2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sizin sütlerin yanında benim sütüm cok mu az süt artırıcı bir şey kullanıyormusunuz? ben humananın still tea sini kullanıyorum sadece sabah içiyorum... Birde elle sağma aleti kullanıyorum elektrikli değil içimde birgün hep emecek umudu var diye elektrikli almadım. Bu yüzdende az geliyor olabilir mi?

Bnde cnm ya..hamilelik planladgmdan gittm sacima yakin bi renk boyatym ve hc svememdm bu halimi..yine bakir boyatmk istiyrm.bnde unuttm resmen.evt kadinz ve bakimli olmaliyz bde kndmizi iyi hssetmk bze moral verir.bn suan bu salmis halimi hc sevmiyrm aynaya bkmk istemiyrm.kilolar gdiyo hizla ayni hzla eskiye donmek gerek;-)

böyle tedavisi olan şeyler olsun yeter ki. hiç canını sıkma sen. benim oğlum 14 gün yoğunbakımda kaldı. elinin ayağının delinmedik yeri kalmadı. hepsi geçiyor merak etme. sen yine de başka doktorlara da danış tabi ama anestezi gerekiyorsa da korkma.

Süre tutamıyorum hızlı hızlı sağmaya çalışıyorum Kızım uyanacak kızım acıkacak yada birileri gelecek yarım kalacak diye... Süre tutmak iyimiş ama biz daha beceremedik

Cnm bnm durum dha farkli..memede cok sut olunca tutamiyo agzinq cok geliyo bogazina duruyo agliyo memeden kopar diye once fzlasini sagyorum snra emziriyrm..o uynmadn sagma isi snra emzrme cok zor oluyo..stoktaki sutleride gce veriyrm.ama gce bi kere sut sagmam gerekiyo doluyo asiri agriyo goguslerim ...gce acayip useniyorm sagmaya ama mecbur

maşallah aman çok olsun da az olmasın ben olsa sürekli sağmaya razıyım sütün az olması strese sokuyor insanı

Sen bu kadar uzun süre girmeyince sezeryan olduğun aklıma gelmişti. Normal olsa damlardı bu kız buraya diye düşünmüştüm. Geçmiş olsun canım benim. Allah Asucuğa uzun ömürler versin. Seninle ve babasıyla mutlu bir hayatı olsun. Öpüyorum seni ve minik zuzuyu. Neymiş o olaylar merak ediyorum :)

canım bencede en mantıklısı başka doktora da hatta doktorlara göstermek...böyle bir kararı tek doktorun dediğiyle vermemeniz çok mantıklı...içini ferah tut, Allahım oğluşuna yardım eder

Soruna gelince 3 saat sonra sağdım diyelim onu dolaba koyuyorum ikisi aynı ısıya gelince üst üste karıştırıyorum. Valla sut az olunca mecbur karıştırıyorum kalanlarında diyelim 10 cc 20 cc kaldı icmedi onlarida atmıyorum .
CANIM ben az sıvı tüketiyorum belki ondan az benimki bilmiyorumki ya da Yapi meselesi .

CANIM benim sut te seninki kadar. Ben diyelim 70 cc çıktı onu dolaba koyuyorum onun yerine 90 lik mama hazırlayıp veriyorum. Öyle parca parca ısıtmak zaman alıyor. Bide içerken sabırsız benimki beklemiyor. Ama mama ile sütü karıştırmıyorum .

Ben en son geçen hafta sağmıştım 10 cc çıkmıştı ikisinden
Kızım bugün 17 günlük
Sizden bu rakamları duyunca tekrar korkuyorum sağmaya 400 cc sağan arkadaşımızın bebeği kaç günlük
Gelecek haftalarda benden de tek sağışta 100 cc falan çıkacak mı
Bana imkansız gibi geliyo o kadar çıkması
Daha çok erken o yüzden mi
10 cc den 100 cc ye çıkar mı
Korkuyorum sağmaya çıkmayacak sütüm diye
Şimdi sadece emiyo emdikten sonra sakinleşip uyuyo
Aç kalsa uyumaz demi
1.5 saatte bir 40 dakika emiyo
Kaç cc emiyo çok merak ediyorum
Beslendiğinin ve sütün yettiğinin en önemli göstergesi günde 5-6 kez çiş yapmasıymış
Birde kakası top top ve minicikse ve kilo almıyosa o zaman aç kalıyo demekmiş
Mamayı kestim ama sütüm de yetiyo mu diye içim içimi yiyo
Bizimki 8 kez falan altını ıslatıyo
2-3 kez de kaka yapıyo
Kakası kıvamlı değil pek hafif sulu bazen yeşilimsi oluyo
15. Gününde doğum kilosunu da geçmişti
Endişelenmelimiyim bilmiuorum

canım hangi biberonu aldınız acaba bende avent ve Dr browns var ikisi de aynı içiyor

sorma cnm ya çok kurnazlar sanırım :)) sütün kaynağı sıvı cnm ben günde baya sıvı tüketiyorum özellikle su. Süt çayı, rezene çayı, su, maden suyu vb ne bulursam içiyorum. Bir de ben 2,5 aydır sağıyorum ondan arttı böyle hatta 40 ımdan sonra arttı ilk günler 20 30 cc çıkıyordu ağlıyordum

Canım sütleri karıştırmak için ısılarının aynı olması lazım. Dolaptaki soğuk süte yeni sağdığını ekleme onu da soğut öyle karıştır. Bi de mamaya süt eklenince bazı bebekler kabul etmiyormuş diye okumuştum ben hiç denemedim bilemeyeceğim.
cnm bol su tüket. Bi de elle sağma makineleri performansı düşük oluyor hatta elektrikliler arasında bile fark var. Misal ben erken doğum yapınca daha pompa falan almayı düşünmemiştim eşim koşturdu lansinoh marka aldı onla sağıyordum ama 15 dakka sağıp 10 dk mola tekrar 15 dakka sağ ancak 100 küsurlara ulaşıyordum sonra araştırıp medela mini elektrikli de aldım onun performansı daha iyi lansinohla yarım saatte sağdığım sütü bununla 15 dakkada çıkarıyorum. Zamanla artar sütün takma.

İlk zamanlar benim de öyleydi 20 30 ancak çıkıyordu 1 aylıkken 80 e yükseldi şimdi 2,5 aylığız 150 oldu. 8 saat deliksiz uyuyabilirsem ki çok nadir :) 300 civarı sağıyorum.sütü arttıran su, moral ve arayıp ta bulamadığımız şey yani uyku. Bi de bende rezene çayı etkili oldu bildiğin sallama poşet çay demleme bile değil

Ay ben paldır küldür dalıyorum konuya kızlar geçmişi okumaya yetişemiyorum ne zaman buraya gelsem Aren efendi viyaklıyor geçmişi okuyamıyorum... Üç gündür tahin pekmez yiyorum üstüne de bir bardak su içiyorum sağlam süt yapıyor bilgilerinize... Bizim gaz sorunumuz var hem bende hem de böcüğümde oluyor şimdilik masaj ve bol rezeneyle idare ediyoruz... Zinco damlayı deneyen var mı kızlar ben şimdiye kadar iki kez ikişer damla kullandım hem uyku yaptı bebeğimde hem de gazı çıkarmada etkili oldu ... Yazacağım bir sürü şey vardı da serseme döndüğüm için unuttum hepinizi çok özledim ama

yazmıştım açılmam var die nişanım geldi sümüksü kahverengi doktoru arsammı ama daha bişi yok ne yapmamlazım

Yalova'cımmmm bu nasıl şipşak bir doğumdur. Maşallah sana ve bebişine. Tebrik ederim arkadaşım

Sütün cok olması bile sorun:) Anne olmak zormuş ama çokta güzel. Benimde göğüs ucum yok gibi ağzına alıyor bir çekiyor göğüs çıkıyor sonra yine tutturuyorum yine çıkıyor. sinir oluyor itiyor tırmalıyor hanfendi emmiyor:) mecbur sağıyoruz.

Kilo almıyor mu bebeğin doymayınca sürekli sağa sola saldırmıyor mu? Doymuyorsa sürekli ağlar uyumaz galiba. Bu kaka çis olayı bebekten bebeğe değişirmiş. Birde senin sağmanla bebeğin emmesi bir olmuyor... Onlar daha güçlü çekerlermiş.Benimki emerse içim çekiliyor gibi oluyor ama pompayla öyle değil.Ama zilli emmiyor. Arkadaşım yazdıklarına bakılırsa herşeyi çok takıyorsun kafana biraz rahat ol canım kaka yapıyor çiş yapıyor diyorsun, kiloda alıyor uyuyorsa sorun yoktur:) sen sakin ol ki bebeğinde sakin olsun:)

Biz ilk nuk anti colic biberon aldık. Belki lazım olmaz diye öyle aldık.Bir mamayı bir saatte işkenceyle içiyordu. Sonra aventin natürel olan biberonunu aldık ve kızım doymak bilmez oldu:)
Olmazsa bizde elektrikli alalım kocacığım ne alacağını şaşırdı:) alıyoruz bu olmadı hadi başka:) bebeğin ne masrafı olacak derdi.Şuan para nereye gidiyor anlamıyorum diyor:)
Bende su ilk cok içiyordum şuan biraz azalttım...Beslenme uyuma sırayla oluyor artık... Uykuda yetmiyor yemekte:) gece eşimde yok akıllı akıllı uyusa bari.
Sütümü emmemesini ilk çok taktım.Ama artık takmıyorum.Kendi bilir diyorum mis gibi meme emmiyor :) süt olduğu sürece sağarım olmazsa mamayla beslenir. Her türlü büyüyorlar herşeyin hayırlısı.

Bu kadar gaz kaka uykusuzluk yorgunluk arasinda derdim birde catlaklar kizlar ya kipkirmizi duruyo orda sinirlerim bozuluyo her baktığımda..en azindan biraz hafiflemelerini saglayacak bi yol bilen varmıdır. ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…