2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar bebeğim sonunda dünyaya geldi.annesine biraz sancı çektirdikten sonra sezeryanla dünyaya gelmeye karar verdi minikim 1 haftalık oldu bugün itibariyle.hala doğum yapmayan annelere hayırlı doğumlar diliyorum.

evet canım 25 dakikalık bi mesafe var çok şükür yetiş dediğimde yürüyerek bile gelir.. bende kv hi çama hiç güvenemiyorum o eline aldıgı zaman düşorücekmiş gibi geliyor.. kızım her agladıgında mama yapıp verdi.. her aglamasını aclıga vurdu yarım saat olmadan 30 luk mama yapıyordu. şuanda onun yüzünden kızım beni emsede doymuyor hep açız.. kesinlikle kendi annen gibi olmuyorr.. bakalım biz nezaman yalnız kalacağız.

ay canım benim yaa demekki o panik insana neler yaptırıyor. iş başa düşünce mutlaka bakacağız. belkide şuan bakan var aglasada neden agladıgını bılen var die salıverdim bilmiyorum ama annem iyi destekçim.. gittiğinde banada neler basar bekleyip göreceğiz :)

aynen canım biz bişey değince kv ben 3 cocuk büyüttüm tantanası yapıodu...

üşümez cnm kontorıl et aradaaa

Karmaşık, duygusal bir gunun ardından merhaba, daha önce yazmıştım sabah doktor kontrolümde doktor bebeğin suyunun azaldığını, plesantanın da yaslandığını bu sebeple normal dogum zamanımı beklemeyeceğini, Perşembe sezeryan ile bebeği alacağını söyledi. Biz şok yaşadık tabi. Başka bir doktora gittik o da suda azalma olduğunu ancak Perşembe günü sezeryan yapacak kadar acil bir durum olmadığını, beklenebileceğini söyledi. Kafamız Sepet gibi oldu. Neye karar vereceğimize şaşırdık

Normal doğum konusundaki dirayetinize hayran kaldım! :) Bana doktor sezeryanla hemen alalım dese, ameliyathaneye koşa koşa giderdim. Hem sabırsız olduğum için, hem de normal doğum acısına katlanamayacağımı düşündüğüm için. Tabii bir de öncesinde sezeryan tecrübem var ve neler yaşayacağımı biliyorum.

İşte bu yüzden normal-sezeryan kararı herkesin kendi kendine verebileceği bir karar ne yazık ki. Normal olsun diyenleri dinlersiniz Allah korusun beklenmedik bir şey olur, sezeryan hiç acımıyor diyenleri dinlersiniz sizin acınız aylarca geçmez.

Bence şöyle sakin kafayla sol yanınıza doğru bir uzanın, sessizce iç sesinizi ve bebeğinizin sesini dinleyin, eninde sonunda ne kararı verirseniz verin en doğru kararı vermiş olacaksınız. ;-)

Hakkınızda en hayırlısı hangisiyse o olsun...

Of canim yaa neler atlatmissin cok gecmis olsun... Son olur insallah...

Çok teşekkür ederim canlarım. Güzel dualarınıza kocaman bir AMİN. Rabbim kimselere yaşatmasın ve hepimizin yavrusunu nazarlardan, hastalıklardan korusun.

Benim normal doğum takıntım/saplantım sanırım şuradan geliyor; eşim İngiliz ve İngiltere' de (sanırım Avrupa da birçok yerde) doğum dendi mi normal olur. Sezeryan gibi bir alternatif kimsenin aklına gelmez. Sezeryan gerçekten ciddi bir sorun var ise en son düşünülecek şeydir. Böyle bir kültürden yetişmiş biriyle evliyim ve sanırım eşim de bana bu olguyu öyle bir aşılamış ki sezeryanı duyduğumda yerimden zıplıyorum.

Bugün 2. gittiğim doktor da (ki bu doktorunda bilgisine, deneyimine güvenim çok fazla doktor ancak hastane ücreti bütçemizin üstündeydi o yüzden tercih edemedik) deseydi ki; evet bebek risk altında sezeryan şart o zaman Perşembe günü sezeryana yine içim buruk ama daha güvende gidecektim. 2. Doktor Perşembe sezeryan için erken bir karar dediğinden kafamız çok karıştı.

Bu akşam dediğiniz gibi yapacağım bakalım yüreğimin sesi ne diyecek

Kızlar aldım bebişimi kucağıma
Çok rahat bi sezeryan oldu ağrı falan olmadı çok şükür
Çok üzülmeme rağmen sakin girdim ameliyata
Ama yine de öyle bi içimde kaldıki normal doğum
20 saat sancı çekseydim de sezeryan olmasaydım
Kızım çok tatlı akça pakça maşallah
Kalp atışları zayıflamasaydı aska razı olmazdım sezeryAna
Normal doğum imkanı olanlar nolur sonuna kadar denesinler
Sezeryanı tercih etmesinler
Ü

Canım gözün aydın tebrikler. Hayırlısı böyleymiş demek ki. Bebişin resmini istiyoruz! Tekrar tebrikler

Canım bir süre sesiniz çıkmayınca bişeylerin ters gittiği hissi ile sün seslenmiştim dize.neden bilmiyorum bu kadar uzun süre bir merhaba demeyecek kadar vefasız olmayacağınızı biliyorum.ne olursa olsun insan bir iyilik haberi duymak istiyor.sizleri epeydir görmeyince malesef akla azıcık kötü şeyler gelmiyor değil.çoooooook büyük geçmiş olsun canım.Sen ve İda hayattaki en büyük sınavlarınızdan birinden geçmişsiniz,çok sevindim.size yakışanda buydu.öpüyorum ikinizide

Kızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.

Senin kız Anadolu Ateşini izlemeyi bekliyormuş demek ki Luboyf'çum.ikinizin de iyi olmanıza çok sevindim.biz normal doğum diye bekleyip bekleyip taklaya gelip duruyoruz valla.içimden bir his bana da aynı şeyi söylüyor ama ben baştan beri kızım ve benim için hangisi sağlıklıysa o olsun ama gönlüm normalden yana diyordum (valla kıvırmıyorum :))))olsun be gülüm,sağlıkla kavuşmuşsun ya akça pakça kızına dahasını boşver.Allah hayırlı insan eylesin,analı babalı büyütsün.öpüyorum sizi

Gözünaydın canım yaaaaa,çok sevindim,Allah analı babalı büyütsün,o güzel odasında sağlıkla,mutlulukla büyüsün yavrun.

cnm plesanta yaşlanması doğumun yaklaştığının bi işareti dedi bnm dr stres yapıcak bi durum diil yani. bnmkide yaşlanmış ama sezeryan gerekir demedi.su için bi şey diyemem tabi.iiki başka dr a gtmşsnz acil bi durum yksa beklersin işte. inş. sıkıntı olacak bişey yaşamazsın.dualarımız birbirimiz için..sabır ve dua...

cnm gözün aydın hayırlı uğurlu olsun evinizin yeni neşesi.darısı tüm bekleyen bizlerin başına bz başımıza ne gelecek bilmiyoruz ne kdr normal doğum istesek de son dk. dr a güvenmek zorundayız.ve maalesef ülkemizde bi çk dr. para için bzi kandırıp sezeryana ikna ediyo çk zor bi karar ama riske atılacak bi durum asla diil.

Son düzenleme:
Sende mi dostum beni bırakıp buralarda gidiyorsun.İyice yalnız hissettim kendimi.Günebakan'cım bak bir sen kaldın elimde,sakın benden önce doğurayım deme,duydun mu MYHONEY'de Perşembe doğurmaya niyetlenmiş.o da bıraktı bizi.DELİMAVİ,Allah'ım yanında ve yardımcın olsun.Sağlıkla,ağrısız acısız kavuşun birbirinizle.kulağımız sende

Canım,bak şimdi senin olay şöyle gerçekleşiyor,doktorlarının 2'side anlamadı ama ben anladım :))))))) hani sen,ben ve birkaç arkadaş daha yaşlıyız ya (kafa kağıdımıza göre),onlar adam gibi bakmadan plasentamızında yaşlı olabileceği kanaatine varıyorlar.halbuki körpecik plasentalarımızla biz bunu başarabiliriz.sakın yeme şekerim bu önyargılı yaklaşımı :))))) biraz gerginliğin azalsın dedim ama gerçekten karar vermesi biraz zor bir durum.bunu en iyi sen anlarsın.ama bak biz normal doğumcular yani bekleyen tayfası teker teker taklaya geliyoruz.ben bugünü sezeryan tarihi almadan atlattım,önümüzdeki Pazartesi'ye kadar garanti sayılırım yani.sen takılmışın barikata,geçememişsin sınavını :))))) bu gece sakin kafayla otur düşün,hayırlısını dile.sende böyle bir karar vermek istemezdin ama şartlar böyle gelişti şimdilik.doğru kararı vereceğine eminiz,hayırlısı hakkınızda

Kızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.
Gözünüz Aydın kızlar , Allah anali babali saglıkla büyütmeyi nasip etsin

kızlar duanıza ıhtıyacım varr!yarın spınal anestezı ıle doguma gırcemmm..cok heycanoıyımmm...
Allah kolaylık versin canım , insallah sagsalim kolayca bebeğini kucağına alırsın

Yanlış hatırlamıyorsam gün olarak 38'i doldurmamış oluyor Perşembe olursa, değil mi? Aslında tamamlaması tabii ki mutlaka tercih edilir ama eğer su azalması gibi riskli durum gerçekten varsa, 37. haftayı doldurmuş olması erken doğum anlamına gelmiyor en azından.

Bu yüzden her durumda da hem bebek için hem sizin için sorun yaşanmayacağına gönülden inanıyorum.
İnşallah yarın net ve sağlıklı kararlarınızı ya da güzel haberlerinizi alırız. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…