- 8 Ocak 2013
- 1.248
- 318
- 323
- 36
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.541
selam kızlar..
sağol canım size de çok geçmiş olsun daha önce yazıp yazmadığımı hatırlayamadım.. zordu gerçekten o uykudan uyanmayan halini görmek bile içimi parçalıyordu değil ki hastanede yatması nasıldır.. inşallah geçer tamamen sizinki de bizimki de hasta olan bütün bebeciklerin de..
Kızım 2 dakika sabredip korkmadan bakaydın ya kimliği belirlenemeyen cisme.hadi attın diyelim niye hemen sifonu çekiyorsun ki,yiyecek mi seni o? Ben artık doğuramamaktan kafayı tırlattım heralde,kusuruma bakma dilemmacım.banada o nişanmış gibi geliyor,umarım biran önce ulaşırsın doktora.haber vercen di mi bize de?şansın yaver gitsin hadi,inanıyorum bu defa olacak bu iş
Bu miniş de benim ki :)) nasıl büyümüş mü :))Eki Görüntüle 781905
buyuk ihtimale suyun gelmiiş canım bekle 2-3 saat hafif sancın gelmese suyun değilmiş.uzan dinlen bebek hareketlerine takip et.Evde biraz yürüdüm işlerimi hallettim tam banyoya girecektim su geldi ama işedim mi onuda bilmiyorum ? Bayağı geldi nasıl anlarım ki acaba ? Bebeğin suyu olsa gelmeye devam edermi?
nişandır büyük ihtimalle bugun değil se en geç 3 gun içinde doğum başlar İnşallah.Canım sorma ya, hiç böyle beklemiyordum ki nişanı! Parça gbi bişeydi bakıp atmam bir oldu işte acemilik.. Koyu sarı bişeydi , hatta bitane daha geldi arkasından sanki yıkarken öyle hissettim. Dr u aradım beklememi söyledi.. Gel demedi , bende de tık yok:S şimdi bi duşa giricem.. Evde herkes panik, annem yemek yapıyo , eşimi tanıyamadım çok gergin ağlayacak gbi.. Hayırlısı hepimiz için cnm ...
Ben de ayni biberondan aldim rezeneyi de denedik. Elma yagini almadim ama bilemedim onu da denerim. Bizde de henuz degisiklik yok maalesef
Ben geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmm.Merhaba arkadaşlar.Anladığınız üzere kızım ayın 12 sinde spinal anestezi ile dünyaya geldi.2900 gr. ve 49 cm boyunda.Allah bu mutluluğu isteyen herkese yaşatsın inşallah.Bizimde süt problemimiz var.Başta hiç sütüm yoktu.Sonra hastanelerde olan sağma makinelerinden kiraladık.İlk önce 1 çay kaşığı çıktı.Sonra 2 çay kaşığı çıktı.Şimdi ise 5-6 çay kaşığı var.Günde 2-3 kere bu kadar verebiliiyorum.Mama takviyesi yapıyoruz.Makineyi 15 günlüğüne kiraladık.15 gün dolana kadar inşallah artar.Doğum hikayemi açılan bölüme yazacağım.İnşallah sizlerde iyisinizdir.Hepinizi öpüyorum.
Kızlar ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum. sürekli ağlama modundayım 2 gündür dışarı çıkardı eşim. Bugünde kızımızı alalım cıkalım dedi. bi yandan idare edebilirmiyim korkusuyla cıktık. biraz gezindik bi başladı ağlamaya mememi veriyorum inat ediyor biraz emiyor ağlayarak cıkarıyor bidahada susmuyor.. kendimi bebeğime bakamıcak gibi hissediyorum. yarın doktor kontrolü var ya aglarsa ya susmazsa ya beni istemezse yok maması falan baş edebilirmiyim die düşünüp duruyorum. ilk günden bu yana yaşadıgım dogum sıkıntısı, hastaneye tekrar yat, evime gelip kavga eden kv. ve mamaya alıstırılan kızım sanırım cok bunaldım. sımdı kızım aglasa katılacak diye aklım cıkıyor hemen anneme verıyorum aglamaya baslıyorum ya bişey olursa falan die.. kendimle konuşup duruyorum napıcagımı şaşırdım. eşim deseniz beni idare etmeye çalışması kızımızın aglaması o bile bunaldı napacagını şaşırdı korkuyor. sanırım onuda korkuttum.. ben kafayı yemek üzereyim(( kv. görümceler eve gelse daha bi panik oluyorum ya beni emmek istemezse ağlarsa onların istediği gibi mamayı vermek zorunda kalırsam diye. offffffffffffff bitmiyor sorularım kızlar çok kötü durumdayım. kızım beni istemiyor reddediyor diye düşünüyorum..
bende hiç iyi değilim sürekli bi ağlama isteği modundayım..kızıma bakamamaktan korkuyorum..şimdilik anem var onla bakıyorum ama o cumartesi gidicek yalnız kalıcam ya kızım ağlar ve susturamazsam gazını çıkaramazsam vs.diye diye kafayı yiycem..annem gidince kv görümce hergün gelir artık durmadan bi akıl vericekler offf....Allah yardımcımız olsun canım herkeste aynı dertler var
günaydın herkese artık forum ne kadar sessizleşti,bebeğine kavuşanlar el ayak çekti ister istemez ayın son iki haftasına girdik takipçiler iice azaldı.Rabbim taze annelere sabır versin, doğum heyecanını bekleyenlere:26: kolay acısız ağrısız doğum nasip etsin tek duam bu.
pudra31 inş. sağlıkla bebeğini kucağına almıştır.
myhoney parti güzelmiş belli ne güzel eğlenmişsin
rana yaprak inş. herşey yolundadır,dualarımız hep birbirimize..
Beklemek belirsizlik ne kotu sey ya benim oglanin hic gelesi yok yukarda toplandi duruyor hem annem tarafimdan hem esimin tarafindan yurtdisindan gelenler var surekli dogur dogur biz gitmeden gorelim diye baski yapiyolar ama bende ne sanci var ne agri ayin sonunada gorumcem gidiyo ogretmen oda cok gormek istiyo yarin kontrol var ama bebek kanala inmemis dicek doktor biliyorum hurma yiyorum ama yalan yok gunduzleri yuruyemiyorum aksamda pilim bitmis oluyo napsam bilemedim
Annesi ve babasının beklemekten sabırsızlandığı bir günde 05.08.2013 saat 17.15 te sezeryanla dünyaya geldi minik yavrum.
Bir türlü memeyi ağzına almayan inatçı kuzumu sütümü yettiğince sağarak besliyorum.tabi arada mamada veriyorum mecburensezeryanımız çok şükür iyidi tabi ilk günlerim oldukça zordu. şimdi şimdi oğlum dünyaya ben de anneliğe alışıyorum.dikiş yerlerimin acısı baya azaldı.
Yaşadığım tüm zorluğa oğlumun bir gülüşü yeter.
Allah herkese annelik duygusunu yaşamayı nasip etisn inşallah.
Kaka kokusunun hiç bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdim :)
bebeşimiz eşime çok benziyor o işe gidince klonlanmış minik hali yanımda kalıyor sanki :)
rabarbacım canım sanada hayırlı olsun. Sağlıcakla büyüt inşallahEki Görüntüle 781217 Eki Görüntüle 781227 Eki Görüntüle 781240
Kızlar maalesef sezeryana alınıyorum şu an dua edin de bari ağrısız olsun
Bebişin kalp atışları iyi değil dedi doktorumuz
Çıkmak istiyormuş çıkamıyormuş kuzum
Kesilcez inşallah ağrısız olur dualarınızı bekliyorum
Kızlar siz gündüz ve gece bebeğinizi nasıl giyidiriyorsunuz? Bizimki hep alttan çıtçıtlı kolsuz body ve üstüne uzun kollu zıbın, altına da ayaklı pijama oluyor ve uyurken (ki genelde uyuyor) üzerini penye battaniye ile örtüyorum. Çok mu oluyor bilmiyorum gece gündüz aynı moddayız, ha içine de bi ufak çorap giydiriyorum...
Bir de sizinkinin kafası sürekli terliyor mu? Beni emmeye başladı an kızımın kafası ter içinde kalıyor, bir de yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı yavrumunMillet öptü o yüzden mi acaba? Ah kimseye dinletemiyorum ki öpmeyin diyorum ellerinizi yıkamadan ellemeyin yüzünü diyorum ama çok titiz davranıyorsun diye eleştiriler altında kalıyorum (
:)) İnşallah bugün itibariyle tadını çıkarmaya başlıycam canım. Uzun bir kabustan uyanmış gibiyim. Pazar akşamından Cumartesi sabahına kadar süren bir kabus. Geçti gitti işte bundan sonra herşey iyi olacak inanıyorum buna
Hanımlar hastanedeyim, yatış yaptım
Bebegimize kavusuyoruz, dua edin
merhaba arkadaşlar ben de 13 ağustosta spinal anesteziyle doğum yaptım, iyileşme sürecim biraz uzun sürdü günlerdir baş ağrısı çekiyorum spinal yüzünden. asla önermiyorum spinal olmayın gerçekten vücuttan atması çok zor, başımı kaldırıp kızımla ilgilenemedim sadece süt verdim okadar. şükür sütüm ilk gün den beri geliyor ve çok fazla hatta sağıyorum fazlasını mecburen. kızım 3850gr 55 cm doğdu çok sakin bi kız maaşallah, inş resmini eklicem , şimdilik bu kadar
CANIM elleri soğuk olmalıymış saglikli bebegin ensesinden anlasilirmis üşüyüp usumedigi,
Bana uzun kollu sıcaklatir gibi geliyor . Hele gündüz piser CANIM .
Birde beslerken bebegin üzerindekileri hafifletmek lazimmis. Sıcak basarmış onlarida.
Kızlar bugün doktora gittim 40+4 olduğum için artık bebeği daha fazla riske atamayız yarın gelip yatış yapın suni sancıyla doğumu başlatacağız dedi kızlar ne olur dua edin bana çok korkuyorum suni sancı hiç istemezdim epidural de olacak inş çok ağrı çekmem açılma hızlı olur
arkadaşlar bebeğim sonunda dünyaya geldi.annesine biraz sancı çektirdikten sonra sezeryanla dünyaya gelmeye karar verdi minikim 1 haftalık oldu bugün itibariyle.hala doğum yapmayan annelere hayırlı doğumlar diliyorum.
şu sarılığı hala atlatamadık yaww
Kızlar aldım bebişimi kucağıma
Çok rahat bi sezeryan oldu ağrı falan olmadı çok şükür
Çok üzülmeme rağmen sakin girdim ameliyata
Ama yine de öyle bi içimde kaldıki normal doğum
20 saat sancı çekseydim de sezeryan olmasaydım
Kızım çok tatlı akça pakça maşallah
Kalp atışları zayıflamasaydı aska razı olmazdım sezeryAna
Normal doğum imkanı olanlar nolur sonuna kadar denesinler
Sezeryanı tercih etmesinler
Ü
Kızlar bebeğimi 19 da kucağıma aldım. Sağlığımız yerinde kendimi toplayınca ayrıntıları yazarım.
kızlar duanıza ıhtıyacım varr!yarın spınal anestezı ıle doguma gırcemmm..cok heycanoıyımmm...
Ömrümden ömür gitti yine pöfff dün kızım 2 aylık oldu aşılarını oldu 3 tane birden yapılıyor nasıl ağladı kuzum ya bana bir bakışı vardı hiç unutamayacağım sanırım anne kurtar beni der gibi içim cızladı resmen. 4 kg 51 cm olduk nşhayet normal bebek ölçümüze geldik 2 aylık sürede. Bütün gün çıkmadı ateşi gece 1 de yükselmeye başladı bir çay kaşığı calpol şurup verdik düştü çok şükür sabaha kadar nöbet tuttum yine yükselmedi şükür anne olmak ne zormuş ama o kadar keyifli ayrıca.
kızlar bu arada kilolar için bişe yapan varmı ben 19 kilo almıştım 77le doğum yaptım şuan 67yim 10u gitti 8i kaldı nasıl gitcek bilmiorum diyet yapmayada sporada korkuyorum nasıl yapcaz ki
selam arkadaşlar geçmişi okuyamıyorum malum bebekle ilgilenmek gelen giden derken bilgisayat başına oturamıyorum, gelelim doğum hikayeme...
beklenen doğum tarihimiz 8 ağustos, 7 ağustos kontrol günü. dr, herşey yolunda bir hafta daha beklenebiliri pazartesi tekrar kont. gel dedi. hemde işyeri için doğum yapmadığımı belirten 10 günlük istirahat daha verecekti. bayramı sancısız geçirdik ama zaman zaman adet sancısı gibi 3-5 dk bir giren ama şiddeti az sancılar yaşayarak geçti.
12 ağustos pazartesi kontrolde dr muyanede herşeyin yolunda olduğunu,perşembeyi de bekleyip sancı mancı gelmezse başka bir dr den randevü almamı söyledi. olaki sezeryana gidecek bi durum olursa ben giremiyorum dedi. yard. doç bi dr den bunu duyunca anlam veremedim, neden şimdiye kadar söylemediniz bile diyemedim, çünkü sancı gelmezse ne olacak ona odaklanmıştım, eşim dışarıda beni bekliyordu çıkıp olanları söyledim. belli ki beni anlamıştı, tepki bile vrmedi, eve dönerken aklı başına geldi ve acayip sinirlendi. zaten cuma günü için başka bir dr ye sıra almam imkansız 10 gün sonrasına gün veriyorlar. hastanede çalışan bi akrabamı aradım, salı-çarşamba günü için bi randevu ayarlamasını istedim. salı günü olumsuz, çarşamba tekrar bakıcam dedi. tamam dedim.
bu arada hurma-ve yürüyüş hayatımın merkezinde, salı sabah kahvaltıdan sonra 40 dk bi yürüyüş yaptım, sanki belimdeki ağrı daha fazlaydı ama yataktan, yatma pozisyonundan galiba diye düşündüm,akşam eşim işten geldi yemek yedik tekrar yürüyüş, saat 19 civarı belim dedim çok sızlıyor, bunlar doğum ağrısı olabilir, sızlıyor, ürperiyorum geçiyor, dk tutmaya başladık, 7dkda bir girip 1 dk gibi sürüyor, sancı anında yürüyüş çok zorluyor ayaklarımı kaldıramıyorum. eve döndük. sancılar kendini hissettirmeye başladı ama dayanılmaz falan değil, tatlı tatlı girip biraz nefesimi kesen sancılar... sancı geldikçe evin içinde geziniyorum, saat 21 civarı artık tatlı sancı değil, acı hissediyorum... saat 22 duş alıyorum, oğlumu yatırıyorum ve iki kat üstte oturan anneme bu gece hastaneye gidebiliriz, gece yarısı telefon alırsan bizdan panik olma diye haber veriyorum. dualar eşliğinde kapanıyor telefon.
başlıyorum kuran okumaya doğum öncesi dualarını okumaya, biraz dinlen diyor eşim ece uzun olacak, uzanıyorum ama sancılar artık daha şiddetli ve daha sık. dk tutmayı bırakıyorum çünkü bunlar doğum sancısı. dayanabildiğim kadar dayanıcam diyorum eşime erkenden hastaneye gitmek yok, tamam diyor ve her sancı girişinde allah diyerek yattığım yerde kıvranıyorum, eşimin elimi sıkıyorum, bazısında ayağa kalkıyoruz sarılıyorum eşime... gece 00:30 da bebek iyimi acaba içerde diye bi soru takılıyor kafamıza 00:45 gitmeye karar veriyoruz. annemi arıyorum oğlumu teyzesine bırakıyoruz, annemi alıyoruz, hastaneye gidiyoruz.
14.08.2013 saat 01:15 civarı hastanedeyiz, acilden giriş doğum haneye çıkış muayene açılma vs. açılma 3 cm, sancılar var fakat nst de çok az sancı çıkıyor, ebe diyorki yatış yapılsın, ama daha zamanı var.... ne demek diyorum içimden daha zamanı var, ben evde çok sancı çektim, ama ebeye bişey demiyorum, nöbetçi dr de bebek 3,500 kilo civarı, herşeyi normal, ebe başlıyor yatış için gerekli formları doldurup sorular sormaya akraba evliliği vs. kalp,tansiyon şeker varmı diyor, evet diyorum kalbim yaralı... :) ritim bozukluğu ve kalp kapakcıklarında çökme, mitral kapak prolapsusu.... nöbetçi drya söyledinmi diyor, hayır diyorum dr çağrılıyor kalple ilgili dosyam yanımda dr inceliyor, biraz telaşlı gibi, diyorum iyiym ben şu anda, sıkıntı yok kalp dr side biloyor hamile olduğumu normalde sezaryande doğurabilrsin dedi. ama nöbetçi dr yazılı bi evrak arıyor, yok diyorum yazılı bişey vermedi. ben bi ara ayrılıyorum yanlarından, ama konuşmalarını duyuyorum, dr diyorki sabaha kadar zaten doğmaz, nöbeti devralan kardiyoloji ile görüşsün diyor, ebe de diyorki yok sabaka kadar sürmez doğurur sancıları güzel, dr diyorki nst de az sancı var, ebe diyor probları bozuk onların bence tam ölçmüyor diyor. nöbetçi dr nöbetçi kardiyolog aramaya başlıyor yarım saat sonra kardiyoloğ elinda bi takım cihazlarla geliyor. ben nstde bağlıyım, kardiyologla konuşuyoruz ekg-eko vs. epey inceliyor, tamam diyor, sıkıntı oluşturmaz fazla yükle yapmayın diyor, ritim bozulur kendimi kötü hissedersem söyle diyor tamam diyorum ama sancılarım artık şiddetli, saat 03:30 civarı. dr ve ebe gidiyor, sancılarım çok sıklaşırsa ve ıkınma hissi gelirse çağır bizi diyor. tamam diyorum saat 4:00 acaba çağırsammı ebeyi diyorum çünkü nefes egzesizi falan işe yaramıyorum, bağırıyorum sürekli, saat 4:30 da çağırtıyorum ebeyi bana ilk bakan ebe değil, başka biri. sakin ol diyor, dahada şiddetlenecek sola doğru dön, rahatlarsın diyor nst bağlıyor, çok bağırma diyor, enerjini harcama. ama diyorum dayanamıyorum, çok fena baskı hissediyorum alttan bakıyor yok diyor daha var. gidiyor. saat 5:00 midem bulanıyor diye bağırıyorum, çok fenayım bişeyler oluyo diyorum, 2. ebe geliyor ıkınma hissi var diyorum tekrar bakıyor alttan parmaklarıyla canım yanıyor. ve hissediyorum bebeğin kafasına dokuduğunu. daha var diyor,elinde enjektör var sancın gelince söyle diyor, geldi dirum damar yolu açılmıştı ordan basıyor içindekini. kalkıp gezin biraz diyor tamam diyorum zor zahmet kalkıyorum bi adım atıyorum ama yürüyemiyorum, yürüyemiyorum diye bağırıyorum, gel diyor çatala çık tekrar bakalım diyor....
çıkuyorum çatala ıkınma hissi gelince söyle diyor ama ben allah diye bağırıyorum geldi diyorum, ıkın bakalım ne kadar ıkınabiliyosun ıkınıyorum o esnada foşur foşur bişey oluyo, ne oluyo diyorum bebeğini alıyoruz ıkın diyor , ıkınıyorum hadi bidaha diyor ıkınıyorum sancıyla beraber diyor, zaten sancı gelince ıkınasım geliyor, 3. ıkınma ve tamam diyor nefes al ıkınma, başımı kaldırıp bakıyorum kızım ebenin ellerinde sesi duyulmuyorama kordon kesiliyor görüyorum hepsini, ELHAMDÜLİLLAH diyorum artık her nefeste!yardımcı biri var temizlikçi gibi, ondan bişeyler istiyor, kalbim yerinden çıkacak, elim ayağım titriyor ve uyuşuyor normalmi diyorum hissetmiyorum ellerimi, normal olduğunu söylüyor dışarıda kim var diyor beni konuşturmak istiyor sanki eşim ve annem diyoru, yardımcıdan bebeğin eşyalarını al dışarıdan diyor, kızım giyiniyor, ben yatıyorum serum veriyor koluma, rahatla artık diyor, karnım diyorum hala kasılıyor, plesanta var onu alıcaz diyor, tamam diyoum talimatlara uyuyorum. gülüyor ebe, likosu nasıl diyorum 3,300, saat 05:40 50 cm....derken löp diye bişey düşüyor içimden bişey düştü diyorum bakıyor ebe ıkındınmı diyor hayırdiyorm plesanta diyor, parça kalmışmı diye bakıyor elleriyle yine dikiş varmı diyorum yok diyor harika bi doğumdu, allahın sevdiği kulusun diyor.... alah yardım etti sana diyor.... siz ban içerde damardan ne verdiniz diyorum, rahim açılsın diye en düşük dozdan ilaç diyor, suni sancımı diyorum hayır diyor, hiç sancı almadın kendi sancılarınla kndin doğurdun, ama çok bağırdın diyor... daha çataldayım, yavaşça in bakalım diyor, yardımcı kadın tutuyor elimden, başım dnüyor biraz ama olsun bebeğm giyişndimi diyorm, evet getirecez diyolar. beni tekerlekli sandalyeyle doğum hane içinde bi yatağa götürüyorlar, çünkü serviste yer yok.... bunaltıcı ve sıkıcı camı kapıı olmayan bi yer.... yatağa yatırum kızım diyorum nerde... geliyor diyor, ve getiriyor, derken hemen annem beliriyor kapıda.... canım annem ... öpüyor bizi, hurma ve zemzem veriyor çantadan hemen....
işte böyleçok uzun oldu hatta atladığım yerler bile var...taburcu olurkende kardiolagla olan muhabbetimiz ayrı bi hikaye, korkutmuşum hepsini....
:) darısı tüm bekleyenlerin başına..... en doğalından en normalinden doğumlar sizinde başınıza olsun....
kedicik maşallah size artık biribirinize alışmışsınızdır
bizimde bu gün 23. Günümüz az kaldı kırkımıza dünyaya gelen büyüyor .........
Benim 5 yaşında birde oğlum var onunla başımız belada bazen bana yardımcı oluyor bazen bunaltıyor onun yanında pek sevmiyoruz aylini çok etkileniyor zamanla alışacak ama 2. çocuk gerçekten zor ama ne yapalım tek çocukta yanlız kalıyor insanın vicdanı elvermiyor yanlız kalmasına onun için idare edicez artık .....
kızlar uzun bir ara verdik giremedim internete hiç
geçmişe şöyle bir göz attım ama hepsini okuyamadım malum zamanımız kısıtlı artık :)
yeni doğum yapanlara, kırkını çıkaranlara hayırlı olsun.. hastalık atlatanlara da çok geçmiş olsun...
bana gelince 35 haftalık doğum yaptığım için bebek küçük diye kendimi paraladım ona iyi bakabilmek için
şuan için bir sorunumuz yok çok şükür ama ben bitmiş bir haldeyim galiba :) bugün 25 günlük olduk
gece uyku denen bir şey kalmadı saat başı kalkıyor miniğim emmek için, gazıydı alt değiştirmesiydi derken 2 saati buluyor benim geri yatmam.. uykuyu unuttuk :S yüzümü sivilce bastı... kilo vermek yerine alıyorum.. göbek eski haline dönmedi falan filan...
bide lohusalıktanmıdır nedir normalin üstünde sinirliyim herkese karşı..
her şeye rağmen kendimi geri plana atıyorum hep kızımı düşünüyorum..
her saat emmeye kalktığı için acaba diyorum doymuyor mu ? sütüm mü az geliyor ? havalar çok sıcak acaba kalın mı giydiriyorum ? ya üşürse? bir sürü soru işareti kafamda ???????????
Bugüm kontrol vardı doktorm ay sonuna kadar bekleme gez toz dedi ya moralim yerlerde resmen...kapanışı ben yapıcam öle hissediyorum valla benimki iyice tembel...
Nişanımmı geldi kızlar tuvaletteyken elime jöle gbi bi parça geldi bakıp atmam bir oldu! Korktum koyu sarıydı galiba.. Bir de sifonu çektim aceleyle ya .. Druma ulaşamadım..
Aşkolsun Defne'cim,biz kızımla en son doğacağı konusunda anlaşmayı yaptık bîle,siz geç kaldınız.şaka maka şu 2 gün iyice zor geçiyor.benim daha çatı kemiklerim dünden beri hafif hafif ağrıyor,düşün yani daha çatım bile yeni genişlemeye başladı,o kadar umutsuz durumum.......dilemma'dan da nişan haberi geldi,kaldık mı ığdı ile dığdı bir başımıza burda!!!!!!doktorum bile doğur artık ay sonuna kadar dedi,onu bile daralttım :)))))sabah sağlık Ocağı'na son izlem için gittim,ebe daha miden bile boşalmamış hala yukarıda,bebekte kanala girmemiş dedi.kaldık bacım biz burda hamile hamile
Bende baya bi geç cevap yazıyorum bil bakalım niye :))
Senin bana cevap yazdığın saatlerde doktordan acil sezeryanı duymuş hala ama ben normal doğuracaktım diye mızıklanıp başıma geleni idrak edememiştim. Bahsettiğim kasılmalar sancıymış ve yarım saatlik nst de 3 tane idi. Üstelik ben sadece birini hissetmiştim. Günümüzde dolmuştu ama kızım hiç aşağıya inmemiş bende de hiç bir doğum hazırlığı olmamıştı. Bu sancılar bebeği sıkar kakasını yapar büyük sıkıntı yaşarız üstelik sen bunları hissetmiyorsun dedi. Hemen bugün almak istiyorum. Mesuliyeti alıyorsan yinede bekleyebilirsin normal doğumu dedi. Bebeğimi riske atamadım ama yinede gözüm yaşlı bekledim saat 3 ü açlık olayı için. Yatış işlemi, en geniş odanın bana özel temizlenmesi kan tahlilleri falan. Bu arada eşim eve gidip çantamı aldı, teyzemi getirdi.
Derken saat geldi beni ameliyathaneye aldılar spinal anestesi falan derken. Doktorumun asistanlığını yapan hemşire sırf elimi tutmak için girdi yanıma niye bu kadar detaylı anlatıyorum çünkü sonrası kabus. 10 sezeryanda 1 olan şey oldu bebeğimi alabilmek için elimi tutan hemşire, anestezi teknisyeni ve alakasız bir personel üstümde bebeği itmek zorunda kaldılar. Doktor ve ameliyat hemşiresinide unutmayalım. Özetle iyiki ellerimi bağlamışlar kayışı koparmama az kalmıştı. Böyle bir can acısı yok. Sonrası büsbüyük bir mutluluk. Canımın acısına biraz daha dayandım sakinleştirici istemedim önce bebeğimi görücem koklayacağım dedim. Sonra sakinleşitiriciyi verdiler kafam güzel oldu. Ama travmatik de oldu benim için. Sonrasında doktor sezeryanın böyleydi sen mümkün değil normal doğuramazdın dedi. Ama ben ikinci gün idrak ettim inadımdan kıymetliydi kızım. Beşiği boş kalabilirdi Allah korusun. Annemin ilk doğumu öyle olmuş ve haketsen beşiği boş kalmış.
Kızım dünyalar güzeli teyzeleri ama çok nazar alıyoruz. Sizlerden de birer dua gelirse kabulümüz. Bügünde sarılık çıktı ağladım resmen. Ememedi kızım. Sağmaya başladım bende sağıp verdim akşamdan beri. Yarın tekrar doktor kontrolümüz var bakalım inşallah çabuk atlatırız.
Neyse uzun oldu bi daha girebilirmiyim bilemiyorum çok yoğun geçiyor günlerim.
Allah herkese yavrusunu sağlıkla ve tok bağışlasın.
iyi geceler kızlar.. saat 3 ü geçti ve ben nöbetteyim oğlum inşallah uyanır da emziririm diye.. dün yüzünde başlayan sarılık bugün nerdeyse tüm vücuduna yayılmıştı.. hastaneye gidip ölçtürdük..17.3 çıktı değeri.. doktor 18'i tehlikeli değer kabul ediyoruz dedi..bugün bol bol emzir,hatta mama takviyesi de yap, üstünde kolsuz body si kalsın güneşte tutun bir süre dedi.. yarın tekrar ölçülecek.. düşmemişse yatırmamız gerekecek
bugün neredeyse tüm gün uyudu yavrum.. uyandırmak için yapmadığımız şey kalmadı.. yine de zorla da olsa emzirmeye çalıştım, 3 kere de kaşıkla 60 ar cc mama verdiktopuk kanı da alınacaktı bugün sağlık ocağında.. ama sarılığından dolayı hemşire çok zorlandı kanı almakta.. sıka sıka gelmedi kan..çok uğraştı.. oğlum da bir ağladı ki ayağa kaldırdı ortalığı.. tabi ben de tutamadım kendimi ( sarılık için de hast.de kan alınırken aynı şey oldu.. delik deşik oldu kuzumun ayakları ( ne kadar zormuş yavrunu acı çekerken görmek.. içimden parçalar koptu bütün gün...
ben de hala ağrılarımla uğraşıyorum.. özellikle baş ağrım 2 gündür hayatımı zindana çevirdi.. bende migren var ama daha önceki migren ağrılarım bile ne kadar önemsizmiş gibi geliyor! hayatımda hiç böyle baş ağrısı yaşamadım ben.. ama bir de mucize oluyor ki emzirirken gram ağrımıyor... hep yataktayım..ruhum daralıyor.. wc ye kalkmak bile işkence.. zaten ayağa kalkmak asıl büyük sorun.. resmen nefesim kesiliyor ağrılardan((
işte böyle... çok isterdim güzel şeyler yazmayı ama bizde durumlar böyle maalesef.. sabahtan beri dua ediyorum yarın sarılık değerimiz düşmüş olsun ve şu başımın lanet ağrısı geçsin diye.. yarın inşallah güzel haberler alırız da size de bildirmek nasip olur.....
Herkese mutlu günler kızlar
Cuma sabahı,saat 10.05 de sezeryan doğumla dünya tatlısı İlker Ali miz dünyaya geldi ..
Nolur kusuruma bakmayın hemen yazamadım size, sezeryan ağrılarım beni çok zorladı zor günler geçiriyorum ..
Bugün kontrolümüz var hem benim hem oğlumun bakalım herşey yolundadır inşallah..
Oğlum emmek istiyor fakat benim meme ucum nerseyse yok gibi sağdan rahat emiyor ama soldan çok zor patlıcak gibiyim..
Ama inşallah geçecek bu sıkıntılar.. Kızlar emin olun hamileyken olan duygular çok farklı ama şimdi elinize aldığınızdaki duygular çok daha farklı asıl gerçek şimdi diyorsunuz karnımdayken böyle olmuyormuş gerçekten.. :)
Diğer doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun diyorum.. bekleyenlerede hayırlı doğumlar diliyorum..
Allah a emanet olsun..
Peki sence hastaneyede sadece kolsuz bacaksız olan çıtçıtlı body mi götürsem?
Evde biraz yürüdüm işlerimi hallettim tam banyoya girecektim su geldi ama işedim mi onuda bilmiyorum ? Bayağı geldi nasıl anlarım ki acaba ? Bebeğin suyu olsa gelmeye devam edermi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?