- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.501
Bugün 10.gün canım yaaaa.Canım öyle çok yanıyor ki... Lansinoh hiç fayda etmedi garmastan'ı temizlemek için karbonatlı su yapıyorum. canım dah çok yanıyor. Bu sıcaklarda duşa girmekten nefret eder oldum. Su değdikçe ağlıyorum resmen. Dikişlerim, dikişlerimin üstü hala acıyor. Karnımın içini bıçakla kesiyorlar sanki. Seninki de böyle miydi??? Dikişlerimin üstüne karnımın alt kısmından bir parça düşmüş gibi duruyor. Normal mi böyle olması?
Kedicikkkk çıt cıtlı Body derken bu bacakları kolları açıkta bırakan body lerden mi?
arkadaşlar merhaba bende ağustos annesiyim 2 ağustosta normal doğumla kızımı kucağıma aldım.bu benım 3.cocugum.2011 doğumlu kızım,2012 doğumlu oğlum var.3.bebegım mucızem spiralle hamıle kaldım.şükür sağlıkla kucağıma aldım.daha evvel cepten takıp ettım sizleri ama oradan cvp verme olasılığım olmadı bugun kocam sonunda bilgisayar aldıda yazıyorum.herkese hayırlı doğumlar dilerim.doğum yapanlarda güle güle büyütsün yavrularını.
15 gündür formdan uzak kaldımoğluşum doğdu maşallah
2 ağustos cuma günü sezeryanla dünyaya geldi. doğum hikayemi anlatıcam ama çok iç açıcı değil kimseyi korkutmak istemem.
en önemlisi onun yüzünü gördüğün an tüm acılarının dinmesi :)
kızlar gögüs ucundaki çatlaklar için ne yapıyorsunuz.. lansinoh krem kullanıyorum ama yeterli olmuyor
arkadaşlar bayramın 2. günü 20 saatlik sancının ardından normal doğum yaptım. 4 kilo dünya tatlısı bir oğlum oldu. hem doğum sırasında kakasını yuttuğu için hem de ciğerlerindeki sıvıyı atamadığı için bir haftadır hastanedeyiz. Çanakkale araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesi yeteri kadar gelişmiş olmadığı için bursa izmir de yoğunluktan kabul etmediği için 3. gün apar topar çorluda şifa hastanesine sevkedildik. pazartesiden beri burada yoğunbakımda bebeğimiz. sadece saat 3 ile 4 arası 10dk görmemize izin veriyorlar ve daha çok gelişme kaydedemedik.40+2 de doğum yaptım ve normal doğum olduğu için o kadar pişmanım ki... her bebeğimi görüşümde ağlıyorum sütüm kesilecek diye de korkuyorum ama elimde değil. lütfen dua edin allahım onu bize bağışlasın
gazını çıkarmaya çalışıyorum ama gazını çıkarınca da uykusu kaçıyor huzursuz oluyr. ağlamaya başlıyor susturmak için tekrar meme veriyrmm. memede uyuyor ve gazını .çıkarmadan uyutmak zorunda kalıyorumm..((
Peki sence hastaneyede sadece kolsuz bacaksız olan çıtçıtlı body mi götürsem?20 gün falan çok ciddi acıdı memem. Sonra azalmaya başladı. Duştan ben de nefret eder olmuştum...
Dikiş yerinin acısı geçer artık canım...
Parça düşmüş gibi dediğin kısmı anlayamadım
evet canım :)
hem yavrun hem de yeni bilgisayarın hayırlı olsun
doğum hediyesi galiba :)
gözün aydın canım sağlıkla büyüsün :))
canım ne yaparsan yap hemen keesilmiyor
15-20 gün sürüyor sık dişini...
selam kızlar nasılsınız? doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hayırlısıyla
doğum yapanlar, tecrübeli arkadaşlar süt yapsın dye ısırgan otuyla rezene çayı içiliyomuş ya bunun tarifi nasıl kaç kaşık atcaz nasıl kaynatcaz günde kaç kere içmem gerekiyo? bi de doğumuma tahmini 10 gün var kaç gün kala içmeye başlasam? bana bi anlatabilirmisiniz
Peki sence hastaneyede sadece kolsuz bacaksız olan çıtçıtlı body mi götürsem?
Doktorum bana ısırgan çayı vs. gibi şeylerin doğumdan önce kanama ihtimalini artırdığı için verilmeyeceğini söyledi. Onun yerine malt kapsülü yazdı. Özellikle malt içeceği vermedi çünkü her biri yanlış hatırlamıyorsam 800 calori içeriyormuş ve emzirme döneminde aşırı kilo artışına sebep olabilirmiş. Malt hapları sütü artıran ve kalori değeri düşük olduğu için tercih edilen emzirme takviyesi ürünlermiş. Marka ismi veremiyorum sanırım ama bitkisel tabletlerde "S..g.r" olarak yazarsam anlaşılır belki. Ben bugün alacağım, 500'lük ve 250'lik şişeleri varmış, 250'lik yoktu onu bekledik. 500 çok olur diye düşünüyorum. 500'lük 80TL. civarında bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Doğumdan sonra da bol bol dereotu, maydonoz, yeşil yapraklı sebzeler ve özellikle de su tavsiyesinde bulundu. Hatta bebeği emzirirken başucunda mutlaka sürahi-bardak olsun, emzirmeye başlamadan ve emzirme esnasında içebilirsin.
Dilemmaa günaydin canım... Kızımın kafası buyuk demişsin...doktorum herhangi birşey söylemedi bu konuda ama bizim de su anda 2 hafta ileride..yarın kontrolum var bunu soracağım kendisine.. Senin kızının su anki kafa ölçümü ne ??
Cok cok gecmis olsun canım zorlu bi dogum olmus ama sukur ki saglıkla kucağına almissin bebisiniBende baya bi geç cevap yazıyorum bil bakalım niye :))
Senin bana cevap yazdığın saatlerde doktordan acil sezeryanı duymuş hala ama ben normal doğuracaktım diye mızıklanıp başıma geleni idrak edememiştim. Bahsettiğim kasılmalar sancıymış ve yarım saatlik nst de 3 tane idi. Üstelik ben sadece birini hissetmiştim. Günümüzde dolmuştu ama kızım hiç aşağıya inmemiş bende de hiç bir doğum hazırlığı olmamıştı. Bu sancılar bebeği sıkar kakasını yapar büyük sıkıntı yaşarız üstelik sen bunları hissetmiyorsun dedi. Hemen bugün almak istiyorum. Mesuliyeti alıyorsan yinede bekleyebilirsin normal doğumu dedi. Bebeğimi riske atamadım ama yinede gözüm yaşlı bekledim saat 3 ü açlık olayı için. Yatış işlemi, en geniş odanın bana özel temizlenmesi kan tahlilleri falan. Bu arada eşim eve gidip çantamı aldı, teyzemi getirdi.
Derken saat geldi beni ameliyathaneye aldılar spinal anestesi falan derken. Doktorumun asistanlığını yapan hemşire sırf elimi tutmak için girdi yanıma niye bu kadar detaylı anlatıyorum çünkü sonrası kabus. 10 sezeryanda 1 olan şey oldu bebeğimi alabilmek için elimi tutan hemşire, anestezi teknisyeni ve alakasız bir personel üstümde bebeği itmek zorunda kaldılar. Doktor ve ameliyat hemşiresinide unutmayalım. Özetle iyiki ellerimi bağlamışlar kayışı koparmama az kalmıştı. Böyle bir can acısı yok. Sonrası büsbüyük bir mutluluk. Canımın acısına biraz daha dayandım sakinleştirici istemedim önce bebeğimi görücem koklayacağım dedim. Sonra sakinleşitiriciyi verdiler kafam güzel oldu. Ama travmatik de oldu benim için. Sonrasında doktor sezeryanın böyleydi sen mümkün değil normal doğuramazdın dedi. Ama ben ikinci gün idrak ettim inadımdan kıymetliydi kızım. Beşiği boş kalabilirdi Allah korusun. Annemin ilk doğumu öyle olmuş ve haketsen beşiği boş kalmış.
Kızım dünyalar güzeli teyzeleri ama çok nazar alıyoruz. Sizlerden de birer dua gelirse kabulümüz. Bügünde sarılık çıktı ağladım resmen. Ememedi kızım. Sağmaya başladım bende sağıp verdim akşamdan beri. Yarın tekrar doktor kontrolümüz var bakalım inşallah çabuk atlatırız.
Neyse uzun oldu bi daha girebilirmiyim bilemiyorum çok yoğun geçiyor günlerim.
Allah herkese yavrusunu sağlıkla ve tok bağışlasın.
iyi geceler kızlar.. saat 3 ü geçti ve ben nöbetteyim oğlum inşallah uyanır da emziririm diye.. dün yüzünde başlayan sarılık bugün nerdeyse tüm vücuduna yayılmıştı.. hastaneye gidip ölçtürdük..17.3 çıktı değeri.. doktor 18'i tehlikeli değer kabul ediyoruz dedi..bugün bol bol emzir,hatta mama takviyesi de yap, üstünde kolsuz body si kalsın güneşte tutun bir süre dedi.. yarın tekrar ölçülecek.. düşmemişse yatırmamız gerekecek
bugün neredeyse tüm gün uyudu yavrum.. uyandırmak için yapmadığımız şey kalmadı.. yine de zorla da olsa emzirmeye çalıştım, 3 kere de kaşıkla 60 ar cc mama verdiktopuk kanı da alınacaktı bugün sağlık ocağında.. ama sarılığından dolayı hemşire çok zorlandı kanı almakta.. sıka sıka gelmedi kan..çok uğraştı.. oğlum da bir ağladı ki ayağa kaldırdı ortalığı.. tabi ben de tutamadım kendimi ( sarılık için de hast.de kan alınırken aynı şey oldu.. delik deşik oldu kuzumun ayakları ( ne kadar zormuş yavrunu acı çekerken görmek.. içimden parçalar koptu bütün gün...
ben de hala ağrılarımla uğraşıyorum.. özellikle baş ağrım 2 gündür hayatımı zindana çevirdi.. bende migren var ama daha önceki migren ağrılarım bile ne kadar önemsizmiş gibi geliyor! hayatımda hiç böyle baş ağrısı yaşamadım ben.. ama bir de mucize oluyor ki emzirirken gram ağrımıyor... hep yataktayım..ruhum daralıyor.. wc ye kalkmak bile işkence.. zaten ayağa kalkmak asıl büyük sorun.. resmen nefesim kesiliyor ağrılardan((
işte böyle... çok isterdim güzel şeyler yazmayı ama bizde durumlar böyle maalesef.. sabahtan beri dua ediyorum yarın sarılık değerimiz düşmüş olsun ve şu başımın lanet ağrısı geçsin diye.. yarın inşallah güzel haberler alırız da size de bildirmek nasip olur.....
Herkese mutlu günler kızlar
Cuma sabahı,saat 10.05 de sezeryan doğumla dünya tatlısı İlker Ali miz dünyaya geldi ..
Nolur kusuruma bakmayın hemen yazamadım size, sezeryan ağrılarım beni çok zorladı zor günler geçiriyorum ..
Bugün kontrolümüz var hem benim hem oğlumun bakalım herşey yolundadır inşallah..
Oğlum emmek istiyor fakat benim meme ucum nerseyse yok gibi sağdan rahat emiyor ama soldan çok zor patlıcak gibiyim..
Ama inşallah geçecek bu sıkıntılar.. Kızlar emin olun hamileyken olan duygular çok farklı ama şimdi elinize aldığınızdaki duygular çok daha farklı asıl gerçek şimdi diyorsunuz karnımdayken böyle olmuyormuş gerçekten.. :)
Diğer doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun diyorum.. bekleyenlerede hayırlı doğumlar diliyorum..
Allah a emanet olsun..
Aynen bizimde öyle canım kafa hep ileride... 38+ 0 daki ölçümümüz 99 mm idi yani 41. Hafta ile uyumlu... Yarın ki kontrolü bekliyorum bende kilo da şaşırttı beni gecen hafta 1 haftada 600 gr almıştı... Yarın bütün bunları sormam lazım doktoruma... Sagolsun onlar sormadan bişey anlatmıyorlar!!!bnm oğluşumun kafası içinde geçen haftaki ultrasonda 97mm çıkmıştı dr son iki haftada hala büyüyüp 100ü geçebilir o zmn sıkıntı dedi ama bi ihtimal belki ilerlemez çk da korkma dedi. haftaya ultrason son kararı verdirecek bize..kafa gelişimi ile gövde gelişimi arasında 2 hafta oynuyo kafa önde gelişio her ultrasonumuzda böle çıkıo,kafa gövde ve bacağın hafta gelişimi hep farklı dr onun ort.alıyo kafa önde olunca SAT a göre çk önde bi tarih çıkıyodu bze.ama SAT ı bekliyoruz dr.un tahminleri çktan geçti...
Bizde bugün tekrar topuk kanı verdik
Dün aile hekiminin hemşiresi aradı topuk kanında bi sıkıntı cikmis tekrar alınması gerek diye, o 5 yuvarlağı doldurana kadar cok ağladı bebisim, neyse bitti sukur
Öbür oglusun da son aşısı vardı onu yaptılar , bu sabah sıkıntılı başladık yani
Allah kimseyi evlatla sinamasin bunlar kolay seylerken insanın kalbi dayanmıyor , Allah baska hastalık vermesin...
dr.lar para peşinde o kdr..szn kiloya ne kdr dediler bide son hafta 400-500gr yanılma oluo dedi bnm dr. 3400 dedi bze ve kv. görümcemler oy çk minik dediler kendileri 4000 ve üzeri tosunlara alışıkmışAynen bizimde öyle canım kafa hep ileride... 38+ 0 daki ölçümümüz 99 mm idi yani 41. Hafta ile uyumlu... Yarın ki kontrolü bekliyorum bende kilo da şaşırttı beni gecen hafta 1 haftada 600 gr almıştı... Yarın bütün bunları sormam lazım doktoruma... Sagolsun onlar sormadan bişey anlatmıyorlar!!!
ben aylik kontrollerimde yazardim soracagim sorulari ama her sordugum sorunun cevabi bunlar normal.. Gebelikte olabilir vs. Vs. Farkli bisey duymayinca yazmayi birakin soru bile sormuyorum artik...benim oğlum 37+0 da 3 kg iken 38+0 da 3600 çıktı... Ben ve esim de 4 kilo üzeri doğmuşuz ( yalniz su an en ince bireylerdeniz: ))) bu da beni basından beri düşündürüyordu aslında kilolu doğar mı diye..ama hep normal gitti kilosu ta ki gecen haftaya kadr... Yanılma payına gelince aynı doktora gittiğimiz bı ark.var o da Kk üye o dogum yaptı sordum nerdeyse hiç oynamamış!!! Bu da bende tereddüt oluşturdu....dr.lar para peşinde o kdr..szn kiloya ne kdr dediler bide son hafta 400-500gr yanılma oluo dedi bnm dr. 3400 dedi bze ve kv. görümcemler oy çk minik dediler kendileri 4000 ve üzeri tosunlara alışıkmışsor bakalım sana ne diecekler.bel ağrısına dayanamıyorummmmmmm:18:
Peki sence hastaneyede sadece kolsuz bacaksız olan çıtçıtlı body mi götürsem?
Kizlar hepinize merhaba kac gundur yazmayinca belki tahmin edenler olmustur..15 agustos persembe saat 13.50 de kizimiz yagmurumuz dunyaya geldi...herseyi uzunca yazmak isterdim ama imkansiz..epidural sezeryan oldum.dogum guzeldi hem heyecanli hem keyifli...esim de girdi kamera foto cekti..dogum ok ama anestezi etkisi gectiginden beri perisanim ilk gun hic kalkamadim ikinci gun bagira cagira acilar icinde.bibsuru agri kesiciler vs yapildi bana misin demedi..cnrtsi ciktim hast.den ama hala ayakta duramiyorum..dikis yerim.cok aciyo ayaga kalkinca ic organlarim asaga cektiriyo sanki..ha bi de goguslerim semsertt bebek ememiyo sagip veeiyoruz mecburen hic istemezdim biberon amaa mecbur...ilk gun cok iyiydi ama snra gelmedi hast.denmama verdiler sinirimden òldum ama ona da mecbur kaldim..simdi de ozellikle sag meme bildigin tas..sut var ama sagmakla bile bosalmiyo..nasi rahatlaticam goguslerimi yrdm edin..sicak kompres yapiyorum fayda etmiyo..bu arada angeldan hbr var mi..
Vallahi ben de cok korkuyorum usumesinden. Pijama takimi var suan ustunde mesela. Uzun kollu ve patikli pijama elinde de eldiven. Demin viks surdugum icin pijamanin altinda corap var ama genelde onu giydirmiyorum.
Uyurken ustunde penye battaniye oluyo. Uyuyanin ustune kar yagar ya hanihaa bide kuşun kanadindan alirmis sogugu
Evet bana da mantikli gelmiyo bu vecizeler ama eli ayagi hemen morariyo dayanamam. Isilik gibi ufak bisi atlattik ama o zaman alttan bide zibin gydiriyodum. Sahi abartmisim.
Kizlar kayseri sahiden serin ama. Ben bile dun urperdim yani. Sehirler de onemli bence. Gene de fazla pimpirikliyim, kabul :-D
aynen canım biz bişey değince kv ben 3 cocuk büyüttüm tantanası yapıodu...
üşümez cnm kontorıl et aradaaa
eveeet maşalhmaşallah benim kızçeme :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?