- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.481
Kızlar aldım bebişimi kucağıma
Çok rahat bi sezeryan oldu ağrı falan olmadı çok şükür
Çok üzülmeme rağmen sakin girdim ameliyata
Ama yine de öyle bi içimde kaldıki normal doğum
20 saat sancı çekseydim de sezeryan olmasaydım
Kızım çok tatlı akça pakça maşallah
Kalp atışları zayıflamasaydı aska razı olmazdım sezeryAna
Normal doğum imkanı olanlar nolur sonuna kadar denesinler
Sezeryanı tercih etmesinler
Ü
Kızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.
kızlar duanıza ıhtıyacım varr!yarın spınal anestezı ıle doguma gırcemmm..cok heycanoıyımmm...
Canım,bak şimdi senin olay şöyle gerçekleşiyor,doktorlarının 2'side anlamadı ama ben anladım :))))))) hani sen,ben ve birkaç arkadaş daha yaşlıyız ya (kafa kağıdımıza göre),onlar adam gibi bakmadan plasentamızında yaşlı olabileceği kanaatine varıyorlar.halbuki körpecik plasentalarımızla biz bunu başarabiliriz.sakın yeme şekerim bu önyargılı yaklaşımı :))))) biraz gerginliğin azalsın dedim ama gerçekten karar vermesi biraz zor bir durum.bunu en iyi sen anlarsın.ama bak biz normal doğumcular yani bekleyen tayfası teker teker taklaya geliyoruz.ben bugünü sezeryan tarihi almadan atlattım,önümüzdeki Pazartesi'ye kadar garanti sayılırım yani.sen takılmışın barikata,geçememişsin sınavını :))))) bu gece sakin kafayla otur düşün,hayırlısını dile.sende böyle bir karar vermek istemezdin ama şartlar böyle gelişti şimdilik.doğru kararı vereceğine eminiz,hayırlısı hakkınızda
Canım,bak şimdi senin olay şöyle gerçekleşiyor,doktorlarının 2'side anlamadı ama ben anladım :))))))) hani sen,ben ve birkaç arkadaş daha yaşlıyız ya (kafa kağıdımıza göre),onlar adam gibi bakmadan plasentamızında yaşlı olabileceği kanaatine varıyorlar.halbuki körpecik plasentalarımızla biz bunu başarabiliriz.sakın yeme şekerim bu önyargılı yaklaşımı :))))) biraz gerginliğin azalsın dedim ama gerçekten karar vermesi biraz zor bir durum.bunu en iyi sen anlarsın.ama bak biz normal doğumcular yani bekleyen tayfası teker teker taklaya geliyoruz.ben bugünü sezeryan tarihi almadan atlattım,önümüzdeki Pazartesi'ye kadar garanti sayılırım yani.sen takılmışın barikata,geçememişsin sınavını :))))) bu gece sakin kafayla otur düşün,hayırlısını dile.sende böyle bir karar vermek istemezdin ama şartlar böyle gelişti şimdilik.doğru kararı vereceğine eminiz,hayırlısı hakkınızda
Bugun Doktor kontrolumuz vardi. Biraz keyfimiz kaçtı. Doktor suyun azaldığını ve plesanta nın yaslanmaya başladığını söyledı ve Perşembe sezeryan randevusu verdı. Kendimizi o kadar normal doğuma alıştırmıştık ki şok olduk tabi. Bugün emin olmak için başka bir doktora daha gidiyoruz. Suyu azalıp , plesantası yaşlandığı için aynı durumda kalan kimse var mı aramızda? Hiç istemiyorum sezeryan bebek daha küçük. Bugün sat a gör 37+3deyiz. Çok sorunsuz bir hamilelik geçirdim sonu da istediğimiz gibi olsun diye bekliyorduk
Hayirlisi olsun nasilsa bir gun sonra 38dolmus oluyor bebekte zaten gelismis bence bi zarari olmaz ama istersen her ihtimale karsi iki gunde geciktir istersen.. kismetse bende persembe sabahi spinalle sezeryana girecegim benim bebiste 38+1olacak ozaman ilki sezeryan olunca buda mecbur olacak gununu ben sectim obur haftaya kadarda kalabilirdi ama ben artik otururken bile nefessiz kaliyorum hatta dr dedim sirt ustu yatamiyorum nasil soinal sezeryan olacagim dedim .. yana dondurerek baslariz sonra sirtustu devam ederiz dedi bakalim nasil olacak rabbim yardimcimiz olsun..
Ben pek anlayamadım, yan başlarız sonra döndürürüz ne demek? Ben de epidural sezeryan olacağım, bildiğim kadarıyla her koşulda sırt üstü yatmak gerekiyor.İlk defa epidural olacağım, sanırım spinal dediğiniz de bu anlama geliyor öyle mi?
Bu arada şimdiden hayırlı olsun. İnşallah sağlıklı bir doğumla, sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz. :)
evet canım 25 dakikalık bi mesafe var çok şükür yetiş dediğimde yürüyerek bile gelir.. bende kv hi çama hiç güvenemiyorum o eline aldıgı zaman düşorücekmiş gibi geliyor.. kızım her agladıgında mama yapıp verdi.. her aglamasını aclıga vurdu yarım saat olmadan 30 luk mama yapıyordu. şuanda onun yüzünden kızım beni emsede doymuyor hep açız.. kesinlikle kendi annen gibi olmuyorr.. bakalım biz nezaman yalnız kalacağız.
ay canım benim yaa demekki o panik insana neler yaptırıyor. iş başa düşünce mutlaka bakacağız. belkide şuan bakan var aglasada neden agladıgını bılen var die salıverdim bilmiyorum ama annem iyi destekçim.. gittiğinde banada neler basar bekleyip göreceğiz :)
Kızlar aldım bebişimi kucağıma
Çok rahat bi sezeryan oldu ağrı falan olmadı çok şükür
Çok üzülmeme rağmen sakin girdim ameliyata
Ama yine de öyle bi içimde kaldıki normal doğum
20 saat sancı çekseydim de sezeryan olmasaydım
Kızım çok tatlı akça pakça maşallah
Kalp atışları zayıflamasaydı aska razı olmazdım sezeryAna
Normal doğum imkanı olanlar nolur sonuna kadar denesinler
Sezeryanı tercih etmesinler
Ü
Kızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.
kızlar duanıza ıhtıyacım varr!yarın spınal anestezı ıle doguma gırcemmm..cok heycanoıyımmm...
arkadaşlar bebeğim sonunda dünyaya geldi.annesine biraz sancı çektirdikten sonra sezeryanla dünyaya gelmeye karar verdi minikim 1 haftalık oldu bugün itibariyle.hala doğum yapmayan annelere hayırlı doğumlar diliyorum.
Karmaşık, duygusal bir gunun ardından merhaba, daha önce yazmıştım sabah doktor kontrolümde doktor bebeğin suyunun azaldığını, plesantanın da yaslandığını bu sebeple normal dogum zamanımı beklemeyeceğini, Perşembe sezeryan ile bebeği alacağını söyledi. Biz şok yaşadık tabi. Başka bir doktora gittik o da suda azalma olduğunu ancak Perşembe günü sezeryan yapacak kadar acil bir durum olmadığını, beklenebileceğini söyledi. Kafamız Sepet gibi oldu. Neye karar vereceğimize şaşırdık
Kızlar bugün doktora gittim 40+4 olduğum için artık bebeği daha fazla riske atamayız yarın gelip yatış yapın suni sancıyla doğumu başlatacağız dedi kızlar ne olur dua edin bana çok korkuyorum suni sancı hiç istemezdim epidural de olacak inş çok ağrı çekmem açılma hızlı olur
merhaba arkadaşlar ben de 13 ağustosta spinal anesteziyle doğum yaptım, iyileşme sürecim biraz uzun sürdü günlerdir baş ağrısı çekiyorum spinal yüzünden. asla önermiyorum spinal olmayın gerçekten vücuttan atması çok zor, başımı kaldırıp kızımla ilgilenemedim sadece süt verdim okadar. şükür sütüm ilk gün den beri geliyor ve çok fazla hatta sağıyorum fazlasını mecburen. kızım 3850gr 55 cm doğdu çok sakin bi kız maaşallah, inş resmini eklicem , şimdilik bu kadar
Canım Ben Milupanın Bebekler İçin Rezene Çayından Verdim Her Gün 50cc Veriyorum. Gazın Artmasını Engellemek İçinde Philips Avent Yeni Doğan Biberonu Aldım. Onun Dışında Metsil Kullanıyorum. Bir De Şimdi Acı Elma Yağı Alacağım Topuklarına Sürünce İyi Geliyormuş. Yapılabilecek Herşeyi DEniyorum Ama Durumda Değişiklik Yok Malesef..
evet ya yalnız bırakmış oldum senin kzııznda hayrırlısı ile geldin dünyaya belkide gelmiştir artık geç cvp yazabildim
çok teşekkür ederim hepinize
13.08.2013 05,45
normal doğum
medipol mega hastanesi
3380gr 52 cm
sonunda gelebildim.. biraz vakit bulmuşken hemen yazayım...
pazartesi günü sabah uyandım sancı veya başka hiçbir doğum belirtisi yok karar verdim bugün bişeyler yapıcamsancılar başlasın kendimi yoracagım diye ama hiç halim yok başım çatlıyor uyuyamıyorumda kalktım kendime bi türk kahvesi yaptım açılayım diye bi güzel içtim.. sonra ayaklandım... apartmanın 5 kat merdiveni inip çıktım.. eve geldim başladım temizlik yapmaya ama fazla da yüklenmedim kendime... süpürdüm sildim camların sadece iç kısmlarını ve kanatlarnı sildim :) banyoları yıkadım veeee
ufaktan ağrılar başladı akşam eşim geldi hiç ama hç halim kalmamış çok yormuşum kendimi diye söyleniyorum bi an önce yatıp dinlenmeye niyetlendim ama sancılar artmaya başladı.. önce 17dk arayla sonra 10 derken 5 dkya indi ama saatler sürmedi 3-4 saat böyle oldu birde sancılar sıklaştıkça karnıma bir ağrı girdi ve tuvalet ihtiyacı hissetmye başladım.. hemen hastaneye gitmek istemedim
aradım hastaneyi sancılarım 10 dkda bir oluyor fakar ben sancı girdikçe büyük tuvalete çıkıyorum normalmi ne yapmalıyım diy.. gelin bi muayene edelim içiniz rahat olsun dediler.. ama yine gitmek istemiyorum.. neyse dedim sancılar azcık daha artsın öyle gidelim.. abdest aldım ve başladım meryem suresini okumaya ve benim sancılar daha da sıklaştı sureyi kaç defa ara vererek okudum en son birkaç ayet kaldı artık okuyamadım.. eşimede söyledim gidelim diye. giyindk ve gittik... yolda sancı girdikçe fena oluyourm ama çok çok şiddetli dgildi..
doğumhanede ebe muayen etti dedi çok güzel 5 cm açıklığın var saat 02.00.. hemen o iğrenç hastane önlüklerinden giydirdiler.. sancı odasına geçtim.. ablam geldi yanıma..nstye bağladılar.. sancılarım yükselmeye devam etti.. bu arada ablam fatma anamızın eli otunu ılık suya koydu okunacakları okudu.. bende bir yandan okumaya çalışyorum inşirah suresini ama sancı şiddetlendikçe ayetler birbirine karışıyor.. dedim en iyisi kayetel kürsi ve ihlas nas felak okuyayım..
sancılarım şiddetlendikçe fena oldum zor gelmeye başadı inliyorum :) ablama diyorum dayanamıyorum ben yapamıyacağım galiba beni cesaretlendiriyor yaprsın yapamayacak ne var diye.. bu arada ot suyun içinde çiçeklerini açmaya başladı... benimde çaılmam devam etti ebe geldi 4.30ta 6 cm olmuşssun dedi tekrar nst.. ondan sonra doğum odasına aldılar suyumu patlattılar bir saat sonra açıklık oldu 8 cm sancın geldikçe ıkın dediler...derken tam açık ama benim ıkınmaya takatim yok.. ben dayanamıyorum yapamıyacağım beni sezeryana alın.. anlayacağınız ıkınmayı beceremiyorum ama korkum bebeğime birşey olacak diye..nstye bağlı doğum masasında beklerken cihazda bebeğin kalp atışları gitti geldi sandım ama reset atar gibi bişey yapıyordu seslendim geliiin kalp atışları gidiyo bakın diye ama sonra geri geliyodu dedim normal bişey bu demekki..
ebe tekrar geldi muayene etti ebeye dedim ben yapamıyorum ıkınamıyorum alın sezeyana bu saatten sonra ne sezeryanı tam açıksın herşey çok güzel diye doktorda arada gelip baktı arada.. herşey çok güzel çok güzel doğuracaksın korkma dedi.. ama ben becerremiyorum ıkınmayı halim yok uyudum uyuyacağım.. sorulan sorulara kafa sallayarak cevap veriyordum..
doktor geldi başladım ıkınmaya ama yok olmuyor bu arada sancım geri gitti yarım saate yakın sancılar gelsn diye uğraştılar.. doğum anında bulunan hizmetli ve ebe karnıma bastırarak başladık yeniden ıkınmaya ama çıkmıyor.. bastırdıkça gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu... son ıkınmada minoşum ağlayarak çıktı kafasını gördüm siyah saçlarını.. bundan sonrası aktı gitti... saat 05,45
bebeğimi aldılar temizlemeye gittiler kesik kesik ağlıyordu.. bebeğim iyimi nesi var dedim gayet iyi sorun yokmuş neyseki.. sonra göstermeye getirdiler yavrumu çok tatlıydı boncuk boncuk bakıyordu öptüm elini yüzünü...
sonunda bitmişti odama geldim.. hastanede doğum fazlaydı yoğunluktan bebişmi geç getirdiler.. acele ediyoruz artık gelsin nerde kaldı eşim gitti sordu bakım odasındaymış.. gelince dünyalar benim oldu hemen emzirdim çok güzel bir duygu Rabbim herkese yaşatsın...
bu arada benim canım çok az oldgu için bu kadar zorlandıgımı düşünyüorum yoksa doğumdan çıktıktan sonra herşey geçip gitti kesinlikle normal dğumu denemelisiniz ben yaptıktan sonra herkes doğurabilir diye düşünyorum :)))
Bende Ağlamıyorum Canım Ama Çok Üzülüyorum. Minicik Ayaklarını Çekiyor Karnına Kıvranıyor Yavrum Ben Birşey YapamıyorumNe Kadar Gazı Varsa Artık Bir Miktar Çıkarıyor Ama Kıvranmaları Devam Ediyor.
Milupanın Rezene Çayı Gaza İyi Geliyormuş. Ama Biberon Vermekten Korkuyorum. Biberon Verirsem Memeyi Bırakır Mı Acaba ??
Yeter diye bagiracagkm kizlar kv bebegimin her aglamasinda bir toz mama ver deyip duruyor. Sonra yok su verelim yok sunu yapalim yok bu bez az kirlenmis degistirme. Herseye karisiyor. Birde ben calisiyorum ya nasil olsa mama vereceksin diyor bugunde senden süt z fiskirmiyor ki torunun olunca beni anlarsin dedi!!! Çocuğu gectik ya sira toruna geldi. Simdi de gecmis olsuna gelen komsularimiza beni kesiyor temizlikci alıyorum diye. Ama ben bu dogumda yüzünü gördüm eskiden beni gercekten sevdiğini düşünüyordum doguma giderken korkuyorum dedim ne var 16 yasinda da doguruyorlar diyo cati muayenesune giderken yine ben pajiktim bu kikir kikir yanına peçete alsaydin birazdan göreceksin diyor o kadar cahil bir kadinki gitse de kurtulsam
bayıldım herşey bebişlerimiz için diymi birşey daha sorayım;bebeğin yaş takvimini nasıl yapıyorsun?herkesleri kocaman öptüm anneleri veeee mis kokulu bebişleri.
iyi geceler kızlar.. saat 3 ü geçti ve ben nöbetteyim oğlum inşallah uyanır da emziririm diye.. dün yüzünde başlayan sarılık bugün nerdeyse tüm vücuduna yayılmıştı.. hastaneye gidip ölçtürdük..17.3 çıktı değeri.. doktor 18'i tehlikeli değer kabul ediyoruz dedi..bugün bol bol emzir,hatta mama takviyesi de yap, üstünde kolsuz body si kalsın güneşte tutun bir süre dedi.. yarın tekrar ölçülecek.. düşmemişse yatırmamız gerekecek
bugün neredeyse tüm gün uyudu yavrum.. uyandırmak için yapmadığımız şey kalmadı.. yine de zorla da olsa emzirmeye çalıştım, 3 kere de kaşıkla 60 ar cc mama verdiktopuk kanı da alınacaktı bugün sağlık ocağında.. ama sarılığından dolayı hemşire çok zorlandı kanı almakta.. sıka sıka gelmedi kan..çok uğraştı.. oğlum da bir ağladı ki ayağa kaldırdı ortalığı.. tabi ben de tutamadım kendimi ( sarılık için de hast.de kan alınırken aynı şey oldu.. delik deşik oldu kuzumun ayakları ( ne kadar zormuş yavrunu acı çekerken görmek.. içimden parçalar koptu bütün gün...
ben de hala ağrılarımla uğraşıyorum.. özellikle baş ağrım 2 gündür hayatımı zindana çevirdi.. bende migren var ama daha önceki migren ağrılarım bile ne kadar önemsizmiş gibi geliyor! hayatımda hiç böyle baş ağrısı yaşamadım ben.. ama bir de mucize oluyor ki emzirirken gram ağrımıyor... hep yataktayım..ruhum daralıyor.. wc ye kalkmak bile işkence.. zaten ayağa kalkmak asıl büyük sorun.. resmen nefesim kesiliyor ağrılardan((
işte böyle... çok isterdim güzel şeyler yazmayı ama bizde durumlar böyle maalesef.. sabahtan beri dua ediyorum yarın sarılık değerimiz düşmüş olsun ve şu başımın lanet ağrısı geçsin diye.. yarın inşallah güzel haberler alırız da size de bildirmek nasip olur.....
Dilemmaa günaydin canım... Kızımın kafası buyuk demişsin...doktorum herhangi birşey söylemedi bu konuda ama bizim de su anda 2 hafta ileride..yarın kontrolum var bunu soracağım kendisine.. Senin kızının su anki kafa ölçümü ne ??Slm kızlar.. Bugün Dr kontrolümüz vardı.. Dr yarın sezeryan yapabilirim dedi. Tercihi size bırakıyorum dedi.. Çarşamba izne ayrılıyor da arkada bırakmak istemedi beni saolsun! Tabi bunda kızımın kafasının büyük olması da etkili, ve kafa 1 aydır kanalda ilerleyemiyo ama.. 2. İhtimal bekliyceksin 1 hafta daha dedi.. Bir karar verip akşam haber verin dedi.. Okadar çelişki yaşadım ki , zaten cesaretsizim , bir de eve gelince alt tarafımda bıçak gbi sancılar azdı.. Ağladım sezeryan olcam kabul ediyorum dedim . Ama eşimin de morali bozuldu istemedi , ben de emin olamadım vicdanım el vermedi, arayıp istemiyoruz sezeryan dedik.. Başka bi Dra emanet etti beni. Cuma görsün seni dedi. İşte böyle kızlar benden..
Geçmişi okuyamadım şimdi bi göz gezdircem.. Doğum yapanları tebrik ediyorum., bekleyenlere de sabır diliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?