- 18 Haziran 2013
- 374
- 44
- 48
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #51.041
evet canım çok zor oluyor bazen durmuyor yerinde sağma zamanlarım bile geçiyor bazen de koyuyorum ana kucağına ayağımla onu sallarken bir yandan car car sür sağıyorum. benim belli düzenli saatlerim yok açıkçası. ama 3 maksimum 3.5 saati geçirmiyorum arasında. 3 saatte bir sağınca 120-150 arası çıkıyor sıvı çok tüketmezsem hemen 120 110 a düşüyor sıvı tüketmişsem 150 sağıyorum. gece yatmadan önce sağıp sabaha kadar sağmazsam 8 saat falan 250 - 300 arası sağıyorum bir kere 330 u gördüm dünyalar benim olmuştu :)) ben süt olayında bir gün önden gidiyorum. misal dünküleri bugün içiyor şuan 300 cc süt var dünden.
benim sorunum benimki 2.5 aylık oldu hala 50 60 cc yi zor içiyor. bir seferde bitiremiyor. 40 ı içiyor misal yarım saat sonra gerisini bitiriyor. 2 saatte bir acıkıyor geceleri 3 saat. oy oy çok zor be canım sağ sağ keşke dayasa ağzını membahına da lıkır lıkır içse...
gögüslerini sağan anneler dakika tutuyormusunuz? kaç dakikada nekadar süt çıkıyor?
Bana doktor hamileliktede boyatabilirsin demişti ben boyatmadım ama artık dayanamıyorum bide yakınımda bir örnek olduğu için boyatan bende boyatma niyetlisiyim anmeyiz ama kadınız aynı zaman da dimi ama zaten unuttum o eski hallerimi bi dönüş yapmak lazım
Kızlar dil alti yapisikligi icin doktora goturdum bugun oglumu. Herkes islemin cok kolay oldugunu hemen kesilecegini ve 10 dk icnde iyilesecegini soylemisti. Oyle degilms ama.. doktor yatis yapilmasi gerektigini anestesi olmadan islem yapilamayacagini soyledi. Ben kabul etmedim.. simdi yatis yapilinca bir suru test icin kan alinacak, minicik ellerine damar yolu acilacak vs. Icim el vermedi. Bir baska doktora daha danismak istiyorum. Oda anestezi ile yapilmasi gerektigini soylerse mecbur yaptiracagiz. Simdilik beklemedeyiz. Cok canim sıkıldı boyle olunca
Süre tutamıyorum hızlı hızlı sağmaya çalışıyorum Kızım uyanacak kızım acıkacak yada birileri gelecek yarım kalacak diye... Süre tutmak iyimiş ama biz daha beceremedik
Cnm bnm durum dha farkli..memede cok sut olunca tutamiyo agzinq cok geliyo bogazina duruyo agliyo memeden kopar diye once fzlasini sagyorum snra emziriyrm..o uynmadn sagma isi snra emzrme cok zor oluyo..stoktaki sutleride gce veriyrm.ama gce bi kere sut sagmam gerekiyo doluyo asiri agriyo goguslerim ...gce acayip useniyorm sagmaya ama mecbur
Merhaba canlarım biraz geç oldu ama ben geldim. Tabisi minik kızım prensesim Asumla... Öncelikle doğum öncesi dualarınızla yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim hepinizi çok seviyorumKuzucuğum 28.08.2013 saat 14.29' da dünyaya gözlerini açtı. Bildiğiniz gözü açık doğdu bıcırık Doğumum sezaryen oldu. Normal doğumu çok isteyen ısrar eden biri olarak olaylı bir doğum geçirdim. Çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. Hepiniz gibi uykusuz gecelerle başbaşayız. Herşeye rağmen son sözüm şudur ki:
-İYİ Kİ YAPMIŞIM-
Resmen Aşığım (Nil Karaibrahimgil) - YouTube
Kızlar dil alti yapisikligi icin doktora goturdum bugun oglumu. Herkes islemin cok kolay oldugunu hemen kesilecegini ve 10 dk icnde iyilesecegini soylemisti. Oyle degilms ama.. doktor yatis yapilmasi gerektigini anestesi olmadan islem yapilamayacagini soyledi. Ben kabul etmedim.. simdi yatis yapilinca bir suru test icin kan alinacak, minicik ellerine damar yolu acilacak vs. Icim el vermedi. Bir baska doktora daha danismak istiyorum. Oda anestezi ile yapilmasi gerektigini soylerse mecbur yaptiracagiz. Simdilik beklemedeyiz. Cok canim sıkıldı boyle olunca
Bende sağıyorum. Benim zillide emmiyor:) bende 3 saatte bir sağmaya çalışıyorum.Gelen gidenden sağamadığım zamanlar oluyor. Gece uykum tatlı geliyor sağamıyorum ancak kızımla ilgilenebiliyorum. Benimde sütüm sabahları 110ml sonraki sağımlarda 80 70 oluyor. Örnegin 70ml geldiyse mama yapıyorum ustune 20 ml veya 30ml onu içiyor. 2 saate bir acıkıp 90ml mama içtigide oluyor. Cok mu obur diyorum acıktımı durmuyor.Oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor.
Benim kızda oyle cok hızlı çekiyor.
Sorum olacak sana canım biriktirdiğin sütle ilgili sütü sağdık 70ml dolaba koyduk 3 saat geçti yine sağdık diyelim bu sütü dolapta olanın üstüne ekliyormusun... Yada 70ml süt 2İ0ml mamayla karıştırılıp verilir mi ? benim kıza ben ayrı veriyorum ama beklemek işkence geliyor...70ml sütüm varsa onu içiyor dolapta varsa üstüne 20ml ısıtıp onuda veriyorum ama kızım sabırsızlanıyor.
Sizin sütlerin yanında benim sütüm cok mu azsüt artırıcı bir şey kullanıyormusunuz? ben humananın still tea sini kullanıyorum sadece sabah içiyorum... Birde elle sağma aleti kullanıyorum elektrikli değil içimde birgün hep emecek umudu var diye elektrikli almadım. Bu yüzdende az geliyor olabilir mi?
Bende sağıyorum. Benim zillide emmiyor:) bende 3 saatte bir sağmaya çalışıyorum.Gelen gidenden sağamadığım zamanlar oluyor. Gece uykum tatlı geliyor sağamıyorum ancak kızımla ilgilenebiliyorum. Benimde sütüm sabahları 110ml sonraki sağımlarda 80 70 oluyor. Örnegin 70ml geldiyse mama yapıyorum ustune 20 ml veya 30ml onu içiyor. 2 saate bir acıkıp 90ml mama içtigide oluyor. Cok mu obur diyorum acıktımı durmuyor.Oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor.
Sorum olacak sana canım biriktirdiğin sütle ilgili sütü sağdık 70ml dolaba koyduk 3 saat geçti yine sağdık diyelim bu sütü dolapta olanın üstüne ekliyormusun... Yada 70ml süt 20ml mamayla karıştırılıp verilir mi ? benim kıza ben ayrı veriyorum ama beklemek işkence geliyor...70ml sütüm varsa onu içiyor dolapta varsa üstüne 20ml ısıtıp onuda veriyorum ama kızım sabırsızlanıyor.
canım hangi biberonu aldınız acaba bende avent ve Dr browns var ikisi de aynı içiyorCanim benim kizda icerken sinir oluyor sacini basini yoluyordu..24gunluk 60ml iciyordu... uyuyup kaliyordu... baska biberon aldik... daha hizli icer oldu...90ml iciyor ve yorulmadan ... eski biberonu almiyor ve sacini basini yolmadan sakin iciyor...sende dene biberon degistir belki iyi gelir... kilo almasi normalse sorun yoktur...
sorma cnm ya çok kurnazlar sanırım :)) sütün kaynağı sıvı cnm ben günde baya sıvı tüketiyorum özellikle su. Süt çayı, rezene çayı, su, maden suyu vb ne bulursam içiyorum. Bir de ben 2,5 aydır sağıyorum ondan arttı böyle hatta 40 ımdan sonra arttı ilk günler 20 30 cc çıkıyordu ağlıyordumCANIM masallah sütun iyiymis nazar değmesin.
Bir ara benim oğlanda öyle yapıyordu azcik iciyor sonra acikiyordu dalga gecer gibi ama yarım saat sonra ben vermedim yoksa iyicene parmağında oynayacaktı beni.
CANIM beslerken ara verip gaz çıkartıp devam ediyoruz biz.
Birde ne yazikki bazı bebekler bizim şımarırlar gibi az ve sık yerlermiş.
Yani öyle 120 cc iceyim 4 saat uyuyayım yok. Bizim şansımızda bu modeller düştü napalim.
Ne kadar içeceğini paşalar kendisi belirlermiş.
CANIM cok İstahli değil demkki . Bizde eşimde bende as yeriz bu öbür kime çekti bilmem.
Hem sut az hem emmiyor hem obur. Hemde sik emıyor valla bu agustos bebekleri cok kurnaz gibime geliyor.
Cekecez mecbur .
Evine gelip sütlerini calabiliriz
Benimde en buyuk korkum eve hırsız gelirde oğlumun sütlerini çalar.
Ben az sıvı içen biriyim acaba ondan mı az cikio taktım simdi.
CANIM
Canım sütleri karıştırmak için ısılarının aynı olması lazım. Dolaptaki soğuk süte yeni sağdığını ekleme onu da soğut öyle karıştır. Bi de mamaya süt eklenince bazı bebekler kabul etmiyormuş diye okumuştum ben hiç denemedim bilemeyeceğim.Bende sağıyorum. Benim zillide emmiyor:) bende 3 saatte bir sağmaya çalışıyorum.Gelen gidenden sağamadığım zamanlar oluyor. Gece uykum tatlı geliyor sağamıyorum ancak kızımla ilgilenebiliyorum. Benimde sütüm sabahları 110ml sonraki sağımlarda 80 70 oluyor. Örnegin 70ml geldiyse mama yapıyorum ustune 20 ml veya 30ml onu içiyor. 2 saate bir acıkıp 90ml mama içtigide oluyor. Cok mu obur diyorum acıktımı durmuyor.Oyalamaya çalışıyorum ama olmuyor.
Sorum olacak sana canım biriktirdiğin sütle ilgili sütü sağdık 70ml dolaba koyduk 3 saat geçti yine sağdık diyelim bu sütü dolapta olanın üstüne ekliyormusun... Yada 70ml süt 20ml mamayla karıştırılıp verilir mi ? benim kıza ben ayrı veriyorum ama beklemek işkence geliyor...70ml sütüm varsa onu içiyor dolapta varsa üstüne 20ml ısıtıp onuda veriyorum ama kızım sabırsızlanıyor.
cnm bol su tüket. Bi de elle sağma makineleri performansı düşük oluyor hatta elektrikliler arasında bile fark var. Misal ben erken doğum yapınca daha pompa falan almayı düşünmemiştim eşim koşturdu lansinoh marka aldı onla sağıyordum ama 15 dakka sağıp 10 dk mola tekrar 15 dakka sağ ancak 100 küsurlara ulaşıyordum sonra araştırıp medela mini elektrikli de aldım onun performansı daha iyi lansinohla yarım saatte sağdığım sütü bununla 15 dakkada çıkarıyorum. Zamanla artar sütün takma.Sizin sütlerin yanında benim sütüm cok mu azsüt artırıcı bir şey kullanıyormusunuz? ben humananın still tea sini kullanıyorum sadece sabah içiyorum... Birde elle sağma aleti kullanıyorum elektrikli değil içimde birgün hep emecek umudu var diye elektrikli almadım. Bu yüzdende az geliyor olabilir mi?
Ben en son geçen hafta sağmıştım 10 cc çıkmıştı ikisinden
Kızım bugün 17 günlük
Sizden bu rakamları duyunca tekrar korkuyorum sağmaya 400 cc sağan arkadaşımızın bebeği kaç günlük
Gelecek haftalarda benden de tek sağışta 100 cc falan çıkacak mı
Bana imkansız gibi geliyo o kadar çıkması
Daha çok erken o yüzden mi
10 cc den 100 cc ye çıkar mı
Korkuyorum sağmaya çıkmayacak sütüm diye
Şimdi sadece emiyo emdikten sonra sakinleşip uyuyo
Aç kalsa uyumaz demi
1.5 saatte bir 40 dakika emiyo
Kaç cc emiyo çok merak ediyorum
Beslendiğinin ve sütün yettiğinin en önemli göstergesi günde 5-6 kez çiş yapmasıymış
Birde kakası top top ve minicikse ve kilo almıyosa o zaman aç kalıyo demekmiş
Mamayı kestim ama sütüm de yetiyo mu diye içim içimi yiyo
Bizimki 8 kez falan altını ıslatıyo
2-3 kez de kaka yapıyo
Kakası kıvamlı değil pek hafif sulu bazen yeşilimsi oluyo
15. Gününde doğum kilosunu da geçmişti
Endişelenmelimiyim bilmiuorum
maşallah aman çok olsun da az olmasın ben olsa sürekli sağmaya razıyım sütün az olması strese sokuyor insanı
slm ilacın adı nedir acaba aynı sorun benim kızımdada var gece uykusunu ailecek unuttuk yardımm ltfn((
Ben doğurdum kızlar,Allahıma binlerce kere şükürler olsun 2 eylül saat 20:47'de normal doğum yaptım.pembesümbülcüm canım benim inşallah darısı en kısa sürede başına olsun.bugün sormuştum ya size kasıklarımdaki sızı çatı muayenesinden mi diye?meğer sancıymış.başta düzensizdi ve hiç işkillenmemiştim,sonra baktım anormal bir durum var ve karnım sertleşip duruyor dakika tutayım mı acaba diye düşünürken bildiğiniz içimde bir balon patlama sesiyle suyunun gelmesi bir oldu.eşimi uyandırıp hemen hastaneye fırladık.ama size bişey söylüyeyim mi,bugün ahkam kesmiştim ya hastaneye arabayı kendim kullanarak giderim diye,nasıl bir sancı ki o mümkün değil.birden bu kadar olmaz diye düşünüyor insan ama çok şükür ben 7'de gittim hastaneye,20:47'de doğum oldu.hastaneye gittiğimde açıklık 2 cm idi,yarım saat sonra 8 cm oldu,yarım saat sonra da kızım doğdu.doğumda yanımda benim kurabiye takımı vardı ama hazırlıksız yakalandığımız için kurabiyeleriniz yoktu.sağolsunlar sancı odasında hep yanımdaydılar ve elimi sıkı sıkı tuttular.eşimde geldi sancı odasına ve çok kuvvetli durdu yanımda,o da çok güç verdi Allah razı olsun.ebenin gelip gidip kı.ıma kadar defalarca parmakladığını söylememe gerek yok heralde.sonra benim kurabiye timi ve kocamı sancı odasında bırakıp ben doğum odasına gittim.doktorum geldi ve ben söylediğimde makata doğru ıkın dedi.bir denedik yok,iki denedik yok ve ben artık çığlık atıp topuklamaya çalışıyorum.baktı doktorum ben ıkınmayı beceremez,ben çatalda o şeyimin dibinde konuşuyoruz sakin sakin.bana şunu söyledi,bak sana söz veriyorum sancın geldiğinde bu son ıkınman olacak ama bana yardım et,kalçanı çataldan kaldırma ve makata doğru güçlüce ıkın.o sırada ebru ebe'de minicik bişey zaten ve kalçamı kaldırmıyayım diye benim tepemde karnıma bastırıyor.ben vazgeçtim diyorum,doğuramıycam diyorum dinleyen yok.sonra bir foş sesi ve ters duran bir balık.Allahım nasıl bir rahatlık,hele plasentanın çıkışından sonra,ben çatalda belden aşağısı çıplak eşim yanımda,doktorum altta dikiş atıyor.ne ara kesti anlamadım ama yine binlerce kere şükür toplam 1,5 saat ve 2 dikişle kızımlayım.minicik bir hanımefendi,benim gibi 170 cm boy 65 kilo milletin at gibi dediği cinsten bir kadının böyle minicik hanım hanım kızı olsun,olacak şey mi?şu an bidaha doğurmam diyorum ve çok şükür çok iyiyîm.sütümde geldi,kız da emiyor.şu an hastanedeyiz ve Melis Işık uyanmadan haber vereyim istedim.yarın gelen giden olur eve çıkınca,böyle yazışmam diye havadisleri yazayım istedim.yalnızca şunu söyleyebilirim ki herkesin Allah bir avazda kurtarsın demelerini öyle iyi anlıyorum ki!!!!sezeryan olan bir kadın var karşı odada,maşallah gayet iyi,odamın önünden geçerken gazınıda çıkarıverdi birbirimize bakarken,karşılıklı mutlu olduk.benimde çişimi yapmam çok kıymetliymiş ve hemen hemşireye haber vermeliymişim.ben de o osurmadan çişimi yaptığımı söyleyip gelmiştim,kızcağız utanmasın diye bende ona çişimi yaptığımı söyledim ve karşılıklı birbirimizi tebrik ettik.bende durum bu canlar.çooooook içten söylüyorum,pembesümbülcüm aklımda sen ve sana verdiğim söz vardı ama inan bana insan kanal değiştirirken sancılanıp suyu gelebiliyor.o kadar anlık yaşıyoruz işte.senîn için dua ettim,ben ayağımı sürüdüm hadi gel arkamdan.hepiniz kardeşim ve canımsınız,hepinizi tanımadan çok seviyorum.engin bilgilerinizi takipte ve aranızdayım tekrar.öpüyorum hepinizi
Cnm bnm durum dha farkli..memede cok sut olunca tutamiyo agzinq cok geliyo bogazina duruyo agliyo memeden kopar diye once fzlasini sagyorum snra emziriyrm..o uynmadn sagma isi snra emzrme cok zor oluyo..stoktaki sutleride gce veriyrm.ama gce bi kere sut sagmam gerekiyo doluyo asiri agriyo goguslerim ...gce acayip useniyorm sagmaya ama mecbur
Ben en son geçen hafta sağmıştım 10 cc çıkmıştı ikisinden
Kızım bugün 17 günlük
Sizden bu rakamları duyunca tekrar korkuyorum sağmaya 400 cc sağan arkadaşımızın bebeği kaç günlük
Gelecek haftalarda benden de tek sağışta 100 cc falan çıkacak mı
Bana imkansız gibi geliyo o kadar çıkması
Daha çok erken o yüzden mi
10 cc den 100 cc ye çıkar mı
Korkuyorum sağmaya çıkmayacak sütüm diye
Şimdi sadece emiyo emdikten sonra sakinleşip uyuyo
Aç kalsa uyumaz demi
1.5 saatte bir 40 dakika emiyo
Kaç cc emiyo çok merak ediyorum
Beslendiğinin ve sütün yettiğinin en önemli göstergesi günde 5-6 kez çiş yapmasıymış
Birde kakası top top ve minicikse ve kilo almıyosa o zaman aç kalıyo demekmiş
Mamayı kestim ama sütüm de yetiyo mu diye içim içimi yiyo
Bizimki 8 kez falan altını ıslatıyo
2-3 kez de kaka yapıyo
Kakası kıvamlı değil pek hafif sulu bazen yeşilimsi oluyo
15. Gününde doğum kilosunu da geçmişti
Endişelenmelimiyim bilmiuorum
canım hangi biberonu aldınız acaba bende avent ve Dr browns var ikisi de aynı içiyor
sorma cnm ya çok kurnazlar sanırım :)) sütün kaynağı sıvı cnm ben günde baya sıvı tüketiyorum özellikle su. Süt çayı, rezene çayı, su, maden suyu vb ne bulursam içiyorum. Bir de ben 2,5 aydır sağıyorum ondan arttı böyle hatta 40 ımdan sonra arttı ilk günler 20 30 cc çıkıyordu ağlıyordum
Canım sütleri karıştırmak için ısılarının aynı olması lazım. Dolaptaki soğuk süte yeni sağdığını ekleme onu da soğut öyle karıştır. Bi de mamaya süt eklenince bazı bebekler kabul etmiyormuş diye okumuştum ben hiç denemedim bilemeyeceğim.
cnm bol su tüket. Bi de elle sağma makineleri performansı düşük oluyor hatta elektrikliler arasında bile fark var. Misal ben erken doğum yapınca daha pompa falan almayı düşünmemiştim eşim koşturdu lansinoh marka aldı onla sağıyordum ama 15 dakka sağıp 10 dk mola tekrar 15 dakka sağ ancak 100 küsurlara ulaşıyordum sonra araştırıp medela mini elektrikli de aldım onun performansı daha iyi lansinohla yarım saatte sağdığım sütü bununla 15 dakkada çıkarıyorum. Zamanla artar sütün takma.
İlk zamanlar benim de öyleydi 20 30 ancak çıkıyordu 1 aylıkken 80 e yükseldi şimdi 2,5 aylığız 150 oldu. 8 saat deliksiz uyuyabilirsem ki çok nadir :) 300 civarı sağıyorum.sütü arttıran su, moral ve arayıp ta bulamadığımız şey yani uyku. Bi de bende rezene çayı etkili oldu bildiğin sallama poşet çay demleme bile değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?