- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.321
cnm bnde pztesi aşıya gideceğim, inş. dr. a sorarım dilini gösterip, dediklerini buraya da yazarım.sende yaz bakalım ne diyecek.
benim oğlumun kakası 10günden fazladır yeşil, tahlilde bağırsak enfeksiyonu çıktı şurup kullanıyoruz dün başladık, daha değişiklik olmadı ama
bnde kolsuz zıbın,üzerine tulum yada alt üst takım giydiriyorum, ev 24-25 derece ince bi battaniye kundaklıyorum. kundak yapmazsam yelek giydiriyorum. annem tel de sürekli üşütme sıkı giydir hava soğudu deyip duruyoama...banyoyu güneş giren saatte yaptırıyorum oda sıcacık oluyo
okuyabildiğim kadarıyla bebeklerin kilolarıyla ilgili sıkıntı yaşayanlar var. aşağıya bu konuyla ilgili tablolar ekledim. inşallah biraz olsun içinizi rahatlatır. gazsız geçen günler dilerim... :)Eki Görüntüle 808348 Eki Görüntüle 808349
Bebeğe bakın, tartıya ya da tabloya değil. Birisi bebeğiniz yeterince beslenmiyor derse şunlara bakın:
Gün içinde 5-7 defa çişini yapıyor mu ?
Bebeğinizin çişi renksiz ya da çok açık sarı mı?
Bebeğiniz kakasını yapıyor mu?
Gözleri ışıl ışıl ve meraklı mı?
Cildi sağlıklı bir renkte mi?
Tırnakları uzuyor mu?
Uyanıkken mutlu ve oyuna istekli mi?
Kolunu bacağını sallıyor mu?
Emmek için istekli mi?
Bütün bu sorulara cevabınız çoğunlukla evet ise rahatlayabilirsiniz. Bir daha ki ölçüme kadar .
Eğer ingilizce biliyorsanız yazının tamamı için aşağıdaki linke bakabilirsiniz
Look at the Baby, Not the Scale
bzde de eşi korunur, süte güvenmeyin korumaz aman ha...
bzm yeşil kaka bgn tahlile gtti, 15-20 lökosit yazıyo, dr. zimaks şurup vermş inş. fayda eder..
bebek arabası alanlar öneride bulunabilir mi bana, karasız kaldım 200-350 arası makul bişi istiyorum
Canım çok emek vermişsin, çok güzel anlatmışsın teşekkür ederiz.ACIKTIM AĞLAMASI
Ağlamasında dikkatimizi çekecek ses: NNNN, NEH
Neh diyebilir, na diyebilir, annnnn diyebilir, hatta anne gibi sesler çıkarabilir.
Örnek: şu videoda 03:49 da başlıyor
Baby Language Lesson 1 part 1 - YouTube
YORULDUM / UYKUM VAR AĞLAMASI
Esneme şeklinde ağzını açışından anlıyoruz, ağzı/dili oval oluyor. Sesi genizden geliyor daha çok.
Ağğğğ diyebilir avvvv diyebilir
Örnek şu videoda 05:52 de başlıyor
GAZIM VAR SESİ
Emdikten sonra olması gerekmez, herhangi bir zaman bu sesi çıkarabilir, üst tarafta gazı var demektir.
Ağzından çıkarıcaz.
Duyacağımız ses EH
Örnek şu videoda 08:46 da başlıyor
GAZIM VAR AĞLAMASI (BAĞIRSAKLARDA)
EH sesine benziyor ama biraz daha farklı. Eeeeaaah gibi birşey :) Bazen de ıkınma gibi. Eminim duyar duymaz aaa evet bunu biliyorum diceksiniz
Örnek şu videoda 01:12 de başlıyor
Baby Language Lesson 2 - YouTube
RAHATSIZIM SESİ (ÜŞÜDÜM/TERLEDİM/ALTIM KİRLİ/POZİSYONUM RAHAT DEĞİL)
HEH, HEEEEH, HEEEE, HIIII, HMMMMM gibi sesler çıkarıyor.
Örnek şu videoda 03:22 de başlıyor
burda da anneler bebişleriyle seminere gelmişler, abla da anlatıyor :)
07:49 da başlıyor
Birkaç sesi birden yapıyorsa baskın olan sesi dinlicez
neh neh neh eh neh diyorsa baskın olan neh sesidir, onu dikkate alıcaz gibi.
sesi zor anlıyosak pozisyonunu değiştiricez bebişin, tekrar dinlicez ne diyo diye.
Umarım işinize yarar. bazılarını çözmüştüm iyice anlamamı sağladı faydalı oldu :)
Günaydın,
Bebeği prematüre doğan annelere bi sorum olacak. Erken doğan bebeklerde göz problemi daha çok oluyormuş bu yüzden 1 aylık olduğunda mutlaka doktor kontrolüne götürmemiz söylenmişti. 1.ayda göz doktoruna gittik ama rutin kontrol değil de göz dibi testi(rop testi deniyormuş)yapılması gerekli dedi. Bu testi de üniversite hastaneleri yapıyormuş. Netten baktığımda 32.haftadan önce doğan bebekler için yapıldığını gördüm. Doktor bebeğe oksijen verildiği için test yapılmalı dedi. Bu bahsettiğim test de 30 günlükken yapılıyormuş bizim geçti yani :s aylık kontrolde doktora sorucam artık ne yapmak lazım. Bu testi yaptıran oldu mu aranızda?
Güzel annenler nasılsınız? Bizim durumda sizden farksız değil(gaz sancısı,uykusuzluk,kusma) bu zamane bebekleri hep aynı sanırım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.
Geçen hafta barış inanılmaz bir ağlama krizine girdi saatlerce ağladı kıpkırmızı oldu sesi kısıldı nasıl kötü oldum anlatamam.
Allahtan kv vardı o zorda olsa sakinlestirdi.
Görumcem bir fitil önerdi kendi kızında dr.vermiş gaz için kullanmış ve faydasını görmüş.
Bana söylediğinde önce almak istemedim sonuçta ilaç ama huzursuzluğu geçmeyince dr.sordum yarım verebilirsiniz ama çok sık kullanma dedi.
Fitili verdik 2 dk.sonra inanılmaz gaz çıkardı ve gündüz 10 dk.uyumayan çocuk 3saat uyudu
Sadece çok zor durumda kalırsam veriyorum onun dışında masajla atmasını sağlıyorum.
Bunun dışında ailevi sorunlar var uzun zamandır ve ben sürekli ağlıyorum ınş sutum azalmaz.
biz yaptırdık canım
benim miniğim 35 haftalık doğdu canım ve o testi yaptırdık tam 30 günlükken
biz özel hastanede yani doğumu yaptığım hastanede yaptırdım normal göz kontrolune göre biraz pahalıydı ama para önemsiz tabi böyle durumlarda
testte hiç bir sorun çıkmadı çok şükür 3 ay sonra yine bakılması gerekiyormuş premature bebeklerde herşeye dikkat edilmesi gerekiyormuş canım
sen bi doktorunu ara sor istersen vakit kaybetmeden çünkü erken teşhis çok önemli
Amin canımız hepimiz güle güle büyütelim bebeklerimizi. bende çok korkuyorum sezeryandan sonra en az 3 sene sonra bebek yapmak lazım 2 senede anca iç dikişler kendini toparlıyormuş öyle dediler. benim teyze kızı ilk çocuğunu doğurdu sezeryan ile hop 2. ye hamile kaldı 10 ay sonra da onu doğurdu aralarında 10 ay çocukların ve doktoru profesördü eşide doktor :) anneyi zor kurtardık demiş. yani bayağı riskli hemen hamile kalmak.
ben hap ile korunuyorum doktorum hap verdi iğneye bende güvenemedim birde bu haplar iğneler hep bizim hormonları bozuyor. hap kullanıyorum emzirirken kullanılabiliyormuş araştırdım birçok kişide bunu kullanıyor hapın adı cerazette :) doktoruna gitmedin mi o ne dedi korunma yöntemleri için benim ki açık açık söyledi valla erkek doktorum çok memnunum 32 haftada ona başladım 35 de doğurdum suyum azaldığında filan hep sürekli kontrol altında tuttu beni sağolsun. bana dedi emel nasıl korunacaksınız dedi dedim eşim korunacak dedi ben sana söylim korunma yöntemlerini peki dedim iğne spriral prezervatif ve geri çekilme dedi geri çekilmeye güvenme dedi :) hap kullanabiliyor muyum dedim evet dedi zararsız bir hap var dedi bu hapı verdi.
merhaba canım benım!bızde dun gıtık doktora pamukcuk ve pısık ıcın...doktor pamukcuk ıcın mıkosttatın verdı..benım memem ıcınde trosyd verdıı.poposu ıcınde trosyd ve fucıcort verdı..bugun popasu ıyılestı sukur..agzı da duzeldıı...senın doktor memene sur dıyemı verdı mıkosttaoını..nasıl uyuguluyorsun o bolgeyee...
Kızlar kusmadan yana bizde dertliyiz hatta bu yüzden rejime girdik doktor emzirmeyi azalt dedi bu sefer de kilo alımı düştü burda ve nette okuyorum kilo alımı iyiyse kusma sıkıntı değil deniyo... Doktor devam ederse ilaç başlarız Dio memeyi azalttım hem sütüm azaldı hem çocuğun kilo alımı azaldı hemde kusma bitmedi oturdum ağladım bugün hastanede nasıl bakacağımı şaşırdım çocuğa sünnet için çocuk cerrahınada gittik o da usgde bi bakalım dedi bakarken radyalog bu çocuk aç mide boş dedi onada ayrı üzüldüm doktorumuzu değiştircem başka bi doktordan fikir alıcam ne zor iş ya ben bu kadar metanetsiz değildim bu çocukla böyle oldum bide ayak üstü telefon dolandırıcıları dadandı hastanedeyken oğlumda çok huysuzdu yorgunluktan bayıldı nerdeyse nasıl uyuyo emmek bile istemiyor lohusalık bitmek üzere ama benim duygusallık hala tavan
Pamukçuk deyip geçmeyin! - Milliyet
arkadaşlar bunu bi dr yazmış :
Ağzında pamukçuk olan bebeğin anne sütü almasında hiçbir sakınca yoktur. Emziren anneler özellikle meme başı temizliğine dikkat edilmelidir. Anne sütünün içinde yağ ve koruyucu maddeler olduğundan meme başını temizlemek için anne, kendi sütünü kullanabilir. Her emzirmeden sonra meme başına bir miktar anne sütü sürülmelidir. Annenin göğsünün emzirme öncesi kuru bir petle silinmesi ve günde 1 kez de hafifçe yıkanması yeterlidir. Memeye karbonatlı su, sabun gibi maddeler sürülmemelidir. Bu maddeler sürülürse veya anne göğsü gereğinden daha fazla temizlenirse meme başının etrafındaki koyu renk deriden salgılanan yağlı ve koruyucu doğal maddeler ve faydalı flora mikropları kaybolur ve meme başında çatlaklar ve mantar enfeksiyonları daha kolay oluşur. Meme bakımı için önemli olan, her emzirmeden önce ellerin yıkanmasıdır. Formül mamayla beslenen bebeklerde biberon ve emzik kullanımı pamukçuk oluşma riskini artırır.
karbonatlı su sürmeyin dio...bzm bebekte de dilin gerisinde var beyazlık ama dr. muayenede ağzına bakmıştı bi şey demedi. anlamadım ben yaaa.
benimde kızımın ağzı biraz beyaz doktora sorduğumda süt beyazı o dedi pamukçuk daha değişik dedi yani biraz kabarık oluyor dedi.
salı günü sağlık ocağına gideceğiz o zamanda oradaki doktora soracağım bakalım.
oooooooff offfffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?