2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kaç kilo ve kaç cm doğdu bebeğin şuan kaç kilo gelişimi nasıl sadece anne sütü ile mi besliyorsun?

6 aydan sonra başlayınca kalmaz dimi bu göbek :)

3000 gr 50 cm doğdu canım. Sarılıktan dolayı kilo kaybı oldu en son 2750 ye düşmüştü doktor mama takviyesi gerekiyor dedi bizde günde 2-3 kere mama vermeye başladık biraz toparlanınca sadece geceleri 1 kere veriyordum. Şimdi sadece anne sütü alıyor ilk ay 3900 olmuştu kilosu şimdi maşallah oğluma 4800 olmuş ayın 1inde aylık kontrol var. Bizim de kusma problemi var malesef her emmeden sonra kusuyor 1-2 kere ağzında meme varken kustu doktor kilo alımı normal yine de takip edelim dedi. Öyle fışkırarak kusmuyor bazen peynir gibi bazen süt gibi. En son 12 de emdi onun üstüne en az 3 kez kustu

Aynen canım inşallah göbek gider neyseki kış geliyor en azından kıyafetlerden belli olmaz :))

Dün doktora gittik aylık kontrolümüze bugün 32. Günümüz az moralimiz bozuk
Benim minnoş 3900 civarı olmuş doğum kilosunun üzerine sadece 600 gr almış doğduğundan beri
Ben 1 kilo alır diye bekliyordum
Bu 600 gr mın 460 gr mını son 2 haftada almış
Doktor sorun yok dedi zaten 600 gr ile 1.5 kilo arası almasınormal 1 kilo alması ise en normali dedi
Son 2 haftada 460 aldıysa bu bir ayda 1 kilo yapar dedi
İstersen günde 1 kez 90 cc mama verebilirsin dedi

Bilmiyorum arkadaşlar ya mama vermiycem
Bu ay yine her iki haftada 450 gr alsa ayda 1 kilo yapıyo
İlk ay kiloyu en alt sınırda almış olduk napalım
Birde aradaki 5 günü saymıyorum çünkü memeye alıştırcam diye aç kaldı yavrum o 5 gün
O zamanda alamadıysa 600 gr alması normal demi

Bu arada burda süt artırmak için bulabildiğim tek şey hurma
Türkiye'deki gibi ne malt içecekleri ne lactamiller hiç bi şey yok
Ben de dün sinirimden oturdum yarım kilo hurma yedim üstüne de tüm gün 4 litre su içtim
Bu sabah her iki göğsü de emzirince çok geldi sanırım kusmaktan üstünü başını batırdı
Abarttım sanırım
Zaten saat başı taş gibi oluyo bugün göğüsler
İnşallah hurma işe yaramıştır
10 gün sonra tekrar tartılcaz 300 gr alırsa bu süreçte devam edicem emzirmeye
Allah emzirmek isteyen herkesin yardımcısı olsun
Annem bizi hep emzirmiş 2 yaşımızda zorla kesmiş
Umarım benim minnoş da emer 2 yaşına kadar

kızlar bu doğum parası maaşa yatmıyor mu ayrıca gidip gişeden mi alınacak ben anlamadım süt parasını ilk kez duydum sayenizde teşekkürler..

Canım az önce benimki de hem kendi üstünü hem benimüstümü batırana kadar süt kustu
Genelde kesmik kesmik kusardı ilk kez süt kustu
Hem de çok rahat 150 cclik süt kadardı içim yandı sütüme
Üşüttümü ben mi zorla emzirdim o yüzden mi oldu anlamadım
Hiç ağlamadı çok şükür şimdi yarım saat daha emzirdim gazını da çıkardım da uyuyo

maşallah bebeğine canım. benim bebeğim 2 hafta kilo almamış 2400 gr 42 cm doğdu şimdi 4300 24 de 2 aylık olacağız çok şükür kilo alımı iyi ben hiç mama veremedim doktorumuz ver dedi ama yemedi kustu 3 tane mama denedik üçünüde kustu. sadece anne sütü alıyor. 1 ay 1kg almıştı bu ayın dolmasına daha var ama salı götürdüm sağlık ocağına 4300 olmuş maşallah subanallah. bakalım 24 de belli olacak kaç gr aldığı.

yazın napıcaz :) benim hiç göbeğim yoktu ayrıca hala 72 de kaldım gram gitmiyor :) 82 ile doğuma girmiştim. ama 72 den veremiyorum hiç.

kızlar bu doğum parası maaşa yatmıyor mu ayrıca gidip gişeden mi alınacak ben anlamadım süt parasını ilk kez duydum sayenizde teşekkürler..

Canım doğum parası maaşa yatmıyor gidip bankadan alıyorsun raporun bitince. Sen özelde mi çalışıyorsun. Süt parasıda bir kerelik 95 tl alıyoruz bunun içinde bir dilekçe dolduruyorsun ve doğum kağıdı ile sgk ya başvuruyorsun ben öyle yaptım ama henüz almadım bugün sgk ile görüşeceğim aradım 3,5 da ara dediler bakalım.

kızlar selamm nasılsınız bakalım benim cimcime uyuyo şimdi bi gireyim dedim annelik ne kadar zormuş dimi ...cok yorgunum ama cok da mutluyum aynı zamanda..bu arada kızlar biz 15 günlük olduk hala göbeğimiz düşmedi kötü bişey yoktur dimi inş

Canım üzüldüm ama 10 gün sonra 300 grdan fazla alacak bak göreceksin. hurma işe yaramış bak demekki benim göğüslerim eskisi kadar sertleşmiyor bebeğim saat başı emiyor. gece bir tek 2 saatte bir yada 1,5 saatte bir emiyor.

kızlar ben taze balık yerken midem bulanıyor dardanel ton yiyorum 3 günde bir filan zararı olur mu ? önceden yiyordum hamile iken bir kere yedim kustum o zamandan beri tiksiniyorum balıktan. dardanel tonuda yeşilliklerle yiyorum

Aynen canım benim de üstümü batırıyor. bu kusma olayı canımı çok sıkıyor. Kilo alımı çok şükür normal ama sütüm mü yağlı ağır mı geliyor reflüsü mü var bir sürü şey düşünüyorum bu kusmalar ne zaman biter acaba öylr uzun uzun da emmiyor sık sık ve az emiyor yine de kusuyor

Maşallah bebişe kilo alımı iyiymiş canım.

Valla bilmiyorum bende bide 7.aydan sonra çatlak oluştu şimdi göbek gidince iyice belirginleşecek. Göbekten daha çok canımı sıkıyor

bzde de eşi korunur, süte güvenmeyin korumaz aman ha...

bzm yeşil kaka bgn tahlile gtti, 15-20 lökosit yazıyo, dr. zimaks şurup vermş inş. fayda eder..

bebek arabası alanlar öneride bulunabilir mi bana, karasız kaldım 200-350 arası makul bişi istiyorum

Hamileyken benim de midem bulanmıştı ondan sonra balık yemedim hiç. Doktora sormuştum taze balık yiyemiyorum ton balığı yesem olur mu diye çok tavsiye etmedi yemesen daha iyi olur dedi konserve olduğu için ama haftada 1 kere yesen zararı da olmaz dedi.

bebeğim 42 günlük 3510 gr doğdu şu an da 4250 gr. Anne sütü ile besliyorum. Emziğe alıştı emzik değilde susturucu demek daha doğru galiba. Emzirmek en az 20 dk mı olmalı nerde 10 dk olsa oh dicem. Çocuk aç olsa huzursuz olur herhalde diyorlar ama bizimki cin gibi. Günde en az 5-6 bezde değiştiriyor kabızlık durumu da yok. Ben mi çok şey istiyorum. Ama doya doya emsin istiyorum. Sinirlerim çok bozuluyor ağlıyorum. Bu işin bir bileni yok mu ya şunu şunu yapın dicek birileri ((

Maşallah bebişe kilo alımı iyiymiş canım.

Valla bilmiyorum bende bide 7.aydan sonra çatlak oluştu şimdi göbek gidince iyice belirginleşecek. Göbekten daha çok canımı sıkıyor

Çok şükür canım iyi kilo alımı.

bende çok şükür çatlak filan yok sadece göbeğim kaldı ve kilom uzun zamandır hiç gitmiyor ilk günler çabucak verdim :) pantolonlarım olmuyor gittim 1 tane aldım başka almadım yaza kadar veririm inşallah. göbek ve basen eridimi tamamdır benim :)

hamile iken birşey kullanmadın mı? ben avonun gebeler için kremi vardı son 2 ay kullandım ama benim iç karnım genişmiş doktor öyle demişti. ama sanki şimdi basenlerimde çatlaklar olacakmış gibi hissediyorum kırmızı kırmızı damarlar var :)

hım o zaman hafta bir yiyeyim teşekkür ederim canım bilgi için :)

bizim 9.gün düşmüştü. Doktora sordun mu ?

dokuz günlükken doktora gttk sıkıntı yok 10 gün sonra kontrole gelin dedi..sen nasıl yaptın bakımını? biz hep sardık şimdi netten bakıyorum sarmaya gerek yok dye yazıyo.bize hastaneden babusol dye bi alkol verdiler içinden de ıslak mendile benzer bezler çıktı onlarla sardık heralde ondan oldu..nette yazana göre

Kizlar bebegim 23 gunluk ve ben 80 gr mama veriyorum surekli araniyo elini agzina aliyo acaba azmi 80 siz ne kadar veriyodunnuz acill cevap verirseniz sevinirim

valla naturel alkol yazıyor kutuda onunla günde 1 kere yumuşak peçeteye döktüm onunla önce üstünü sonra etrafını sildim hafif hareketlerle ama. sarmadım hiç bezini bile bağlarken altından bağladım göbek dışarıda kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…