2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aybikecim bu pamukçuk nasıl bi şey
Dilinin üstünde beyazlık şeklinde mi
Yoksa ağzının içlerinde de var mı
Bizimde dilimizin üstü beyaz olmuş
Üstelik poposunkda da çok minicik bir kızarıklık oluştu
Bu pamukçuk mu
Dilini katbonatlı suyla silmeyi denedim ama çok dipte ta boğazına sokmam gerekiyor çöpü
Kıyamadım kusacak gibi oldu
Poposu için 2 tane krem verdi doktor
Ağzına bi şey demedi
Dünden beridir pamukla siliyorm popoyu o kremide kullanmadım gecti sanki
Karadut şurubu da burda yok tabi

2 saatte bir emzirmek demek ne demek arkadaşlar
Emzirme işlemine saat 12 de başladım diyeim 40 dakika emdi saat 12.40
Bir dahaki emzirmem saat 2 demi başlamalı
Yoksa bir önceki emzirmemin bitiş saatinden 2 saat sonramı
Yani 2.40 damı
Gündüzleri saat başı emiyo zaten saat falan tutmuyorum ne zamn isterse
Ama geceleri ben uyandırıp emziriyorum
O nedenle bu saat ayarlaması önemli beim için özellikle şu 10 gün 300 gr aldırmaya çalışacağım çok önemli o yüzden

Ben gece de gündüzde saat başı emziriyorum yani şöyle gündüz 12de emdimi 1e kadar uyuyor yada ayağımda sallıyorum uyuyorsa bekliyorum biraz 1.10 gece filan uyanıyor zaten emziriyorum yine.
gece de aynen böyle yapıyorum zaten gece 12 de emip yatıyor 2 de kendi kalkıyor emmek için sonra 3,5 da kalkıyor ve sonrasında hep saat başı kalkıyor 4.5-5,5 vs gibi.

göğsüm yumuşadı deyip mama vermedim emzirdim yinede çünkü o emdikçe süt geliyor yumuşakda olsa göğsüm emzirdim.

bizimde göbeğimiz 7. gün düşmüştü ama akıntı gibi bişeyler oldu. batikon ile bakım yapmama rağmen. dr ye götürdük akıntı devam edince. granülom olmuş dedi dr. gümüş nitratlı çubukla yaktı göbek deliğini. ama can acıtan bi yakma değil. antibiyotikli bi krem verdi. geçmezse 3 gün sonra gelin dedi, geçmedi tekrar gitiik tekrar yaktı, bi üç gün sonra tekrar yaktı. toplamda 3 defa 3 gün arayla yaktı. ve sonunda düzeldik. dikkat edin derim, göbek deliği etrafında hafifde olsa bi kızarıklık falan olmasın, bakımını da özenle yapın. banyo sonrası iyi kurulayın göbüşü. biz gibi dr ye taşınmayın...

İcerdeki sertlikleri kastetti zaten sanirim gecmeside 2,5-3 ayi buluyor ondan sonra mekik filan cekebilirmisiz.

ben bitiş saatini baz alıyorum..diyelim 12 de başladım emzirmeye 1 saat emdiği oluyo,1 de bittiyse bir daha 3 te emziriyorum

benim de yumuşadı çok ama emziriyorum hala...süt var ama azaldı...doymadığını düşündüğümde mama takviyesi yapıyorum 30-40-50 cc duruma göre...bazen de bende süt olmuyor hiç o zaman mecbur mama veriyorum 60-80-90 cc

çok yıprandım hamilelik boyu yaşadıklarım ve hala durmayan ishal ağızlar yüzünden ! sütüm de azalmaya başladı işte...artı kurdeşen döküyorum heryerim deli gibi kaşınıyor,bacaklarım kalçalarım kıpkırmızı kabardı...cuma cildiyeye gidicem..geçen acile gittik iğne yaptılar alerji için o an iyi geldi ama sonra yine aynı...

bir de dünden beri ameliyat yerim acıyor pazartesi kırkımız çıkıyo gayet iyiydim bi sorun yoktu iyileşmişti ama şimdi sanki yaram yeni gibi acımaya başladı...kendimi çok kötü hissediyorum...

valla en güzel menü :) bende kızartma yapacağım kabak,patlıcan biber filan kızartıcam birde köfte yapmıştım onu çıkardım yanınada ayran yoğurt vs. kız uyursa tabi :)

Mercimek corbasiyla, domates soslu kofte yaptim. Sende kizartmalarin uzerine kofteleri dizip sarimsali domates sosu dokebilirsin. Anaam agzim sulandi:))

Valla canım biliyorum bu dediğimi yapman çok zor ama bebeğin için yapmak zorundasın kimseyi duyma takma inan üzülünce ve stresten süt azalıyor kesiliyor.
İnşallah birşey çıkmaz kaşıntılarında da.

Kakasini yapamiyo 2gundr ..doktor 48 sa kaka ypmzsa kabizdr demisti..zeytinyagini smdi denedm kizlr saolun tavsiyeler icn
Anladım canım benim kızım en fazla 1 gün yapamamıştı sonraki gün yaptı çok şükür :)

Mercimek corbasiyla, domates soslu kofte yaptim. Sende kizartmalarin uzerine kofteleri dizip sarimsali domates sosu dokebilirsin. Anaam agzim sulandi:))
aynen öyle yapacağım canım mercimek çorbası yapacaktım ama evde mercimek kalmamış almayı unutmuşum halbuki geçen gün gittik markete :) birde liste yapmıştım :)

canım aynen anlattığın şey pamukçuk bizimde dilin üstünde başlamıştı, boğazın gerisine doğru gittiğinde artık yayılmış oluyormuş ve popodaki kızarıklık ondan karbonatlı su yüzeysel olarak temziliyormuş ama tamamen kurutmak için mantar ilacı kullanmak gerekiyor, tabi hangi ilaç olacağını mutlaka doktorunun söylemesi lazım...aman memeni de ihmal etme, muhtemelen bulaşmıştır ve memen yara ise büyük ihtimal ondan. benimki ondan olmuş. dün doktor poposu için trosyd verdi, ağzı ve memem için mikostatin

sağol canım uzun uzun açıklamışsın burdaki herkese faydalı olacaktır bu yazdıkların..
bizde sab sipmlex kullanıyoruz günde 3 kez 8 damla
ondan önce colinox kullanıyorduk 15 gün hiç bir faydasını görmeyince sab simplexe geçtik

masaja gelince ben yapmaya korkuyorum biraz ya incitirsem diye ama artık yapıcam
diğer verilen kimyon zeytinyağı gibi şeyler bebeğe zarar vermez değil mi ?
gündüz uyumama konusuna gelince bizimkli ne gece ne gündüz düzenli uyumuyor hep kuş uykusu bu gece mesela 1.30 da kalktı 6 da yattı tüm gece uyanıktı sürekli ağladı

Selam bacılar :)

Biz bugün tam 3 aylık olduk maşallah. Gaz sancılarımız bitti çok şükür artık hiç ağlamadan kendi çıkarıyor :) ama kilo alımımız yavaş ona üzülüyorum 4,6 kg bugün ölçülen. Doktor normal diyor ama sanki herşeye normal diyor bu toktorlar :)))

Kedicik videoları izledim Allah razı olsun çok faydalı oldu özellikle de şu eh eh eh kısmı :)) yedikten sonra garklattım mı iş bitti sanıyordum meğerse heran olabiliyormuş.

Rotavirüs aşısını soranlar olmuş biz olduk 3 aylıkken oluyor ilk dozu 140 tl fiyatı bizim hastanede. Sanırım 100 tl den başlıyormuş bir hemşire arkadaş demişti.

Çok öptüm herkesi selamlarrrrrr

Merhaba kizlar,

Bizim 4 hafta kontrolumuzde bebege agizdan K vitamini verildi, 5. Gunden itibaren de D vitamini almina basladik. Sizde vitamin takviyeleri ne durumda?

Merhaba kizlar,

Bizim 4 hafta kontrolumuzde bebege agizdan K vitamini verildi, 5. Gunden itibaren de D vitamini almina basladik. Sizde vitamin takviyeleri ne durumda?

bize K vitamini verilmedi. D vitamini verdiler onu veriyorum günde bir kere 3 damla 15. günden sonra verildi o da :)

Son düzenleme:

merhaba canım benım!bızde dun gıtık doktora pamukcuk ve pısık ıcın...doktor pamukcuk ıcın mıkosttatın verdı..benım memem ıcınde trosyd verdıı.poposu ıcınde trosyd ve fucıcort verdı..bugun popasu ıyılestı sukur..agzı da duzeldıı...senın doktor memene sur dıyemı verdı mıkosttaoını..nasıl uyuguluyorsun o bolgeyee...

Öğretmen canım çok geçmiş olsun inşallah virüs değildir.

Kızlar rota virüs aşısını yaptıran var mı ? ya da yaptıracak olan ?

Bn yaptırıcam 2 doz 140 tl ablam yaptırdı yeğenime daha yeni Ordan biliyorum 2 doz 300 lira ediyor bide rota virüsü benim bildiğim yiyeceklerden geçen bir virüs üşütme yada insandan bulaşan bir virüs değil

Kızlar kusmadan yana bizde dertliyiz hatta bu yüzden rejime girdik doktor emzirmeyi azalt dedi bu sefer de kilo alımı düştü burda ve nette okuyorum kilo alımı iyiyse kusma sıkıntı değil deniyo... Doktor devam ederse ilaç başlarız Dio memeyi azalttım hem sütüm azaldı hem çocuğun kilo alımı azaldı hemde kusma bitmedi oturdum ağladım bugün hastanede nasıl bakacağımı şaşırdım çocuğa sünnet için çocuk cerrahınada gittik o da usgde bi bakalım dedi bakarken radyalog bu çocuk aç mide boş dedi onada ayrı üzüldüm doktorumuzu değiştircem başka bi doktordan fikir alıcam ne zor iş ya ben bu kadar metanetsiz değildim bu çocukla böyle oldum bide ayak üstü telefon dolandırıcıları dadandı hastanedeyken oğlumda çok huysuzdu yorgunluktan bayıldı nerdeyse nasıl uyuyo emmek bile istemiyor lohusalık bitmek üzere ama benim duygusallık hala tavan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…