2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hahhhahah cnm çok yaşa emi beni de güldürdün , kocalarla ilgilenemez olduk yazık onlara da yaaaa ::))))

Kizlar nasilsinizz.dogum ypanlar varmi..sk giremiyorm yalova dilemma gunebakan merak ediyrm szleri..bzz surekli meme modundayiz eylul uyumadan oncede meme istiyo bazen emzik gbi aliyo agzina kucuk zillinin uyumasini bkliyorz..belden yukari ciplak cogu zman;-) hamilelikte mindir mindir oynatti biliyosnz smdi daha fena..sariligi atmisz sukur..memeler yara hala sezeryan agrilarm biraz hafifledi sukur..

Aynen oyle canim:)

Hepimize çoooooook güzel bir gün olsun.bu aralar pek yazmıyorum farkındaysanız ve limitsiz pozitifliğimden eser yok.son günlerin gerginliği,koşturmaları falan yani.hemen hepimiz aynı durumda olduğumuz yada doğum yapanlar da bu günlerden geçtikleri için anlıyacaksınızdır beni.ne uyku,ne mutluluk.....zaman yaklaştıkça korkular ve sorumluluk korkutuyor galiba beni.bi de dün akşam eşim annesinin yanında ondan da güç alarak beni ezecek şeyler söylemesin mi........çok ağrıma gitti.niye hep son günlerde bokluklar çıkar böyle anlamıyorum.sıkıldım,yoruldum,bunaldım.......kimseylede paylaşmam,siz de olmasanız tabi!!!!!negatif bir insan hiç değilimdir,çok ta kızarım insanları mutsuz etmeye çalışan insanlara ama o kadar güçsüz ve kolum kanadım kırık hissediyorum ki!!!!!!bende aynı işte kızlar sancıda yok,nişanda yok.gezip duruyorum ayağı yanıklar gibi.doğurcak gibi de değilim hiç.Burcu87,Allah yardımcın olsun canım benim.sağlıkla kavuşun yavrunla.Allah analı babalı büyütsün.Arasta'cım bitti artık o kötü hastane günleri,şimdi gör bak ne güzel günler başlıyor.İda'nla birlikte uyuyup dînlenin bakalım.hepinizi çok seviyorum.doğurası gelenler acil koduyla mesaj geçiversinler,bizde acil tarafından dualarımızla uğurlayalım.gözüm hep burda,tuvalete bile telefonla gidiyorum,güzel haberlerinizle mutlu olurum.

Ah bi dunya tersine donse erkekler hamile kalsa.. Bu uzmelerin intikamini alsak..
Ben de dogum yaacagim gun haykira haykira aglamistim. Cok kirmisti kalbimi..
Simdi de o kadar yorgun ve halsizim ki. Esim bu duurumda olsa kesin hastaneye yatar serum taktirir kendine.
Ama bana "soda verirmiain canim " demekten cekinmez. Allahim kalbine merhamet versin diye dua ediyorum hep..
Sen neseni kacirma lutfen daha kapanis yapicaz seninle :))))

Biliyorum hepinizin beni anladığını ve hepimizin aynı yollardan geçtiğini,son zamanların hassasiyetini.ben daha önce doğum yapmamışken sizlerin yazdıkları çok basit cümlelerden bile sizi tanımıyorken ruh durumunuzu anlayabiliyorsam,yıllardır tanıdığım,karşısında kanlı canlı durduğum insanların beni anlamaması kırıyor zaten.biz bile hiç görmediğimiz bîrbirimize ne moraller verdik,ne dualar ettik,hem sevindik hem üzüldük,gece uyku tutmayınca yoldaş olduk,çare olamayacağımız sorulara cevap veremediğimiz için üzüldük.tamam biz de şu an sütten çıkma ak kaşık değiliz ama bu kadarınıda haketmiyoruz heralde.hepinîz benim için çok kıymetlisiniz.hepimizok daha iyi günler görücez,inanıyorum buna.hadi bakalım kızlar herşey yoluna girecek,bırakmak yok kendimizi.kızımda mideme tekme savurarak bize destek olduğunu şu an itibariyle belirtmiş durumda

Yalova'cım

İnsan maalesef sürekli pozitif olamıyor. Bu zamana kadar çok iyi gittin. Bence kendini takdir et

Ben de benzer psikolojideyim. Dünkü kontrolde sezeryan kesinleşti. Pazartesi 10 da yatış 12 de sezeryan . İçim hiçççç rahat değil. Doğuma hele hele sezeryana hiç hazır hissetmiyorum kendimi. Bazen bu sıcaklarda bunalıyorum herkes doğurdu ben de doğurayım diyorum ama sonra herkesin yaşadığı güçlükleri okuyunca ben nasıl üstesinden kalkıcam böyle karnımda iyiydi diyorum. Bu sorumluluğa hazır mıyım kısmını çok sorguluyorum.

Eminim doğunca dünyalar benim olacak ancak şuan öyle bir ruh hâli içindeyim. Önümde 3-4 gunüm var. Sanki bir daha bugünleri bulamayacakmışım gibi panik halindeyim. Hergüne bir plan yapmak istiyorum. Bu akşam için arkadaşlarımla plan yaptık onlarla beraber olacağım. Cumartesi akşamı eşimle son kez başbaşa yemek yiyelim dedik. Pazar sabahı da bir grup arkadaşla kahvaltı yapacağız. Sonra da zati kendimi Pazartesi'ne hazırlayacağım.

Dediğin gibi burası benim sığınağım gibi. Buradaki herkesin beni anladığını hissediyorum.

Eşine takılma lütfen. Maalesef erkekleri ne kadar törpülersek töpüleyelim eskiden onların bir odun olduğunu unutmamak lazım.

O halde hoşgeldin cnm bekleyenler kervanına :)) inş seninde hayırlı doğumların olur. Yarın ben de gidicem nişanım geleli 2 gün oldu bakalım neler olmuş..

Cnm Eylül bebekten foto da istiyorum .))) biz hala beklemedeyiz sen buraları merak etme , eylülle keyfine bak toparlanmaya bak

Cnm burda iyi kötü herşeyi paylaşıyoruz , bazen kimseye açmadığımız duygularımızı öyle düşünme.. Toplu terapi gbi yani :) bu eşler bazen çok anlayışsız oluyor, bi kadın değiller ne de olsa bizim hormonlarımızın da farkında değiller .. Biraz daha sabır lazım bize , inş kucağımıza aldığımızda herşey daha güzel olcak,)

(( O kadar iyi anlıyorum ki... Çok bencilce biliyorum ama ben sabırsızlık ve -2. bebeğimi doğuracak olmama rağmen- tedirginlikle şu günlerimi geçirirken, birilerinin daha benim gibi olduğunu bilmek içimi biraz olsun rahatlatıyor. Demek herkeste aynı sorunlar oluyormuş diye düşünüp, kendimi daha fazla strese sokmama engel oluyor sizlerin paylaşımları. İyi ki son ayımda bile olsa bu sayfayı keşfetmişim...
Şimdi kendi sızlanmalarımı bitirip, destek veren arkadaş moduna geçeyim. :) Hiç merak etme, en uygun zamanda, sanki tüm melekler yardımına koşmuş gibi, öyle güzel bir doğum süreci geçireceksin ki, hele de o güzel bebeciğini kollarına aldığın zaman bugünlerde yaşadığın sıkıntıların hiçbirini hatırlamayacaksın! :) Sadece güzel şeyler düşün... Düşün ki öyle olsun...

Aaaah ah! Geçen sene 1.sınıfa başlayan oğlumla yıl boyu yaşadıklarımız gözümün önünden geçti bir an... O sevgi dolu, adı gibi Barış'çıl çocuk bir anda gitmişti, yerine durduk yere kavga eden, daha ilk hafta müdür yardımcılarından şikayetler aldığımız bir çocuk gelmişti. "Acaba enerjisini neye yönlendirsek?" diye piyano kursları, basketbollar, parklar bahçeler, saatler süren sohbetler, dertlerini dinlemeye çalışmalarla geçen koca bir dönemin ardından, okula alışmaya başlamasıyla sorunlar da azaldı neyse ki. Biz bilinçli olduğunu sanan anne-babaların yaptığı en büyük hata belki de bu; hemen olan biten her şeyi aşırı ciddiye alıp, oradan oraya koşturuyoruz! Bizim zamanımızda piyano mu vardı, basketbol mu?... Arkadaşlarınla bir-iki kavga ederdin, öğretmeninden yerdin zılgıtı, zamanla alışırdın ortama, biter giderdi... Neyse, bunları sizinkile büyüyünce tartışalım en iyisi. :)

Biz sana özenirken, sen de yeniden doğuma mı hevesleniyorsun? :) Çok yaşa e mi! :)))
Şimdi yanımda olsaydı da öpseydim bebeciğimi. Sen benim yerime kendi yavrunu öper misin? :)

Melegime kavusmama son 3 saat...

Şu an heyecanın doruktadır, testler, hazırlıklar vs... :) Güzel haberlerini bekliyoruz... Sağlıklı, mutlu haberlerini... :)

O halde hoşgeldin cnm bekleyenler kervanına :)) inş seninde hayırlı doğumların olur. Yarın ben de gidicem nişanım geleli 2 gün oldu bakalım neler olmuş..

hoşbuldum : ) kuzenimde hamileydi 17 ağustos diyodu doktor günü ogun doluyodu..tam 17sinde nişanı geldi..19nda sancıları başladı gece gitti sabaha karşı doğum yaptı : ) bende diyorum heralde benimkide gününün dolmasını bekliyo nişan geldikten 2-3 gün sonra doğuruyolar genelde..Rabbim yardımcımız olsun inşallah.

Ben artık şunu düşünmeye başladım; doğumdan sonra hayat epeyce bir zorlaştığı için, doğuma yakın günlerde sinir bozucu olaylarla o günlere hazırlanıyoruz galiba. Bunları kafaya takmamayı becerebilmemiz gerekiyor, yoksa sonrası daha zor olacaktır.
Benzer şeyleri ben de dün yaşadım. Hamileliğimizin son günlerinde, doğum yapmış ve bu tür sıkıntıları yaşamış kadınlar bile bizi anlamıyorsa bu işte bir gariplik var demektir. Kayınvalideler, anneler, görümceler, eltiler vs. niye böyle davranırlar ki? Onlar da aynı şeyleri yaşadılar, anlayış göstermek çok mu zor acaba? Ya da bizler de aynı şekilde davranıp farkına varmıyor muyuz acaba?
Ne bileyim işte... ((((

bekleyen tüm arkadaşlara duyurulur, lütfen kendinizi germeyin, bebeğinizin sizin bedenin,zden alacağı rızıklar daha kesilmemiş, daha sizden alacağı çok şey var... vakti saati var yani.. bırakın kendizi dinlemeyi....

herkese kolay doğumlar nasip etsin allah...

bizde kızımla birbirimie kenetlenmiş durumdayız, geceleri uykusuz... altını al, emzir, gazçıkart, vs vs.... pazartesi topuk kanı verdik, dün göbeğimiz düştü, göbekte bi mandal onu öyle gördükçe için acıyodu artık rahatladım...

kızımı emzirmeye geçiyorum tekrar... selametle kalın.

Ahaha cok guldum yahu:))

Bu ahududu yapragiydi galiba acilmyi kolaylastiran dimi kizlar nerden bulurum onu bilen varmi aktarda felan olurmu

Hamilelik günlerini hiç özlemeyeceğinden emin ol! :) Belki ilk günler sıkıntılı geçebilir normaldir ama bir bebek büyürken (ve insan bir bebekle büyürken) öyle güzel anlar yaşıyor ki, hamilelik günleri unutulacak kadar gölgede kalıyor. Düşünsene, ilk gülücüğü, ilk anne deyişi, ilk adımları, sana sarılması öpmesi, o kendine özgü diliyle ilk sohbeti, ilk yaptığı resim, ilk yaptığı puzzle, arkadaşlarıyla ilk iletişimi, ilk tatil, ilkokul vs... :) Ahh ilkler hiç bitmiyor, ne kadar büyürse büyüsün... Rahatla. ;-)

bu sırtını örtme işi bende de başladı gerçekten şimdi sen diyince farkettim demek annelik iç güdüsüyle gelen bir durum
ben de kendimi yürüyen süt makinası gibi hissediyorum

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün nazarlardan korusun sizleri inşallah..

Kızlar artık bekleyenler olarak iyice azaldınız stresinizde arttı belirsizlik yoruyor insanı herşeyde alınıyorsunuz ben doğumdan önceki iki gün o kadar çok ağlamıştım ki doğumu tetiklemiş olabilirim tabi siz bunu yapmayın ama aşırı alıngandım özellikle eşime karşı ama bebeğimle beraber yeniden aşık oldum ona doğum hikayemi yazamadım fırsatım olmadı doğumum normaldi ancak plesentam yapışıkmış doğumdan sonra anestezi almak zorunda kaldım doktor elini sokup çıkardı rahmim bile alınabilir miş hala kendimi toparlayamadım dikiş ağrılarımdan çok vücut ağrılarım geçmedi Yaklaşık 3 saat çatalda kaldım. Ancak yine pozitif ve mutluydum Kaan'ı ma kavuşmuştum vücut o kadar yıpranmış ki sütüm gelmedi oğlum sarılık oldu fototerapi gördü normal doğumda olabilecek bi mikrop bulaşmış susuz kalmış kilo kaybetmiş doğduğu günden iki gün sonra başına gelenler yawrumun hastaneye yattık tekrar 3 gün kaldık delik deşik oldu yawrum Kıyamam perişan oldum. Çok şükür evimize dönebildik doktor günde 3 kere 60ml mama takviyesi yap sütüne dedi sütüm güzel gelmeye başlayınca mamayı kestim ama kakası mı yapmıyor bu sefer mama verince yapıyor böle bili yaşayan varmı bide öle beylik laflar etmeye gelemıomuş onu anladım mama vermiycem die elektrikli pompa almıştım sütüm gelmezse die ama yawrunuzu öyle hasta. Eli kolu serumla görünce daysnamıyorsunuz allahım hepimizin yardımcısı olsun yarın doktor kontrolümüz var dua edin iyi haberler ile gelelim

kızlar biliyorsunuz kızım mamanın tadına alıştıgı için ve ilk zamanları hep mama verildiği için ve benim verdiğim savaş...

kızım artık doymuyor memeye alıştırıcaz diye mahfolduk hep savaştık annemle ama kızım katılarak aglamaya başladı. salı doktora gittiğimizde bana çok güzel moral vermişti.. mamayı günde 2 öğüne düşürücez ve sürekli meme vereceksin dedi. ben öyle yapmak istedikçe kızım zorlandı hep ağladı. bugün doktora gittik.. doymuyor bu bebek dedi bende dedim doymadıgı için hep ağlıyor. kilosuda düşmüş yapcak bişey yok dedi.. mamayı günde 3 defa ve 90 lık vericez aradada anne sütünü alıcak dedi. kilosunun düşmesi ii değil oyüzden beslemeliyiz dedi.. kızımın kilosu düşmesin saglıklı olsunda artık mamayada razıyım.. akşamları bi ağız acıyoruz geceye kadar hiç susmuyoruz. inş. bundan sonra daha farklı olur.. kızımı o bırakmadıgı sürece hep emzırıcem dedim çok büyük konustum sanırım. dogumumuda normal ıstıyorum dedikçe kendımı sezeryanda buldum..

gerçekten napacagımı şaşırdım artık dengem bozuldu.. emzirmek istedikçe iş nerelere geldi.. olurda birdaha cocugum olursa asla kv. karısmasına ızın vermeyecegım. büyük konusmakta ıstemıyorum ama onun yüzünden oldu bunlar...

Son düzenleme:

canım memeni alsında ne niyetle alırsa alsın.. ne güzell ne mutluu.. bol sütünle kal inşallahh..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…