2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım önde gitmesi veya kafasının büyük olması bi problem değil, çünkü bu bizim görüpte aa çok büyükmüş diyebileceğimiz bi hesap değil milimetrik bişeymiş.. Ama onlar bunu bile hesap ediyormuş rahat çıkması için.. Ve benimki de bayadır kafası kanalda olup ilerleyemediği için bundan kaynaklı olma ihtimali var dedi.. Oyüzden sezeryan yapabilirim ama rahat bi normal doğum da yapabilirsin belli olmaz sana bırakıyorum dedi.. Sen meraklanma ciddi bişey olsa zaten Drun söylerdi cnm..

Teşekkür ettik teyzemiz :)) biz 20 günlükken yarı kırkladık şöyle ki bir yumurtanın üstünü del biraz içinden yumurtayı akıtıp boşaltıyorsun iyice yıkayıp onunla 40 kere su alıp banyo suyuna ekliyorsun bir nevi kaşık fincan vb görev görüyor yani yumurta. O suyla önce bebeği yıkıyorsun. Sonra kendine de hazırlayıp yıkanıyorsun akça pakça olup misler gibi oluyorsunuz :)) bizde adet böyle canım. Azıcık kapı önüne çıkarıyorsun bebeği şöyle diyorsun 40 bizi basmasın biz 40 ı basalım :)) 40 ında da yıkayıp uçuruyorsun cnm birine gezmeye gidiyorsun gittiğin kişi sana yumurta ve şeker vb şeyler vermeli :)) çok eğlenceli ve keyifli adetler bunlar bence yap hatıra olur :))

E hadi bakalım, güzel haberlerini bekliyoruz o zaman. :) 38'i doldurunca şöyle en güzelinden ağrısız-acısız, çabucak bitiveren bir normal doğum dilerim sana. :)
Sonra ver elini bebekli günler...:)

1 kez mi? Merak ettim hangi ülkedesin?

Evet 19 haftalikken detayli ultrasona girdim hersey normal diye rapor verdiler bidahada girmedim.kanadadayim ulke olarak ve burda herkes normal dogum yapar yani sonuna kadar bekliyoruz tabi anormal durumlarda sezeryana aliyorlar fakat cook nadir birsey...ben burda okuyorum suyum azalmis plasentam eskimis bebek gelismiyor falan sasiriyorum cunki burda bunlari hic duymuyoruz ultrasonada girmeyince bilinmiyormu artik anlamiyorum yoksa trdekiler abartiyormu çözemedim...

Sezaryan yapan anneler size bir sorum olcak.

Hamileliğinin son 2 gunu çok şiddetli cati ağrım vardı hatırlarsanız adım atamiyordum. Bebek çok aşağı inmismis megersem.

Şimdi hala çatım ağrıyor . O kadar şiddetli değil tabi ama ben buradayım diyor yani. Sizde öyle birşey oldu mü? Dogum oldu hala agri olması bana pek bir anlamsız geldi.

Bakalım bugün herbirimizi ayrı ayrı neler bekliyor.birimizin bebeği emmeye başlayacak,birimizin dikiş acıları biraz daha hafifleyecek,birimiz yine geceyi uykusuz ve yorgun bitirmiş olacak,birimiz sancı bekleyecek,birimiz bebeğine aşı yaptıracak.............yine bir sürü şey oldu ve olacak.benimde dünden beri o bölgedeki kemiklerim epey ağrıyor.daha yeni açılıyor heralde.zahmet oldu biraz ama,çok şükür en azından doğuracağının farkında.bugün doğuracak yok diye hatırlıyorum,sürpriz yapan olmazsa tabi.öpüyorum kucağınızdakilerle ve göbeğinizdekilerle hepinizi

bu hamilelik takvimi her geçen gün beni biraz daha şaşırtıyor
yahu yazılanlar bu kadarmı gerçek olur
resmen her kelimesini aynen yaşıyorum

Bu noktadan sonra uyumada zorluk yaşamanızın bir çok sebebi vardır.
Bebeğinizin çok daha fazla aktif olması,
periodik kasılmalar yaşamanız, sinirli olmanız,
ve doğumu bekliyor olmanız bu sebeplerden bazılarıdır.
Bütün bu sebepler öngörülebilir ve çok yaygındır.

Herkese gunaydin,

Sukurler olsun bugun guzel uyudum. Bakalim bunlar bu kadar araliksiz son uyuyuslarimiz sanirim.

Bundan yaklasik 2 ay kadar evvel ben de bilek agrilari baslamisti. Once onemsememistim. Sonra agrilar siddetlenince doktoruma sordum bunun "karnal tunel sendromu" oldugunu soyledi. Kisaca ozetlersem hamilelikteki sislikler bilekten gecen karnal tupune baski yapiyor vsvs.

Dun agrilar iyice siddetlendi. Bilek duzken sorun yok ama hafif cevirdigimde aklim cikiyor.

Benzer sorunu yasayip dogum yapan arkadaslar var mi aramizda? Agrilar dogumdan sonra geciyor mu?

Genelde yurt disinda sezeryan cok yapilan bir metod degil. 1 kere de ultrason azmis yaaa.. Ama eminim bir bildikleri vardir.
Hayirli dogumlarin olur insallah

Istanbul Avrupa yakasinda iyi bir cocuk doktoru ariyorum. Ozellikle Levent civarinda olursa tercihimiz.

En ufak rahatsizlikta ilaci dayamayan, dogalci, fiyatlari astronomik olmayan doktor tavsiyeniz var mi arkadaslar? hilal songur vardi o doktorlugu birakti, bir arkadas hilal mocan'i soyledi ama muayene ucreti gereksiz pahali.

Dogurdum da cocuk doktoruna geldi sira :)

canım emzirdikten sonra sağmayı dene :) Sağıncada süt artarmış :)

Bizde 35 haftalık doğduk kaç kg doğdu bebeğin şuan kaç kilo mama veriyor musun ?

emzirdikten sonra sağmayayım diyorum çünkü göğüsler zaten cıvıyo biraz daha dolsun da bebeğe kalsın diye uğraşıyorum onu bunu yiyorum içiyorum 1 saat sonra emiyor memeler gene foşşş bu da doğru mantık mı onu da bilmiyorum tabi :)

benim minik 1900 kg doğdu, benim tansiyonum yüksek olduğu için gelişimi gerilemişti kızımın o yüzden acil sezeryanla aldılar
2 gün sonra kontrolümüz var bakalım kaç gr almış.. mama vermiyorum hiç..
senin ki kaç kg doğdu canım?

bnmde bi ark. kanada da oda böle anlatmıştı hamileliğinde bebeğin cinsiyetini geç öğrendiğini ultrasona grmediğini çk garip gelmişti bana.annemde her zmn kızar bu kdr çk ultrasona girme ya zararlıysa die,kimileri de radyasyon diil ultrason dio.ama gelişmiş ülkelerde durumun böle olması şaşırtıyo bni,sanırım bzde yanlış giden bişeyler var, bu kdr sık muayene ve sezeryanın bu kdr çk olması doğru diil bncede..

hımm inş. normal doğar kilo sıkıntı olmaz cnm...

dün misafirlerimiz vardı dağ tee bayır gezdik dolandık şehir dışına uzaklara gttk akşam çaya bize geldik,derken bnde kramp gibi sancı gbi bişiler oldu bebek tekmeledikçe bıçak saplanıyodu alttan misafirler gtsin die dua ettm Allahtan erken kalktılar, (bn hep oturuyodum ikramı eşim ve görümcem yaptı saolsunlar). gece uyumadan korkular başladı:18: ya sancı su gelirse ya kanama başlarsa, daha ağdaya gtmedim ya hastaneye gidersem eşim sakinleştirmeye çalıştı sonra nasıl uyudum bilmiyorum. sbh ii kalktm çk şükür bi şi yok bgnde yrn nst kontrolü var sbh bakalım son durum ne,ona göre hafta sonu bi arkç düğünü var bi saat uzak bi yerde oraya gidip gitmemeye karar vericem,düğünde doğurursam akşam ulusal kanallara hbr olurum artık. bi de kuaför randevusu alim artık.siz ağda işini ne kdr süre erken hallettiniz kızlar?

Arastitmaci lohusa olarak malt icecegimin kalorisini buldum:)
Ulker maltana 100 ml 42 kalori
270ml sise 110 kalori kadar
Dun bir arkadas 800 cal demisti sanirim o vitamalt, promalt gibi vitamin katkili bomba icecekler icin gecerli.

günaydınlar herkese umarım iyisinizdir bizde dün gece çok rahat uyuduk oğlum dün gece poposunu kaburgama dayamadı bende çok rahat uyudum inşallah pozisyon değişikliğine gitmiştir resmen çürüttü kaburgamı yahu :)

Canim en zor mesele
Oglum 4,5 yasinda hala icimize sinen bir doktoru yok
İnan en iyi denilenlere goturdum
Parasindan da gectim ama insancil doktor bulmak zor
Antibiyotik yanlisi olmayan prof dr atesli cocuguma ilac icmek istemedi diye kopeek diye haykirdi
Baska prof evinde muayene ediyor cok tersliyor evine gitmeye cekiniyor insna
Saglik ocagi hemen antibiyotik
Guzel bir hasttane olsun dersen testler tahliller paralar paralar..
Bir tek osman amcamiz var o da pendikte. O civarda oturan varsa cok samimiyetle tavsiye ederim. Annemlere gittikce ona ugrariz.
Hic unutmama yegenim hastalandi bir aksam. İlk gitmemizd tanimiyorduki tam cikacakken bizi
Bekledi. Rontgen gerekli oldu onu cektirip getieene kadar iki saat bizi bekledi ofisinde. Boyle insaniyetli doktor bulmak gerekten zor.

Hilal mocan iyi bir dr. Tv de gormustum. Ben senin yerinde olsam goturmem cunku tv de meshur olanlar cok cok maddiyatci oluyorlar. Randevusu bile zor bulunuyor.

Kızlar mrb sizlere sorularm var
normal dogm yapp dikşlernde sorun olan oldumu iltihap olup acilma yasayanvar mi

birde bebidimi saglik ocagina topuk kaniicin getrdik makat kontrolu yaptilar makati darmis hergun masaj yapacakmisim sizde durum nasil

Dikislerde sorun yok cok sukur. Ama dikisi hic begenmedim. Eldivensiz Taharet alamadim henuz. İcim bi tuhaf oluyor.

Makat kontolunu ilk defa duydum. Ama masaj iyi fikir gazini ve kakasini yapmasi kolaylasir.

Arastitmaci lohusa olarak malt icecegimin kalorisini buldum:)
Ulker maltana 100 ml 42 kalori
270ml sise 110 kalori kadar
Dun bir arkadas 800 cal demisti sanirim o vitamalt, promalt gibi vitamin katkili bomba icecekler icin gecerli.

Aaa evet, vitamalt gibi içecekler için demişti doktorum. İlk doğumumda forumdan birçok arkadaşım bunlardan kullanmıştı, ilk buluşmamızda hepsi aşırı kilo aldıklarından şikayetçiydiler. Tabii bu dediğim 7 yıl önceydi, o zamanlar belki bu kadar çeşit yoktu ve bu tip içecekler aşırı şeker içeriyordu, bilemiyorum.

Bilgi iyi olmuş, teşekkürler... ;-)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…