- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.201
mrb güzel anneler,
hamilelikte olduğu gibi sık sık girip muhabbet edemiyoruz artık. hazır bebişten fırsat bulmuşken birşey sorucam.
24 temmuzda sezeryanla doğum yaptım. neredeyse 2 ay oldu. kanamam sadece 7 gün sürmüştü. ancak hala sarı bir akıntı devam ediyor. günlük pedi kirletecek kadar. bu normal mi acaba? eşimle henüz siftah etmedik bu yüzden :) bekletip duruyorum adamı. bir de dikiş izim hala pembe, normal rengine dönmedi. bu da normal mi?
not: bazen annelik nasıl bir duyguymuş diye sorsalar, bir bebeğin ağlaması karşısında kendini çaresiz ve yapayalnız hissetmektir, onunla birlikte ağlamaktır diyesim geliyorve gece emzirdikten sonra onun uykusunda kendi kendine gülümsediğini gördüğünde kendini de gülümserken yakalaman, onu yatağına yatırdıktan sonra bütün o yorgunluğa ve uykusuzluğuna rağmen içinin sonsuz bir huzurla dolmasıdır... Allah yardımcımız olsun..
aa bende 24 temmuzda doğum yaptım sezeryan ile :) erken geldi gerçi benim kız :) suyum bitmişti 35 haftalıktı mecbur aldı doktor.
benimde kanama çok az sürdü akıntım yoktu ama şimdilerde bazı gün oluyor sarı bir akıntı doktora gittiğimde kanaman varmı demişti 40 da gittim yk dedim ilişkiye girebilirsiniz dedi girdik. o zamanlar bişi yoktu şimdi arasıra oluyor benimde dikiş izim hala pembe o hemen geçmiyormuş ben burada bir arkadaş dermatix si diye krem söylemişti ondan kullanıyorum sabah akşam dikişe sürüyorum rengini açıyormuş yani izimiz belli olmuyormuş :)
Not: Amin canım aynen dediğin gibi :) hiç çaresiz kalıp ağlamadım onun susturmak için türlü şeyler denedim durdum birinde durmasa birinde durdu şimdi herkes kucağa alıştırdın dese de umursamıyorum o ağlarken nasıl almayayım.
Fıstıklar emzirme ödeneği ile ilgili sgk yazısını buldum.
dilekçe ve doğum raporuyla sgkya başvurmak lazımmış
Ziraat bankasından alabilmek için bu işlemleri yaptınız mı yoksa hastane falan mı bildirim yapmış da bankadan hemencik alıverdiniz bi anlatsanız :)))
güle güle büyüt cnm bebeğini. aslında ilişkiyi ertelememin sebebi hamile kalmaktan çok korkuyorum, akıntıyı bahane ediyorum. doğum sonrası zor toparlandım farklı problemler yaşadım. 4-5 ay içinde tekrar hamile kalanları duydukça tırsıyorum. ailelerden uzaktayız, yardımcı olacak kimse yok. dikişler iyileşmeden tekrar bir hamilelik ve sonuçta 2 bebek. hap kullanamıyoruz, iğne yaptırmadım nette memnun olmayan çok kişi okudum. spiral taktıramam (alt tarafla ilgili biraz takıntılıyım, bu yüzden gönüllü sezeryan yaptırdım), prezervatif bikaç kere denemiştik ilk evlendiğimizde becerip kullanamamıştık. zaten çok güvenilir değil o da. tek bir yöntem kalıyor geriye çekme ona da korunma yöntemi denemez çok riskli, ki 6-7 aydır ilişki olmadığı düşünüldüğünde içeri kaçırma riski çok yüksek. offff offffffffff!!!
Amin canımız hepimiz güle güle büyütelim bebeklerimizi. bende çok korkuyorum sezeryandan sonra en az 3 sene sonra bebek yapmak lazım 2 senede anca iç dikişler kendini toparlıyormuş öyle dediler. benim teyze kızı ilk çocuğunu doğurdu sezeryan ile hop 2. ye hamile kaldı 10 ay sonra da onu doğurdu aralarında 10 ay çocukların ve doktoru profesördü eşide doktor :) anneyi zor kurtardık demiş. yani bayağı riskli hemen hamile kalmak.
ben hap ile korunuyorum doktorum hap verdi iğneye bende güvenemedim birde bu haplar iğneler hep bizim hormonları bozuyor. hap kullanıyorum emzirirken kullanılabiliyormuş araştırdım birçok kişide bunu kullanıyor hapın adı cerazette :) doktoruna gitmedin mi o ne dedi korunma yöntemleri için benim ki açık açık söyledi valla erkek doktorum çok memnunum 32 haftada ona başladım 35 de doğurdum suyum azaldığında filan hep sürekli kontrol altında tuttu beni sağolsun. bana dedi emel nasıl korunacaksınız dedi dedim eşim korunacak dedi ben sana söylim korunma yöntemlerini peki dedim iğne spriral prezervatif ve geri çekilme dedi geri çekilmeye güvenme dedi :) hap kullanabiliyor muyum dedim evet dedi zararsız bir hap var dedi bu hapı verdi.
bana sağlık ocağından hap kullanamazsın demişlerdi, nette bir ilaç bulmuştum ama türkiyede yok diye okumuştum. sonra biri topikte yazmıştı not etmiştim c'le başlıyodu ama kaybettim sanırım. sana ne verdi doktorun. hapın da yan etkileri çok ben daha önce 1 sene kullandım, memnun değildim (kuruluk yapıyordu-ağrılı ilişki oluyor) ama herhafta uzun yol yapmak zorundaydım eğitim için. hamile kalmamam gerekiyordu. hapın ismini yazarsan doktora danışıp seve seve kullanırım. çünkü benim kullanabileceğim en güvenilir yöntem olduğunu düşünüyorum.
Kızlar sezeryan olup kalan göbek için neler yapıyorsunuz mekik çekebilir miyiz yani ne zaman mekik çekebiliriz doktoruna soran var mı ?
mrb güzel anneler,
hamilelikte olduğu gibi sık sık girip muhabbet edemiyoruz artık. hazır bebişten fırsat bulmuşken birşey sorucam.
24 temmuzda sezeryanla doğum yaptım. neredeyse 2 ay oldu. kanamam sadece 7 gün sürmüştü. ancak hala sarı bir akıntı devam ediyor. günlük pedi kirletecek kadar. bu normal mi acaba? eşimle henüz siftah etmedik bu yüzden :) bekletip duruyorum adamı. bir de dikiş izim hala pembe, normal rengine dönmedi. bu da normal mi?
not: bazen annelik nasıl bir duyguymuş diye sorsalar, bir bebeğin ağlaması karşısında kendini çaresiz ve yapayalnız hissetmektir, onunla birlikte ağlamaktır diyesim geliyorve gece emzirdikten sonra onun uykusunda kendi kendine gülümsediğini gördüğünde kendini de gülümserken yakalaman, onu yatağına yatırdıktan sonra bütün o yorgunluğa ve uykusuzluğuna rağmen içinin sonsuz bir huzurla dolmasıdır... Allah yardımcımız olsun..
aa bende 24 temmuzda doğum yaptım sezeryan ile :) erken geldi gerçi benim kız :) suyum bitmişti 35 haftalıktı mecbur aldı doktor.
benimde kanama çok az sürdü akıntım yoktu ama şimdilerde bazı gün oluyor sarı bir akıntı doktora gittiğimde kanaman varmı demişti 40 da gittim yk dedim ilişkiye girebilirsiniz dedi girdik. o zamanlar bişi yoktu şimdi arasıra oluyor benimde dikiş izim hala pembe o hemen geçmiyormuş ben burada bir arkadaş dermatix si diye krem söylemişti ondan kullanıyorum sabah akşam dikişe sürüyorum rengini açıyormuş yani izimiz belli olmuyormuş :)
Not: Amin canım aynen dediğin gibi :) hiç çaresiz kalıp ağlamadım onun susturmak için türlü şeyler denedim durdum birinde durmasa birinde durdu şimdi herkes kucağa alıştırdın dese de umursamıyorum o ağlarken nasıl almayayım.
Benim de suyum bitti 36.haftada mecbur sezaryen oldum senin gibi :)
Benim de oyle çoğu zaman...cok iyi anliyorun anliyorum bazen tuvalete gidecek durumum olmuyo hele de aksamlari saolsun esref saati geldimi bi huzursuzluk ag lama kucaktan inmeme..napcagimi bilemiyorum
uzuuuuun bir aradan sonra nihayet girebildim kızlar ama hepinizi çok özledim buralar eskisi kadar hareketli değil sanırım bebişler yoruyor bizi. okuyabildiğim kadar okudum hepimizin değişik sorunları dertleri olmuş rabbim bebeklerimizi bize bizleri onlara bağışlasın. bizimde bebiş 43 günlük oldu nihayet böyle bir sevgi yok dünyada Allahım iyi ki vermiş bu sıpaları bize.
benim size sormak istediğim birşey var kızlar bebeğim iki gündür sürekli her emzirmede kusuyor midesinde durmuyor hiç süt üşüttü mü ne oldu anlamadım. amasyayada daha yeni geldim 12 gün oluyor ama bebekten dolayı daha hiç çıkamadım doktora götürsem mi ne yapsam bilemedim çok üzgünüm ama
su gibi mi kusuyor sütü yoksa peynirimsi mi ?
su gibi kusuyor sonra hiç emmemiş gibi meme arıyor her emdiği sütü çıkarıyor birde balgam var
balgam konusunu bilmiyorum ama çok emince mide hazmedemiyor ve su gibi sütü yeniden çıkarıyor. bazende peynirimsi kusması ise mide hazmediyor ama o yine aranıyor ve emince kusuyor yani fazlasını kusması.
yinede bir doktora götür canım istersen balgamdan dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?