- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.721
Yalova'cım
İnsan maalesef sürekli pozitif olamıyor. Bu zamana kadar çok iyi gittin. Bence kendini takdir et
Ben de benzer psikolojideyim. Dünkü kontrolde sezeryan kesinleşti. Pazartesi 10 da yatış 12 de sezeryan . İçim hiçççç rahat değil. Doğuma hele hele sezeryana hiç hazır hissetmiyorum kendimi. Bazen bu sıcaklarda bunalıyorum herkes doğurdu ben de doğurayım diyorum ama sonra herkesin yaşadığı güçlükleri okuyunca ben nasıl üstesinden kalkıcam böyle karnımda iyiydi diyorum. Bu sorumluluğa hazır mıyım kısmını çok sorguluyorum.
Eminim doğunca dünyalar benim olacak ancak şuan öyle bir ruh hâli içindeyim. Önümde 3-4 gunüm var. Sanki bir daha bugünleri bulamayacakmışım gibi panik halindeyim. Hergüne bir plan yapmak istiyorum. Bu akşam için arkadaşlarımla plan yaptık onlarla beraber olacağım. Cumartesi akşamı eşimle son kez başbaşa yemek yiyelim dedik. Pazar sabahı da bir grup arkadaşla kahvaltı yapacağız. Sonra da zati kendimi Pazartesi'ne hazırlayacağım.
Dediğin gibi burası benim sığınağım gibi. Buradaki herkesin beni anladığını hissediyorum.
Eşine takılma lütfen. Maalesef erkekleri ne kadar törpülersek töpüleyelim eskiden onların bir odun olduğunu unutmamak lazım.
Hamilelik günlerini hiç özlemeyeceğinden emin ol! :) Belki ilk günler sıkıntılı geçebilir normaldir ama bir bebek büyürken (ve insan bir bebekle büyürken) öyle güzel anlar yaşıyor ki, hamilelik günleri unutulacak kadar gölgede kalıyor. Düşünsene, ilk gülücüğü, ilk anne deyişi, ilk adımları, sana sarılması öpmesi, o kendine özgü diliyle ilk sohbeti, ilk yaptığı resim, ilk yaptığı puzzle, arkadaşlarıyla ilk iletişimi, ilk tatil, ilkokul vs... :) Ahh ilkler hiç bitmiyor, ne kadar büyürse büyüsün... Rahatla. ;-)
kızlar biliyorsunuz kızım mamanın tadına alıştıgı için ve ilk zamanları hep mama verildiği için ve benim verdiğim savaş...
kızım artık doymuyor memeye alıştırıcaz diye mahfolduk hep savaştık annemle ama kızım katılarak aglamaya başladı. salı doktora gittiğimizde bana çok güzel moral vermişti.. mamayı günde 2 öğüne düşürücez ve sürekli meme vereceksin dedi. ben öyle yapmak istedikçe kızım zorlandı hep ağladı. bugün doktora gittik.. doymuyor bu bebek dedi bende dedim doymadıgı için hep ağlıyor. kilosuda düşmüş yapcak bişey yok dedi.. mamayı günde 3 defa ve 90 lık vericez aradada anne sütünü alıcak dedi. kilosunun düşmesi ii değil oyüzden beslemeliyiz dedi.. kızımın kilosu düşmesin saglıklı olsunda artık mamayada razıyım.. akşamları bi ağız acıyoruz geceye kadar hiç susmuyoruz. inş. bundan sonra daha farklı olur.. kızımı o bırakmadıgı sürece hep emzırıcem dedim çok büyük konustum sanırım. dogumumuda normal ıstıyorum dedikçe kendımı sezeryanda buldum..
gerçekten napacagımı şaşırdım artık dengem bozuldu.. emzirmek istedikçe iş nerelere geldi.. olurda birdaha cocugum olursa asla kv. karısmasına ızın vermeyecegım. büyük konusmakta ıstemıyorum ama onun yüzünden oldu bunlar...
Telefonla gecinemitorum alintilarimin hepsi uctu..
Leonvirgo optum yavrumu senin yerine de:) gercekten yetebilecegimi bilsem hemen pesinden bitane daha dusunurum. Semra ozal gibi :) iki cocugunun arasinda 9 ay varmis ayni senenin cocuklari diyordu:))
Rabarbara gecmis olsun canim benim. Saglik ocagi yakindaysa kilosuna baktir istiyorsan. Kilo artiyorsa kakasini yapar elbet. Benimki dw bocalamisti uc gn yapmadi. Sarilik nedeniyle mama vermistim. Sonra ayni senin gibi mamayi kesince kakasini uc gun tuttu. Yagli cubukla poposunu uyardim yapti. Sonradan duzene girdi. Muhtemelen gazsancisi vuruyor karnina ve kakasini tutuyor.
Photoa gobek olayindan cok huylanirim ben. Saglik ocagina bir gostersen mi acaba. Gobegi dusse bile iki gun pansumana devam
Et demisti doktor bize..
biz geldiiiikkk teyzelerr kankilerr
nasılsınız bakalım canlar. gerçi takipteyim sürekli girip yazamasam da uykumdan çalıp geliyorum vallaaa :))
biz çok şükür iyiyiz.. bugün tam 1 haftalık oldukk!tek sorunumuz göğüs yaralarım. emzirirken müthiş şeyler hissediyorum en can alıcısından ama olsun onu emzirmek her şeye değer sarılığından ve sütümün azlığından dolayı başladığımız mamayı iyice azalttık. bir iki güne de tamamen bırakırız inşallah
benim de iyileşme sürecim devam ediyor.. şu baş ağrılarını da atlattım mı herşey güllük gülistanlık olacak inşallah.. dikiş ağrılarımı bile unuttum valla.. ne merem bi illetmiş. geçmedi gitti..
size Arda kuzumu tanıştırayım.. nazardan deliler gibi korkuyorum yalan söyleyemicem.. ama babası teyzeleri dayanamayıp face'e koydular oğlumun boy boy fotolarınıben de soluğu burda aldım :) maşallahınızı esirgemeyin bizden lütfenn
Canım ilk başta kilo kaybetmişti sonra kaybettiği kiloyu aldı dün götürdük sağlık Ocağı'na kayıp yoktu yarın da doktor kontrolü var bakalım doktor ne diecek sütüm gelio emio maşallah çişini de yapıo ama mama vermeyince kaka yapmıyor korkuyorum tekrar hasta olucak die mecbur veriyorum mamayı. Mamadan sonra hemen yapıoTelefonla gecinemitorum alintilarimin hepsi uctu..
Leonvirgo optum yavrumu senin yerine de:) gercekten yetebilecegimi bilsem hemen pesinden bitane daha dusunurum. Semra ozal gibi :) iki cocugunun arasinda 9 ay varmis ayni senenin cocuklari diyordu:))
Rabarbara gecmis olsun canim benim. Saglik ocagi yakindaysa kilosuna baktir istiyorsan. Kilo artiyorsa kakasini yapar elbet. Benimki dw bocalamisti uc gn yapmadi. Sarilik nedeniyle mama vermistim. Sonra ayni senin gibi mamayi kesince kakasini uc gun tuttu. Yagli cubukla poposunu uyardim yapti. Sonradan duzene girdi. Muhtemelen gazsancisi vuruyor karnina ve kakasini tutuyor.
Photoa gobek olayindan cok huylanirim ben. Saglik ocagina bir gostersen mi acaba. Gobegi dusse bile iki gun pansumana devam
Et demisti doktor bize..
Hayatimsin bana ablamin verdigi telkineri yaziuorum sana:)
Ben de emzirmek icin cebellesirken,
" kizim aklinmi yok keci sutunden mamalar varmis. Daya aksam biberonu. Doyur gozune kadar, gaz ilacini da ver. Yatsin uyusun. Emzir emzir eline ne gececdk. Gunduz emzirisin. Uyu biraz rengin gelsin yerine.:)"
Kendi kizi hic bir mamayi, hicbir crsit biberon vr emzigi kabul etmedi. Iki sene memede yapisik gezdiler. Ek gidalari da yemed icadi. Ablam artik ne kadar biktiysa ver mamayi rahat et mdounda:)
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki normal doğum die kıçımın üstüne oturmadım gezdim hareket ettim sürekli normal doğurdum ama neler çektim az daha ölecektim oğlum oksijeniniz kaldı yoğun bakımdan kurtardık ama 3 gün hastanede yattık susuz kalmış kuzum nasıl ağladım nasıl üzüldüm Allah daha büyük dert vermesin ama çok zor mama vermem ben çocuğuma diodum şimdi beni emmesine rağmen emin olamıyorum doyuyor mu die sağlıklı olsunlarda varsın mamayla büyüsünler nabalım
Bende hamileliği sevenlerdenim, ondan 3 tane yaptım galibaBen özlüyorum ya
İçimdeydi ya hani, sanki şimdi bizi ayrıdılar gibi hissediyorum bazen. Yanımda, kucağımda bile olsa içimdeyken başkaydı sanki. Saçma ama, arada bir böyle işte :)
nasılsınız bakalım canlar. gerçi takipteyim sürekli girip yazamasam da uykumdan çalıp geliyorum vallaaa :))
biz çok şükür iyiyiz.. bugün tam 1 haftalık oldukk!tek sorunumuz göğüs yaralarım. emzirirken müthiş şeyler hissediyorum en can alıcısından ama olsun onu emzirmek her şeye değer sarılığından ve sütümün azlığından dolayı başladığımız mamayı iyice azalttık. bir iki güne de tamamen bırakırız inşallah
benim de iyileşme sürecim devam ediyor.. şu baş ağrılarını da atlattım mı herşey güllük gülistanlık olacak inşallah.. dikiş ağrılarımı bile unuttum valla.. ne merem bi illetmiş. geçmedi gitti..
size Arda kuzumu tanıştırayım.. nazardan deliler gibi korkuyorum yalan söyleyemicem.. ama babası teyzeleri dayanamayıp face'e koydular oğlumun boy boy fotolarınıben de soluğu burda aldım :) maşallahınızı esirgemeyin bizden lütfenn
ay canım güldürdün beni gerçekten ablan bemiş ki öyle konuşmuş :)))) anne sütü kadar faydalı ne varki ama kızım kullanmasını bilmiyor :)
öyle canım benim bugüne şükür ediyorum genede .. bende normale girdim bebeğimin kafası görünüyordu ama rahimdeki kemikten bitürlü çıkmadı hayırlısı böyleymiş buna şükür sağ salim kucagımda yaa.. emzirme konusunda da çok özenmiştim oda kursagımda kaldı ama mamada yese göğsümü vermekten vazgeçmicem iki lokma çekse gene yarasın kuzuma.. bizimki doymayınca aglarken bayılcak sanıyorum canım. ağlamıyorsa hemencik uyuyorsa düşünme doyuyordun miniğin..
Pansumana devam ediyorum. Olmazsa yarın gösteririm sağlık ocağına bir de göz çapaklanmamız var bu sorunu yaşayan var mı? İlk doğduğunda tek gözü enfeksiyon kapmış çapaklıydı eve geldik 2 gözünde de oldu.
Bu da kızımla babası henüz ben kendimi toparlayamadığım için foto çekilemedim gözlerim mosmor :)
Eki Görüntüle 783675
Sezeryan doğum yapan arkadaşlarıma kötü hissettirdimse nolur kusuruma bakmayın affedin beni
Ama şu forumda bile sezeryan doğum oranına baktığımda içim acıyor
Emin olun Avrupa'da ya da Amerika'da böyle değil
Sezeryan oranı çok düşük
Ve kadınlar daha sağlıklı
Biz de umarım bir gün o seviyeye geliriz
Bizim için tren çoktan kaçtı ama yeni nesiller sağlıkla kavuşurlar yavrularına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?