- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #5.161
merhaba göbüşleri bebişlerle dolu tatlı anneler...hast.den geldıkten sonra baslıyorum okumaya,oku oku bıtmıyoo...artık yarıya boldum..masllahh bugun bayagıı bı muhabbet donmuss...:)allah muhabbetımızı artırsın,bebışlerınızı bızden ayırmasın...kızlar benım bı gunum bı gunumu tutmuyorr..hastanede ıyı guzel dınlenerek gecıyorda,eve gelınce ne yapacagımı,ne yıyecegımı bılemıyorumm...cubuk kraker gormek ıstemıyorumm artıkk.mıdem bulanıyooo ara ara...mesela sımdı..aksam eve gelınce mis gıbı tarhana corbası ıctımm..sımdı karnım yıne kazınıyoo.zaten halımde yokk,yemek yapmaya...esım benden sonra gelıyoo eve.oda cok yorgun oluyooo..ancak ev ıslerıne yardımcı olabılıyoo..sagolsun yemege sorun cıkarmazda...evde yemek yoksa dısarı cıkalım der...ama canım onu da ıstemıyoo..sızın ne guzel annelerınız yanınızda...ozenmedım,kıskanmadım desem yalan olur...gobusumde daha 8+2 olammaıza ragmen sısmeye basladıı.bende lıcralı kotumu gıyıyorum.ama dugmesnı acıyorumm..:))sızler bu donemı benım gıbı sıkıla sıkıla mı gecırıyorsunuz..sureklı bı bıtkınlık,sureklı bı varr..offff..ne zaman gelecek guzel gunler...bıde ben bebegımı erken ogrendım..henuz 3.5 haftalıktııı..erken ogrendıgmden dolayıda sankı 6 aydan berı hamıleymısım gıbı gelıyooo...ama hala 8+2yım...dua edın kızlarr,ne olurr...
çok çok güzel yazmışsın. teşekkür ederim kendi adıma, motive oldumKızlar bence doğum ne şekilde olursa olsun önemli olan o an sizinle ilgilenen kişiler. Yani hastane çok önemli, doktor, hemşire, ebe, anestezisyen vs. kim varsa işte. onların tutumu ve size ne kadar yardımcı olacakları çok önemli. bu saatlerce doğuramayan ablamın 3. doğumunda çok riskli durumu vardı, hayati tehlikesi vardı. Ankarada Gazi Üni. Hastanesinde doğum yapmıştı. epilepsi hastasıydı ve hamileliğini 4. ayında öğrenmişti ve artık çok geçti. bebk için zihinsel ve bedensel özürlü dediler, sen bu doğumu yapamazsın, ameliyat masasından kalkamazsın dediler ablama. Ama ablam Allahtan gelene razıyım dedi, ne olacaksa olsun, ne yapsam sonucu değiştiremem, ecel birgün gelecek nasıl olsa. bebeğimden vazgeçemem dedi. Doktor bile ablamın cesaretine hayret etmiş ve takdir etmiş elimden geleni yapacağım demiş o zaman. Doğum öncesi ve sonrası hastane seferber olmuştu. Ablam hep der, başka bir doktor olsaydı biz yaşayaazdık diye :) bu da başka zor ama sonucu güzel bir yaşanmışlık. şimdi yeğenim de ablamda çok iyi herhangi bir özürü falan da yoktu doğduğunda.
Çok uzattım ama bazı şeylerinde inançla ilgili olduğuna inanıyorum. İyiyi ve güzeli düşünmek lazım hep. Karamsarlıağa kapılmamak gerek. Ben kötü hissettiğim zamanlarda hemen dikkatimi dağıtacak birşey bulup o düşünceden uzaklaştırıyorum kendimi ve ardından herşey güzel olacak diye motive etmeye çalışıyorum kendimi. yada ablamı arıyorum o beni motive ediyor. sizde öyle yapın. Tedbiri elden bırakmayalım ama iyi düşünelim, iyi şeyler olsun :)
nasıl giyiyorsun taytı maths? :26:ben uzun tuniklerle tayt giyiyorum okul da :)) sende giy
geçmiş olsun kedicikSelam herkeseeee
Ben bugün ilk defa çıkardım berbat birşey bunu hergün yaşayanlara allah sabırlar versin... Bütün günüm dizlerimde resmen derman olmadan geçti eve kendimi zor attım. Öyle bi uyumuşum ki anca kalktım bu saatte
Bi de nezle eşlik ediyor bu halsizliğe, perişan oldum. (Belki de nezlenin etkisi bu kadar yorgunluk, çıkarma filan...) Burnum resmen durmadan akan bir musluk. Silmekten resmen tahriş ettim çok acıyor.
Çok dert yandım kusura bakmayın.
Keşke yarın kontrol olsa, moral olurdu... Özledim vallahi. 1 hafta daha beklicez mecburen...
2li test yaptıracak arkadaşlardan detayları merakla bekliyorum haydi bakalım :)))))
Kızlar bence doğum ne şekilde olursa olsun önemli olan o an sizinle ilgilenen kişiler. Yani hastane çok önemli, doktor, hemşire, ebe, anestezisyen vs. kim varsa işte. onların tutumu ve size ne kadar yardımcı olacakları çok önemli. bu saatlerce doğuramayan ablamın 3. doğumunda çok riskli durumu vardı, hayati tehlikesi vardı. Ankarada Gazi Üni. Hastanesinde doğum yapmıştı. epilepsi hastasıydı ve hamileliğini 4. ayında öğrenmişti ve artık çok geçti. bebk için zihinsel ve bedensel özürlü dediler, sen bu doğumu yapamazsın, ameliyat masasından kalkamazsın dediler ablama. Ama ablam Allahtan gelene razıyım dedi, ne olacaksa olsun, ne yapsam sonucu değiştiremem, ecel birgün gelecek nasıl olsa. bebeğimden vazgeçemem dedi. Doktor bile ablamın cesaretine hayret etmiş ve takdir etmiş elimden geleni yapacağım demiş o zaman. Doğum öncesi ve sonrası hastane seferber olmuştu. Ablam hep der, başka bir doktor olsaydı biz yaşayaazdık diye :) bu da başka zor ama sonucu güzel bir yaşanmışlık. şimdi yeğenim de ablamda çok iyi herhangi bir özürü falan da yoktu doğduğunda.
Çok uzattım ama bazı şeylerinde inançla ilgili olduğuna inanıyorum. İyiyi ve güzeli düşünmek lazım hep. Karamsarlıağa kapılmamak gerek. Ben kötü hissettiğim zamanlarda hemen dikkatimi dağıtacak birşey bulup o düşünceden uzaklaştırıyorum kendimi ve ardından herşey güzel olacak diye motive etmeye çalışıyorum kendimi. yada ablamı arıyorum o beni motive ediyor. sizde öyle yapın. Tedbiri elden bırakmayalım ama iyi düşünelim, iyi şeyler olsun :)
çok çok güzel yazmışsın. teşekkür ederim kendi adıma, motive oldum
nasıl giyiyorsun taytı maths? :26:
bi kombin de bana yap da ben de giyeyim. çok sıkı değil bizim okul da, müdür de... sıkıntı olmaz ama ben uzun boyumla çok da dikkat çekmeyeyim diye dikkatli giyiniyorum hep. ay ne rahat ederim taytla yaa, önlüğü de geçirince zaten daha da kapatır orayı burayı... :81:
geçmiş olsun kediciken kısa zamanda toparlarsın kendini inşallah
Zorunluluk Olmadan Sezeryan Düşünen Hamilelere Hitaben: Şimdi kızlar sezeryan iyi falan diyorsunuz ama pek o kadar da rahat değil.Çünkü ben de sezeryan oldum. Güle oynaya gittim, zırıl zırıl çıktım.Ameliyathaneye giderken bir odaya alıyorlar ve orada idrar sondası takıyorlar.Resmen takarken cayır cayır yanıyor idrar yolların.Sonra belden 3-4 yerden iğne(kuyruk sokumunun ortalama 1 karış üstünden yapılıyor ve de derine) Hatta Dr. bana eğer kıprdarsan sinire gelir felç olabilirsin demişti.Resmen robot gibi dondum korkumdanSonrasında da isteğim üzerine uyku iğnesiyle uyutuldum.Uyandığımda hiç ağrım sızım yoktu ama ameliyattan yarım saat sonra tam ameliyat yerimin üzerine kum çuvalı koydular hemşireler.Sanırım kanama ve pıhtılaşma olmaması içinmiş.3 saat kaldı tabi anestezinin etkisi de geçmişti bu arada.Sadece serum takılıydı.Resmen karnımın pıt pıt attığını hissediyordum.Ama onu çekince bir nebze rahatladım.Sonrasında yürüttükleri ilk gün zorlanıyorsun ve de sonda 1-2 gün kalıyor çünkü tuvalete gidemiyorsun.Şahsen Dr. bize hasta bezi aldırmıştı.Çünkü sezeryanda suyun kanın normal doğumdaki kadar hızlı bitmiyor.İlk 3 gün çok meşakatli.Sonra yavaş yavaş eski haline dönüyorsun.Ve de ilk gün bebeğimi yan yatar vaziyette emzirdim.Bebek her ağladığında eyvah! diyordum.Ağlamasın diye dua ediyordum.Çünkü ilk gün eziyet gibi.Yani tavsiyem çok zorunlu olmadıkça normal doğumdan vazgeçmeyin.Ömür boyu sezeryanın sıkıntısını çekmektense 2-3 saat dayanın yavrunuz için.Hem normal doğumla doğan bebekler doğumda annenin doğum kanalında bulunan bir antikor mu ne varmış onu aldıkları için daha sağlıklı oluyormuş.Hem de sütünüz normal doğumda daha çabuk gelir:)))
canım cok korkulcak bı durum degıldır bol su ıc L yazan degerın dusuk H yazanda sınırın az ustunde dr danısman ıyı olur
ikili test haftamızda yaklaşıyor arkadaşlar..ben yaptırmayı düşünmüyorum yaprıracak olanlar varmı?? ya da bnm gibi yaptırmayı düşünmeyenler?
Kesinlikle katiliyorum, ben hamile kalmadan iki ay once acik yumurtalik kisti ameliyati oldum. Eger hamile kalirsam ve mecbur olmazsam sezaryen asla istemiyirum diye ciktim o surecten. Sezaryenin dogum sonrasindaki acilarina katlanabiliyorsaniz normal doguma da katlanirsiniz kizlar. İki gun hastanede kaldim, hic yuruyemicem sandim. Eve ciktigimda acilardan uyuyamiyor butun gece agliyordum, normalde boyle bir tip degilim. O halde nasil bebegimi alirdim kucagima, nasil emzirirdim bilemiyorum...
gunaydınlar göbüşlülerrrr... :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?