2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sulozcum hastanede falan karşılaşır mıyız dedim ama mümkünse bir süre daha karşılaşmayalım, çatlarım kıskançlıktan
maaşallah Allah güzel ömür versin meleğine :)

Evet o an meme falan almıyor
Açlıktan mı yapıyo dersin aybikecim
Ama süt dolu oluyor almıyor o an
Hatta bazen giysime akıyo oluyo zorluyorum alsında şişlik azalsın diye
Geçen gün memeyi ağzına sokmaya çalışırken bi ton kustu
Sonrada ağlayan bebek başladı gülmeye

Internette kalp rahatsızlığı olan bebek morarır emerken terler diyo
Eşimin ailesinde genetik kalp rahatsızlığı var annesi kalp krizinden ölmüş eşimin
O yüzden korktum ben de baya

Geçmiş olsun canım,inşallah bu son ameliyatın olur.şu an ağrın çoktur biliyorum ama az sık dişini sende biliyorsun 2-3 güne epey toparlamış olursun.chenn,Tondora,minkm Allahım sizlere bağışlasın evlâtlarınızı,ne güzel bebeklerimiz var kızlar yaaaa!!!!!Melek hande'cim,kızım bu ne zayıflık böyle,kızın seni yemiş bitirmiş valla.inan bana bizimde ev hâlimizin senden fazlası var eksiği yok.ben foto yüklemeyi becerebilsem ev hâli,pijamamı halimiz,gözaltı torbalarım falan demeyip ekliycem fotoğraf.bu arada bizde 3 gündür kombiyi yakanlardanız.gece ensesine kadar kaka yapıp silerken üşüdü yavrum,bu sabah hapşırıyordu.bi de yanmasa ne olurduk bilmiyorum.zaten benim biraz soğuk algınlığım var hatta biraz bile sayılmaz,maskeyle emziriyorum kızımı.Yalova buz gibi,Bursada uludağa kar yağmış,bolu dağı ve yoluda karla kaplıymış.bu kış erken geldi valla,kombi yanıyor harıl harıl,evimde en üst kat ve etrafı açık.ısıtmak zor oluyor valla,epeyde büyük normal daire olmasına rağmen.ay emlakçı ilanı gibi olmuş,sadede gelirsem şunu demek istedim,bu kış işimiz çok zor.Luboyf'çum benim kızımda aynı seninki gibi,hatta ben yazsam aynılarını yazardım.emzirdikten yada mama verdikten sonra omzuma alıp gazını çıkartmaya çalışsamda herzaman başaramıyoruz,alttanda çıkarıyor ama bitmiyor heralde.tüpgaz gibi dolaşıyoruz evde,kusmasıda yerinde,kaç kere üst değiştiriyoruz.uyurken kusmasından bende çok korkuyorum ama uykuya bazen yenik düşüyor insan.emzirip yatağına her bıraktığımda bekleyemediğim zamanlar oluyor,Allaha emanetler yavrucaklar.

maşallah çok güzel bebişler :) benimde kızımla resmim yok malesef hep babasıyla çektim burda resimleri görünce dün söylendim hep ben seni çekiyorum hiç düşünmüyorsun kızımla beni çekmiyorsun dedim. ne dese beğenirsiniz hastanede çekmiştim ya ölür müsün öldürürmüsün :))

gçmş olsun cnm..en kısa zmnda toparlaNIRsn inş. cnm..dualarımdasın..

Yine birbirinden tatli bebisler var burda..k.ocamannn bi .masallh hepsine..chen babannede kadinlr kulubundeki yerini aldi :-D
babanna duymasın fotomu niye paylaştın der sonra

My honeycim doğum hikayeni merak ediyorum. Doğum fasılamız geçti ama senimerak ediyorum
sezeyan için gidecekken normal yapmıştındeğil mi??

Minnosh cum evet sezeryan randevunun olduğu günün sabahı sancım başladı ve normal doğum yaptım. Valla çok ızdıraplar bir doğum olduğundan anlatmadım. Suyum bitmişti bebek halen kaburgalarımın altındaydı aşağı inmemişti. Sabah 9 da başladı akşam 10 da doğum yaptım. Vakumla aldılar. Biri üzerime çıkıp bebeğî ittiriyordu. 20 Dk dikiş sürdü sen tahmin et ne kadar kesilmişim ne kadar dikiş atıldığını. Doktor söylemedi bile kaç dikiş olduğunu. Çektiğim sancı ve ağrıyı hiç söylemiyorum bile. En son Allahım aana geliyorum dedim

çok teşekkür ederim kızlar.. alıtntı yapamadığım bir sürü melek resmi var fakat alıntılarda gördüm hepsi. geriyede çok gidemedim.. hepsi birbirinden tatlı maşallah. hepsi çok güzel. Allah nazarlardan saklasın

canım sen böylede güzelsin. Allah ayırmasın inş. :) babasını görmedik ama sanırım babaya benziyor kızma sakın

canım belki seni kandırıyordur.. inş özel geceni istediğin gibi geçirirsin. benimki ne ben hatırlatmazsam anımsamaz bile. sen yine şanslısın :) biz geçen sene ilk evlilik yıl dönümüzü eşim ben ve köpeğim tv izlerken geçirmiştik odun modun ama seviliyolar napalım

hehehehe oyyy maşallah.. Allah nazarlardan saklasın canım :)

benımkide gece 5 te uyudu süreklı ayagmda sallıyorum susmuyo başka türlü delirmek üzereyim...şu an yine ayağımda sallıyorum(

canım benimde oyleydi aglamaktan helak oldum sonunda babam elektrikli besik aldı ayarlıyısun yarım saat kaendi sallanıyo tavsiye ederim fiyatıda 150 milyon dunden beri var gece rahat gecirdim uyumak sallanmak istedi ama bakırkoyluk olmama az kaldı cok sukur ki annem babam var

öncelikle hepinizi çokkkk özledim güzel anneler
gecmişi okumak ne mümkün bolca kaynatmışsınız bikaç sayfaya bakabildim ancak
uzunca bi tatilden sonra artık evimizdeyiz meleğimle ...
anne baba yanı memleket havası mis gibi deniz havası kızıma öle ii geldikiii bolca gezdirdim temiz havayı içimize cektik kışın malum hasret kalıcaz
gaz sancılarımız azda olsa devam ediyoo
ama gecicek az kaldı
bide söyle güzdüz uykularımız düzene girse benim yanından gittiğimi nasıl anlıyorr ben hala anlamış değilim yanındayken gayet güzel uyuyan yanından ayrıldığım an ağlıyorr
ama arasta yazmış hemen dönence siparişi verdim oyalanması için inş. bizdede işe yarar
bide uyku tulumu bende alıcam nerden aldınızzz
artık buralardayım inş.. duru kızım fırsat verdikçe yanınızdayım
kızımla bikaç fotomuzu paylaşalım teyzoşlarımızzz

Luboyf'cum sen ne zaman geliyorsun Türkiye'ye? Valla sen uzakta böyle olumsuzluklar endişeler yaşayınca ben üzülüyorum. Biran önce gel hem annemler biraz yardım etsinler sana hem yavrunu Türkiye'de doğru dürüst bit doktora götür.

İlk dogumlar zor oluyor. Vakumla cekmeleri kotu olmus. Vakum nasil bir alet aci veriyor mu?? İlk dogumda benim dikis fasli bir saati gecmisti. Agliyordum indrin beni artik diye. Neyse onemli olan bebeginin ve senin salgikli olman.

cnm aslında bna benzıyo resmde yuzum tam karsıdan gorunmuyo..ılk babaya bnzıyodu smdıı bna ...kırk yuz degstırır bebısler...odun bu erkeklerrr vla..bnmkı ınce fıkırlı olurdu bu konularda o da odunlaşmaya bslamıss demekkı :)

Emzir(e)memek

Emzirme haftasında bol bol emzirmenin yararlarını konuşuyoruz. Ancak, emzirmek her zaman mümkün olmayabiliyor. Annelerle uzun yıllardır yaptığım çalışmalardan size birkaç şey aktarmak istiyorum:

Emzirmenin yararları elbette tartışılmaz ancak hayatta bazı kararlar alırken o kararın olumlu ve olumsuz parçalarını bir kefeye koymak gerekiyor.
Bazı annelerin uzun süreli ilaç tedavisine ihtiyacı var. Fiziksel veya psikolojik rahatsızlıkları olan anneler kullandıkları ilaçlardan dolayı emziremiyor. Örneğin, bipolar bozukluğu olan bir annenin emzirmekte ısrar ettiği için ilaçlarını kullanmadığı ve doğum sonrası depresyon yaşadığına denk geldim. Depresif ve emziren bir anne mi yoksa sağlıklı ve emzirmeyen bir anne mi? Tabi ki de her zaman annenin sağlıklı olması bebeğine en iyi şekilde bakabilmesi demektir.

Bazı bebekler annenin yediklerine karşı alerjik reaksiyon gösterebiliyorlar. Bu sebeple bazı anneler neredeyse hiçbir şey yemeden emzirmek zorunda kalıyor. Bu annenin fiziksel ve psikolojik sağlığını tehlikeye atabilir.
Ya da bazı kişilerin gerçekten sütü olmayabilir! Bir tanıdığım ailesinde hiçbir kadının emziremediğinden kendisinin de bunu yapamadığından bahsetti. Bebeğini doğurur doğurmaz bol bol denediğini ancak emziremediğini anlattı. Bu onun için problem değildi ancak hastane yönetimi hazır mama vermeyi reddedince bebeğin ilk günlerini aç geçirdiğini anlattı anne. Bu bebek için de anne için de travmatik bir deneyimdi.

Emzirmek güzel. Ancak, bunu herkes harika bir deneyim olarak yaşamak zorunda değil. Emzirme hissinden hiç hoşlanmayan anneler var. Ancak eşleri ve akrabalarının baskısıyla emzirmeye devam ediyorlar. Bebekle aralarında bağ oluşturması beklenen emzirme eylemi bebekle anne arasındaki ilişkiyi bozan bir hal alabiliyor. Emziremediğinden dolayı eleştirilen ve suçlu hisseden anne mutsuz oluyor.

Emzirmek çok faydalı bunu artık hepimiz biliyoruz.
Ancak, emzirmemek de bebeğinizin zeki olmayacağı ve aranızda bir bağ gelişmeyeceği anlamına gelmez.
Uzman Psikolog Pınar Mermer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…