- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.281
canım ben o kabızla bir hafta uğraştım çözümü bulacağım diye...öncelikle bizde sorun benim yediklerim değilmiş, mama takviyesi veriyordum eczacım mamayı ölçüsünden az koy suya dedi...günde 4-5 kere zeytinyağı verdim 3-4 damla şeklinde. bide poposuna zeytinyağı sürdüm. hem pişiğe karşı koruyor hemde kakasını yaparken yardımcı oluyor. ama sen yediklerine de dikkat et tabi. sen kabızsan sütten bebeği de etkilermiş
2 saatte bir emzirmek demek ne demek arkadaşlar
Emzirme işlemine saat 12 de başladım diyeim 40 dakika emdi saat 12.40
Bir dahaki emzirmem saat 2 demi başlamalı
Yoksa bir önceki emzirmemin bitiş saatinden 2 saat sonramı
Yani 2.40 damı
Gündüzleri saat başı emiyo zaten saat falan tutmuyorum ne zamn isterse
Ama geceleri ben uyandırıp emziriyorum
O nedenle bu saat ayarlaması önemli beim için özellikle şu 10 gün 300 gr aldırmaya çalışacağım çok önemli o yüzden
kızlar selamm nasılsınız bakalım benim cimcime uyuyo şimdi bi gireyim dedim annelik ne kadar zormuş dimi ...cok yorgunum ama cok da mutluyum aynı zamanda..bu arada kızlar biz 15 günlük olduk hala göbeğimiz düşmedikötü bişey yoktur dimi inş
ya kızlar akşama ne yemek yapacaksınız?
en basitinden patetes yemeği, tarhana çorbası, yoğurt, yapabilirsem bide salata.... son zamanların en güzel menüsü:)
ben haftaya salı 2 aylık olacağım dikişlerimde sertlik yok yani dışarıdan dokununca ama içerde sertlik var sanki :) yürüyüş yapıyoruz bazen eşim ile ama akşam iş dönüşü oluyor bazende gün içinde kızımla dışarı çıkıyoruz ama ben mekik yarım mekik filan çekebilir miyiz onu merak ediyorum. teşekkür ederim cevabın için :)
2 saatte bir emzirmek demek ne demek arkadaşlar
Emzirme işlemine saat 12 de başladım diyeim 40 dakika emdi saat 12.40
Bir dahaki emzirmem saat 2 demi başlamalı
Yoksa bir önceki emzirmemin bitiş saatinden 2 saat sonramı
Yani 2.40 damı
Gündüzleri saat başı emiyo zaten saat falan tutmuyorum ne zamn isterse
Ama geceleri ben uyandırıp emziriyorum
O nedenle bu saat ayarlaması önemli beim için özellikle şu 10 gün 300 gr aldırmaya çalışacağım çok önemli o yüzden
Ben gece de gündüzde saat başı emziriyorum yani şöyle gündüz 12de emdimi 1e kadar uyuyor yada ayağımda sallıyorum uyuyorsa bekliyorum biraz 1.10 gece filan uyanıyor zaten emziriyorum yine.
gece de aynen böyle yapıyorum zaten gece 12 de emip yatıyor 2 de kendi kalkıyor emmek için sonra 3,5 da kalkıyor ve sonrasında hep saat başı kalkıyor 4.5-5,5 vs gibi.
göğsüm yumuşadı deyip mama vermedim emzirdim yinede çünkü o emdikçe süt geliyor yumuşakda olsa göğsüm emzirdim.
nasıl anladın kabız olduğunu ?
valla en güzel menü :) bende kızartma yapacağım kabak,patlıcan biber filan kızartıcam birde köfte yapmıştım onu çıkardım yanınada ayran yoğurt vs. kız uyursa tabi :)
ben bitiş saatini baz alıyorum..diyelim 12 de başladım emzirmeye 1 saat emdiği oluyo,1 de bittiyse bir daha 3 te emziriyorum
benim de yumuşadı çok ama emziriyorum hala...süt var ama azaldı...doymadığını düşündüğümde mama takviyesi yapıyorum 30-40-50 cc duruma göre...bazen de bende süt olmuyor hiç o zaman mecbur mama veriyorum 60-80-90 cc
çok yıprandım hamilelik boyu yaşadıklarım ve hala durmayan ishal ağızlar yüzünden ! sütüm de azalmaya başladı işte...artı kurdeşen döküyorum heryerim deli gibi kaşınıyor,bacaklarım kalçalarım kıpkırmızı kabardı...cuma cildiyeye gidicem..geçen acile gittik iğne yaptılar alerji için o an iyi geldi ama sonra yine aynı...
bir de dünden beri ameliyat yerim acıyor pazartesi kırkımız çıkıyo gayet iyiydim bi sorun yoktu iyileşmişti ama şimdi sanki yaram yeni gibi acımaya başladı...kendimi çok kötü hissediyorum...
Anladım canım benim kızım en fazla 1 gün yapamamıştı sonraki gün yaptı çok şükür :)Kakasini yapamiyo 2gundr ..doktor 48 sa kaka ypmzsa kabizdr demisti..zeytinyagini smdi denedm kizlr saolun tavsiyeler icn
aynen öyle yapacağım canım mercimek çorbası yapacaktım ama evde mercimek kalmamış almayı unutmuşum halbuki geçen gün gittik markete :) birde liste yapmıştım :)Mercimek corbasiyla, domates soslu kofte yaptim. Sende kizartmalarin uzerine kofteleri dizip sarimsali domates sosu dokebilirsin. Anaam agzim sulandi:))
Aybikecim bu pamukçuk nasıl bi şey
Dilinin üstünde beyazlık şeklinde mi
Yoksa ağzının içlerinde de var mı
Bizimde dilimizin üstü beyaz olmuş
Üstelik poposunkda da çok minicik bir kızarıklık oluştu
Bu pamukçuk mu
Dilini katbonatlı suyla silmeyi denedim ama çok dipte ta boğazına sokmam gerekiyor çöpü
Kıyamadım kusacak gibi oldu
Poposu için 2 tane krem verdi doktor
Ağzına bi şey demedi
Dünden beridir pamukla siliyorm popoyu o kremide kullanmadım gecti sanki
Karadut şurubu da burda yok tabi
Canım gaz için yaptıklarımı yazayım belki sende de işe yarar
Sab simplex gaz ilacı kullanıyorum günde 3 kez 5 damla
Günde 15 dakika ılık su içinde poposunu suya sokarak bekletiyorum
Her sabah bir çimdik kimyona anne sütünü katarak içiriyorum
Gaz sancısının başladığını anladığımda hemen yatırıp üzerini açıp karnına zeytinyağıyla masaj yapıp ayaklarını karnına 4 kez itip çekiyorum kocaman pırtlar yapıyo ve rahatlıyo
Bu masajı günde 5-6 kez yapıyorum her seferinde çok güzel gazını çıkartıyo
Altını değiştirirken bacaklarını yukarıda birleştirip poposuna zeytinyağıyla masaj yapıyorum yine çok güzel pırtlar yapıyo
Ayak altına ve karnına acı elma yağı sürüyorum günde 5-6 kez
Doktorumuz Anason tohumunu çayı ver dedi sma o işe yaramadı kustu her içtikten sonra
Günde bi kez çay kaşığının ucuyla zeytinyağı veriyorum sonrasında hemen emziriyorum
Her emzirme sonrası iki çay kaşığı su veriyorum
Şu an ağlaması çok azaldı bebeğimin çok şükür yani eskiden günün yarısını ağlayarak geçiriyorsa şimdi toplamda tüm gün yarım saat ağlamıyo bile
Bizim sorunumuz gündüzleri uyumuyo
Sürekli pışpışlanmak istiyo
Uytup yatağına bıraktığım an 10 dakika içinde ağlıyo
Kucağıma aldığımda hemen susup uyuyor
Sanırım kucak çocuğu oldu benim minnoş
Merhaba kizlar,
Bizim 4 hafta kontrolumuzde bebege agizdan K vitamini verildi, 5. Gunden itibaren de D vitamini almina basladik. Sizde vitamin takviyeleri ne durumda?
canım aynen anlattığın şey pamukçukbizimde dilin üstünde başlamıştı, boğazın gerisine doğru gittiğinde artık yayılmış oluyormuş ve popodaki kızarıklık ondan karbonatlı su yüzeysel olarak temziliyormuş ama tamamen kurutmak için mantar ilacı kullanmak gerekiyor, tabi hangi ilaç olacağını mutlaka doktorunun söylemesi lazım...aman memeni de ihmal etme, muhtemelen bulaşmıştır ve memen yara ise büyük ihtimal ondan. benimki ondan olmuş. dün doktor poposu için trosyd verdi, ağzı ve memem için mikostatin
Öğretmen canım çok geçmiş olsun inşallah virüs değildir.
Kızlar rota virüs aşısını yaptıran var mı ? ya da yaptıracak olan ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?