- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #52.301
Kızlar kusmadan yana bizde dertliyiz hatta bu yüzden rejime girdik doktor emzirmeyi azalt dedi bu sefer de kilo alımı düştü burda ve nette okuyorum kilo alımı iyiyse kusma sıkıntı değil deniyo... Doktor devam ederse ilaç başlarız Dio memeyi azalttım hem sütüm azaldı hem çocuğun kilo alımı azaldı hemde kusma bitmedi oturdum ağladım bugün hastanede nasıl bakacağımı şaşırdım çocuğa sünnet için çocuk cerrahınada gittik o da usgde bi bakalım dedi bakarken radyalog bu çocuk aç mide boş dedi onada ayrı üzüldüm doktorumuzu değiştircem başka bi doktordan fikir alıcam ne zor iş ya ben bu kadar metanetsiz değildim bu çocukla böyle oldum bide ayak üstü telefon dolandırıcıları dadandı hastanedeyken oğlumda çok huysuzdu yorgunluktan bayıldı nerdeyse nasıl uyuyo emmek bile istemiyor lohusalık bitmek üzere ama benim duygusallık hala tavan
canım aynen anlattığın şey pamukçukbizimde dilin üstünde başlamıştı, boğazın gerisine doğru gittiğinde artık yayılmış oluyormuş ve popodaki kızarıklık ondan karbonatlı su yüzeysel olarak temziliyormuş ama tamamen kurutmak için mantar ilacı kullanmak gerekiyor, tabi hangi ilaç olacağını mutlaka doktorunun söylemesi lazım...aman memeni de ihmal etme, muhtemelen bulaşmıştır ve memen yara ise büyük ihtimal ondan. benimki ondan olmuş. dün doktor poposu için trosyd verdi, ağzı ve memem için mikostatin
arkadaşlar slm.sağlık ocağı kalça ultrasonu istedi sizler çektirdinizmi.devlet hastanesinden randevu alıcamda hangi bölüme almalıyım bilgisi olan varmı.
ben mama vermiyorum ama bebişlerimiz sürekli aranıyorlar ki bu da normalmiş tok olsa bile emme refleksinden ötürü aranırlarmış. aç olsa ağlar huysuzlanır ,ayrıca kilo alımına bakarak da anlayabilirsin yetip yetmediğini. biz evde normal baskülle ölçüyoruz kilosunu önce ben çıkıyorum kendi kilomu ölçüyorum sonra kucağımda bebekle çıkıyorum basküle ve iki kilo arasındaki fark ile bebişin kilosu çıkıyor ortaya ki şimdiye kadar sağlık ocağı ve hastanelerdeki ölçümle şaşmadı kilosu yani doğru çıkıyor sen de deneyebilirsin bunu böylece kilosundan yetip yetmediğini anlayabilirsin canım
Pamukçuk deyip geçmeyin! - Milliyet
arkadaşlar bunu bi dr yazmış :
Ağzında pamukçuk olan bebeğin anne sütü almasında hiçbir sakınca yoktur. Emziren anneler özellikle meme başı temizliğine dikkat edilmelidir. Anne sütünün içinde yağ ve koruyucu maddeler olduğundan meme başını temizlemek için anne, kendi sütünü kullanabilir. Her emzirmeden sonra meme başına bir miktar anne sütü sürülmelidir. Annenin göğsünün emzirme öncesi kuru bir petle silinmesi ve günde 1 kez de hafifçe yıkanması yeterlidir. Memeye karbonatlı su, sabun gibi maddeler sürülmemelidir. Bu maddeler sürülürse veya anne göğsü gereğinden daha fazla temizlenirse meme başının etrafındaki koyu renk deriden salgılanan yağlı ve koruyucu doğal maddeler ve faydalı flora mikropları kaybolur ve meme başında çatlaklar ve mantar enfeksiyonları daha kolay oluşur. Meme bakımı için önemli olan, her emzirmeden önce ellerin yıkanmasıdır. Formül mamayla beslenen bebeklerde biberon ve emzik kullanımı pamukçuk oluşma riskini artırır.
karbonatlı su sürmeyin dio...bzm bebekte de dilin gerisinde var beyazlık ama dr. muayenede ağzına bakmıştı bi şey demedi. anlamadım ben yaaa.
arkadaşlar slm.sağlık ocağı kalça ultrasonu istedi sizler çektirdinizmi.devlet hastanesinden randevu alıcamda hangi bölüme almalıyım bilgisi olan varmı.
Bence de başka doktora danış canım. Hemen ilaç veren doktorlara sinir oluyorum. Yediklerine dikkat et annenin yedikleri de bebişe dokunabiliyormuş. Benim oğlum da çok kusuyor öyle uzun uzun emmiyor aslında en az 5 en çok 20 dk emiyor ama sık sık emiyor. Çok kusuyor diye sürekli tartıyorum :) kilo alımı normal diye içim rahat ama bir dahaki kontrolde bakalım ne dicek doktor.
Bizde sünnet ettirmek istiyoryz ama benim oğlum altı açılınca bile kıyameti koparıyor sünnet nasıl olur bilmiyorum? Keşke 2. yada 3.gün yaptırsaydık diyorum. 3 ay olmadan yaptırıcaz bizde inşallah.
kızlar merhaba. 11 gün önce bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. hastaneden çıktığımız gün yani bebeğime 2 günlükken işitme testi yapıldı ve sol kulağı geçemedi. 1 hafta sonra tekrar gelin dediler. bebeğim 9 günlükken gittik ve maalesef geçemedi. hemşire moralinizi bozmayın dese de lohusalığımdan bir şey anlamadım. üniversite hastanesine yönlendirdiler, 1 hafta sonra gidicez ama içim içimi yiyor. bu durumla karşılaşıp olumlu sonuç alan arkadaşlar var mı?
çok sağolun arkadaşlar ben özel olarak yaptırılması gereken aşıları bilmiyorum yani sağlık ocağının dışında hangi aşılar yaptırılmalı? bilenler paylaşırsa sevinirim
havvacığım göğsüm boş yumuşak onun için sütüm yok deme sakın bebek çektikçe süt geliyor benim de gündüz sönük göğüslerim ama emziriyorum süt de geliyor çok şükür illa geceki gibi memeler dolu olacak şiş olacak süt akacak diye bir şey yokmuş canım ben de ebemize sormuştum bu durumu sen dolmasını beklersen beynin süt yeterli daha fazla üretme sinyali gönderiyor ve sütün azalır o zaman dedi. benim bazen geceleri bile sönük oluyor göğüslerim ama emiyor bebeğim ve yetiyor.bir de karnı sürekli şiş diyorsun benim kv de böyle de bakardı tok mu aç mı olduğuna yani seninki şişse toktur canım herhalde. bu arada o sivilcelerden bizde de var 38 günlük olduk ve hala geçmedi her ıkınışında çoğalıyor mübarek.sıcaktan da oluyormuş anacığım bunlar.
Yok canım acımaz merak etme hemen hemen her bebekte oluyor ter bezleri henüz tam gelişmediği içinSagol canim verdigin bilgiler icin emzircem bundan sonra bide bugun fark ettim emzirdigim zaman gazi daha az oluyo mamada daha fazla sivilceler ise ömrümü yedi bebegimin yüzü hepboyle kalcak diye korkuyorum insallah gecer acaba aciyo yada kasiniyomudur
Kzlar bu sabah oglum avuc dolusu kustu ilk defa boyle bisey yapti bu normal mi geceden yikayip yatirmistim usuttumu sizce iyicede sarmistim battaniyeye ama birde ne goydiriyorsunu ustune ben kisa kollu badi ustunde hastane cikisi cok giydiriyosun erkek cocugu sicak sevmez diyorlar sen lohusa oldugun icin usuyosun diyolar ama daha ince giydirilirmi bilmiyorum istanbulda yasiyorum bu arada bugun hava serin gibi mesela gece yatirirkende battaniye ve uyku setinin yorganini ortuyorum bzende iki battaniye
canım kimi diyo sen bu çocuğu pişircen kimi diyo üşütcen artık banada şu giydirme olayında fenalık geldi. bende içine kısa kollu zıbın dışına hastane çıkışı giydiriyorum kütahyada yaşıyorum ve hava serin dediğin gibi gece de ince battaniyeler oluyor ya bu hastane çıkışlarının falan içinde olanlardan onlardan birine kundak yapıp birini üzerine örtüyorum. ama sanırım ince oluyorum bu gece biraz daha kalın bişeyler örtmeyi düşünüyorum. bu arada banyosunu gündüz yaptırıyorum mümkün olduğunca. Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin yavrularımızı, ne üşütsünler ne terlesinler inşallah. anne olmanın burası çok zor işte
benimde kızımın ağzı biraz beyaz doktora sorduğumda süt beyazı o dedi pamukçuk daha değişik dedi yani biraz kabarık oluyor dedi.
salı günü sağlık ocağına gideceğiz o zamanda oradaki doktora soracağım bakalım.
canım kimi diyo sen bu çocuğu pişircen kimi diyo üşütcen artık banada şu giydirme olayında fenalık geldi. bende içine kısa kollu zıbın dışına hastane çıkışı giydiriyorum kütahyada yaşıyorum ve hava serin dediğin gibi gece de ince battaniyeler oluyor ya bu hastane çıkışlarının falan içinde olanlardan onlardan birine kundak yapıp birini üzerine örtüyorum. ama sanırım ince oluyorum bu gece biraz daha kalın bişeyler örtmeyi düşünüyorum. bu arada banyosunu gündüz yaptırıyorum mümkün olduğunca. Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin yavrularımızı, ne üşütsünler ne terlesinler inşallah. anne olmanın burası çok zor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?