2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

20 gün falan çok ciddi acıdı memem. Sonra azalmaya başladı. Duştan ben de nefret eder olmuştum...
Dikiş yerinin acısı geçer artık canım...
Parça düşmüş gibi dediğin kısmı anlayamadım

Kedicikkkk çıt cıtlı Body derken bu bacakları kolları açıkta bırakan body lerden mi?

evet canım :)

hem yavrun hem de yeni bilgisayarın hayırlı olsun
doğum hediyesi galiba :)

gözün aydın canım sağlıkla büyüsün :))

kızlar gögüs ucundaki çatlaklar için ne yapıyorsunuz.. lansinoh krem kullanıyorum ama yeterli olmuyor

canım ne yaparsan yap hemen keesilmiyor
15-20 gün sürüyor sık dişini...

selam kızlar nasılsınız? doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hayırlısıyla
doğum yapanlar, tecrübeli arkadaşlar süt yapsın dye ısırgan otuyla rezene çayı içiliyomuş ya bunun tarifi nasıl kaç kaşık atcaz nasıl kaynatcaz günde kaç kere içmem gerekiyo? bi de doğumuma tahmini 10 gün var kaç gün kala içmeye başlasam? bana bi anlatabilirmisiniz

offf geçmiş olsun...
son durum nedir? inşallah çıkmışsınızdır iyisinizdir...

ağzından çıkarmadığın her gaz popodan çıkacak ve sancılı olacak canım.

Peki sence hastaneyede sadece kolsuz bacaksız olan çıtçıtlı body mi götürsem?

Doktorum bana ısırgan çayı vs. gibi şeylerin doğumdan önce kanama ihtimalini artırdığı için verilmeyeceğini söyledi. Onun yerine malt kapsülü yazdı. Özellikle malt içeceği vermedi çünkü her biri yanlış hatırlamıyorsam 800 calori içeriyormuş ve emzirme döneminde aşırı kilo artışına sebep olabilirmiş. Malt hapları sütü artıran ve kalori değeri düşük olduğu için tercih edilen emzirme takviyesi ürünlermiş. Marka ismi veremiyorum sanırım ama bitkisel tabletlerde "S..g.r" olarak yazarsam anlaşılır belki. Ben bugün alacağım, 500'lük ve 250'lik şişeleri varmış, 250'lik yoktu onu bekledik. 500 çok olur diye düşünüyorum. 500'lük 80TL. civarında bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Doğumdan sonra da bol bol dereotu, maydonoz, yeşil yapraklı sebzeler ve özellikle de su tavsiyesinde bulundu. Hatta bebeği emzirirken başucunda mutlaka sürahi-bardak olsun, emzirmeye başlamadan ve emzirme esnasında içebilirsin.

Peki sence hastaneyede sadece kolsuz bacaksız olan çıtçıtlı body mi götürsem?

Doğumdan sonra bebekler çok üşür. Bu yüzden mutlaka iç body haricinde patikli pantolon, çorap, uzun kollu body, üstüne penya hırka-yelek, şapka, eldiven ve penye battaniye giydirilir. Ben böyle bir takım haricinde 2 adet kısa kol body, 2 adet patikli uzun kol tulum ve yedek şapka da aldım. Ayrıca bebeği getirdikleri yatağa sermek için 2 adet çarşaf niyetine pazen kumaş ve yedek bir battaniye daha.

Bunların hepsini bilinçli olarak aldım çünkü ilk doğumumda oğlumun iki sefer çişi çıkmıştı, hemen yedeklerle değiştirebilmiştim.

Gerçi gittiğim hastaneden de bunlar temin edilebiliyor ama ben bebeğimin kendi ürünleri olsun istedim, neyle yıkayıp ütülediğimi biliyorum sonuçta. :)

Günaydın herkese

Doğum yapanları tebrik ederim bebeişlerinizle mutlu sağlıklı BOl gülücüklü günlere inşallah...

Bebişi hasta olanlara yürekten sağlık diliyorum ennyakın zamanda ve anneleriine de sabır...

Bende kalan bikaç arkadaş gibi hala doğurmayı bekliyorum.iyice zorlarştı artık hem fiziksel hem psikolojik olarak..
Herkesten gelen hala doğurmadın mı sezeryan olaydın almıştın kucağına yorumları da cabası!

İyiki varsınız kızlar yalnız değilim biliyorum...

Neee 800 kalori mi??
İnanmiyorummm
Hergun iciyorun ben
Ulker maltana iciyorum,

bnm oğluşumun kafası içinde geçen haftaki ultrasonda 97mm çıkmıştı dr son iki haftada hala büyüyüp 100ü geçebilir o zmn sıkıntı dedi ama bi ihtimal belki ilerlemez çk da korkma dedi. haftaya ultrason son kararı verdirecek bize..kafa gelişimi ile gövde gelişimi arasında 2 hafta oynuyo kafa önde gelişio her ultrasonumuzda böle çıkıo,kafa gövde ve bacağın hafta gelişimi hep farklı dr onun ort.alıyo kafa önde olunca SAT a göre çk önde bi tarih çıkıyodu bze.ama SAT ı bekliyoruz dr.un tahminleri çktan geçti...

Cok cok gecmis olsun canım zorlu bi dogum olmus ama sukur ki saglıkla kucağına almissin bebisini
Allah saglıkla anali babali büyütmeyi nasip etsin , kocaman bi maşallah malesef bu donem bebekler nazara cok hassas oluyor

Gecmis olsun canım , insallah yükselmez sarılık degeri. Malesef sarilik cok sık oluyor, bizimde yeni gecti.
Sana da Allah acil şifalar versin, insallah bugün kontrolden sonra güzel hbrlerinizi yazarsın

Gözün Aydın canım , Allah oglunla saglıklı mutlu huzurlu günler yasamayı nasip etsin, ogluşlar adaş sayılır bizimki sadece ALİ.
Allah tüm bebislere saglık versin insallah

Bizde bugün tekrar topuk kanı verdik
Dün aile hekiminin hemşiresi aradı topuk kanında bi sıkıntı cikmis tekrar alınması gerek diye, o 5 yuvarlağı doldurana kadar cok ağladı bebisim, neyse bitti sukur
Öbür oglusun da son aşısı vardı onu yaptılar , bu sabah sıkıntılı başladık yani
Allah kimseyi evlatla sinamasin bunlar kolay seylerken insanın kalbi dayanmıyor , Allah baska hastalık vermesin...

Aynen bizimde öyle canım kafa hep ileride... 38+ 0 daki ölçümümüz 99 mm idi yani 41. Hafta ile uyumlu... Yarın ki kontrolü bekliyorum bende kilo da şaşırttı beni gecen hafta 1 haftada 600 gr almıştı... Yarın bütün bunları sormam lazım doktoruma... Sagolsun onlar sormadan bişey anlatmıyorlar!!!

topuk kanı gerçekten çok stresli bi durum cnm geçmiş olsun,aşı da öyle,annelik zor zor.....Amin cnm dediğin gibi Allah beterinden esirgesin inş.
dr.lar para peşinde o kdr..szn kiloya ne kdr dediler bide son hafta 400-500gr yanılma oluo dedi bnm dr. 3400 dedi bze ve kv. görümcemler oy çk minik dediler kendileri 4000 ve üzeri tosunlara alışıkmış sor bakalım sana ne diecekler.bel ağrısına dayanamıyorummmmmmm:18:

ben aylik kontrollerimde yazardim soracagim sorulari ama her sordugum sorunun cevabi bunlar normal.. Gebelikte olabilir vs. Vs. Farkli bisey duymayinca yazmayi birakin soru bile sormuyorum artik...benim oğlum 37+0 da 3 kg iken 38+0 da 3600 çıktı... Ben ve esim de 4 kilo üzeri doğmuşuz ( yalniz su an en ince bireylerdeniz: ))) bu da beni basından beri düşündürüyordu aslında kilolu doğar mı diye..ama hep normal gitti kilosu ta ki gecen haftaya kadr... Yanılma payına gelince aynı doktora gittiğimiz bı ark.var o da Kk üye o dogum yaptı sordum nerdeyse hiç oynamamış!!! Bu da bende tereddüt oluşturdu....

hayırlı olsuuuun güle güle büyüt canım

ılık duş da iyi geliyor, tıkandı heralde ondan öyle olmuş olabilir. bi de emzirirken ovala göğsünü, masaj yap. daha kolay açılır. vücut yeniliklere adapte olmaya çalışıyor zor işler :)
geçecek ama merak etme.

:))))) bendensin rüzgarcım

Ömrümden ömür gitti yine pöfff dün kızım 2 aylık oldu aşılarını oldu 3 tane birden yapılıyor nasıl ağladı kuzum ya bana bir bakışı vardı hiç unutamayacağım sanırım anne kurtar beni der gibi içim cızladı resmen. 4 kg 51 cm olduk nşhayet normal bebek ölçümüze geldik 2 aylık sürede. Bütün gün çıkmadı ateşi gece 1 de yükselmeye başladı bir çay kaşığı calpol şurup verdik düştü çok şükür sabaha kadar nöbet tuttum yine yükselmedi şükür anne olmak ne zormuş ama o kadar keyifli ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…