir iyi haberde benden. Hatırlarsanız sezaryan sırasında doktorun bir miyoma rastladığını ve onuda aldığını söylemiştim. Bugun doktorum aradı patoloji raporu çıkmış bildigin urmuş kötü birşey yokmuş :)

Bu arada ben doktor aramasa unutmuştum :) başka zaman olsa panik olurdum kızımdan sonra aklıma bile gelmedi .

Hay agzini opiyim hayatimsin yaaa ben de kac cocuk buyuttum muhabbetinden hic bukdr sikilacagimi dusunmezdim!! Sinir oluyorum bnm cocugum o, 9ay tasirken bukdr merakli diildiniz simdi mi merakli oldunuz diyesim var herkese.

Kisa kollu badi giydirsem usur gibime geliyor kiyamiyorum ya

Bendim canim soran ya ben hata mi yapiyorum bilemiyorum bizim ev serin biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…