2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Karpal tunel sendromunu ben de yasadim canm. Suan farkediyorum ki dogumdan sonra hic olmadi. ;-)

Maşallah Gözünüz aydın, sağlıkla büyüsün... :)
Beyaz su dediğiniz kolostrum değil mi? O ilk 4-5 gün gelir ve çooook kıymetlidir. Süt beyaz gelmediği için üzmeyin kendinizi, kolostrumu alıyorsa çok şanslı demektir.;-)

Çok heyecanlı bir durum! :) İnşallah -hani derler ya- bir avazda sağlıkla alırsınız kucağınıza... :)

Böyle güzel haberler duydukça heyecanlanıyorum ve karnımın içindeki bıdık tepinip duruyor! :) Şimdiden hayırlı olsun, sağlıkla doğup büyüsün... :)

maşaşalh canım bu güzel bir haber bu haftasonu en geç evinizde minik mis kokulu bir bebiş olcaktır.alalh yardım eder hepimize.güzel bebeişlerimize kavuşacağız.

Gerçekten de öyle, herkes kısmetini yer içer... Bu arada ben de Koşuyolu Medipol'de yapmıştım ilk doğumumu ve benim de sütüm yetmemişti oğluma, epeyce ortak yanımız varmış. :)
Herkesin 150cc sütünün geldiği dönemlerde ben 50cc zor sağıyordum. Hem mama hem anne sütüyle devam ettik. Zaten 5 aylıkken ek gıdalara da başlamak durumunda kaldık. Ama benim oğlumun yemeğe karşı çok özel bir durumu vardı doğduğu ilk günden beri, hiçbir şey onu doyurmuyordu ve açken çıldıracak gibi hissediyordu. İlk yanıma getirdiklerinde avurtlarını çökerte çökerte yarım saat emmişti de memeden zor ayırmıştık. Şu an 7 yaşında ve en sevdiği tv kanalı "24 kitchen" yemek kanalı! :) Evde kendi kendine yemek denemeleri yapan küçük bir ahçı! (Hem de benim gibi yemek yapmaktan nefret eden bir annenin tersine.:))

Sonuçta anne sütü bir ilaç ve 2 yaşına kadar emzirdiğinize göre o ilaçtan yeterince almış demektir, ne mutlu...

bnmde belim ağrıyo 2haftadır fena halde.ama arada geçiyo sonra bi daa..aralıklarla yani.akıntımın içinde de pembelik gibi dünde bi damla kan gbi belirtiler var yaklaştı artık galiba..ama son gün ne zmn rabbim bilir:18:

Cnm çok teşk inş hepimiz sağlıkla ve kolaylıkla alalım kucaklarımıza..

maşaşalh canım bu güzel bir haber bu haftasonu en geç evinizde minik mis kokulu bir bebiş olcaktır.alalh yardım eder hepimize.güzel bebeişlerimize kavuşacağız.

Ah cnm inş artık sabırsızlanıyorum .. İnş kolay doğumlarımız olsun:)

pembeli55 gözün aydın sağlıkla büyüt bebeğini inş..

dilemmaa,fikriye bg hadi bakalım kızlar az kaldı heyecan içindeyiz

nasılsınız kızlar az kaldık bakalım ay sonuna kadar beklicez herkes doğurdu süttür,dikiştir konuşuyo benimde doğurasım gelmeye başladı bi gelse diye beklemeye başladım artık doğumdan da korkmamaya başladım o derece yani..

Merhaba kizlar. Oğlum bugun 19 günlük oldu. Annem bir hafta kalmisti yanimda ondan sonra ben bakiyorum bebegime.allah saglik versin yeter ki bebege bakmak zor bir sey degil. Bazen agladiginda susmak bilmediginde cok caresiz kaliyor insan ama normal bunlar bebek bu elbette aglayacak.susturana kadar insan bin bir türlü yol deniyor. Yok sallamaya alistirmayayim yok kucaga alisrirmayayim direnisleri de anlamini yitiriyor.gunduzleri iki saat uyusa ne yapacagimi sasiriyorum.ben de mi dinlensem, evi mi toparlasam, dusa mi girsem, yemek mi yapsam diye arada derede kaliyorum.aslinda evin bütün isleriyle ilgilenen biri olsa ben de sadece bebegimle ilgilensem ne güzel olur diye düşünüyorum zaman zaman :) veremedigim kilolar da cabasi.18 kilo almistim simdi on kilosu duruyor. Kiyafetlerimin hicbiri hala olmuyor. Sanki hiçbir zaman eski halime donemeyecekmisim gibi geliyor.ayni evdeyiz ama esimle vakit gecirmeyi oyle ozledim ki.. su kilolu süt kokan kendini birakmis halimle ona yaklasmak bile istemiyorum. Zaten bir daha ona seksi gelecek miyim cok merak ediyorum lohusa durumlari biz de boyle kizlar. :))

Çok heycanlı cnm gerçekten , hayatımızın dönüm noktası bu olsa gerek :) hem korku hem heycan karmakarışığımmmmmm! Ayrıca Aslan burcu için son 2 gün galiba başağa geçiyor sonra :) hadi bakalım hayırlısı.. Herkes arayıp duruyo hala doğurmadınmı diye yahu

Doktordan geldik bizimkinin kanala yaklastigi yok suyu iyi sanci yok acilma yok ama suyu biraz bulanmis dedi ya deri dokuntusu yada kaka olabilir dedi cok korktum hareketlerine dikkat et cuma tekrar gel dedi kakasinimi yapti acaba ki ya bayada hareketli ama

Canım okadar gerçekçi yazmışsınız ki başımıza gelecekleri gördüm,) yanlız değilsin ve olmıycaksın hiç bebiş büyüdükçe rahat edersin .. Biz de kucağımıza alsaydık,( eminim kocana böyle de seksi geliyosundur öyle düşünme güçlü bi lohusa adayıyım artık olmak istiyorum :)))

Canm kaçıncı haftadasın sen , bu Dr larda bi alem , ateşi verip eve yollasınlar ohh. İnş önemli bişey yoktur cnm içini ferah tut..

kızlar merhaba..
Öncelikle hepimiz inş. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alıyoruzdur umarım teker teker.. uzun zamandır buralardan uzağım. Sizlere sormak istediğim birşey var eğer deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sonuçta en yakın yaşamış olma ihtimali olan anneler sizlersiniz.

Biz kızımla kavuşalı bu gün 16 gün oldu. Hastanede şekerini düşük bulup bebeğime mama verdiler henüz sütüm gelmediği için, ondan sonra da hastaneden çıkana kadar her iki saatte bir mama vermeye devam ettiler. Ben hastaneden çıktıktan sonra emmeye alışsın diye mama vermeyi elimden geldiği kadar reddettim. Ama çok aç kaldığında dayanamayıp verdim tabi ki. ama her seferinde önce emzirip sonra veriyordum. sütüm de yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. ama yeterli değildi tabiki...
1 haftalık kontrola gittiğimizde meleğimin sarılık değerinin 17.4 e çıktığını ve mamayı bol bol vermemiz gerektiğini söyledi doktor, içimize sinmeyip başka bir doktora daha göründük aynı şeyi söyledi. ve o günden sonra her emzirmeden sonra aldığı kadar mama vermeye devam ettim. 10 günlük olduğunda doktor kontrolüne gittiğimizde sarılığının açılmış olduğunu, (sütüm de artmıştı onu bildirdim doktora ama tabi ki yeterli mi bilemiyo insan) ve mamayı yavaş yavaş azaltabileceğimizi söyledi. Şimdi de çok mecbur kalmadıkça mama vermiyorum ama biiiyorum ki minik kzım çoğu zaman aç. Ağlamıyor ama sanırım acıkınca ağlaması gerektiğini bilmiyor. Ben sütümün yetip yetmediğini nerden anlayacağım. Nasıl tamamen sütümle beslemeye geçeceğim bilmiyorum. bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, benim gibi mama takviyesi yapan Ağustos annelerimiz var mı? yardıııımmmm

baks en minik aşçımız var burda demek.afferin paşaya yakında size gelip o minik lelerden bişeyle ryemeyk isteriz:)))annesinin en büyük yardımıcısı varmış haberimiz yok.Sen iyyisin iyiyisn.maşalalh deyim paşaya.

ah canım yazdıkların o kdar normalki hepimiz bunları yaşıyoruz.daha yeni doğum yaptın 19 gün ne ki.bana göre 2-3 ay lazımki insan normal bir tempoya girebilsin.bebeğe adapte olmak hayatımıza onu dahil ederek düzenlemek zaman alır.sonra hayat o kdar güzel o kadar renkli o kdar zevkli oluyorki anlatamama bunu yaşamakla anlaşılır.

canım hareketleri takip et için rahat olsun.eğer gerçekten ciddi birşeyden şüpheleniyorsa dr heme harekete geçiyorlar beklmezler risk almazlar emin ol.hayırlı haberler bekliyoruz senden.

burda böyle yazıyor Anne St ve Emzirme - Stmn yetip yetmediini nasl anlarm? - Bebek Hastanesi

bi de size şimiden yazayım dedim oğlum 3-5 aylıkken günde bir kez kaka yaprdı daha hiç yapmazdı.endişe ettim dr götürdüm.sordu bebekte bir rahtsızlık varmı ağlıyormu ıkınıyormu hani kabız mıdır diye yoktu öyleşey gayat rahattı güzel uykusu vardı.kan idral kaka testleri yapıldı sonuç bebek sapa sağlam ama anne sütüyü o kdar iyi emiliyormuş vucut her şeyden yararlanıyormuşki atılcak birşey kalmıyormuş ondan o kdar az akka yapıyormuş.bu dahaik büyük bebekler için geçerli ama .minikler daha sık 3-4-5 kez kaka yapması lazım.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşım 16 gün önce doğum yapmış birisi olarak hislerini aynen ben de yaşıyorum.. Yalnız olmadığımı bilmek güzel ama eski güzel, eşinin yanına yakışan hallerimize bir an önce kavuşuruz umarım. sana bir sorum olacak bebeğine hiç mama vermek zorunda kaldın mı? bir de sütün bebeğine yetiyor mu? ben sanırım hiçbir zaman emin olamayacağım. sayfada ayrıntılı olarak yazdım okuyabilirsin.. bebeğini sevgiyle büyüt inş.

kızlar anneliği yaşamaya başlayalı 48 saat oldu nerdeyse. zor bir doğumdu. herşey normal giderken bebeğim ha çıktı ha çıkacaktı çatalda bi yanda doktorlar bi yanda ben savaş verirken kızımın kalp atışları yavaşladı ve acil sezeryana alındım. Allahıma şükürler olsun kızım iyi şimdi yanımda uyuyor. Allah tüm bekleyenleri sağ salim yavrularına kavuşmayı nasip etsin. fırsat buldukça yaZarım.

Canm kaçıncı haftadasın sen , bu Dr larda bi alem , ateşi verip eve yollasınlar ohh. İnş önemli bişey yoktur cnm içini ferah tut..

Ya benim biraz karisik aslinda sata gore 17agustos dogum tarihim ama ultrasona gore 25agustos gozukuyor ultrason kagidinda 39+1 gozukuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…