- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.561
Evde biraz yürüdüm işlerimi hallettim tam banyoya girecektim su geldi ama işedim mi onuda bilmiyorum ? Bayağı geldi nasıl anlarım ki acaba ? Bebeğin suyu olsa gelmeye devam edermi?
Halbuki yaz sıcağında bebekler erken doğarlar derlerdi. Bu sene bebekler ne kadar nazlı çıktı böyle. :)
Benim de kontrolüm vardı, doktor nst'den önce muayeneye aldı, suyu biraz azalmış ama ciddiye alınacak bir ölçüde değil dedi, planladığımız gibi 27'sini bekleyebileceğimizi söyledi ama nst'den çıkışta sancılarınız başlamış diye tutturdu.48 saat içinde kendini belli eder dedi, sanırım birkaç gün erken gelecek kızımız.
selam arkadaşlar geçmişi okuyamıyorum malum bebekle ilgilenmek gelen giden derken bilgisayat başına oturamıyorum, gelelim doğum hikayeme...
beklenen doğum tarihimiz 8 ağustos, 7 ağustos kontrol günü. dr, herşey yolunda bir hafta daha beklenebiliri pazartesi tekrar kont. gel dedi. hemde işyeri için doğum yapmadığımı belirten 10 günlük istirahat daha verecekti. bayramı sancısız geçirdik ama zaman zaman adet sancısı gibi 3-5 dk bir giren ama şiddeti az sancılar yaşayarak geçti.
12 ağustos pazartesi kontrolde dr muyanede herşeyin yolunda olduğunu,perşembeyi de bekleyip sancı mancı gelmezse başka bir dr den randevü almamı söyledi. olaki sezeryana gidecek bi durum olursa ben giremiyorum dedi. yard. doç bi dr den bunu duyunca anlam veremedim, neden şimdiye kadar söylemediniz bile diyemedim, çünkü sancı gelmezse ne olacak ona odaklanmıştım, eşim dışarıda beni bekliyordu çıkıp olanları söyledim. belli ki beni anlamıştı, tepki bile vrmedi, eve dönerken aklı başına geldi ve acayip sinirlendi. zaten cuma günü için başka bir dr ye sıra almam imkansız 10 gün sonrasına gün veriyorlar. hastanede çalışan bi akrabamı aradım, salı-çarşamba günü için bi randevu ayarlamasını istedim. salı günü olumsuz, çarşamba tekrar bakıcam dedi. tamam dedim.
bu arada hurma-ve yürüyüş hayatımın merkezinde, salı sabah kahvaltıdan sonra 40 dk bi yürüyüş yaptım, sanki belimdeki ağrı daha fazlaydı ama yataktan, yatma pozisyonundan galiba diye düşündüm,akşam eşim işten geldi yemek yedik tekrar yürüyüş, saat 19 civarı belim dedim çok sızlıyor, bunlar doğum ağrısı olabilir, sızlıyor, ürperiyorum geçiyor, dk tutmaya başladık, 7dkda bir girip 1 dk gibi sürüyor, sancı anında yürüyüş çok zorluyor ayaklarımı kaldıramıyorum. eve döndük. sancılar kendini hissettirmeye başladı ama dayanılmaz falan değil, tatlı tatlı girip biraz nefesimi kesen sancılar... sancı geldikçe evin içinde geziniyorum, saat 21 civarı artık tatlı sancı değil, acı hissediyorum... saat 22 duş alıyorum, oğlumu yatırıyorum ve iki kat üstte oturan anneme bu gece hastaneye gidebiliriz, gece yarısı telefon alırsan bizdan panik olma diye haber veriyorum. dualar eşliğinde kapanıyor telefon.
başlıyorum kuran okumaya doğum öncesi dualarını okumaya, biraz dinlen diyor eşim ece uzun olacak, uzanıyorum ama sancılar artık daha şiddetli ve daha sık. dk tutmayı bırakıyorum çünkü bunlar doğum sancısı. dayanabildiğim kadar dayanıcam diyorum eşime erkenden hastaneye gitmek yok, tamam diyor ve her sancı girişinde allah diyerek yattığım yerde kıvranıyorum, eşimin elimi sıkıyorum, bazısında ayağa kalkıyoruz sarılıyorum eşime... gece 00:30 da bebek iyimi acaba içerde diye bi soru takılıyor kafamıza 00:45 gitmeye karar veriyoruz. annemi arıyorum oğlumu teyzesine bırakıyoruz, annemi alıyoruz, hastaneye gidiyoruz.
14.08.2013 saat 01:15 civarı hastanedeyiz, acilden giriş doğum haneye çıkış muayene açılma vs. açılma 3 cm, sancılar var fakat nst de çok az sancı çıkıyor, ebe diyorki yatış yapılsın, ama daha zamanı var.... ne demek diyorum içimden daha zamanı var, ben evde çok sancı çektim, ama ebeye bişey demiyorum, nöbetçi dr de bebek 3,500 kilo civarı, herşeyi normal, ebe başlıyor yatış için gerekli formları doldurup sorular sormaya akraba evliliği vs. kalp,tansiyon şeker varmı diyor, evet diyorum kalbim yaralı... :) ritim bozukluğu ve kalp kapakcıklarında çökme, mitral kapak prolapsusu.... nöbetçi drya söyledinmi diyor, hayır diyorum dr çağrılıyor kalple ilgili dosyam yanımda dr inceliyor, biraz telaşlı gibi, diyorum iyiym ben şu anda, sıkıntı yok kalp dr side biloyor hamile olduğumu normalde sezaryande doğurabilrsin dedi. ama nöbetçi dr yazılı bi evrak arıyor, yok diyorum yazılı bişey vermedi. ben bi ara ayrılıyorum yanlarından, ama konuşmalarını duyuyorum, dr diyorki sabaha kadar zaten doğmaz, nöbeti devralan kardiyoloji ile görüşsün diyor, ebe de diyorki yok sabaka kadar sürmez doğurur sancıları güzel, dr diyorki nst de az sancı var, ebe diyor probları bozuk onların bence tam ölçmüyor diyor. nöbetçi dr nöbetçi kardiyolog aramaya başlıyor yarım saat sonra kardiyoloğ elinda bi takım cihazlarla geliyor. ben nstde bağlıyım, kardiyologla konuşuyoruz ekg-eko vs. epey inceliyor, tamam diyor, sıkıntı oluşturmaz fazla yükle yapmayın diyor, ritim bozulur kendimi kötü hissedersem söyle diyor tamam diyorum ama sancılarım artık şiddetli, saat 03:30 civarı. dr ve ebe gidiyor, sancılarım çok sıklaşırsa ve ıkınma hissi gelirse çağır bizi diyor. tamam diyorum saat 4:00 acaba çağırsammı ebeyi diyorum çünkü nefes egzesizi falan işe yaramıyorum, bağırıyorum sürekli, saat 4:30 da çağırtıyorum ebeyi bana ilk bakan ebe değil, başka biri. sakin ol diyor, dahada şiddetlenecek sola doğru dön, rahatlarsın diyor nst bağlıyor, çok bağırma diyor, enerjini harcama. ama diyorum dayanamıyorum, çok fena baskı hissediyorum alttan bakıyor yok diyor daha var. gidiyor. saat 5:00 midem bulanıyor diye bağırıyorum, çok fenayım bişeyler oluyo diyorum, 2. ebe geliyor ıkınma hissi var diyorum tekrar bakıyor alttan parmaklarıyla canım yanıyor. ve hissediyorum bebeğin kafasına dokuduğunu. daha var diyor,elinde enjektör var sancın gelince söyle diyor, geldi dirum damar yolu açılmıştı ordan basıyor içindekini. kalkıp gezin biraz diyor tamam diyorum zor zahmet kalkıyorum bi adım atıyorum ama yürüyemiyorum, yürüyemiyorum diye bağırıyorum, gel diyor çatala çık tekrar bakalım diyor....
çıkuyorum çatala ıkınma hissi gelince söyle diyor ama ben allah diye bağırıyorum geldi diyorum, ıkın bakalım ne kadar ıkınabiliyosun ıkınıyorum o esnada foşur foşur bişey oluyo, ne oluyo diyorum bebeğini alıyoruz ıkın diyor , ıkınıyorum hadi bidaha diyor ıkınıyorum sancıyla beraber diyor, zaten sancı gelince ıkınasım geliyor, 3. ıkınma ve tamam diyor nefes al ıkınma, başımı kaldırıp bakıyorum kızım ebenin ellerinde sesi duyulmuyorama kordon kesiliyor görüyorum hepsini, ELHAMDÜLİLLAH diyorum artık her nefeste!yardımcı biri var temizlikçi gibi, ondan bişeyler istiyor, kalbim yerinden çıkacak, elim ayağım titriyor ve uyuşuyor normalmi diyorum hissetmiyorum ellerimi, normal olduğunu söylüyor dışarıda kim var diyor beni konuşturmak istiyor sanki eşim ve annem diyoru, yardımcıdan bebeğin eşyalarını al dışarıdan diyor, kızım giyiniyor, ben yatıyorum serum veriyor koluma, rahatla artık diyor, karnım diyorum hala kasılıyor, plesanta var onu alıcaz diyor, tamam diyoum talimatlara uyuyorum. gülüyor ebe, likosu nasıl diyorum 3,300, saat 05:40 50 cm....derken löp diye bişey düşüyor içimden bişey düştü diyorum bakıyor ebe ıkındınmı diyor hayırdiyorm plesanta diyor, parça kalmışmı diye bakıyor elleriyle yine dikiş varmı diyorum yok diyor harika bi doğumdu, allahın sevdiği kulusun diyor.... alah yardım etti sana diyor.... siz ban içerde damardan ne verdiniz diyorum, rahim açılsın diye en düşük dozdan ilaç diyor, suni sancımı diyorum hayır diyor, hiç sancı almadın kendi sancılarınla kndin doğurdun, ama çok bağırdın diyor... daha çataldayım, yavaşça in bakalım diyor, yardımcı kadın tutuyor elimden, başım dnüyor biraz ama olsun bebeğm giyişndimi diyorm, evet getirecez diyolar. beni tekerlekli sandalyeyle doğum hane içinde bi yatağa götürüyorlar, çünkü serviste yer yok.... bunaltıcı ve sıkıcı camı kapıı olmayan bi yer.... yatağa yatırum kızım diyorum nerde... geliyor diyor, ve getiriyor, derken hemen annem beliriyor kapıda.... canım annem ... öpüyor bizi, hurma ve zemzem veriyor çantadan hemen....
işte böyleçok uzun oldu hatta atladığım yerler bile var...taburcu olurkende kardiolagla olan muhabbetimiz ayrı bi hikaye, korkutmuşum hepsini....
:) darısı tüm bekleyenlerin başına..... en doğalından en normalinden doğumlar sizinde başınıza olsun....
Maşallah size dünya tatlıları!!!!!!nasıl tatlısınız siz öyle,kanka olmuşsunuz oğlunla.ne güzel toparlamış kendisini Barış,annesi ne güzel bakmış oğluna
Bakışları ne kadar anlamlı maşallah
Ayyy çok şekersinizz :)) kırkını uçurdunuz mu bakimm :)) yakın olsak gelirdiniz hazırlardım hemen yumurtasını şekerini :) biz Burda komşu teyzesine gittik uçurmaya yumurtamızı çikolatamızı kaptık geldik :))
Bu miniş de benim ki :)) nasıl büyümüş mü :))Eki Görüntüle 781905
anaaam bakışlarını yesinler senin
maşallah kuzucuk
yahu millet bebişlerini büyüttü bizde hala tık yok, delireceğim artık
medcezircim senin meleğine de maşallah subhanallah...
Bugüm kontrol vardı doktorm ay sonuna kadar bekleme gez toz dedi ya moralim yerlerde resmen...kapanışı ben yapıcam öle hissediyorum valla benimki iyice tembel...
selam kızlar..
dün baya bi sıkıntılıydım yazdıklarımı sonradan okuyunca kendime kızdım.. fazla duygusala bağlamışım..sizin de canınızı sıkmak istemezdim ama işte insanın yavrusu söz konusu olunca böyle oluyormuş demek ki :)
neyse ki sabah hastaneden güzel haberle döndük.. sarılık değerimiz düşmüş biraz..evimize geri dönmek harikaydı..yol boyu ya orda kalırsak diye kurup durdum çünkü.. takipte kalıcaz ama..bolca beslenmeye devam.. bugün güneş banyomuzu da yaptık.. inşallah günden güne hiçç bişeyi kalmayacak kuzumunn
oyyy ben senin kedi canınıııııı
kedi yavrusu gibi bakıyo ama bu tipini yediğimmm :)))
ee kedicikin oğlu işte nolacakk :)
maşallah size kuzum
Evde biraz yürüdüm işlerimi hallettim tam banyoya girecektim su geldi ama işedim mi onuda bilmiyorum ? Bayağı geldi nasıl anlarım ki acaba ? Bebeğin suyu olsa gelmeye devam edermi?
kızlar uzun bir ara verdik giremedim internete hiç
geçmişe şöyle bir göz attım ama hepsini okuyamadım malum zamanımız kısıtlı artık :)
yeni doğum yapanlara, kırkını çıkaranlara hayırlı olsun.. hastalık atlatanlara da çok geçmiş olsun...
bana gelince 35 haftalık doğum yaptığım için bebek küçük diye kendimi paraladım ona iyi bakabilmek için
şuan için bir sorunumuz yok çok şükür ama ben bitmiş bir haldeyim galiba :) bugün 25 günlük olduk
gece uyku denen bir şey kalmadı saat başı kalkıyor miniğim emmek için, gazıydı alt değiştirmesiydi derken 2 saati buluyor benim geri yatmam.. uykuyu unuttuk :S yüzümü sivilce bastı... kilo vermek yerine alıyorum.. göbek eski haline dönmedi falan filan...
bide lohusalıktanmıdır nedir normalin üstünde sinirliyim herkese karşı..
her şeye rağmen kendimi geri plana atıyorum hep kızımı düşünüyorum..
her saat emmeye kalktığı için acaba diyorum doymuyor mu ? sütüm mü az geliyor ? havalar çok sıcak acaba kalın mı giydiriyorum ? ya üşürse? bir sürü soru işareti kafamda ???????????
Allahım bebiş fotolarına bayıldım maaşallah size...
Doğum yapan arkadaşlar tebrik ediyorum, kocaman öpüyorum..
Bekleyen kaderdaşlarım bize de sabır ve Allah'tan güç dilerim.. Nişanım geldi diye ne panik oldum yaaaaşimdi tık yok , öyle bekliyorum.. Dün gece gaz sancısı gbi bi sancıyla uyandım , sabah bişeyim yoktu.. Öğleden sonra da nişan geldi.. Bakalım bundan sonrası nasıl olcak, çok heycanlıyım bian kızım geliyo sandım.. Ahhh ahh
Slm kizlar..kac gundr giremedm eylul 2 gcedr cok gazli sabahi ediyorz annemn kucagnda geziniyo.dun 11 de bsladi gce sabah 5 e kdr..benm dikislerm aciyo gaz sancilarm var yardm edemiyorm annemle zombiye donduk uykuszluktan.kizm agladkca yuregime isliyo bnde bsliyorm aglamaya onun cani yanmasn ben cekerim diye annem hem bebisle hem bnmle ugrasiyo yani...goguslerm yara oldu resmen dokuluo...aglama modundaym devmli..lohusa deoresyonlular kervanina bnde katildmm kzlar.. gcmsi okuyamiyrm gunebakan yalova dilemma dogum yptimi.. dogum hikhikayemi yazicm smdi dogum sayfasinaa
çok teşekkür ederim canımeveeet maşalhçok güzelmiş meleğin
Bende baya bi geç cevap yazıyorum bil bakalım niye :))
Senin bana cevap yazdığın saatlerde doktordan acil sezeryanı duymuş hala ama ben normal doğuracaktım diye mızıklanıp başıma geleni idrak edememiştim. Bahsettiğim kasılmalar sancıymış ve yarım saatlik nst de 3 tane idi. Üstelik ben sadece birini hissetmiştim. Günümüzde dolmuştu ama kızım hiç aşağıya inmemiş bende de hiç bir doğum hazırlığı olmamıştı. Bu sancılar bebeği sıkar kakasını yapar büyük sıkıntı yaşarız üstelik sen bunları hissetmiyorsun dedi. Hemen bugün almak istiyorum. Mesuliyeti alıyorsan yinede bekleyebilirsin normal doğumu dedi. Bebeğimi riske atamadım ama yinede gözüm yaşlı bekledim saat 3 ü açlık olayı için. Yatış işlemi, en geniş odanın bana özel temizlenmesi kan tahlilleri falan. Bu arada eşim eve gidip çantamı aldı, teyzemi getirdi.
Derken saat geldi beni ameliyathaneye aldılar spinal anestesi falan derken. Doktorumun asistanlığını yapan hemşire sırf elimi tutmak için girdi yanıma niye bu kadar detaylı anlatıyorum çünkü sonrası kabus. 10 sezeryanda 1 olan şey oldu bebeğimi alabilmek için elimi tutan hemşire, anestezi teknisyeni ve alakasız bir personel üstümde bebeği itmek zorunda kaldılar. Doktor ve ameliyat hemşiresinide unutmayalım. Özetle iyiki ellerimi bağlamışlar kayışı koparmama az kalmıştı. Böyle bir can acısı yok. Sonrası büsbüyük bir mutluluk. Canımın acısına biraz daha dayandım sakinleştirici istemedim önce bebeğimi görücem koklayacağım dedim. Sonra sakinleşitiriciyi verdiler kafam güzel oldu. Ama travmatik de oldu benim için. Sonrasında doktor sezeryanın böyleydi sen mümkün değil normal doğuramazdın dedi. Ama ben ikinci gün idrak ettim inadımdan kıymetliydi kızım. Beşiği boş kalabilirdi Allah korusun. Annemin ilk doğumu öyle olmuş ve haketsen beşiği boş kalmış.
Kızım dünyalar güzeli teyzeleri ama çok nazar alıyoruz. Sizlerden de birer dua gelirse kabulümüz. Bügünde sarılık çıktı ağladım resmen. Ememedi kızım. Sağmaya başladım bende sağıp verdim akşamdan beri. Yarın tekrar doktor kontrolümüz var bakalım inşallah çabuk atlatırız.
Neyse uzun oldu bi daha girebilirmiyim bilemiyorum çok yoğun geçiyor günlerim.
Allah herkese yavrusunu sağlıkla ve tok bağışlasın.
oyy maşallah abi olmuş senin barış bebek :)bizim bugün kırkımız çıktıııııııııııııııııııııııııııııııı
darısı başınıza teyzeleri
Eki Görüntüle 781854
Bugünkü yoklamamı bildiriyorum: sancı:0,nişan:0,doğan bebek:0........ Ben bıraktığın gibi bekliyorum burda.seni gördüğüme çok sevindim,hepsi geçecek canım en kısa zamanda.10 gün daha sabret gaz da azalacak,göğüs uçlarında başlayacak iyileşmeye.depresyonun geçmesi 15-20 gün falan sürüyor ama.daha doğurmamış olabilirim ama doğuran anneleri takip edince insan öğreniyor işte.şimdilik istatistiklerim bu yönde.varsa bir sorun,kızlar meşgul olabilirler sen bana sır Melek'çim :))))))) ben sana istatistikleri dökerim yine.öpüyorum seni ve bebeğini
Halbuki yaz sıcağında bebekler erken doğarlar derlerdi. Bu sene bebekler ne kadar nazlı çıktı böyle. :)
Benim de kontrolüm vardı, doktor nst'den önce muayeneye aldı, suyu biraz azalmış ama ciddiye alınacak bir ölçüde değil dedi, planladığımız gibi 27'sini bekleyebileceğimizi söyledi ama nst'den çıkışta sancılarınız başlamış diye tutturdu.48 saat içinde kendini belli eder dedi, sanırım birkaç gün erken gelecek kızımız.
bizim bugün kırkımız çıktıııııııııııııııııııııııııııııııı
darısı başınıza teyzeleri
Eki Görüntüle 781854
Kızlar aldım bebişimi kucağıma
Çok rahat bi sezeryan oldu ağrı falan olmadı çok şükür
Çok üzülmeme rağmen sakin girdim ameliyata
Ama yine de öyle bi içimde kaldıki normal doğum
20 saat sancı çekseydim de sezeryan olmasaydım
Kızım çok tatlı akça pakça maşallah
Kalp atışları zayıflamasaydı aska razı olmazdım sezeryAna
Normal doğum imkanı olanlar nolur sonuna kadar denesinler
Sezeryanı tercih etmesinler
Ü
Slm kizlar..kac gundr giremedm eylul 2 gcedr cok gazli sabahi ediyorz annemn kucagnda geziniyo.dun 11 de bsladi gce sabah 5 e kdr..benm dikislerm aciyo gaz sancilarm var yardm edemiyorm annemle zombiye donduk uykuszluktan.kizm agladkca yuregime isliyo bnde bsliyorm aglamaya onun cani yanmasn ben cekerim diye annem hem bebisle hem bnmle ugrasiyo yani...goguslerm yara oldu resmen dokuluo...aglama modundaym devmli..lohusa deoresyonlular kervanina bnde katildmm kzlar.. gcmsi okuyamiyrm gunebakan yalova dilemma dogum yptimi.. dogum hikhikayemi yazicm smdi dogum sayfasinaa
maşallahh cnm yavruna allah nazarlardan saklasın tombiğini:)Bu miniş de benim ki :)) nasıl büyümüş mü :))Eki Görüntüle 781905
Canım benim çok saol hasta olmasınlarda azıcık ağlasınlar senin de 2 ay yaklaşıyor calpol şurup almayı ihmal etme aklında olsun çok öptüm paşayı :)
Geçmiş olsun canım o topuk kanı yokmu ne beter offf. Bir de benimki erken Doğunca şekeri falan da düşüktü sürekli topuk kanı topuğunda yer kalmamıştı mosmordu çok zor çok iyi olsunlar da başka bir şey istemem 41 kere maşallah senin de yavruna mevlam nazardan korusun
Bence bol bol yürüyüş! ;-) En azından şimdilik...
Ben birkaç aydan sonra protein+sebze diyetine başlamayı düşünüyorum. Yağdan, şekerden, undan uzak durmak yetiyor...
Kızlar bugün sabah suni sancı verilerek doğumum başlatılacaktı ya suni sancıya kalmadan epidural bile alamadan normal doğum yaptım:)))))) çok sürpriz ve eğlenceli bir doğum oldu hikayem sonra))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?