- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.621
chenn merhaba... Dedigin gibi gelmeleri icin sabirsizlaniyoruz ama agri bisey olunca da tedirgin oluyoruz.. Benim kalp basliyor atislarini hissettirmeye:))) Ben sabah kontrole gittim gecen haftaya nazaran farkli bir usg çıktısı ile geri dondüm ölçümler farklı kilo az vs vs.. Artık hersey olacağına varır hayırlısı diyorum... Kafa konusuna gelince kucuk kafaya sahip olan bı cocuk kanala yerlesemeyebilir ama kafa büyüktür gayret rahat geçebilir kanaldan dedi..yine aynı sonuc çıkıyor iki+ iki dört değil... Herseyin hayırlısını istemekten başka yapacak birşeyimiz yok Rabbim yar ve yardımcımız olsun.. Bu Arada bende açıklık 1 cm bir iki tane de ufak sancı çıktı... Agda konusuna gelince ben cok uzamasa da ayda bir gidiyorum herhalde tekrar gitmeme gerek kalmadan doğururum en son on gün önce gittim...hımm inş. normal doğar kilo sıkıntı olmaz cnm...
dün misafirlerimiz vardı dağ tee bayır gezdik dolandık şehir dışına uzaklara gttk akşam çaya bize geldik,derken bnde kramp gibi sancı gbi bişiler oldu bebek tekmeledikçe bıçak saplanıyodu alttan misafirler gtsin die dua ettm Allahtan erken kalktılar, (bn hep oturuyodum ikramı eşim ve görümcem yaptı saolsunlar). gece uyumadan korkular başladı:18: ya sancı su gelirse ya kanama başlarsa, daha ağdaya gtmedim ya hastaneye gidersem eşim sakinleştirmeye çalıştı sonra nasıl uyudum bilmiyorum. sbh ii kalktm çk şükür bi şi yok bgndeyrn nst kontrolü var sbh bakalım son durum ne,ona göre hafta sonu bi arkç düğünü var bi saat uzak bi yerde oraya gidip gitmemeye karar vericem,düğünde doğurursam akşam ulusal kanallara hbr olurum artık. bi de kuaför randevusu alim artık.siz ağda işini ne kdr süre erken hallettiniz kızlar?
chenn merhaba... Dedigin gibi gelmeleri icin sabirsizlaniyoruz ama agri bisey olunca da tedirgin oluyoruz.. Benim kalp basliyor atislarini hissettirmeye:))) Ben sabah kontrole gittim gecen haftaya nazaran farkli bir usg çıktısı ile geri dondüm ölçümler farklı kilo az vs vs.. Artık hersey olacağına varır hayırlısı diyorum... Kafa konusuna gelince kucuk kafaya sahip olan bı cocuk kanala yerlesemeyebilir ama kafa büyüktür gayret rahat geçebilir kanaldan dedi..yine aynı sonuc çıkıyor iki+ iki dört değil... Herseyin hayırlısını istemekten başka yapacak birşeyimiz yok Rabbim yar ve yardımcımız olsun.. Bu Arada bende açıklık 1 cm bir iki tane de ufak sancı çıktı... Agda konusuna gelince ben cok uzamasa da ayda bir gidiyorum herhalde tekrar gitmeme gerek kalmadan doğururum en son on gün önce gittim...
Aaa evet, vitamalt gibi içecekler için demişti doktorum. İlk doğumumda forumdan birçok arkadaşım bunlardan kullanmıştı, ilk buluşmamızda hepsi aşırı kilo aldıklarından şikayetçiydiler. Tabii bu dediğim 7 yıl önceydi, o zamanlar belki bu kadar çeşit yoktu ve bu tip içecekler aşırı şeker içeriyordu, bilemiyorum.
Bilgi iyi olmuş, teşekkürler... ;-)
Su malt haplarini arastirdim dun. Kullanici yorumu goremedim.
Hic kullanan tanidiginiz var mi??
Kızlar mrb sizlere sorularm var
normal dogm yapp dikşlernde sorun olan oldumu iltihap olup acilma yasayanvar mi
birde bebidimi saglik ocagina topuk kaniicin getrdik makat kontrolu yaptilar makati darmis hergun masaj yapacakmisim sizde durum nasil
Ben buyuk oglumda sut konusunda sikinti cekmistim. Neler yedim neler. Vitamaltlar tahinlerr kilo kilo. Sonra internetten sut getirmek icin hormon ilaclari icildigini duydum. O zamab doktoruma sormustum. O da bu kadar hirpalama kendini herkes nasibini yer icer dedi. O zaman olaya bakis acim degisti. Daha bi rahat oldum. Biz sonradan anladik ki oglumda dogustan boyun ve agiz kaslarinda Problem varmis. Emememis o nedenle sutum artmamis. Medipol kosuyolunda dogum yapmistim ne cocuk doktoru ne de zorla emzirtmeye calisab hemsireleri bisey anlamadilar. Hala cok uUluyorum. Yavruma kirki cikana kadar kasikla cebelleserrk mama yedirdik. Sutumu sagdim verdim. 40 indan sonra hemsire arkadasimHayır. Ama benim hiç hamile tanıdığım yok! :) Önceki hamileliğim de çok uzun zaman önce olduğu için bu tip gelişmeleri takip edemedim. Ama ben bu tip şeylerin önce doktora sorulmasını öneririm her zaman. Belki doktorunuz olumlu cevap verirse deneyebilirsiniz.
Şu andaki doktorum bu hamileliğimde gittiğim 3. doktor. Öncekilerde bazı problemler yaşadım. Hatta bir tanesi oğlumu dünyaya getiren ve o zamanlar çok sevdiğim bir doktordu. Ama anladım ki eğer sorunsuz bir gebelik yaşıyorsanız bütün doktorlar iyi. Mesele sorun varken bunları giderebilecek ya da detaylı aydınlatabilecek bir doktor bulabilmekte. Bu doktorumda bu özellikleri bulabildiğim için ona çok güvendim. Dolayısıyla da verdiği ilaçlara da güveniyorum.
Ama itiraf etmem gerekir ki biraz da iç sesime güvenirim ve çok güvensem bile bazen doktorların her dediğini uygulamam. :)
Dikislerde sorun yok cok sukur. Ama dikisi hic begenmedim. Eldivensiz Taharet alamadim henuz. İcim bi tuhaf oluyor.
Makat kontolunu ilk defa duydum. Ama masaj iyi fikir gazini ve kakasini yapmasi kolaylasir.
Ya benim iltıhap yapmis açilma oldu ıki cesit antibiyorik iciyorum yebiden dikis atilacak :-(
Makati dar oldugu icinmis mssaj daha kolay gaz cikartmasi icin
merhaba kızlarr 19.08.2013 sabah 10:00 da suyum geldi...hastaneye gittikk sancımın gelmesini bekledimmm yatışım yapıldı akşammm saat 8:30da oğlumu kucağıma aldımmm normal doğumlaa 3.800 52 cm aamaa çok zor bir doğumummmm oldıuuu..dikişlerim varrr...çok yorgunumm uykusuzz bitkinn ama o herşeyii unutturduu .oğlumaa odaklandııım sütümde gelmediii dahaaa anca beyaz su geliyorr..doymuyor aglıyorr huzursuzz...(allah herkesin yardımcısı olsunnnn darısı bekleyenleree annelik çok zormuşşşş bunu anladımmmm hayatımızz degiştiiii....HOŞGELDİN EYMEN YAĞIZ IMMMM
kafa konusunda içimi rahatlattn cnm bnm haftaya son usg var bakalım kaç mm oldu bzm oğluşun başı :) Aynen ya bnm de kalbim heyecandan nasıl çarpıo bebek gelio mu die sanki göğüs kafesimden çıkacak gibi.senn ağda tam zamanına gelmş bnm de normalde 0n gün var ama ilk bebek erkek bebek geç gelebilir diyenler var,ya yrn yada pztesi gideyim inş.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
amin canım insallah... ağda konusunda iki haftadır çatı muayenesi olduğum için tam zamanında oldu evet çokta iyi oldu bi de temizken doğurursam daha da iyi olacak inşallah:)) bu aradadoktor normal doğum konusunda şunu söyledi çok mühim bir durum yoksa normal doğum mutlaka denenmeli dedİ. Sonu sezeryan dahi olsa normal doğum sürecini yaşarsan yumuşama vs.herşey olacağı için senin avantajına olur dedi.Sütünün gelmesi de erken olur dedi.Boşu boşuna o sancıyı çektim gibi asla düşünme dedi.Şaşırdım.. Hoşuma da gitti çünkü ben normalden sezeryana dönersem gerçekten o ağrıyı boşa çekeceğimi düşünüyordum..
merhaba kızlarr 19.08.2013 sabah 10:00 da suyum geldi...hastaneye gittikk sancımın gelmesini bekledimmm yatışım yapıldı akşammm saat 8:30da oğlumu kucağıma aldımmm normal doğumlaa 3.800 52 cm aamaa çok zor bir doğumummmm oldıuuu..dikişlerim varrr...çok yorgunumm uykusuzz bitkinn ama o herşeyii unutturduu .oğlumaa odaklandııım sütümde gelmediii dahaaa anca beyaz su geliyorr..doymuyor aglıyorr huzursuzz...(allah herkesin yardımcısı olsunnnn darısı bekleyenleree annelik çok zormuşşşş bunu anladımmmm hayatımızz degiştiiii....HOŞGELDİN EYMEN YAĞIZ IMMMM
Canim sarılık yuzunden gövdesine inmişse , uyku Hali varsa , uyanıp emmek istemiyorsa bugün acil de sarılık degerine baktirin isterseniz , sarılık yükseldiği zaman uyku hali ve halsizlik yapıyor
hayırlı olsuuuun güle güle büyüt canım
ılık duş da iyi geliyor, tıkandı heralde ondan öyle olmuş olabilir. bi de emzirirken ovala göğsünü, masaj yap. daha kolay açılır. vücut yeniliklere adapte olmaya çalışıyor zor işler :)
geçecek ama merak etme.
emzirdikten sonra sağmayayım diyorum çünkü göğüsler zaten cıvıyo biraz daha dolsun da bebeğe kalsın diye uğraşıyorum onu bunu yiyorum içiyorum 1 saat sonra emiyor memeler gene foşşşbu da doğru mantık mı onu da bilmiyorum tabi :)
benim minik 1900 kg doğdu, benim tansiyonum yüksek olduğu için gelişimi gerilemişti kızımın o yüzden acil sezeryanla aldılar
2 gün sonra kontrolümüz var bakalım kaç gr almış.. mama vermiyorum hiç..
senin ki kaç kg doğdu canım?
amin canım insallah... ağda konusunda iki haftadır çatı muayenesi olduğum için tam zamanında oldu evet çokta iyi oldu bi de temizken doğurursam daha da iyi olacak inşallah:)) bu aradadoktor normal doğum konusunda şunu söyledi çok mühim bir durum yoksa normal doğum mutlaka denenmeli dedİ. Sonu sezeryan dahi olsa normal doğum sürecini yaşarsan yumuşama vs.herşey olacağı için senin avantajına olur dedi.Sütünün gelmesi de erken olur dedi.Boşu boşuna o sancıyı çektim gibi asla düşünme dedi.Şaşırdım.. Hoşuma da gitti çünkü ben normalden sezeryana dönersem gerçekten o ağrıyı boşa çekeceğimi düşünüyordum..
selam kızçeler.Bizden haberler dün nişanım mı geldi emin değilim ama sar sümüksel bir şey geldi birçorba kaşığı kadar.ilk oğlumda kahverengiyddi ve 3 gün sonra doğum yaptım.Şimdi nişsan mıdır değilmidir emin değilim.Ama pazartesi ko(((çok üzüldüm kendimi herşe normal doğal olmasını istiyorum şimdi şok yaşıyorum.ve korktuğum şey suni sancıyı çekip de sezarayn sonuçlaması.ma hakımıza hayırlasıyla diyorum sağlıkla kavuşayım bebeişime başka birşey sitemem.:2:
benim gibi tedirgin olan korkuları olan herkese moral olur umarım..Şimdi daha da fazla istiyorum normal doğumu :))) çatı muayenesi konusunda benim de güvenebileceğim biri olsa senin gibi yapardım ama doktor ne derse o... bu hafta yapıp yapmamakta kararsız kaldı ama belimde baya ağrı var dedim yapalım dedi ve 1 cm açıklık:) bu da iyi geldi bana...çatı muayenesi bn hiç olmadı korkuyodum bi dr. yapalım demişti.sonra komşum ebe ona sordum oda sancın gelince ben bakacağım açıklığa zaten gerek yok muayeneye dedi (sürekli gittiğimz hast. baş ebesi ona çk güvendim) Cnm doktorun çk doğru söylemiş bunu pek az kişi biliyor bnde netten okumuştum normal doğum öneren bi dr.un makalesinde, normal doğum sancısını çekip çekip sonu sezeryan olunca bilinçsiz anneler aileler madem niye bu kadar acı çektim sonu ameliyat olacaksa diyo.aslında anne ve bebeğin sağlığı için o sancının dediğin gibi çk faydası varmı.bunu buraya yazarak çk ii bişey yaptın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?