2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ah canım bu konuda aklım olsa önce kendime kullanıcam ama yok işte. Her birimizin ayrı problemi var. Daha çok küçükler ve biraz büyüyene kadar sabredicez. O zaman daha keyifli olacak herşey eminim

Of maalesef haklisin Esım sen strese girdikce cocuk daha cok strese Giriyor diyor sanırım o da haklı . Doktor dersen 7 saat sonunda uyuyorsa sorun yok diyor bebek bu nedensin ağlar diyor sanırım o da haklı

Ama benim kafamı kurcalayın gereksiz mama mı veriyorum o nöbette yoksa boşamıyor ağlatıyorum bastan versem mı . Şut mü asıl problem şaştım kaldım valla arastam

parmecim kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş. benim miniş deki uyku programı hergün değişiyor hergün farklı bir huy ediniyor birkaç gündür sabah 5 ya da 6 gibi uyanıp ağlamaya başlıyor. babası işe gidene kadar onu susturmaya çalışıyor sonra ben devralıyorum 9 veya 10 a kadar güreşiyoruz desem yalan olmaz soonra rahatlayıp uyuyor. ne etce biz bu zuzularla. süt bile sağdırmıyor bazen deliriyorum. kızım süt sağmam lazım lütfn izin ver bak aç kalacaksın diye yalvarıyrum resmen

sevindim canım düzelmesine. demekki işe yarıyormuş ne güzel umarım başkalarına da faydamız olur. bazen içgüdüsel olarak doğru şeyleri yapıyoruz. mesela benim bebeğim emmiyor sağıp veriyorum ilk başlarda sağarken sütün geliş yönüne doğru sıkıyordum bastırıyordum eşim limon mu bu sıkıyorsun diye dalga geçmişti sonra nette okuduklarımdan sonra farketmeden doğrusunu yaptığımı öğrendim. sanırım Allah bir şekilde yönlendiriyor bizleri.

canım ne güzel alıştırmışsın öyle. bu banyo mevzusu ben de hergün yıkamak istiyorum ama üşür hasta olur diye de korkuyorum gün aşırı yıkıyorum ben de. ama banyo yapınca gerçekten rahatlıyor. agu agu layıp duruyor mışıl mışıl uyuyor.

benim de şöyle bir sıkıntım var. yol gösteren olursa sevinirim. benim minnoş prematüre doğunca sürekli kilo almasına odaklanmıştım. acıktığını ağlayarak vb belli etmeden karnını doyuruyordum. ama sanırım ağlaması istemesi lazım artık. sanki zorla içiriyormuşum gibi hissediyorum bazen. bi de hala midesi fazla almıyor deli oluyorum. 20 günlük bebekler 90 cc mama içiyormuş burda okumuştum. benimki 2.5 aylık oldu hala 50 60 cc süt içiyor. günde en az 600 içmesi lazım şu sıralarda ama bz 550 lerde kalıyoruz. nasıl artacak yemesi anlamadım. 60 cc biberon hazırlıyorum dolu dolu 40 içiyor sonra bırakıyor geriye kalanı zorla içiriyorum bazen ağzına sıkıyorum. anlamadım yoruluyor mu çekemiyor mu ay deli olacam

Son düzenleme:
gece 12 de yatıp gündüz 6 da kalakanları duyunca imreniyorum valla benimki gece 3 de kalkıyor ve 6 ya kadar mıkmık yapıyor sürekli emmek istiyor emiyor kusuyor tekrar emiyor aca benimkindemi var sorun vermesem memeyi kıyamet kopuyor en fazla saat oyalayabiliyorum malesef benimki gibi olan varmı aceppp

Demek sizin kuzularda bu kadar saat uykusuz kalıyor. Süre 7 saate çıkınca pek bir paniklemistim. Sabredip geçeceğiz o zaman :)

Keln ilaci olsa basina surermis cnm..ayni dert bndede var..gecen gun 8 saat gozunu kirpmadi.tmm uyumasn bde nasi bi aglama nefesi kesiliyo...gaz sorunu zaten ayri bi dert..ac geziyrm resmen..hcbi yemek saatini kacirmiyo kizm.kronemetresi var sanki..nasi yiyorm yedgm nereme gdiyo bilmiyrm vla

Demek sizin kuzularda bu kadar saat uykusuz kalıyor. Süre 7 saate çıkınca pek bir paniklemistim. Sabredip geçeceğiz o zaman :)

canım benim sabredeceğiz ama sabır sabır taş çatlar sonunda ben açıkçası kaç saat uyanık kalıyor diye hsplamadım. gecesi gündüzü yok ki bizimkinin uyku alıştırmaları için de daha çok erken. o yüzden kendi haline bıraktım bazen aralıksız uyuyor bazen 5 dakka uyuyup uyanıyor. işte o zaman deli oluyorum iş miş hak getire. bazen de deli gibi kucak istiyor. kucağıma alınca rahatlayıp gözlerini kapıyor agu agu layıp uyuyor

canım sen de beim gibi sağma makinesi emzirenlerdensin :)) beslenme programını nasıl uyguluyorsun, kaç saatte bir kaç cc içiyor mesela. biraz bilgi verebilir misin.

Onceki gece cok rahat gecti arada bir ise yarayabilir:)
Gunduz 1 saat kaar disarida kaldik
Gece yatmadan banyo yaptirip
Emzirip yumusacik havluya sardim
Sicacik uyudu. Hatta ben ondan once uyandum noldu bu cocuk aglamiyordiye
Ve gece emfi uyudu. Ruya gibi.. Aglamadi..
Gundzunden bir cay kasigi zeytinyagi. Yatmadan da sap siplex vermistim..

Ama isin kotu yani dun de aynilarini yaptim ama yemedi... Butun geve ziril ziri.. Hatta su anda iceride agliyor. Yanina giderken yolda dusup bayilabilirim cok yorulduummm(

Canım verme mama ben vermiyorum saatlerce ağlıyo memede uyumaya çalışıyo 5 dakika sonra uyanıyo memeye kavga ediyo
Geçen bu süreç 12 saat sürdü kendimi atacaktım balkondan akşam eşim geldi ben ağlama krizine girdim süt gitti ağladığım için
Bebek yalanıyo bintaraftan daha yarım saat önce emdi ağlıyo meme istiyo kıvranıyo gazdan
Eşim bi beni öpüp salinleştirmeye çalışıyo bi bebeği alıp pışpışlıyo
Sonunda kendimi toparlayıp son kez emzirdim ağlamaktan o da ben de helak olduk
En son gece 11 de uyudu
Sabaha kadar da ağlamadı ama uykusunda hep mızmızlsnıp durdu
Yine de mama vermedim
Bebeğe bakamıuorum daha nasıl tutacağımı bile bilmiuorum
Yanımızda büyük kimse yok
Eşimle hep tek başımıza baktık
Eşimde bebek nasıl tutulur bilmiyor
Ağlayınca ayağına koyup hızla sallıuo bebeğimin beynine yazık
Geçen çok sinirlendi
Salak bebek uyusana seni atıcam duvara dedi
Ben de eşime bağırmaya başladım
Ben tüm gün bu şekilde uğraşıyorum ufacık sinirlenmiyorum bile bebeğe
Erkekler sabırsız tabi yanımızda annemiz olsa böyle olmazdı
Eşim bebekten nefret edecek diye korkuyorum
Ben 12 kilo verdim eşimde 6 kilo verdi 2 haftada stresten
Halimiz ne olacak bilmiuorum
40 ını falan beklemiycem bir an önce Türkiye'ye annemin yanına gitmek istiyorum
Daha nüfus cüzdanıyla pasaportu çıkmadı bebeğimin
Bi de onları bekliycez
Halimiz harap Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bana sorsanız en zor durumdaki kişi benim
Hepimizi çok şanslı görüyorum
Ama herkesin ayrı derdi ayrı sorunu var
Bebeğiyle sorun yaşamayan kv ile sorun yaşıyor
Neyse az daha sabredelim arkadaşlar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler

Maşallah kuzuya ,pek de sacımız var :)

Ben varım ama bizimkiler daha büyük , 6ve 2 yasındalar bebis bizimde 33 günlük . Bende zorlanıyorum özellikle sabır konusunda ama seninki daha zor oluyordur Allah yardımcın olsun , aksama kadar yapma etme demekten sesim kısılıyor
bizim birde 2 numaranın bakıcısı ablamız gelmeye devam ediyor gündüzleri ama oğlum hep beni istiyor onunla tuvalete filan gitmiyor, ama onun sayesinde ac kalmıyoruz cok sukur , yoksa bende acım diye yazardım simdi

Kızlar sizi Cook iyi anlıyorum , gunduz bakıcımız gelmese tuvalete bile gidemeyeceğim valla

Son düzenleme:
Bu arada doğumdan önceki son hafta kontrolümüzde bile salak doktorumuz bu bebek çok küçük dedi
Ki her kontrolde bebek küçük çok minik geliştmemiş diyip duruyordu
9 ay burda sizin başınızın etimi yedim bebeğim küçük doğacak diye dert yanıp durdum
Bebeğim 3200 gr ve 51 cm doğdu çok şükür
Bu ölçüler benim için mucize maşallah deyin nolur
Bi kez daha doktoruma sinir oluyorum

Cnm o yontemi ben bstan beri yapiyrm..sut cok geliyo basedemiyo agliyo snirleniyo..meme vermedn once sagiyrm biraz oyle meme veriyrm iki is birden yani

canım sen de beim gibi sağma makinesi emzirenlerdensin :)) beslenme programını nasıl uyguluyorsun, kaç saatte bir kaç cc içiyor mesela. biraz bilgi verebilir misin.

Evet CANIM habire sagma derdindeyim cok yorucu bir süreç. Rahat rahat Emzirmek varken zaten uykusuz kalıyoruz bide arada sut sayarken yine uykusuzluk.
Ben 3 saatte bir sağıyorum. BazEn 110 bazen 100 bazen 90 cc çıkıyor. Bilmiyorum az mı cok mü? 12,3,6,9 sagma saatlerimiz. Genelde bebiş 70-80-90 canı ne kadar isterse okadar emıyor.100 den fazla esmerse bir kısmını çıkarıyor. Oyuzden hiç zorlamıyorum. Kalanı atmıyorum valla kiyamiyorum.

Tum kalanları ayrı biberonda biriktiriyorum. Onlarda toplayıncaı bir Öğün ediyor.
Genelde sagip verme ye çalışıyoruz taze taze gündüz kolay oluyorda gece biraz zor.
Geceleri uykuu talli gelince sağmadigimda 160 cc falan çıkıyor. Yani 6 saat falan sagmazsam.
gece sagilan gündüz sagilan sut birbirinden farklı olurmuş biyerde okudum .
Birde o aradaki sagmadigim zamani kurtarmak icin o zaman 12,3,6 değilde 12,2,4,6 diye iki saatte bir sağıyorum sut azalmasın diye. Ozamanda yine 80_90 cc çıkıyor.
Bizim ki sanırım iştahı bir bebek 2 saatte bir acıkıyor. Nadiren 3 saat oluyor.
Genelde gunde 1 veya 2 defa mama veriyorum cunku bizimkinin hızına memelerim yetişemiyor.
Senin nasil düzenin bende cok merak ettim.
Benimki biberon gelince soluk soluğa kalıyor sanki 10 gündür mama yememiş gibi

Evet ya doktor ayarlamak lazım 5+5leri bile nasıl alıcaz bi rast gitmezse naparız :S
Hele benim branşım da anasınıfı, tamamen devralmam gerekir sınıfı. Hadi devraldım sonra ücretsiz izne çıktım nolucak o çocuklar zırt pırt öğretmen değişiyor Onlara da kıyamam zaten 2. dönemden devralıcam perişan olucaklar. Of daralıyorum düşündükçe (((

Arttıramadılar şu izni :113::113::113:

canım çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca...ama unutma bu bir kısır döngü. bebeğin ağlıyor, strese giriyorsun, sonra senin stresin sütle bebeğe geçip o daha çok ağlıyor, o daha çok ağlıyor diye sen daha çok strese giriyorsun. zor biliyorum ama bi yerde sakin olup bu zinciri kırman lazım...oralarda temin edebilir misin bilmiyorum ama önerdiğim kitabı okumanı tavsiye ederim; bebeği sakinleştrimek ve uyutmakla ilgili
mahallenin en mutlu bebeği - dr harvey karp

eğer okuma şansın olmazsa şimdiden birşeyi söyleyeyim için rahat etsin eşin ayağında hızlı hızlı sallarken doğru bişey yapıyor, sakın kızma...tüm bilim adamlarının ortak fikri; ilk 3 ay aslında hamileliğin dördüncü trimesti. yani bebek hala ana rahminde gelişmesini sürdürmesi gerekirken başın aşırı büyümesi nedeni ile doğabilmek için dünyaya erken geliyor. ilk üç ayda yaşadığımız zorluklar aslında bebeğin dünyaya hazır olmaması ve ana rahmini istemesi. bu teoriden yola çıkarak dr karp diyor ki; bebeği hızlı bir şekilde sallayarak sakinleştirmek doğru bir yöntem. çünkü bebek ana rahminde 9 ay boyunca bir sıvı içinde sürekli sallanıyor ve o his artık olmadığı için huzursuzlanıyor. tabi tek başına sallanmak çözüm değil, birkaç şeyle birleştirilmesi gerekiyor. aslında işin garibi elin amerikalı doktorunun yapın dedikleri bizim büyüklerimizin yaptığı şeyler...gaz, yemek, alt değiştirme sorunlarının olmadığına eminseniz bebeği (bizim kundaklama dediğimiz şekilde) sarın diyor. sonra kuvvetli bir şekilde ştttt sesiyle sallayın. ağlaması nekadar yüksekse sesiniz ve sallamanız okadar kuvvetli olsun. ağlama azalmaya başladıkça sizde sesinizin tonunu ve sallama ritmini düşürün. uykuya tamamen daldığında da kundağı açın
lafı uzattım ama daha kısa anlatmayı beceremedim

Luboyf masallah cok guzel emzirmeey devam..

Kizlar atesim ciktu gogsum agriyor
Bogazim agriyor
Birden bire cok kotu oldum
Yataga yapistim resmen
Sutum bebgime zor yeterken mastit olurmu ki?
Sagma makinem yok hastanew nasil gidicem off
Luboyf gercekten yanlizlik cok xor yine esin yaninda
Benimki arasam 2 saate anca gelir isi uzakta
Napiyim ki ben simdi. Deli gibi aglayasim var ama oglum korkar tutuyorum kendimi..

Değiştir canım o doktoru

Genetik özellikler de var, bazıları minyon olur, bazısı toplu olur, bazısı ince olur. Hepimiz aynı mıyız ki bebeklerimiz aynı olsun...
Sağlıklıysa, hareketliyse, mutluysa çok takmayın boyunu kilosunu bence....

Geçen gün misafirimiz vardı 50li yaşlarda, bi tek süt mü veriyosun ne güzel kilo almış bebeğin dedi ağlayacak gibi oldu. Benim sütüm hiç yaramazdı dedi. Kendisi incecik. Eşi de ince yapılı. Haliyle çocuğu da (şimdi delikanlı) öyle olacak. Doktorlar başının etini yiyip durmuşlar mama dayamış habire çocuğa mecburen. Hadi gerekirse mama da verilir sorun o değil de, 26 sene olmuş hala üzülüyor benim sütüm yaramazdı diye. Mutlaka yaramıştır, genetik olarak incedir o dedim, sen de incesin, babası da öyle; normal yani dedim resmen gözleri parladı ben bunu niye düşünemedim diye. Kendimize haksızlık etmeyelim hiç boşu boşuna... Olan sütümüz de kaçmasın :)

Son düzenleme:
ya uyurken bile kımıl kımıl ya hem sallamadan uyumuyo saatlerce sallıyoz oda uyumaksa ya sizde durumlar nasıl

Kaç gündüüüüür uykusuuuuz gözleriiiiiiiim
Geceleri uyumak yerine, sana uyuyooooruummmmmmmmmmm
Kaç bahardır aşktan mahruuuuummmm yüreğim
Kendimi sevmek yerine seni seviyorummmmm
Çok değil inan senin içinnnnn

[video=youtube;MWmQju8zHus]http://www.youtube.com/watch?v=MWmQju8zHus[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=MWmQju8zHus

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…