- 13 Nisan 2013
- 470
- 146
- 123
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.461
ne güzel annen yakınında oturuyor sanırım...sıkma canını başedemediğin zaman anneni çağırabilirsin ne güzel...ben annemle farklı şehirlerdeyiz maalesef...kv yakın ama bende onun karışmasını istemiyorum pek güvenemiyorum açıkçası insanı kendi annesi gibi olmuyo..evet aslında belkide yalnız kalına güvenimiz gelir bi şekilde bakarız ..görücez bakalım cumartesiden sonra yanlızız kızımla
Hayatimsin benim annem kızım tam 2 haftalik oldugunda gitti. Gideceği gun icime fenalık geldi. Stresten İshal oldum anlımı yüzbin tane sivilce bastı :) halbuki ilk günden beri kızımın herseyini kendim yapıyordum . Annem sadece ev yemek ve benle ilgileniyordu. Ama olsun gitmesi fikri çok kötüydü .
Sonra kapıdan çıktığı an ağladım kapıyı kapattığımda ağlamam sızlamam karnımın sancısı gecti . Hic düşünmedim bile var gucumle kızıma baktım . Yani kendine güven evde çekirdek ailenle olmak daha guzel . Merak etme alışıyorsun .
Ha bu arada sivilceler geçmedi ama en azından kipkirmizi değil artık :)
Hay agzini opiyim hayatimsin yaaa ben de kac cocuk buyuttum muhabbetinden hic bukdr sikilacagimi dusunmezdim!! Sinir oluyorum bnm cocugum o, 9ay tasirken bukdr merakli diildiniz simdi mi merakli oldunuz diyesim var herkese.
Kisa kollu badi giydirsem usur gibime geliyor kiyamiyorum ya
Karmaşık, duygusal bir gunun ardından merhaba, daha önce yazmıştım sabah doktor kontrolümde doktor bebeğin suyunun azaldığını, plesantanın da yaslandığını bu sebeple normal dogum zamanımı beklemeyeceğini, Perşembe sezeryan ile bebeği alacağını söyledi. Biz şok yaşadık tabi. Başka bir doktora gittik o da suda azalma olduğunu ancak Perşembe günü sezeryan yapacak kadar acil bir durum olmadığını, beklenebileceğini söyledi. Kafamız Sepet gibi oldu. Neye karar vereceğimize şaşırdık
ARASTACIM ÇOOOK GEÇMİŞ OLSUN
RABBİM BİR DAHA GÖSTERMESİN
DEDİĞİN GİBİ İDA'MIZA NAZAR DEĞDİ HERHALDE
UUFF BENDE NAZARDAN ÇOK KORKARIM EŞİM SAĞOLSUN BİŞEY OLMAZ RAHAT OL DESEDE
BENDE ÇOK TAKINTILIYIM BU KONUDA
NAZAR DEYİP GEÇMEYELİM LÜTFEN....
Eki Görüntüle 781371
Arastacim cok geçmiş olsun. İnşallah atlattin o gunleri ve kizinla gecirecegin cok güzel günler seni bekliyor. Allah bize yavrularimizin hiç bir sıkıntısını gostermesin inşallah. Giyim konusunda bizde de kayinvalidemle soğuk savaş var. Ben Citcitli kisa kollu giydiriyorum. Geldiginde uzun kollu ve pijama giydirsen ya diyor. Battaniyeyle ustunu ortuyor ben yetişip hemen açıyorum.bir de uyurken kundak yapmaya calisiyor. Surekli karisacak bir sey buluyor patlayacagim en sonunda sen gonlune gore 5 tane yetistirmissin birak ben de oglumu yetistireyim diyecegim. Cocuklarinin hepsi nemden huy kaparlar oyle korumaci yetistirmis ki.sicaktan olseler cam acik yatamazlar.Esim de ilk gunler ayniydi beni begenmiyor gibi kendin gibi dusunme cocugu sıkı giydir diyordu. Sanirim biraz arastirmis ogrenmis onlarin da bizden farkli olmadigini simdi corap giydirsrm esim cikariyor cok sıcak diye :)
Canım hayırlısı olsun küçük diye üzülme artık küçük sayılmıyor hiçbiri. Sağlıkla gelsin de önemli olan o hayırlı doğumlar tatlım
Oyyy yatışa bak maşallah çok tatlı
Canım bebişin iyi olsun gerisi boş inşallah ağrısız sıkıntısız atlatırsın yavruna da sağ salim kavuşursun canım benim üzme kendini
Sivilce gibi şeyleri doktora mutlaka göster canım yenidoğanlarda egzama çok çabuk gelişiyor tenleri hassas olduğu için ama çok da çabuk iyileşir merak etme
Tatlım çok şükür ki atlatmışsınız son sınavınızı. İdoşcuk inşallah bir daha üzmez sizi. Ben bebişin cibinliğini 41 nazar boncuğuyla kapladım şimdiden
Allah hayırlı doğum nasip etsin canım sağ salim bebeğine kavuşursun inşallah
Allahtan kötü bişey değilmiş canım bu da geçmiş gitmiş oldu çok şükür :)
Gecmis olsun canım , Allah bebeğini saglıkla büyütmeyi nasip etsin
Cok cok gecmis olsun , büyük badire atlatmışsınız , Allah bi daha yaşatmasın , insallah hic hastalanmasın İda birdaha
Allah kolaylık versin , insallah kolay bi dogum olur
Hayırlısı olsun canım , belki sezeryan hakkınızda daha hayırlıdir, önemli olan senin ve bebegin saglıgı
İnsallah en hayırlı zamanda , sagsalim doğsun bebisin
canım benim çok büyük geçmiş olsun.. çok şükür geçmiş ben görmemişim sanırım çok üzüldüm. ama idamıza maşallah minicikken savaşmış ve kazanmış gerçekten çok güçlü kızımız rabbim nazarlardan kem gözlerden korusun inşallah. birdaha böyle bişeyi yaşamazsınız inşallah..
Of canim yaa neler atlatmissin cok gecmis olsun... Son olur insallah...
Normal doğum konusundaki dirayetinize hayran kaldım! :) Bana doktor sezeryanla hemen alalım dese, ameliyathaneye koşa koşa giderdim. Hem sabırsız olduğum için, hem de normal doğum acısına katlanamayacağımı düşündüğüm için. Tabii bir de öncesinde sezeryan tecrübem var ve neler yaşayacağımı biliyorum.
İşte bu yüzden normal-sezeryan kararı herkesin kendi kendine verebileceği bir karar ne yazık ki. Normal olsun diyenleri dinlersiniz Allah korusun beklenmedik bir şey olur, sezeryan hiç acımıyor diyenleri dinlersiniz sizin acınız aylarca geçmez.
Bence şöyle sakin kafayla sol yanınıza doğru bir uzanın, sessizce iç sesinizi ve bebeğinizin sesini dinleyin, eninde sonunda ne kararı verirseniz verin en doğru kararı vermiş olacaksınız. ;-)
Hakkınızda en hayırlısı hangisiyse o olsun...
Kızlar aldım bebişimi kucağıma
Çok rahat bi sezeryan oldu ağrı falan olmadı çok şükür
Çok üzülmeme rağmen sakin girdim ameliyata
Ama yine de öyle bi içimde kaldıki normal doğum
20 saat sancı çekseydim de sezeryan olmasaydım
Kızım çok tatlı akça pakça maşallah
Kalp atışları zayıflamasaydı aska razı olmazdım sezeryAna
Normal doğum imkanı olanlar nolur sonuna kadar denesinler
Sezeryanı tercih etmesinler
Ü
Bugun Doktor kontrolumuz vardi. Biraz keyfimiz kaçtı. Doktor suyun azaldığını ve plesanta nın yaslanmaya başladığını söyledı ve Perşembe sezeryan randevusu verdı. Kendimizi o kadar normal doğuma alıştırmıştık ki şok olduk tabi. Bugün emin olmak için başka bir doktora daha gidiyoruz. Suyu azalıp , plesantası yaşlandığı için aynı durumda kalan kimse var mı aramızda? Hiç istemiyorum sezeryan bebek daha küçük. Bugün sat a gör 37+3deyiz. Çok sorunsuz bir hamilelik geçirdim sonu da istediğimiz gibi olsun diye bekliyorduk
Karmaşık, duygusal bir gunun ardından merhaba, daha önce yazmıştım sabah doktor kontrolümde doktor bebeğin suyunun azaldığını, plesantanın da yaslandığını bu sebeple normal dogum zamanımı beklemeyeceğini, Perşembe sezeryan ile bebeği alacağını söyledi. Biz şok yaşadık tabi. Başka bir doktora gittik o da suda azalma olduğunu ancak Perşembe günü sezeryan yapacak kadar acil bir durum olmadığını, beklenebileceğini söyledi. Kafamız Sepet gibi oldu. Neye karar vereceğimize şaşırdık
cnm gözün aydın hayırlı uğurlu olsun evinizin yeni neşesi.darısı tüm bekleyen bizlerin başınaKızlar aldım bebişimi kucağıma
Ü
Kızlar aldım bebişimi kucağıma
Ü
Gözünüz Aydın kızlar , Allah anali babali saglıkla büyütmeyi nasip etsinKızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.
Allah kolaylık versin canım , insallah sagsalim kolayca bebeğini kucağına alırsınkızlar duanıza ıhtıyacım varr!yarın spınal anestezı ıle doguma gırcemmm..cok heycanoıyımmm...
Benim normal doğum takıntım/saplantım sanırım şuradan geliyor; eşim İngiliz ve İngiltere' de (sanırım Avrupa da birçok yerde) doğum dendi mi normal olur. Sezeryan gibi bir alternatif kimsenin aklına gelmez. Sezeryan gerçekten ciddi bir sorun var ise en son düşünülecek şeydir. Böyle bir kültürden yetişmiş biriyle evliyim ve sanırım eşim de bana bu olguyu öyle bir aşılamış ki sezeryanı duyduğumda yerimden zıplıyorum.
Bugün 2. gittiğim doktor da (ki bu doktorunda bilgisine, deneyimine güvenim çok fazla doktor ancak hastane ücreti bütçemizin üstündeydi o yüzden tercih edemedik) deseydi ki; evet bebek risk altında sezeryan şart o zaman Perşembe günü sezeryana yine içim buruk ama daha güvende gidecektim. 2. Doktor Perşembe sezeryan için erken bir karar dediğinden kafamız çok karıştı.
Bu akşam dediğiniz gibi yapacağım bakalım yüreğimin sesi ne diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?