- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #53.181
biz gezdik geldik teyzelerr...pazarda şöyle bir dolaştık 40-45dk da gelmişiz. genelde uyudu minikim eve gelince uyandı bende fırsat bu fırsat deyip bi de bıcı bıcı yaptırdım ilk kez tek başıma. bugün bizim ilklerimizin günü ilk pazar gezmemiz ilk yalnız duşumuz :)))
Tek basina nasi yaptin yaaaa file mi var? Bizim kuvet kocaman file bulamiyorum
çok sevindm canım kurtulmuşsun. bugün bnde baktım aynada iç tarafta kabarık kabarık göründü benimki de annem normaldr o kabarıklık dedi ama sanırım bende gidicem gbi yne doktora.((
Hamilelikte 9 kilo aldım ; 38.haftada doğum yaptım . Doğumda 7 kilosu gitti . 5 gün sonra 2 kilo da gitti .
Şimdi de hamile kaldığımdan 2 kilo daha zayıfım . Tartıda durum iyi ama göbek var ; pantolonlar göbekten zor kapanıyor , şu göbekte biraz gitse keşke .
Önceden günde 2-3 saat uyku ile duran biriyken şimdi hep uyumak istiyorum
Sütünü sağan arkadaşlar bir memeyi kaç dakika sağıyorsunuz ne kadar süt geliyor ?
Aybikecim birkaç defa bizdede oldu, yumuşak jel gibiyse bezdendir. Bebek bezleri yada pedler sıvıyı jelleştirp hapsediyor( reklam gibi oldu biraz)
Aynen pantolanlarım oluyor ama düğmeleri sanki fırlayacak gibi duruyor. göbek hala yerinde önümüzdeki ay başlıcam mekik çekmeye 3 aydan sonra yani :) kilo olarak benim 58 olmam lazım evlendiğimde öyleydim:) evlendikten sonra 1.5 ay da 10 kilo aldım evde oturmaktan ve 3 öğün yemekten ve her gece eşimle çerez yemektenyani doğumdan kalan 4 kilom var ama öncesi ile birlikte 14 kilom var diyet vs yapamam hiç yapmadım da zaten. şuan çok tatlı yiyorum kesersem veririm şu altı ayımız bir bitsin ondan sonra sütün durumuna göre yediklerime dikkat edeceğim :) ama göbek gitmeli onun için 1 ay sonra çalışmalara başlayacağım.
bu arada kızıma dünden beri gaz ilacı vermedim çörekotu da içmedim bugün maşallah diyim dilimi ısırayım hiç ıkınmadı bugün gece ıkındı ama şimdi ıkınma yok arada pırt pırt yapıyor maşallah inşallah gerekde kalmaz bir daha ilaçlara darısı diğer annişlere diyorum.
.
canım öyle birşey yaşamadım. etrafımda da kimse yaşamadı.
geçmiş olsun.
çörekotu hem sütyapıyor hemde gaza iyi geliyor şuana kadar deneyen tüm annelerde sonuç pozitif.
tarifi :
aybike77 adlı arkadaşımız bu şekil hazırlıyor.
"bir tatlı kaşığı çörek otunu havanda ezip bir bardak kaynamış suya koyup demlenmesini bekliyorum canım, soğuduktan sonra içiyorum. içindeki tane çörek otlarını da balla karıştırıp yiyiyorum. tadı iğrenç baştan uyarayım, ama şu gazı hafifletmek için zehir içmeye razıyım"
luboyf adlı arkadaşımızda bu şekil :)
"Ben kaynamış suyun içine bir yemek kaşığı katip 2 dakika daha kaynatıp 10 dakika demlenfçdikten sonra bi tatlı kaşığı bal katip içtim
2 çay kaşığı da dipteki tanelerinden yedim"
seninki zar zorda olsa kapanıyor en azından...benimki dizden yukarı çıkmıyor
göbek gitti ama bir toto yapmışım hiçbir kıyafet o engeli aşıpta belime ulaşamıyor
Canım nerden buldun ?
Arasta,
Ya ben lohusalikta üstüne kilo aldım. Onceden eski pantolonum nerdeyse kapanıyordu şimdi kapanması imkansız görünüyor. Bildigin çirkinim aynaya bakmaktan nefret ediyorum. Of ya tekrar sisko olmak cok acı . Nasil verilecek bu kilolar
cnm benim kızımında yüzü geçen hafta öle oldu kırmızı kupkuru ve sert ne krem sürdüysem kar etmedi kontrolü vardı götürdüm doktora kurumuş cildi ondan olmuş dedi ama nasıl sert ve kırmızıydı bi krem verdi bebekler için günlük nemlendirici ki sebamed kullanıodum fayda etmemişti,biodermanın bebekler için olan kremi 70 lira filandı sanırım 1 kere sürdüm mucize hiç bişe kalmadı günlük yüz kremi şimdi hep sürüorum maşallah pamuk gibi ikra hanımın yüzü ama egzama deildi belki seninkide deildir.
cnm 40ndan sonra azalıyor o süre benim kızda öleydi şimdi 58 günlüğüz ve 15 dk falan bazen 5 dk emio yetio.
cnm ben 18 kilo almıştım 59la hamile kaldım 77ydim en son:26: 14 kilom gitti şuan 63 kiloyum pantolonlarım oluo ama memişlerden gömlekler falan olmuo biraz.bide 1 haftadır falan günde 3 saat korse giyiyorum karnım baya sertleşti doktorum 40ımdan sonra korse giyebilirsin demişti.
Selammmm nasılsınız canlar?
Geçmişi henüz okuyamadım bakacağım inş.
Biz şükür iyiyiz.Dün oğluşun 2.ay kontrolü,kalça ultrasyonu ve aşıları vardı.Sorunsuz geçirdik çok şükür.Çok ağladı aşılarda ama mecbur onun sağlığı için.
Oğluşum 2 cm uzamış,1.200kg almış dr.çok beğendi tebrik etti beni :) bu şekilde devam etmemi söyledi.İnş hep böyle gider.
Hast.çıktıktan sonra yeni cicler aldık kuzumuza.Uzun kollumuz pek yoktu,iç badileri küçülmüştü :) iyi oldu.
Bende saçlarımı kestirdim,bu ay hiç kg vermemişim geçen ay verdiğim 10 kg ile duruyorum.(
Gerçi ekmeği hiç kesmedim:)
Bizden haberler böyle :)
cnm benim kızımında yüzü geçen hafta öle oldu kırmızı kupkuru ve sert ne krem sürdüysem kar etmedi kontrolü vardı götürdüm doktora kurumuş cildi ondan olmuş dedi ama nasıl sert ve kırmızıydı bi krem verdi bebekler için günlük nemlendirici ki sebamed kullanıodum fayda etmemişti,biodermanın bebekler için olan kremi 70 lira filandı sanırım 1 kere sürdüm mucize hiç bişe kalmadı günlük yüz kremi şimdi hep sürüorum maşallah pamuk gibi ikra hanımın yüzü ama egzama deildi belki seninkide deildir.
cnm 40ndan sonra azalıyor o süre benim kızda öleydi şimdi 58 günlüğüz ve 15 dk falan bazen 5 dk emio yetio.
cnm ben 18 kilo almıştım 59la hamile kaldım 77ydim en son:26: 14 kilom gitti şuan 63 kiloyum pantolonlarım oluo ama memişlerden gömlekler falan olmuo biraz.bide 1 haftadır falan günde 3 saat korse giyiyorum karnım baya sertleşti doktorum 40ımdan sonra korse giyebilirsin demişti.
Kızlar ben bu sabah karın hareketlerine başladım. Bu göbekten kurtulmam lazım, gün boyu da korse takıyorum. Tatlıyı da azalttım mesela bugün sadece 1 kaşık tahin pekmez yedim. Bölgesel zayıflama istiyorum kollarım bacaklarım biraz kalınlaştı böyle dursa ne iyi olur, çok zayıftılar.
Bu arada İda şuan dönencesindeki ayıcıklarla konuşuyo
41 kere maşallah bugün telefondan sizleri takip ederken gözüm gönlüm açıldı Allah ım bu ne tatlı bebişler böyle. Allah ım nazarlardan saklasın tüm bebişlerimizi. kese oldukları günden bugüne kadar neler yaşadık hey gidi hey :))
bu da benim elif ece'm. hala çok minnoşuz ama büyüyeceğiz inşallah. gören 3 aylık demez ama napalım biz de böyle ufak ufak yetişeceğiz sizlere.
Eki Görüntüle 813552
Eki Görüntüle 813553
Maşallah İda'ya :)
Canım bende göbek ve basenlerden vermem gerek :) aslında kilom hiç görünmüyor alırken de odun gibi alıyorum yani her yerimden :)
Buarada sağlık ocağında ki ebeye sordum mekik filan çekebilir miyim diye 2 ay daha bekle dedi.
senin kaç ay oldu doğum yapalı:)
filede yaptırdım canım yoksa yaptıramazdım. biz acık kilo aldk sanırım boyun altı çok pişiyor hametan sürüyorum ama pek işe yaramadı.ee her zamanda birini bulmak zor banyo yaptırırken.artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmalıyız dedim.
Benim daha 2 ay dolmadı netten doğum sonrası karın egzersizi buldum onu yapıyorum mekik kadar ağır hareketler değil bir de karın bölgeme dairesel hareketlerle 5 dak kadar masaj yapıyorum o kısımdaki kan dolaşımını artırmak için.
Tamam canım anladım bende bakayım ozaman :)
Tamam canım anladım bende bakayım ozaman :)
Çok sağol canım :)
Canım idaya 41 kere masallah yaa onun pozunu yesinlerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?