2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Oh oh maşallah, herkes mutlu sona ulaşıyor en nihayet! :)
Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün.
İnşallah hemen toparlanır, bebeğinizle gezmelere başlarsınız. :)

Kızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.

kızlar duanıza ıhtıyacım varr!yarın spınal anestezı ıle doguma gırcemmm..cok heycanoıyımmm...

Bugün ne güzel bir gün, herkesten doğum haberleri geliyor! :)

Ranayaprak ve tüm bebeciklerine kavuşanlara; gözünüz aydın, sağlıklı, mutlu, analı babalı büyütmeler... :)

Delimavi ve tüm doğuma gireceklere de; acısız, sağlıklı doğumlar, sağlıklı bebeciklerine kavuşmalar, sevgiyle büyütmeler dilerim... :)

:))) Yaşlı hamile denilince hemen atladım yine. :)
Ben de doktora, "plesenta yaşlanmanız var" dediğinde bunu sormuştum hemen, yani yaşımdan dolayı mı, ya da önceki doğumumdan dolayı mı eskimiş bu plesenta diye. Doktor da her bebeğin ayrı plesentayla geldiğini, bu durumun her hamilelikte değiştiğini söylemişti.:)

Ama bir bakıma haklısınız, doktorların birçoğu özellikle tarih belli olsun, gece yatağından kalkıp gelmesin diye sezeryana yönlendirmeye çalışıyorlar.

Slm kızlar.. Bugün Dr kontrolümüz vardı.. Dr yarın sezeryan yapabilirim dedi. Tercihi size bırakıyorum dedi.. Çarşamba izne ayrılıyor da arkada bırakmak istemedi beni saolsun! Tabi bunda kızımın kafasının büyük olması da etkili, ve kafa 1 aydır kanalda ilerleyemiyo ama.. 2. İhtimal bekliyceksin 1 hafta daha dedi.. Bir karar verip akşam haber verin dedi.. Okadar çelişki yaşadım ki , zaten cesaretsizim , bir de eve gelince alt tarafımda bıçak gbi sancılar azdı.. Ağladım sezeryan olcam kabul ediyorum dedim . Ama eşimin de morali bozuldu istemedi , ben de emin olamadım vicdanım el vermedi, arayıp istemiyoruz sezeryan dedik.. Başka bi Dra emanet etti beni. Cuma görsün seni dedi. İşte böyle kızlar benden..
Geçmişi okuyamadım şimdi bi göz gezdircem.. Doğum yapanları tebrik ediyorum., bekleyenlere de sabır diliyorum...

Haha Yalova'cım çok şekersin yaaaa. Allah bozmasın

Sana birşey itiraf edeyim mi yemin ederim artık o kadar sıyrık bir durumdaydım ki bugün inan " acaba yaşlı olduğum için mi benim plesanta da erken yaşlandı" diye aklımdan geçmedi değil. Herhalde gençlerin plesantaları daha çıtır oluyordur dedim:)

Evet yarın karar günü. Paylaşırım sizinle

Hayirlisi olsun nasilsa bir gun sonra 38dolmus oluyor bebekte zaten gelismis bence bi zarari olmaz ama istersen her ihtimale karsi iki gunde geciktir istersen.. kismetse bende persembe sabahi spinalle sezeryana girecegim benim bebiste 38+1olacak ozaman ilki sezeryan olunca buda mecbur olacak gununu ben sectim obur haftaya kadarda kalabilirdi ama ben artik otururken bile nefessiz kaliyorum hatta dr dedim sirt ustu yatamiyorum nasil soinal sezeryan olacagim dedim .. yana dondurerek baslariz sonra sirtustu devam ederiz dedi bakalim nasil olacak rabbim yardimcimiz olsun..

Ben pek anlayamadım, yan başlarız sonra döndürürüz ne demek? Ben de epidural sezeryan olacağım, bildiğim kadarıyla her koşulda sırt üstü yatmak gerekiyor. İlk defa epidural olacağım, sanırım spinal dediğiniz de bu anlama geliyor öyle mi?

Bu arada şimdiden hayırlı olsun. İnşallah sağlıklı bir doğumla, sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz. :)

Tesekkurler.
. :))Spinalde boyle olmuyor benim bebegin durus pozisyonundan kaynakli kesinlikle sirt ustu yatamiyorum nefesin kesiliyor osebepten alteenatif olarak mecbur dr boyle bir yontem onerdi. Bu ikinci olacak nasipse ilkondede sezeryan spinal oldum ama biyle bir sorunum olmadigindan sirtustu olmustum bakalim bu nasil olacak bende merak eduyorum acikcasi..

bakarız canımm merak etme..şimdi annelerimize güveniyoruz ondan böyleyiz..yanlız bebeğimizle başbaşa kalınca bak ne güzel bakıcaz onlara inş

Canım tebrik ederim kavuşmuşsun bebeğine.. Hiç üzülme hayırlısı buymuş.. Ben de bugün bi karar anı yaşadım , normalden korktuğum halde, Dru dinlemedim sezeryan istemedim ama ramak kalmıştı... Hala hayırlısı diyorum herşey olabilir.. Sağlık olsun yeterki ..

Kızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.

Tebrik ederim cnm sağlıkla büyüt yavrunu:)

kızlar duanıza ıhtıyacım varr!yarın spınal anestezı ıle doguma gırcemmm..cok heycanoıyımmm...

Canm şimdiden tebrik ederim , inş herşey güzel olur .. Allah yardımcın olsun..

Tebrik ederim cnm.. Sağlıkla büyüt yavrunu.. Negüzel biz de görelim o günleri artık:)

Çok zor bir karar cnm çok iyi anlıyorum seni.. Ben de bugün böyle bi karar verdim.. Acı çektiğim halde, drum tatile çıkıcak olmasına rağmen ağlaya ağlaya vazgeçtim sezeryandan.. Bekliyorum korkuyla.. Allah yardımcımz olur inş.. Senn içn de hayırlısı olur umarım.. Sonuçta önemli olan sağlık..

Cnm Allah yardımcın olsun.. Umarım çok kolay olur doğumun hiç bişey anlamazsın... Epidural olması güzel çok sıkıntı çekmessin inş.. Güzel haberlerini bekliyoruz..

Tebrik ederim cnm ve geçmiş olsun.. Maaşallahı varmış bebeğinin sağlıkla büyüt inş.. Negüzel süt sorunun da yok maaşallah ..

Ben de ayni biberondan aldim rezeneyi de denedik. Elma yagini almadim ama bilemedim onu da denerim. Bizde de henuz degisiklik yok maalesef

evet ya yalnız bırakmış oldum senin kzııznda hayrırlısı ile geldin dünyaya belkide gelmiştir artık geç cvp yazabildim

çok teşekkür ederim hepinize

Bende baya bi geç cevap yazıyorum bil bakalım niye :))

Senin bana cevap yazdığın saatlerde doktordan acil sezeryanı duymuş hala ama ben normal doğuracaktım diye mızıklanıp başıma geleni idrak edememiştim. Bahsettiğim kasılmalar sancıymış ve yarım saatlik nst de 3 tane idi. Üstelik ben sadece birini hissetmiştim. Günümüzde dolmuştu ama kızım hiç aşağıya inmemiş bende de hiç bir doğum hazırlığı olmamıştı. Bu sancılar bebeği sıkar kakasını yapar büyük sıkıntı yaşarız üstelik sen bunları hissetmiyorsun dedi. Hemen bugün almak istiyorum. Mesuliyeti alıyorsan yinede bekleyebilirsin normal doğumu dedi. Bebeğimi riske atamadım ama yinede gözüm yaşlı bekledim saat 3 ü açlık olayı için. Yatış işlemi, en geniş odanın bana özel temizlenmesi kan tahlilleri falan. Bu arada eşim eve gidip çantamı aldı, teyzemi getirdi.
Derken saat geldi beni ameliyathaneye aldılar spinal anestesi falan derken. Doktorumun asistanlığını yapan hemşire sırf elimi tutmak için girdi yanıma niye bu kadar detaylı anlatıyorum çünkü sonrası kabus. 10 sezeryanda 1 olan şey oldu bebeğimi alabilmek için elimi tutan hemşire, anestezi teknisyeni ve alakasız bir personel üstümde bebeği itmek zorunda kaldılar. Doktor ve ameliyat hemşiresinide unutmayalım. Özetle iyiki ellerimi bağlamışlar kayışı koparmama az kalmıştı. Böyle bir can acısı yok. Sonrası büsbüyük bir mutluluk. Canımın acısına biraz daha dayandım sakinleştirici istemedim önce bebeğimi görücem koklayacağım dedim. Sonra sakinleşitiriciyi verdiler kafam güzel oldu. Ama travmatik de oldu benim için. Sonrasında doktor sezeryanın böyleydi sen mümkün değil normal doğuramazdın dedi. Ama ben ikinci gün idrak ettim inadımdan kıymetliydi kızım. Beşiği boş kalabilirdi Allah korusun. Annemin ilk doğumu öyle olmuş ve haketsen beşiği boş kalmış.

Kızım dünyalar güzeli teyzeleri ama çok nazar alıyoruz. Sizlerden de birer dua gelirse kabulümüz. Bügünde sarılık çıktı ağladım resmen. Ememedi kızım. Sağmaya başladım bende sağıp verdim akşamdan beri. Yarın tekrar doktor kontrolümüz var bakalım inşallah çabuk atlatırız.

Neyse uzun oldu bi daha girebilirmiyim bilemiyorum çok yoğun geçiyor günlerim.

Allah herkese yavrusunu sağlıkla ve tok bağışlasın.

iyi geceler kızlar.. saat 3 ü geçti ve ben nöbetteyim oğlum inşallah uyanır da emziririm diye.. dün yüzünde başlayan sarılık bugün nerdeyse tüm vücuduna yayılmıştı.. hastaneye gidip ölçtürdük..17.3 çıktı değeri.. doktor 18'i tehlikeli değer kabul ediyoruz dedi..bugün bol bol emzir,hatta mama takviyesi de yap, üstünde kolsuz body si kalsın güneşte tutun bir süre dedi.. yarın tekrar ölçülecek.. düşmemişse yatırmamız gerekecek

bugün neredeyse tüm gün uyudu yavrum.. uyandırmak için yapmadığımız şey kalmadı.. yine de zorla da olsa emzirmeye çalıştım, 3 kere de kaşıkla 60 ar cc mama verdik topuk kanı da alınacaktı bugün sağlık ocağında.. ama sarılığından dolayı hemşire çok zorlandı kanı almakta.. sıka sıka gelmedi kan..çok uğraştı.. oğlum da bir ağladı ki ayağa kaldırdı ortalığı.. tabi ben de tutamadım kendimi ( sarılık için de hast.de kan alınırken aynı şey oldu.. delik deşik oldu kuzumun ayakları ( ne kadar zormuş yavrunu acı çekerken görmek.. içimden parçalar koptu bütün gün...

ben de hala ağrılarımla uğraşıyorum.. özellikle baş ağrım 2 gündür hayatımı zindana çevirdi.. bende migren var ama daha önceki migren ağrılarım bile ne kadar önemsizmiş gibi geliyor! hayatımda hiç böyle baş ağrısı yaşamadım ben.. ama bir de mucize oluyor ki emzirirken gram ağrımıyor... hep yataktayım..ruhum daralıyor.. wc ye kalkmak bile işkence.. zaten ayağa kalkmak asıl büyük sorun.. resmen nefesim kesiliyor ağrılardan ((

işte böyle... çok isterdim güzel şeyler yazmayı ama bizde durumlar böyle maalesef.. sabahtan beri dua ediyorum yarın sarılık değerimiz düşmüş olsun ve şu başımın lanet ağrısı geçsin diye.. yarın inşallah güzel haberler alırız da size de bildirmek nasip olur.....

Günaydın herkese doğum yapan arkadaslara hayırlı olsun diyorum benim gibi bekleyenlere de hayirli doğumlar diliyorum artık yatarken iki bacağimi yanyana getirmeye zorlanıyorum kapatıp uyuyamiyorum yani.

Geçmiş olsun canım,keşke Arda sarılık olmasaydi,keşke senin ağrılarınız olmasaydı.Çoğu kimse seninle aynı sıkıntıları yaşıyor malesef ve malesef yaşamaya da devam edecek.Tek duamız Allah biran önce sağlığınıza kavuşmayı nasip etsin.bunları duyunca herzaman çok üzülüyorum ama kanıksadım heralde artık,herkes bu yollardan geçecek diye düşünmeye başladım heralde.inşallah Arda'nın sarılığı yükselmez daha fazla,seninde ağrın acın pıt diye kesiliverir biran önce.inşallah herkes için herşey en kısa zamanda yoluna girer.Hepinize kocamaaaaaaan bir GÜNAYDIN

Herkese mutlu günler kızlar

Cuma sabahı,saat 10.05 de sezeryan doğumla dünya tatlısı İlker Ali miz dünyaya geldi ..

Nolur kusuruma bakmayın hemen yazamadım size, sezeryan ağrılarım beni çok zorladı zor günler geçiriyorum ..

Bugün kontrolümüz var hem benim hem oğlumun bakalım herşey yolundadır inşallah..

Oğlum emmek istiyor fakat benim meme ucum nerseyse yok gibi sağdan rahat emiyor ama soldan çok zor patlıcak gibiyim..

Ama inşallah geçecek bu sıkıntılar.. Kızlar emin olun hamileyken olan duygular çok farklı ama şimdi elinize aldığınızdaki duygular çok daha farklı asıl gerçek şimdi diyorsunuz karnımdayken böyle olmuyormuş gerçekten.. :)

Diğer doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun diyorum.. bekleyenlerede hayırlı doğumlar diliyorum..

Allah a emanet olsun..

Günaydınlar...
5ten beri emzirme ve gaz çıkarma seansındayım çok yoruldum...

10-15dk oldu yatırdım bebişi inşallah uyur artık... Ben de bittim çünkü :)

Çok geride kaldım geçmişte ama ara ara okuyorum, benim doğumumda öyle güzel şeyler yazmıştınız ki hiçbirinizin doğumunu kaçırmak istemiyorum.....

Gözün aydın canım ben de senin gibi tırsaklardanım :))) Bundan sonra hiçbişeyden korkmazsın sanırım :)
Tebrik ederim sağlıkla büyüt bebişini.
arada resim de ekleyin sevelim miniklerinizi.

Oooof of sorma. Keşke ben çeksem onun yerine...
Ben cesaret edemiyorum başka bişey vermeye. Hele ki biberonla... Bi de emmiyor üzüntüsünü yaşamak istemiyorum zaten yeterince zorluyor beni bu gaz olayı

Yemin ediyorum çok sabırlısın.
Bu kadar susma bence, çocuk senin hayat senin fazla karışmasın artık o... Depresyona sokacak sizi...

Aha uyandı benimki gene

canım benim çok çok geçmiş olsun. seni en iyi anlayanlardan biri benim malesef.. biz 19 ile gittik hastaneye. fototerapi aldı. Allah kimseyi yavrusunu öyle görmeye nasip etmesin. çok zordu. serum yeri şişmesin gözlerini açmasın diye sabahlamak. siz evinizdesiniz inş fototerapiye gerek kalmadan kontrol altına alırsınız. sarılık uyku yapıyor canım. meme için uyandırmak bir işkence oluyordu. evet bizim hala az bişeyimiz kaldı hergün 1 saat güneş banyosu yaptırıyorum. emzirme saatimde 2 saati geçirmiyorum. bildiğin inek gibi memelerim dışarıda geziyorum. ama çoğu bebek oluyor malesef. nolur moralini yüksek tut. çünkü kızım hastahaneye yattığında sütümü kaybetmek üzereydim neredeyse. öpüyorum seni arda n ile.

Dilemmaa günaydin canım... Kızımın kafası buyuk demişsin...doktorum herhangi birşey söylemedi bu konuda ama bizim de su anda 2 hafta ileride..yarın kontrolum var bunu soracağım kendisine.. Senin kızının su anki kafa ölçümü ne ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…