2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar annemle babam dun gittiler, annem agladi ben agladim salya sumuk. Cok alismisin simdi cok uzgunum dunden beri agliyorum sutum de azaldi, esime de cok iyi davrandigim soylenemez(

Yoğun bir misafir akınından sonra artık çekirdek ailemle başbaşayım
nete çok sık giremesemde ara sırada da olsa topikde hep takipteydim
oğlusum bugun itibariyle tam 4 haftalık oldu
artık birbirimizin huyuna suyuna iyice alıştık
ufak tefek gaz soruundan başka çok şükür bir sıkıntımız yok

kızlar buarada sormadan edemicem
hamilelikte rahattık ama
artık bir bahanemizde kalmadığına göre
doğum kontrolu için şimdiden tedbirimi almak istiyorum
spiral düşünüyorum ama bir yandanda çok kararsızım
bu konuda sizler ne tavsiye edersiniz
doğum kontrol hapı pek istemiyorum
unuturum filan o korkuyu çekmek istemem

bu arada oğlumunda çook slmı var teyzeleri
.

Nasılsınız canlar?
Sütünü sagan arkd.sormak istediğim bir şey var.
Bebeğiniz memeyi almadığı içinmi sagip biberon veriyorsunuz yoksa fazla olduğu icinmi?
Benim göğüsün ikiside doluyor bebis 10dk.emip bırakınca dolu kalıyor acaba kalanını sagmalimiyim?

Kusma bizde de var her emisten sonra kusuyor bazen peynirli bazen sulu şekilde.sab s.kullanıyorum.

Birde yastık kullaniyormusunuz?
Ben ince bir yastık kullanıyorum daha rahat uyuyor gibime geliyor.

melegmn yuzu kotu oldu sivilce gibi seyler vardı sşmdi de emzikle uyumustu oda tahriş etmiş kıpkırmızı sebamedin yagı var onu mu sursem ki ya ne yapsam ki ya bu arada uyku problemz var bi turlu dalamıyo doktor iyi geceler cayı ver 10 cc kadar dedi denemedim daha burda paylasam dedim

Merhaba, size bisi soracagim kizimin kakasinda son zamanlarda icinde yesil sumuksu seyler oluyor. Sadece anne sutuyle besleniyor ama daha onca sari renkli beyaz parcacikli olurdu. Bu arada biz 56 gunluguz.

Bugün bizimki de yeşil kaka yapmıştı
Ben çok emzirdiğim de oluyor gibime geldi
Ne zaman aşırı emse kaka yeşilimsi oluyor
Senin durumun için bir tahlil yaptırman da fayda var
İnşallah bi şey yoktur
Aslında ben de istiyorum yeşil kaka yaptığında tahlil yaptırmak ama maalesef burda sağlık hizmetleri baya kötü
Türkiye'deki gibi arka sokaktaki sağlık Ocağı'na gidip herşeyi kolayca yaptırmıyoruz baya uğraşmak gerekiyor
O yüzden yaptırmadım
Nette baktım yeşil kakanın araştırılması gerekir diyordu

ya kızlar anakucağı kullanan varmı bizim oğlan sallanmadan uyumuyor oto koltuğunda sallayınca çok terliyor siz ne önerirsiniz içinde sabaha kadar uyuyacağı bişey olmalı alınca uyanıyor çünkü

kızlarrrr çok şükür büyüyoruz 34 günlük olduk bugün.
Bizim de tuvalet sorunumuz var çok sıkıyo kendini tuvaletini yapabilmek için. Kıyamıyorum kuzuma 3 gün kakasını yapamadı zeytinyağı yaptım bi de derece ile uyardım sonra yaptı
Bi de 10 gündğr yüzünü her yeri sivilce doktorlar normal diyor.
Ağzımızın içi pamukçuk olmuş karbonatlı su okudum her yerde onu deniycem
Gazımıza da kimyon iyi geldi 3 gündür kullanıyorum.

çok üzülüyorum yoksa kızıma bakamıyormuyum neden böyle oluyor diye.
Çok çaresiz hissediyor insan kendini derdini anlayamıyorsun habire ıkınıyor ama nesi var bilmiyorum...

canım benim oğlan kesinlikle zincodan sonra kusuyor ben bugün sabahtan itibaren metsile geri döndüm bugün hiç kusmadı gerçekten zincoyu içince midesi bulanıyormuş gibi öğürüyor zaten içtiğini de kusuyor bir işe yaramıyor metsili içince fena olmadı sabahtan beri gazı rahat çıkıyor emerken. başlarda metsil hiç işe yaramamıştı ama demek ki belli bir süre sonra ilacı değiştirmek gerekiyormuş. seninki de zincodan olabilir zaten kokusu da tadı da kötü geliyor bebişlere bir de yağ karışımı haliyle sanırım sindirim, ağır geliyor.

ısıları aynı olduğu zaman birleştirmekte bir sakınca yok canım.

Eşim sab almış kullandım bakalım iyi gelecek mi?

Bu arada canım dondurduğun sütü nasıl ısıtıyorsun.? Buzdolabında erimesini bekleyip sonra mı ısıtıyorsun ?
henüz dondurduğum hiçbir sütü ısıtmadım açıkçası. derin donrucudakiler stoklarım. Allah korusun bir şey olur hasta olurum antibiyotik falan kullanmak zorunda kalırım ya da bir şekilde sağamam o zaman onları devreye sokucam. kimisi alt rafa alın önce eritin sonra ısıtın diyor kimisi de akan sıcak suyun altınca çözdürün diyor. bana önce dolapta çözdürmek sonra ısıtmak mantıklı geliyor açıkçası.

benim bebeğim ne yaptımsa emmedi amuda kalkmadığım kaldı sadece onu da denesem mi acaba :))

ya kızlar anakucağı kullanan varmı bizim oğlan sallanmadan uyumuyor oto koltuğunda sallayınca çok terliyor siz ne önerirsiniz içinde sabaha kadar uyuyacağı bişey olmalı alınca uyanıyor çünkü
ben kullanıyorum çünkü yatak odamda duran beşiğini taşımam mümkün değil. tüm günü de salonda geçidiğimiz için ayrıca ilk başlarda çok kustuğu ve düz yatırmaya korktuğum için almıştım ana kucağı şimdi iyiki almışım diyorum çok rahat ettim açıkçası. büyüdüğü zaman sallanan sandelye ve oyun alanı gibi kullanıcak :)) şöyle birşey

Canim kraft dondy i oneririm kesinlikle bazen uzun sure uyumadiginda yatiriyorum kendiliginden ici geciyor hemde elektrige bagliyabiliyosun dakikasi dolunca kendiliginden duruyor odalardada gezdirebiliyorum daha sonrada tv koltugu ve mama sandalyesi olarak kullanabilirsin

Kimyonu senmi kullaniyosun yoksa cocugami veriyosun

Evet bende arada sağıp atıyorum derin dondurucuya herkes farklı söylüyor :) bende buzdolabında eritip sıcak su ilede ısıtıp vermeyi düşünüyorum vereceğim zaman .

Açelyacım aynı gün doğum yapmışız
Ikınması gazdan benimki de ıkın Allah ıkın çıkan minicik bi pırt
Bakıyorum kaka mı diye değil sadece gazını çıkartmak için o kadar ıkınıo
Çok şükür ağlamasın da
Ağzında bizimde beyazlık vardı doktor süt bu dedi pamukçuk böyle değil dedi
Ben de artık temizlemiyorum katbonatlı suyla

Kizlar internette gezinirken okudum kimi doktorlr sezeryan olanlara 2 ay iliski yasak diyomus..sze ne dediler..sezeryan olup 40i cikan arkadslr ne zamn iliskiye grdnz..bna doktorum herhangi bsey demedi..sdece dogumdan 10 gun snra gttgmde 2 ay snra kontrole gel dedi

canım ben 38. gün doktora gittiğimde doktorum herşey normal kanaman varmı dedi hayır yok dedim ilk hafta oldu dedim sonrasında olmadı pek dedim tamam dedi ilişki serbest dedi. :) nasıl korunmayı düşünüyorsun filan dedi bende eşim korunacak dedim sonra korktum çevremde var çünkü 2 çocuğunun arası 10 ay 11 ay olan :) ben korunsam dedim hap var dedi dedim zararlı değilmi emziriyorum hayır dedi bu emzirmede kullanılan hap dedi peki dedim onu kullanıyorum :)

Medcezir senin durumunu biliyorum canım cok caba sarf ettin ama ışte olmayinca olmuyor sağlıklı olsunda biberon alsin canım farketmez
Acaba bende sagmalimiyim.
Ilk zamanlar uzun süre emerdi boşalırdi şimdi dolu kalıyor.

Ang biz 47.gün siftah yaptık canım sezer.dolayı sıkıntı yaşamadım.

Bde cok agri oluyo flan diye yazmislr..korkmadm desem yalan olur...korunma konusunda bn migren hastasiyim dogum kontrol hapi kullanamiyrm prezervatifede pek guvenmiyrm spiral hc dusunmuyrm kazaya flan denk gelmkten cok tirsiyorm napicam yaaa

Subacm sormasi ayip bebis uyandimi bu arada bnm kafama takiliyo eylulun uyudugu zamani nasi denk getiricrz bu planli bsey degilki bde bebis uyanmadan olsun bitsn..nasi oluyo cnsellik ...bzm 40 cikiyoda;-)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…