- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #50.981
Ah canım bu konuda aklım olsa önce kendime kullanıcam ama yok işte. Her birimizin ayrı problemi var. Daha çok küçükler ve biraz büyüyene kadar sabredicez. O zaman daha keyifli olacak herşey eminim
parmecim kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş. benim miniş deki uyku programı hergün değişiyor hergün farklı bir huy ediniyor birkaç gündür sabah 5 ya da 6 gibi uyanıp ağlamaya başlıyor. babası işe gidene kadar onu susturmaya çalışıyor sonra ben devralıyorum 9 veya 10 a kadar güreşiyoruz desem yalan olmaz soonra rahatlayıp uyuyor. ne etce biz bu zuzularla. süt bile sağdırmıyor bazen deliriyorum. kızım süt sağmam lazım lütfn izin ver bak aç kalacaksın diye yalvarıyrum resmenKızlar ben artık delirmek uzereyim bir aylık bebek 6-7 saat hergün uyumadan durabilir mı Allah askına . Her gun oluyor bazen gunduz bazen aksam bazen gece . Uyanıyor 7 saat boyunca emzirmedigim her an ağlıyor sonra uyuyor.
Neler yapmıyorum bu süre icinde defalarca acıkıyor sonra kakasinida zorluyor sonra gazı oluyor sonra yine acıkıyor emzik gibi meme istiyor surekli mememde olduğu icin sut bitiyor sonra acaba Acmi diyorum dayanamıyorum hic istemediğim halde mama veriyorum mamadan sonra hemen kaka yapıyor . Bu sefer anlamıyorum sorun açlık mı kaka mı? Üstüne 1 saat daha ağlıyor ondan sonra uyuyor. Her gun aynı terane. İlk baslarda sabrediyordum ama artık sinirim yıprandı. Sonra daha çok üzülüyorum cocuk işkence çekiyor diye.
Allah askına bana bir akıl verin
sevindim canım düzelmesine. demekki işe yarıyormuş ne güzel umarım başkalarına da faydamız olur. bazen içgüdüsel olarak doğru şeyleri yapıyoruz. mesela benim bebeğim emmiyor sağıp veriyorum ilk başlarda sağarken sütün geliş yönüne doğru sıkıyordum bastırıyordum eşim limon mu bu sıkıyorsun diye dalga geçmişti sonra nette okuduklarımdan sonra farketmeden doğrusunu yaptığımı öğrendim. sanırım Allah bir şekilde yönlendiriyor bizleri.şimdi okuyunca çok şaşırdım...benimde sütüm ilk anda çok geliyordu, yutkunmaya fırsat bulamıyordu yavrum. senin dediğini bilinçssizce yapmaya başladım (yaptığımı da şimdi okuyunca farkettim) kendiliğinden düzeldi sütüm diyordum, ozaman kendiliğnden olmamış sebep buymuş
Bizde gece 7:30 8;30 arasi banyomuzu yapıp mama yiyip yatıyoruz mama icin uyaniyoru sonra sallamadan kendi kendine uyuyor.
Sabah ezanından sonra yavaş yavaş mikirdanmalar başlıyor. 6:30 7:30 arasi uyanıp salona anakucaginda geçip tv izliyoruz. Gündüz bizde seste uyuyoruz gun icinde uyanık kaldığı saati fazla turuyoruZ gece daha rahat oluyor.
Gündüz cok uyuyun a gece muzmiz .
Hergün banyo yapmasaktA kuvvetini sıcak su koyup 5 dakika icinde kıçımızı basımızı yikayip rahat rahat uyuyoruz.
Bende banyo ile alıştırdım gece gündüz ayrimina.
parmecim kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş. benim miniş deki uyku programı hergün değişiyor hergün farklı bir huy ediniyor birkaç gündür sabah 5 ya da 6 gibi uyanıp ağlamaya başlıyor. babası işe gidene kadar onu susturmaya çalışıyor sonra ben devralıyorum 9 veya 10 a kadar güreşiyoruz desem yalan olmaz soonra rahatlayıp uyuyor. ne etce biz bu zuzularla. süt bile sağdırmıyor bazen deliriyorum. kızım süt sağmam lazım lütfn izin ver bak aç kalacaksın diye yalvarıyrum resmen
sevindim canım düzelmesine. demekki işe yarıyormuş ne güzel umarım başkalarına da faydamız olur. bazen içgüdüsel olarak doğru şeyleri yapıyoruz. mesela benim bebeğim emmiyor sağıp veriyorum ilk başlarda sağarken sütün geliş yönüne doğru sıkıyordum bastırıyordum eşim limon mu bu sıkıyorsun diye dalga geçmişti sonra nette okuduklarımdan sonra farketmeden doğrusunu yaptığımı öğrendim. sanırım Allah bir şekilde yönlendiriyor bizleri.
canım ne güzel alıştırmışsın öyle. bu banyo mevzusu ben de hergün yıkamak istiyorum ama üşür hasta olur diye de korkuyorum gün aşırı yıkıyorum ben de. ama banyo yapınca gerçekten rahatlıyor. agu agu layıp duruyormışıl mışıl uyuyor.
benim de şöyle bir sıkıntım var. yol gösteren olursa sevinirim. benim minnoş prematüre doğunca sürekli kilo almasına odaklanmıştım. acıktığını ağlayarak vb belli etmeden karnını doyuruyordum. ama sanırım ağlaması istemesi lazım artık. sanki zorla içiriyormuşum gibi hissediyorum bazen. bi de hala midesi fazla almıyor deli oluyorum. 20 günlük bebekler 90 cc mama içiyormuş burda okumuştum. benimki 2.5 aylık oldu hala 50 60 cc süt içiyor. günde en az 600 içmesi lazım şu sıralarda ama bz 550 lerde kalıyoruz. nasıl artacak yemesi anlamadım. 60 cc biberon hazırlıyorum dolu dolu 40 içiyor sonra bırakıyor geriye kalanı zorla içiriyorum bazen ağzına sıkıyorum. anlamadım yoruluyor mu çekemiyor mu ay deli olacam
Kızlar ben artık delirmek uzereyim bir aylık bebek 6-7 saat hergün uyumadan durabilir mı Allah askına . Her gun oluyor bazen gunduz bazen aksam bazen gece . Uyanıyor 7 saat boyunca emzirmedigim her an ağlıyor sonra uyuyor.
Neler yapmıyorum bu süre icinde defalarca acıkıyor sonra kakasinida zorluyor sonra gazı oluyor sonra yine acıkıyor emzik gibi meme istiyor surekli mememde olduğu icin sut bitiyor sonra acaba Acmi diyorum dayanamıyorum hic istemediğim halde mama veriyorum mamadan sonra hemen kaka yapıyor . Bu sefer anlamıyorum sorun açlık mı kaka mı? Üstüne 1 saat daha ağlıyor ondan sonra uyuyor. Her gun aynı terane. İlk baslarda sabrediyordum ama artık sinirim yıprandı. Sonra daha çok üzülüyorum cocuk işkence çekiyor diye.
Allah askına bana bir akıl verin
Demek sizin kuzularda bu kadar saat uykusuz kalıyor. Süre 7 saate çıkınca pek bir paniklemistim. Sabredip geçeceğiz o zaman :)
Of maalesef haklisinEsım sen strese girdikce cocuk daha cok strese Giriyor diyor sanırım o da haklı . Doktor dersen 7 saat sonunda uyuyorsa sorun yok diyor bebek bu nedensin ağlar diyor sanırım o da haklı
Ama benim kafamı kurcalayın gereksiz mama mı veriyorum o nöbette yoksa boşamıyor ağlatıyorum bastan versem mı . Şut mü asıl problem şaştım kaldım valla arastam
Canım 50 cc yi tek seferde mi içiriyorsun bebek rezenesinin farkı ne
Bildiğimiz rezene demi
Birde her seferinde taze mi demmiyorsun rezeneyi
Yoksa bir sefer demleyip akşama kadar onu mu veriyorsun
Bende dün 3-4 kaşık verdim kendi içtiğim rezeneddn sanki iyi geldi gibi
Kaşıkla verdim çay kaşığıyla
Üst demlikte demledim kendi kabına koydum bebişin sabaha kadar ara ara verdim ama hijyen olayından bi türlü emin olamıyorum
Çay kaşığı bile sanki zarar verecek gibi geliyor[/QUO
Dun dr emmesine, mamasina ne yorum yapti??
Canım doktor herşeye normal deyip durdu
Kilo almış anne sütüne devam dedi
Sadece meme veriyorum dedim tamam dedi
140 gr almış ikinci haftasında
3200 doğmuştu
İlk hafta 200 gr kaybettiğini düşünürsek 340 gr almış oluyo
Normaldir demi şu an 3340 kilo
Maşallah kuzuya ,pek de sacımız var :)
günaydın arkadaşlar gaz problemi benım kızdada var.benım işim daha zor 3 çocukla.kızım 2,5 yaşında,oğlum 15 aylık bırde minik kızım çok zor oluyor tek başıma.daha evvel yazmıştım 3 numaralı meleğim spiralle oldu diye.oğlum 5 aylıkken düşmüş ve hemen hamile kalmışım farkında olmadım kontrole gittiğimde 11 haftalık hamile çıkmıştım.şok olduk eşimle tabi.oğlumu emziriyordum regli bile olmadan hamile kalcağımı düşünmezdim büyük bir sürprizle geldi kızım bugun 33 günlük oldu kızım şu gaz sancılarıda bir geçse rahatlasak.hepsine yetişmem zor oluyor.aranızda 3 çocuklu bır benım galıba.
günaydınnn
Beyazçekirge öncelikle çok geçmiş olsun Allah başka dert göstermesin çok yoruldun sen de. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur yağmur.
YALOVA nihayet bacım gözün aydın çok güzel bir doğum olmuş. Mşallah. Tebriklerrrrrrr.
Kızlar bu gaz olayına sanırım çözüm yok genel kanı bebek dönüp kendi kendine hareket etmeye başlayınca 3 4 ay gibi düzelir diyorlar. benimki de 1 aydan sonra gazlandı kızım toplasaydım gazlarını kışlık ısınma ihtiyacımızı karşılardık valla
bir de emziren annelerin bebişte tıkanma boğaza kaçma konusunda sıkıntıları var anladığım kadarıyla. ben emziremiyorum ama bir faydam dokunsun. burda kk da okumuştum bir anneyi onda da aynı sıkıntı vardı, bebeği emmeye başlayınca çok tazyikli geldiğinden tıkanıyormuş yavrusu. sonra sağlık ocağında bir ebe ona emzirirken memesini parmak arasına alıp makaslama gibi o şekilde vermesini söylemiş düzelmişler. bir araştırın bakalım ben pek uzman değilim belki işinize yarar. işaret parmağı ve orta parmak arasında sıkıştırıyormuşsun memeyi öyle birşeydi.
parmecim kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş. benim miniş deki uyku programı hergün değişiyor hergün farklı bir huy ediniyor birkaç gündür sabah 5 ya da 6 gibi uyanıp ağlamaya başlıyor. babası işe gidene kadar onu susturmaya çalışıyor sonra ben devralıyorum 9 veya 10 a kadar güreşiyoruz desem yalan olmaz soonra rahatlayıp uyuyor. ne etce biz bu zuzularla. süt bile sağdırmıyor bazen deliriyorum. kızım süt sağmam lazım lütfn izin ver bak aç kalacaksın diye yalvarıyrum resmen
sevindim canım düzelmesine. demekki işe yarıyormuş ne güzel umarım başkalarına da faydamız olur. bazen içgüdüsel olarak doğru şeyleri yapıyoruz. mesela benim bebeğim emmiyor sağıp veriyorum ilk başlarda sağarken sütün geliş yönüne doğru sıkıyordum bastırıyordum eşim limon mu bu sıkıyorsun diye dalga geçmişti sonra nette okuduklarımdan sonra farketmeden doğrusunu yaptığımı öğrendim. sanırım Allah bir şekilde yönlendiriyor bizleri.
canım ne güzel alıştırmışsın öyle. bu banyo mevzusu ben de hergün yıkamak istiyorum ama üşür hasta olur diye de korkuyorum gün aşırı yıkıyorum ben de. ama banyo yapınca gerçekten rahatlıyor. agu agu layıp duruyormışıl mışıl uyuyor.
benim de şöyle bir sıkıntım var. yol gösteren olursa sevinirim. benim minnoş prematüre doğunca sürekli kilo almasına odaklanmıştım. acıktığını ağlayarak vb belli etmeden karnını doyuruyordum. ama sanırım ağlaması istemesi lazım artık. sanki zorla içiriyormuşum gibi hissediyorum bazen. bi de hala midesi fazla almıyor deli oluyorum. 20 günlük bebekler 90 cc mama içiyormuş burda okumuştum. benimki 2.5 aylık oldu hala 50 60 cc süt içiyor. günde en az 600 içmesi lazım şu sıralarda ama bz 550 lerde kalıyoruz. nasıl artacak yemesi anlamadım. 60 cc biberon hazırlıyorum dolu dolu 40 içiyor sonra bırakıyor geriye kalanı zorla içiriyorum bazen ağzına sıkıyorum. anlamadım yoruluyor mu çekemiyor mu ay deli olacam
canım sen de beim gibi sağma makinesi emzirenlerdensin :)) beslenme programını nasıl uyguluyorsun, kaç saatte bir kaç cc içiyor mesela. biraz bilgi verebilir misin.
EVET bnmde aynı böle oldu,5 hafta dğm sonrasına eklendi.28 kasıma kdr izinliyim.sonrada 5 5 rapora devam.1. dönemi çıkarttık ama ya 2.dönem nasıl ayrılacağız bebişlerden?:26: bn heyet raporu alamazsam ücretsize ayrılacağım inş.
Canım verme mama ben vermiyorum saatlerce ağlıyo memede uyumaya çalışıyo 5 dakika sonra uyanıyo memeye kavga ediyo
Geçen bu süreç 12 saat sürdü kendimi atacaktım balkondan akşam eşim geldi ben ağlama krizine girdim süt gitti ağladığım için
Bebek yalanıyo bintaraftan daha yarım saat önce emdi ağlıyo meme istiyo kıvranıyo gazdan
Eşim bi beni öpüp salinleştirmeye çalışıyo bi bebeği alıp pışpışlıyo
Sonunda kendimi toparlayıp son kez emzirdim ağlamaktan o da ben de helak olduk
En son gece 11 de uyudu
Sabaha kadar da ağlamadı ama uykusunda hep mızmızlsnıp durdu
Yine de mama vermedim
Bebeğe bakamıuorum daha nasıl tutacağımı bile bilmiuorum
Yanımızda büyük kimse yok
Eşimle hep tek başımıza baktık
Eşimde bebek nasıl tutulur bilmiyor
Ağlayınca ayağına koyup hızla sallıuo bebeğimin beynine yazık
Geçen çok sinirlendi
Salak bebek uyusana seni atıcam duvara dedi
Ben de eşime bağırmaya başladım
Ben tüm gün bu şekilde uğraşıyorum ufacık sinirlenmiyorum bile bebeğe
Erkekler sabırsız tabi yanımızda annemiz olsa böyle olmazdı
Eşim bebekten nefret edecek diye korkuyorum
Ben 12 kilo verdim eşimde 6 kilo verdi 2 haftada stresten
Halimiz ne olacak bilmiuorum
40 ını falan beklemiycem bir an önce Türkiye'ye annemin yanına gitmek istiyorum
Daha nüfus cüzdanıyla pasaportu çıkmadı bebeğimin
Bi de onları bekliycez
Halimiz harap Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bana sorsanız en zor durumdaki kişi benim
Hepimizi çok şanslı görüyorum
Ama herkesin ayrı derdi ayrı sorunu var
Bebeğiyle sorun yaşamayan kv ile sorun yaşıyor
Neyse az daha sabredelim arkadaşlar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Bu arada doğumdan önceki son hafta kontrolümüzde bile salak doktorumuz bu bebek çok küçük dedi
Ki her kontrolde bebek küçük çok minik geliştmemiş diyip duruyordu
9 ay burda sizin başınızın etimi yedim bebeğim küçük doğacak diye dert yanıp durdum
Bebeğim 3200 gr ve 51 cm doğdu çok şükür
Bu ölçüler benim için mucize maşallah deyin nolur
Bi kez daha doktoruma sinir oluyorum
ya uyurken bile kımıl kımıl ya hem sallamadan uyumuyo saatlerce sallıyoz oda uyumaksa ya sizde durumlar nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?