- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.161
Canım hamilelikte takibini yapan sağlık ocağı yapıyor girişini hamileliğimin sonunda Vakıfbank'tan kart geldi 120 tl yüklüyor devlet o karta ve anlaşmalı market listesi veriyor sana en yakın markete gidip bu kartla süt alabiliyorsun sadece istediğin marka sür alabiliyorsun hatta ben aldım önce 60 tl yüklendi onu aldım 24 kutu süt aldım bi kırk tl yüklendi onu daha almadım bunlar bitsin alacağım
böyle birşeyden bahsetmedi hiç sağlık ocağı sorayım yarın bakalım
acaba bu her ilde uygulanıyor mu?
Bilmiyorum canım ama bana gelen msjlara baktım şimdi senin yazını okuyunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yazıyormuş bizim belediyenin bi uygulaması mı yoksa her ilde oluyormu bilemedim
Evet özelde çalışıyorum canım. Doğum ödeneği değil bu. Ayrıca emzirme ödeneği de alınıyormuş. Doğum öncesi 120 gün sigorta priminin yatması yeterli almak için.
Doğumdan ne kadar önce olması gerekiyor ben hamileliğimde çalışmadım ama öncesinde çalışıyordum
bende sadece Kocaeli'nde verildiğini öğrendim :)
Demekki biz şanslıymışız
Doğumdan önce 4 ay yani 120 gün olması lazım canım eğer eşinin sigortası varsa yine alırsın tek şart doğumdan önce 120 gün ödenmiş olması senin içinde eşininki içinde geçerli tek şart bu ?
senin olmayabilir eşinin var ise yine alırsın:)
Evet şanslısınız :)
Sütlaç yemeğe bekleriz :))
Arkadaşlar bebekleriniz ne kadar sürede bir emmek istiyorlar? Benimki sürekli emmek istiyor. Bugün sabah 9 da uyandı. sadece 2-4 arası uyudu başka da uyumadı. Arada 15 er Dakika'dan günde toplam 1 saat kucağımda dolandırdım. kalan saatlerde sürekli emmek istedi. Mama vermek istemedim. İsyan etmek istemiyorum ama Bir butun olduk. ne dus alabildim ne dogru durust yemek yıyebıldım. Emzik gibi de kullanmıyor ciddi emiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Meme vermezsem kıyameti koparıyor
Benim de oyle çoğu zaman...cok iyi anliyorun anliyorum bazen tuvalete gidecek durumum olmuyo hele de aksamlari saolsun esref saati geldimi bi huzursuzluk ag lama kucaktan inmeme..napcagimi bilemiyorumArkadaşlar bebekleriniz ne kadar sürede bir emmek istiyorlar? Benimki sürekli emmek istiyor. Bugün sabah 9 da uyandı. sadece 2-4 arası uyudu başka da uyumadı. Arada 15 er Dakika'dan günde toplam 1 saat kucağımda dolandırdım. kalan saatlerde sürekli emmek istedi. Mama vermek istemedim. İsyan etmek istemiyorum ama Bir butun olduk. ne dus alabildim ne dogru durust yemek yıyebıldım. Emzik gibi de kullanmıyor ciddi emiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Meme vermezsem kıyameti koparıyor
bnmde 28. gün açık kahve sarı gbi akıntı geliyo 40 gün sürermş kesin. sonrada adet görecekmişiz.
Aybike77 aşınız nasıldı cnm zor oldu mu?
canım hepatitin ikincisi oluyormuş bu ay, dün olduk...hiç zor değil merak etme..olduktan sonra 2 dakka ağladı okadar. ama önümüzdeki ayın aşıları sıkıntılıymış. ateş ve ağrı yapabilir dedi doktor
Arkadaşlar bebekleriniz ne kadar sürede bir emmek istiyorlar? Benimki sürekli emmek istiyor. Bugün sabah 9 da uyandı. sadece 2-4 arası uyudu başka da uyumadı. Arada 15 er Dakika'dan günde toplam 1 saat kucağımda dolandırdım. kalan saatlerde sürekli emmek istedi. Mama vermek istemedim. İsyan etmek istemiyorum ama Bir butun olduk. ne dus alabildim ne dogru durust yemek yıyebıldım. Emzik gibi de kullanmıyor ciddi emiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Meme vermezsem kıyameti koparıyor
aybikecim 2 aylıkmı oldunuz verem aşısıda yapılıyor 2. ay bizim yapılacak 24 de hepatit 2. 27.de verem yapılacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?