2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tarihi bekleme canım. Bence günlerini doldur sen de. Ne zaman ne olacagi belli degil.

Evt yarın akşam bir yemek yiyelim dedik. Bir daha ne zaman olur artık orası meçhul:)

Şuanın nst ye baglıyım ve oradan yazıyorum. Burdan çıkışda da eve gidedim yok. 5 gündür hergün hastanedeyiz. Ne bir ağrı ne bir belirti var.

selamlarrr

doğurmayan kaldı mı artık nasıl herkes ve bebişler ??

biz iyiyiz...yağmurum çok iyi maşallah...hafif bi sarılık atlattık kendi kendine geçti.ç..bugün kontrolü vardı geçmiş dedi dr...kilo alımı falan çok iyiymiş...ben ne kadar istemesem de eşim fln anne sütüne çok az geceleri mama karıştırıyodu onu da millet dediği için...ama bugün ki dr hiç gerek yok dedi sütünüz çok iyi besliyor dedi maşallah

sizin bebişler kaç kilo alıyo günlük onu merak ettim..

benim biraz sıkıntılarım var...acayip sırtım ağrıyo sanırım ameliyat yerinin acısından tam dik yürüyemediğimden oldu...bir de idrar yaparken çok acıma ve yanma var bugün tahlil yaptırdım idrar ve kan..pazartesi çıkacakmış sonuçları...bakalım ne diycek dr...sanırım sondadan da aolabiliyormuş enfeksiyon....
bir de aşırı terliyorum sırtımdan göğsümden ter fışkırıyor resmen siz de öylesinizdir büyük ihtimal....lohusalıkta böyle oluyormuş...

ha bir de göğüslerimle zorum var hala...pedler çok terletiyo kaşındırıyor..kalkanlardan aldık onların da içi süt doluyo hareket edince üstüme başıma akıyo..napacağımı şaşırdım...pompa artı emzirme derken uçları kopacak nerdeyse

onun dışında epeyce toparladım gibi ama hala tam olarak doğrulamadım sanırım bi bi hafta sonra hiç ameliyat olmamış gibi olurum inşallah...

sizler nasılsınızz ??

beni de geçen hafta 4 gün nst ye almışlardı...haftasonu doğum yaptım ama nst nin sesi hamilelikten miras kaldı :) okadar stres yapmışım ki geçen hafta, hala zaman zaman nst nin sesi geliyor kulağıma

Kizlar sizin de bebeginizin yuzunde ergenlik sivilcesi gibi sivilceler cikti mi?? Yavrumun yanaklarinda ve cenesinde cikti napmak lazim bilmiyorum( hicbiyerinde de yok isin garibi.. İsilik de degilmis

Canım benim minnoşa da oldu. 2 3 hafta sürdü. Sönüp çıkıyordu yine. Bebeklerin cildi çok hassas tahrişe gelmemeli bi de gülsuyu dediler 2 kere sürdüm pamukla hop biranda kayboldular. Artık geçeceği vardı da mı geçti Gül suyu mu iyi geldi anlamadım.

Ağustos annelerine biz de takıldık teyzelerimiz.. Denizimle geldik :)

Eki Görüntüle 784193
oy maşallah çok güzel bi kızmış bu, Allah nazardan esirgesin

geçmiş olsun canım,inşallah bi an önce iyileşirsin, Allah bağışlasın yavrunu da..
sen bi de beni gör ,3. sezeryandan sonra organlarım yer değiştirdi resmen, niye ilkini sezeryan oldum diye okadar kızdım ki kendime..gerçi biraz mecbur kalmıştım ama...
korkutmak gibi olmasın ama her sezeryan daha zor oluyor...

Bana da gecer dedi nerdeyse 3haftamiz dolacak ama gecmiyor (

geçer canım inşallah,dr da söylemiştir yenidoğan bebeklerde görülen bişey onlar, inşallah geçecek sıkma canını...

Bebekkafa,
Herseyin yolunda olmasina sevindim,
Kalkanin alt kismina tampon vazifesi gorecek birsey koy.
Agiz mendili, pamuk gibi. Fazla sutu ceker. Bende bugun dusundum. Evddyken problem degilde baskalarinin yaninda tuhaf oluyor egilince icindn sut dokulmesi:)
Gerci benim canaklarim cok dolmuyor artik. Ilk zaman sut mu coktu bebem daha mi cok uyuyordu bilmiyorum..

yalova'cım sıkma canını,sana hiç böyle depresif söylemler yakışmıyor, sen ki son ana kadar burdaki herkese moral vermiş birisin, lütfen kendini bırakma, bak birkaç güne kadar hayatın kökünden değişecek ,zaten sıkılmaya vaktin olmayacak , şu son günlerin tadını çıkarmaya bak inan bugünlerde güzel ve bazen aranıyor

canın sıkılınca istersen beni aklına getir, haline şükredip mutlu olursun şu an oğlum sırtımı ısırıyor bilgisayarı bırakayım diye ,saçımı çekiyor, akşama kadar kıza dur oğlana yapma demekten yorgun düşüyorum ev kreşe döndü resmen
bi yandanda yenidoğan bebişle uğraşıyorum,emzir alt değiştir filan, en zoru da 3 numarayı 2 numaranın haylazlıklarından, çarpma ve haşin sevgi gösterilerinden korumak oluyor
akşama kadar saclarım dik ben ,akşam hepsi uyuyup günlük annelik mesaim bitince (gerçi bebişinki pek bitmiyo ama) sakinleşip çok şükrediyorum, Allaha şükürki bu çocukları bana verdi :) annelik böyle bişey heralde
ama bazen işe kaçmayı istemiyor değilim

Hanımlar ;
Öncelikle herkese merhabalar, herkes bebişlerin derdine düştüğünden buralar boş kalmış.
Ben de bu aralar çok uğrayamadım. Aslında yazabilirdim ama inanın içimden gelmedi. Ufak çaplı bir depresyon geçiriyorum sanırım. Kızım 3 kilo doğdu. 15. gün sadece 300 gr aldığını öğrendik. Sağlık ocağındaki ebe azarlar gibi konuştu. Bir hafta önce kontrolde doktor emzirme süreme uykusuna normal demişti halbuki. Şimdi daha düzenli saatli emzirmeye çalışıyorum. Sadece uyanıkken memeyi aldığı için yarım saat uyandırmaya çalışmakla geçiyor. Altını açıyorum, yüzünü yıkıyorum, burnunu sıkıyorum, ayağının altını kaşıyorum hatta çimdikliyorum ama yok uyanmıyor bir türlü. Tabii benim sinirler harap oluyor artık. Saçma sapan şeylere ağlıyorum sürekli. Göğsümün acısı dinmedi hala. Annem inatla sağmama karşı çıkıyor. Tersliyorum üzülüyor. Kızım da bana aynısını yapacak diye bi posta daha ağlıyorum. Annemin yakınlaşma çabalarına ilgisiz kalan eşime sinirleniyorum ağlıyorum. Onu yedin bunu yemedin denmesine deliriyorum. Sürekliannemin oooo ben senin doğumunda neler çektim sen dert aranıyorsun demesine sinirleniyorum.

Bir de sorularım var.

Bir emzirmenin başından diğer emzirmenin başına 2 saat geçmeli değil mi?
15 dak emmesi yeterli midir?
Benimki gibi bebeği yalnızca uyanıkken meme alanlar Geceleri nasıl uyandırıp emziriyorsunuz?
Yürüyüş yapsam biraz dikişler zorlanır mı? Çok bunaldım

saol canım iyi dileklerin için...ikinci çocuğu düşünmediğim için rahmimi aldırmayı düşünüyordum (ailede kanser riski yüksek) ama bu tecrübeden sonra cesaret edebilir miyim bilmiyorum. bende insanları korkutmak istemem ama sancı çekmeye korkup sezeryan tercih edenin aklı akıl değil bilsin isterim. dikişlerdeki acı umrumda bile olmadı gaz sancısının yanında. neyseki dördüncü günde sancı konusunu çözdük, şimdi sadece dikişlerin acısı kaldı...ben 1 tanede yamuldum seni hayal bile edemiyorum 3. ye nasıl dayandın

canım aslına bakarsan bu bir kısır döngü...birşeye üzülünce diğer şeyde kafana takılıyor, sonra bir başkası...ben ilk 5 günü çok güzel geçirip "lohusalık depresyonu da neymiş" derken dün akşam kilometrelerce öteden kardeşim dur ben seni bir depresyona sokayım dedi. sonuç; tüm sülale fertlerinin ve kocamın dahil olduğu bir kavga, hemde herkes Türkiyenin ayrı bir ilindeyken becerdik bunu. sabaha kadar deli gibi ağlayıp aylardır içmediğim sigarama dayandım. ve bebeğime hazır mama vermek zorunda kaldım sigaram yüzünden. bugün öğlen oturup düşündüm, evet herkes kırıldı üzüldü ama hepimiz yetişkiniz. bir şekilde kendimizi teselli eder yada birbirimizi afferderiz ama benim minik bebeğim ne yapabilir? tüm bu olanlarda ben sağlam duramadım diye annesinin sütünden oldu. üstelik dün doktorumuz sarılık başlangıcı, tek ilaç anne sütü demişti...hayatta en önemli şey bebeğim ve ben şuanda. sonra kocam, annem, babam yada diğerleri
sakın ola kendini hiçbirşey için üzme, üzüldüğün an bebeğine konsantre ol. onun senden başka kimsesinin olmadığını ve senin gülüşüne nekadar ihtiyacı olduğunu düşün

sorularına gelince; kendimce doktorumdan bildiğim ve yaptıklarımı söyleyeyim, nekadar doğrudur bilmem
iki emme arası ortalama 2 saat olsun ama 3 saati bulmasın dedi
minimum 20 dk memede dursun, çünkü çene kasları gelişmediği için bu sürenin tamamını emerek geçirmez
oğluşumda sürekli uyuyor ve ben sadece uyandığında emziyorum. doktorumuz hiçbir bebek açken uyuyamaz, eğer uyanmıyorsa karnı toktur, zorlama hiç gerek yok dedi...

umarım faydalı olabilmişimdir sana...sakın hiçbirşeyi kafana takma, bu güzel günlerin tadını çıkar

tek ben degilmisim benimde hiç bişey yapasim yok ya yemek yapmaya bile useniyorum bazen tabi hala dogurmadin mı soruları da sinir bozucu olmaya başladı

Sen zaten benim idolümsün şekerim.senin gibi insanlar zaten bol bol doğurmalı.ne kadar zor anlar yaşadığını tahmin edebiliyorum,diğer 2 çocuğunda daha bebek ve sana ihtiyaçları var.Allah sana sağlık,gayret kuvvet ve en çok ta sabır versin.bi de bize bile yazmaya fırsat buluyorsun.benîm depresyon birazda evde bunalmaktan ve son günlerin yarattığı Yusuf yusuflardan heralde.sevgili hormonlarımıda unutmayalım zira katkısı yadsınamaz.yazdığın güzel şeyler için teşekkür ederim,hepiniz süpersiniz.

Helenass
Hemsirebun yaptigi yorum kendine kalsin
Bebegin kaka yapiyirsa doyuyordur
Acikinca uyanir. Sarilik durumu yoksa bebgini de kendinj de saat tutup hirpalama
Ac ac uyuyamiyor bebkler.
Her cocugun yeme / emme stili farkli olutor
Su kadar dakika emecek diye birsey yok
Hizli emer bes dakkada bitirir, yavas emet yarim saat bezdirir..

Canım kendini uzmemeye çalış , bunlar cok normal , lohusalik zaten hassas bi dönem, malesef insanlar buna göre hareket etmeleri gerektiğini anlayamıyor ve üstüne geliyor bazen , sen icini ferah tut hepsi geçecek
Bebekler ayda en az 600 gr -1 kg arası almalı , 15 günde 300 gr az diye düşünme bence, aylık kontrolünde bakarsın , bir de 15 dk aktif emiyorlarmış
15 gunü gectiniz sanırım , artık dikişler zorlanmaz yürüyüş yapabilirsin hem psikolojine de iyi gelir
Allah yardımcın olsun , sabrını arttırsın insallah

Keske bu forumu 6 yıl önce kesfetseymisim, burdaki pozitif dogum hikayeleri güç verirdi bana :/
12 St sancıya 3 cm açılma olunca yorgunluktan sezeryan istedim keske daha dayansaymışım , neyse kısmet :)
1 tane daha cocuk yaparım baska yapmam nasılsa diye düşünmüştüm , ama sonra niyeti bozdum
Gaz sancısı mahvetti , 3. Sezeryan diye Dr lar panik yaptı yapışıklık olmuştur diye , neyseki gecti cok sukur.
İnsallah birdaha baska bir nedenle filan hic karın ameliyatı olmam gerekmez :/
Sanada çok gecmis olsun , insallah rahmini aldırman gerekmez belki ilerde yine cocuk düşünebilirsin, çünkü bütün çekilen sıkıntılar unutuluyor , insan bu mucizeden birkac tane olsun istiyor

Allah analı babalı buyutsunnn ya maşallah

fundacım kırkbir kere maşallah tebarekallah rabbim nazarlardan korusun yaaa harikasınızzz

Bende hamileliği sevenlerdenim, ondan 3 tane yaptım galiba

Maşallah canım sende bebisinde cok guzelsiniz , Allah nazardan saklasın

Fundaaaacim bu ne güzellik böyle . Sende oğlunda ne kadar ama o kadar çok guzelsiniz böyle :) maşallah canım size Allah nazarlardan kem gözlerden korusun .

Funda masallah..
Seni hep sarisin canlandirmistim gozumde...
Avatar resminden dolayi herhalde..

Üçünüze de maşallah! Allah ayırmasın sizleri birbirinizden. Oglusta çok tatlı.

fundacım o kadar güzelsiniz ki
maşallah ailenize, meleğin de çok tatlııııı

ooyy çok güzelsiniz yaa hepinize de maşallah subhanallah

Canım maşallah size... Allah nazardan korusun ailece çok tatlısınız

ay maşallah sen çok tatlı bir annesin çok güzelsin maşallah subhanallah bebeğide harika allah mutluluğunuzu hiç bozmasın

hepinize çookkkk teşekkür ederiz teyzeleriiii öpüyoruz sizi oğlumlaaa

kim kim kaldık şimdi dogurmayan...

Ben varim uzun zamandir uzaktan takip ediyorum hic yazasim yoktu stres ve moral bozuklugundan dolayo 4 hafta once doktor acilman ve sancin var dedi heran dogum baslayabilir dedive ben hala bekliyorum iyice agirlastim uyku yok sancim hep var her aksam sanci cekiyorum ama duzensiz oldugu icin onemsemiyorlar pazar gunu dogum randevum var artik olsun istiyorum resmen dunyadan elimi etegimi cektim is yok yemek yok bunlari dusuncek hal yok ((

Cok mizmizlandim sanirim ama napiyim benim oglan pek nazli cikti yada yerini sevdi bi dokuz aydaha kalmaya niyetlendi ama yok oyle yama pazar gunu cikacak baska sansi yok yani insallah

Canım yoklamamı vereyim,hala bireysel takılıyorum.koca göbeğim yerinde,memeler ortalarda değil,evde yalnızım yani nasıl davranmam gerektiğîne karışan eden yok,gece uyuyor sayılırım,gelen telefon sayısı arttı ama hayırlı olsuna arayıp hadi artık doğurla biten konuşmalar yapıyorum.benden ümidi kesin artık kızlar,ben ve kızım bu azimle sizin veletlerin ilk dişlerini bile görürüz.bugün bana temizliğe 7 yıldır gelen ve 4 çocuğu olan abla bile keşke haftaya gelseydim,ev toz olacak sen doğurana kadar dedi :))))). 4 çocuk doğurmuş ya deneyimlerinden faydalanayım diye sordum o da mideme dokundu ve daha göbeğin tam düşmemiş,midenin yeri henüz boşalmamış dedi...şimdi tekrar soruyorum size,benden ümidiniz var mı kızlar?????? Kızım Aslan burcu olamıycak diye düşüneceğime eylül ayına kalırsa diye üzülsem fena olmaz di mi????

Yalova'cım o çocuk oradan çıkacak. Ya agustos ya Eylül ama çıkacak:) ne güzel doktorun normal dogumu bekliyor. Bu çok büyük bir şans arkadaşım. O yüzden keyfini yerinde tut. Muhtemelen biz hala dikiş yerim sızlıyor derken sen çoktan toparlanmış olacaksın.

o sureleri doğuma giderken mi okuyacam ? inşallah yapıcam bende
canım ben hastaneye gittiğimde yaptık ablam suyun içine koydu okunacakları okudu açılmaya başladı çiçekleri

tatlım sende benim gibi 5 kat merdiven in çık bide evi temizle akşamına sancılanıp hastaneye gidersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…