2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bence de başka doktora danış canım. Hemen ilaç veren doktorlara sinir oluyorum. Yediklerine dikkat et annenin yedikleri de bebişe dokunabiliyormuş. Benim oğlum da çok kusuyor öyle uzun uzun emmiyor aslında en az 5 en çok 20 dk emiyor ama sık sık emiyor. Çok kusuyor diye sürekli tartıyorum :) kilo alımı normal diye içim rahat ama bir dahaki kontrolde bakalım ne dicek doktor.
Bizde sünnet ettirmek istiyoryz ama benim oğlum altı açılınca bile kıyameti koparıyor sünnet nasıl olur bilmiyorum? Keşke 2. yada 3.gün yaptırsaydık diyorum. 3 ay olmadan yaptırıcaz bizde inşallah.

arkadaşlar slm.sağlık ocağı kalça ultrasonu istedi sizler çektirdinizmi.devlet hastanesinden randevu alıcamda hangi bölüme almalıyım bilgisi olan varmı.

Pamukçuk deyip geçmeyin! - Milliyet

arkadaşlar bunu bi dr yazmış :
Ağzında pamukçuk olan bebeğin anne sütü almasında hiçbir sakınca yoktur. “Emziren anneler özellikle meme başı temizliğine dikkat edilmelidir. Anne sütünün içinde yağ ve koruyucu maddeler olduğundan meme başını temizlemek için anne, kendi sütünü kullanabilir. Her emzirmeden sonra meme başına bir miktar anne sütü sürülmelidir. Annenin göğsünün emzirme öncesi kuru bir petle silinmesi ve günde 1 kez de hafifçe yıkanması yeterlidir. Memeye karbonatlı su, sabun gibi maddeler sürülmemelidir. Bu maddeler sürülürse veya anne göğsü gereğinden daha fazla temizlenirse meme başının etrafındaki koyu renk deriden salgılanan yağlı ve koruyucu doğal maddeler ve faydalı flora mikropları kaybolur ve meme başında çatlaklar ve mantar enfeksiyonları daha kolay oluşur. Meme bakımı için önemli olan, her emzirmeden önce ellerin yıkanmasıdır. Formül mamayla beslenen bebeklerde biberon ve emzik kullanımı pamukçuk oluşma riskini artırır.”

karbonatlı su sürmeyin dio...bzm bebekte de dilin gerisinde var beyazlık ama dr. muayenede ağzına bakmıştı bi şey demedi. anlamadım ben yaaa.

arkadaşlar slm.sağlık ocağı kalça ultrasonu istedi sizler çektirdinizmi.devlet hastanesinden randevu alıcamda hangi bölüme almalıyım bilgisi olan varmı.

cnm çocuk dr. u yönlendiriyor olabilir, işitme testi için de önce çocuk dr.una gtmştk o göndermşti.

Ben de aynı şekilde tartıyorum hatta eşim de sağlamasını yapıyor:)))

benimde kızımın ağzı biraz beyaz doktora sorduğumda süt beyazı o dedi pamukçuk daha değişik dedi yani biraz kabarık oluyor dedi.
salı günü sağlık ocağına gideceğiz o zamanda oradaki doktora soracağım bakalım.

Canım bizimkide öle altını açınca kıyameti koparıyor ama bizimkinin sünnet derisi uzun ve dar bu sebeple mecbur kaldık yoksa ben düşünmüyor dum ama idrar yolları enfeksiyonu geçirme riskini göze alamayız

Bugün 2. Doz hepatit aşımızı yaptırdık zor değil ikinci ay aşıları zormuş verem aşısı özellikle ikinci ay aşılarını yaptırmadan önce bebeği yıkayıp götürmek gerekiyormuş çünkü üç gün yıkanmıyormuş. Oğlumun kilosunu boyunu tarttık 3200 doğmuştu 4100 olmuş boyu da 5 cm uzamış 56 cm olmuş içim rahatladı geçen eve gelen bir misafir bebeğin çok zayıf hastanede daha kiloluydu bakamamışsın deyip moralimi bozdu eşim annem kv de etkilendi dakika başı emzir emzir diyorlar ne bekliyorlar ki bir aydakaç kilo aldırabilirim insanlar yeni annenin moralini bozmayı ona kendini yetersiz hissettirmeyi pek seviyorlar nefretediyorum bana akıl verilmesinden işime karışılmasından dedim yeni anne olabilirim ama tecrübesiz değilim bilgi teknoloji çağında yaşıyoruz yirmi sene önceki bilgilerinizle bebeğimi yetiştirmem. Neyse bugün havamı attım ebenin dediklerini biraz da abartarak anlattım çok güzel bakmışım çok güzel kilo aldırmışım sütüm çok yarıuormuş ortalamanın üzerinde uzamış falanda filan :)))) doğru da değil dediklerim ortalama büyümüş nazar değmese bari:))) bu arada ebemiz kontrolünde yüzüstü yatır hem bebekleröyleuyumayıçok sever hem de çok rahat gaz çıkarır dedi şu anda öyle yatıyor ve 15 dakika içinde beş keredir gazını çıkartıyor tabi gözüm üzerinde :))) bir de kızlar size bir şey danışacağım benim bir göğsümde süt diğerine göre daha az nasıl arttırabilirim birinden 70 çıkıyorsa diğerinden 20 çıkıyor ????

canım seni bulduğuma çok sevindim beni hatırladınmı bilmiyorum :) bebişini kucağına almıssın hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün canım .. kulağındaki problem cözülür inşallah canım merak etme rabbimin izniyle..

Sagol canim verdigin bilgiler icin emzircem bundan sonra bide bugun fark ettim emzirdigim zaman gazi daha az oluyo mamada daha fazla sivilceler ise ömrümü yedi bebegimin yüzü hepboyle kalcak diye korkuyorum insallah gecer acaba aciyo yada kasiniyomudur

Yok canım acımaz merak etme hemen hemen her bebekte oluyor ter bezleri henüz tam gelişmediği için

Günaydın,

Bebeği prematüre doğan annelere bi sorum olacak. Erken doğan bebeklerde göz problemi daha çok oluyormuş bu yüzden 1 aylık olduğunda mutlaka doktor kontrolüne götürmemiz söylenmişti. 1.ayda göz doktoruna gittik ama rutin kontrol değil de göz dibi testi(rop testi deniyormuş)yapılması gerekli dedi. Bu testi de üniversite hastaneleri yapıyormuş. Netten baktığımda 32.haftadan önce doğan bebekler için yapıldığını gördüm. Doktor bebeğe oksijen verildiği için test yapılmalı dedi. Bu bahsettiğim test de 30 günlükken yapılıyormuş bizim geçti yani :s aylık kontrolde doktora sorucam artık ne yapmak lazım. Bu testi yaptıran oldu mu aranızda?

Son düzenleme:
Kzlar bu sabah oglum avuc dolusu kustu ilk defa boyle bisey yapti bu normal mi geceden yikayip yatirmistim usuttumu sizce iyicede sarmistim battaniyeye ama birde ne goydiriyorsunu ustune ben kisa kollu badi ustunde hastane cikisi cok giydiriyosun erkek cocugu sicak sevmez diyorlar sen lohusa oldugun icin usuyosun diyolar ama daha ince giydirilirmi bilmiyorum istanbulda yasiyorum bu arada bugun hava serin gibi mesela gece yatirirkende battaniye ve uyku setinin yorganini ortuyorum bzende iki battaniye

Kusma normal banyo yaparken hırpalanmış olabilir benim ilk oğlum felaket kusan bi çocuktu ayrıca bence çok kalın ben tek battaniye yatırıyorum bazen daralıyo üstünü açıyorum dalınca tekrar örtüyorum

canım kimi diyo sen bu çocuğu pişircen kimi diyo üşütcen artık banada şu giydirme olayında fenalık geldi. bende içine kısa kollu zıbın dışına hastane çıkışı giydiriyorum kütahyada yaşıyorum ve hava serin dediğin gibi gece de ince battaniyeler oluyor ya bu hastane çıkışlarının falan içinde olanlardan onlardan birine kundak yapıp birini üzerine örtüyorum. ama sanırım ince oluyorum bu gece biraz daha kalın bişeyler örtmeyi düşünüyorum. bu arada banyosunu gündüz yaptırıyorum mümkün olduğunca. Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin yavrularımızı, ne üşütsünler ne terlesinler inşallah. anne olmanın burası çok zor işte

Gercekten oyle ne yapicami sasirdim bakiyorum cok bi terlemesi yok sadece emerken biraz terliyor oda normal geliyor bana sicak diye cam aciliyor zaten surekli bu ara mevsimde olmakta cok zormus kv ye gore tek badi corapla gezmeliymis cok cekermisim cok siki siki giydirmeyi bunde dogru bulmuyorum ama bu ideal sanki

cnm bnde pztesi aşıya gideceğim, inş. dr. a sorarım dilini gösterip, dediklerini buraya da yazarım.sende yaz bakalım ne diyecek.

benim oğlumun kakası 10günden fazladır yeşil, tahlilde bağırsak enfeksiyonu çıktı şurup kullanıyoruz dün başladık, daha değişiklik olmadı ama

bnde kolsuz zıbın,üzerine tulum yada alt üst takım giydiriyorum, ev 24-25 derece ince bi battaniye kundaklıyorum. kundak yapmazsam yelek giydiriyorum. annem tel de sürekli üşütme sıkı giydir hava soğudu deyip duruyo ama...banyoyu güneş giren saatte yaptırıyorum oda sıcacık oluyo

okuyabildiğim kadarıyla bebeklerin kilolarıyla ilgili sıkıntı yaşayanlar var. aşağıya bu konuyla ilgili tablolar ekledim. inşallah biraz olsun içinizi rahatlatır. gazsız geçen günler dilerim... :)Eki Görüntüle 808348 Eki Görüntüle 808349

Bebeğe bakın, tartıya ya da tabloya değil. Birisi bebeğiniz yeterince beslenmiyor derse şunlara bakın:
Gün içinde 5-7 defa çişini yapıyor mu ?
Bebeğinizin çişi renksiz ya da çok açık sarı mı?
Bebeğiniz kakasını yapıyor mu?
Gözleri ışıl ışıl ve meraklı mı?
Cildi sağlıklı bir renkte mi?
Tırnakları uzuyor mu?
Uyanıkken mutlu ve oyuna istekli mi?
Kolunu bacağını sallıyor mu?
Emmek için istekli mi?
Bütün bu sorulara cevabınız çoğunlukla evet ise rahatlayabilirsiniz. Bir daha ki ölçüme kadar….
Eğer ingilizce biliyorsanız yazının tamamı için aşağıdaki linke bakabilirsiniz
Look at the Baby, Not the Scale

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…