- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.861
Günaydın, bugün dogum yapacak arkadaslara kolay sağlıklı doğumlar diliyorum.
Hastanede süt verdıkten sonra göğüslerden süt akıyor mu? Gögüslere Ped mi konulması gerekiyor? Eğer öyleyse sürekli sütyen mi takmak durumundayım?
Gece 12 den beri sancı çekiyorum, nst e sancılar 100 70 20 100 ... ama işte düzenli değil açılma 1,5 cm ve eve dönüş bu gece uyku yok anlaşılan ama yarın büyük gün... Dualarınızı bekliyorum...
Arkadaslar nisaya gidenler kimlerdi...Doktorunuz kim ve memnunmusunuz...biraz bilgi verebilir mısınız...
Kizlar sizin de bebeginizin yuzunde ergenlik sivilcesi gibi sivilceler cikti mi?? Yavrumun yanaklarinda ve cenesinde cikti napmak lazim bilmiyorum( hicbiyerinde de yok isin garibi.. İsilik de degilmis
merhaba kızlar, biz geldik :))
bu hafta bir değişiklik yapıp pazar aktivitesi olarak çocuk doğurayım dedimPazar sabahı oğluşumla buluştuk nihayet :) size güzel bir doğum hikayesi yazmak isterdim ama anlatacak öyle fazla bir şey olmadı. hadi sezeryana dediler, yarım saat sonrada oğlumun melek yüzünü gördüm..
ama birşeyi söylemezsem içimde kalır...zorunlu sezeryan olacakları korkutmak istemem, lafım normal doğumdan korkup sezeryan isteyenlere...sezeryan olacağıma on tane normal doğum tercih ederdim. o an sancı falan yok belki ama sonrası pek sevimli değil.
selamlarrr
doğurmayan kaldı mı artıknasıl herkes ve bebişler ??
biz iyiyiz...yağmurum çok iyi maşallah...hafif bi sarılık atlattık kendi kendine geçti.ç..bugün kontrolü vardı geçmiş dedi dr...kilo alımı falan çok iyiymiş...ben ne kadar istemesem de eşim fln anne sütüne çok az geceleri mama karıştırıyodu onu da millet dediği için...ama bugün ki dr hiç gerek yok dedi sütünüz çok iyi besliyor dedi maşallah
sizin bebişler kaç kilo alıyo günlük onu merak ettim..
benim biraz sıkıntılarım var...acayip sırtım ağrıyo sanırım ameliyat yerinin acısından tam dik yürüyemediğimden oldu...bir de idrar yaparken çok acıma ve yanma var bugün tahlil yaptırdım idrar ve kan..pazartesi çıkacakmış sonuçları...bakalım ne diycek dr...sanırım sondadan da aolabiliyormuş enfeksiyon....
bir de aşırı terliyorum sırtımdan göğsümden ter fışkırıyor resmen siz de öylesinizdir büyük ihtimal....lohusalıkta böyle oluyormuş...
ha bir de göğüslerimle zorum var hala...pedler çok terletiyo kaşındırıyor..kalkanlardan aldık onların da içi süt doluyo hareket edince üstüme başıma akıyo..napacağımı şaşırdım...pompa artı emzirme derken uçları kopacak nerdeyse
onun dışında epeyce toparladım gibi ama hala tam olarak doğrulamadım sanırım bi bi hafta sonra hiç ameliyat olmamış gibi olurum inşallah...
sizler nasılsınızz ??
Hanımlar ;
Öncelikle herkese merhabalar, herkes bebişlerin derdine düştüğünden buralar boş kalmış.
Ben de bu aralar çok uğrayamadım. Aslında yazabilirdim ama inanın içimden gelmedi. Ufak çaplı bir depresyon geçiriyorum sanırım. Kızım 3 kilo doğdu. 15. gün sadece 300 gr aldığını öğrendik. Sağlık ocağındaki ebe azarlar gibi konuştu. Bir hafta önce kontrolde doktor emzirme süreme uykusuna normal demişti halbuki. Şimdi daha düzenli saatli emzirmeye çalışıyorum. Sadece uyanıkken memeyi aldığı için yarım saat uyandırmaya çalışmakla geçiyor. Altını açıyorum, yüzünü yıkıyorum, burnunu sıkıyorum, ayağının altını kaşıyorum hatta çimdikliyorum ama yok uyanmıyor bir türlü. Tabii benim sinirler harap oluyor artık. Saçma sapan şeylere ağlıyorum sürekli. Göğsümün acısı dinmedi hala. Annem inatla sağmama karşı çıkıyor. Tersliyorum üzülüyor. Kızım da bana aynısını yapacak diye bi posta daha ağlıyorum. Annemin yakınlaşma çabalarına ilgisiz kalan eşime sinirleniyorum ağlıyorum. Onu yedin bunu yemedin denmesine deliriyorum. Sürekliannemin oooo ben senin doğumunda neler çektim sen dert aranıyorsun demesine sinirleniyorum.
Bir de sorularım var.
Bir emzirmenin başından diğer emzirmenin başına 2 saat geçmeli değil mi?
15 dak emmesi yeterli midir?
Benimki gibi bebeği yalnızca uyanıkken meme alanlar Geceleri nasıl uyandırıp emziriyorsunuz?
Yürüyüş yapsam biraz dikişler zorlanır mı? Çok bunaldım
kızlar salı gunu spınal anestezı ıle dogum yaptım!!!ılk ıkı gun hıc bır agrım yokken dun ve bugun olamak uzere ıkı gundur yogun bır bas agrısı var!!!mınoset plus verdı doktorum!!!ama gecmek bılmıyor agrım!!!sızlerde de oldumu,ne yaptınız!!
Hastanede süt verdıkten sonra göğüslerden süt akıyor mu? Gögüslere Ped mi konulması gerekiyor? Eğer öyleyse sürekli sütyen mi takmak durumundayım?
Gece 12 den beri sancı çekiyorum, nst e sancılar 100 70 20 100 ... ama işte düzenli değil açılma 1,5 cm ve eve dönüş bu gece uyku yok anlaşılan ama yarın büyük gün... Dualarınızı bekliyorum...
Arkadaslar nisaya gidenler kimlerdi...Doktorunuz kim ve memnunmusunuz...biraz bilgi verebilir mısınız...
Sanirim nisanim geliyor kizlar sun aksam peceteye sari-yesil arasi sumuksu bisey geldi azcik sonra iki uc kere yine oldu....sabah rengi sari-beyaza döndü ama cok az gelio demin baktim rengi pembemsi olmus birde hafiften adet sancisi var...ellerim cok uyusuk zor yaziyorum...bakalim ne zaman gelecek yaramazimiz. Bugun 39+1 olduk.
Allaha emanet olun
benimde bugün 10. günüm dikişler iltihap yaptı açılma oldu ilaç kullanıyorum bugn kontrole gittik henüz iltihap geçmemiş ilaçlara devam canım yanıyor sabrediyorum ama moralim çok bozuk sezeryan doğursaydım daha mı çabuk iyileşirdim diyorum bazen
şükürler olsun ki hemoroid geçti gibi bişey ilk zaman hemoroidden dikişlerimi unutmuştum şimdi tersi oldu
canım hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde doğumun olur inşallah :)
Benimde dikişlerimde enfeksiyon varmış dün muayene etti pis kokulu akıntım vardı şüphelenmiştim alttan muayene etti ciyak ciyak bağırdım artık dayanamıyorum yoklanmaya iğne verdi iki tane fitil verdi kara kara düşünüyorum o fitilleri nasıl koyucam vajinaya die Allah yardımcımız olsun hemoroid için de doktora gittim oda ilaç verdi normal doğum yaptım o yüzden böle oldu dedim öyle düşünme dedi sezeryanda da aynı sıkıntıları yaşabilirdin sen normal doğum yaparak bebeğin için em doğrusunu yaptın dedi. Ben zaten pişman değilim ne kadar acı çekmiş çekiyor olsamda onu dünyaya benim getirmiş olmamın verdiği mutluluk ta apayrı
kızlar biliyorsunuz kızım mamanın tadına alıştıgı için ve ilk zamanları hep mama verildiği için ve benim verdiğim savaş...
kızım artık doymuyor memeye alıştırıcaz diye mahfolduk hep savaştık annemle ama kızım katılarak aglamaya başladı. salı doktora gittiğimizde bana çok güzel moral vermişti.. mamayı günde 2 öğüne düşürücez ve sürekli meme vereceksin dedi. ben öyle yapmak istedikçe kızım zorlandı hep ağladı. bugün doktora gittik.. doymuyor bu bebek dedi bende dedim doymadıgı için hep ağlıyor. kilosuda düşmüş yapcak bişey yok dedi.. mamayı günde 3 defa ve 90 lık vericez aradada anne sütünü alıcak dedi. kilosunun düşmesi ii değil oyüzden beslemeliyiz dedi.. kızımın kilosu düşmesin saglıklı olsunda artık mamayada razıyım.. akşamları bi ağız acıyoruz geceye kadar hiç susmuyoruz. inş. bundan sonra daha farklı olur.. kızımı o bırakmadıgı sürece hep emzırıcem dedim çok büyük konustum sanırım. dogumumuda normal ıstıyorum dedikçe kendımı sezeryanda buldum..
gerçekten napacagımı şaşırdım artık dengem bozuldu.. emzirmek istedikçe iş nerelere geldi.. olurda birdaha cocugum olursa asla kv. karısmasına ızın vermeyecegım. büyük konusmakta ıstemıyorum ama onun yüzünden oldu bunlar...
kızlar salı gunu spınal anestezı ıle dogum yaptım!!!ılk ıkı gun hıc bır agrım yokken dun ve bugun olamak uzere ıkı gundur yogun bır bas agrısı var!!!mınoset plus verdı doktorum!!!ama gecmek bılmıyor agrım!!!sızlerde de oldumu,ne yaptınız!!
Canım benim minnoşa da oldu. 2 3 hafta sürdü. Sönüp çıkıyordu yine. Bebeklerin cildi çok hassas tahrişe gelmemeli bi de gülsuyu dediler 2 kere sürdüm pamukla hop biranda kayboldular. Artık geçeceği vardı da mı geçti Gül suyu mu iyi geldi anlamadım.
oy maşallah çok güzel bi kızmış bu, Allah nazardan esirgesin
geçmiş olsun canım,inşallah bi an önce iyileşirsin, Allah bağışlasın yavrunu da..
sen bi de beni gör ,3. sezeryandan sonra organlarım yer değiştirdi resmen, niye ilkini sezeryan oldum diye okadar kızdım ki kendime..gerçi biraz mecbur kalmıştım ama...
korkutmak gibi olmasın ama her sezeryan daha zor oluyor...
geçer canım inşallah,dr da söylemiştir yenidoğan bebeklerde görülen bişey onlar, inşallah geçecek sıkma canını...
merhaba kızlar...ayın 21inde 41+2 de suni sancı ile normal doğum yaptım.bebeğim ve ben iyiyiz.toprak ali 3200 gr 50 cm ile dünyaya geldi.bugün 3 gün oldu ve emişmekten paramparça olan göğüslerim ve oğlumla mücadele içindeyiz.allah herkese bunu nasip etsin,yeni bebeği olanlara da allah kolaylık versin.ayrıntıları daha sonra yazıcam,zor oldu ama allah yardım etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?