- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #5.001
Kızlar bunu konuşmak için erken biliyorum ama; aranızda ''ben normal doğumdan korkuyorum sezeryan yaparım arkadaş '' diyen var mı ? :18:
Kızlar bunu konuşmak için erken biliyorum ama; aranızda ''ben normal doğumdan korkuyorum sezeryan yaparım arkadaş '' diyen var mı ? :18:
ben oglumda 15 saat suren normal dogum kısmından mecburı sezeryana alınanlardanım amelıyattan cıkınca resmen ıskence cekmısım keske basta sezeryan olsaymısım dedım suan zaten mecburen sezeryan olucam
Evet ladycim erken ama şimdiden kendimizi doğuma da hazırlamamız gerekiyor bence. Özellikle ilk doğumsa. Ben normal doğumdan çok ama çok korkuyorum.... Fakat mecbur kalmadığım sürece sezeryan da olmak istemiyorum. ilk doğumum olduğu için normal yapabilmeyi istiyorum ama bakalım zaman ne gösterecek ....
amannnıınn korkular sarmışş bizim kızı korkma yavrum acımıycak beeennn doktoruma aynen böyle dedim korkuyorum dedimmm ilk doğumda sezeryan olsam dedim..
delimisinnn dedi ameliyat o resmen dedi önemli bişey olmadıkça asla sezeryan düşünme dedi..vee ben de normal doğurdum çatır çatırrr:18:
Evet çekirgem aynı şekilde çok korkuyorum ben de doğal olarak adı üstünde normal olmasını isterim ama o kadar korkuyorum ki daha şimdiden rüyalarıma girmeye başladı.ilk bebeğim benim de bu arada.
Neler yaşadın gamze sezeryandan sonra ne kadar sürede ayağa kalktın çok ağrılı bi süreç miydi biraz anlatsana
He kuzum korkuyorum bennası doğurdun çok acıdı mı biraz anlat ama az anlat hehe :))
He kuzum korkuyorum bennası doğurdun çok acıdı mı biraz anlat ama az anlat hehe :))
Bir zamanlar ben vardım leydim senin gibi, normal dogum düşündüm son aya kadar ama nasil yapacağımıda bilmiyordum. Ben vajinal muayenede bile korkudan ve sıkıntıdan oluyorum nede olsa hassas bölge:) 9. Aya kadar her şey normaldi doguma karar vereceğimiz zaman doktorum kanalların dar zorlanırsın dedi bende memnuniyetle kabul ettim sezeryani ve çok memnunum. Yine olsa aynı kararı veririm. Benim doğumum çok güzel oldu inşallah yine öyle olur şimdi hiç dogum korkum yok. Spinal sezeryanla ilgili merak ettiginiz her şeyi cevaplarım.
amannnıınn korkular sarmışş bizim kızı korkma yavrum acımıycak beeennn doktoruma aynen böyle dedim korkuyorum dedimmm ilk doğumda sezeryan olsam dedim..
delimisinnn dedi ameliyat o resmen dedi önemli bişey olmadıkça asla sezeryan düşünme dedi..vee ben de normal doğurdum çatır çatırrr:18:
benim korkum birazda küçüklükten kalma,ablamın ilk doğumunda ben doğumhanenin kapısında beklemiştim saatlerce, o zaman 12-13 yaşlarındaydım, ablam o kadar bağırıyordu ki sesi hala kulaklarımda çınlar. küçüktüm tabi çok etkilenmiştim. benim oraya girmeme nasıl izin vermişler o da ayrı bir konu, annemler desen ebe ve hemşirelerle kavga etmekten beni gören yoktu, birsürü kadın doğurup doğurup çıkarken ablam 10 saate yakın aralıksız bağırdı valla. bebek doğduğunda kapkaraydı. onu ilk gördüğümde daha da korkmuşrum bu nasıl bebek diye. ama ölmek üzereymiş resmen bebek. neyse şimdilerde teknoloji çok gelişti tabi. Herkesin doğum hikayesi de farklı ama psikolojik olarak benim ilk doğum hikayem bu olduğunda hala etkileniyorum. çok korkuyorum
Ama epidural normal doğumu tavsiye ediyorlar. Onu araştıracağım iyice :)
Seni tebrik ediyorum polianna. Biz beceremedik valla. Benim çevremde normal dogumu basarabilenleri çıkmadı hiç. Herkes sezeryan normal doğumda ısrar edenlerde uzun suren sancılardan sonra mecburi sezeryana alındılar . Hazırlıksız oldukları icin genel anestezi yapıldı ki o zaman uyarınca çok dikiş ağrısı cekiyormussun.
Ben epidural normal doğum oldum kuzum tavsiye ederim sancını hafifletiyo ağrını tamamen geçirmiyo ama
4 cm açılma olana kadar sancı mecburi sonrasında anestezi uzmanı belinden bi iğne yapıyo ve eline bi buton veriyo sen ona basıyosun kendi odamda sancı çektim doğum başlayınca doğumhaneye aldı doktorum o ortama girme diye zaten ondan sonrası sana kalmış
ben kendimi at yarışında gibi hissettim hadi canım başarabiirsin canım az kaldı tatlım bidaha bebeğimmm derkenn ohhhhhhhhhh çıkıvermişşş öyle rahatlıyosun ki şimdi gözlerim doldu ...
hemen bebişi bi yanıma verdi ama o an bişey hissetmedim sanki doktorla hemşireyle sohbet ede ede doğum yapıyosun ..
yani bu durumda doktorun hemşiren hastanen çokk önemli neler duyuyoruz bağıran azarlayan doktorlar hemşireler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?