- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.241
bebeğim 42 günlük 3510 gr doğdu şu an da 4250 gr. Anne sütü ile besliyorum. Emziğe alıştı emzik değilde susturucu demek daha doğru galiba. Emzirmek en az 20 dk mı olmalı nerde 10 dk olsa oh dicem. Çocuk aç olsa huzursuz olur herhalde diyorlar ama bizimki cin gibi. Günde en az 5-6 bezde değiştiriyor kabızlık durumu da yok. Ben mi çok şey istiyorum. Ama doya doya emsin istiyorum. Sinirlerim çok bozuluyor ağlıyorum. Bu işin bir bileni yok mu ya şunu şunu yapın dicek birileri((
Canım üzüldüm ama 10 gün sonra 300 grdan fazla alacak bak göreceksin. hurma işe yaramış bak demekki benim göğüslerim eskisi kadar sertleşmiyor bebeğim saat başı emiyor. gece bir tek 2 saatte bir yada 1,5 saatte bir emiyor.
kızlar ben taze balık yerken midem bulanıyor dardanel ton yiyorum 3 günde bir filan zararı olur mu ? önceden yiyordum hamile iken bir kere yedim kustum o zamandan beri tiksiniyorum balıktan. dardanel tonuda yeşilliklerle yiyorum
Saolasın emelcim
İnşallah bu ay 1 kilo alırsa hatta inşallah bu akyi 400. Gr lık açığı kapatırsa çok seviicem
Doktor zorlamadı mama için istersen kullan dedi
Bence normal almış kilosunu dedi
O bi de son 2 haftada aldığı kiloya odaklandı bir ay olarak hesplamadı
Bakalım yakında Türkiye'ye gelebilirsem sizin gibi süt yapıcı gıdalara odaklanırım
O zaman sütüm daha da artar ve daha iyi kilo alır
Bi de yapı meselesi sanırım
Baba da anne de zayıf
Ben hamilelikte 25 kilo aldım doğumda 15 kilo gitti
6 kilo da bu ay gitmiş
Kilo tutmuyor maalesef hayatımda ilk kez hamileyken kilo alabilmiştim
Onda da abartıp kilonun dibine vurmuştum ne güzel kilo alıyorum diye
Eski kiloma dönmek istemiyorum aşırı zayıf gözüküyorum 47 kiloyla
Bari 50 de kalsam daha fazla vermesem
Hergün yarım kilo hurma yemeye devam edersem vermem herhalde
valla naturel alkol yazıyor kutuda onunla günde 1 kere yumuşak peçeteye döktüm onunla önce üstünü sonra etrafını sildim hafif hareketlerle ama. sarmadım hiç bezini bile bağlarken altından bağladım göbek dışarıda kaldı.
Kizlar bebegim 23 gunluk ve ben 80 gr mama veriyorum surekli araniyo elini agzina aliyo acaba azmi 80 siz ne kadar veriyodunnuz acill cevap verirseniz sevinirim
Tamam canım ben doğumdan sonra yapılanı saymadım :) o yapıldı ya nasıl olsa :)
hepatit , karma aşı, ve verem aşısı var. ebe banada dedi ateş yapar dedi fitil alırsın verirsin dedi ama ben kararsız kaldım fitil mi şurup mu ? bazı kişiler şurup veriyormuş.
aybikecim bebeğinin birşeyi çıkmamasına sevindim inşallah birşey çıkmaz kardiyoloji de de:)
Buarada duruselcim allah kolaylık versin :) benim kayınvalidem de alt katımda oturuyor gün içinde bir kere geliyor o da görümcemin 2,5 yaşında kızı var o istiyor o yüzden geliyor. görümcem öğretmen kayınvalidem onun kızına bakıyor. Bizimkilerde bazı şeyler söylüyor ama ben bildiğimi yapıyorum :)çocuk benim ben yetiştireceğim evet bilmediğim şeyler var ama öğreneceğim :)
güle güle büyüt cnm bebeğini. aslında ilişkiyi ertelememin sebebi hamile kalmaktan çok korkuyorum, akıntıyı bahane ediyorum. doğum sonrası zor toparlandım farklı problemler yaşadım. 4-5 ay içinde tekrar hamile kalanları duydukça tırsıyorum. ailelerden uzaktayız, yardımcı olacak kimse yok. dikişler iyileşmeden tekrar bir hamilelik ve sonuçta 2 bebek. hap kullanamıyoruz, iğne yaptırmadım nette memnun olmayan çok kişi okudum. spiral taktıramam (alt tarafla ilgili biraz takıntılıyım, bu yüzden gönüllü sezeryan yaptırdım), prezervatif bikaç kere denemiştik ilk evlendiğimizde becerip kullanamamıştık. zaten çok güvenilir değil o da. tek bir yöntem kalıyor geriye çekme ona da korunma yöntemi denemez çok riskli, ki 6-7 aydır ilişki olmadığı düşünüldüğünde içeri kaçırma riski çok yüksek. offff offffffffff!!!
Trt de yayınlanan programa göre normal doğum yapanlar 3 ay sonra, sezaryen olanlar 6 ay sonra spora başlayabilirmiş.
6 ay mıozamana kadar bekleyecek mi bu göbek
Kizlar neden cevap yamadiginizi anlamis degilim sizin bebekleriniz benimkinden buyuk sadece bilgi almakistedim
Dün doktora gittik aylık kontrolümüze bugün 32. Günümüz az moralimiz bozuk
Benim minnoş 3900 civarı olmuş doğum kilosunun üzerine sadece 600 gr almış doğduğundan beri
Ben 1 kilo alır diye bekliyordum
Bu 600 gr mın 460 gr mını son 2 haftada almış
Doktor sorun yok dedi zaten 600 gr ile 1.5 kilo arası almasınormal 1 kilo alması ise en normali dedi
Son 2 haftada 460 aldıysa bu bir ayda 1 kilo yapar dedi
İstersen günde 1 kez 90 cc mama verebilirsin dedi
Bilmiyorum arkadaşlar ya mama vermiycem
Bu ay yine her iki haftada 450 gr alsa ayda 1 kilo yapıyo
İlk ay kiloyu en alt sınırda almış olduk napalım
Birde aradaki 5 günü saymıyorum çünkü memeye alıştırcam diye aç kaldı yavrum o 5 gün
O zamanda alamadıysa 600 gr alması normal demi
Bu arada burda süt artırmak için bulabildiğim tek şey hurma
Türkiye'deki gibi ne malt içecekleri ne lactamiller hiç bi şey yok
Ben de dün sinirimden oturdum yarım kilo hurma yedim üstüne de tüm gün 4 litre su içtim
Bu sabah her iki göğsü de emzirince çok geldi sanırım kusmaktan üstünü başını batırdı
Abarttım sanırım
Zaten saat başı taş gibi oluyo bugün göğüsler
İnşallah hurma işe yaramıştır
10 gün sonra tekrar tartılcaz 300 gr alırsa bu süreçte devam edicem emzirmeye
Allah emzirmek isteyen herkesin yardımcısı olsun
Annem bizi hep emzirmiş 2 yaşımızda zorla kesmiş
Umarım benim minnoş da emer 2 yaşına kadar
son dediğin yöntemin hiçbir işe yaramadığının ispatı şu an kucağımda meme emiyor
Kizlar bebegim 23 gunluk ve ben 80 gr mama veriyorum surekli araniyo elini agzina aliyo acaba azmi 80 siz ne kadar veriyodunnuz acill cevap verirseniz sevinirim
ben mama vermiyorum ama bebişlerimiz sürekli aranıyorlar ki bu da normalmiş tok olsa bile emme refleksinden ötürü aranırlarmış. aç olsa ağlar huysuzlanır ,ayrıca kilo alımına bakarak da anlayabilirsin yetip yetmediğini. biz evde normal baskülle ölçüyoruz kilosunu önce ben çıkıyorum kendi kilomu ölçüyorum sonra kucağımda bebekle çıkıyorum basküle ve iki kilo arasındaki fark ile bebişin kilosu çıkıyor ortaya ki şimdiye kadar sağlık ocağı ve hastanelerdeki ölçümle şaşmadı kilosu yani doğru çıkıyor sen de deneyebilirsin bunu böylece kilosundan yetip yetmediğini anlayabilirsin canım
bzde de eşi korunur, süte güvenmeyin korumaz aman ha...
bzm yeşil kaka bgn tahlile gtti, 15-20 lökosit yazıyo, dr. zimaks şurup vermş inş. fayda eder..
bebek arabası alanlar öneride bulunabilir mi bana, karasız kaldım 200-350 arası makul bişi istiyorum
Benim bebeğim 25 gunluk aynen surekli araniyo cok cok elini emio duruyi gunde iki kere 100lik mama takvuyesi yapiyorum sutumu yetistiremiyorum...Kizlar bebegim 23 gunluk ve ben 80 gr mama veriyorum surekli araniyo elini agzina aliyo acaba azmi 80 siz ne kadar veriyodunnuz acill cevap verirseniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?