2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hem ilk hem sonmuş gibi, en güzeli oymuş gibi
Bunca yıl beklemiş gibi, beklediğime değmiş gibi
Ben ona resmen aşığım
İyi ki yapmışım

Hayırlı uğurlu olsun canım güle güle büyüt...

Kızlar dil alti yapisikligi icin doktora goturdum bugun oglumu. Herkes islemin cok kolay oldugunu hemen kesilecegini ve 10 dk icnde iyilesecegini soylemisti. Oyle degilms ama.. doktor yatis yapilmasi gerektigini anestesi olmadan islem yapilamayacagini soyledi. Ben kabul etmedim.. simdi yatis yapilinca bir suru test icin kan alinacak, minicik ellerine damar yolu acilacak vs. Icim el vermedi. Bir baska doktora daha danismak istiyorum. Oda anestezi ile yapilmasi gerektigini soylerse mecbur yaptiracagiz. Simdilik beklemedeyiz. Cok canim sıkıldı boyle olunca

cnm bi gün şahit oldum bebeğin dilini kesmelerine doktor muayenehanesinde tık die yaptı aldı gittiler çocuğu nie anestezi ki,benim yiğenimede dediler ama annem kestirmedi çocuk şuan 5 yaşında ve bülbül,ii araştır derim tatlım geçmiş olsun.

bizede 5. günü dediler cnm 5. gün yaptırdık nie erken yaptırmak kötüymüş ki doktor bize sıkı sıkı tembihlemişti 5. gün gelin die ama ssonrada yapılsa bişe olmaz bence.

kızllar benim minik meleğimin gözleri çapaklanıyor sürekli sizinkilerde de oluyo mu ne yapıyorsunuz geçmesi için silmek için? dr damla verdi kullansam mı ?
bana ebe çapaklanırsa sütünü pamuğa sür sil demişti cnm dene istersen.

ya uyurken bile kımıl kımıl ya hem sallamadan uyumuyo saatlerce sallıyoz oda uyumaksa ya sizde durumlar nasıl

cnm aynen uyurken bile ıhh ıhh pışpışlıorum sürekli gece özellikle bide sizin bebekler ağlamadan duruomu çok merak ediorum kendi başına durmuo benimki hiç artık bugün sabrım tükendi valla aç geziorum çok yorgunum şuanda yine ağlmaya başladı((eşimede gıcık oluom 11buçukta gidip yatıo odasına sabah 7de kalkıp işe gidio bide işten gelio 1 saat kestiriyim dio kızdım şimdide tartıştık biraz tamam iş konusunda yardımcı oluo ama benimde gece 2-3 saat delilksiz uykuya ihtiyacım oluo kızlar iiki siz varsınız şuan ağlayarak yazıorum bunları 1 allahın kulu yokki burda gelsin 1 saat baksında uyuyum bende geceleri terden geberiorum zaten ne zaman geçecek bilmiorum psikolojim bozuldu valla iice.annemler geldi zaten daha göbeği yeni düştüğünde gidiolardı peşlerine takıldım gittim 11 günlük bebekle 24 günlkmü neydi geldik suan 35 günlük 11 gündürde yalnızım.herkese herseye gıcığım var.

evet canım çok zor oluyor bazen durmuyor yerinde sağma zamanlarım bile geçiyor bazen de koyuyorum ana kucağına ayağımla onu sallarken bir yandan car car sür sağıyorum. benim belli düzenli saatlerim yok açıkçası. ama 3 maksimum 3.5 saati geçirmiyorum arasında. 3 saatte bir sağınca 120-150 arası çıkıyor sıvı çok tüketmezsem hemen 120 110 a düşüyor sıvı tüketmişsem 150 sağıyorum. gece yatmadan önce sağıp sabaha kadar sağmazsam 8 saat falan 250 - 300 arası sağıyorum bir kere 330 u gördüm dünyalar benim olmuştu :)) ben süt olayında bir gün önden gidiyorum. misal dünküleri bugün içiyor şuan 300 cc süt var dünden.

benim sorunum benimki 2.5 aylık oldu hala 50 60 cc yi zor içiyor. bir seferde bitiremiyor. 40 ı içiyor misal yarım saat sonra gerisini bitiriyor. 2 saatte bir acıkıyor geceleri 3 saat. oy oy çok zor be canım sağ sağ keşke dayasa ağzını membahına da lıkır lıkır içse...

Benim oğlum iice terbiyesizleşti memeyi emio emio işi bitince çektirip atıo ağzında kalan yutmadığı son sütü de üstüme püskürüo bu oğlandan çekeceğim var benim

Kizlar saclarimi 40indan snra boyatmayi dusunuyodm..kimisi 2 ay falan bkle diyo kimi bn boyattm o gun emzrmedm diyo kimi bn boyattm emzrdimde noluck diyo...kfam karisti..ne kdr bklesem bilemedm.aranzdq boyatmayi dusunen yada boyatan varmi

Kizlar saclarimi 40indan snra boyatmayi dusunuyodm..kimisi 2 ay falan bkle diyo kimi bn boyattm o gun emzrmedm diyo kimi bn boyattm emzrdimde noluck diyo...kfam karisti..ne kdr bklesem bilemedm.aranzdq boyatmayi dusunen yada boyatan varmi

Canım kırkım çıksın bende boyatacağım ablamda 40ı çıkınca boyatmıştı Mevlüt'de eski formuma dönmüş olmayı planlıyorum )

saol cnmbnm bzmki de aynı anlattığın gibiydi küçük görünüyordu,şimdi büyük kuru kanlı inş. dediğin gibi bi kaç güne orasıda düşer.

cnm bnde okulönceciyim tam gün anaokulunda çalışıyorum bnde de aynı dertler, idare 2.döneme başla nasıl olsa babaanne var die ısrar etti, bzm okulda 2 öğretmen hamile 2.döneme yoklar biri de şubatta donmuş yumurta koyduracak (tüp bebek onun) geriye bi sağlam öğretmen kalıyo bni de oyüzden çağırıyolar stresimiz aynıymış..rapor inş. ayarlayabiliriz il dışından heyet aldı bi ark. 2 kez bnde düşünüyorum 150lira verdi özelden aldı, lohusa psikolojisinden psikiyatr vermş kayseriden bzde denicez galiba ..

inş. nöbetler düzene girer cnm gündüz uyanık kalmaya alışır bzm minişler :) ahhh ahh uyku programı harika olurdu valla kaka konusunda bz sıkıntı yaşamadık çk şükür. Allah yardımcın olsun inş. çabuk çözülür sıkıntınız.

Canim benim kizda icerken sinir oluyor sacini basini yoluyordu..24gunluk 60ml iciyordu... uyuyup kaliyordu... baska biberon aldik... daha hizli icer oldu...90ml iciyor ve yorulmadan ... eski biberonu almiyor ve sacini basini yolmadan sakin iciyor...sende dene biberon degistir belki iyi gelir... kilo almasi normalse sorun yoktur...

Aynen cnm bnmde istgm mevlutte rski formumda olmk..kafa karistiriyolr bebege gcer sut veriyosan bilmem ne..kimi hcsey olmz diyo.

Bana doktor hamileliktede boyatabilirsin demişti ben boyatmadım ama artık dayanamıyorum bide yakınımda bir örnek olduğu için boyatan bende boyatma niyetlisiyim anmeyiz ama kadınız aynı zaman da dimi ama zaten unuttum o eski hallerimi bi dönüş yapmak lazım

CANIM masallah sütun iyiymis nazar değmesin.
Bir ara benim oğlanda öyle yapıyordu azcik iciyor sonra acikiyordu dalga gecer gibi ama yarım saat sonra ben vermedim yoksa iyicene parmağında oynayacaktı beni.
CANIM beslerken ara verip gaz çıkartıp devam ediyoruz biz.
Birde ne yazikki bazı bebekler bizim şımarırlar gibi az ve sık yerlermiş.
Yani öyle 120 cc iceyim 4 saat uyuyayım yok. Bizim şansımızda bu modeller düştü napalim.
Ne kadar içeceğini paşalar kendisi belirlermiş.
CANIM cok İstahli değil demkki . Bizde eşimde bende as yeriz bu öbür kime çekti bilmem.
Hem sut az hem emmiyor hem obur. Hemde sik emıyor valla bu agustos bebekleri cok kurnaz gibime geliyor.
Cekecez mecbur .
Evine gelip sütlerini calabiliriz
Benimde en buyuk korkum eve hırsız gelirde oğlumun sütlerini çalar.
Ben az sıvı içen biriyim acaba ondan mı az cikio taktım simdi.
CANIM

Bende sağıyorum. Benim zillide emmiyor:) bende 3 saatte bir sağmaya çalışıyorum.Gelen gidenden sağamadığım zamanlar oluyor. Gece uykum tatlı geliyor sağamıyorum ancak kızımla ilgilenebiliyorum. Benimde sütüm sabahları 110ml sonraki sağımlarda 80 70 oluyor. Örnegin 70ml geldiyse mama yapıyorum ustune 20 ml veya 30ml onu içiyor. 2 saate bir acıkıp 90ml mama içtigide oluyor. Cok mu obur diyorum acıktımı durmuyor.Oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor.
Benim kızda oyle cok hızlı çekiyor.

Sorum olacak sana canım biriktirdiğin sütle ilgili sütü sağdık 70ml dolaba koyduk 3 saat geçti yine sağdık diyelim bu sütü dolapta olanın üstüne ekliyormusun... Yada 70ml süt 20ml mamayla karıştırılıp verilir mi ? benim kıza ben ayrı veriyorum ama beklemek işkence geliyor...70ml sütüm varsa onu içiyor dolapta varsa üstüne 20ml ısıtıp onuda veriyorum ama kızım sabırsızlanıyor.

benim eklemedikleri doğumöncesi izni için ne yapabilirim acaba. mem'dekiler itirazımı kabul etmeyecektir. bir fikriniz var mı? ben de raporla dönem sonunu getirmeye çalışcam bu yüzden 1 hafta bile çok önemli

damlanın adı tobsin mi canım bize onu verdi dr. işe yaramıyosa boşuna antibiyotik vermeyelim çocuğa

Bizim kıza hastaneden çıkarken doktor verdi. Genta diye bir damla çapaklanma oluyordu gözü açılmıyordu onu damlatınca rahatlıyor çapak kalmıyordu. Şuan tamamen geçti. Bu arada bu damlalarda antibiyotik

kızlar benim minik meleğimin gözleri çapaklanıyor sürekli sizinkilerde de oluyo mu ne yapıyorsunuz geçmesi için silmek için? dr damla verdi kullansam mı ?

Bizimde sol gözümüz sürekli çapaklanıyordu aynı şekilde doktor damla verdi verdi 3-4 gün kullandım ama hiç fayda etmedi sonra bi arkadaşım, sütümden damlatsana boşuna damla kullanma dedi sadece 1 kez sütümle sildim ve bir daha çapak falan olmadı.. Deneyn bence sizde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…