2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

chenn merhaba... Dedigin gibi gelmeleri icin sabirsizlaniyoruz ama agri bisey olunca da tedirgin oluyoruz.. Benim kalp basliyor atislarini hissettirmeye:))) Ben sabah kontrole gittim gecen haftaya nazaran farkli bir usg çıktısı ile geri dondüm ölçümler farklı kilo az vs vs.. Artık hersey olacağına varır hayırlısı diyorum... Kafa konusuna gelince kucuk kafaya sahip olan bı cocuk kanala yerlesemeyebilir ama kafa büyüktür gayret rahat geçebilir kanaldan dedi..yine aynı sonuc çıkıyor iki+ iki dört değil... Herseyin hayırlısını istemekten başka yapacak birşeyimiz yok Rabbim yar ve yardımcımız olsun.. Bu Arada bende açıklık 1 cm bir iki tane de ufak sancı çıktı... Agda konusuna gelince ben cok uzamasa da ayda bir gidiyorum herhalde tekrar gitmeme gerek kalmadan doğururum en son on gün önce gittim...

kafa konusunda içimi rahatlattn cnm bnm haftaya son usg var bakalım kaç mm oldu bzm oğluşun başı :) Aynen ya bnm de kalbim heyecandan nasıl çarpıo bebek gelio mu die sanki göğüs kafesimden çıkacak gibi.senn ağda tam zamanına gelmş bnm de normalde 0n gün var ama ilk bebek erkek bebek geç gelebilir diyenler var,ya yrn yada pztesi gideyim inş.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Su malt haplarini arastirdim dun. Kullanici yorumu goremedim.
Hic kullanan tanidiginiz var mi??

Çocuk doktoru arayışından bahsedilmişti, ben de Anadolu Yakası için önerilerde bulunacağım.

İlk birkaç doktorumuzu beğenmemiştik, 5. aydan sonra o zamanlar Koşuyolu Medipol Hastanesi'nde çalışan Hasan Ünlütürk'e götürmeye başladık. İlgili olduğu kadar, antibiyotikten mümkün olduğunca kaçınan bir doktordu. Oğlum 8,5 aylıkken rota olup hastaneye yattığında da hep yanımızda ve son derece ilgiliydi. Sonra Göztepe Medical Park'a geçti, biz de -hastaneyi sevmememe rağmen- oradan devam ettik. Ta ki oğlumun öksürük ve nefes alma sorunları sıklaşıncaya kadar... Hasan Bey, Barış'ın(oğlum) alerjik bronşit olduğundan iyice şüphelenmeye başlamıştı. Gerçi bu yönde ilaçlar veriyordu ama dozajını artırmak istemiyordu ve bir gün arkadaşı olduğunu söylediği Çocuk Göğüs Hastalıkları doktoru Bülent Karadağ'a yönlendirdi.

O günden sonra hayatımız düzene girdi. :)
Bu konuda sorun yaşayanlar bilir; Bülent Bey ve Fazilet Hanım Türkiye'nin en iyi çocuk göğüs hastalıkları doktoru olduğu söylenen Elif Dağlı'nın öğrencilerindenmiş. Elif Dağlı hakkında hiçbir şey yazmayacağım çünkü malum herkesin okuduğu bir alandayız ve karalama yapmak istemiyorum.(!) :) Fakat Bülent Bey gerçekten hemen ailenizden biri gibi olan, iletişimde çok başarılı, işinde profesör (gerçekten prof oldu bu arada :)) her bebeğin-çocuğun sempati duyabildiği br doktor.

Oğlumun 2,5 yaşından beri kontrolünü onun ellerine bıraktık. Hamile olduğumu öğrendiğimde alerjik olmayan çocuklara da bakıp bakmadığını sorduğumda olumlu cevap verdi. Bu yüzden kızımın da sağlık kontrollerini onun ellerine teslim etmek istiyorum.

Bülent Bey M.Ü. Academic Hospital'ın Altunizade ve Ataşehir hastanelerinde görev yapıyor.

Bu arada oğlum 4 yaşına kadar sadece 3 kere antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştı. Her iki doktorumuz da başka bir tedavi yöntemi olmadığı için o 3 seferde antibiyotik vermek durumunda kalmışlardı. İkisine de mşnnettarım...

Su malt haplarini arastirdim dun. Kullanici yorumu goremedim.
Hic kullanan tanidiginiz var mi??

Hayır. Ama benim hiç hamile tanıdığım yok! :) Önceki hamileliğim de çok uzun zaman önce olduğu için bu tip gelişmeleri takip edemedim. Ama ben bu tip şeylerin önce doktora sorulmasını öneririm her zaman. Belki doktorunuz olumlu cevap verirse deneyebilirsiniz.

Şu andaki doktorum bu hamileliğimde gittiğim 3. doktor. Öncekilerde bazı problemler yaşadım. Hatta bir tanesi oğlumu dünyaya getiren ve o zamanlar çok sevdiğim bir doktordu. Ama anladım ki eğer sorunsuz bir gebelik yaşıyorsanız bütün doktorlar iyi. Mesele sorun varken bunları giderebilecek ya da detaylı aydınlatabilecek bir doktor bulabilmekte. Bu doktorumda bu özellikleri bulabildiğim için ona çok güvendim. Dolayısıyla da verdiği ilaçlara da güveniyorum.

Ama itiraf etmem gerekir ki biraz da iç sesime güvenirim ve çok güvensem bile bazen doktorların her dediğini uygulamam. :)

Canım bende normal doğum yaptım ilk günler daha iyiydim bugün 6. Günüm sezeryanlılar bile ayaklandı ben hala toparlanamadım doktor baktı dikişlerime iyi dedi bi fitil verdi dünden beri o rahatlatti biraz bide fena hemoroıd oldum fenalardayım normal doğum yapıp hemen ayaklananlardan olamadım. Canım bende de doğuştan varmış makat darlığı ameliyat olmuştum bu sebepten

Ben buyuk oglumda sut konusunda sikinti cekmistim. Neler yedim neler. Vitamaltlar tahinlerr kilo kilo. Sonra internetten sut getirmek icin hormon ilaclari icildigini duydum. O zamab doktoruma sormustum. O da bu kadar hirpalama kendini herkes nasibini yer icer dedi. O zaman olaya bakis acim degisti. Daha bi rahat oldum. Biz sonradan anladik ki oglumda dogustan boyun ve agiz kaslarinda Problem varmis. Emememis o nedenle sutum artmamis. Medipol kosuyolunda dogum yapmistim ne cocuk doktoru ne de zorla emzirtmeye calisab hemsireleri bisey anlamadilar. Hala cok uUluyorum. Yavruma kirki cikana kadar kasikla cebelleserrk mama yedirdik. Sutumu sagdim verdim. 40 indan sonra hemsire arkadasim
Biberob ver agiz kaslari guclensindedi ve yavrum o zaman emmeye basladi. Hicbir zman sutum onu doyurmadi. Ama 2 yasina kadar ben emzirmeye doyana kadar emzirdim.:)

Dikislerde sorun yok cok sukur. Ama dikisi hic begenmedim. Eldivensiz Taharet alamadim henuz. İcim bi tuhaf oluyor.

Makat kontolunu ilk defa duydum. Ama masaj iyi fikir gazini ve kakasini yapmasi kolaylasir.

Ya benim iltıhap yapmis açilma oldu ıki cesit antibiyorik iciyorum yebiden dikis atilacak :-(

Makati dar oldugu icinmis mssaj daha kolay gaz cikartmasi icin

merhaba kızlarr 19.08.2013 sabah 10:00 da suyum geldi...hastaneye gittikk sancımın gelmesini bekledimmm yatışım yapıldı akşammm saat 8:30da oğlumu kucağıma aldımmm normal doğumlaa 3.800 52 cm aamaa çok zor bir doğumummmm oldıuuu..dikişlerim varrr...çok yorgunumm uykusuzz bitkinn ama o herşeyii unutturduu .oğlumaa odaklandııım sütümde gelmediii dahaaa anca beyaz su geliyorr..doymuyor aglıyorr huzursuzz...(allah herkesin yardımcısı olsunnnn darısı bekleyenleree annelik çok zormuşşşş bunu anladımmmm hayatımızz degiştiiii....HOŞGELDİN EYMEN YAĞIZ IMMMM

selam kızçeler.Bizden haberler dün nişanım mı geldi emin değilim ama sar sümüksel bir şey geldi birçorba kaşığı kadar.ilk oğlumda kahverengiyddi ve 3 gün sonra doğum yaptım.Şimdi nişsan mıdır değilmidir emin değilim.Ama pazartesi ko(((çok üzüldüm kendimi herşe normal doğal olmasını istiyorum şimdi şok yaşıyorum.ve korktuğum şey suni sancıyı çekip de sezarayn sonuçlaması.ma hakımıza hayırlasıyla diyorum sağlıkla kavuşayım bebeişime başka birşey sitemem.:2:

gözünaydın canım ne güzel bebeişe kavuştun.Merak etme sütün gelecek bebeiş emdikçe süt artıracak.sağlıkla büyüyt oğlunu.

amin canım insallah... ağda konusunda iki haftadır çatı muayenesi olduğum için tam zamanında oldu evet çokta iyi oldu bi de temizken doğurursam daha da iyi olacak inşallah:)) bu aradadoktor normal doğum konusunda şunu söyledi çok mühim bir durum yoksa normal doğum mutlaka denenmeli dedİ. Sonu sezeryan dahi olsa normal doğum sürecini yaşarsan yumuşama vs.herşey olacağı için senin avantajına olur dedi.Sütünün gelmesi de erken olur dedi.Boşu boşuna o sancıyı çektim gibi asla düşünme dedi.Şaşırdım.. Hoşuma da gitti çünkü ben normalden sezeryana dönersem gerçekten o ağrıyı boşa çekeceğimi düşünüyordum..

çok sağol canım ne iyiy ettim bizimle paylaştın.ben de kokruyordum yarım o kdar sancıdan sonra dr sezarayan alıyoruz demesin diye.demek hiçbirşey boşa olmaz.çok sağol içm ferahladı.
böyle birşey duymaktan ihtiycım vardı.

Canım tebrik ederim sağlıkla büyüt. Maaşallah bebeğine inş sütün de gelir rahat edersin.. Doğum hikayeni çok merak ettim..

Canim sarılık yuzunden gövdesine inmişse , uyku Hali varsa , uyanıp emmek istemiyorsa bugün acil de sarılık degerine baktirin isterseniz , sarılık yükseldiği zaman uyku hali ve halsizlik yapıyor

sağol cnm dün kontrolü vardı dr hafif bi sarılık var onu da atar bi kaç güne demiş..zatn bugün baktım düzeliyo..çok şükür bacaklarına kadar inen bi durum yoktu yani...

teşekkürler kedicikler :) pompayı sık sık yapınca daha yumuşuyo göğüslerim..hem emziriyorum hem pompa yapıyorum...bugün de benim kontrolüm vardı ultrasonla baktı dr içerlere,bi sorun yokmuş çok şükür...ama hala düzelmiş değilim tam olarak...yürümekte zorlanıyorum ama zorluyorum...bugün diğer günlere göre daha iyi gibiyim ama bi 10 gün snra anca toparlanırım gibi geliyo

sizlerde iyisiniz umarım...başka doğum yapanlar var mı kim ne yaptı hiç bişeyden hbrim yok...herkese kolaylıklar diliyorum ve doğum yapanları tebrik ediyorum yapacakların da Allah yardımcısı olsun...

Cıvısın göğüslerin sen yinede sağ :)

Benim kızımda 2400 doğdu ama suyum filan geldi acil sezeryan oldum bende birde bebeğim son 2 hafta hiç kilo almamış Biz ayın 10 da gideceğiz doktorumuza ama sağlık ocağına pazartesi gidicez bakalım ne kadar kilo almışız :) bana doktor mama ver dedi ama ben vermiyorum çünkü verdiğimde kustu kızım bende vermiyorum. mamamızı dolu dolu çöpe attık :)

çatı muayenesi bn hiç olmadı korkuyodum bi dr. yapalım demişti.sonra komşum ebe ona sordum oda sancın gelince ben bakacağım açıklığa zaten gerek yok muayeneye dedi (sürekli gittiğimz hast. baş ebesi ona çk güvendim) Cnm doktorun çk doğru söylemiş bunu pek az kişi biliyor bnde netten okumuştum normal doğum öneren bi dr.un makalesinde, normal doğum sancısını çekip çekip sonu sezeryan olunca bilinçsiz anneler aileler madem niye bu kadar acı çektim sonu ameliyat olacaksa diyo.aslında anne ve bebeğin sağlığı için o sancının dediğin gibi çk faydası varmı.bunu buraya yazarak çk ii bişey yaptın

Canım benim de dün geldi nişanım, çok heycanlıyım bekliyorum neyle karşılaşıcam hiç bilmiyorum.. Sen gene tecrübeliymişsin.) dün gece de bıçak gbi sancılar girdi alttan zar zor uyudum ama şimdi iyiyim.. Hakkımızda hayırlısı, inş güzel doğumlarımız olur..

benim gibi tedirgin olan korkuları olan herkese moral olur umarım..Şimdi daha da fazla istiyorum normal doğumu :))) çatı muayenesi konusunda benim de güvenebileceğim biri olsa senin gibi yapardım ama doktor ne derse o... bu hafta yapıp yapmamakta kararsız kaldı ama belimde baya ağrı var dedim yapalım dedi ve 1 cm açıklık:) bu da iyi geldi bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…