2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsun canım
o bakışı biliyorum ((( çok zormuş anne olmak

geçmiş olsun canım allah şifa versin inş herşey zamanla yoluna girecek allah analı babalı büyütsün

Canm gözün aydın, sağlıkla büyüt yavrunu.. İnş sütün de gelir yakında üzme kendini..

Allah yardimcin olsun durucum dualarimiz seninle.

canım hiç sitres yapma bebeğini sağlıkla büyüt inş .....

canı geçmiş olsun güle güle büyüt bebeğini..darısı yarın benim başıma inş...ağrıların inş hemen geçer ya Allah şifa versin

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün inşallah.. sütünde tez zamanda gelsin..

Civciv saglikla al kucagna kuzunu ins.. Durusel gozun aydn tatlm ..agrilarn en ksa zamnda gcer ins.

kızlar 20 gün oldu doğuralı ama geçmişe doğru düzgün bakamadım hiç bugün biraz baktım herkese teşekkürler göğüs ucum biraz çıktı ama hala chicconun göğüs ucuyla emziriyorum kızımı zaten küvözdede göğsümü unutmuştu bunla tutturana kadar anamız ağladı,arada çıkarıp mememi tutturuyorum çok mutlu oluyorum,kızım gece 4 te uyanıo en az 8e kadar mızıldanıo sizinkilerin durumu nasıl onun dışında iyiyiz çok şükür doğum yapan çok kişi olmuş hepinzin gözü aydın kızlar rabbim evlatlarmızı sağlıkla bizlere bağışlasın uykusuz gecelerde sabırlar versin hepinizi öpüyorum

geçmiş olsun cnm aynen benimde kızım sarılık oldu o ara topuk kanı alındı sarılık için kan alırken damarını patlattı hemşire kuvöze konurken hele gözlerini sararlarken ortalığı yıktı o ağladı ben ağladım hemşireler beni sakinleştirdi Allah başka hastalık göstermesin yavrularımıza ama anne olmak gerçekten zor bi de gece uykusu pek yok yoruyor beni kuzum ama ilk günler daha kötüydü mememi tutamıo sararıo biberona alıştı ne kadar ağladım sütüm kaçacak die ödüm koptu hamdolsun şimdi uçlada olsa tutuo ya mememi benden mutlusu yok

kızlar bu arada kilolar için bişe yapan varmı ben 19 kilo almıştım 77le doğum yaptım şuan 67yim 10u gitti 8i kaldı nasıl gitcek bilmiorum diyet yapmayada sporada korkuyorum nasıl yapcaz ki

selam arkadaşlar geçmişi okuyamıyorum malum bebekle ilgilenmek gelen giden derken bilgisayat başına oturamıyorum, gelelim doğum hikayeme...

beklenen doğum tarihimiz 8 ağustos, 7 ağustos kontrol günü. dr, herşey yolunda bir hafta daha beklenebiliri pazartesi tekrar kont. gel dedi. hemde işyeri için doğum yapmadığımı belirten 10 günlük istirahat daha verecekti. bayramı sancısız geçirdik ama zaman zaman adet sancısı gibi 3-5 dk bir giren ama şiddeti az sancılar yaşayarak geçti.

12 ağustos pazartesi kontrolde dr muyanede herşeyin yolunda olduğunu,perşembeyi de bekleyip sancı mancı gelmezse başka bir dr den randevü almamı söyledi. olaki sezeryana gidecek bi durum olursa ben giremiyorum dedi. yard. doç bi dr den bunu duyunca anlam veremedim, neden şimdiye kadar söylemediniz bile diyemedim, çünkü sancı gelmezse ne olacak ona odaklanmıştım, eşim dışarıda beni bekliyordu çıkıp olanları söyledim. belli ki beni anlamıştı, tepki bile vrmedi, eve dönerken aklı başına geldi ve acayip sinirlendi. zaten cuma günü için başka bir dr ye sıra almam imkansız 10 gün sonrasına gün veriyorlar. hastanede çalışan bi akrabamı aradım, salı-çarşamba günü için bi randevu ayarlamasını istedim. salı günü olumsuz, çarşamba tekrar bakıcam dedi. tamam dedim.

bu arada hurma-ve yürüyüş hayatımın merkezinde, salı sabah kahvaltıdan sonra 40 dk bi yürüyüş yaptım, sanki belimdeki ağrı daha fazlaydı ama yataktan, yatma pozisyonundan galiba diye düşündüm,akşam eşim işten geldi yemek yedik tekrar yürüyüş, saat 19 civarı belim dedim çok sızlıyor, bunlar doğum ağrısı olabilir, sızlıyor, ürperiyorum geçiyor, dk tutmaya başladık, 7dkda bir girip 1 dk gibi sürüyor, sancı anında yürüyüş çok zorluyor ayaklarımı kaldıramıyorum. eve döndük. sancılar kendini hissettirmeye başladı ama dayanılmaz falan değil, tatlı tatlı girip biraz nefesimi kesen sancılar... sancı geldikçe evin içinde geziniyorum, saat 21 civarı artık tatlı sancı değil, acı hissediyorum... saat 22 duş alıyorum, oğlumu yatırıyorum ve iki kat üstte oturan anneme bu gece hastaneye gidebiliriz, gece yarısı telefon alırsan bizdan panik olma diye haber veriyorum. dualar eşliğinde kapanıyor telefon.

başlıyorum kuran okumaya doğum öncesi dualarını okumaya, biraz dinlen diyor eşim ece uzun olacak, uzanıyorum ama sancılar artık daha şiddetli ve daha sık. dk tutmayı bırakıyorum çünkü bunlar doğum sancısı. dayanabildiğim kadar dayanıcam diyorum eşime erkenden hastaneye gitmek yok, tamam diyor ve her sancı girişinde allah diyerek yattığım yerde kıvranıyorum, eşimin elimi sıkıyorum, bazısında ayağa kalkıyoruz sarılıyorum eşime... gece 00:30 da bebek iyimi acaba içerde diye bi soru takılıyor kafamıza 00:45 gitmeye karar veriyoruz. annemi arıyorum oğlumu teyzesine bırakıyoruz, annemi alıyoruz, hastaneye gidiyoruz.

14.08.2013 saat 01:15 civarı hastanedeyiz, acilden giriş doğum haneye çıkış muayene açılma vs. açılma 3 cm, sancılar var fakat nst de çok az sancı çıkıyor, ebe diyorki yatış yapılsın, ama daha zamanı var.... ne demek diyorum içimden daha zamanı var, ben evde çok sancı çektim, ama ebeye bişey demiyorum, nöbetçi dr de bebek 3,500 kilo civarı, herşeyi normal, ebe başlıyor yatış için gerekli formları doldurup sorular sormaya akraba evliliği vs. kalp,tansiyon şeker varmı diyor, evet diyorum kalbim yaralı... :) ritim bozukluğu ve kalp kapakcıklarında çökme, mitral kapak prolapsusu.... nöbetçi drya söyledinmi diyor, hayır diyorum dr çağrılıyor kalple ilgili dosyam yanımda dr inceliyor, biraz telaşlı gibi, diyorum iyiym ben şu anda, sıkıntı yok kalp dr side biloyor hamile olduğumu normalde sezaryande doğurabilrsin dedi. ama nöbetçi dr yazılı bi evrak arıyor, yok diyorum yazılı bişey vermedi. ben bi ara ayrılıyorum yanlarından, ama konuşmalarını duyuyorum, dr diyorki sabaha kadar zaten doğmaz, nöbeti devralan kardiyoloji ile görüşsün diyor, ebe de diyorki yok sabaka kadar sürmez doğurur sancıları güzel, dr diyorki nst de az sancı var, ebe diyor probları bozuk onların bence tam ölçmüyor diyor. nöbetçi dr nöbetçi kardiyolog aramaya başlıyor yarım saat sonra kardiyoloğ elinda bi takım cihazlarla geliyor. ben nstde bağlıyım, kardiyologla konuşuyoruz ekg-eko vs. epey inceliyor, tamam diyor, sıkıntı oluşturmaz fazla yükle yapmayın diyor, ritim bozulur kendimi kötü hissedersem söyle diyor tamam diyorum ama sancılarım artık şiddetli, saat 03:30 civarı. dr ve ebe gidiyor, sancılarım çok sıklaşırsa ve ıkınma hissi gelirse çağır bizi diyor. tamam diyorum saat 4:00 acaba çağırsammı ebeyi diyorum çünkü nefes egzesizi falan işe yaramıyorum, bağırıyorum sürekli, saat 4:30 da çağırtıyorum ebeyi bana ilk bakan ebe değil, başka biri. sakin ol diyor, dahada şiddetlenecek sola doğru dön, rahatlarsın diyor nst bağlıyor, çok bağırma diyor, enerjini harcama. ama diyorum dayanamıyorum, çok fena baskı hissediyorum alttan bakıyor yok diyor daha var. gidiyor. saat 5:00 midem bulanıyor diye bağırıyorum, çok fenayım bişeyler oluyo diyorum, 2. ebe geliyor ıkınma hissi var diyorum tekrar bakıyor alttan parmaklarıyla canım yanıyor. ve hissediyorum bebeğin kafasına dokuduğunu. daha var diyor,elinde enjektör var sancın gelince söyle diyor, geldi dirum damar yolu açılmıştı ordan basıyor içindekini. kalkıp gezin biraz diyor tamam diyorum zor zahmet kalkıyorum bi adım atıyorum ama yürüyemiyorum, yürüyemiyorum diye bağırıyorum, gel diyor çatala çık tekrar bakalım diyor....

çıkuyorum çatala ıkınma hissi gelince söyle diyor ama ben allah diye bağırıyorum geldi diyorum, ıkın bakalım ne kadar ıkınabiliyosun ıkınıyorum o esnada foşur foşur bişey oluyo, ne oluyo diyorum bebeğini alıyoruz ıkın diyor , ıkınıyorum hadi bidaha diyor ıkınıyorum sancıyla beraber diyor, zaten sancı gelince ıkınasım geliyor, 3. ıkınma ve tamam diyor nefes al ıkınma, başımı kaldırıp bakıyorum kızım ebenin ellerinde sesi duyulmuyorama kordon kesiliyor görüyorum hepsini, ELHAMDÜLİLLAH diyorum artık her nefeste!yardımcı biri var temizlikçi gibi, ondan bişeyler istiyor, kalbim yerinden çıkacak, elim ayağım titriyor ve uyuşuyor normalmi diyorum hissetmiyorum ellerimi, normal olduğunu söylüyor dışarıda kim var diyor beni konuşturmak istiyor sanki eşim ve annem diyoru, yardımcıdan bebeğin eşyalarını al dışarıdan diyor, kızım giyiniyor, ben yatıyorum serum veriyor koluma, rahatla artık diyor, karnım diyorum hala kasılıyor, plesanta var onu alıcaz diyor, tamam diyoum talimatlara uyuyorum. gülüyor ebe, likosu nasıl diyorum 3,300, saat 05:40 50 cm....derken löp diye bişey düşüyor içimden bişey düştü diyorum bakıyor ebe ıkındınmı diyor hayırdiyorm plesanta diyor, parça kalmışmı diye bakıyor elleriyle yine dikiş varmı diyorum yok diyor harika bi doğumdu, allahın sevdiği kulusun diyor.... alah yardım etti sana diyor.... siz ban içerde damardan ne verdiniz diyorum, rahim açılsın diye en düşük dozdan ilaç diyor, suni sancımı diyorum hayır diyor, hiç sancı almadın kendi sancılarınla kndin doğurdun, ama çok bağırdın diyor... daha çataldayım, yavaşça in bakalım diyor, yardımcı kadın tutuyor elimden, başım dnüyor biraz ama olsun bebeğm giyişndimi diyorm, evet getirecez diyolar. beni tekerlekli sandalyeyle doğum hane içinde bi yatağa götürüyorlar, çünkü serviste yer yok.... bunaltıcı ve sıkıcı camı kapıı olmayan bi yer.... yatağa yatırum kızım diyorum nerde... geliyor diyor, ve getiriyor, derken hemen annem beliriyor kapıda.... canım annem ... öpüyor bizi, hurma ve zemzem veriyor çantadan hemen....

işte böyleçok uzun oldu hatta atladığım yerler bile var...taburcu olurkende kardiolagla olan muhabbetimiz ayrı bi hikaye, korkutmuşum hepsini....

:) darısı tüm bekleyenlerin başına..... en doğalından en normalinden doğumlar sizinde başınıza olsun....

Ayyy çok şekersinizz :)) kırkını uçurdunuz mu bakimm :)) yakın olsak gelirdiniz hazırlardım hemen yumurtasını şekerini :) biz Burda komşu teyzesine gittik uçurmaya yumurtamızı çikolatamızı kaptık geldik :))

çok geçmiş olsun canım
o bakışı biliyorum ((( çok zormuş anne olmak
Canım benim çok saol hasta olmasınlarda azıcık ağlasınlar senin de 2 ay yaklaşıyor calpol şurup almayı ihmal etme aklında olsun çok öptüm paşayı :)
Geçmiş olsun canım o topuk kanı yokmu ne beter offf. Bir de benimki erken Doğunca şekeri falan da düşüktü sürekli topuk kanı topuğunda yer kalmamıştı mosmordu çok zor çok iyi olsunlar da başka bir şey istemem 41 kere maşallah senin de yavruna mevlam nazardan korusun

Nişanımmı geldi kızlar tuvaletteyken elime jöle gbi bi parça geldi bakıp atmam bir oldu! Korktum koyu sarıydı galiba.. Bir de sifonu çektim aceleyle ya .. Druma ulaşamadım..

kedicik maşallah size artık biribirinize alışmışsınızdır
bizimde bu gün 23. Günümüz az kaldı kırkımıza dünyaya gelen büyüyor .........
Benim 5 yaşında birde oğlum var onunla başımız belada bazen bana yardımcı oluyor bazen bunaltıyor onun yanında pek sevmiyoruz aylini çok etkileniyor zamanla alışacak ama 2. çocuk gerçekten zor ama ne yapalım tek çocukta yanlız kalıyor insanın vicdanı elvermiyor yanlız kalmasına onun için idare edicez artık .....

bizim bugün kırkımız çıktıııııııııııııııııııııııııııııııı
darısı başınıza teyzeleri

Eki Görüntüle 781854

anaaam bakışlarını yesinler senin
maşallah kuzucuk

Bu miniş de benim ki :)) nasıl büyümüş mü :))Eki Görüntüle 781904 Eki Görüntüle 781905

yahu millet bebişlerini büyüttü bizde hala tık yok, delireceğim artık
medcezircim senin meleğine de maşallah subhanallah...

Bugüm kontrol vardı doktorm ay sonuna kadar bekleme gez toz dedi ya moralim yerlerde resmen...kapanışı ben yapıcam öle hissediyorum valla benimki iyice tembel...

Ay siz pek bir tonton olmuşsunuz maşallah,arayı ne güzel kapatmış med'cim,hiç erken doğmuş gibi değil valla ve çoooook güzel yavrun.sizi böyle görünce benim cadıda doğsada büyüse biran önce böyle diyorum.sağlıkla büyüt canım

Kızım 2 dakika sabredip korkmadan bakaydın ya kimliği belirlenemeyen cisme.hadi attın diyelim niye hemen sifonu çekiyorsun ki,yiyecek mi seni o? Ben artık doğuramamaktan kafayı tırlattım heralde,kusuruma bakma dilemmacım.banada o nişanmış gibi geliyor,umarım biran önce ulaşırsın doktora.haber vercen di mi bize de?şansın yaver gitsin hadi,inanıyorum bu defa olacak bu iş

Bugüm kontrol vardı doktorm ay sonuna kadar bekleme gez toz dedi ya moralim yerlerde resmen...kapanışı ben yapıcam öle hissediyorum valla benimki iyice tembel...

Aşkolsun Defne'cim,biz kızımla en son doğacağı konusunda anlaşmayı yaptık bîle,siz geç kaldınız.şaka maka şu 2 gün iyice zor geçiyor.benim daha çatı kemiklerim dünden beri hafif hafif ağrıyor,düşün yani daha çatım bile yeni genişlemeye başladı,o kadar umutsuz durumum.......dilemma'dan da nişan haberi geldi,kaldık mı ığdı ile dığdı bir başımıza burda!!!!!!doktorum bile doğur artık ay sonuna kadar dedi,onu bile daralttım :)))))sabah sağlık Ocağı'na son izlem için gittim,ebe daha miden bile boşalmamış hala yukarıda,bebekte kanala girmemiş dedi.kaldık bacım biz burda hamile hamile

bayadır giremedim bi girdim hem sevindim hem üzüldüm bebşler nazarlanmış çok çok geçmiş olsun rabbim yavrularımızı hasta nazar eylemesin aminnnn doğuran arkadaşlarıda gözün aydın diyorum allah analı bablı büyütsün yavrularımızı bnde 38. haftamdayım bugun akşam gidicem dr. nöbetçi akşam gelin rahat olur dedi bakalım alttan muayne dermi bu hafta beni çatı muaynesi oldum ama belki eder bilen varmı kzımı meleğimi çok özledim

selam kızlar..
dün baya bi sıkıntılıydım yazdıklarımı sonradan okuyunca kendime kızdım.. fazla duygusala bağlamışım..sizin de canınızı sıkmak istemezdim ama işte insanın yavrusu söz konusu olunca böyle oluyormuş demek ki :)

neyse ki sabah hastaneden güzel haberle döndük.. sarılık değerimiz düşmüş biraz.. evimize geri dönmek harikaydı..yol boyu ya orda kalırsak diye kurup durdum çünkü.. takipte kalıcaz ama..bolca beslenmeye devam.. bugün güneş banyomuzu da yaptık.. inşallah günden güne hiçç bişeyi kalmayacak kuzumunn

evet canım biz ilk ya da son olmayacağz bu sarılık belasından nasibini alan.. dediğin gibi burada yazılanları okudukça kendimi hazırlamıştım aslında bizim de başımıza gelebilir diye.. ama işte insan dayanamıyor ki o küçücük bedenin hasta olmasına.. neyse ki daha iyiyiz şimdi

sağol canım size de çok geçmiş olsun daha önce yazıp yazmadığımı hatırlayamadım.. zordu gerçekten o uykudan uyanmayan halini görmek bile içimi parçalıyordu değil ki hastanede yatması nasıldır.. inşallah geçer tamamen sizinki de bizimki de hasta olan bütün bebeciklerin de..

Gecmis olsun canım , insallah yükselmez sarılık degeri. Malesef sarilik cok sık oluyor, bizimde yeni gecti.
Sana da Allah acil şifalar versin, insallah bugün kontrolden sonra güzel hbrlerinizi yazarsın

çok sağol canım..düşmüş çok şükür ama takipte olcaz sürekli işte.. size de geçmiş olsun çok

Bu miniş de benim ki :)) nasıl büyümüş mü :))Eki Görüntüle 781905

maşallah ikinize de canımm çok güzelsiniz sizz!!

oyyy ben senin kedi canınıııııı
kedi yavrusu gibi bakıyo ama bu tipini yediğimmm :)))
ee kedicikin oğlu işte nolacakk :)
maşallah size kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…