2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ladycim ben de zorunlu olarak ama sonradan cok memnun kalarak sezeryan olanlardanım. Soyle kı 38 haftalık hamıleydım ve doktorum alttan muayene etti çatın cok dar dedi tabi ben son ana kadar şiddetle normal istiyordum soke oldum inanmadım doktor da bunu gözlerımden anlamıs olack kı elıme eldıven taktı kendı kendımı parmaklattı :) ucundan tabı bak kemık elıne gelıyo gordun mu dedı eger ılle normal ıstersen aferdersın makata kadar yırtılırsın ve cocugu cekmek ıcın vakum da kullanabılırım dedı amann dedım ıstemem ne vakumu cocugun dırekt beynıne bır dahakı kontrolumde nst alarm vermeye basladı benım karnım agrı dagı gıbı sıpsıvrı oldu doktorum geldı kordonu boynuna dolamıs olabılır kalp atısları yavaslıyor acıl sezeyana alıyorum dedı ve benım ne dogum cantam ne bıseyım vardı yanımda ınanmadım yıne kamera verdım ellerıne dogum anını ceksınler dıye cıdden gorunuyo kordonu boynundan cıkarısı Allahıma sukurler olsun

anlıyorum canım. abartıldığı kadar günlerce ayağa kalkamama durumu falan olmamış ne güzel. Keşke o 15 saati de hiç yaşamamış olsaydın dediğin gibi

bu arada resmen dogum hıkayemı anlattım dokulesım geldı bırden :)) genel anestezı ıle oldum ben vakıt yoktu yoksa epıdural ya da spınal dusunebılırdım saat 14:16 da dogum yaptım aksam 5 te kalktım yurudum ne agrı ne bısey .cocugumu hemen emzırdım ertesı gun sutum geldı tamamen memnun kaldım yani tavsıye ederım

anlıyorum canım. abartıldığı kadar günlerce ayağa kalkamama durumu falan olmamış ne güzel. Keşke o 15 saati de hiç yaşamamış olsaydın dediğin gibi

evet keske olmasaydı cunku cok yorgun dusmustum artıkk ama sunu dıyorum normal dogum yapmadım ama yapmıs kadar oldum her asmayı gecırdım bı cıkaramadım okadar:))

:) Allah bağışlasın miniğini hazarcım ..

peki sonrası nasıldı sonrası ben onu çok merak ediyorum asıl. Eve gittikten snra çok acıdı mı ne zaman normal hayatına döndün

aa yazmışsın görmedim :) aynı anda yazdık galiba

Son düzenleme:

canım ben merak ediyorum spinal dogum nasıl oluyor epidural hakkında fıkrım var cunku evlenmeden once epıdural anestezı amelıyat olmustum..

epidural normalle ben de ilgilenicem aslında bu gittiğimde doktorumla konuşmak istedim ama, daha çok erken dur bakalım bi dedi. [/B][/QUOTE]

normal doğumda sadece alttaki dikişler biraz sıkıntı kişiden kişiye değişiyor ama onlar iyileşince eskisi gibi oluyo ne ağrı ne sızı

o 15 saatın bır yan etkısıde şu oldu oglum ıcerde cıok zorlandıgı ıcın su yutmus dogumdan sonra dogan bebeklerı hemen aıle sılıp godterıyor bebek odasından camekandan oğlum amelıyat odasından bebek odasına almıslar gostermemısler herkes korkmus tabı bı sorunmu var dıye sonra goruncem bebk hemsıresıne cok ısrar edıyor gosterın faln dıye hemen sılıp yıkamıslar gostermıs neden hemen gostermedınız dıyın oğlumun cok su yuttugunu bu yuzden oksıjenı tek almada bı sıkıntısı var demısler oksıjen vermısler ama cok sukur onemlı bır sorun olustumradı ben odama cıkarken oglumdada odaya gelmıstı

hıc sancım olmadı hanı sancım oldu agrı kesıcı verdıler demıcem benım agrım olmadı ama yıne de agrı kesıcı ıgne yapmıslardı hastanede. bır tek gaz cıkarma ve wc ye cıkma problemın oluyor onu gıdıp gelıp soruyor hemsıreler onları yaptınmı rahatıyorsun gaz ılacı da verıyorlar zaten. eve cıkınca agrı kesıcı ve yıne gaz ılacı verdıler ama ben kullanmadım acıkcası. bıraz bunyeye baglı agrın olursa agrı kesıcı alıyorsun ıslem tamam korkma yavrımuu

benim gün içinde sancım başladı ama 10 dkda bir geliyordu doktor 5 dkya düşünce gel dedi akşam 22:30 civarı hastaneye gittim sabaha karşı 4:30 gibi doğum yaptım yani sancı kısmı aslında zor olan doğum başladıktan sonra gerisi geliyoo kuşumm hiç korkma

Son düzenleme:
Kızlar bence doğum ne şekilde olursa olsun önemli olan o an sizinle ilgilenen kişiler. Yani hastane çok önemli, doktor, hemşire, ebe, anestezisyen vs. kim varsa işte. onların tutumu ve size ne kadar yardımcı olacakları çok önemli. bu saatlerce doğuramayan ablamın 3. doğumunda çok riskli durumu vardı, hayati tehlikesi vardı. Ankarada Gazi Üni. Hastanesinde doğum yapmıştı. epilepsi hastasıydı ve hamileliğini 4. ayında öğrenmişti ve artık çok geçti. bebk için zihinsel ve bedensel özürlü dediler, sen bu doğumu yapamazsın, ameliyat masasından kalkamazsın dediler ablama. Ama ablam Allahtan gelene razıyım dedi, ne olacaksa olsun, ne yapsam sonucu değiştiremem, ecel birgün gelecek nasıl olsa. bebeğimden vazgeçemem dedi. Doktor bile ablamın cesaretine hayret etmiş ve takdir etmiş elimden geleni yapacağım demiş o zaman. Doğum öncesi ve sonrası hastane seferber olmuştu. Ablam hep der, başka bir doktor olsaydı biz yaşayaazdık diye :) bu da başka zor ama sonucu güzel bir yaşanmışlık. şimdi yeğenim de ablamda çok iyi herhangi bir özürü falan da yoktu doğduğunda.

Çok uzattım ama bazı şeylerinde inançla ilgili olduğuna inanıyorum. İyiyi ve güzeli düşünmek lazım hep. Karamsarlıağa kapılmamak gerek. Ben kötü hissettiğim zamanlarda hemen dikkatimi dağıtacak birşey bulup o düşünceden uzaklaştırıyorum kendimi ve ardından herşey güzel olacak diye motive etmeye çalışıyorum kendimi. yada ablamı arıyorum o beni motive ediyor. sizde öyle yapın. Tedbiri elden bırakmayalım ama iyi düşünelim, iyi şeyler olsun :)

Spinal sezeryan nedir kuşum yani uyanık mıydın :) Sezeryanın beni korkutan tarafı sonrası bööle haftalarca yataktan kalkamıcaksın falan diye korkutuyolar

Evet canım uyaniktim bel altım hissizdi. Ben genel anestezi istemiştim dayanamam beni uyutun dedim doktorum kabul etmedi; bana teşekkür edeceksin bir çok avantajı var dedi . Doğru söylemiş . Şimdi sezeryanda doktor çok önemli deneyimli bir doktorun elinden çıkan bir sezeryanda iyileşme süreci eskilerin anlattığı gibi değil. Aynı doktora 4 gün arayla eltim ve ben sezeryan olduk. İkimizde bir hafta sonra günlük yaşantımıza donduk neredeyse. İlk uç gün tamamen yattım sadece bebeğimi emzirdim ve kendi ihtiyaclarımı giderdim. İkinci gün ilk banyomu yaptım dikiş yerime su geçirmez bant yatıştırdılar. Hastanede yaptım ilk banyomu. Dayanılmaz dikiş ağrıları çekmedim çünkü kuvvetli ağrı kesici iğneler vurdular ve genel anestezi almadığım icin iğneler tesir gösterdi. Ayrıca uyanık oldugum icin kızımın çıktığı ani gördüm tek gözle yüzüme bakıyordu. Resmimizi çektiler. Bembeyazdi , doğucam diye ugrasmadigi icin kizarip morarmamisti.

Bu arada nedense benim annem, kayınvalidem , görümcem hepsi sezeryan olmamı istedi oysa kendileri normal dogum yapmışlar , eşimde sezeryan yanlisiydi ona neyse:) bende direnemedim:)

Kızlar bunu konuşmak için erken biliyorum ama; aranızda ''ben normal doğumdan korkuyorum sezeryan yaparım arkadaş '' diyen var mı ? :18:

ben yıllardır sezeryan diye düşünüyordum. ablam iki tane sezeryan yaptı. birincisinden çok memnundu. tamamen uyutulmuştu ama. ikincisinde doktor artık tüm uyutmuyoruz demiş. belden aşağısını uyuşturmuşlar ama zor ikna olmuş. şimdi ben hem belden iğne olmaktan korkuyorum hem de sen uyanıkken kesip biçecekler ondan korkuyorum. ablam bile bi ara dayanamamış tansiyon düşmüş bayıltın demiş kısa süreliğine bayıltmışlar. ama bebeği hemen kucağına aldığı için de avantajı var. diğerinde uyanman epey zaman alıyor. neyse dolayısıyla sezeryan hayallerim suya düştü. artık ondan da korkuyorum. nasıl doğurcam bilmiyorum

hayy allahım yine bi garip oldum. bunu konuşmayalım tamam kasıklarıma ağrılar girdi.

başka bişi konuşalım. sonra konuşalım bunu hadi

Son düzenleme:
hayy allahım yine bi garip oldum. bunu konuşmayalım tamam kasıklarıma ağrılar girdi.

canlarım benim kuzucuklarım herkesin doğum hikayesi yaşadıkları farklıdır o yüzden hiç gözünüzü korkutmayın Allah hepimizin yardımcısı olsun iyi düşünelim iyi olsun demi

ben genl anestezıyle oldum canım uaynınca hıc dıkıs agrısı fslan olmadı dedıgım gıbı kalktım oda oda gezıp dıger dogum yapanlarla bebklerıne baktık cok rahat oldu yanı

Demekki bünyeden bünyeye değişiyor, bende ağrı çekmedim fazla ilk yürütüyorlar ya en zor kısmı oydu. Sezeryandan sonra çok ağrı çektiğini soyluyorya bazi insanlar herhalde anestezi farkı diye düşünüyordum bende. Doktorun tecrubeside olabilir bazılarında bir dikiş var güzelim bir kasıktan bir kasığa . Bizimkiler on santim ki şimdi izi bile kalmadı beyaz bir çizgi sadece yakından bakmayinca gözükmüyor oda. Neyse bende sezeryani övdüm diye tepki alırım şimdi diyordum malum artık normal doguma acayip yönlendirme var. Seninde böyle düşünmene sevindim canım.

yaaaaaaa kızlar ben 9. haftanın içindeyim ama karnım o kadar büyük ki sanki 4-5 aylık gibi duruyor sizler ne alemdesiniz?
çevremdeki herkes bu ne böyle diyor ((

Son düzenleme:
canlarım benim kuzucuklarım herkesin doğum hikayesi yaşadıkları farklıdır o yüzden hiç gözünüzü korkutmayın Allah hepimizin yardımcısı olsun iyi düşünelim iyi olsun demi

ivit ama bildiğim bişi var ki ben bu tırsak halimle hiiiç sanmıyorum normal yapabilceğimi hayırlısı diyelim bakalım

Canım kadinlar dogum hikayelerini anlatmayı severler; sen sordun bizde hazır bekliyormuşuz meger kimse aynı anda bu kadar dökülmemişti bu topikte. Ama hiç korkma dogum isin en kolay kısmı . Yani benim icin öyle oldu bu bulantilari yasamaktansa doğurmayı tercih ederdim. Gerçi ben doguramadim aliverdiler:)

benide aranıza alırsanız cok sevinirim ....
bende sizinle aynı dönemde meleğimi kucaklıycam inş...
bizimde ilk bebeğimiz ve bende doğumdan cok tırsanlardanım:18:
sanırım benimde tercihim sezeryan olucak hayırlısı olsun ne diyelim hepimiz için...
kızlar ben 29 ocakta gidicem doktor kontrolune ozaman yapılcak ikili tarama gec olmaz dimi 11-14 haftalar arası yapılıyor gerci bende ozaman 13 haftalık olcam:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…