2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

resım koyucam cnm bıkac fotoğrafları pc ye bı atsyım gelıyoruzz kızımla :) heyecan gerılımmm devammm..cok merak edıyrmm sızı ha gayret kızlar cnm az kaldı :)

Birde ne sorcam sayi fatma anamızın eli otu hata meryem ana eli otu deniliyo bunula ilgili bi bilginiz var mı,bi arkadaşım verdi bana hacdan geliyormuş ve doğuma gitmeden önce sıcak suya konuluyormuş el gibi zaten o açıldıkça rahimde açılıyommuş azcıkda içiyomuşsun, bende dedim bizim kızlara bi sorayım:44:

Luboyf yazını cok beğendim..senin bu kadar normal dogumu istemen bile normal yapmanin yarisi bence...kismet hayirlisi boyleymis demek ki... Sezeryani tercih edenlere lafım yok tercih meselesi ben nasil normal dogum istiyorsam başka biri sezeryan isteyebilir...benim tek kabullenemedigim dogum hikayelerindeki "sezeryan ile bebeğimi dünyaya getirdim" cümlesi.. Sen bişey yapmiyorsun ki kesip alıyorlar icinden...

koca bı masallahhh gelsn bızden o zaman cnm :)cok yakışıklı bı ogul var allah analı babalı sağlıklı buyutsn ınss ... evt ınsan gerçekten nazardan korkuyo..o gogus yarası bndede var cnm mahvoldummm acayıp acıyo çatlak catlakk sureklı krem suruyormm oyle kolayda gecen bısey degl ufff :)

Üçünüze de maşallah! Allah ayırmasın sizleri birbirinizden. Oglusta çok tatlı.

Bnim de sut yetersiz kaliyor mama takviyesi yapiyoruz. Her mama verisimde gozumden yaslar akti, ama kilosu ii olmayinca aglamayi biraktim. Allah yardimcimiz olsun

Diğer sezeryan yapmışlara/ yapacaklara haksızlık etmek istemiyorum ama sanırım burada seni en iyi ben anlıyorum. Maalesef beni de doktor Pazartesi sezeryana alacak. Elim kolum bağlı gibi hissediyorum. Biraz sanırım kendini motive etme ile alakalı. Ben ömrüm buyunca ve hamileliğim boyunca kendimi hep normal doğuma hazırladım. Sezeryanın "s" si geçmiyordu, son dakika sezeryan olacaksın denilince şok etkisi yaratıyor insanda.

Herşeyin hayırlısı diyelim

fundacım o kadar güzelsiniz ki
maşallah ailenize, meleğin de çok tatlııııı

Çok tatlılar maşallah
eski usul, çaylı pamukla silsen?

Canım bu kadar üzme kendini hakkınızda hayırlısı böyleymiş ben normal doğum yaptım suyum geldîği için 12 saat sancımın gelmesini beklediler gelmedi 3 cm açıklıkla suni sancı aldım bebeğim güçlü çıktı dayandı o sancılara çok şiddetli sancı çektim ama kısa sürede açıldı 3 saat te epiduralsiz çatala çıkmayı başardım bir saat de bebeğim ancak çıkabildi kordon dolanmıştı bir tür bunu biliyorduk doktorum bir tur sıkıntı olmaz demişti ancak plesentam rahime yapışıkmış bn ıkındıkça plesenta kastı yawrumu göndermedi karnıma bütün güçleri ile bastılar artık ebeler sıra ile basmaya başladı artık onların bile gücü tükenmişti bittim diyorum hiç sesim çıkmadan tüm güvenle ittim bebeğimi o çıktığı anda inanılmaz rahatladım ağlamadı oksijensiz kalmıştı müdahale ile ağlattılar yanıma verdiler kokladım gitti plesentam çıkmadı bi buçuk saat onun için ıkındım üstüme bastılar en sonunda bayılttılar doktor elini sokup aldı bugün tam bir hafta oldu hala oturamıyorum daha yeni dikiş ağrısı hissetmeye başladım Sanki orayı taşlarla dövüp morartmışlar gibi ağrıyordu daha yeni ayağa kalkıp doğrulabiliyorum görenler keşke sezeryan yapsaydın onlar senden önce ayaklandı diolar ama ben hiç pişman değilim çektiğim onca acıya rağmen başardım diorum oğlumu dünyaya getirdim her anını aklıma Kazıdım uyudum uyandım olmadı ama mecburi bi durum olsaydı senin gibi kısmet böyleymiş derdim çok şükür sende bebeğinde iyisiniz

ooyy çok güzelsiniz yaa hepinize de maşallah subhanallah

Kızlar kaç gündür giremedim yazamadım karmaşık duygular içerisindeydim. Neredeyse yarın sezaryene alınacaktım ama son anda yırttım. Şimdi tek dileğim bu kararımdan pişman olmadan sağ salim yavrumu kucağıma alabilmek. Olayımız şöyle gelişti salı günü kontrolüm vardı rutin nstye girdim bu hafta hiç sancım çıkmadı bebişin de kalp atışı sabit hep 120 lerdeydi çok hareket etmedi bu yüzden 2 kere bağlandık cihaza. Neyse doktorumuzun yanına gittik ultrasonda bebeğin gelişiminin 38. haftadan sonra devam etmediği görüldü. Doktorum da bu hafta izne çıkacakmış cumaya kadar karar verelim olmazsa sezaryenle alalım dedi. Benim içime bir kurt düştü tabi 3 gündür içim içimi yedi kararsızlıktan bebeğime kötülük mü yapıyorum beklemekle diye bitirdim kendimi. Bir yanım da beklememekle kötülük yapacaksın diyordu. Bugün yine gittim görüşmeye yine aynı şeyler bir de bizim ailede son haftada bebek kaybı öyküsü olduğu için doktorum alalım bence dedi. Tam ikna olmuştum tamam dedim yarın 15.30 a sezaryen randevusu bile almıştık amaaa içim rahat etmediği için iptal ettirdim beklemeye karar verdim Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah kızlar dua edin kızım için

yaaa bizimkini görsen canım ortalığı yıkıyor. sanki canı acıyor sanırsın elim ayagıma dolasıyor o an .. mecbur kalınca mamayı vericez tabikide benimki kv yüzünden oldu bende bunu bitürlü hazmedemiyorum ya yapacak bişeyde yok işte.. sağlıklı olsunda herseye göz yumuyoruz bazen.. öyle yaparsın canm insan görmeden emin olamıyor gerçekten.. inş. sütün yarasında hep seni istesin..

16 günlüğüz çuk çuk çekerek emeceği günü bi ümit bekliyorum halaa

canım bende normal doğuma girdim 10 saat sancı çektim açılmam muazzamdı doktor iki ıkınma ile bebek gelicek dedi o masaya yattım ve yarım saat o masada kaldım bebeğimin kalp atışları düştü doktor iki kere karnıma cıktı o an ölüyorum sandım ama ölmeyi göze aldım yeterki yavrum cıksın ve nefes alsın istedim.. olmadı ve acilen sezeryana alındım. ameliyathane giderken sedyede inleye inleye ağladım böyle olmamalıydı normal olacaktı bebeğim dogacaktı die ameliyathanede nie aglıyorsun dediklerinde ağlamaktan konuşamıyordum o an normal doğacak die beklemem biyandan bebeğimin hayatının riski darman duman olmuştum.. ama şükürler olsun ki rabbim bebeğimin yüzünü görmemi nasip etti..

bende halaa evime gelenlere niese direk sezeryan diyemıyorum önce normale girdim deme gereği duyuyorum neden bilmiyorum..

ama herkesin kişisel tercihi kimseyi yargılamam amaa direk sezeryan isteyen arkadaşlarımız gerçekten normal imkanları varsa bi riski yoksa normal dogumu tatsınlar isterim. her gördüğümede ne olursa olsun normal doğum diyorum korkulcak hiç birşey yokmuş normal doğuramadım ama o duyguyu tattım harika birşey. 2. bebeğim olursa artık normal dogurma sansım yok sezeryan oldugum için.. ve bu yüzdende 2. bebeği düşünemiyorum 1 hafta öldüm öldüm dirildim..

Ben niye göremiyorum resmi ya çok merak ettim notbooktan bakıcam birazdan kendime gelip kalkabilirsem. Şimdiden maaşallah diyim

Cnm kusura bakma ama bu derece ağır şekilde gurur meselesi haline getirmene bi anlam verememekle birlikte anlamaya da çalışıyorum seni.. Zaten sezeryan doğumun tercih edilmediği biyerde yaşıyormuşsun, yani mutlaka geçerli bi sebeple alınmışsın ameliyata ve çok şükür ki bebeğin sağlıklı sen de çok iyisin.. Kendini veya bir başkasını suçlamakla değil en güzel günlerinin tadını çıkarmakla meşgul ol.. İnş bir gün normal doğum tecrübesi de yaşarsın neden olmasın

Hala doğurmadım yaaa cumartesi doktora gidicez bakalım,epidural normal doğuma karar verdik varmı acaba bizim kızlardan bu şekilde doğum yapan?

Hayırlı olsun cnm inş çok güzel bir doğumun olur.. Benm de tercihim epidural normal doğum ve burda buşekilde doğum yapan çok arkadaş oldu diye hatırlıyorum, hatta epiduralin bir nimet olduğundan bahseden vardı :)) inş herşey yolunda gider de kolay ağrısız doğumlarımız olur..

Ben de merak ediyorum cnm nasıl bişey acaba hiç araştırmadım da ..

Hala doğurmadım yaaa cumartesi doktora gidicez bakalım,epidural normal doğuma karar verdik varmı acaba bizim kızlardan bu şekilde doğum yapan?

hayırlısı olsun canım.. bana normal dogurmak kısmet olmadı ama kesinlikle tavsiye ederim. 7 cm oldugunda hemen epidurel yapıldı ama o acılmaya kadar olan sancılarım harikaydı. normalde en fazla 5-6 cm acılmada oluyormus benim biraz geç kalındı hemen yapıldı zaman kaybedilmeden.. 2 saat içindede 10 cm me ulaşıldı.. son zamanda makatında bebeğin baskısını sancıyı hafif hissediyorsun.. ama sancıyı iğneden önce yaşadıgın için o sancı hiç bişey gelmiyor.. hayırlısıyla kucagına alırsın inşallahh

Bnim de sut yetersiz kaliyor mama takviyesi yapiyoruz. Her mama verisimde gozumden yaslar akti, ama kilosu ii olmayinca aglamayi biraktim. Allah yardimcimiz olsun

canım benim maşallah süt var ama kızıma çekmesi zor geliyor oyüzden pek fazla emmiyor yorulunca hemen aglayarak bırakıyor.. bende bugüne kadar her mama yediğinde aglıyordum hatta ellerımle mama vermek zoruma gidiyordu ama bugün doktor kilosu düşmüş bu hiç hoş değil değince kendi ellerimle mutlu bişekilde o mamayı verdim. böyle hiç aklıma gelmezdi ama onlar iyi olsun bizim kısmetımızde bukadarmıs arada ngöğsümü veriyorum emerse emmezse en azından kokumu bilsin die

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…