- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.021
Merhaba canlarım biraz geç oldu ama ben geldim. Tabisi minik kızım prensesim Asumla... Öncelikle doğum öncesi dualarınızla yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim hepinizi çok seviyorumKuzucuğum 28.08.2013 saat 14.29' da dünyaya gözlerini açtı. Bildiğiniz gözü açık doğdu bıcırık Doğumum sezaryen oldu. Normal doğumu çok isteyen ısrar eden biri olarak olaylı bir doğum geçirdim. Çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. Hepiniz gibi uykusuz gecelerle başbaşayız. Herşeye rağmen son sözüm şudur ki:
-İYİ Kİ YAPMIŞIM-
Resmen Aşığım (Nil Karaibrahimgil) - YouTube
Onu ben de merak etmekteyim. 1 eylülde görev başında olmak gerekiyor diye okumuştum ama izinli olunca da alınıyor mu hiç bilmiyorum. İnşallah alırız ya az da değil
Kızlar dil alti yapisikligi icin doktora goturdum bugun oglumu. Herkes islemin cok kolay oldugunu hemen kesilecegini ve 10 dk icnde iyilesecegini soylemisti. Oyle degilms ama.. doktor yatis yapilmasi gerektigini anestesi olmadan islem yapilamayacagini soyledi. Ben kabul etmedim.. simdi yatis yapilinca bir suru test icin kan alinacak, minicik ellerine damar yolu acilacak vs. Icim el vermedi. Bir baska doktora daha danismak istiyorum. Oda anestezi ile yapilmasi gerektigini soylerse mecbur yaptiracagiz. Simdilik beklemedeyiz. Cok canim sıkıldı boyle olunca
bize sağlık ocağı da bişey demedi valla...aşı kartını almaya gittik hatta bişeyler sordular ettiler baya muhabbet ettik kartını verdiler o kadar...ayın 20 sinde gidicez kontrole o zaman yapılır sanırım bizim artık...bi ark.ıma sordum onun da hemen yapılmamış hem erken yapılması da iyi değil dedi...
aynennn katılıyorum canım...valla kızımla ilgili kim olursa olsun tanımam...ne zorluklarla dünyaya getirdim onu,yolda bulmadım ! ister alınsınlar ister gücensinler bundan sonra en ufak bişeyde müdahale ederim...o gün biberonu az eğin dedim güzellikle kadına,çocuk boğuluyodu yetişemiyordu resmen lıkır lıkır akıyor kadın yok çeker o diyo bana yaa...ateş bastı sinirden,mutfağa kaçtım...salak kafa tepkini versene alsana elinden.! bir daha olursa öyle yapıcam valla hiiiçç umrumda değil...
bana ebe çapaklanırsa sütünü pamuğa sür sil demişti cnm dene istersen.kızllar benim minik meleğimin gözleri çapaklanıyor sürekli sizinkilerde de oluyo mu ne yapıyorsunuz geçmesi için silmek için? dr damla verdi kullansam mı ?
ya uyurken bile kımıl kımıl ya hem sallamadan uyumuyo saatlerce sallıyoz oda uyumaksa ya sizde durumlar nasıl
Evet CANIM habire sagma derdindeyim cok yorucu bir süreç. Rahat rahat Emzirmek varken zaten uykusuz kalıyoruz bide arada sut sayarken yine uykusuzluk.
Ben 3 saatte bir sağıyorum. BazEn 110 bazen 100 bazen 90 cc çıkıyor. Bilmiyorum az mı cok mü? 12,3,6,9 sagma saatlerimiz. Genelde bebiş 70-80-90 canı ne kadar isterse okadar emıyor.100 den fazla esmerse bir kısmını çıkarıyor. Oyuzden hiç zorlamıyorum. Kalanı atmıyorum valla kiyamiyorum.
Tum kalanları ayrı biberonda biriktiriyorum. Onlarda toplayıncaı bir Öğün ediyor.
Genelde sagip verme ye çalışıyoruz taze taze gündüz kolay oluyorda gece biraz zor.
Geceleri uykuu talli gelince sağmadigimda 160 cc falan çıkıyor. Yani 6 saat falan sagmazsam.
gece sagilan gündüz sagilan sut birbirinden farklı olurmuş biyerde okudum .
Birde o aradaki sagmadigim zamani kurtarmak icin o zaman 12,3,6 değilde 12,2,4,6 diye iki saatte bir sağıyorum sut azalmasın diye. Ozamanda yine 80_90 cc çıkıyor.
Bizim ki sanırım iştahı bir bebek 2 saatte bir acıkıyor. Nadiren 3 saat oluyor.
Genelde gunde 1 veya 2 defa mama veriyorum cunku bizimkinin hızına memelerim yetişemiyor.
Senin nasil düzenin bende cok merak ettim.
Benimki biberon gelince soluk soluğa kalıyor sanki 10 gündür mama yememiş gibi
Allah razı olsun canım Sagolasin... Yarın dogum zamani benim icin...inşallah tez zamanda cok uzamadan bende kurtulurum Allah'ın izni ile...NisanBu. Ve pembe sumbil guzel haberler bekliyoruz sizden
Bu gece svah ezani okunurken aadece ikinoze dua ettim
Okurken bnm zilli kizi gordum sankiBenim oğlum iice terbiyesizleşti memeyi emio emio işi bitince çektirip atıo ağzında kalan yutmadığı son sütü de üstüme püskürüo bu oğlandan çekeceğim var benim
Kizlar saclarimi 40indan snra boyatmayi dusunuyodm..kimisi 2 ay falan bkle diyo kimi bn boyattm o gun emzrmedm diyo kimi bn boyattm emzrdimde noluck diyo...kfam karisti..ne kdr bklesem bilemedm.aranzdq boyatmayi dusunen yada boyatan varmi
bizimkininde 5. gün düştü göbek bağı ama kaç küçük kan kurusu bir parça kalmıştı göbeğin üzerinde. bende panik yaptım ama buradaki arkadaşlar düşer merak etme demişti. üç gün önce düştü gerçekten. bu arada görünen küçük bir parçaydı ama bir kısmı görünüyormuş demekki, düşen büyük bir parçaydı. şimdi gayet iyi. eğer kuruysa hiç kafana takma, bekle birkaç gün
Evet ya doktor ayarlamak lazım 5+5leri bile nasıl alıcaz bi rast gitmezse naparız :S
Hele benim branşım da anasınıfı, tamamen devralmam gerekir sınıfı. Hadi devraldım sonra ücretsiz izne çıktım nolucak o çocuklar zırt pırt öğretmen değişiyorOnlara da kıyamam zaten 2. dönemden devralıcam perişan olucaklar. Of daralıyorum düşündükçe (((
Arttıramadılar şu izni :113::113::113:
bizde de sabah 6-9 nöbeti başladıgözler cin gibi... altını değiştiriyoruz, emziyorum, gaz çıkartıyoruz yokkkk ağlamaya devam. hele bu sabah çatladı kuzucum ağlamaktan. ama saat dokuz olunca hiçbirşey yapmadan ağlama kesilip gözler otomatik kapanıyor. valla şu uyku saatlerini ayarlama programı olsaydı yanında gelirken, ne güzel olurdu
gerçi bizim asıl sorun kakayla...günde 6-7 kez yapıyordu, gayet mutlu mesut yaşıyorduk. 4 gündür kuzucum kakasını yapamıyor, günde iki kere o da ne zahmetlerle. zeytinyağı denedim biraz rahatlattı ama çözüm olmadı. mama kabız yapar dediler, 3 gündür vermiyorum sadece emiyor ama yine de düzelmedi. şaşırdım artık, ne yapıcam ben bu çocuğa kakasını yapabilsin diye
parmecim kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş. benim miniş deki uyku programı hergün değişiyor hergün farklı bir huy ediniyor birkaç gündür sabah 5 ya da 6 gibi uyanıp ağlamaya başlıyor. babası işe gidene kadar onu susturmaya çalışıyor sonra ben devralıyorum 9 veya 10 a kadar güreşiyoruz desem yalan olmaz soonra rahatlayıp uyuyor. ne etce biz bu zuzularla. süt bile sağdırmıyor bazen deliriyorum. kızım süt sağmam lazım lütfn izin ver bak aç kalacaksın diye yalvarıyrum resmen
sevindim canım düzelmesine. demekki işe yarıyormuş ne güzel umarım başkalarına da faydamız olur. bazen içgüdüsel olarak doğru şeyleri yapıyoruz. mesela benim bebeğim emmiyor sağıp veriyorum ilk başlarda sağarken sütün geliş yönüne doğru sıkıyordum bastırıyordum eşim limon mu bu sıkıyorsun diye dalga geçmişti sonra nette okuduklarımdan sonra farketmeden doğrusunu yaptığımı öğrendim. sanırım Allah bir şekilde yönlendiriyor bizleri.
canım ne güzel alıştırmışsın öyle. bu banyo mevzusu ben de hergün yıkamak istiyorum ama üşür hasta olur diye de korkuyorum gün aşırı yıkıyorum ben de. ama banyo yapınca gerçekten rahatlıyor. agu agu layıp duruyormışıl mışıl uyuyor.
benim de şöyle bir sıkıntım var. yol gösteren olursa sevinirim. benim minnoş prematüre doğunca sürekli kilo almasına odaklanmıştım. acıktığını ağlayarak vb belli etmeden karnını doyuruyordum. ama sanırım ağlaması istemesi lazım artık. sanki zorla içiriyormuşum gibi hissediyorum bazen. bi de hala midesi fazla almıyor deli oluyorum. 20 günlük bebekler 90 cc mama içiyormuş burda okumuştum. benimki 2.5 aylık oldu hala 50 60 cc süt içiyor. günde en az 600 içmesi lazım şu sıralarda ama bz 550 lerde kalıyoruz. nasıl artacak yemesi anlamadım. 60 cc biberon hazırlıyorum dolu dolu 40 içiyor sonra bırakıyor geriye kalanı zorla içiriyorum bazen ağzına sıkıyorum. anlamadım yoruluyor mu çekemiyor mu ay deli olacam
Canım kırkım çıksın bende boyatacağım ablamda 40ı çıkınca boyatmıştı Mevlüt'de eski formuma dönmüş olmayı planlıyorum)
Aynen cnm bnmde istgm mevlutte rski formumda olmk..kafa karistiriyolr bebege gcer sut veriyosan bilmem ne..kimi hcsey olmz diyo.
evet canım çok zor oluyor bazen durmuyor yerinde sağma zamanlarım bile geçiyor bazen de koyuyorum ana kucağına ayağımla onu sallarken bir yandan car car sür sağıyorum. benim belli düzenli saatlerim yok açıkçası. ama 3 maksimum 3.5 saati geçirmiyorum arasında. 3 saatte bir sağınca 120-150 arası çıkıyor sıvı çok tüketmezsem hemen 120 110 a düşüyor sıvı tüketmişsem 150 sağıyorum. gece yatmadan önce sağıp sabaha kadar sağmazsam 8 saat falan 250 - 300 arası sağıyorum bir kere 330 u gördüm dünyalar benim olmuştu :)) ben süt olayında bir gün önden gidiyorum. misal dünküleri bugün içiyor şuan 300 cc süt var dünden.
benim sorunum benimki 2.5 aylık oldu hala 50 60 cc yi zor içiyor. bir seferde bitiremiyor. 40 ı içiyor misal yarım saat sonra gerisini bitiriyor. 2 saatte bir acıkıyor geceleri 3 saat. oy oy çok zor be canım sağ sağ keşke dayasa ağzını membahına da lıkır lıkır içse...
Evet CANIM habire sagma derdindeyim cok yorucu bir süreç. Rahat rahat Emzirmek varken zaten uykusuz kalıyoruz bide arada sut sayarken yine uykusuzluk.
Ben 3 saatte bir sağıyorum. BazEn 110 bazen 100 bazen 90 cc çıkıyor. Bilmiyorum az mı cok mü? 12,3,6,9 sagma saatlerimiz. Genelde bebiş 70-80-90 canı ne kadar isterse okadar emıyor.100 den fazla esmerse bir kısmını çıkarıyor. Oyuzden hiç zorlamıyorum. Kalanı atmıyorum valla kiyamiyorum.
Tum kalanları ayrı biberonda biriktiriyorum. Onlarda toplayıncaı bir Öğün ediyor.
Genelde sagip verme ye çalışıyoruz taze taze gündüz kolay oluyorda gece biraz zor.
Geceleri uykuu talli gelince sağmadigimda 160 cc falan çıkıyor. Yani 6 saat falan sagmazsam.
gece sagilan gündüz sagilan sut birbirinden farklı olurmuş biyerde okudum .
Birde o aradaki sagmadigim zamani kurtarmak icin o zaman 12,3,6 değilde 12,2,4,6 diye iki saatte bir sağıyorum sut azalmasın diye. Ozamanda yine 80_90 cc çıkıyor.
Bizim ki sanırım iştahı bir bebek 2 saatte bir acıkıyor. Nadiren 3 saat oluyor.
Genelde gunde 1 veya 2 defa mama veriyorum cunku bizimkinin hızına memelerim yetişemiyor.
Senin nasil düzenin bende cok merak ettim.
Benimki biberon gelince soluk soluğa kalıyor sanki 10 gündür mama yememiş gibi
Evet ya doktor ayarlamak lazım 5+5leri bile nasıl alıcaz bi rast gitmezse naparız :S
Hele benim branşım da anasınıfı, tamamen devralmam gerekir sınıfı. Hadi devraldım sonra ücretsiz izne çıktım nolucak o çocuklar zırt pırt öğretmen değişiyorOnlara da kıyamam zaten 2. dönemden devralıcam perişan olucaklar. Of daralıyorum düşündükçe (((
Arttıramadılar şu izni :113::113::113:
damlanın adı tobsin mi canım bize onu verdi dr. işe yaramıyosa boşuna antibiyotik vermeyelim çocuğa
kızlar benim minik meleğimin gözleri çapaklanıyor sürekli sizinkilerde de oluyo mu ne yapıyorsunuz geçmesi için silmek için? dr damla verdi kullansam mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?